Dodaj do ulubionych

Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje?

24.11.08, 18:32
Znalazłam na forum i informacje na temat tej diety i bardzo mnie to zaciekawilo bo mam 18 kg do zrzucenia.Bardzo duzo pozytywnych opinii.Czy ktoras z was dziewczyny probowala tego? a jak nie to podaje linki na forum(warto przeczytac): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=83915342&a=84391829 i na strone o diecie: vitalia.pl/index.php/mid/4/fid/4/diety/dieta napiszcie co sądziciesmilewszystkie opinie mile widziane i bardzo potrzebne.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • an-nie Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 24.11.08, 19:38
      Ja wykupiłam miesiąc, żeby nauczyć się prawidłowo odżywiać.
      Nawet pełnego miesiąca nie "dotrwałam" ściśle wg zaleceń tej diety. Ogólne wskazówki są ok, ale jeśli się wdrożyć w szczegóły, to jest kiepsko - dostajesz jadłospis układany przez komputer, oparty na "warzywach na patelnię".
      Jak przy wszystkich dietach - dużo się marnuje - dziś masz pół papryki, a reszta nie wiadomo kiedy, jesz np. 3/4 opakowania serka itp. Trzeba to dostosowywać do normalnych warunków.

Tak czy inaczej - nie żałuję pieniędzy za ten miesiąc, bo na tych wskazówkach od maja schudłam 20 kg. Zostało mi jeszcze 4 kg, ale już mi się nie chce smile już wygrywają zapiekanki z ziemniaków, piwo i takie tam smile
      Tak na prawdę to wszystko zależy od Ciebie.
      • madzior2711 Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 24.11.08, 23:30
        wow to garulacje naprawde twoja utrata wagi robi wrazeniesmiledziekuje za odzew
        • the_kami Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 25.11.08, 09:53
          A ja od lat nieustająco polecam dietę Michela Montignaca. Sama na tym schudłam
          nie głodząc się, utrzymuję wagę, czuję się dobrze, mam prawidłowe wyniki badań.
          Więcej info np. tu montignac.webd.pl/
        • staro Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 25.11.08, 09:55
          Tak, stosowałam 2x po 3 m-ce. Za pierwszym razem schudłam ponad 10
          kg, ostatnio nie schudłam niemal nic, ale nie z powodu diety, tylko
          z powodu niestosowania jej zbyt rygorystycznie. W każdym razie
          jestem na TAK, ale pod warunkiem prowadzenia w miarę unormowanego
          życia. Przymierzam się do powrotu do diety (nie wiem, czy wykupię,
          czy będę może korzystać z wcześniejszych informacji), ale dopiero
          jak będę "na swoim" - odpadnie przykry obowiązek gotowania dwóch (a
          niekiedy nawet trzech) różnych obiadów dziennie... wink

Polecam i trzymam kciuki! big_grin
          • madzior2711 pytania do staro:) 26.11.08, 11:39
            a jaka diete stosowalas? bo widzialam ze sa rozne i cyba sie wybiera samemu
            rodzaj diety,czy oni w jakis sposob doradzaja?
            dam rade przy dwojce malych dzieci bo to przeciez trzeba oddzielne obiady
            gotowac? troche duzo tych pytan ale bede wdzieczna za podopwiedz
            pozdrwiam i dziekuje
            • staro Re: pytania do staro:) 27.11.08, 11:38
              Madzior,
              też mam dwójkę małych dzieci i często jadły ze mną to co gotowałam,
              miałam Smacznie Dopasowaną i smakowała mi, w dodatku można przepisy
              wymieniać na inne w razie potrzeby.
              W tej diecie jest dużo nabiału, jogurtów, płatków, musli itp, na
              obiady np. warzywa z kaszą (nikt nie twierdzi, że muszą być
              dokładnie te podane w diecie, z mrożonki, ale zimową porą jest
              raczej mierny wybór a świeże drogo), mięcha mało i naprawdę
              dietetycznie, dużo ryb (parę razy w tygodniu)...
              Tak więc dla dzieci się raczej nadaje.
              Moi Rozbójnicy mają 2 i 3 lata, jadałam więc z nimi 5x dziennie,
              każdy odpowiednią dla siebie porcję. I naprawdę - mam zamiar
              niedługo do diety wrócić, bo widziałam efekty i odpowiadała mi, i
              chcę właśnie gotować w ten sposób dla całej rodziny (Małżowi też się
              przyda wink))
              Aha, jak już, to nie wykupuj na miesiąc, tylko od razu np. na 3.
              Będziesz miała większą szansę zobaczyć efekty, a da się wytrzymać big_grin

Raz jeszcze powodzenia!
              • madzior2711 Re: pytania do staro:) 27.11.08, 13:41
                ale fajnie ze odpisalas i duzo mi to wyjasnilosmileja mam troche mniejsze dzieci bo
                2 latka(je to co my) i 3 miesieczna coreczke wiec ona narazie sie nie wlicza do
                wspolnego posiłkuwink
                pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziekuje
    • bri Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 26.11.08, 11:51
      Ja stosowałam przez jakiś czas dietę z Vitalii, która nazywała
      się "smacznie dopasowana". Wkręciłam się wtedy w odchudzanie i sporo
      schudłam, ale nie stosowałam tej diety zbyt rygorystycznie. Moim
      zdaniem było w niej za dużo nabiału, brakowało zup. Ale to było w
      samych początkach Vitalii, od tamtej pory wiele ulepszeń wprowadzili.
      • madzior2711 Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 26.11.08, 12:10
        czyli warto sprobowac?bo wiedze ze jak ktos stosowal to byly efektysmile
        • bri Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 26.11.08, 13:37
          Jeśli tylko będziesz się do niej stosować to na pewno schudniesz.
          Ale wiesz, samo wykupienie diety nie sprawi, że kilogramy znikną wink
          • madzior2711 Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 26.11.08, 13:44
            No ja mysle ze samo wykupienie nie wystarczywinkniestety albo stety naleze do osob
            ktore jak juz sie za cos wezma doprowadzaja do konca.pozdrawiam i dziekuje
        • gazetowy.mail Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 26.11.08, 13:38
          Przyznam się, że zachęcona tym wątkiem weszłam na ich stronę.
          Poczytałam, napisałam kilka maili do osób, które tam dzielą sie
          swoim pamiętnikiem i widać efekty. Odpisały dwie sympatyczne osoby i
          napisały, tak po ludzku, bez reklamowania, o wszystkich "za"
          i "przeciw".
          Wykupiłam karnet na kwartał. Właśnie czekam na odzew pani
          dietetyczki
          • madzior2711 Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 26.11.08, 13:51
            A moglabys napisac te "za" i "przeciw" albo jesli moge o to prosic przeslij mi
            na mail gazetowy odpowiedzi od tych osob.Bardzo mi zalezy mam troche kilogramow
            na zbyciusmilepozdrawiam
            • gazetowy.mail Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 26.11.08, 20:49
              Madziorku, poczta z Twojego gazetowego maila wrociła do mnie ;-(
              • madzior2711 Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 26.11.08, 23:07
                aaa przepraszam chyba juz naprawilamsmilesprobuj jeszcze raz gazetowy
                mailusmile))dziekuje bardzo
    • dalidka Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 26.11.08, 14:58
      Ja korzystałam z porad "realnego" dietetyka. Dostałam dietę opracowaną na podstawie diety MM. Efekt - cztery miesiące - 12 kg. A nie stosowałam się zbyt rygorystycznie do zaleceń. Prawie codziennie zdarzały mi się jakieś grzeszki a wagę nadal utrzymuję.

Moja rada dla tych zaganianych, które boją się czy sobie poradzą z podwójną kuchnią: PAROWAR.

Gotowałam normalne obiady dla rodziny a dla siebie z parowara. Kupowałam warzywne mrożonki, do tego kurczaczek albo rybka, zioła, sypałam wszystko do ustrojstwa i po 20-25 minutach miałam gotowy obiad. Po prostu bajka. Oferta mrożonek jest ogromna, do wyboru, do koloru. Co dzień miałam inne danie. No i przede wszystkim nie narobiłam się jak głupi osioł.
    • gazetowy.mail Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 27.11.08, 18:26
      dzisiaj maile znowu wrocily
      • madzior2711 Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 27.11.08, 18:53
        to juz nie wiem o co chodzisad
      • madzior2711 do gazetowy.mail 27.11.08, 19:10
        ale ze mnie gapa przepraszam cie najmocniej sprobuj ostatni raz wyslac mi ta
        poczte jak nie wyjdzie to nie zawracam ci glowysmile
        • gazetowy.mail do madziorka 27.11.08, 19:22
          Wysyłałam z maila na wp.pl
          Przed chwilka wysłałam jeszcze z gazetowego maila smile

Dostałam dziś potwiedzenia od dietetyczki i mam powiedziec kiedy
          zaczynam. uffff.......
          • madzior2711 Re: do madziorka 27.11.08, 21:56
            odpisalam ci na gazetowego i oczywiscie dostalam w koncuwinkdzieki czekam na info
            w tej sprawiesmile
            • domnapokaz Re: do madziorka 20.01.09, 18:30
              Ja stosowałam dietę owocowo-warzywną. 6tyg - 12 kg.
    • 11gekame Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś stosuje? 15.05.16, 20:13
      Ja również kupiłam, na trzy m-ce. Niestety, nie byłam zadowolona. Oczywiście marnuje się dużo jedzenia, bo np. 1/2 opakowania czegoś, część innego produktu. Reszta do wyrzucenia. Ale to było najmniejszym problemem. Jestem uczulona na krowią laktozę, więc odpadały serki, mleko. Ale nikt tam nie jest nastawiony na przejmowanie się takimi przypadkami. Jest ułożonych kilka wersji diety, a jeśli komuś nie pasuje, to niech szuka dietetyka gdzie indziej.
      • angazetka Re: Dieta "Vitalia" rewelacja?! ktoś 15.05.16, 21:48
        No ale chyba dieta nie jest obowiązkowa, więc tak, należy szukać dietetyka gdzie indziej. I o uczuleniach mówić wcześniej niż po otrzymaniu diety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka