nasturcja3838 10.06.08, 13:44 Ależ się rozpędziłam....no i zostało mi kilkanaście naleśniczków. Poradźcie mi Kochane,co z nimi zrobić,żeby się nie zmarnowały?Można zamrozić? Zjeść ich dziś nie damy rady )))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aagnieszkaa1 Re: Naleśniki 10.06.08, 13:48 Ja mam zamrożone krokiety, a więc ciasto naleśnikowei super się sprawdzają! Natomiast nie wiem jak by to było z takimi naleśnikami grubszymi do smarowania dżemem. Bo ja akurat rozróżniam dwa rodzaje nalesników Odpowiedz Link
aankaa Re: Naleśniki 10.06.08, 13:55 wrzuć do foliowej torebki i zamroź (płaskie ). Jak będziesz rozmrażać to pod przykryciem (np talerz) żeby nie wyschły i nie popękały Odpowiedz Link
mislawa Re: Naleśniki 10.06.08, 14:06 Ja, jeśli zrobię za dużo naleśników, to z reguły nakładam na nie jakiś farsz i chowam do lodówki (najbardziej lubię takie na słono, ze szpinakiem, pieczarkami itp.) i za dwa dni mam z nich obiad. Jeśli akurat nie mam farszu, to chowam je takie "suche" do lodówki. Dwa dni przetrzymają, a po tym czasie można je nafaszerować czym się zachce i upiec w piekarniku. I zjeść ze smakiem. Odpowiedz Link
bursztyn9 Re: Naleśniki 10.06.08, 15:25 ja zwijam i kroje w drobne paseczki i mam makaron do zupy Odpowiedz Link
irenazu Re: Naleśniki 10.06.08, 18:37 Raz chciałam sobie ułatwić i usmażyłam wcześniej i zamroziłam. Rozmroziłam tak jak należy ale niestety nie mogłam w nie nic zawinąć,bo się po prostu łamały.Może gdybym zamroziła już nadziane to było by lepiej,ale już nigdy nie zamrożę samych placków. Odpowiedz Link
andjagoda Re: Naleśniki 10.06.08, 22:47 Ja przykrywam je talerzem i wcinam na śniadanie następnego dnia Tak przy okazji tutaj jest link do filmiku o naleśnikach youtube.com/watch?v=UG5gO4nlLRQ Odpowiedz Link