Dodaj do ulubionych

Wyścig wiewiórek

21.05.12, 10:37
Wciąż się ścigamy do tej kasy i pozycji i pewnie tak już będzie. Pomyślałem sobie, że "wyścig szczurów" to wygląda dość paskudnie, bo wiadomo szczury straszne szkodniki i w ogóle bueee... wink
Proponuję by mówić: "wyścig wiewiórek". Niby też gryzonie, z podobnej rodziny, a o ile bardziej sympatyczne. "Wyścig wiewiórek" - to brzmi lepiej i nie tak złowrogo i obrzydliwie. Ja - np. wolę być wiewiórką. Nie szczurem. Tym bardziej, że już jestem milutkim Królikiem.

DB (wiewiórkowata) od Rabbita
Obserwuj wątek
    • ilnyckyj Re: Wyścig wiewiórek 22.05.12, 20:52
      Brzmi zabawnie.
      Ale co to zmienia?
      • krol-czy-krolik Re: Wyścig wiewiórek 23.05.12, 13:30
        ilnyckyj napisał:

> Brzmi zabawnie.
        > Ale co to zmienia?

Właśnie to, że brzmi zabawniej. To dużo zmienia. smile
        • basilisque Re: Wyścig wiewiórek 24.05.12, 22:20
          Wiewiórki, nutrie, piżmaki - to wszystko sympatyczniejsze gryzonie, ale - one nie ścigają się ze sobą tak zajadle jak szczury! smile
          • krol-czy-krolik Re: Wyścig wiewiórek 26.05.12, 09:23
            Oj, Bazyli! Wyśigu czyli konkurencji nie wyeliminujemy ze swojego życia. Chyba, że ty akurat masz na coś monopol, układy, czy jakąś państwową synekurkę, albo może odzyskałeś kamienicę po rzekomych pradziadkach! smile Wszystkie inne szare ludziki muszą stawać do codziennego wyścigu. I żeby nie przyrównywać ich (w tym - mnie) do paskudnych szczurów, wolę znacznie bardziej sympatyczne wiewiórki!
            DB (królikowo-wiewiórkowa) od Rabbita
            • zawle Re: Wyścig wiewiórek 26.05.12, 22:37
              Czyli niektórzy ścigają się jak szczury, inni jak wiewiórki, a jeszcze inni jak królikismile A jak ja się ścigam? Jak wariat. Sama ze sobą.
              • krol-czy-krolik Re: Wyścig wiewiórek 27.05.12, 18:58
                Sama ze sobą?
                To super! Przynajmniej masz gwarancję, że wygrasz! smile
                • zawle Re:Optymista? 28.05.12, 08:20
                  krol-czy-krolik napisał:
                  > Sama ze sobą?
                  > To super! Przynajmniej masz gwarancję, że wygrasz! smile

• krol-czy-krolik Re:Optymista? 31.05.12, 12:48
                    TAK!!!
                    Przynajmniej jeśli chodzi o ciebie. Bo ja to mam więcej konkurentów sad

DB (i do tego optymistyczna!) od Rabbita
                    • zawle Re:Optymista? 31.05.12, 14:33
                      bardziej chodziło mi o fakt że wygrywając ze sobą, równocześnie się przegrywa.... Ale jeśli chodzi o moje szanse z konkurencją...jeśli nie ja okażę się najlepsza to dla mnie znaczy że szukali KOGOŚ INNEGO niż ja. To pomagasmile
                      • krol-czy-krolik Re:Optymista? 15.06.12, 13:29
                        Tak się mówi: jak wygrywam sam ze sobą, tzn. ze swoimi słabościami - to jestem do przodu! A czasami lepiej przegrać. Tak jak moja firma raz o 1 pkt. przegrała przetarg. Ale ci co wygrali rozłożyli się, bo oczywiście - zaproponowali niższą cenę i nie wyrobili się.
                        Rzekł kiedyś niejaki Dedal:
                        "Lataj nisko i powoli,
                        abyś się nie rozpie...olił" smile

DB (niskolatająca) od Rabbita
                        • basilisque Re:Optymista? 03.07.12, 20:29
                          No - wiewiórki to już w ogóle nie latają!
                          • essor Re:Optymista? 04.07.12, 20:10
                            Jak to nie latają. Tak pięknie fruwają z gałęzi na gałąź.
    • trzcinka78 Re: Wyścig wiewiórek 06.06.12, 18:49
      Koncept popieram! Wyścig szczurów to oznacza demonizowanie świata konkurencji w którym żyjemy i żyć będziemy. Wiewiórki działają bardziej oswajająco... smile
      • krol-czy-krolik Re: Wyścig wiewiórek 05.07.12, 15:43
        Tu - kolarze!
    • basilisque Re: Wyścig wiewiórek 12.12.13, 21:07
      Wiewiórki wyglądają przyjaźniej niewątpliwie. I niewinnie. Za to "wyścig szczurów" bardziej oddaje istotę rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka