Dodaj do ulubionych

Nasz dysydent, wasz dysydent

08.12.10, 13:06
Demokratyczny świat zachodni wsadza do więzienia swojego krytyka - J. Assange i jedzie do Oslo wręczyć Nobla Liu Xiaobo - krytykowi Chin.
Trudno o większą hipokryzję.
Obserwuj wątek
    • misterpee Re: Nasz dysydent, wasz dysydent - zobaczymy 08.12.10, 13:23
      jak to jest z Assange, czy to aresztowanie to czsami nie dla zmylenia, czyim on jest agentem i moze juz wiecej nie potrzeba Wikileaks, A moze ta sprawa posluzy do kompletnej cenzury internetu. Poorownanie jest jednak doskonale. Komu sluzy ta hipokryzja?
      • misterpee Re: Daniel Ellsberg i Wikileaks 08.12.10, 13:32
        autor widzi powiazanie obu w tej metnej sprawie. Pamietamy ze Brzezinski, rowniez zauwazyl ze wybor tych przeciekow, wskazuje dokladnie zrodlo informacji i odkrywa cele .

empirestrikesblack.com/2010/12/daniel-ellsberg-exposed-along-with-the-real-purpose-of-the-wikileaks-psyop/
        • eva15 Re: Daniel Ellsberg i Wikileaks 08.12.10, 13:43
          To wszyszttko prawda, trudno powiedzieć, komu i czemu tak na prawdę służy tak wielki wyciek.

Niemniej Zachód wpadł w pułapkę - zamyka swojego krytyka i jednocześnie świętuje chińskiego.
    • jk2007 haker J. Assange dysydentem? 08.12.10, 13:34
      kiedys J. Assange oskarzony o kradziesz 500 tys $ z Citibanku zostal aresztowany i ...odposzczony na wolnosc
      • eva15 Cyniczny zgrzyt pozostaje zgrzytem 08.12.10, 13:46
        Komu i czemu wycieki do Wikileaks służą to zupełnie inny temat. Oficjalnie jednak Assange został zapuszkowany i to jest OK. Nie jest natomiast OK, że Chińczycy zapuszkowali swojego "Assange", ten w nagrodę za swoją działalność ma dostać od Zachodu Nobla.
        • yurek11111 Re: Cyniczny zgrzyt pozostaje zgrzytem 08.12.10, 14:31
          <>Kto wie,moze Assange dostanie wkrotce "chinskiego nobla".....
          • eva15 Re: Cyniczny zgrzyt pozostaje zgrzytem 08.12.10, 14:42
            Też mi to już wpadło do głowy. W każdym razie tak czy owak, Chińczycy mogą wykorzystać propagandowo te podwójne standardy.
      • misterpee Re:Australia bedzie bronic Assange 08.12.10, 13:54
        Oswiadzyl minister S Z , wina obciazyl USA
        www.msnbc.msn.com/id/40559236/ns/us_news-wikileaks_in_security
        • eva15 Re:Australia bedzie bronic Assange 08.12.10, 14:44
          Możliwe, że jest to jedno wielie przedstawienie rozpisane na wiele ról.
    • eva15 Kreml proponuje Assange do pokojowego Nobla 08.12.10, 20:13
      Ale się narobiło. Jeden z współpracowników Miedwiediewa nosi się z myślą zaproponowania Assange do pokojowej nagrody Nobla.

www.handelsblatt.com/politik/international/friedensnobelpreis-russischer-praesidentenberater-bringt-assange-ins-gespraech;2708354

• elka-sulzer Re: Kreml proponuje Assange do pokojowego Nobla 09.12.10, 00:29
        Tak na zdrowy rozsadek to Assange bardziej ta nagroda przysluguje niz np. Obamie za jego zaslugi w budowie nie-pokoju swiatowego. Rozsadek rozsadkiem a pokojowy nobel to niestety tradycja nic z pokojem swiatowym nie majaca. Wezmy np. takiego Kissingera ...
      • misterpee Re: Kreml proponuje Assange do pokojowego Nobla 09.12.10, 15:03
        en.rian.ru/russia/20101208/161685835.html
        • misterpee Re: Kreml domaga sie wyjasnien od NATO 09.12.10, 15:06
          en.rian.ru/world/20101209/161695134.html
      • malkontent6 Re: Kreml proponuje Assange do pokojowego Nobla 09.12.10, 15:10
        Po przyznaniu Nobla Obamie Norwegowie niczym mnie już nie zdziwią.
        • gosc88 Re: Kreml proponuje Assange do pokojowego Nobla 09.12.10, 15:24
          malkontent6 napisał:

> Po przyznaniu Nobla Obamie Norwegowie niczym mnie już nie zdziwią.

Moze Norwegowie widza zalety Obamy dla ciebie niewidoczne ??
          • malkontent6 Re: Kreml proponuje Assange do pokojowego Nobla 09.12.10, 15:35
            gosc88 napisał:

> Moze Norwegowie widza zalety Obamy dla ciebie niewidoczne ??

A może chcą te zalety widzieć?
            • gosc88 Re: Kreml proponuje Assange do pokojowego Nobla 09.12.10, 19:04
              malkontent6 napisał:

> A może chcą te zalety widzieć?

Jesli sie czegos nie chce widziec to najlepiej zamknac oczy.
              • malkontent6 Re: Kreml proponuje Assange do pokojowego Nobla 09.12.10, 19:14
                gosc88 napisał:

> Jesli sie czegos nie chce widziec to najlepiej zamknac oczy.

Staram się mieć oczy otwarte ale nadal nie widzę w działaniach Obamy niczego co by go kwalifikowało do Nobla.
                • gosc88 Brak dowodu nie jest dowodem braku 09.12.10, 22:11
                  malkontent6 napisał:

> Staram się mieć oczy otwarte ale nadal nie widzę w działaniach Obamy niczego co
                  > by go kwalifikowało do Nobla.

To, ze ty czy ja czegos nie widzimy to nie wystarcza by twierdzic, ze tego czegos nie ma.

"Brak dowodu nie jest dowodem braku !!! "

Pamietasz kto to min. powiedzial ??
                  • malkontent6 Re: Brak dowodu nie jest dowodem braku 09.12.10, 22:27
                    gosc88 napisał:

> To, ze ty czy ja czegos nie widzimy to nie wystarcza by twierdzic, ze tego czeg
                    > os nie ma.

Ja też tak uważam ale nikt mi jakoś nie wierzy...
                    • gosc88 Re: Brak dowodu nie jest dowodem braku 09.12.10, 23:15
                      malkontent6 napisał:

> Ja też tak uważam ale nikt mi jakoś nie wierzy...

A mi niektorzy wierza.

A wiesz wiec moze, kto min. wypowiedzial te madrosc, ze "brak dowodu nie jest dowodem braku" ?
    • elka-sulzer Re: zolty i bialy dysydent 09.12.10, 00:39
      Satyra bardzo celna, listek :

> No ale zolty dysydent przykladnie dmucha tylko swa zone.
      > Natomiast jurny australijczyk gwalci kazda dziuple , ktora sie napatoczy.

Dales jednak doopy dokladajac ta zdanie:

> Szkoda , ze nie napatoczyl sie na efe. Ta by nie narzekala.

• polski_francuz Wolnosc a wolnosc 10.12.10, 00:38
      pisze troche jako "adwokat diabla" bo jeszcze nie zatrzymalem moich pedzacych mysli n/t wikileaks.

Ale sprobujmy. Trzeba sie opierac na prawdzie. Ukradzione dokumenty nie moga byc uzyte do jej poznania. Troche jak w amerlockiej sprawiedliwosci: dowod zdobyty nieuczciwie nie moze byc uzyty przed trybunalem.

Co chinskiego dysydenta. Amerlocy sa na kolanach wobec Chin. Zadluzyli sie prymitywy u Chinczykow na kilka bilionow. Chinole patrza sie na Amerlokow jak moj bankier na mnie kiedy za duzo wydalem. Patrza sie jak na rozrzutnych gnoi. Kim, zreszta, Amerlocy sa.

Europejczycy nie sa na kolanach wobec Chin i robia co uwazaja za sluszne. Tak trzymac, bo skrzyzowanie dyktatury z lieberalizmem jest jakas dewiacja, ktora sie tylko zle moze skonczyc.

Message wyslany przez Europe jest: zastanowta sie skosnocy czego chceta.

PF

• wujcio44 Re: Wolnosc a wolnosc 10.12.10, 11:36
        polski_francuz napisał:

Amerlocy sa na kolanach wobec Chin. Zadluzyli sie prym
        > itywy u Chinczykow na kilka bilionow.

A na ile to bilionów się u Chinoli zadłużyli, może jakieś szczegóły.
        • polski_francuz Re: Wolnosc a wolnosc 10.12.10, 16:37
          Chinczycy wykupili i kupuje papiery wartosciowe wyemitowane przez rzad amerykanski na 847 mld U$ w 2010, za:

en.wikipedia.org/wiki/United_States_public_debt
          Posiadaja zatem 1/5 dlugu USA.

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka