madohora Re: Lipnica Murowana 13.04.14, 14:20 Niestety, chociaż pogoda raczej sprzyja wyjazdom w tym roku nie było mi dane pojechać na Niedzielę Palmową do Lipnicy Murowanej - miejsca gdzie można zobaczyć najpiękniejsze i największe palmy Odpowiedz Link
madohora Re: Lipnica Murowana 29.03.15, 18:06 Pokręciły mi się wszystkie plany I nie dotarłam do Lipnicy Murowanej Odpowiedz Link
madohora Re: Lipnica Murowana 29.03.15, 18:09 Usiadły panie tak jak przed laty Na stole miały z bibułek kwiaty Do tego jeszcze różne gałęzie Myślę i myślę - co z tego będzie A zwinne palce już do pracy się zabrały Tu połączyły, tam coś dodały I wyszła palma taaaaaka wysoka Żal że ją spalą. Bo miła dla oka Odpowiedz Link
madohora Re: Lipnica Murowana 29.03.15, 18:13 Choć Palmy robią w różnej okolicy To najsłynniejsze są te z Lipnicy Na jeden dzień jest tam wielkie Święto Takiego nawet mój dziadek nie pamięta Jak na Odpuście są tam różne kramy A każdy różnymi cudeńkami przeładowany A na środku rynku trawa żywa wystawa Bo tam się do konkursu te palmy wystawia Potem do kościoła idą wszyscy, razem I święcą palmę przed starym ołtarzem Kolory migoczą i palą się świece Ale o tym przecież wszyscy wiecie. Odpowiedz Link
madohora2 Re: Lipnica Murowana 23.01.14, 11:20 Ciekawa jestem gdzie wyląduję w tym roku? Odpowiedz Link
madohora Re: Lipnica Murowana 01.02.15, 14:44 Czy w tym roku znów Lipnica A może jakaś inna okolica? Odpowiedz Link
madohora Re: Lipnica Murowana 17.03.15, 13:25 Zawaliłach sprawa - czymu tego niy wiym I Palmowo Niydziela spyndza u siebie A co roku wołom - o rany Jak gryfnie jest w Lipnicy Murowany! Odpowiedz Link
madohora Re: Lipnica Murowana 15.09.17, 16:23 Lipnica poszła teraz nieco dalej - i włączyła się w EDD. Szkoda, że nie mam samochodu bo chętnie bym się tam wybrała. Już nie tylko Niedziela Palmowa. Odpowiedz Link
madohora Re: Lipnica Murowana 25.02.18, 13:35 Nie wiem w tym roku jest propozycja do Lipnicy Murowanej oraz do Lanckorony . Tak się będę zastanawiała, że w końcu nigdzie nie dojadę;/ Odpowiedz Link
madohora Re: Lipnica Murowana 03.04.19, 20:05 A tak myślałam z rana Lanckorona czy Lipnica Murowana Odpowiedz Link
madohora Re: Lipnica Murowana 11.02.20, 20:16 Pewien pan z Lipnicy Nie znosił żadnych"wicy" Chodził z głową do góry Nie śmiał się, był ponury Bo to był jakiś milczek Odpowiedz Link
madohora Re: Lipnica Murowana 29.05.21, 17:09 LIPNICA MUROWANA ZAPRASZA NA PIESZĄ WĘDRÓWKĘ - Głos - 29.05.2021 Odpowiedz Link