Dodaj do ulubionych

CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich.

IP: *.fastres.net 12.03.04, 11:08
Tylko moze nam najpierw wytlumaczy o co mu chodzi i gdzie te wirtu znalazl.
Obserwuj wątek
    • Gość: CCCP Jarek - bałwan do kwadratu IP: *.acn.pl 12.03.04, 11:42
      • Gość: jarek-nudziasz Re: Jarek - bałwan do kwadratu IP: *.fastres.net 12.03.04, 12:08
        Jak zwykle jak juz nie mozesz klamac i oczerniac, to ublizasz, arabskie jabko niedaleko spadlo od Nazistowskiego drzewa.
        • Gość: CCCP Re: Jarek - bałwan do trzeciej potęgi IP: *.acn.pl 12.03.04, 12:17
          I wiedz gówniarzu - nigdzie tu ani nie kłamałem ani nie oczerniałem. Ubliżam ci, bo jesteś nałogowym łgarzem - i to przyłapanym na gorącym uczynku.

Żal mi ciebie, dupku.

• Gość: . Re: Jarek - bałwan do trzeciej potęgi+++ IP: 213.88.164.* 12.03.04, 12:26
            Takaja krasiwaja familija-a biez kultury.
            Kak mozna kogo-to ZOPOJ nazywat?
            • kosel_maruwi Re: Jarek - bałwan do trzeciej potęgi+++ 12.03.04, 12:37
              Gość portalu: . napisał(a):

> Takaja krasiwaja familija-a biez kultury.
              > Kak mozna kogo-to ZOPOJ nazywat?

NKWD-owski pomiot znowu dal glos ?
              Lancuch masz za dlugi kundlu ?
              • Gość: jarek-nudziasz Tutaj mamy CCCP z cala famijia. IP: *.fastres.net 12.03.04, 12:49
                Wasze arabskie obelgi, sa dla mnie zaszczytem.
            • gini Re: Hej Kropa 12.03.04, 12:46

Skad ty tak znasz dobrze ruski?Uwazam, ze duzo lepiej niz polski , musiales
              miec w ZSRR dobrych nauczycieli.Pö tylu latach nie zapomniales.Moze czesciej
              poslugiwales sie rosyjskim niz polskim cioo?
              • Gość: z daleka Re: Hej Kropa IP: 5.5R* / 83.130.214.* 12.03.04, 13:07
                Mawialo sie kiedys "przyganial kociol garnkowi". Skoro potrafisz tak wysoko
                ocenic jego ruski, znaczy sie ze sama tez znasz niezgorzej, a to z kolei
                znaczy... no, no gini , co to znaczy?
                • gini Re: Hej Kropa 12.03.04, 13:12
                  Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Mawialo sie kiedys "przyganial kociol garnkowi". Skoro potrafisz tak wysoko
                  > ocenic jego ruski, znaczy sie ze sama tez znasz niezgorzej, a to z kolei
                  > znaczy... no, no gini , co to znaczy?

Ja tylko komentuje fakt, ze kropa, co raz czesciej po rusku pisze.
                  Ja sie tu znajomoscia rosyjskiego nie popisuje, wprost przeciwnie prosilam
                  krope, o przetlumaczenie rosyjskich stron, i nie mam nawet rosyjskich literek w
                  komputerku tak jak ma Kropa.
                  Ale milo , ze bronisz kolegi, to juz normalka.
    • apikojres Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. 12.03.04, 12:24
      TO KLAMCA, PROWOKATOR I ENDECKA SZUJA.
      JUDZI I SACZY ANTYSEMITYZM W TROSCE O ZIEMNIAKI
      PRZEWODZI ANTYSEMICKIEJ ZGRAI NA TYM JAKZE POLSKIM FORUM

• Gość: z daleka Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: 5.5R* / 83.130.214.* 12.03.04, 12:33
        apikojres napisala :TO KLAMCA, PROWOKATOR I ENDECKA SZUJA.

napisane dosadnie, ale z sensem.
        • gini Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. 12.03.04, 12:49
          A nie mowilam?Teraz endeka z CCCP zrobili, z czym sie pan z daleka zgadza, ale
          pan Jareczek moze sie nie zgodzic, zrobi nam z CCCP Araba terroryste, z kilkoma
          zonami co poslusznie pisza co im zleci.
          Ja bede robila za jedna zone, Abe, za druga a Anka za trzecia .
          hihihihihi
          Ciekawie moze byc.
          • Gość: jarek-nudziasz Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: *.fastres.net 12.03.04, 12:51
            To on sie sam sprobowal zrobic Berberem, i kto moze sie pod Berbera podszywac, jak nie Arab.
            • gini Re:Jarek szybko!!!! 12.03.04, 12:54
              Arab ci sie w piwnicy czai!!!
          • Gość: z daleka Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: 5.5R* / 83.130.214.* 12.03.04, 13:04
            Droga gini, a co w tym zlego byc endekiem i antysemita? czego sie obrazac? To
            przeciez postawa jak kazda inna. Znam takich co byli i sa z tego dumni.
            • gini Re:Panie z daleka i jareczku 12.03.04, 13:07

> Droga gini, a co w tym zlego byc endekiem i antysemita? czego sie obrazac? To
              > przeciez postawa jak kazda inna. Znam takich co byli i sa z tego dumni.

Zdecydujcie sie na cos.
              Kim w koncu jest ten CCCP czy polskim endekiem, czy tez Arabem islamista.

Kazdy kto nie zbyt goraco Was popiera jak juz pisalam wczesniej to Arab, albo
              antysemita.
              Paranojka panie z daleka, paranojka .
              • Gość: z daleka Re:Panie z daleka i jareczku IP: 83.130.214.* 12.03.04, 13:16
                Droga gini. Jest mi mocno obojetne kim lub czym jest CCCP. Juz dawno, dawno
                temu wyrazilem na ten temat swoje zdanie. Jedno moge jeszcze dodac. Bez wzgledu
                na to kim lub czym on jest, jedno jest pewne, ze nie ma wystarczajacych jaj,
                zeby otwarcie i bez zawijasow wyrazac swoje poglady.
                Typowa dziewica : "chcialabym a boje sie".
                • gini Re:Panie z daleka i jareczku 12.03.04, 13:24

> Droga gini. Jest mi mocno obojetne kim lub czym jest CCCP. Juz dawno, dawno
                  > temu wyrazilem na ten temat swoje zdanie. Jedno moge jeszcze dodac. Bez
                  wzgledu
                  >
                  > na to kim lub czym on jest, jedno jest pewne, ze nie ma wystarczajacych jaj,
                  > zeby otwarcie i bez zawijasow wyrazac swoje poglady.
                  > Typowa dziewica : "chcialabym a boje sie".

Taa , bo latwiej od razu przykleic etykietke, typu, Arab antysemita, i czesc, a
                  tak nie wiadomo co z nim robic, ma duzo sympatiii do Zydow=to dobrze na plus,
                  dokopac mu nie mozna, ale z drugiej strony nie starcza tej sympatii na tyle by
                  popierac wszystko jednym ciagiem, wrog znaczy sie, i co z takim robic?No nie
                  patyczkowac i zaeetykietkowac znaczy sie.
                  Ja juz sie z tym zarzutem spotkalam, Danusia tez kiedys byla niepocieszona, ze
                  ja jestem "po srodku" , w koncu tak jak wy, zrobila mnie naczelna antysemitka i
                  jest spoko.

I co pozniej z ta sympatia?Za co oczekujecie sympatii, jezeli od ludzi
                  wymagacie jednoznacznego poparcia we wszystkim, choc nawet wsrod Zydow takiej
                  jednomyslnosci nie ma, o czym powinniscie panstwo wiedziec.
                  • Gość: z daleka Re:Panie z daleka i jareczku IP: 5.5R* / 83.130.214.* 12.03.04, 13:34
                    Gini , droga moja. My sie zupelnie nie rozumiemy. Czy ktos jest judaista,
                    arabista, marsjanista czy inna-ista, to doprawdy nie kwestia etykietki, ale
                    jego postawy, jego wypowiedzi, etc. Jesli dla przykladu przylepie ci
                    etykietke "gini sjonistka", to przeciez i tak nikt do ciebie nie pojdzie po
                    sjonistyczne porady. Kapisko?
                    • gini Re:Panie z daleka i jareczku 12.03.04, 13:51

> Gini , droga moja. My sie zupelnie nie rozumiemy. Czy ktos jest judaista,
                      > arabista, marsjanista czy inna-ista, to doprawdy nie kwestia etykietki, ale
                      > jego postawy, jego wypowiedzi, etc.

No wlasnie, wypowiedzi za maalo popierajace Izrael, a szczegolnie ich autorzy
                      od razu sa zatykietkowani, albo jako antysemici, albo jako Arabowie przez kogo
                      nie musze tlumaczyc.A czasami okresla sie ich jako glupich niedouczonych itd...
                      Czy mam podac przyklady?

Jesli dla przykladu przylepie ci
                      > etykietke "gini sjonistka", to przeciez i tak nikt do ciebie nie pojdzie po
                      > sjonistyczne porady. Kapisko?

Podaj moze jakies przyklady wypowiedzi, antysemickich CCCP, bo wlasciwie
                      podpisales sie pod tym, ze on jest antysemita.Wiec na jakiej zasadzie,
                      przyklady prosze.Czy moze to wlasnie to, za malo popiera wiec antysemita jest.
                      Pan Jareczek belkotnal cos na temat arabstwa CCCP wyzej, co tylko potwierdza to
                      co ja pisze.
                • Gość: CCCP Re:Panie z daleka IP: *.acn.pl 12.03.04, 14:51

> Droga gini. Jest mi mocno obojetne kim lub czym jest CCCP. Juz dawno, dawno
                  > temu wyrazilem na ten temat swoje zdanie. Jedno moge jeszcze dodac. Bez wzgledu
                  >
                  > na to kim lub czym on jest, jedno jest pewne, ze nie ma wystarczajacych jaj,
                  > zeby otwarcie i bez zawijasow wyrazac swoje poglady.
                  > Typowa dziewica : "chcialabym a boje sie".

Chcesz mieś mój pogląd, otwarcie i bez zawijasów? Ależ prosze bardzo. Oto on.

W odróznieniu od ciebie, nie dzielę ludzi na filo- i antysemitów. Dzielę ich na przyzwoitych i nieprzyzwoitych. Tych pierwszych uważam za godnych szacunku, tych drugich nie. Linia podziału przebiega zdecydowanie w innym miejscu. Kłamca, niezaleznie od tego, czy jest w Twoim schemacie filo- czy anty-, zalicza się u mnie do ludzi nieprzyzwoitych. Może być muzułmaninem, może być żydem, może być katolikiem. Może być Polakiem, Arabem czy Żydem. W analogiczny sposób odnoszę się do ludzi popierających kłamstwo - fakt, że popiera się kłamcę, bo jest uważany za nie-antysemitę, nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia.

Popierasz kłamcę? To jesteś dla mnie gówniarzem i dupkiem. Twoja religia i kraj pochodzenia są tu bez znaczenia.

Nie żebym chciał się usprawiedliwiać, ale dla całkowitej jasności w tej kwestii:

a) nigdy nie powiedziałem, że jakaś gazeta duńska jest faszystowska
                  b) nigdy nie udawałem tu żadnego Berbera ani Mustafy
                  c) nigdy nie wypowiedziałem na tym forum zdania, które mogłoby być uznane za antysemickie.

Ponieważ jednak wolisz stawać w obronie ewidentnego kłamcy, mogę Cię tylko przestrzec: granica pomiędzy sympatykami kłamstwa a mandrylami ciskającymi gównem w każdego kto się do nich zbliży, jest zdaje się dość niewyraźna.

Przyznam, że trochę mi żal. Nie przypuszczałem, że aż taki z Ciebie patafian. No nic. Człowiek ciągle się uczy.

Antysemickie hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!!!
                  • Gość: z daleka Re:Panie z daleka IP: 83.130.232.* 12.03.04, 15:59
                    Panie CCCP jestes mi doprawdy obojetny. Jestes powtarzam to, facetem bez jaj,
                    ktory nie ma odwagi glosno, i otwarcie glosic i bronic swoich pogladow.
                    Poslugujesz sie w rozmowach aluzjami, prowokacyjnymi niedomowieniami i pol
                    prawdami. Jak ktos cie przypiera do muru, dostajesz kataru i znikasz na pare
                    godzin lub dni. Nie bede ustosunkowywal sie do twojej powyzszej wypowiedzi,
                    gdyz nie ma w niej nic godnego uwagi. Twoje rozwazania na temat filo i anty
                    oraz prawdy i klamstwa sa dziewiczo naiwne. Oczywiscie nie bede tez wyszukiwal
                    dowodow na poparcie tego co mowie(nie jestes az takie mecyje).
                    • gini Re:Panie z daleka latwo tak 12.03.04, 16:07

> Panie CCCP jestes mi doprawdy obojetny. Jestes powtarzam to, facetem bez jaj,
                      > ktory nie ma odwagi glosno, i otwarcie glosic i bronic swoich pogladow.
                      > Poslugujesz sie w rozmowach aluzjami, prowokacyjnymi niedomowieniami i pol
                      > prawdami. Jak ktos cie przypiera do muru, dostajesz kataru i znikasz na pare
                      > godzin lub dni. Nie bede ustosunkowywal sie do twojej powyzszej wypowiedzi,
                      > gdyz nie ma w niej nic godnego uwagi. Twoje rozwazania na temat filo i anty
                      > oraz prawdy i klamstwa sa dziewiczo naiwne. Oczywiscie nie bede tez
                      wyszukiwal
                      > dowodow na poparcie tego co mowie(nie jestes az takie mecyje).

Obrzucic kogos blotem, oszkalowac, a potem powiedziec, ze nie bede tego
                      udowadnial.
                      Ale co zrobic taki styl macie , smieszny by byl gdyby nie taki zalosny .
                      • Gość: z daleka Re:Panie z daleka latwo tak IP: 83.130.232.* 12.03.04, 16:29
                        Droga a infantylna gini.
                        Swoje zdanie opieram na wielomiesiecznym doswiadczeniu wynikajacym z czytania
                        wypowiedzi roznych ludzi na tym forum, a nie na pracach sledczych i analizach
                        porownawczych tekstow. Oceny sa moje, na moj nos i moje sumienie. Nie musze sie
                        tez z nich tlumaczyc. Kazdy jest tu panem siebie i tyle. Towarzysza CCCP nie
                        obrzucilem blotem, ino powiedzialem co o nim mysle. Jesli sie mylilem, to
                        towarzysz obroni sie sam swoimi postawami i wypowiedziami, a mnie w ten sposob
                        udupi. Pozyjemy, zobaczymy.
                        Ps. Piszesz do mnie per Ty, a konczysz podsumowaniem per wy: "Ale co zrobic
                        taki styl macie , smieszny by byl gdyby nie taki zalosny". Czy to tylko
                        potkniecie stylistyczne, czy tez uwaga pod adresem narodu wybranego ...;)
                        • gini Re:Panie z daleka latwo tak 12.03.04, 16:41

> Droga a infantylna gini.
                          > Swoje zdanie opieram na wielomiesiecznym doswiadczeniu wynikajacym z czytania
                          > wypowiedzi roznych ludzi na tym forum, a nie na pracach sledczych i analizach
                          > porownawczych tekstow. Oceny sa moje, na moj nos i moje sumienie. Nie musze
                          sie
                          >
                          > tez z nich tlumaczyc.

Tyle, ze to forum publiczne, skoro stawiasz komus zarzut, to wypadaloby jakos
                          go uzasadnic.
                          Na nos to jeden chlop w szpitalu zmarl.

Kazdy jest tu panem siebie i tyle. Towarzysza CCCP nie
                          > obrzucilem blotem, ino powiedzialem co o nim mysle. Jesli sie mylilem, to
                          > towarzysz obroni sie sam swoimi postawami i wypowiedziami, a mnie w ten
                          sposob
                          > udupi.

Tego nie rozumiem, jakia postawe ma przyjac teraz CCCP?Pisac na kleczaco?
                          Wstawic sobie w sygnaturke, kocham Izrael i Sharono?Czy moze, nie cierpie
                          Arabow , Arab to moj wrog,cos w stylu pana Jareczka nudnego?

Pozyjemy, zobaczymy.
                          > Ps. Piszesz do mnie per Ty, a konczysz podsumowaniem per wy: "Ale co zrobic
                          > taki styl macie , smieszny by byl gdyby nie taki zalosny". Czy to tylko
                          > potkniecie stylistyczne, czy tez uwaga pod adresem narodu wybranego ...;)

Potkniecie stylistyczne a uwagan pod adresem piszacych tu na forum, wszystko na
                          jedna modle, niestety.
                          • Gość: z daleka Re:Panie z daleka latwo tak IP: 83.130.232.* 12.03.04, 16:47
                            Oj gini, gini. A ja jestem taki zimny dran co to wydaje osady w oparciu o
                            doznania wechowe. No i co ze mna zrobisz? Wygonisz mnie z forum, klatwa
                            oblozysz, zbirow na mnmie naslesz. Nie, nie i nie. Po co wiec to durne gadanie.
                            Powiedzialem to co mysle i nadal bede to robil, czy ci sie podoba czy tez nie.
                            • gini Re:Panie z daleka latwo tak 12.03.04, 16:52

> Oj gini, gini. A ja jestem taki zimny dran co to wydaje osady w oparciu o
                              > doznania wechowe. No i co ze mna zrobisz? Wygonisz mnie z forum, klatwa
                              > oblozysz, zbirow na mnmie naslesz. Nie, nie i nie. Po co wiec to durne
                              gadanie.
                              >
                              > Powiedzialem to co mysle i nadal bede to robil, czy ci sie podoba czy tez
                              nie.

Alez mow, sobie i wachaj sobie dalej, mnie co do tego?To sie nazywa, pomowienie
                              i juz, wystawiasz sam sobie swiadectwo i czesc.Mowic kazdy moze raz lepiej raz
                              troche gorzej, -parafrazujac Sthura
                      • Gość: CCCP Re:Panie z daleka latwo tak IP: *.acn.pl 12.03.04, 16:47
                        gini napisała:

> Gość portalu: z daleka napisał(a):
                        >
                        > > Panie CCCP jestes mi doprawdy obojetny. Jestes powtarzam to, facetem bez j
                        > aj,
                        > > ktory nie ma odwagi glosno, i otwarcie glosic i bronic swoich pogladow.
                        > > Poslugujesz sie w rozmowach aluzjami, prowokacyjnymi niedomowieniami i pol
                        >
                        > > prawdami.

Szanowna Gini: to reguła. Tacy z daleka czy z bliska widzą w świecie tylko aluzje, niedomówienia i półprawdy. Pewien mądry człowiek ze Wschodu powiedział kiedyś: "Jakie twe myśli, taki twój świat". (Nie wiem, czy Ci już kiedyś napisałem, że chodziłem kiedyś z jedną taką ładną dziewczyną, studentką hebraistyki; zaprosiłem ją do kina. Spóźnilismy się trochę, w półmroku szukaliśmy naszych miejsc. Nagle słyszę, dramatycznym szeptem: ty sobie zostań, jak chcesz, ale ja wychodzę - jakiś antysemita mnie uszczypnął... Rozumiem dzisiaj, szło na 1968, ale żeby aż tak? Żeby mylić podziw dla własnej zgrabnej sylwetki z antysemityzmem?)

Do (J)-a odnoszę się z buddyjskim współczuciem i bezstronnym miłosierdziem. To jest właśnie jeden z tych, którzy nie mogą się obyć bez projekcji własnych brudów na otaczajacy świat. Przyzwyczaił się do brylowania w swoim kółku piwnych politykierów i robi wszystko, żeby tu na tym Forum wyjść na jedyny niekłamany Autorytet - taki Pod Każdym Względem. Wygląda na to - ku mojemu niezmiernemu zdumieniu - że akurat ja temu Szwedowi w osiągnięciu takiego statusu jakoś przeszkadzam. A ja tylko od czasu do czasu prostuję głupoty, które ten facio tu wypisuje pod pozorem Troski o Sprawy Forum, Polski, Europy oraz Całego Świata. Ostatnio pisywał tu o muzułmańskim spisku, polegającym na wprowadzaniu do poszczególnych krajów Europy piekarzy, takich co to pieką te pity itd. A zaczęło się wszystko w zeszłym roku, kiedy wytknąłem mu błędy - coś napisał o pochodzeniu cyfr (kwestia, na której akurat jako tako się znam, nawet coś na ten temat opublikowałem). Zamiast przyjąć własną pomyłkę do wiadomości i skorzystać z okazji do poduczenia się, zaczął się wić jak kto durny -
                    • Gość: CCCP Re:Panie z daleka IP: *.acn.pl 12.03.04, 16:07
                      No, jak to miło. Nareszcie nie będę musiał czytać Pańskich bylejakości.

• Gość: CCCP Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: *.acn.pl 12.03.04, 13:13
              Przypomina mi się ciągle ostrzegawczy napis na jednej z klatek w pawilonie małp w warszwskim ZOO. Coś takiego: "Nie podchodzić za blisko do klatek, małpy mogą rzucać własnymi odchodami".

Coś w tym jest, życiowo mądrego. W końcu mandryle i pawiany muszą coś z własnym gównem robić.

Miejcie się dobrze, dupki żołędne.
        • Gość: CCCP Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: *.acn.pl 12.03.04, 12:52

> apikojres napisala :TO KLAMCA, PROWOKATOR I ENDECKA SZUJA.
          > JUDZI I SACZY ANTYSEMITYZM W TROSCE O ZIEMNIAKI
          > PRZEWODZI ANTYSEMICKIEJ ZGRAI NA TYM JAKZE POLSKIM FORUM
          >
          > napisane dosadnie, ale z sensem.

Tak sądzisz?

Nic strasznego. Zostajesz tylko dołączony do mojej listy występujących na tym Forum gówniarzy.

Jarek skłamał. Został przyłapany. Nawet się nie wykręca jakąś pomyłką. On to uważa za naturalne.

Biegniecie mu na pomoc. On skłamał. Ale mnie nazywa się endecką szują, nazistą, kto wie czym jeszcze.

Skomentuję to parafrazą z Tuwima: mam was w dupie. Dupki żołędne.

Kończę antysemickim hasłem dnia: Ziemia dla Ziemniaków!!!
          • Gość: z daleka Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: 83.130.214.* 12.03.04, 13:26
            I bardzo dobrze ze nie traktujesz tego jako cos strasznego. Twoje zaliczenie
            mnie w poczet gowniarzy, tez mnie specjalnie nie poraza.
            • Gość: CCCP Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: *.acn.pl 12.03.04, 13:33

> I bardzo dobrze ze nie traktujesz tego jako cos strasznego. Twoje zaliczenie
              > mnie w poczet gowniarzy, tez mnie specjalnie nie poraza.

I słusznie. Dla gówniarza to w końcu tylko kwestia przyzwyczajenia.
              • Gość: z daleka Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: 83.130.232.* 12.03.04, 14:59
                No powiedzialbym, ze to raczej zalezy od tego kto mnie w ten sposob okrasla. W
                tym przypadku, nie czuje sie obrazony. Powiedzialbym, ze obelga CCCP nawet
                nobilituje.
                • Gość: CCCP Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: *.acn.pl 12.03.04, 15:13
                  Dobrze. Czuj się nobilitowany.

Nadaję ci tytuł Sir Gówniarz.
                  • Gość: CCCP Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: *.acn.pl 12.03.04, 15:27
                    Gość portalu: CCCP napisał(a):

> Dobrze. Czuj się nobilitowany.
                    >
                    > Nadaję ci tytuł Sir Gówniarz.

A herb będziesz miał: Świński Łeb z Cytryną w Ryju
                    • Gość: z daleka Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: 83.130.232.* 12.03.04, 15:37
                      czuje sie doprawdy zaszczycony. Powiedzialbym; im gorzej,tym lepiej.
                      Zdrastwujtie tawariszcz Priszczkin.
                      • Gość: CCCP Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: *.acn.pl 12.03.04, 15:45

> czuje sie doprawdy zaszczycony. Powiedzialbym; im gorzej,tym lepiej.
                        > Zdrastwujtie tawariszcz Priszczkin.

No - już po wszystkim. Teraz możesz się już odchrzanić ode mnie.

Raz a dobrze.
                        • Gość: z daleka Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich. IP: 83.130.232.* 12.03.04, 16:07
                          CCCP, ty chyba zupelnie nie kapujesz w panujacych na forum zasadach.
                          Pozwole sobie wiec Cie obiasnic. Ja moge pisac kiedy i co chce, ty mozesz pisac
                          kiedy i co chcesz, on moze pisac kiedy i co chce, oni moga itd. Co to oznacza?
                          To oznacza ze odchrzanie sie od ciebie, wtedy kiedy zechce. Poniewaz mnie
                          jednak troche rozochociles, bede jeszcze bardziej wyczulony na Twoja tworczosc.
                          Zdrastwujtie tawariszcz Priszczkin.
                        • Gość: ANka CCCP - ma Pan cala moja sympatie IP: *.ifn-magdeburg.de 12.03.04, 16:21
                          Przyznaj sie prosze ze jestes Zydem - endekiem. Trafisz tym w samo serce
                          Jareczka, zbijesz z tropu ´z daleka´ i bedzie wreszcie rownowaga:)

PS- troche niezrecznie jest mieszac sprawy animozji w obliczu sytuacji w Madrycie.
                          Czy moge Pana z tego blota wyswobodzic? :)
                          Moze niech w nim baraszkuje Jarek i ktos tam jeszcze - czy Pan tu potrzebny?

• fredzio44 No shit! 12.03.04, 16:26
                            • Gość: ANka Jest forum ´ogrod´ - tam mozesz okazac sie IP: *.ifn-magdeburg.de 12.03.04, 16:29
                              przydatnym- oczywiscie jesli nadal zywisz sie trawa i masz zwacze z bakteriami
                              trawiacymi celuloze.
                              • kokieteczka Kimkolwiek jesteś, a nie jesteś nikim, 12.03.04, 16:51
                                nie uważasz że wyczerpały Ci się już argumenty? A także, że przekroczyłaś już
                                dawno nie tylko wszelkie granice głupoty ale także granice jaką jest robienie
                                atrakcji dla własnych celów z tragedii jaką jest istnienie ludzi z poważnie
                                niskim poziomem intelektualnym?

Mówisz jednym głosem z moim szczególnym ulubieńcem titusem - nie dziwi to
                                wszakże, a jak że bo także nie musi to dziwić, no dobrze.

Czy umiesz oddać pokój ludziom którzy nie mają gdzie mieszkać? Czy nie możesz
                                pozbyć się swojego kundla i dać tym ludziom jego miejsce na zamieszkanie? Czy
                                jesteś taką egoistką że nie pomożesz bezdomnym ofiarom bezrobocia i bezpicia?

Mierzi to, że nie rzeczywistość jest dla takich jak ty ważna- ale poziom echa- a
                                to wybitnie zbliża cię do interesów terrorystów i terrorystek. Nie zaapominajmy
                                o terrorystkach. Ja zawsze walczę o równouprawnienie płci. Wiedziałabyś o tym
                                gdybyś była
                                matką. Ale bez macicy trudno być matką, nie? Trudno ale wcale nie
                                niemożliwe. Można zaadaptować dziecko. Tutaj w Magdeburgu jest wiele
                                bezdomnych dzieci z Afryki którzy szukają miejsca zamieszkania i rodziny.
                                Otwórz swoje serce, otwórz swój dom! PROSZĘ!

Szczerze mowiąc od dawna domyślam się że ani jedno słowo które tu piszesz nie
                                jest prawdą. Bawią cie iluzje? Niestety od kobiety w wieku na który sie
                                powołujesz można oczekiwaćc zupełnie innego rodzaju zachowań. Wygląda na to żze
                                jesteś albo wyjątkiem - niekoniecznie wybitnym albo mimo wszelkich starań nie
                                bardzo potrafisz zachowanie takiej kobiety zaimprowizować. Przykro mi to
                                twierdzić - niestety… Nie jesteś kobietą. No i niestey mężczyzną też niejesteś
                                bo zdecydowanie brakuje Ci jaj. Jedyny wniosek że jesteś świnką. A możę nie,
                                może suczką. Bo już pisałaś o swoich łapkach, a świnki mają kopytka.
                                Rozdwojone! Dlatego są koszerne!

To juz wszystko nie tylko żzalośsnie nudne ale i godne pogardy. Trzeba być
                                totalnie
                                bezczelnym aby np dla sprowokowania kogoś do wypowiedzi insynuować co ta osoba
                                myśli lub też wplątywać własne interesy czy też animozje w sprawę która dla
                                innych jest RZECZYWISTĄ I PRAWDZIWĄ tragedią a także komedią bobez komedii
                                żadna tragedia nie jest możliwa dlatego Szekspir wstawił do hamleta rolę
                                Poloniusza, który jest postacią komiczną ale nie tragikomiczną a to zdanie
                                nigdy się nie skończy, chyba że mi któs uderzy po palcach. Oj!! Właśnie od
                                dziś mam całkowitąa
                                pewność że nigdy w życiu nie byłaś nawet bliżej czegoś takiego i nie masz
                                pojęcia co to znaczy mieć psa albo dziecko. A nawet prawdziwe zagrożenie i
                                życie z
                                nim na codzień. Chyba dlatego tak kompletnie nie dociera do ciebie to co piszę.
                                Bo ja piszę i piszę a Ty wciąż też piszesz i piszesz bzdury których nawet ja
                                już nie jestem w stanie naśladować.

No więc idę zmywać ulicę.
                                Pa
                                • gini Re: Kokota pomylilas adres i watek 12.03.04, 16:56
                                  Ten post powinnas napisac do Fredzia 44 , w watku Tomka , bo to fredzio tam
                                  pisal brzydkie rzeczy a nie Anka .
                                  Idz wiec zmywac ulice, choc nie wiem czy z ta slepota jestes w stanie dobrze to
                                  zrobic.
                                  A najlepiej=Uspij sie razem ze swoim psem .
                                  • Gość: dana33 Re: Kokota pomylilas adres i watek IP: *.adsl.actcom.co.il 12.03.04, 17:46
                                    gini zlotko, widac, zes nie daleko od naszej ani:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11305811&a=11327791

ale jak juz pisalam, klase trzeba miec do wszystkiego, a ta tobie i ani nie
                                    dana....
                                    zabawe mialam swietna, musze przyznac.... :)
                                    • gini Re: oj dana, dana 13.03.04, 12:26
                                      Gość portalu: dana33 napisał(a):

> gini zlotko, widac, zes nie daleko od naszej ani:
                                      >
                                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11305811&a=11327791
                                      >
                                      > ale jak juz pisalam, klase trzeba miec do wszystkiego, a ta tobie i ani nie
                                      > dana....
                                      > zabawe mialam swietna, musze przyznac.... :)

Ciesze sie, ze masz klase,ubawilam sie do lez sreberko , dano ty nasza
                                      kochana,z klasom przez wielkie "K"
                                      Nasza Dana to dopiero ma klase , mundra jest strasznie, enteligentna, prawdziwa
                                      dama , coz mi biednej zrobic, przy takiej personie?
                                      Mysiej dziurki sobie poszukam, chiba .
                                      chlip, chlip, chlip

• Gość: dana33 Re: oj dana, dana IP: *.adsl.actcom.co.il 13.03.04, 12:54
                                        na rogu masz kiosk z chusteczkami, jesli ci zabraklo....
                                        • gini Re: oj dana, dana 13.03.04, 13:14

> na rogu masz kiosk z chusteczkami, jesli ci zabraklo....

hmm Dana skad Ty tyle wiesz o mnie?Wiesz nawet, ze mam na rogu kiosk z
                                          chusteczkami .Na szczscie mi nie zabraklo , powinnas wiedziec i to, ze zawsze
                                          kupuje wszystkiego duzo, i mam zapasy chusteczek tyz.
      • Gość: Jerzy Re: Szubrawcy IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 12.03.04, 15:37
        Apikojres mial calkowita slusznosc w swoim osadzie.Moj osad nie jest gorszy:
        grupa, ktorej nadaje ton Cep - te wszystkie Mirmile, Gini, Bartki, Wojtki,
        Baumy, Zbalansowane - to mala, ale wyjatkowo nedzna, wszawa zgraja szubrawcow.
        Nie dziwimy sie: to sa te wlasnie najgorsze, tradycyjne "doly" polskiej
        spolecznosci.
        Zawsze stanowili mniejszosc i budzili obrzydzenie normalnych ludzi.
        (J)
        • gini Re: Panie Jerzyna z gorek spolecznych 12.03.04, 15:42
          Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> Apikojres mial calkowita slusznosc w swoim osadzie.Moj osad nie jest gorszy:
          > grupa, ktorej nadaje ton Cep - te wszystkie Mirmile, Gini, Bartki, Wojtki,
          > Baumy, Zbalansowane - to mala, ale wyjatkowo nedzna, wszawa zgraja
          szubrawcow.
          > Nie dziwimy sie: to sa te wlasnie najgorsze, tradycyjne "doly" polskiej
          > spolecznosci.
          > Zawsze stanowili mniejszosc i budzili obrzydzenie normalnych ludzi.
          > (J)

Hahaha normalny to niby ty?
          No to przytocz jeden antysemicki post naszego przywodcy.
          Panie z gorek, pokaz , ze nie jestes szubrawcem, i zebym za dlugo na te
          przyklady nie musiala czekac.
          I uprzedzam, inwektywy , na mnie nie dzialaja, a w razie co tez odpowiedziec
          inwektywa umie, prosze sie wtedy zwyczajowo, nie skarzyc na chamstwo.
          Pozdrawiam z dolow pana z gorek i czekam na przyklady.
        • fredzio44 Re: Szubrawcy 12.03.04, 15:50

> Apikojres mial calkowita slusznosc w swoim osadzie.Moj osad nie jest gorszy:
          > grupa, ktorej nadaje ton Cep - te wszystkie Mirmile, Gini, Bartki, Wojtki,
          > Baumy, Zbalansowane - to mala, ale wyjatkowo nedzna, wszawa zgraja
          szubrawcow.
          > Nie dziwimy sie: to sa te wlasnie najgorsze, tradycyjne "doly" polskiej
          > spolecznosci.
          > Zawsze stanowili mniejszosc i budzili obrzydzenie normalnych ludzi.
          > (J)

Jezus Maria! (tez Zydzi)
          nawet ja niczego takiego nigdy nie tylko nie napisalem ale nawet nie pomyslalem.
          oj wej!

Po chwili namyslu:
          ja jednak uwazam ze oni wszyscy to kwiaty inteligencji polskiej. Szczegolnie
          ANka :-)
          • apikojres Re: Szubrawcy 12.03.04, 16:55
            UAJADAJACA ZGRAJA ANTYSEMICKICH SMRODOW Z SZAMBA RODEM
            POD BATUTA ZAKLAMANEJ SZUI,KREATURY
            CHOWAJACEJ SIE ZA FRAZESY
            ZIEMNIAKI DLA TEGO GNOJKA SA WAZNE
            ALE POLSKA DLA POLAKOW
            A KTO POLAK TO JUZ ON WIE

• Gość: CCCP Do Seriokipy IP: *.acn.pl 12.03.04, 17:03
              apikojres napisała:

> UAJADAJACA ZGRAJA ANTYSEMICKICH SMRODOW Z SZAMBA RODEM
              > POD BATUTA ZAKLAMANEJ SZUI,KREATURY
              > CHOWAJACEJ SIE ZA FRAZESY
              > ZIEMNIAKI DLA TEGO GNOJKA SA WAZNE
              > ALE POLSKA DLA POLAKOW
              > A KTO POLAK TO JUZ ON WIE

Ty tak na poważnie?

Masz to już od dłuższego czsu, czy dopiero ostatnio?
              • apikojres PRYSZCZ 12.03.04, 17:12
                JESTES ZGNILA MORALNIE ZAKLAMANA SZUJA
                • Gość: CCCP Mów, mów....! Mów jeszcze, Kipciu IP: *.acn.pl 12.03.04, 17:19
                  Mów do mnie jeszcze, za taką rozmową
                  Czekałem lata, każde twoje słowo
                  Słodkie w mej duszy wywołuje dreszcze,
                  Mów do mnie jeszcze.

Mów do mnie jeszcze, ludzie nas nie słyszą,
                  Słowa twe dziwnie poją i kołyszą,
                  Jak kwiatem każdem słowem twem się pieszczę,
                  Mów do mnie jeszcze.
                  • fredzio44 Re: Mów, mów....! Mów jeszcze, Kipciu 12.03.04, 17:25
                    Raz do gazety "Słowo Niebieskie"
                    (skumbrie w tomacie skumbrie w tomacie)
                    przyszedł maluśki staruszek z pieskiem.
                    (skumbrie w temacie pstrąg)

- Kto pan jest, mów pan, choć pod sekretem!
                    - Ja jestem król Władysław Łokietek.
                    (skumbrie w tomacie pstrąg)

Siedziałem - mówi - długo w tej grocie,
                    dłużej nie mogę... skumbrie w tomacie!

Zaraza rośnie świątek i piątek.
                    Idę na Polskę robić porządek.

Na to naczelny kichnął redaktor
                    i po namyśle powiada: - Jak to?

Chce pan naprawić błędy systemu?
                    Był tu już taki dziesięć lat temu.

Także szlachetny. Strzelał. Nie wyszło.
                    Krew się polała, a potem wyschło.

- Ach, co pan mówi? - jęknął Łokietek;
                    łzami w redakcji zalał serwetę,

- Znaczy się, muszę wracać do groty,
                    czyli że pocierp, mój Władku złoty!

Skumbrie w tomacie, skumbrie w tomacie!
                    Chcieliście Polski, no to ją macie!

• Gość: ANka Jesli umiesz przeczytac co napisales IP: *.ifn-magdeburg.de 12.03.04, 18:12
                      To to teraz idz do tego szpitala w Hiszpanii gdzie umarlo to dziecko i powiedz
                      ten werszyk jego matce.
                      Co zrobisz jak sie przejme tym co napisales?
                      Przejelam sie wlasnie - jestem Polka z genetycznie zapisana niechecia do
                      szczegolnych lotow poezji- przejelam sie bo tak mi jest wygodnie. Bo mam nie
                      taki zly dzien - zwykly - banalny ale refleksyjny. Bo szkoda mi tych ludzi, bo
                      mam swoje dziecko i swoja prace.
                      Bo- nie masz nic do powiedzenia. Dlatego mojego ´belkotu´ wiecej nie bedzie.
                      Idz klaniac sie swoim zwierzchnikom. Sprawa sie rypla.
                      Ja ide nadrabiac zaleglosci. Przynajmniej raz z tych bydlecych pocharkiwan udalo
                      ci sie wyprodukowac cos z sensem.
                      • Gość: dana33 Re: Jesli umiesz przeczytac co napisales IP: *.adsl.actcom.co.il 13.03.04, 15:57
                        ani posty staja sie coraz ciekawsze..... jej glebokie, pelne filozofii zdanka,
                        sa zupelnie nadzwyczajne... spedzilam 2 godziny na analizowaniu tego ciezkiego
                        w konsekwencje zdania: "Bo mam nie taki zly dzien - zwykly - banalny ale
                        refleksyjny." jak sie zastanowicie, to zrozumiecie glebie tego powiedzenia...
                        • Gość: CCCP Re: Jesli umiesz przeczytac co napisales IP: *.acn.pl 13.03.04, 16:03
                          A ja medytuję nad takim czymś:

ALE POLSKA DLA POLAKOW
            • Gość: Jerzy Re: Szubrawcy IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 12.03.04, 17:24
              Fredzio napisal:"Jezus Maria! (tez Zydzi)".

Odp.: Nikt normalny tego nie podwaza. Madrzejsi papieze to zawsze podkreslali.
              A Chrystus(dla mnie, jest to Chrystus) byl za ziemskiego zywota rabinem. Czemu
              motloch, oczywiscie, zaprzeczy.
              (J)
            • Gość: Jerzy Re: Fredzio ... IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 12.03.04, 17:28
              Fredzio napisal:"Jezus Maria! (tez Zydzi)".

Odp.: Nikt normalny tego nie podwaza. Madrzejsi papieze tez zawsze to
              podkreslali.
              A Chrystus(dla mnie, jest to Chrystus) byl za ziemskiego zywota rabinem - res
              judicata. Ale motloch temu, oczywiscie, zaprzeczy.
              (J)
        • Gość: CCCP Re: Szubrawcy IP: *.acn.pl 13.03.04, 13:38
          10. EXT, DAY

Jadą leśną drogą rycerze.

ZYGFRYD

Słyszeliście o Lim-Dulu i Wazonie?

TEODOR

Zamknij ryj. Nie chcę słuchać o tych szubrawcach.

REMIGIUSZ

Głupi jesteś. Prawdziwy szubrawiec to Krwawy Lesław (przerażenie na twarzach). Wazon i Lim-Dul wysiadają przy nim. Zaprzedał duszę diabłu. Jego historia jest straszna (w międzyczasie robi się ciemno, drzewa na tle nieba, odgłosy sów i wilków, oczy z lasu).

TEODOR

Nie, nie opowiadaj o nim!

REMIGIUSZ

Stul ryj (znowu się robi ciemno). Naprawdę nie wiadomo, jak wygląda, gdyż nikt nie przeżył spotkania z nim. Ludzie powiadają, że jest to okrutny mutant, oczy na szypułkach, nos jak haczyk, kurzą nogę i krogulcze ma paznokcie, skrzydła i macki.

W czasie tej kwestii pojawia się następująca scenka: Idzie jakiś jełop, w oddali krowy, macha nożem, zabija przechodzącego obok mimochodem, krew. Inny patrzy na niego z przerażeniem, pada z nożem w plecach.
    • Gość: . Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich.++++++ IP: 213.88.164.* 12.03.04, 13:46
      >>>>>>>>>>>>>>><<< Re: Jarek - bałwan do trzeciej potęgi+++
      kosel_maruwi 12.03.2004 12:37 odpowiedz na list

NKWD-owski pomiot znowu dal glos ?
      Lancuch masz za dlugi kundlu ?>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Jasko glupawy,nie podskakuj.
      Bo cie zrozniczkuje.
      Moze i rzeczywiscie krzywa po angielska z ciebie wyjdzie.
      • gini panie Jerzyna z gorek i panie z daleka 12.03.04, 15:55
        szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html
        Wyszukiwarka jest tu.A teraz pokazcie jacy jestescie szlachetni, jak to sie
        ladnie roznicie od tych szubrawcow i jak na wszystko co piszecie macie pokrycie
        w postach na forum.
        Uprzejmie prosze o przyklady na antysemityzm mojego przywodcy CCCP.
        Mam nadzieje, ze z geby cholewy nie zrobicie.
        • Gość: Jerzy Re: panie Jerzyna z gorek i panie z daleka IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 12.03.04, 16:36
          No wiec powiem wyrazniej: z motlochem dyskusje zakonczylem. Wypowiadam tylko
          swoje opinie.
          (J)
          • gini Re: Jerzyna z gorek wszawy szubrawcze 12.03.04, 16:44

> No wiec powiem wyrazniej: z motlochem dyskusje zakonczylem. Wypowiadam tylko
            > swoje opinie.
            > (J)

Ajaj jak mi przykro strasznie, no wiec jak nie masz nic na uzasadnienie, to
            jestes wszawy szubrawiec, i ta opinia koncze z toba dyskusje.
          • schlagbaum Re: panie Jerzyna z gorek i panie z daleka 13.03.04, 14:15

> No wiec powiem wyrazniej: z motlochem dyskusje zakonczylem. Wypowiadam tylko
            > swoje opinie.
            > (J)

Tak tez myslalem.
            To dokladnie tak jak ci, ktorzy gownem smaruja po scianie toalety.
            Oni tez nie oczekuja odpowiedzi, bo wyrazaja jedynie swoje opinie.

Tak trzymaj jurus !
        • kosel_maruwi Re: panie Jerzyna z gorek i panie z daleka 13.03.04, 11:55
          gini napisała:

> Uprzejmie prosze o przyklady na antysemityzm mojego przywodcy CCCP.
          > Mam nadzieje, ze z geby cholewy nie zrobicie.

Nie licz na to, ze od wieprza mozesz otrzymac odpowiedz inna niz swinska.
          Jak ktos jest przekonyny o swoich racjach, nie potrzebuje ich podpierac
          ordynarnym chamstwem i zarzutami bez pokrycia.
          Niemoc znalezienia przekonywujacych argumentow wywoluje u glupca agresje.
          Nie kazdy potrafi zniesc kiedy odczuwa pogarde ze strony przeciwnika mimo ze
          ten go nie wyzywa. CCCP robi to genialnie. Bydle jerzy jest traktowany
          lekcewazaco i z najwyzsza pogarda-tak jak na to zasluguje.

Na pohybel szmatlawemu naziscie.
          • apikojres POLSKIE SZAMBO 13.03.04, 12:01
            ROZSIEWASZ SMROD POLSKIEGO ANTYSEMITYZMU
            RAZEM Z ENDECKA SZUJA PROWOKATOREM I AMORALNA KREATURA
            GNOJ Z CIEBIE GODNY POGARDY ZYDOWSKIEJ

AM ISRAEL CHAJ
            KAZDY AMHU!!!!
            • Gość: CCCP Amhu IP: *.acn.pl 13.03.04, 12:12
              Tutaj serdecznie zapraszają:

www.hendrickshospital.org/ourservices/amhu.htm

Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!!!
            • kosel_maruwi Nie znosze 13.03.04, 12:21

Falszu, obludy, zaklamania, braku zasad moralnych, siania nienawisci i braku
              tolerancji.
              Jezeli to mnie czyni antysemita to nim jestem i to z przekonania i z ochota.

Zlam pysk

apikojres napisała:

> ROZSIEWASZ SMROD POLSKIEGO ANTYSEMITYZMU
              > RAZEM Z ENDECKA SZUJA PROWOKATOREM I AMORALNA KREATURA
              > GNOJ Z CIEBIE GODNY POGARDY ZYDOWSKIEJ
              >
              > AM ISRAEL CHAJ
              > KAZDY AMHU!!!!
              • apikojres POLSKIE SZAMBO 13.03.04, 14:16
                ANTYSEMICKIE SZUJE ZAKLAMANE BEZ CYWILNEGO KURAZU
                PSYCHOPATYCZNI ANTYSEMICI ZASMRADZAJACY SWIAT
                WPAJACIE PATOLOGIE ANTYSEMICKA
                AUTOKRYTYKA NIC POMOZE WAM
                JESTESCIE JAK LEPRA GNIJECIE ZA ZYCIA
                • Gość: CCCP Byłeś już w AMHU, Kipciu? IP: *.acn.pl 13.03.04, 14:31
                  Na pewno coś poradzą. Na wszelki wypadek podaję ci po raz drugi adres:

• Gość: z daleka Re: Byłeś już w AMHU, Kipciu? IP: 5.5R* / *.inter.net.il 13.03.04, 14:41
                    Zanim cie skrytykuje nieslusznie, chcialbym wiedziec co kryje sie pod tym
                    pieszczotliwym "Kipciu". Amhu widze ze uzywasz nie rozumiejac znaczenia.
                    Jak powiedziano kiedys nie wszystko jest tym czym sie wydaje byc. Np kupa to po
                    hebrajsku kasa. Uzywajac obcych pojec trzeba znac ich znaczenie, w przeciwnym
                    razie mozna sie narazic na smiesznosc.
                    • Gość: CCCP Re: Byłaś już w AMHU, Kipciu? IP: *.acn.pl 13.03.04, 15:14

> Zanim cie skrytykuje nieslusznie, chcialbym wiedziec co kryje sie pod tym
                      > pieszczotliwym "Kipciu". Amhu widze ze uzywasz nie rozumiejac znaczenia.
                      > Jak powiedziano kiedys nie wszystko jest tym czym sie wydaje byc. Np kupa to po
                      >
                      > hebrajsku kasa. Uzywajac obcych pojec trzeba znac ich znaczenie, w przeciwnym
                      > razie mozna sie narazic na smiesznosc.

Ależ masz rację, jak zwykle, drogi z daleka. Nie wiedziałem, co to znaczy <<kupa>>. Dzięki, teraz rozumiem, dlaczego Freud w swojej analizie marzeń sennych wiązał złoto z g*wnem, czyli kupą. Wszystko się zgadza. Co do Amhu - tu wyjątkowo wiem, o co chodzi. Jakoś tak się stało. Pozwalam sobie reagować na cudowny wpis Kipci (czytam Apikojres z prawej na lewą, na modłę bliskowschodnią - wychodzi mi Serjokipa; jaka szkoda, że ten nick nie brzmi Apicojres!):

ROZSIEWASZ SMROD POLSKIEGO ANTYSEMITYZMU
                      RAZEM Z ENDECKA SZUJA PROWOKATOREM I AMORALNA KREATURA
                      GNOJ Z CIEBIE GODNY POGARDY ZYDOWSKIEJ

AM ISRAEL CHAJ
                      KAZDY AMHU!!!!

Chociaż tak naprawdę jeszcze wcześniejszy podobał mi się bardziej:

TO KLAMCA, PROWOKATOR I ENDECKA SZUJA.

No i ten, sam doceń jego elegancję:

UAJADAJACA ZGRAJA ANTYSEMICKICH SMRODOW Z SZAMBA RODEM
                      ALE POLSKA DLA POLAKOW

No, fakt faktem, podobało mi się to wszystko, przyznam z ubolewaniem, że nawet śmieszyło, teraz wszelako widzę, że to poważniejsza sprawa, że konieczna jest jednak pomoc profesjonalistów. Stąd - powodowany współczuciem i zrozumieniem, że czasu jest niewiele - podałem adres do placówki, odpowiedniej tak z racji merytorycznych, jak i przez wzgląd na nazwę.

Kreślę się jak zwykle z najwyższym szacunkiem, Panie Żołędny,

Pański,

C.
                      • Gość: z daleka Re: Byłaś już w AMHU, Kipciu? IP: 5.5R* / *.inter.net.il 13.03.04, 15:48
                        CCCP napisal:
                        Ależ masz rację, jak zwykle, drogi z daleka. Nie wiedziałem, co to znaczy
                        <<kupa>>. Dzięki, teraz rozumiem, dlaczego
                        Freud w swojej analizie marzeń sennych wiązał złoto z g*wnem, czyli kupą.
                        Wszystko się zgadza. Co do Amhu - tu wyjątkowo wiem, o
                        co chodzi. Jakoś tak się stało. Pozwalam sobie reagować na cudowny wpis Kipci
                        (czytam Apikojres z prawej na lewą, na modłę
                        bliskowschodnią - wychodzi mi Serjokipa; jaka szkoda, że ten nick nie brzmi
                        Apicojres!):
                        ----------------
                        Jak sadze najlepszym komentarzem bedzie brak komentarza.
                        • Gość: CCCP Re: Byłaś już w AMHU, Kipciu? IP: *.acn.pl 13.03.04, 15:51
                          Trafiony, zatopiony? Masz jeszcze jakieś inne pancerniki? Mogą być kieszonkowe.
                          • Gość: dana33 Re: Byłaś już w AMHU, Kipciu? IP: *.adsl.actcom.co.il 13.03.04, 16:07
                            cccp. obrazasz juz wszystkich zydow, nie tylko tych, ktorzy i ciebie obrazaja,
                            ale wszystkich.
                            • gini Re:Dana gdzie on obraza . 13.03.04, 16:12

> cccp. obrazasz juz wszystkich zydow, nie tylko tych, ktorzy i ciebie
                              obrazaja,
                              > ale wszystkich.
                            • Gość: z daleka Re: Byłaś już w AMHU, Kipciu? IP: 5.5R* / *.inter.net.il 13.03.04, 16:13
                              No nie wiem. Ja tam sie obrazony nie czuje. Mysle ze CCCP wystawia sobie opinie
                              taka na jaka zasluguje.Mowiac obrazowo robi pod siebie.
                              • Gość: CCCP Re: Byłaś już w AMHU, Kipciu? IP: *.acn.pl 13.03.04, 16:32

> No nie wiem. Ja tam sie obrazony nie czuje. Mysle ze CCCP wystawia sobie opinie
                                >
                                > taka na jaka zasluguje.Mowiac obrazowo robi pod siebie.

Ale to może znaczyć, że będę miał kasę? Nie tak, panie Żołędny?
                                • Gość: z daleka Re: Byłaś już w AMHU, Kipciu? IP: 5.5R* / *.inter.net.il 13.03.04, 16:39
                                  Moze to i moja wina, ze nie bylem precyzyjny w okresleniu terminu "kasa".
                                  Wyjasnie wiec teraz, ze nie chodzi o kase czli mamone. Chodzi o kase jako
                                  miejsce w ktorym uiszcza sie naleznosc.
                                  Ps. Z drugiej strony, ciekawi mnie bardzo, w ktorym momencie poczujesz, ze
                                  robisz wylacznie pod siebie.
                            • Gość: CCCP Pół kilo piersi z orła IP: *.acn.pl 13.03.04, 16:27

> cccp. obrazasz juz wszystkich zydow, nie tylko tych, ktorzy i ciebie obrazaja,
                              > ale wszystkich.

Tak? Ciekawe jak?

Miej, szanowna Dano, najpierw pretensje do osoby, która wylewając komuś radośnie na głowę pomyje, odwołuje sie przy okazji do sfery ważnych symboli. Kontekst, w którym dany symbol został użyty, banalizuje go, wręcz ośmiesza. Dziwisz się potem mojej reakcji?

Na początku lat 80' krążył w Polsce taki niby-kawał. Starszy pan wchodzi do sklepu mięsnego i prosi o pół kilo szynki. Sprzedawczyni: nie ma. Na to on: to poproszę 20 deko polędwicy. Sprzedawczyni: proszę pana, nie ma! Na to on: a co jest? Sprzedawczyni pokazuje za siebie, na scianę z pustymi hakami i powyżej godłem państwowym, mówi z wyraźnym zniecierpliwieniem: to jest, o! Na to on: to poproszę pół kilo piersi z orła.

Przemyśl to, proszę. Nawiasem: zauważyłaś wreszcie, że się mnie tutaj na wszelkie możliwe sposoby obraża.

No nic.

C.

• Gość: dana33 Re: Pół kilo piersi z orła IP: *.adsl.actcom.co.il 13.03.04, 16:34
                                cccp. widzisz, ty nie jestes jedyny na tym forum, ktorego sie obraza. w
                                porownaniu np ze mna, to to pestka, bo ja to mam od roku i bez przerwy.
                                tylko ze jak oddawalam mirmilowi czy rozlupanemu, to nie oddawalam jednoczesnie
                                i tobie. chcesz oddac jerzemu czy apikojresowi, nikt ci nie przeszkadza, ale ty
                                lecisz natychmiast na wtracalskiego, tomka, z daleka i kto ci sie nawinie pod
                                reke. oprocz tego oddajesz z wsciekloscia, a wiec i nie elegancko. ja widze
                                wszystko tak samo jak i ty. doszlam do wniosku, ze milczac, tak jak ty, to
                                wcale nie jest zle wyjscie z sytuacji. zdaje sie, ze to twoj wniosek tez.
                                • Gość: z daleka Re: Pół kilo piersi z orła IP: 5.5R* / *.inter.net.il 13.03.04, 16:44
                                  Przepraszam, ze sie wtracam. Ale tak uczciiwie to mnie sie tez nalezy. Nie
                                  widze powodu, wrecz prazciwnie widze powod dla ktorego Towariszcz Priszczkin
                                  moze mnie nie lubiec. Powiem wiecej. Mam nadzieje, ze mnie nie lubi. Bo ja jego
                                  tez i tak bedzie po rowno i sprawiedliwie.
                                  • Gość: dana33 Re: Pół kilo piersi z orła IP: *.adsl.actcom.co.il 13.03.04, 17:19
                                    :)
                                • gini Re: Danka kup sobie dobre okulary 13.03.04, 16:46

> cccp. widzisz, ty nie jestes jedyny na tym forum, ktorego sie obraza. w
                                  > porownaniu np ze mna, to to pestka, bo ja to mam od roku i bez przerwy.
                                  > tylko ze jak oddawalam mirmilowi czy rozlupanemu, to nie oddawalam
                                  jednoczesnie
                                  >
                                  > i tobie. chcesz oddac jerzemu czy apikojresowi, nikt ci nie przeszkadza, ale
                                  ty
                                  >
                                  > lecisz natychmiast na wtracalskiego, tomka, z daleka i kto ci sie nawinie pod
                                  > reke. oprocz tego oddajesz z wsciekloscia, a wiec i nie elegancko. ja widze
                                  > wszystko tak samo jak i ty. doszlam do wniosku, ze milczac, tak jak ty, to
                                  > wcale nie jest zle wyjscie z sytuacji. zdaje sie, ze to twoj wniosek tez.

Calego jeszcze nie czytalam, ale jak piszesz, ze CCCP "leci na z daleka" Twoje
                                  okreslenie, to albo glupia albo podla jestes albo slepa.
                                  To szanowny twoj kolega z daleka, czepnal sie do CCCP , uzasadnic nic nie
                                  uzasadnil, ale co tam, teraz wielki placz i zgrzytanie zebow, ze znowu biednych
                                  Zydow bija.
                                  • gini Re: Do CCCP 13.03.04, 16:50
                                    Zwroc uwage, ze metody wciaz te same , toczka w toczke jak Danka na FA ,
                                    najpierw lazi za mna zaczepia w kazdym watku, jak wreszcie odpowiem to jest
                                    placz na cale forum , ze ja Gini antysemitka bije .
                                    Wszawy szubrawiec Jerzyna, najpierw ubliza za chwile bedzie sie cwok uzalal na
                                    chamstwo .
                                    • Gość: dana33 Re: Do CCCP IP: *.adsl.actcom.co.il 13.03.04, 17:24
                                      gini, zlotko, twoje informacje nie calkiem dokladne, na fa to ja rzadko kiedy
                                      bywam. jerzy jeszcze w zyciu sie nie uzalal. w kazdym razie nie na forum, w
                                      zyciu prywatnym nie wiem. wogole jerzy na forum raz od swieta. widzisz
                                      gini, "wszawy szubrawiec jerzyna" to wlasnie nie tyle obrazanie, co ublizanie,
                                      czlowiekowi, ktorego wogole nie znasz. czlowiekowi, ktory w swoich
                                      wypowiedziach nigdy ciebie osobiscie nie obrazil. a jesli pisze cos, co tobie i
                                      innym nie odpowiada, bo pisze o calym narodzie polskim czy arabskim, to jego
                                      zdanie i ma prawo je miec. natomiast twoje ublizanie odnosi sie do niego
                                      osobiscie. nu, jak znam wypowiedzi jerzego, to on pewnie teraz siedzi, i cicho,
                                      po francusku, sie usmiecha. zdaje sie, ze ma was w dupie.
                                      • gini Re: Danka okularki konieczne 13.03.04, 17:46

> gini, zlotko, twoje informacje nie calkiem dokladne, na fa to ja rzadko kiedy
                                        > bywam.

Ale ja nie o Tobie pisalam wcale, nie jednemu psu na imie burek-bez obrazy
                                        srebrko z klasom.

jerzy jeszcze w zyciu sie nie uzalal. w kazdym razie nie na forum, w
                                        > zyciu prywatnym nie wiem. wogole jerzy na forum raz od swieta.

Nie pisze , ze sie juz uzalal,Ty za to czesto sie uzalasz na chamstwo, tyle, ze
                                        nigdy na chamstwo Jerzyny,wszawego szubrawca.

widzisz
                                        > gini, "wszawy szubrawiec jerzyna" to wlasnie nie tyle obrazanie, co
                                        ublizanie,
                                        > czlowiekowi, ktorego wogole nie znasz. czlowiekowi, ktory w swoich
                                        > wypowiedziach nigdy ciebie osobiscie nie obrazil.

Sreberko, naucz sie czytac albo kup sobie okulary, to bedziesz wiedziala kto
                                        pierwszy uzyl okreslenia ublizajacego wszawy szubrawiec i w stosunku do kogo.

a jesli pisze cos, co tobie i
                                        >
                                        > innym nie odpowiada, bo pisze o calym narodzie polskim czy arabskim, to jego
                                        > zdanie i ma prawo je miec.

Co ty nie powiesz, a o narodzie zydowskim to mozna miec zdanie?Czy bedziesz sie
                                        drzec o antysemityzm, jak ci sie nie bedzie podobalo?
                                        I skad wzielas "narod arabski" kobieto z klasom?

natomiast twoje ublizanie odnosi sie do niego
                                        > osobiscie. nu, jak znam wypowiedzi jerzego, to on pewnie teraz siedzi, i
                                        cicho,
                                        >
                                        > po francusku, sie usmiecha. zdaje sie, ze ma was w dupie.

No to mi klina nastepnego zabilas, jak to jest usmiechac sie po francusku?
                                        A z tego powodu, ze Jerzy ma mnie w dupie, to ja siem chyba obwieszem albo i co?
                                        Taka dystyngowana osoba, panisko cala geba...
                                        Chlip chlip chlip buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
                                        Chyba zapasu cvhusteczek nie starczy w taka rozpacz wpadlam z powodu wszawego
                                        szubrawca jerzyny z gorek.
                                        • gini Re: Danka okularki konieczne 13.03.04, 17:50
                                          Re: Szubrawcy
                                          Autor: Gość: Jerzy IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se
                                          Data: 12.03.2004 15:37 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
                                          Apikojres mial calkowita slusznosc w swoim osadzie.Moj osad nie jest gorszy:
                                          grupa, ktorej nadaje ton Cep - te wszystkie Mirmile, Gini, Bartki, Wojtki,
                                          Baumy, Zbalansowane - to mala, ale wyjatkowo nedzna, wszawa zgraja szubrawcow.
                                          Nie dziwimy sie: to sa te wlasnie najgorsze, tradycyjne "doly" polskiej
                                          spolecznosci.
                                          Zawsze stanowili mniejszosc i budzili obrzydzenie normalnych ludzi.
                                          (J)

O tutaj ten wszawy szubrawiec, nawyzywalm calkiem sporo ludzi w tym i mnie .
                                          Wiec kup sobie te okulary i czytaj wszystko dokladnie , nie bedziesz wychodzic
                                          na idiotke sreberko z klasom.

> .
                                      • Gość: CCCP Re: Do CCCP IP: *.acn.pl 13.03.04, 18:03

> gini, zlotko, twoje informacje nie calkiem dokladne, na fa to ja rzadko kiedy
                                        > bywam.

Na FA jest inna Danusia.

jerzy jeszcze w zyciu sie nie uzalal. w kazdym razie nie na forum, w
                                        > zyciu prywatnym nie wiem. wogole jerzy na forum raz od swieta. widzisz
                                        > gini, "wszawy szubrawiec jerzyna" to wlasnie nie tyle obrazanie, co ublizanie,
                                        > czlowiekowi, ktorego wogole nie znasz.

A mnie zna? Nie. Nie przejmuj się, ja się na pewno nie użalam. Coś tylko Tobie wyjaśniam. Wolisz okazywać przyjaźń takiemu -
                                        • Gość: dana33 Re: Do CCCP IP: *.adsl.actcom.co.il 13.03.04, 18:12
                                          cccp. rzestajesz widziec wyraznie. ten post nie byl do ciebie, tylko do gini
                                          zlotka. radze ci odetchnac glebokom wypic kufeleczek i zaczac od poczatku.
                                          • Gość: CCCP Re: Do CCCP IP: *.acn.pl 13.03.04, 18:17

> cccp. rzestajesz widziec wyraznie. ten post nie byl do ciebie, tylko do gini
                                            > zlotka. radze ci odetchnac glebokom wypic kufeleczek i zaczac od poczatku.

Wiem. Ale tam było chyba <<wy>>?

Akurat nie mam kufeleczka. Dręczą mnie pyłki wiosenne. Szlag mnie trafia, ale leki, które biorę, raczej nie są kompatybilne z alkoholem, nawet takim z puszczy knyszyńskiej.

Powinnaś mi współczuć, i odnieść się do mnie ze zrozumieniem.

Dopiero teraz się użalam - po tym jak wrednie przypomniałas mi piwo. Mam tu jeden taki ulubiony gatunek. Ale muszę sie ograniczać, żeby jednak nie przejść do następnej kategorii wagowej.

C.
                                            • Gość: dana33 Re: Do CCCP IP: *.adsl.actcom.co.il 13.03.04, 23:26
                                              przestan mnie prosze maltretowac pisaniem o kategorii wag....
                                              a knyszynski to podobno leczniczy, przynajmniej tak mowil b abariba. miales go
                                              odwiedzic, wiec co? probowales knyszynskiego? jesli tak, to zawiadom, czy warto
                                              mi sie tachac z jeruszalajma do sokolki.... :)
                                              • Gość: CCCP Re: Do CCCP IP: *.acn.pl 14.03.04, 08:20

> przestan mnie prosze maltretowac pisaniem o kategorii wag....
                                                > a knyszynski to podobno leczniczy, przynajmniej tak mowil b abariba. miales go
                                                > odwiedzic, wiec co? probowales knyszynskiego? jesli tak, to zawiadom, czy warto
                                                > > mi sie tachac z jeruszalajma do sokolki.... :)

Broń Boże, na myśl mi nie przyszło, maltretować, co Ty? Maltretować i ja? Ale fakt faktem udało mi się ostatnio zrzucić 4 kg, co uważam za duży sukces. Jeszcze parę dni i spadnę ponizej setki, a wtedy ---

Knyszyniówki nie próbowałem, jeszcze nie. Musiałbym odwiedzić miejscową puszczę, a tam pyłków wierzbowo-leszczynowych teraz jak mrówków - no nie wiem, czy bym zdołał dojść do miejsca, gdzie w matecznikowych ostępach ten napój dojrzewa. Zważywszy, że po drodze co i rusz trzeba się kryć przed nieprzyjaznym okiem anty-ekologów po krzakach, niewykluczone, że właśnie leszczynowych.
                                                • Gość: dana33 Re: Do CCCP IP: *.adsl.actcom.co.il 14.03.04, 13:23
                                                  jakie po krzakach!!! ja zrozumialam, ze babariba czeka z gotowa butelka!!!!
                                                  • Gość: CCCP Re: Do CCCP IP: *.acn.pl 14.03.04, 13:29
                                                    Nie ma tak dobrze. Nic za darmo.

Trzeba przedrzeć się przez zarośla, mszary, moczary, mokradła i ostępy. Przebić się przez gęstwy bujnych pokrzyw, malinowe chruśniaki. I dopiero w mateczniku najgłębszym, ciemnym - nagroda, wśród nisko płożących się wonnych dymów.

Tak to jest.

Po drodze trochę strachu i minus dwa kilo.

C.
                                                  • Gość: dana33 Re: Do CCCP IP: *.adsl.actcom.co.il 14.03.04, 14:13
                                                    2 kg zoll zejn, ale strach? nie, nie gotowa... albo butelka na stole albo nie
                                                    jade do sokolki, szluss... :)
                                          • gini Re: Danuto co z okularami? 13.03.04, 18:20

> cccp. rzestajesz widziec wyraznie. ten post nie byl do ciebie, tylko do gini
                                            > zlotka. radze ci odetchnac glebokom wypic kufeleczek i zaczac od poczatku.

Odpisalam Ci sreberko az dwa posciki , a Ty odpowiadasz CCCP a dla mnie nic.
                                            Rozumiem, ze okulista dzis swietuje, ale moze jutro lec szybko bo sreberko nie
                                            bedziesz w stanie dalej dyskutowac, Ty polowy postow nie widzisz.
                                  • Gość: z daleka Re: Danka kup sobie dobre okulary IP: 5.5R* / *.inter.net.il 13.03.04, 16:53
                                    Wyjatkowo sie z toba zgadzam moja ty infantylna Gini. Ale tylko co do tego, co
                                    piszesz o mnie.
                                    • gini Re: Danka kup sobie dobre okulary 13.03.04, 17:02

> Wyjatkowo sie z toba zgadzam moja ty infantylna Gini. Ale tylko co do tego,
                                      co
                                      > piszesz o mnie.

Doprawdy infantylna jestem?Napisz jeszcze, ze jestem gupia i blondynka wtedy
                                      padne porazona sila tych argumentow, i chyba sie juz nie podniosem ....
                                      • Gość: z daleka Re: Danka kup sobie dobre okulary IP: *.inter.net.il 13.03.04, 17:07
                                        Z twoich wypowiedzi nie moge ze 100% pewnoscia stwierdzic ze jestes blondynka
                                        (prawdziwa). Dlatego tez nie bede ci tego zarzucal. Czy glupia? Tego nie
                                        powiedzialem; za malo sie znamy.
                                        • gini Re: Danka kup sobie dobre okulary 13.03.04, 17:51

> Z twoich wypowiedzi nie moge ze 100% pewnoscia stwierdzic ze jestes blondynka
                                          > (prawdziwa). Dlatego tez nie bede ci tego zarzucal. Czy glupia? Tego nie
                                          > powiedzialem; za malo sie znamy.

A dzieki i za to laskawco, jakos pociagne jescze znaczy sie.
                                • Gość: CCCP Re: Pół kilo piersi z orła IP: *.acn.pl 13.03.04, 16:50

> cccp. widzisz, ty nie jestes jedyny na tym forum, ktorego sie obraza. w
                                  > porownaniu np ze mna, to to pestka, bo ja to mam od roku i bez przerwy.
                                  > tylko ze jak oddawalam mirmilowi czy rozlupanemu, to nie oddawalam jednoczesnie
                                  >
                                  > i tobie. chcesz oddac jerzemu czy apikojresowi, nikt ci nie przeszkadza, ale ty
                                  >
                                  > lecisz natychmiast na wtracalskiego, tomka, z daleka i kto ci sie nawinie pod
                                  > reke.

Nie. Nie i jeszcze raz nie. Szanuję Wtrącalskiego i Tomka, mimo że nie brak kwestii, co do których z nimi się nie zgadzam.

Z daleka? Traktowałem go poważnie, starałem się czytać uważnie, co pisał. Widzisz, ja naprawdę uczę się na tym Forum rozmawiać. W jego postach wyczytywałem nieraz wskazówki, jak to lepiej robić. Daltego znosiłem rózne uszczypliwości, nawet jesli były niezasłużone. Wczoraj uznałem, że nie - dłużej już znosić nie będę. Nie szanuję tych, którzy demonstracyjnie dają poparcie kłamcom. Zaliczam do nich obu panów J. Rzecz jasna, po tym, co wygadują, mam prawo ich uzanwać za ostatnich podleców.

> oprocz tego oddajesz z wsciekloscia, a wiec i nie elegancko.

Chcesz, żebym był aniołem? Ależ ja jestem zwykłym facetem, takim wagi prawie ciężkiej, i nieraz w życiu oddawałem, raczej mało elegancko, ale za to skutecznie. Bywają dnie, kiedy jestem najzwyczajniej w świecie wqrwiony. Ty nie?

> ja widze
                                  > wszystko tak samo jak i ty. doszlam do wniosku, ze milczac, tak jak ty, to
                                  > wcale nie jest zle wyjscie z sytuacji. zdaje sie, ze to twoj wniosek tez.

Masz rację, ale wczoraj był taki właśnie dzień, rozpoczęty przedwczoraj przez wesołe hasanie kahanowca po Forum, niedługo po zamachu w Madrycie -
                                  • Gość: dana33 Re: Pół kilo piersi z orła IP: *.adsl.actcom.co.il 13.03.04, 17:30
                                    widac, cccp, ze kahanowiec wiedzial tak jak i my, ze to nie eta.
                                    chcesz byc moze tak mily, i przypomniec mi hasanie tego forum po kazdym zamachu
                                    w israelu? wtedy to nie bylo tak "enough is enough".... a ze u nas te zamachy
                                    to prawie na porzadku dziennym, wiec.....
                                    ciagle jeszcze nie rozumiecie, o co tu chodzi.... nie europa i nie na forum...
                                    to zamykanie oczu, cccp, bedzie was drogo kosztowac. tak samo drogo, jak nas
                                    kosztowalo nie budowanie muru po pierwszych miesiacach intifady.
                • kosel_maruwi Re: POLSKIE SZAMBO 13.03.04, 14:38
                  apikojres napisała:

> JESTESCIE JAK LEPRA GNIJECIE ZA ZYCIA

Od "uczonego" chetnie sie czegos dowiem.
                  Twierdzisz, ze lepra gnije za zycia ?
                  A moze tradycyjnie ci z jezykiem polskim nie wychodzi .

drag at skogen
    • Gość: . Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich.+++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 12.03.04, 16:58
      >>>>>>>>>>>>>< Re: Hej Kropa
      gini 12.03.2004 12:46 odpowiedz na list

Skad ty tak znasz dobrze ruski?Uwazam, ze duzo lepiej niz polski , musiales
      miec w ZSRR dobrych nauczycieli.Pö tylu latach nie zapomniales.Moze czesciej
      poslugiwales sie rosyjskim niz polskim cioo?>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Oooo!!!!
      Gini!
      Ales mnie ucieszyla.
      Taka znajomosc twoja jezyka rosyjskiego,co pozwala tobie na ocene
      moja znajomosc jezyka rosyjskiego w stosunku do znajomosci jezyka polskiego,
      pozwala na awyciagniecie daleko idacych wnioskow.
      A mianowicie:
      Jestes moja ukryta przyjaciolka z czasow pracy w KGB.
      Ja,oczywiscie,pracowalem w dziale operatywnym-ty w "zenskim batalonie".
      Dzialalnosc tej,damskiej kompanii zawsze byla owiana gleboka tajemnica.
      Bardzo trudno bylo zgadnac,czym te damy sie zajmuja.
      Cieszy mnie ogromnie,ze spotkalem ,ukryta wprawdzie,sympatyczke.
      • Gość: . Re: CCCP -prawdziwy obronca wirtu Arabskich.+++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 12.03.04, 17:04
        >>>>>>>>>>>>> Re: Hej Kropa
        gini 12.03.2004 13:12 odpowiedz na list

Ja sie tu znajomoscia rosyjskiego nie popisuje, wprost przeciwnie prosilam
        krope, o przetlumaczenie rosyjskich stron, i nie mam nawet rosyjskich literek w
        komputerku tak jak ma Kropa.
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Nie narzekaj masz wszystkie literki w komputerku - w dowolnych jezykach
        swiata:
        Klawiature ustawiasz przy pomocy plyty instalacyjnej Windows.
        Internet ustawiasz przy pomocy funkcji Kod.
        To jest cala filozofia.
        Zakladam,ze masz PC,a nie Macintosh-Apple.
      • kosel_maruwi Do Gini 13.03.04, 12:14
        Sa ludzie, ktorzy tym, ze z przeszlosci znaja rosyjski zarabiaja na zycie.
        Tacy maja oczywiscie bukwy zainstalowane.

Translator from English, Polish and Russian into Swedish.

Tez jakies tlumaczenie.
        • gini Re: Do Gini 13.03.04, 12:30
          kosel_maruwi napisał:

> Sa ludzie, ktorzy tym, ze z przeszlosci znaja rosyjski zarabiaja na zycie.
          > Tacy maja oczywiscie bukwy zainstalowane.
          >
          > Translator from English, Polish and Russian into Swedish.
          >
          > Tez jakies tlumaczenie.

Ja tam nie wiem gdzie tego szukac nawet.Naturalnie uczylam sie w
          szkole "pilnie" rosyjskiego jak kazdy, ale zapomnialam wszystko.W lato jak
          jestem czasami z dziecmi w parku,i jest czasami jakas Rosjanka, Bialorusinka
          czy Ukrainka, musze sie niezle naglowkowac, by sobie przypomniec cos po
          rosyjsku.Rozumiec rozumiem, ale z mowieniem juz sa problemy, a jakby mi kazali
          cos napisac...Zgroza!!!
          • Gość: . Re: Do Gini++++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 13.03.04, 14:42
            Gini.
            Pisac nie musisz.
            Poczytaj tylko.
            • gini Re: Do Gini++++++ 13.03.04, 16:03

> Gini.
              > Pisac nie musisz.
              > Poczytaj tylko.

Ale tez ciezko prosilam cie o tlumaczenie, .przetlumacz mi to wszystko na
              polski, albo na francuski.
        • Gość: . Re: Do Gini++++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 13.03.04, 14:40
          "kosel_maruwi"-co za uparty problem.
          Kazal mnie sie liczbami rzeczywistymi zajmowac-duren rzeczwisty.
          Ja go uroilem-duren urojony.
          Ja go zespolilem-duren zesopolony.
          Ja go rozniczkowalem-a on zyje.
          Sztuka twarda.
          Sprobujemy scalkowac-calka oznaczona.
          Granice: wartosci bezwzledne.
          Dolna:полдурака
          Gorna:целый дурак
          Поживем увидем сказал индеец,ковыряя в носу.
          (Pozyjemy,zobaczymy powiedzial indianin,dlubiac w nosie)
          Jezeli to nie pomoze,beda musial dalej sie zastanowic,co z tym
          fantem zrobic.

Oczywiscie,ze ludzie natym zarabiaja.
          Zebys wiedzial ile techniki jest na rosyjskim internecie i literaturze.
          A handel,a teter,a muzyka,a kultura.

>>>>>>Translator from English, Polish and Russian into Swedish.>>>>>>>>
          Angielski?
          Boze z ty moj?
          Zebys ty tak umial ten jezyk,jak oni!
          Polish-komu jest on tu potrzebny?
          Russian-troszeczke,ale coraz wiecej.
          Z tym,ze nie jest to moim zawodem-ale w przyszlosci moze byc.
          A zawodem jest(tu trafiles kula w plot)-calkowac,rozniczkowac i przetwarzac to,
          najczesciej, w metal.

>>>>>>>>>>>>>Sa ludzie, ktorzy tym, ze z przeszlosci znaja rosyjski zarabiaja
          na zycie.>>>>>>>>>>>>>>>

A ty co, na zlosc Rosjanom,jezyk ten zapomniales?
          A angielskiego sie nauczyles?
          A moze nie ten i nie ten?
          Popatrz na gini-w glowie nic nie zostalo.
          A dlaczego?
          Nie powiem,bo mnie jeszcze skresla.
          • kosel_maruwi Re: Do Gini++++++ 13.03.04, 15:07

> "kosel_maruwi"-co za uparty problem.
            > Kazal mnie sie liczbami rzeczywistymi zajmowac-duren rzeczwisty.

Nie ulega watpliwosci, ze potega twojego umyslu przed zrozniczkowaniem byla
            wartoscia stala.

Oj wychodzi z ciebie kawal zyda.

Ja nic nie kazalem lecz prosilem bys mi podal te definicje narodu wedlug, ktorej
            wspolnota nazywana zydami jest narodem.
            Definicji tej do dzisiaj nie podales a chowasz sie wiecznie "bardzo sprytnie"
            za liczbami.

>>
            > Oczywiscie,ze ludzie natym zarabiaja.
            > Zebys wiedzial ile techniki jest na rosyjskim internecie i literaturze.
            > A handel,a teter,a muzyka,a kultura.
            >
            > >>>>>>Translator from English, Polish and Russian into
            > Swedish.>>>>>>>>
            > Angielski?
            > Boze z ty moj?
            > Zebys ty tak umial ten jezyk,jak oni!
            > Polish-komu jest on tu potrzebny?
            > Russian-troszeczke,ale coraz wiecej.
            > Z tym,ze nie jest to moim zawodem-ale w przyszlosci moze byc.

To tylko zwykle ogloszenie, na ktore natknalem sie przypadkiem
            Nie sadzisz chyba, ze mialem ciebie na mysli.
            Do tego potrzebny jest prawidlowy jezyk polski.
            Twojemu do tego daleko.

> A zawodem jest(tu trafiles kula w plot)-calkowac,rozniczkowac i przetwarzac
            to,
            >
            > najczesciej, w metal.
            >

Nie podawaj takich informacji, bo sa na tyle osobiste, ze komus moga sie
            skojarzyc...........
            Na mnie zrobiles "ogromne wrazenie".
            Calke w metal ?
            Zwaliles mnie z nog.

Tylko jak to sie ma do tego co pisales wczesniej ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10959334&a=10971277
            Mozesz nie odpowiadac. Rozumiem. To prawda po zydowsku.
            • Gość: . Re: Do Gini++++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 13.03.04, 15:43
              Zaczynasz mnie juz zloscic.
              Twierdziles,d.....u,ze narodu Zydowskiego nie ma.
              Cwaliles sie,ze jestes glupcem rzeczywistym.
              Ze z okresleniem narodu nie masz problemu.
              Prosilem cie wiec,bys,gluptasku;
              zdefiniowal co to jest Polak prawdziwek.
              Wiec?
              Udajesz balwanka,czy nim jestes.
              Calka i metal-jak widac,to dla ciebie-niepojete.
              Nie martw sie.
              To nie jest twoj problem najwiekszy.
              Pretesje masz do mego polskiego?
              Pretesje powinien glupol miec do siebie.Wiec?Kiedy bedziesz je mial?

Owszem:jestem kawal Zyda.Szmul-jak wczesniej powiedziales.
              Wiesz,ze wzgledu na sympatyczna cenzorke,podam tylko:
              "Ty,natomiast,kawalem jestes(nu czego?chyba sie domyslasz?).......

>>>>>>>>>>>>>><Ja nic nie kazalem lecz prosilem bys mi podal te definicje
              narodu wedlug, ktore
              > j
              > wspolnota nazywana zydami jest narodem.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Wlasnie ty,co nie masz problemu z definicjami,potrafisz objasnic,dlaczego
              istnieja,typki co naleza do flory idiotow,koniecznie chca udowodnic,ze
              Polakami sa.
              Przeciez to sa dwie rozne rzeczy.
              Pozatym.Nudzisz wacpan.
              Dzisiaj jest sobota.Sa rzeczy przjemniejsze,niz przekomarzanie sie z
              kawalem ..................

• Gość: . Re: Do Gini++++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 13.03.04, 15:47
                Jak mnie wymaza to,to co w gorze jest,moze zaoszczedza.
                Idz do lasu.-tak mnie poszwedzku wyzywales(z bledami).
                Ja to uzupelnie:Idz do lasu baranie.
                • kosel_maruwi Re: Do Gini++++++ 13.03.04, 17:50

> Jak mnie wymaza to,to co w gorze jest,moze zaoszczedza.
                  > Idz do lasu.-tak mnie poszwedzku wyzywales(z bledami).
                  > Ja to uzupelnie:Idz do lasu baranie.

I znowu zyd jak z obrazka.

Nic na temat.

Propozycja zrobienia spaceru po lesie to wyzywanie.
                  Jednak srul jestes i to okropny.
                  Zydowski lekarz calkujacy metale.

Daj wreszcie te definicje albo sie za mna nie placz.

• gini Re:Kropa madry inaczej 13.03.04, 16:07

> .> A ty co, na zlosc Rosjanom,jezyk ten zapomniales?
            > A angielskiego sie nauczyles?
            > A moze nie ten i nie ten?
            > Popatrz na gini-w glowie nic nie zostalo.
            > A dlaczego?
            > Nie powiem,bo mnie jeszcze skresla.

Nigdy w swoim zyciu nie poslugiwalam sie rosyjskim , poza tym co w szkole.Po
            ukonczeniu szkoly natychmiast stracilam kontakt z jezykiem, wiec nie wiem
            dlaczego wymagasz ode mnie bym pamietala jezyk, ktorego uczylam sie dawno temu,
            i do tego bardzo niechetnie?

• Gość: . Re:Kropa madry inaczej + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 13.03.04, 17:32
              Nu czemu nieprawde piszesz.
              Przeciz gdzies uzylas :"toczka w toczke".

Od kobiet nic nie wymagam,
              Nawet od tych co ode mnie w pracy sa uzaleznione.
              Oduczyla mnie od tego corka moja jak bylo jej lat 12.
              • Gość: . Re:Kropa madry inaczej + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 13.03.04, 17:34
                Gini,a czego ty sie chetnie uczylas?
                WF moze?
                • gini Re:Kropa madry inaczej + 13.03.04, 18:26

> Gini,a czego ty sie chetnie uczylas?
                  > WF moze?

Oczywiscie, ze bardzo lubilam lekcje WF, a dlaczego by nie?Lepiej w siatkowke
                  pograc, niz wkuwac ruskie slowka.*Kazdy uczen ci to powie.
              • Gość: CCCP Re:Kropa madry inaczej + IP: *.acn.pl 13.03.04, 18:12

> Nu czemu nieprawde piszesz.
                > Przeciz gdzies uzylas :"toczka w toczke".
                >
                > Od kobiet nic nie wymagam,
                > Nawet od tych co ode mnie w pracy sa uzaleznione.
                > Oduczyla mnie od tego corka moja jak bylo jej lat 12.

To dobrze o niej świadczy, że już w wieku 12 lat chciała zacząć samodzielnie myśleć.

Przekaż jej pozdrowienia. Ja też mam tylko jedną córkę i chyba wiem, o czym mówisz.

C.
                • Gość: . Re:Kropa madry inaczej + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 13.03.04, 19:15
                  OOoooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  Dziekuje.
                  Kobieta-nasz wspolny mianownik.
              • gini Re:Kropa madry inaczej + 13.03.04, 18:25

> Nu czemu nieprawde piszesz.
                > Przeciz gdzies uzylas :"toczka w toczke".
                >
                A to juz swiadczy, ze znam biegle rosyjski, oj kropa, kropa....

> Od kobiet nic nie wymagam,
                > Nawet od tych co ode mnie w pracy sa uzaleznione.
                >
                Kobiety sa w pracy uzaleznione od Ciebie?Biedne kobiety, przekaz im moje wyrazy
                wspolczucia.

Oduczyla mnie od tego corka moja jak bylo jej lat 12.

Czego Cie oduczyla w wieku lat 12 bo metnie cos piszesz, kropa.
                • Gość: . Re:Kropa madry inaczej + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 13.03.04, 19:26
                  Nu widzisz!
                  A nie mowilem bys dziecmi sie zajela?
                  Nic nie pojmujesz,w sprawach dzieci.
                  A С(оюз)С(оветских)С(оциалистических)Республик-tak.
                  Za to mu czesc i chwala.
                  Tez corke ma i wie co to znaczy.
                  Te kobiety to mnie uwielbiaja-bo nie wymagam,a kawe sam sobie robie.
                  Nie musisz wspolczuc.
                  Jestem dla nich jak aniolek,bo by mnie zzarly.
                  A ja lubie spokoj.
                • kosel_maruwi Re:Kropa madry inaczej + 13.03.04, 20:32
                  gini napisała:

> Gość portalu: . napisał(a):
                  >
                  > > Nu czemu nieprawde piszesz.
                  > > Przeciz gdzies uzylas :"toczka w toczke".
                  > >
                  > A to juz swiadczy, ze znam biegle rosyjski, oj kropa, kropa....
                  >
                  > > Od kobiet nic nie wymagam,
                  > > Nawet od tych co ode mnie w pracy sa uzaleznione.
                  > >
                  > Kobiety sa w pracy uzaleznione od Ciebie?Biedne kobiety, przekaz im moje
                  wyrazy
                  >
                  > wspolczucia.
                  >
                  > Oduczyla mnie od tego corka moja jak bylo jej lat 12.
                  >
                  > Czego Cie oduczyla w wieku lat 12 bo metnie cos piszesz, kropa.

To, ze uwazasz tekst Davida Kapotowicza Srulowa za niejasny wynika z twojej
                  miernej znajomosci jezyka rosyjskiego.
                  Srulow pisze rusycyzmami nawet jak stara sie pisac po polsku.

"jak bylo jej lat 12" to slyszalem w Wyzszej Szkole Partyjnej w Leningradzie.
                  • kosel_maruwi lezka ci sie w oku nie kreci ? 13.03.04, 20:54
                    www.rusarchives.ru/guide/cgaipd_spb/yp11.shtml
                    Wspomnienia, wspomnienia.
                  • Gość: . Re:Kropa madry inaczej + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 14.03.04, 06:29
                    Jasko glupawy von durnota,i ty rosyjski umiales?
                    Cos w tej szkole wykladal?
                    Parkiet?
                    A moze cos innego?
                    Ciooo!?
                    Co teraz wykladasz`?
                    Przesliznales sie przez lustracje?
    • wtracalski Taki pejzaż 13.03.04, 13:10
      Zanim człowiek napił się wina, jest jak pobożny baranek, który nic nie wie, i
      jak owca poddająca się w milczeniu postrzygaczowi. Kiedy jednak wypił dwa
      kielichy, staje się mocny i odważny niczym lew i mówi o sobie: Nikt mi nie
      dorówna! Gdy potem wypije więcej i upije się, dostaje małpiego rozumu,
      podskakuje i tańczy, wygaduje sprośności i sam nie wie co robi. I wreszcie,
      kiedy człowiek wypił za dużo wina, plugawi sobie odzież i jest jak świnia,
      tarzająca się w kałużach.
      M. J. Bin Gurion, 1865-1921
      • kosel_maruwi Re: Taki pejzaż 13.03.04, 14:21
        wtracalski napisał:

> Zanim człowiek napił się wina, jest jak pobożny baranek, który nic nie wie, i
        > jak owca poddająca się w milczeniu postrzygaczowi. Kiedy jednak wypił dwa
        > kielichy, staje się mocny i odważny niczym lew i mówi o sobie: Nikt mi nie
        > dorówna! Gdy potem wypije więcej i upije się, dostaje małpiego rozumu,
        > podskakuje i tańczy, wygaduje sprośności i sam nie wie co robi. I wreszcie,
        > kiedy człowiek wypił za dużo wina, plugawi sobie odzież i jest jak świnia,
        > tarzająca się w kałużach.
        > M. J. Bin Gurion, 1865-1921

To jerzy pije ?
        • kosel_maruwi To wiele tlumaczy ;o\ nt 13.03.04, 14:31
        • wtracalski Re: Taki pejzaż 13.03.04, 16:53
          kosel_maruwi napisał:

> wtracalski napisał:
          >
          > > Zanim człowiek napił się wina, jest jak pobożny baranek, który nic nie wie
          > , i
          > > jak owca poddająca się w milczeniu postrzygaczowi. Kiedy jednak wypił dwa
          > > kielichy, staje się mocny i odważny niczym lew i mówi o sobie: Nikt mi nie
          >
          > > dorówna! Gdy potem wypije więcej i upije się, dostaje małpiego rozumu,
          > > podskakuje i tańczy, wygaduje sprośności i sam nie wie co robi. I wreszcie
          > ,
          > > kiedy człowiek wypił za dużo wina, plugawi sobie odzież i jest jak świnia,
          >
          > > tarzająca się w kałużach.
          > > M. J. Bin Gurion, 1865-1921
          >
          >
          > To jerzy pije ?

Tylko przednie wino. Gwarantuję.
          Wtr.
          • kosel_maruwi Re: Taki pejzaż 13.03.04, 17:44
            wtracalski napisał:

kiedy człowiek wypił za dużo wina, plugawi sobie odzież i jest jak św
            > inia,
            > >
            > > > tarzająca się w kałużach.
            > > > M. J. Bin Gurion, 1865-1921
            > >
            > >
            > > To jerzy pije ?
            >
            > Tylko przednie wino. Gwarantuję.
            > Wtr.

Rozumiem.
            Plugawi sie i jest jak swinia wylacznie po przednim winie.
            Widac od razu, ze to wieprz z gornej polki.
            • wtracalski Re: Taki pejzaż 13.03.04, 18:23
              kosel_maruwi napisał:

> wtracalski napisał:
              >
              > kiedy człowiek wypił za dużo wina, plugawi sobie odzież i jest jak św
              > > inia,
              > > >
              > > > > tarzająca się w kałużach.
              > > > > M. J. Bin Gurion, 1865-1921
              > > >
              > > >
              > > > To jerzy pije ?
              > >
              > > Tylko przednie wino. Gwarantuję.
              > > Wtr.
              >
              > Rozumiem.
              > Plugawi sie i jest jak swinia wylacznie po przednim winie.
              > Widac od razu, ze to wieprz z gornej polki.

Racja, w tym chlewie on szlachta.
              Wtr.
              • kosel_maruwi Re: Taki pejzaż 13.03.04, 18:42
                wtracalski napisał:

> kosel_maruwi napisał:
                >
                > > wtracalski napisał:
                > >
                > > kiedy człowiek wypił za dużo wina, plugawi sobie odzież i jest jak św
                > > > inia,
                > > > >
                > > > > > tarzająca się w kałużach.
                > > > > > M. J. Bin Gurion, 1865-1921
                > > > >
                > > > >
                > > > > To jerzy pije ?
                > > >
                > > > Tylko przednie wino. Gwarantuję.
                > > > Wtr.
                > >
                > > Rozumiem.
                > > Plugawi sie i jest jak swinia wylacznie po przednim winie.
                > > Widac od razu, ze to wieprz z gornej polki.
                >
                > Racja, w tym chlewie on szlachta.
                > Wtr.

Szlachta w chlewie czyli superwieprz.
                Nie moge sie z toba nie zgodzic.

• wtracalski Re: Taki pejzaż 13.03.04, 22:58
                  kosel_maruwi napisał:

> wtracalski napisał:
                  >
                  > > kosel_maruwi napisał:
                  > >
                  > > > wtracalski napisał:
                  > > >
                  > > > kiedy człowiek wypił za dużo wina, plugawi sobie odzież i jest jak ś
                  > w
                  > > > > inia,
                  > > > > >
                  > > > > > > tarzająca się w kałużach.
                  > > > > > > M. J. Bin Gurion, 1865-1921
                  > > > > >
                  > > > > >
                  > > > > > To jerzy pije ?
                  > > > >
                  > > > > Tylko przednie wino. Gwarantuję.
                  > > > > Wtr.
                  > > >
                  > > > Rozumiem.
                  > > > Plugawi sie i jest jak swinia wylacznie po przednim winie.
                  > > > Widac od razu, ze to wieprz z gornej polki.
                  > >
                  > > Racja, w tym chlewie on szlachta.
                  > > Wtr.
                  >
                  > Szlachta w chlewie czyli superwieprz.
                  > Nie moge sie z toba nie zgodzic.

O, superwieprz, to już wielki autorytet.
                  Prawe twe serce i mowa.
                  Wtr.
                  • Gość: CCCP Re: Taki pejzaż IP: *.acn.pl 13.03.04, 23:24
                    Staff Leopold

Wieprz

Racząc się chętnie truflą i leśnym korzonkiem,
                    Ponad wszystko przenosi błoto i pomyje,
                    Spełniając tym zadanie żywota, że tyje
                    Brzuch zakończony krętym i śmiesznym ogonkiem.

Przedmiot takiego wstrętu, że serce niczyje
                    Nie wzrusza się, gdy w targu dzień z kwikiem i chrząkiem,
                    Za tylną nogę ciągnion, za upór, postronkiem,
                    W umorusane połcie bierze gęste kije.

Jednakże niechlujnego tego życia świadki
                    Zapominają wzgardę swą i nikt nie zdole
                    Wstrzymać oskomy, która wzbiera w ustach ślinką,

Kiedy te utytłane w kałuży pośladki
                    Legną na wielkanocnym, poświęconym stole
                    Różową, zdobną w bukszpan i gwoździki, szynką.
                    • wtracalski Re: Taki pejzaż 13.03.04, 23:44

> Staff Leopold
                      >
                      > Wieprz
                      >
                      > Racząc się chętnie truflą i leśnym korzonkiem,
                      > Ponad wszystko przenosi błoto i pomyje,
                      > Spełniając tym zadanie żywota, że tyje
                      > Brzuch zakończony krętym i śmiesznym ogonkiem.
                      >
                      > Przedmiot takiego wstrętu, że serce niczyje
                      > Nie wzrusza się, gdy w targu dzień z kwikiem i chrząkiem,
                      > Za tylną nogę ciągnion, za upór, postronkiem,
                      > W umorusane połcie bierze gęste kije.
                      >
                      > Jednakże niechlujnego tego życia świadki
                      > Zapominają wzgardę swą i nikt nie zdole
                      > Wstrzymać oskomy, która wzbiera w ustach ślinką,
                      >
                      > Kiedy te utytłane w kałuży pośladki
                      > Legną na wielkanocnym, poświęconym stole
                      > Różową, zdobną w bukszpan i gwoździki, szynką.

A wiesz dlaczego Żydzi nie jedzą wieprzy?
                      A bo wieprze są bardzo podobne do ludzi, i na odwrót. To byłby kanibalizm.
                      Nawet niektóre wieprzowe organy nadają się na ludzkie przeszczepy.
                      Pomyśl o tym, gdy następnym razem jadł będziesz szynkę. I trochę więcej uznania
                      dla wieprzy, proszę, bośmy (no, nie oszukujmy się) nie mniejsze świnie.
                      Wtr.
                      • Gość: CCCP Re: Taki pejzaż IP: *.acn.pl 14.03.04, 08:03
                        No własnie myślę - niedługo święta, nawet będziemy święcić jajeczka i wędzonki. I w ten sposób - przyjąwszy antropologiczny punkt widzenia - uświęcamy nasze nierównoprawne relacje z drobiem i trzodą.

Ważne jednakże, żeby rozróżniać: świnia - nazwa gatunkowa. Wieprz - osobnik kastrowany (mięsa dorosłych świńskich samic - macior, oraz niekastrowanych dojrzałych płciowo samców - knurów, z zasady się nie jada.)

Niektóre wieprzki można nauczyć posługiwania się urządzeniem wejściowym komputera, czego dowiodły badania w Skandynawii:

www.angora.com.pl/angorka/numery/36-99/m360402k.html

Skandynawia semper w czołówce rozwoju!
                        • boruch_goldstein Re: Taki pejzaż 14.03.04, 09:41

> czego dowiodły badania w Skandynawii:
                          >
                          >
                          > www.angora.com.pl/angorka/numery/36-99/m360402k.html
                          >
                          >

Swieta prawda.
                          CCCP wlasnie jestes jedna z tych swin przy komputerze, nie?

Kahane Chai!
                          • Gość: CCCP Re: Taki pejzaż IP: *.acn.pl 14.03.04, 09:44
                            Kahane Chui!

F.U.
                        • wtracalski Re: Taki pejzaż 14.03.04, 16:20

> No własnie myślę - niedługo święta, nawet będziemy święcić jajeczka i
                          wędzonki.
                          > I w ten sposób - przyjąwszy antropologiczny punkt widzenia - uświęcamy nasze
                          n
                          > ierównoprawne relacje z drobiem i trzodą.
                          >
                          > Ważne jednakże, żeby rozróżniać: świnia - nazwa gatunkowa. Wieprz - osobnik
                          kas
                          > trowany (mięsa dorosłych świńskich samic - macior, oraz niekastrowanych
                          dojrzał
                          > ych płciowo samców - knurów, z zasady się nie jada.)
                          >
                          > Niektóre wieprzki można nauczyć posługiwania się urządzeniem wejściowym
                          kompute
                          > ra, czego dowiodły badania w Skandynawii:
                          >
                          >
                          > www.angora.com.pl/angorka/numery/36-99/m360402k.html
                          >
                          > Skandynawia semper w czołówce rozwoju!

Obiło mi się o uszy, że przesada w spożywaniu wieprzowiny powoduje natręctwa, a
                          czasem nawet ciężkie fobie. Radzę powściągliwość.
                          Wtr.
      • Gość: CCCP Re: Taki pejzaż IP: *.acn.pl 13.03.04, 14:39
        [...] Pinochet, Caetano, frankiści i 'czarni pułkownicy' - ci wielcy i wspaniali ludzie, którzy podarowali gnijącej cywilizacji zachodniej odrobinę nadziei w zmartwychwstanie kontrrewolucyjnego porządku... nie wierzyli w prawowitość świata kontrrewolucyjnego. Demoliberalna ideologia, przez lata powtarzane frazesy o 'suwerenności ludu', 'demokracji' i 'prawach człowieka' poczyniły w głowach i sercach owych ostatnich purytanów świętego ognia Kontrrewolucji spustoszenia nie mniejsze niż w głowach zwykłych ludzi. Oni także nasiąkli frazesami liberalnej demokracji i gdy motłoch wychodził na ulicę zawahali się na jeden moment, o jedną chwilę za długo! Ustąpili wtedy, gdy należało dać dowód swojej wierności zasadom kontrrewolucji i pogardy dla demoliberalnych pryncypiów. Zamiast posłać na ulice czołgi, zaczęli wahać się i ustępować. W tym momencie byli już politycznym trupem. Motłoch, uwierzywszy w swą siłę, nie zawahał się znieść ich z powierzchni ziemi. Ten sam błąd w 1789 r. popełnił Ludwik XVI - on także zawahał się. Wychowany w kulturze wieku XVIII, nie wierzył w Boskość swej władzy, a po cichu zapewne wyznawał ideę suwerenności ludu. Zamiast masakrować paryską tłuszczę armatami i bagnetami Gwardii Szwajcarskiej - do końca wiernej i lojalnej - nakazał poddać się i zdać na łaskę rzekomo suwerennego ludu.

[...] Problem prawicy leży w tym, że nie wierzy w prawowitość swej władzy i gdy staje przed wyborem: Wieczne Zasady Ładu a żądania tłumu, zaczyna ustępować i negocjować. Zgubne ideały humanitaryzmu zabiły w wielu z nas szacunek dla rzymskiej maksymy Salus rei publicae suprema lex esto. Zasady Kontrrewolucyjnego Ładu muszą dla polityka prawdziwej Prawicy być czymś więcej niż troska o życie protestujących tłumów - ciemnych, głupich i sfanatyzowanych.
        • Gość: CCCP Re: Taki pejzaż + link IP: *.acn.pl 13.03.04, 15:20
          To do poprzedniego wpisu:

www.wandea.org.pl/koniec-historii.htm
          • Gość: babariba śliczne takie różne cię inspirują :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 19:54
    • Gość: pollak Hej, CCCP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 17:30
      już powstają wątki poświęcone Tobie. Zwykła rzecz.

Zdrówka.
    • Gość: babariba cóść mnie siem dżaruś wydawuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 19:45
      że akurat ty miewasz tu problemy z kompletnym jakoś uzasadnianiem twoich
      twierdzeń.
      CCCP ma jakiś zespół poglądów, ale przy okazji jest otwarty często na
      argumentację. Nie znaczy to, że zawsze argumentację przyjmuje do swoich
      poglądów, ale ją rozważa przynajmniej.
      Ty tu wygłaszasz PRAWDY jak nie przymierzając mój pierwszy katecheta. PRAWDY, w
      którymi dyskutować nie wolno. Bo jak ktoś ci wskaże (choćby faktograficzny)
      błąd - uciekasz z wątku. I udajesz, że cię na nim nie było.
      a poza tym pozdrawiam i toast wznoszę... Oczywiście tym co zawsze, chociaż
      dzisiaj pod innym IP dobra natury przyjmuję do organizmu...
      'i daj boh, sztob nieposlednij'
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka