Dodaj do ulubionych

rzucał kamieniem - ponosi karę czyli o hipokryzji

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.04, 18:48
12 chłopiec rzucajacy kamieniami w zołenierzy lub szykujacy sie do zamachów -
bohater

12 letni chłopiec postraszony przywiazaniem do samochodu - ofiara
barbarzyńskich Izraelczyków

trzeba ponosić konsekwencje

chłopak zaczyna od rzucania kamieniami, kończy jako zamoachowiec mordujacy
niewinnych ludzi w autobusie...
Obserwuj wątek
    • Gość: pytanko Re: rzucał kamieniem - ponosi karę czyli o hipokr IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.04, 19:36
      Czyzby Twoja logika traian miala prowadzic do tego, ze prewencyjnie powinno sie
      najzwyklej tego 12-latka zastrzelic? Wedlug Ciebie przywiazanie dzieciaka do
      maski samochodu to przeciez jeno niewinne srodki wychowawcze...a moze Ty jednak
      hipokryzje uprawiasz?
      • Gość: pytanko do pytanka Kto tu jest hipokrytą? IP: *.visp.energis.pl 23.04.04, 19:58
        A wysyania 10latka obładowanego materiałem wybuchowym to co wg. ciebie jest?
        Czyn chwalebny? Wyraz odwagi tych co wysyłają dzieciaka na śmierć?
        • Gość: MM Re: Kto tu jest hipokrytą? IP: *.isp.broadviewnet.net 23.04.04, 20:31
          Masz na mysli ten epizod na przejscie ze strefy Gazy? Masz jakies opoznienia,
          bo to zadna nowina tylko starannie wyrezyserowany chwyt propagandowy IDF.

Nie zastanowilo cie aby, skad tam akurat wtedy wziela sie ekipa telewizyjna?
        • Gość: pytanko na temat IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.04, 20:55
          Oczywiscie, ze mozna by jeszcze przedyskutowac problem dzieciakow-zolnierzy
          uzywanych przez roznej masci grupy w Afryce, mozna by i takze dzieci-zolnierzy
          w powstaniu warszawskim, ale tutaj raczej rozchodzilo sie o konkretny problem
          zachowan "wychowawczych" sil bezpieczenstwa izraelskich, ktorymi traian sie tak
          zachwycal. Twoja odpowiedz jest wlasnie reakcja " a u wys murzynow bija". Niby
          prawda, ale nie na temat.
          • Gość: traian nieodpowiedzialni rodzice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.04, 21:01
            dzieci powinny siedzieć w domu i się uczyć, a nie rzucać kamieniami w
            żolnierzy, bo moze sie zdarzyć że któremuś puszczą nerwy

jakoś nie przypominam sobie żeby poslkie dzieci rzucały kamieniami w
            gestapowców, ich rodzice wiedzili czym to grozi

czy czasem Palestyńczycy nie wysyłaja tych dzieci, po to by sprowokować
            zolnierzy do takich zachowań, mieliby potem dowód na barbarzyństwo izraelczyków

nie twierdzę ze żołnierz izraelscy zrobili dobrze, ja bym takiego gówniarza
            złapał i nakopał mu do dupy,
            • abstrakt2003 Re: nieodpowiedzialni rodzice 24.04.04, 08:03
              traian napisał:
              > nie twierdzę ze żołnierz izraelscy zrobili dobrze, ja bym takiego gówniarza
              > złapał i nakopał mu do dupy,
              traian z całym szacunkiem ale nie masz pojęcia jak byś się zachował. Pamiętaj
              że taki gówniarz może być obwieszony kilkoma kilogramami materiałów
              wybuchowych, więc raczej byś go nie kopał!
              P.S.
              Tam jest wojna a na wojnie "kopanie po dupie" wzbudza tylko śmiech!
              -----
              Mente et malleo!
            • gini Re: nieodpowiedzialni rodzice 24.04.04, 09:42
              Gość portalu: traian napisał(a):

> dzieci powinny siedzieć w domu i się uczyć, a nie rzucać kamieniami w
              > żolnierzy, bo moze sie zdarzyć że któremuś puszczą nerwy
              >
              > jakoś nie przypominam sobie żeby poslkie dzieci rzucały kamieniami w
              > gestapowców, ich rodzice wiedzili czym to grozi

To, ze sobie nie przypominasz to juz nie zaden argument.Jest przeciez w
              Warszawie pomnik Malego Powstanca i byla taka organizacja co sie nazywala Szare
              Szeregi.

> czy czasem Palestyńczycy nie wysyłaja tych dzieci, po to by sprowokować
              > zolnierzy do takich zachowań, mieliby potem dowód na barbarzyństwo
              izraelczyków

Tak wszystkiemu winni Palestynczycy, powinni kwiatki znosic izraelskim
              zolnierzom za to, ze burza ich domy, a nie kamieniami rzucac.
              >
              > nie twierdzę ze żołnierz izraelscy zrobili dobrze, ja bym takiego gówniarza
              > złapał i nakopał mu do dupy,

Co ty nie powiesz takis odwazny?Moje gratulacje.
              • abstrakt2003 A czy... 24.04.04, 10:16
                przeszłaś juz na islam gini?
                • gini Re: A czy... 24.04.04, 10:29
                  abstrakt2003 napisał:

> przeszłaś juz na islam gini?

A Ty juz przeszedles na judaizm abstrakcie?
                  • abstrakt2003 Re: A czy... 24.04.04, 10:34
                    Widzisz gini, przejście na islam jest znacznie łatwiejsz i nie wymaga tylu
                    poświęceń co przejście na judaizm.
                    • gini Re: A czy... 24.04.04, 11:27
                      abstrakt2003 napisał:

> Widzisz gini, przejście na islam jest znacznie łatwiejsz i nie wymaga tylu
                      > poświęceń co przejście na judaizm.

Naprawde?Nie wiedzialam, nigdy nie probowalam przejsc na cokolwiek .Mialam
                      krotki okres ateizmu, teraz mi przeszlo, jestem katoliczka choc
                      niepraktykujaca .
                      Interesuja mnie poza tym religie wschodu , jak buddyzm.
                      Islam , jest nie dla kobiet, szczegolnie nie dla kobiet z moim charakterem ...
                      • abstrakt2003 Re: A czy... 24.04.04, 13:29
                        Dlaczego?
                        Zawsze mogła byś się wysadzić...
                        • gini Re: A czy... 24.04.04, 13:39
                          abstrakt2003 napisał:

> Dlaczego?
                          > Zawsze mogła byś się wysadzić...

A dlaczego mam sie wysadzac?Przeciez jak na razie Belgia nie jest okupowana
                          przez Izrael.
                          • abstrakt2003 Re: A czy... 24.04.04, 13:43
                            Belgia też nie zna dnia, ani godziny. Jakiś islamista się trafi który rozewie
                            się w pociągu albo w samolocie.
                            P.S.
                            gini kiedy wyznawcy islamu staną się wiekszością w Belgii?
                            • gini Re: A czy... 24.04.04, 13:46
                              abstrakt2003 napisał:

> Belgia też nie zna dnia, ani godziny. Jakiś islamista się trafi który rozewie
                              > się w pociągu albo w samolocie.

W Belgii juz byly zamachy terrorystyczne, ale ich autorami byli ...Belgowie-
                              komunisci.Nie wiem dlaczego mialby sie rozrywac jakis islamista w pociagu, maja
                              tu jak u pana Boga za piecem.
                              > P.S.
                              > gini kiedy wyznawcy islamu staną się wiekszością w Belgii?

Mam nadzieje, ze wczesniej szlag trafi poprawnosc polityczna i nigdy do tego
                              nie dojdzie .
                              • abstrakt2003 Re: A czy... 24.04.04, 13:59
                                gini napisała:
                                > Mam nadzieje, ze wczesniej szlag trafi poprawnosc polityczna i nigdy do tego
                                > nie dojdzie .
                                ******************************************************************************
                                WYDRUKOWANE!
                                OPRAWIONE W RAMKI!
                                I POWIESZONE NA ŚCIANIE TUŻ NAD MONITOREM!
                                Będzę ci to przypominał gini
                                :))))))))))))
                                • gini Re: A czy... 24.04.04, 14:07
                                  abstrakt2003 napisał:

> gini napisała:
                                  > > Mam nadzieje, ze wczesniej szlag trafi poprawnosc polityczna i nigdy do te
                                  > go
                                  > > nie dojdzie .
                                  > ******************************************************************************
                                  > WYDRUKOWANE!
                                  > OPRAWIONE W RAMKI!
                                  > I POWIESZONE NA ŚCIANIE TUŻ NAD MONITOREM!
                                  > Będzę ci to przypominał gini
                                  > :))))))))))))
                                  >
                                  >
                                  Alez ja o tym pisze od dwoch lat.Zadna nowosc.
                                  Musisz tylko rozroznic dwie sytuacje:Islam w Europie , Islam na Bliskim
                                  Wschodzie.Na Bliskim Wschodzie sa u siebie,wszyscy imigrantow przygnala do
                                  Europy bieda.Im mniej pokoju na Bliskim Wschodzie, czy tez w Afryce wiecej
                                  imigrantow w Europie .
                                  Malo osob te zaleznosc rozumie niestety.

• abstrakt2003 Re: A czy... 24.04.04, 14:11
                                    gini toż to relatywizm moralny pierwszej klasy!!!! (i obłuda straszna)
                                    W Europie muzułmanin bije żonę - ŹLE!!!
                                    Na Bliskim Wschodzie bije żonę - DOBRZE - jest u siebie!!!!
                                    • gini Re: A czy... 24.04.04, 14:26
                                      abstrakt2003 napisał:

> gini toż to relatywizm moralny pierwszej klasy!!!! (i obłuda straszna)
                                      > W Europie muzułmanin bije żonę - ŹLE!!!
                                      > Na Bliskim Wschodzie bije żonę - DOBRZE - jest u siebie!!!!

Kto tu relatywizuje obludniku....

Dopiero smierc aktorki Marie Trintignant wywołała we Francji i nie tylko
                                      dyskusje na temat przemocy wobec kobiet abstrakcie.
                                      Przemoc wobec kobiet w takiej Francji jest na porzadku dziennym, bija swoje
                                      zony mezczyzni wyksztalceni, i bija je na trzezwo ...
                                      Co sie dzieje w tym temacie w Polsce??Moze lepiej zmilczec.
              • abstrakt2003 gini jescze o Szarych Szeregach 24.04.04, 10:26
                Nie powołuj sie na pomiki gini bo to jest bardzo smieszna argumentacja (i
                błędna)
                Dzieci należały do Szarych Szeregów, ale nie brały udziału w walce
                (przynajmniej było takie założenie)
                Przeczytaj sobie:
                lodzwidzew.zhp.org.pl/szareszeregi/szare.html
                • abstrakt2003 Pod pojęciem walki rozumiem... 24.04.04, 10:28
                  Bezpośrednie starcie z okupantem bez względu na zastosowane środki.
                • gini Re: gini jescze o Szarych Szeregach 24.04.04, 10:33
                  abstrakt2003 napisał:

> Nie powołuj sie na pomiki gini bo to jest bardzo smieszna argumentacja (i
                  > błędna)
                  > Dzieci należały do Szarych Szeregów, ale nie brały udziału w walce
                  > (przynajmniej było takie założenie)
                  > Przeczytaj sobie:
                  > lodzwidzew.zhp.org.pl/szareszeregi/szare.html

Takie bylo zalozenie jak sam napisales, ale wiesz, ze dzieciaki odejmowaly
                  sobie lat walczyly, i ginely .
                  Co chcesz udowodnic, ze uzywanie ludzi jako zywych tarcz jest w porzadku?
                  No to udowadniaj.
                  • abstrakt2003 Ech! gini jaka ty odporan na wiedzę jesteś... 24.04.04, 10:39
                    Naprawdę nie widzisz różnicy pomiedzy filozofia walki polskiego poziemia a tym
                    co wyprawiają Palestyńczycy i islamisci???
                    P.S.
                    Znam takiego jednego "dzieciaka" który był w Szarych Szeregach i przeszedł
                    Powstanie Warszawskie. Z jego wspomnień wynika że dzieciaki ponizej 15 roku
                    życia to co najwyżej butelki z benzyną, listy i żarcie za starszymi kolegami
                    mogły nosić (choć i w tej służbie bardzo wielu ginęło)
                    • gini Re: Ech! gini jaka ty odporan na wiedzę jesteś... 24.04.04, 10:56
                      abstrakt2003 napisał:

> Naprawdę nie widzisz różnicy pomiedzy filozofia walki polskiego poziemia a
                      tym
                      > co wyprawiają Palestyńczycy i islamisci???
                      > P.S.
                      > Znam takiego jednego "dzieciaka" który był w Szarych Szeregach i przeszedł
                      > Powstanie Warszawskie. Z jego wspomnień wynika że dzieciaki ponizej 15 roku
                      > życia to co najwyżej butelki z benzyną, listy i żarcie za starszymi kolegami
                      > mogły nosić (choć i w tej służbie bardzo wielu ginęło)

A jaka jest roznica miedzy walka z okupantem?Uwazasz, ze okupacja hitlerowska
                      byla zla a okupacja izraelska to juz jest dobra?
                      Byc moze wg Ciebie, ale wiele ludzi uwaza inaczej i wcale nie znaczy, ze musza
                      byc islamistami, jest wielu Zydow, ktorzy widza, zlo, miedzy innymi ten rabin.
                      • abstrakt2003 Czy ty naprawdę nie dostrzegasz różnic???? 24.04.04, 11:12
                        Nie chce mi się w to wierzyć...
                        Chyba pomiedzy wysyłaniem 10 latka do ataku samobójczego, a dopuszczenie do
                        bezpośredniej walki młodzieży przynajmniej 17 letniej (i to nie do żadnych tam
                        ataków samobójczych!!!!) jest różnica?
                        • gini Re: Czy ty naprawdę nie dostrzegasz różnic???? 24.04.04, 11:24
                          abstrakt2003 napisał:

> Nie chce mi się w to wierzyć...
                          > Chyba pomiedzy wysyłaniem 10 latka do ataku samobójczego, a dopuszczenie do
                          > bezpośredniej walki młodzieży przynajmniej 17 letniej (i to nie do żadnych
                          tam
                          > ataków samobójczych!!!!) jest różnica?
                          >
                          A kto wysyla dziesieciolatki do atakow samobojczych?Chyba nie masz na mysli
                          tego szesnastolatka obwiazanego dynamitem, i podwiezionego taksowka, bo
                          telewizja czekala od dwoch godzin?

• gini Re: Abstrakt poczytaj troche 24.04.04, 11:28
                            www.amnesty.org.pl/biblioteka/komunikaty_20021104.html
                            Moze zrozumiesz dlaczego te dzieciaki rzucaja kamieniami..
          • Gość: pytanko do pytanka Re: na temat IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.04, 07:58
            W Powstaniu Warszawskim dzieciaki co najwyżej bytelki z benzyną, pocztę i
            żarcie za starszym i kolegami mogły nosić!!! Taki jeden dziecika jest teraz
            moim szefem i on wie co mówi!
            Dlaczego inaczej traktujesz barbarzyńskie zachowanie izraelskich żołnierzy i
            palestyńskich "bohaterów" co dzieciaki i osły wysadzają?

Ja zauważyłem coś innego:
            W obronie tego nieszczęsnego dzieciaka przywiazanego do samochodu wystąpił
            RABIN! duchowny żydowski!!
            Ale jakoś nie słyszałem żadnego duchownego islamskiego który by potępił
            palestyńskich terrorystów lub przynajmniej zakazał im wykorzystywania do tak
            brudnych celów dzieci!!!!

Czy pytanko zrozumiało różnicę?
      • Gość: jarek-Zyd A czyzby to nie byla logika nieboszczyka Ransiti. IP: *.fastres.net 24.04.04, 09:37
        "Zabijac Zydowskie Dzieci, bo oni wyrosna na naszych przeciwnikow".
    • Gość: bert Re: rzucał kamieniem - ponosi karę czyli o hipokr IP: *.magnet.ch 23.04.04, 21:30
      Ty naprawdę nie zauważasz powodu, dla którego 12-latek idzie z kamieniami na uzbrojonych po zęby żołnierzy? Że to może dlatego, że ci żołnierze zmienili jego rodzinne strony w piekło?
    • hanna_arendt Re: rzucał kamieniami... 24.04.04, 11:07
      Jon Elmer - FromOccupiedPalestine
      Jenin: obraz okupacji

12 pażdziernik 2003 - Jenin Zachodni Brzeg - Byłem skłonny pomysleć, że lanie,
      jakie dostał od swojej matki chlopiec, który wraz z innymi starszymi od siebie
      chłopcami rzucał na ulicy kamieniami, było takim samym złem jak cokolwiek co
      mogłoby go spotkać ze strony IDF (Israel Defense Forces). Lecz kilka godzin
      póżniej zobaczyłem co może zrobić z noga tego małego dziecka strzał z broni
      ciężkiego kalibru. Zobaczyłem też jak wyglada matka w panicznym pospiechu
      przekraczajaca drzwi szpitalne by zobaczyć swego rannego syna.

Zdarzyło sie to około godziny 9.30-ci rano kiedy czołgi odbywajš rutynowy
      codzienny patrol by kontrolować przestrzeganie godziny policyjnej. Chłopiec
      miał może 6 lat i wydawał się wiedzieć co robi, kiedy jego starszy brat
      przyszedł, z polecenia matki, zabrać go do domu, obejmujac go poważnie
      ramieniem.

Ten szesciolatek byl częscia paczki chłopców, którzy czekaja na przejeżdżajace
      czołgi by obrzucać je kamieniami, czy wypełnionymi białym piaskiem butelkami po
      soku. Kiedy dodać do butelek odrobinę wody stajš się one bardziej solidnym i
      łatwiejszym do rzucenia pociskiem niż kamień. W rzeczywistosci jest to nic
      innego jak symboliczny pokaz siły w obliczu 62-tonowego czołgu, który swoimi
      metalowymi, elektrycznymi ramionami zamienia brukowane drogi i bulwary w stosy
      gruzu.
      Jako, że szkoły sa, od osmiu dni, zamknięte z powodu godziny policyjnej, nie
      brakuje chłopców, którzy biora udział w tych ulicznych wydarzeniach. "Co ja
      mogę na to poradzić?", pyta jedna z matek, "Przywiazać ich do łóżek?".

Widzac, kilka godzin pózniej, załzawiona, szlochajaca matkę biegnaca do
      szpitala, pomyslałem, że pomysł przywiazania swoich dzieci do łóżek z pewnoscia
      przeszedł przez mysl niejednej z matek. Ta, zobaczona przeze mnie, biegła
      zobaczyć swego 14-letniego syna, postrzelonego około godziny 3.30 tego
      popołudnia, strzałem z szybkostrzelnej ciężkiej maszynerii oznajmiajacym
      wprowadzenie w życie godziny policyjnej. Wydawało się nieuniknionym, iż jedna z
      tysiaca kul napotka, na swojej drodze ludzkie ciało. Jedyne pytanie: "Które z
      dzieci to będzie i która matka...?"

wiecej: viva.palestyna.pl/news/felieton.php?news=felietony/000049.php
    • wielki_czarownik Traian 24.04.04, 14:08
      12 latek rzucający kamieniami w czołg wrogiej armii = terrorysta/bandyta.
      12 latek sypiący piasek w osie hitlerowskich wagonów = bohater.

I kto tu jest hipokrytą?
      • abstrakt2003 Wielki Czarowniku 24.04.04, 14:14
        Poczytaj sobieo Szarych Szeregach, a dopiero potem czyń porównania:
        lodzwidzew.zhp.org.pl/szareszeregi/szare.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka