Dodaj do ulubionych

Niemcy obawiają się skutków rozszerzenia UE

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.04, 21:06
Po co Niemcom UE?
Wspolpraca gospodarcza i polityczna z Polska calkiem wystarczy.
Polska tez nie potrzebuje takiej "laskawej" UE.
Nie musimy byc u nikogo na lascse.
Rozbudujmy tylko sami wlasny potencjal gospodarczy za przykladem Japoni,
czy tez Chin. To jest droga do dobrobytu.

Obserwuj wątek
    • Gość: Kajetan Niemcy obawiają się skutków rozszerzenia UE IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 08.03.04, 21:13
      - 84 proc. ankietowanych obawia się zwiększonego odpływu firm i inwestorów do
      krajów Europy Środkowej i Wschodniej.
      - a więcej niż połowa obywateli upatruje w przyjęciu nowych krajów szansy na
      poprawę koniunktury w Niemczech.

Niemcy chyba wreszcie nauczyli się czegoś od Polaków, skoro w tej samej
      ankiecie twierdzą że nastąpi odpływ firm, lecz koniunktura w Niemczech jednak
      się poprawi. Moje gratulacje! Kurs nowego myślenia o gospodarce zaliczony.
      • Gość: llllllllllllllllll Chodzi o Niemcow z okolic Lipska :-) IP: *.arcor-ip.net 08.03.04, 21:26
        Gość portalu: Kajetan napisał(a):

> Niemcy chyba wreszcie nauczyli się czegoś od Polaków, skoro w tej samej
        > ankiecie twierdzą że nastąpi odpływ firm, lecz koniunktura w Niemczech jednak
        > się poprawi. Moje gratulacje! Kurs nowego myślenia o gospodarce zaliczony.

Poniewaz chodzi o ankiete lokalnej lipskiej gazetki "Leipziger Zeitung", wiec
        nalezy raczej przyjac, ze owi ankietowani mieszkajacy w bylej NRD po prostu
        jeszcze sie nowego myslenia nie nauczyli.

Natomiast tytul i tresc artykulu sa absolutnie mylace. Niemcy z okolic Lipska
        nie sa grupa reprezentatywna. Nie sa nawet grupa reprezentatywna dla bylej NRD,
        gdyz Lipsk byl szczegolnie zacofany, niedoinformowany, gdyz lezal w tzw. "Tal
        der Ahnungslosen" - dolku do ktorego nie docierala przez dziesiatki lat komuny
        zachodnioniemiecka TV.

llllllllllllllllll
    • Gość: gosc Niemcy chcieliby zjeść ciastko i mieć ciastko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.04, 21:19
      Już niedługo Andrew L. powinien rozważyć zmianę okręgu wyborczego na znajdujący
      się po drugiej stronie Odry.
    • Gość: blurb Re: Niemcy obawiają się skutków rozszerzenia UE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.04, 21:38
      Czyzby "prawy" idiota?????a moze kompletny lewus umyslowy.
    • Gość: frajer o lasce w EU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 21:39
      dziewczyny z Niemiec swietnie robia laske i to prawie zawsze z polykiem. Jestem za Eu!
      • Gość: laska polskaw UE Re: o lasce w EU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 21:50
        Chlopcy z NIemiec tez swietnie robia laske i tez z polykiem..... dlatego
        glosowalem za UE
        • Gość: blitzki Re: o lasce w EU IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.04, 03:51
          Tak tobie lykneli ze jestes juz bez jaj!!! No tak dlatego tak cieniutko spiewasz
    • Gość: Henryk Polacy też obawiają się skutków rozszerzenia UE IP: 62.233.169.* 08.03.04, 21:44
      i to naprawdę !!!!!!!!
    • Gość: koko Re: Niemcy obawiają się skutków rozszerzenia UE IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 08.03.04, 22:18
      Niemcy to się wszystkiego obawiają, biedny Naród, taki znerwicowany.
      • Gość: ziggy Re: Niemcy powinni obawiac sie sami siebie IP: *.217.242.7.charter-stl.com 08.03.04, 23:18
        Niemcy najbardziej powinni obawiac sie sami siebie, nikt wiekszej krzywdy
        zrobic im nie potrafi.
    • Gość: ARNOLD DER GROSSE My Niemcy nie boimy sie niczego i nikogo IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.04, 23:58
      Wszystcy sie obawiaja rozszezenia Niemcy, Polacy...ale nie ma innego wyjscia
      taka jest cena pokoju w Europie. Niemcy nie potrzebuja Unii, jest dodatkowym obciazeniem budzetu do ktorego Niemcy wplacily juz netto 300 mld EU, wyrzekly sie najbardziej stabilnej waluty na swiecie DM, ale takze wiedza dobrze, ze dobrobyt w Niemczech, a nedza w osciennych krajach, prowadzilaby nieuchronnie do nowej wojny, takim zagrozeniem jest dzisiaj Polska, ktora jest najbardziej niestabilnym krajem w Europie i stanowi zagrozenia dla pokoju w Europie nr.1.
      Dlatego tylko Unia moze uratowac oba narody, zyc w jakiej takiej zgodzie, no i dobrze, bo po ostatnich prowokacjach ze strony polskiej stosunki z Niemcami sa na poziomie epoki gomulkowskiej. Tzn. nie rozmawiamy ze soba, czas to zmienic
      • Gość: miki Re: My Niemcy nie boimy sie niczego i nikogo IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.04, 00:07
        Arnold der Trottel znowu belkoce.
      • Gość: ZBRD Re: My Niemcy nie boimy sie niczego i nikogo IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.04, 00:08
        Niemcy boja sie tez faszyzmu eksportowanego z Polski, nie chcemy tu mordercow dzieci z Iraku, jestescie winny przyczynieniu sie do smierci 5000 irackich dzieci, wy faszysci XXIw z Polski.
        Danke, Dziekuje!!!!
        • Gość: Kajetan Re: My Niemcy nie boimy sie niczego i nikogo IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 09.03.04, 01:07
          Ach, jak by się chciało postawić znak równości pomiędzy naszą obecnością w
          Iraku a wywołaną przez Niemcy Drugą Wojną Światową z milionami ludzi bestialsko
          pomordowanych w obozach koncentracyjnych, na ulicach, we wsiach, wszędzie,
          gdzie niemieccy "nadludzie" postawili swoją stopę. Jak by się chciało postawić
          taki znak równości nawet za cenę śmieszności. Nie tędy droga do pojednania,
          Hans. Polacy mają gołębie serca i szybko zapominają krzywdy i wybaczają
          zbrodnie, lecz bacz, byś nie sprowokował nas do gniewu. Nie siej wiatru, a nie
          zbierzesz burzy.
          • Gość: Hans Re: My Niemcy nie boimy sie niczego i nikogo IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.04, 01:36
            ten znak juz dawno postawil wam caly swiat, jak tego nie widzicie to jestescie tak samo slepi jak Niemcy w 1933. Polske izoluje cala Europa, co to znaczy, to chyba wiesz jak czytasz GW.
            Pozdrowienia z demokratycznych Niemiec
            dla madrych w Polsce.
            • Gość: Kajetan Re: My Niemcy nie boimy sie niczego i nikogo IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 09.03.04, 02:44
              Znaj proporcje, Hans. Czy to tak ciężko pozbyć się tej megalomanii? Ty to nie
              Niemcy, a Niemcy to nie świat, który pełen jest kolorów i odcieni. A już na
              pewno nie jest jednomyślny w sprawie Iraku. Wiedz, że byłem i jestem przeciwny
              naszej tam obecności, ale przypisywanie nam przyczynienie się do śmierci 5000
              irackich dzieci jest obrzydliwym kłamstwem, które może wygłaszać jedynie osoba
              niepoczytalna umysłowo. Powtórzę raz jeszcze: to jest kłamstwo, Hans! Nie wiem,
              z jakich źródeł czerpiesz swoje informacje, lecz ośmieszasz się na tym Forum i
              dajesz innym wyobrażenie o perfidnej, wrogiej Polsce propagandzie, jakiej
              jesteście w Niemczech poddawani.

W ten sposób chcielibyście zmazać, zatrzeć pamięć o Waszych zbrodniach. To zła
              droga, Hans. Właściwą drogą jest droga Krzyża. Obejrzyj "Pasję", jeśli będziesz
              miał okazję.
            • Gość: ja HANS IP: *.dial.froggy.com.au 09.03.04, 14:26
              Gość portalu: Hans napisał(a):

> ten znak juz dawno postawil wam caly swiat, jak tego nie widzicie to
              jestescie
              > tak samo slepi jak Niemcy w 1933. Polske izoluje cala Europa, co to znaczy,
              to
              > chyba wiesz jak czytasz GW.
              > Pozdrowienia z demokratycznych Niemiec
              > dla madrych w Polsce.

madrych w polsce nie ciesza pozdrowienia od glupich niemcow.
              • Gość: AGA Re: HANS IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.04, 09:49
                Gdyby niemcy byli glupcami to ich kraj nie bylby najwieksza gospodarka w
                Europie!!! Czego nie mozna powiedziec o gospodarce polskiej!!
                • Gość: ja Re: HANS >>AGA IP: *.dial.froggy.com.au 10.03.04, 13:24

A KTO POWIEDZIAL, ZE BOGACTWO IDZIE W PARZE Z ROZUMEM?

ps.nie zrozumialas/es mojego tekstu do hansa.
                  pozdrowienia dla madrych niemcow!
        • Gość: meerkat My Niemcy robimy w pory przed KAZDYM MOCNIEJSZYM! IP: *.MCLNVA23.dynamic.covad.net 09.03.04, 01:45
          Jak zesmy wam, Szwabom, troche zelastwa na lby spuscili w Dreznie, Essen,
          Hamburgu, Kolonii i paru innych miejscach to robiliscie w pory az milo.

Chcecie zeby wam znowu przypomniec?
          • Gość: kowalski Re: My Niemcy robimy w pory przed KAZDYM MOCNIEJS IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.04, 14:54
            Bohaterze,
            co znaczy "zesmy" - kto? czyimi raczkami?
            A jak spuszczales Szwabom w Dreznie, Essen..., cos ci sie pólglówku popiepszylo
            w geografii ? Niedouczenie czy polska szkola?

A przypomnij - sobie przede wszystkim, jak (sie) spuszczales!!! I kiedy?

Cos za duzo wacpan Zaglobe przypominasz (Bohuna usieklim...)
            • Gość: no nie? Re: MY NIEMCY...>>KOWALSKI IP: *.dial.froggy.com.au 10.03.04, 13:37
              ale nie zaprzeczysz niemiaszku,ze w dupe dostaliscie i ze slusznie wam sie to
              nalezalo? do tej pory bekacie i bekac bedziecie zawsze, dopoki nie wyrzekniecie
              sie rabowania cudzej wlasnosci i ludobojczych instynktow.
            • Gość: meerkat My Niemcy robimy w pory przed KAZDYM MOCNIEJSZYM IP: 152.75.143.* 10.03.04, 20:38
              Kowalski!

Przykro mi, ale moj rodzony Ojciec, kapitan RAF, spuszczał setki ton właśnie na
              Essen, Hamburg, Kolonię itd. Nie była to pomoc żywnościowa! :-)))
          • Gość: haanes Meerkat spuscil sie ÚS-azbestem IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.04, 17:36
            > Jak zesmy wam, Szwabom, troche zelastwa na lby spuscili w Dreznie, Essen,
            > Hamburgu, Kolonii i paru innych miejscach to robiliscie w pory az milo.

:-) .. Meeeeerkat Ty to chyba na Niemcy spuszczales azbest ktory sam wlasnymi
            pazurami wydrapales na Jackowie
            • Gość: meerkat HAANES NIE ZDAZYL DO HITLERJUGEND! IP: 152.75.143.* 10.03.04, 20:52
              Niestety nie zbombardowaliśmy bojowych oddziałów Hitlerjugend, bo inaczej twoj
              tatus i mamuska by nie przeżyli, a ty nie skażałbyś środowiska!
        • Gość: ja ZaBaRDzo sie starasz IP: *.dial.froggy.com.au 09.03.04, 14:14
          Gość portalu: ZBRD napisał(a):

> Niemcy boja sie tez faszyzmu eksportowanego z Polski, nie chcemy tu mordercow
          d
          > zieci z Iraku, jestescie winny przyczynieniu sie do smierci 5000 irackich
          dziec
          > i, wy faszysci XXIw z Polski.
          > Danke, Dziekuje!!!!

palantow nigdzie nie brakuje,ale was niemcow natura obdarzyla nadzwyczajnie.

• Gość: meerkat CZAS ZMIENIC W NIEMCZECH RZAD!!! IP: *.MCLNVA23.dynamic.covad.net 09.03.04, 01:49
        Na razie, to rozpadaja sie Niemcy. Ito nietylko ich gospodarka, ale przede
        wszystkim system opiekunczy z ktorego byli tak dumni, i ktory uczynil z
        pracowitych niegdys ludzi otluszczonych nierobow, ktorzy nie chca sie nawet
        rozmnazac.

Dobrze, ze lewacki rzad Schroderea wkrotce padnie, a do wladzy wroci rozsadna
        koalicja CDU/CSU. Stosunki Niemiec z Ameryka tez natychmiast ulegna znaczacej
        poprawie.
        Pamietajcie: ARBEIT MACHT FREI!!!
      • Gość: cynik Re: My Niemcy nie boimy sie niczego i nikogo IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 09.03.04, 08:59
        Gość portalu: ARNOLD DER GROSSE napisał(a):

> Wszystcy sie obawiaja rozszezenia Niemcy, Polacy...ale nie ma innego wyjscia
        > taka jest cena pokoju w Europie. .....

> Niemcy ... wyrzekly sie najbardziej stabilnej waluty na swiecie DM,

Waluty to wyrzekl sie Kohl, w ciemnych korytarzach Brukseli, uzywajac dokladnie
        tej samej demagogii by ominac referendum bo wiedzial ze wyrzeczenie sie DM nigdy
        by w bezposrednim glosowaniu nie przeszlo. Jaka "stabilnosc" i "pokoj" za to
        kupil okaze sie dopiero w praniu, gdy euro zacznie podazac za dolarem w
        papierowy niebyt a Niemcy w koncu sie ockna z 10% inflacja.
        • Gość: meerkat My Niemcy boimy sie tylko wykrycia naszych zbrodni IP: 152.75.143.* 10.03.04, 20:56
          Starsi Niemcy jednak nadal się boją, że wyjdzie jeszcze na jaw co, gdzie i komu
          robili podczas wojny! :-)))
          • Gość: ja Re: My Niemcy JESTESMY AUSTRIACY IP: *.dial.froggy.com.au 10.03.04, 22:19
            i...jakos nam sie udalo pod tym szyldem przetrwac w roznych zakatkach australii.
      • Gość: ja ARNOLD DER KLEINE IP: *.dial.froggy.com.au 09.03.04, 14:06
        Gość portalu: ARNOLD DER GROSSE napisał(a):

> Wszystcy sie obawiaja rozszezenia Niemcy, Polacy...ale nie ma innego wyjscia
        > taka jest cena pokoju w Europie. Niemcy nie potrzebuja Unii, jest dodatkowym
        ob
        > ciazeniem budzetu do ktorego Niemcy wplacily juz netto 300 mld EU, wyrzekly
        sie
        > najbardziej stabilnej waluty na swiecie DM, ale takze wiedza dobrze, ze dobrob
        > yt w Niemczech, a nedza w osciennych krajach, prowadzilaby nieuchronnie do
        nowe
        > j wojny, takim zagrozeniem jest dzisiaj Polska, ktora jest najbardziej
        niestabi
        > lnym krajem w Europie i stanowi zagrozenia dla pokoju w Europie nr.1.

arnold, albo jestes glupi, albo naiwny. zalozmy to drugie.
        1.niemcy niczego jeszcze dobrowolnie nie poswiecily odkad istnieja,
        2.unia jest niemiecko francuska spolka, sluzaca politycznej i ekonomicznej
        kontroli europy,
        3.polska jest destabilizowana z zewnatrz i manipulowana do podjecia
        oczekiwanych krokow. III wojna swiatowa juz sie zaczela, a niemcy jak zawsze
        dotad za swoj udzial zaplaca.

• Gość: gość Re: Niemcy obawiają się skutków rozszerzenia UE IP: *.atman.pl / *.atman.pl 09.03.04, 08:00
      > Nie musimy byc u nikogo na lascse.
      > Rozbudujmy tylko sami wlasny potencjal gospodarczy za przykladem Japoni,
      > czy tez Chin. To jest droga do dobrobytu.

Jacy "my", jeśli piszesz z jakiegoś Szikagowa?
    • Gość: Jacek Nie tylko Niemcy IP: 213.207.128.* 09.03.04, 08:42
      Ja myslę, że to jest jakaś paranoja. Mieszkam na Cyprze i kilka dni temu, jadąc
      taksówką uciąłem sobie pogawędkę z kierowcą. No i oni, Cypryjczyce znaczy,
      przekonani są, że zaraz po 1 maja zaleją ich niewielki kraj tabuny Polaków
      odbierającyh im pracę. Ja osobiście już widzę te samoloty (bilet 300-500 USD)
      pełne polskich bezrobotnych atakujące Cypr w poszukiwaniu pracy za 1000 EURO
      (mniej więcej). Dla ułatwienia dodam,że ceny na Cyprze są jakieś 3 razy wyższe
      niż w Polse.
      No ale z drugiej strony nie za bardzo dziwię się innym nacjom. Stereotyp Polaka
      pozytywny raczej nie jest, przeciwnicy integracji w tych krajach zrobili dobrą
      robotę (dla nich) wizerunek ten umacniając. A czy Polacy nie obawiali by się w
      podobny sposób, gdybyśmy za niecałe dwa miesiące mieli otwoyć greanicę z
      Białorusią, albo z Kazachstanem?
    • Gość: Jerzy Re: Niemcy obawiają się skutków rozszerzenia UE IP: 195.252.14.* 09.03.04, 11:57
      Jest rzecza oczywista od kilku lat ze to nie tylko sila robocza ale i
      pracodawcy zmieniaja miejsce pobytu w poszukiwaniu tanszej sily roboczej.
      Dotyczy to nie tylko produkcji ale i pracownikow "umyslowych".
      O tym aspekcie kraje 15 zapomnialy wprowadzajac regulacje przejsciowe i
      zamykajac rynki pracy. To nie jest wiek XIX zeby fabryki sie nie dalo przeniesc.
      Mam nadzieje ze w tej kwestji obawy Niemcow beda sluszne i troche pracodawcow
      im poucieka skoro sobie tanszej sily roboczej nie zycza.
      • Gość: jurek Re: Niemcy obawiają się skutków rozszerzenia UE IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.04, 13:33
        oczywiscie mozna przeniesc fabryki, wychodzac z zalozenia ze liczy sie tylko tania sila robocza, fabryki Volkswagena czy Daimlera,Siemensa bylyby juz dawno w Bangladeszu, czy w Chinach.
        Oczywiscie odejda tylko ci co licza na szybki koniunkturalny zysk, w epoce globalizacji nie ma to znaczenia.
        Glowne inwestycje dotyczace rozwoju gospodarki Niemiec pozostana w Niemczech.
    • Gość: loko prawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 11:58
      Spierdoliłeś do Kanady, to zamknij ryja śmieciu jeden i nie pouczaj Polaków, co
      mają robić.
      • Gość: ja lewy>LOKO IP: *.dial.froggy.com.au 09.03.04, 14:51
        Gość portalu: loko napisał(a):

> Spierdoliłeś do Kanady, to zamknij ryja śmieciu jeden i nie pouczaj Polaków,
        co mają robić

czy bycie chamem to taka moda czy trzeba sie nim urodzic?
    • Gość: ja SKAD TE NAGLE LENKI? IP: *.dial.froggy.com.au 09.03.04, 13:40
    • Gość: grk boja sie polakow a turkow zapraszaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 15:33
      bez sensu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka