Dodaj do ulubionych

kocie futro

30.03.09, 15:40
Może kociary mają jakieś sprawdzone sposoby na usuwanie kociej sierści z ubrań? Moja biało-srebrna kicia uwielbia kolana domowników. Wszystkie ciemne ubrania straszliwie obłażą. Rolka z klejem, wilgotne gumowe rękawice trochę ułatwiają czyszczenie, ale ....
Kota nie wymienię, nie wydam, nie wydepilujęsmile
Obserwuj wątek
    • ajlii Re: kocie futro 30.03.09, 15:52
      Ja akurat nie kociara - mam 2 psy i szczury. Ale z sierścią też walczę. Niestety, drugi pies kłaczy jak nieszczęście. Wszystko czyszczę rolkę, psa czeszę... ale wystarczy że się przytuli i cała jestem w jej kłakach. Postanowiłam kupić suszarkę do ubrań, żeby choć trochę ułatwić sobie życie - przynajmniej pranie będę wyciągać bez kłaków. Jak już kupię (po świętach), to zdam relację z przydatności.
      • katarzynadudek7 Re: kocie futro 30.03.09, 18:45
        Ja mam psinę i kocinę smile i niezastąpiona jest rolka z klejem smile
        • kasiak37 Re: kocie futro 30.03.09, 21:29
          mam suszarke do ubran i faktycznie klakow nie ma na ubraniach.
          • miedzymorze Re: kocie futro 30.03.09, 21:39
            zwykła taśma klejąca szeroka - owijasz dłoń klejącą stroną na zewnątrz i zbierasz kłaki.
            Poza tym wyczesywanie kotów sprawia, że mniej kłaków się poniewiera po domu.

pozdr,
            mi
      Ja akurat nie kociara - mam 2 psy i szczury. Ale z sierścią też walczę. Niestety, drugi pies kłaczy jak nieszczęście. Wszystko czyszczę rolkę, psa czeszę... ale wystarczy że się przytuli i cała jestem w jej kłakach. Postanowiłam kupić suszarkę do ubrań, żeby choć trochę ułatwić sobie życie - przynajmniej pranie będę wyciągać bez kłaków. Jak już kupię (po świętach), to zdam relację z przydatności.
    • bosa.nowa Re: kocie futro 30.03.09, 22:17
      Suszara zbiera wszystkosmile
    • amishak Re: kocie futro 30.03.09, 22:18
      Ja przy czarnym kocie przestałam nosić białe rzeczy. Może wymienienie ubrań to jakiś sposób? wink
      • ajlii Re: kocie futro 30.03.09, 23:06
        hehe

Ja mam akurat dwa kłaczące psy: czarnego podpalanego i jasno-wilkowatego. Chyba tylko ciuchy w ciapki mi pozostały big_grinDD
        • katarzynadudek7 Re: kocie futro 31.03.09, 11:09
          Ja mam na szczęście większość ubrań i meble pod kolor zwierząt smile I
          zwierzęta jednego koloru smile "żółtego" smile Fajnie było podczas
          ostatniej "wizytacji" duszpasterskiej-na koniec wizyty pomimo tego
          że wcześniej wyszorowałam sofę wręczyłam księdzu rolkę z klejem w
          celu samooczyszczenia smile Ale miał ubaw !
    • j0anna1 Re: kocie futro 31.03.09, 21:03

ostatnio używam czegoś takiegO:
      www.krakvet.pl/trixie-szczotka-ubra%C4%82%C4%85-dywanow-2329-p-2169.html
      • tarantella Re: kocie futro 31.03.09, 21:12
        Czy podzielasz te ochy i achy na temat szczotki, zamieszczone pod ofertą na
        stronie Krak - Vet?
        • j0anna1 Re: kocie futro 31.03.09, 21:45
          Jestem bardzo zadowolona z zakupu - szczotka ściąga nie tylko sierść ale
          wszelkie kłaczki z ubrań. Świetnie sprawdza się również do usuwania sierści z
          kanapy (obicie z alcantary)
          • j0anna1 Re: kocie futro 31.03.09, 21:49
            widzę że są również na allegro takie oraz jeszcze jeden inny wynalazek:

allegro.pl/search.php?string=szczotka+do+ubra%C5%84&from_showcat=1&category=5347&country=1
            • katarzynadudek7 Re: kocie futro 01.04.09, 09:31
              No co to już nie wymyślą big_grin Ta szczotka z allegro za 6.99 to nic
              innego jak szczotka do czyszczenia butów z nubuku (chyba tak się
              pisze) big_grin Ale skuteczności jej na sierści nie sprawdzałam więc czas
              to zrobić smile
              • kas2009 Re: kocie futro 01.04.09, 10:04
                Nie polecam tej szczotki. Po jakimś czasie się"zapycha" i tylko
                roznosi kłaczki po ubraniu. Niezależnie od tego jak dokładnie się ją
                samą czyści. Polecam za to wszelkie szczotki z klejem, w Ikei jest
                bardzo fajna za 3,99zł. I jak narazie najlepiej się sprawdza. A mam
                3 koty i do niedawna psa.
                • ajlii Re: kocie futro 01.04.09, 14:31
                  Teraz jest też zapas do tej szczotki, chyba po 2 zł. Nie trzeba wyrzucać plastkowej rączki. No i ma łatwiejszy sposób oddzierana kawałków papieru z kłakami.
                  • katarzynadudek7 Re: kocie futro 01.04.09, 21:21
                    Ja rolki z klejem kupuję tescowe w wielopaku. Testowałam różne i te
                    mi najbardziej pasują (nie licząc rolek które dawno przywiozłam z
                    Włoch ).
                    • tarantella Re: kocie futro 02.04.09, 17:16
                      No to kupiłam szczotkę trixie. Klejące rolki mam, ale szukam jeszcze lepszego
                      sposobu. Napiszę jak wypadło porównaniesmile
                • marguyu Re: kocie futro 19.04.09, 00:14
                  "kas2009 napisała:

> Nie polecam tej szczotki. Po jakimś czasie się"zapycha" i tylko
                  > roznosi kłaczki po ubraniu. Niezależnie od tego jak dokładnie się

> samą czyści. "

W takim razie czyscisz ja nieumiejetnie. Wystarczy zwilzona dlonia
                  glaskac ja z wlosem i wyczysci sie sama. Rzecz w tym, ze nalezy to
                  robic systematycznie.
      • miamia35 Re: kocie futro 18.04.09, 12:57
        ja też polecam tę szczotkę, sprawdza się przy persie, a dywany
        odkłaczam wilgotną gumową rękawicą ... a z czarnych ubrań w domu
        zrezygnowaliśmy smile
        • tarantella Re: kocie futro 18.04.09, 14:27
          Stwierdzam, że przydaje się i szczotka i rolka z klejem.
          Szczotka pięknie zbiera sierść z kanapy i z satynowej pościeli, narzut -
          rewelacja. Natomiast granatowe polary są w lepszym stanie, ale nie takie jak
          chciałabym, ech..
          Generalnie bardzo udany nabytek, a ideały wszak nie istniejąsmile
          Pozdrawiamsmile
          • beata19735 Re: kocie futro 18.04.09, 14:35
            GABKA.Tylko gabka dobrze usuniesz siersc.Napisz pozniej czy wyprobowalassmile
            • beata19735 Re: kocie futro 18.04.09, 14:37
              i tu poprzedniczki maja racje:
              www.krakvet.pl/images/szczotki_grzebienie/2329_g.jpg
              • wilma1970 Re: kocie futro 18.04.09, 20:23
                Z kanap ściągam końcówką do czyszczenia tapicerki odkurzacza dyson. Całkiem
                porządnie, a z ubrań - klejącą rolką. Oddałam też piękne ciemnofioletowe
                prześcieradło, bo strasznie na nim widać kłaki. Ciekawe czy tyle samo sierści
                mam na białych prześcieradłach? Ale przynajmniej tego nie widzę. wink
                Mam dwa psy (retriever strasznie kłaczy) i trzy koty, z tego dwa długosierściowe
                main coony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka