monia19722 21.10.08, 12:39 tradycyjna drewniana (na którą nie mam miejsca ) czy silikonowa ? a moze jakas inna ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiedzma30 Re: stolnica - jaka ? 21.10.08, 15:58 Oczywiscie - silikonowa. Nie mam miejsca na przechowywanie "dechy" Zreszta bardzo czesto zamiast stolnicy "uzywam" blatu )) co za roznica... Odpowiedz Link
anatefka Re: stolnica - jaka ? 21.10.08, 16:25 Silikonowa. Li i tylko. Drewniana, poza problemem przechowywania, stwarza też problemy przy myciu i utrzymaniu higieny. Ale nawet pominąwszy powyższe silikonowa jest genialnym wynalazkiem. Ja ma tę największą jaką można kupić i nie wyobrażam sobie już powrotu do drewnianej. Silikonowa idealnie trzyma się blatu, nie przesuwa się podczas wałkowania. Ma podziałkę - także ze średnicą koła, potrzebną do wymierzania ciasta na tarty czy do rogalików. Nie klei się tak jak drewniana, ciasto świetnie się na niej wałkuje i porcjuje. Mycie to banał, przechowywanie też. Można ją zwinąć, złożyć w kostkę - jak tylko. Zdecydowanie - warto zainwestować z silikon. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: stolnica - jaka ? 21.10.08, 16:51 Drewniana. Drewno jest aseptyczne, piękne i łatwe do czyszczenia Sama nie mogłam się przekonać do stolnicy, póki nie dostałam porządnej, drogiej i ciężkiej jak pieron z jakiegoś drewna drzewa owocowego... Ach, co to za stolnica! Odpowiedz Link
monia19722 a silikonowa jakiej firmy ? 21.10.08, 17:18 wszystkie są podobne czy sa jakieś róznice ? Odpowiedz Link
moofka Re: stolnica - jaka ? 21.10.08, 18:18 silikonowa - rewelacja nawet rozlazle ciasto na pizze walkuje na niej na cieniutko bez podsypywania maka i przenosze bez trudu na blache robienie pierogow na niej to przyjemnosc ja bym swojej juz na nic innego nie zamienila - uwielbiam ja ja mam taką Odpowiedz Link