lolarun 10.08.08, 20:44 Mniej więcej wiem już jakie parametry powinna mieć moja zmywarka. Chciałabym się jednak poradzić Was jaką markę polecacie. Wybór jest tak duży, że trudno jest się zdecydować. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martabg Re: marka zmywarki 10.08.08, 20:59 Najwięcej osób wybiera "markowe" produkty, więc najwięcej ich będzie je polecało. Ja miałam Boscha i "noname", z dwóch tak samo zadowolona. W niemieckich testach konsumenckich wygrał Bosch akurat. Zmywarka kosztowała 700Euro. Jeśli chodziło o droższe modele, to w najnowszym teście wygrała firma Miele, za 1200E, drugie miejsce miał Bosch za 900-1200E Odpowiedz Link
marzeka1 Re: marka zmywarki 10.08.08, 21:07 Mam od 5 miesięcy Boscha i to był dobry wybór, posłuchałam koleżanek, także w tym, by nie przepłacać za nadmiar programów, gdy z reguły używa się 2-3.Mam 3: krótki (45stopni)i 2 dłuższe: 50 i 65,ma też system opóźnionego startu,połowy wsadu.Jestem baaardzo z zakupu zadowolona. Odpowiedz Link
wkretarka1234 Re: marka zmywarki 10.08.08, 21:30 nie wiem jaka marka ale dobrze by miala jak najmniej programów, wystarcza 3 . ja w sumie uzywam i tak tylko jednego. lepiej kupic prosty model dobrej firmy niz napakowany bajerami marnej marki. Odpowiedz Link
sagittarius_84 Re: marka zmywarki 11.08.08, 08:17 BOSCH - ja mam od roku i jestem zadowolona, moja pierwsza zmywarka. Odpowiedz Link
lunatica Ja 11.08.08, 09:57 stawiam na Boscha lub Siemensa (to i tak jedno i to samo), ale mnie poza oczywistymi funkcjami, istotna była np. 1/2 wsadu Odpowiedz Link
iryssek Re: Ja 11.08.08, 10:09 Tak, ja z tego co się orientowałam to przoduje Bosch, Miele tez dobry ale drogi. Zdaje się że na Ceneo są opinie uzytkowników którzy zakupili dane produkty, mozesz sobie poczytać Odpowiedz Link
deptaczek też Bosch 11.08.08, 13:08 i jestem zadowolona z 2 powodów: 1. koszyki do układania rzeczy - bardzo wygodne, różne elementy przestawne: można podnieść / opuścić a nawet wyjąć. Korzystam z tego regularnie, w zależności czy więcej talerzy czy garnków i do długich szklanek/ 2. serwis (fakt - mieszkam w wawie). Dziecię popsuło mi zamek. Pan serwisant szybko przyjechał, stwierdził o co chodzi, doprowadził do stanu używalności, obiecał że przywiezie zepsutą część, przywiózł, zamontował. I uznał że to wszystko w ramach gwarancji. chociaż popsuło dziecię. Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: marka zmywarki 12.08.08, 14:08 witaj, ja mam zmywarke marki hoover. Jest duza bo miesci 15 kompletow wiec dla mnie jak najbardziej odpowiednia. I bwet nie mysl, ze 15 to duzo! Garnki i patelnie zajmuja spro miejsca wiec za zande skrby nie kupuj zmywarki malej! 45! absolutnie odradzam! Kup normalna 60 na duzo kompletow -- Zapraszam na zakupy Odpowiedz Link
lolarun Re: marka zmywarki 14.08.08, 17:43 Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Dziś wreszcie jest, stoi zamontowana i czeka na wypełnienie. Wybraliśmy Boscha (oczywiście 60). Te koszyczki, regulowane półki, i inne bajery. Z dobrą godzinę siedziałam i podziwiałam. Cieszę się jak dziecko, bo wieczne wojny o to mycie na czyń się toczyły. Odpowiedz Link
moboj Re: marka zmywarki 17.08.08, 10:50 od dwóch lat Bosch SGI 55 M 35 EU, zabudowana. marka Bosch sprawdza się w tego typu produktach. Odpowiedz Link
sylwia.ax Re: marka zmywarki 18.08.08, 09:59 Mam Siemensa od 1,5 roku. Jestem zadowolona, używam 2 programów z 4 możliwych. Rodzice i siostra też mają Siemensa, teściowie Boscha i wszyscy są zadowoleni, ale Siemens i Bosch to w sumie to samo. Odpowiedz Link