wangog78 04.10.08, 15:52 Witam Jak poradzic sobie z koszulami i podkoszulkami, ktore pod pachami sa pożółknięte od potu? Wybielacz raczej nie pomaga. Pozdrawiam Wangog Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beakarp Re: pranie żółtych plam od potu 08.10.08, 22:18 oooo, mnie też ten temat interesuje.....i jeszcze jak wyprać zapach potu: z niektórych koszulek nie schodzi Odpowiedz Link
piekielnica1 Re: pranie żółtych plam od potu 08.10.08, 23:53 Zapach tylko zimna woda, bo goraca utrwala. I z ciala i z ubrania. A plamy to zupelnie inna historia. Pewnie z czystej bawelny zejdzie w wysokiej temperaturze, a z mieszankami to bywa roznie. NIektore wydaja sie nieusuwalne, ale sie nie upieram. Odpowiedz Link
rmua Re: pranie żółtych plam od potu 09.10.08, 07:40 Ja polecam mydelko z Rossmana- u mnie pomogło na plamy po dezodorancie; nie kosztuje wiele to mozna sprobować. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: pranie żółtych plam od potu 09.10.08, 09:00 Witam, Może zacznij od usunięcia problemu Dlaczego tak intensywnie się pocisz? Masz problemy hormonalne? Czy "ten typ tak ma"? Proponuję żebyś zaczęła pić szałwię, szklankę dziennie wywaru z dwóch torebek. W razie czego skonsultuj z jakimś zielarzem i lekarzem dawkowanie, albo poszukaj informacji na necie. A jeśli chodzi o pranie, to jaką masz wodę? Miekką czy twardą? Może tu leży problem. Warto byłoby dołożyć coś do prania, co zmiękcza wodę. Polecam środek z Lidla. Dokłada się do każdego prania. Zużywasz mniej proszku, a ubrania są czyste i pachnące. Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link
patuniaa Re: pranie żółtych plam od potu 09.10.08, 10:07 Mysle, ze to nie jest problem nadmiernego pocenia sie, a po prostu tego, ze na bialych koszulkach wszystko widac. I wcale tego potu nie trzeba tak duzo, by miec zolte plamy. Starczy ponosic takie biale cudko caly letni i goracy dzien Ja piore w ten sposob, ze najpierw namaczam te najbrudniejsze w goracej wodze z jakims detergentem (proszek, czasem po prostu mydlo w plynie), po kilku minutach troche “pomiele” w tej wodzie i zostawiam na kolejne kilka minut (zeby ta woda byla wciaz ciepla, gdy te pranie wyciagniemy). Potem troszke plucze i wrzucam do pralki na dlugie pranie na 90 stopni i ladnie mi to wszystko schodzi. Odpowiedz Link
kamw1807 Wszystko z LIDLA ;)::) 09.10.08, 23:41 niedługo to całego Lidla do pralki wsadzicie)) Odpowiedz Link