Dodaj do ulubionych

zapchany Geberit

05.08.09, 13:37
Mam w domu podwieszany kibelek i jakoś tak wolniej woda spływa, papier zostaje
nie spłukany. No kurcze chyba jest zapchany albo co. Raczej nic tam nie
wpadło, bo w WC żadnych czynnosci pielęgnacyjnych nie czynimy (mieszkamy w
bloku z klaustrofobicznym pomieszczeniem WC), wiec nie wiem co się dzieje.
Użyłam jakiegoś specyfiku do czyszczenia, gdzie wytwarza się piana i tą pianą
czyści, ale nie pomogło. Moze KRET? Czy jakieś inne sposoby na przepchanie
znacie? Ponoc w wiszących kibelkach zmijek się nie stosuje, bo porysują wszystko.

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • mmena Re: zapchany Geberit 05.08.09, 14:50
      To woda wolniej splywa ze zbiornika, czy miska jest zapchana?
      Bo to dwie rozne rzeczy.
      Co to sa "zmijki" i co mialyby porysowac? Rury?
      • echo1978 Re: zapchany Geberit 06.08.09, 08:56
        Woda wolniej spływa. A żmijki to takie metalowe urządzenie do przepychania -
        wyglada jak żmija smile.
    • jurajskameg Re: zapchany Geberit 05.08.09, 14:57
      Jeśli chodzi o zapchaną miskę to nie wpadła Ci czasem kostka WC. Bo mnie się to
      ostatnio zdarzyło. Na szczęście szybko się zorientowałam i cóż rękaw do góry i
      nurkowanie ..... połów udany
    • mala21wrzesnia Re: zapchany Geberit 06.08.09, 13:58
      A może pomoże spuszczenie wody przy jednoczesnym zakręceniu kurka co by geberit
      się nie napełnił, odkręcenie klapki z przyciskiem do spłukiwania i wsypanie do
      środka jakiegoś odkamieniacza i wlanie dość ciepłej wody??? Zostawić na parę
      minut i spuścić wodę, pamiętać o odkręceniu kurka by geberit ponownie się napełnił.
    • pamana Re: zapchany Geberit 06.08.09, 23:30
      Miałam zapchany wiszący kibelek ,podejrzewam ,że wpadl mi koszyszek od kostki uncertain

probowalam tony kreta,wrzatku -okropna historia wink

wreszcie tą żmijkę spróbowałam i po 2-3 wkretach poszło-odpukać .

zmijke zalecil mi fachowiec od rur a drugi odradzil kreta i innych kulek bo
      zapychaja poprzez nie rozpuszczenie sie tych kulek ,wrzatek moze do nich nie
      dotrzec gdy stoi woda w muszli.

kup w markecie zmijke i walcz.

nie zauwazylam aby sedes byl porysowany,rury pewnie tak ale ich nie widac.
      p.
      • echo1978 Re: zapchany Geberit 07.08.09, 10:38
        Spróbuję z tym zakręceniem wody, a jak nie to zmijka. Choć wczoraj zaryzykowałam
        jeszcze kreta i jakoś tak mam wrażenie, ze lepiej. COś musiało się zatkać, bo
        miałam wrażenie, ze nawet z kabiny z odpływu mi jechało mocznikiem. Ale walczę smile
    • multimal Re: zapchany Geberit 07.04.13, 11:17
      może być wiele powodów. Jeśli ceramika ma juz kilka lat a woda ma sporo zanieczyszczeń, to zanieczyszczone jest zarówno wnętrze płuczki jak i sama miska od strony zasilania w wodę. Rada:
      1.Oczyścić wnętrze płuczki samemu badź zlecić to fachowcowi: geberit.com.pl/web/appl/pl/wcmspl.nsf/pages/lud-ser-1
      2.Zdjąć miskę, wymienić, ew. oczyścić z kamienia we własnym zakresie i zamontować
      lub tez patrz pkt 1.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka