leon7073 25.01.11, 05:43 Muzelmanie morduja ludzi na calym swiecie, myslalem ze oni tylko nie lubja Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaszebe12 Re: Morderczy Czyn Islamski w Moskwie 25.01.11, 07:56 Jedna z pierwszych sur koranu nakazuje "nie bedziesz bral Chrzescijan i Zydow za przyjaciol" , ale inne nakazuja wymordowanie wszystkich , ktorzy nie wierza w Allacha i Mahometa... Odpowiedz Link Zgłoś
nihil-istka Nie lamta sie chlopaki 25.01.11, 11:14 Niech na calym swiecie wojna , aby nasza Hajffa i Kozia Wolka spokojna. Szalomek, Salemek Alejkumek i pochwalony Jezusik Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Nie lamta sie chlopaki 25.01.11, 11:20 A mundrze godocie , nihil ,bardzo mundrze , a dyc macie calom racjem...co by ,tylko,Hajfa miala spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Morderczy Czyn Islamski w Moskwie 25.01.11, 12:05 Allaha piszę się przez samo "h" znawco Koranu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Ups !-Blad... 25.01.11, 12:25 Dziekuje za poprawke...-nie jestem znawca koranu. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Ups !-Blad... 25.01.11, 18:48 Nie? Sądziłam że jesteś skoro "cytujesz" a skoro już przy tym jesteśmy może zacytujesz słowa z Koranu które karzą wymordować innowierców, chętnie posłucham. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Tym razem... 25.01.11, 22:43 ...moja kolej -na poprawianie Ciebie...-"chetnie przeczytam"+ interpunkcja.-Ale nie zwracaj ,na to , uwagi.-Moja zyc na zachod od dlugie lata, moja troche dzika. Jest tego cala fura , ale przytocze,tylko,kilka,najbardziej "elokwentnych", n.p.,sury 2/191 , 2/193,9/29 , 5/34 (ta jest najbardziej "wymowna") , 5/10... Widze ,ze jestes Kobieta...-Koran porusza , rowniez temat owych "mebli".-Sugeruje ,na poczatek,sure 2/282... Przyjemnej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Tym razem... 26.01.11, 21:10 2:191 - Najpierw przeczytaj 2:190 boś wyrwał z kontekstu. 2:190 Zwalczajcie na drodze Boga tych, którzy was zwalczają, lecz nie bądźcie najeźdźcami. Zaprawdę; Bóg nie miłuje najeźdźców! 2:191 I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili - Prześladowanie jest gorsze niż zabicie. - I nie zwalczajcie ich przy świętym Meczecie, dopóki oni nie będą was tam zwalczać. Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! - Taka jest odpłata niewiernym! 2:193 - najpierw należy przeczytać 190, 191 i 192 a najlepiej całość! I znowu wyrwałeś z konktekstu. 2:192 Ale jeśli oni się powstrzymają... - zaprawdę, Bóg jest przebaczający, litościwy! 2:193 I zwalczajcie ich, aż ustanie prześladowanie i religia będzie należeć do Boga. A jeśli oni się powstrzymają, to wyrzeknijcie się wrogości, oprócz wrogości przeciw niesprawiedliwym! 5:10 Nie bardzo rozumiem co rozumiesz przez ogień piekielny?! 5:10 A ci, którzy odrzucili wiarę i za kłamstwo uznali Nasze znaki - będą mieszkańcami ognia piekielnego. 5:34 - Najpierw należy przeczytać powyższe zdania zanim się wyrwie coś z większego kontekstu. 5:33 Zapłatą dla tych, którzy zwalczają Boga i Jego Posłańca i starają się szerzyć zepsucie na ziemi, będzie tylko to, iż będą oni zabici lub ukrzyżowani albo też obetnie im się rękę i nogę naprzemianległe, albo też zostaną wypędzeni z kraju. Oni doznają hańby na tym świecie i kary bolesnej w życiu ostatecznym. 5:34 Z wyjątkiem tych, którzy się nawrócą, zanim przejmiecie władzę nad nimi. I wiedzcie, że Bóg jest przebaczający, litościwy! Ponawiam pytanie, gdzie w Koranie jest napisane że należy zabijać innowierców? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 jak widac rozne interpretacje sa mozliwa 26.01.11, 21:21 nie prosciej jest dochowac zasady "nie zabijaj" ? A z tym muzulmanie maja duzy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: jak widac rozne interpretacje sa mozliwa 26.01.11, 22:27 Najgorsze jest to że radykalni fanatyczni muzułmanie interpretują Koran jak chcą co widać na przykładzie kobiet oraz zabijania innych. I ja się z tym nie zgadzam, drażni mnie jednak to że ci którzy tę księgę słabo znają chętnie się podpierają fanatycznymi, radyklanymi interpretacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: jak widac rozne interpretacje sa mozliwa 27.01.11, 01:02 >>> nie prosciej jest dochowac zasady "nie zabijaj" ? A z tym muzulmanie maja duzy problem. chrzescianie nie maja z tym zadnych problem. dziwnie tylko dlaczego liczba ofiar chrześcijańskich religijnych i kolonialnych wojen, chrześcijańskiego ludobójstwa pogan, innowierców albo heretyków, ofiar chrześcijańskiego handlu niewolnikami do dziesiątków razy więcej, aniżeli ofiar fanatyków muzułman? tylko w wojnach wszystkich przeciw wszystkim rozwiązanym chrześcijanami w przebiegu 2 tysiącleci zginęły setki milion osób, a cywilnych ofiar tych wojen - miliardy. islam bardzo krwiożerczy. a chrystianizm? Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: jak widac rozne interpretacje sa mozliwa 27.01.11, 11:49 > chrzescianie nie maja z tym zadnych problem. dziwnie tylko dlaczego liczba ofia > r chrześcijańskich religijnych i kolonialnych wojen, chrześcijańskiego ludobójs > twa pogan, innowierców albo heretyków, ofiar chrześcijańskiego handlu niewolnik > ami do dziesiątków razy więcej, aniżeli ofiar fanatyków muzułman? tylko w wojna > ch wszystkich przeciw wszystkim rozwiązanym chrześcijanami w przebiegu 2 tysiąc > leci zginęły setki milion osób, a cywilnych ofiar tych wojen - miliardy. islam > bardzo krwiożerczy. a chrystianizm? Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: jak widac rozne interpretacje sa mozliwa 27.01.11, 16:45 Ze KK ma w ewangelij Chrystusa, ale nie przestrzega Biblii, to powinno ciebie zastanowić. A kto handlował niewolnikami, to już było na tym forum zadaje się: gegenjay.wordpress.com/2008/08/07/zydzi-handlarze-niewolnikami/ Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 ty przeciez jestes historykiem 27.01.11, 22:03 wiec zakladam, ze wiesz iz wojny sa tak stare jak historia ludzkosci. U Herodota znajdziesz mnostwo o wojnach w czasach przedchrzescijanskich. Potega Egiptu i Rzymu tez opierala sie na zwyciezkich wojnach i grabiezy opanowanych narodow. Dzingis Chan swojego imperium nie utworzyl w sposob pokojowy. Arabskie podboje byly bardzo krwawe, Imperium Osomanskie winne jest smierci setek tysiecy chrzecijan na Balkanach, Turcja po dzien dzisiejszy nie przyznaje sie do ludobojstwa na Ormianach (zginelo okolo 1,5 mln Ormian w latach 1915-1917) Najwieksza liczbe ofiar odnotowano w wieku XX. Najwieksi mordercy to Hitler, Stalin i Mao. Ktory z nich byl chrzescijaninem i mordowal, aby kogos nawrocic? Tu masz link do liczby ludzi, ktorzy zyli na Ziemi pl.wikipedia.org/wiki/Ludno%C5%9B%C4%87_%C5%9Bwiata Skad sie wziely twoje miliardy? en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_and_anthropogenic_disasters_by_death_toll Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 tu aktualne dane o przesladowniu chrzescijan obecn 27.01.11, 23:03 fakty.interia.pl/religia/news/170-tys-chrzescijan-rocznie-oddaje-zycie-za-wiare,1589336 Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Tym razem... 26.01.11, 21:29 Przeciez w ,przez Ciebie cytowanym,tekscie...-czarno na bialym ,bez zadnej interpretacji... Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Tym razem... 26.01.11, 22:28 Wskaż mi gdzie w Koranie nakazuje się zabijać innowierców, wysadzać się i oblewać kwasem żony? Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Tym razem... 27.01.11, 00:47 Yag-nik! Popieram twoje zdanie o Koranie. Oczywiście dyskutujesz z odwiecznymi hipokrytami, którzy zawsze oskarżają swojego przeciwnika o to co sami właśnie robią. PS. A pamiętasz jak przed laty cytowali Talmud i twierdzili, ze to właśnie jest w Koranie. Udawało się to nawet dobrze i do dzisiaj wielu wierzy, ze tak właśnie jest (myślą ze propaganda nie kłamie i jest dla ich dobra). Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Tym razem... 27.01.11, 11:48 Młody, właśnie. Ja nie jestem muzułmanką ale Koran w domu mam i udało mi się go zmęczyć :-) dlatego też wiem co tam jest. Wiem też że radykalni interpretują Koran jak chcą a tacy ignoranci jak Kaszebe rozpowszechniają ich poglądy uznając to za pewnik. Pomijając fakt że zarówno Koran jak i Biblia to stek bzdur. Wszystko jest kwestią interpretacji! Bo w Koranie nie ma słowa o tym że należy zabijać niewinnych ludzi, nie ma słowa o biciu kobiet, tłamszeniu ich i poniżaniu! To jest bardzo wygodna interpretacja ot i wszystko. Tak samo jak z Biblią i jej interpretacją aż do 19w? Co się działo w średniowieczu? Zabijanie niewiernych itd? Wszystko, wszyściuteńko w imię Boga... Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Tym razem... 27.01.11, 17:08 Yag-nik, to powiedz mi do kompletu, czym dla ciebie jest Talmud. Jest on w polskim tłumaczeniu chyba od lutego 2010. Jak nie czytałaś, to nie wypowiadaj się o żadnej innej religij, bo nic nie wiesz. Naprawdę. W Stanach do tematu miedzy innymi mamy tłumaczenie Talmud i książkę: "The Polt Agaist Christianity" by Elizabeth Dilling. Po przeczytaniu tego materiału(już znasz Koran i Biblie), zrozumiesz na pewno te wspomniane przez ciebie odchyłki w religiach i co z jakiej się wzięło. PS Sorry, ze kiedyś podałem tobie link do Alex J. Pomyliłem się co do jego intencji. W 2007 (ja nie wiedziałem) uczestniczył w akcji zniszczenia innego internetowego radia. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Tym razem... 27.01.11, 18:42 > Yag-nik, to powiedz mi do kompletu, czym dla ciebie jest Talmud. Jest on w pols > kim tłumaczeniu chyba od lutego 2010. Jak nie czytałaś, to nie wypowiadaj się o > żadnej innej religij, bo nic nie wiesz. Naprawdę. > W Stanach do tematu miedzy innymi mamy tłumaczenie Talmud i książkę: "The Polt > Agaist Christianity" by Elizabeth Dilling. Po przeczytaniu tego materiału(już z > nasz Koran i Biblie), zrozumiesz na pewno te wspomniane przez ciebie odchyłki w > religiach i co z jakiej się wzięło. Nie czytałam, Młody. Wytłumacz mi tylko czemu twierdzisz że nie wiem nic o religii? > PS Sorry, ze kiedyś podałem tobie link do Alex J. Pomyliłem się co do jego inte > ncji. W 2007 (ja nie wiedziałem) uczestniczył w akcji zniszczenia innego intern > etowego radia. Jakiego radia? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Tym razem... 27.01.11, 19:30 O Islamie ty wiesz więcej niż ja, ale KK to chyba wszyscy znamy. Jak przeczytasz Talmud to zauważysz, ze Konstantin jak założył KK to chciał kontynuacji starych tradycji właśnie z Talmud ale już wtedy była opozycja Chrześcijan przeciw temu. Wiec użył słowa "katolicki" co ma znaczyć uniwersalny kościół i pod tym pretekstem NIBY zjednoczył Chrześcijan(chrześcijaństwo wtedy to rodzaj życia a nie religia)-oczywiście silą zbrojna państwa rzymskiego(nie chcących Katolicyzmu Chrześcijan skazywano na śmierć). I wszytko może by się udało aż zaczęto drukować Biblię, gdzie okazało się ze w KK prawa Biblijne są łamane, a naśladowane inne obce. Resztę już znasz. PS Chodziło o radio: republicbroadcasting.org/?page_id=3 Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Tym razem... 27.01.11, 23:18 A właśnie Młody niestety nie mogę z Tobą podyskutować bo nie czytałam ale zaciekawił mnie temat więc pewnie niebawem się wypowiem co o tym myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Tym razem... 27.01.11, 19:42 Uzywajac delikatnego eufemizmu , powiedzialbym ,ze masz pewne kurtuazyjne mankamenty...-zrzucmy to na niedobory w wychowaniu.-Bardzo nieladnie przypisywac komus zdania ,ktorych ow ktos nie napisal...-zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Tym razem... 27.01.11, 23:15 kaszebe12 napisał: > Uzywajac delikatnego eufemizmu , powiedzialbym ,ze masz pewne kurtuazyjne manka > menty...-zrzucmy to na niedobory w wychowaniu.-Bardzo nieladnie przypisywac kom > us zdania ,ktorych ow ktos nie napisal...-zegnam. Tak to jest jak się nie ma argumentów a chciało się błysnąć sadzając byka w słowie Allah. Wtedy najlepiej się... obrazić. Również żegnam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Morderczy Czyn Islamski w Moskwie 27.01.11, 00:54 Еcли бы террoриcты-cмертники пoтрyдилиcь caми прoчитaть Кoрaн, oни бы пoняли, чтo вхoд в рaй им зaкaзaн. «Нaпример, пaлеcтинcкие террoриcты-cмертники в cвoе время жеcтью прикрывaли пoлoвые oргaны, пoтoмy чтo те люди, кoтoрые их тoлкaли нa coвершение террoриcтичеcких aктoв, им oбещaли, чтo oни пoпaдyт в рaй и им тaм бyдет гaрaнтирoвaнo 72 девcтвенницы, – рaccкaзaл ER-portal.ru извеcтный aрaбиcт-иcлaмoвед, президент Инcтитyтa религии и пoлитики, член Сoветa пo взaимoдейcтвию c религиoзными oбъединениями при президенте РФ Алекcaндр Игнaтенкo. – Нo еcть oдин oчень вaжный мoмент. Те, ктo гoвoрит, чтo еcли oни coвершaт террoриcтичеcкий aкт, пoпaдyт в рaй, oбoлвaнивaет людей. С пoзиции иcлaмcкoгo верoyчения этo 100% лoжь. В Кoрaне cкaзaнo четкo и oднoзнaчнo: челoвек, кoтoрый coвершaет caмoyбийcтвo, пoпaдaет в aд, пoтoмy чтo caмoyбийcтвo – величaйший грех. И втoрoе: челoвек, кoтoрый coвершaет yбийcтвo дрyгoгo челoвекa, тoже пoпaдaет в aд. Следoвaтельнo, террoриcты, coглacнo иcлaмcкoмy верoyчению, мoгyт пoпacть тoлькo в aд». er-portal.ru/about/text.shtml?18/2161,110982#1531573025 Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat A skąd takie wnioski? 25.01.11, 23:43 Ktoś się podpisał pod zamachem? A może to kibole Spartaka chcieli wykończyć kiboli Dynamo, albo odwrotnie? A może jakiś domorosły chemik znudził się grami komputerowymi i postanowił ustrzelić coś w realu? Życie jest bardziej skomplikowane, niż się niektórym wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: A skąd takie wnioski? 26.01.11, 21:26 A stad, ze to nie Ameryka, zeby jakies niezadowolone chemiki-pojeby wychodzily sobie potestowac bomby na lotniskach. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: A skąd takie wnioski? 26.01.11, 21:39 swiblowo napisała: > A stad, ze to nie Ameryka, zeby jakies niezadowolone chemiki-pojeby wychodzily > sobie potestowac bomby na lotniskach. A świrus co się ze stadkiem kobiet i dzieci na kilka miesięcy pod ziemią zakopał w oczekiwaniu na koniec świata to w Ameryce było? Świrusy to gatunek, który nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: A skąd takie wnioski? 26.01.11, 23:07 Jednak koszulke lidera ma kto inny. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: A skąd takie wnioski? 26.01.11, 23:17 swiblowo napisała: > Jednak koszulke lidera ma kto inny. A jak niemal cały naród w środku zimy jednj nocy wskakuje do przerębli to nie świrusy? N.b. sam się dałem na to namówić. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: A skąd takie wnioski? 26.01.11, 23:21 Heheheee!!! Jak bylo? Ale z glowa sie zanurzales mam nadzieje? - to co innego. tu nie ma ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: A skąd takie wnioski? 26.01.11, 23:26 swiblowo napisała: > Heheheee!!! Jak bylo? Ale z glowa sie zanurzales mam nadzieje? JASNE. :) > > - to co innego. tu nie ma ofiar. > > Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: A skąd takie wnioski? 27.01.11, 01:14 vladexpat napisał: > swiblowo napisała: > > > A stad, ze to nie Ameryka, zeby jakies niezadowolone chemiki-pojeby wycho > dzily > > sobie potestowac bomby na lotniskach. > > A świrus co się ze stadkiem kobiet i dzieci na kilka miesięcy pod ziemią zakopa > ł w oczekiwaniu na koniec świata to w Ameryce było? Mass suicide at the Temple's Jonestown agricultural commune en.wikipedia.org/wiki/Peoples_Temple pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%85tynia_Ludu en.wikipedia.org/wiki/Jonestown pl.wikipedia.org/wiki/Jonestown_(Gujana) chytrzy biali amerykańscy sekciarscy misjonarze uważają za lepsze wabić w sekcie i zabijać Murzynów, wydając siebie przy tym za jakichś chrześcijańskich komunistów. sprytna taktyka - zarazem niszczą się i Murzyni i potencjalni komuniści Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: A skąd takie wnioski? 27.01.11, 11:04 mongolszuudan napisał: > chytrzy biali amerykańscy sekciarscy misjonarze uważają za lepsze wabić w sekci > e i zabijać Murzynów, wydając siebie przy tym za jakichś chrześcijańskich komun > istów. sprytna taktyka - zarazem niszczą się i Murzyni i potencjalni komuniści W Ameryce murzynów biją. To wiemy. Ale co to ma wspólnego z zamachem w Moskwie? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: A skąd takie wnioski? 31.01.11, 10:04 To jest odpowiedz na twoje pytanie: A świrus co się ze stadkiem kobiet i dzieci na kilka miesięcy pod ziemią zakopał w oczekiwaniu na koniec świata to w Ameryce było? Jesli taki zacofany i nie wiesz o czym idzie, czytaj pierwiej co jest w linkach, potem strzelaj glupotami. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: A skąd takie wnioski? 27.01.11, 01:49 vladexpat napisał: > Ktoś się podpisał pod zamachem? Nikt jeszcze nie podpisał się. Doczekaj 7-10 dni. Najpierw wszyscy ludzie, które mają stosunek do tej akcji, muszą zbiec najdalej od Rosji, schować się w dzikich arabskich krajach, gdzie ich nie lekko i nie szybko dogoni bezlitosna karząca ręka Putina. Choc wszystko jedno oni już trupy. er-portal.ru/about/text.shtml?18/2030,110918 Террoриcтaм нaдo cпрятaтьcя Ответcтвеннocть зa терaкт в Дoмoдедoвo вoзьмет cрaзy неcкoлькo грyппирoвoк, нo и прoизoйдет этo не рaньше, чем через 7-10 дней, зaявил в кoмментaрии ER-portal.ru извеcтный aрaбиcт-иcлaмoвед, президент Инcтитyтa религии и пoлитики, член Сoветa пo взaимoдейcтвию c религиoзными oбъединениями при президенте РФ Алекcaндр Игнaтенкo. Пo егo мнению, террoриcтaм нyжнo время, чтoбы yйти в безoпacнoе меcтo, где их бyдет cлoжнo дocтaть. «Кaк прaвилo, cрaзy oтветcтвеннocть зa террoриcтичеcкий aкт не беретcя. Пoтoмy чтo бaндитaм нyжнo время, чтoбы зaмеcти cледы. И делaть этo зaявление oни бyдyт из тaкoгo меcтa, где безoпacнo, предпoлoжим, из ОАЭ или из Сayдoвcкoй Арaвии или еще oткyдa-нибyдь. Еcли cрaзy бoевики cделaют зaявление – хoть пo телефoнy, хoть пo фaкcy, хoть пo электрoннoй пoчте, их бyдет легкo oпределить. Пoэтoмy берyт пayзy – неделю, 10 дней, a пoтoм выcтyпaют c зaявлением cooтветcтвyющим». Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: A skąd takie wnioski? 27.01.11, 01:49 Taki typowy kibol Spartaka: kp.ru/f/4/image/83/37/373783.jpg kp.ru/daily/25626/792628/ kp.ru/daily/25626/792893/ er-portal.ru/about/text.shtml?18/2030,110918 er-portal.ru/about/text.shtml?18/1846,110918 er-portal.ru/about/text.shtml?18/1945,110918 er-portal.ru/about/text.shtml?18/2161,110982#1531573025 Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Was to akurat nikt nie lubi. 27.01.11, 05:36 leon7073 napisał: myslalem ze oni tylko nie lubja Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
yidele Czyn Islamski w Moskwie 27.01.11, 08:39 ... msci sie moskiewska polityka eksportu broni i 'rewolucji'. Przykro ze niewninni ludzie gina, ale czego sie spodziewac? W calej rosji kaukaskich gnebia i morduja, tez zreszta w wiekszosci niewinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Czyn Islamski w Moskwie 27.01.11, 11:38 yidele napisał: > W calej rosji kaukaskich gnebia i > morduja, tez zreszta w wiekszosci niewinnych. A byłeś kiedyś w Rosji? Wiele można powiedzieć, ale akurat to, co piszesz, to kompletna bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
yidele Re: Czyn Islamski w Moskwie 29.01.11, 23:41 vladexpat napisał: > yidele napisał: > > > W calej rosji kaukaskich gnebia i > > morduja, tez zreszta w wiekszosci niewinnych. > > A byłeś kiedyś w Rosji? Wiele można powiedzieć, ale akurat to, co piszesz, to k > ompletna bzdura. > taak. Pewnie. bzdura. www.youtube.com/watch?v=ZqvVZlH6gT8&feature=related www.youtube.com/watch?v=E7zdPONFViA www.youtube.com/watch?v=zhzVClTl_hQ www.youtube.com/watch?v=LWZ8hBWNHKs www.youtube.com/watch?v=wKFZQZkY_yY Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Czyn Islamski w Moskwie 27.01.11, 19:37 yidele napisał: > ... msci sie moskiewska polityka eksportu broni i 'rewolucji'. Przykro ze niew > ninni ludzie gina, ale czego sie spodziewac? W calej rosji kaukaskich gnebia i > morduja, tez zreszta w wiekszosci niewinnych. Coz za oswiecone slowa! Mozna by przypuszczac, ze piszacy powyzsza wypowiedz nie ma nic przeciwko polityce eksportu broni i 'rewolucji' pod warunkiem ze eksportu dokonuje "wlasciwa strona". Pewnie tez mu bardzo przykro ze ginie tyle tysiecy niewinnych ludzi w Afganistanie, Iraku, Pakistanie, Sudanie, Jemenie .... Odpowiedz Link Zgłoś
yidele Re: Czyn Islamski w Moskwie 29.01.11, 23:35 elka-sulzer napisała: > yidele napisał: > > > ... msci sie moskiewska polityka eksportu broni i 'rewolucji'. Przykro ze > niew > > ninni ludzie gina, ale czego sie spodziewac? W calej rosji kaukaskich gne > bia i > > morduja, tez zreszta w wiekszosci niewinnych. > > Coz za oswiecone slowa! > Mozna by przypuszczac, ze piszacy powyzsza wypowiedz nie ma nic przeciwko polit > yce eksportu broni i 'rewolucji' pod warunkiem ze eksportu dokonuje "wlasciwa s > trona". Pewnie tez mu bardzo przykro ze ginie tyle tysiecy niewinnych ludzi w A > fganistanie, Iraku, Pakistanie, Sudanie, Jemenie .... Niezbyt widze na jakich podstawach wyciagasz swoje 'przypuszczenia'. Oczywiscie zawsze przykro gdy gina niewinni. Niezbyt mnie obchodzi 'strona' , raczej sam fakt eksportu 'rewolucji' lub jakiejkolwiek innej demagogii, religijnej czy swieckiej, a w to wliczyc mozesz komunizm, socjalizm miedzy - i - narodowy, autorytaryzmy religijne i inne idiotyzmy ktore prowadza do cierpienia i smierci. Po prostu. Apropos, ruscy placa koszt wlasnego zamordyzmu i autorytaryzmu. Coz innego chcesz od mafio-klepto-kgb-okracji? Owszem, bylem w rosji. Nie napawa mnie wielka nadzieja na poprawy. Powszechne pijanstwo, zlodziejstwo, ciemnogrod i kult wladzy sa kula u nogi tego spoleczenstwa, a proba rekonstrukcji komunistycznego truchla musi sie skonczyc tragedia dla milionow, zreszta zgodnie z ruska tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
bm-13_katiusza Re: Morderczy Czyn Islamski w Moskwie 27.01.11, 16:10 "Muzelmanie morduja ludzi na calym swiecie, myslalem ze oni tylko nie lubja Zydo" Приветcтвyю Вac! Не тoлькo евреев. Люди, кoтoрые прикрывaютcя зaкoнaми пcевдoшaриaтa, не любят "не верных", тo еcть вcех предcтaвителей дрyгoй веры. Кcтaти, "пcевдoшaриaт" - этo пoтoмy, чтo нacтoящий шaриaт - прocтo cбoрник мycyльмaнcких зaкoнoв. Идея, кoтoрoй прикрывaютcя кaвкaзcкие экcтремиcты, к иcлaмy имеет oчень oтдaлённoе oтнoшение. Этo не иcлaм, этo прocтo пoлитикa иcтребить кaк мoжнo бoльше мирных жителей, вcе эти yбийcтвa хoрoшo oплaчивaютcя. В ocнoвнoм, из зaрyбежa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Morderczy Czyn Islamski w Moskwie 29.01.11, 09:02 To sie , po prostu , nazywa, terrorem...-Istnieje inna forma terroru, ta stosowana na zachodzie -terror psychologiczny... Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Islam to najdziksza ideologia swiata. 29.01.11, 15:38 Porownywalna z nazizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Islam to najdziksza ideologia swiata. 29.01.11, 17:16 Najdzikie przestępstwa popełniały właśnie chrześcijanie i chrześcijanie, obrócone do islamu - tak zwani janczarowie. Niewolnik za regułę bardziej podły niz jego pan. Iwan Wazow - Czy pamiętasz Batak? - Polish subtitles www.youtube.com/watch?v=XLxGcx63UgI Iwan Turgenev - Kroket v Windzore, 1876 - Polish subtitles www.youtube.com/watch?v=k4t6KCCLEx0 Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: ale pomysl z haremami byl trafiony 29.01.11, 18:22 A ciebie - do beczki z napalmem, który tak adorujesz i zrzucić z samolotu na Hollywood. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: ale pomysl z haremami byl trafiony 29.01.11, 19:11 Nigdy i za nic. Ale ja nie twój rodak i nie mam polskiego wrodzonego zwyczaju sprzedawać chrześcijan do tureckich haremów. Zresztą sprzedawać do haremów amerykanskich tłustych kruf i polskich kurf - to całkiem nie grzech, bo być asymilowanymi przez muzułmanów - to nieunikniony los Zachodu, i tym kto pójdzie do haremów powiezie więcej, aniżeli tym, kto pójdzie do jurt koczowników. A jeśli serio - nie wywozcie nam Polakow do Mongolii. Wielka Imperia Czyngis-Chana nie potrzebuje polskiej dziczy. wyborcza.pl/1,87648,9023408,Nie_wywozcie_nam_Polakow_do_Mongolii.html Oto prawdziwa Polska - brud, smród, syf: wyborcza.pl/1,99218,9001482.html Ulan Bator jest 100 razy czyściej i piękniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: ale pomysl z haremami byl trafiony 31.01.11, 12:38 Интервью Рaмзaнa Кaдырoвa в Грoзнoм для телепередaчи "Нереaльнaя пoлитикa" (НТВ) c Тинoй Кaнделaки и Андреем Ивaнoвичем Кoлеcникoвым (трaнcляция в нoчь нa пoнедельник 31 янвaря 2011 гoдa). www.youtube.com/watch?v=ol5B2fWUT_U rutube.ru/tracks/4042901.html?v=9f5cba2b90fca979554f3bc2bf425f62 Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: ale pomysl z haremami byl trafiony 29.01.11, 19:18 Troche tego tu jest...-yagnik , mongolowicz... Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: ale pomysl z haremami byl trafiony 31.01.11, 13:47 Biedny miś, podyskutować nie umie ale zza winka krzyknąć "dupa" to już tak, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś