Gość: Karolina Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.04, 21:53 Komunię przyjmują komuniści. Nie ubliżając nikomu. A co to ma wspólnego z religijnością i z Jezusem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haruka Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.04, 22:06 A tak wlasciwie... Jezus mowil: umowmy sie, ze chleb to moje cialo, a wino to moja krew. Zebyscie nigdy nie zapomnieli mnie i tego, czego uczylem. Nie przypominam sobie: pozwolcie spozywac moje cialo i krew tylko tym, ktorzy sa swieci i prawomyslni i nie grzesza, a jak zgrzesza odmowcie im kontaktu z moim cialem dopoki nie opowiedza o swoich grzechach ktoremus apostolowi i on im wybaczy... A przeciez boze milosierdzie jest niewyobrazalne i niezmierzone i wybacza wszystko. Boze, czy naprawde fakt, ze chce wszystkie dzieci, jakie urodze, wychowac w normalnych wrunkach, dac im zwykle jedzenie, ubranie, dach nad glowa, ze nie chce wziac odpowiedzialnosci za czyjes zycie wiedzac, ze nie zdolam mu zapewnic tych podstaw, jest takie zle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Haruka jakie masz dziwne postrzeganie rzeczywisi. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.04.04, 22:18 Życie dla samego siebie jest puste. Szczęście zaś jest pojęciem względnym. Widzę, że dla Ciebie niewygodna ciąża i jej usunięcie dało by pełnię szczęścia. Czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haruka Re: Haruka jakie masz dziwne postrzeganie rzeczyw IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.04.04, 22:27 ;)) Jeszcze raz: moje zycie i moje szczescie to moja sprawa. Nie usunelam niewygodnej ciazy i potem bardzo sie z tego cieszylam. Lubie i chce byc matka. Jestem bardzo mloda, mimo to realizuje sie wlasnie w byciu zona i matka, a nie w robieniu kariery. Za co jestem powszechnie uwazana za idiotke i wariatke (nie pracuje, tylko wychowuje swoje dzieci, nie chce ich zostawic z opiekunka ja maja kilka miesiec, nie zalezy mi na pieniadzach, dopoki mamy za co zyc, a nie mam samochodu na przyklad). I tak jak nie pozwole sobie narzucac cudzych pogladow na wartosc zycia (ja je urodzilam, niech inni mu dadza wychowanie i milosc, ja mu kupie nowy buty) ani na szczescie (cholerne to szczescie po prostu moc byc ze swoimi dziecmi), tak samo nie bede nikomu narzucac wlasnych pogladow. Czy to czyni mnie takim dziwolagiem? PS.:od razu zastrzegam, ze nie mam na mysli ludzi w trudnej sytuacji, ktorzy musza malenstwo zostawic w zlobku i oboje pracowac, ale otaczajaca mnie akurat wiekszosc, gdzie pan zarabia 10 tys, a pani musi kolejne 5 zrobic, zeby sie dowartosciowac. Tu bym pomyslala o wartosci zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Haruka, serdecznie pozdrawiam. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.04.04, 22:35 Jednak nic nas nie upoważnia do tego żeby aborcję nazwać dobrem czy też mieć do niej obojętny stosunek. Jest to równoznaczne z unicestwieniem życia. Gdyby nas abortowano to by nie było naszej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siostra Bożena [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 22:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haruka Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.04.04, 22:28 Co za szczescie, ze zadna siostra by sie tak nie wypowiedziala. Zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob IP: *.wmgalicja.krakow.pl 26.04.04, 00:42 Genialne a nie zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob 25.04.04, 22:29 Ja, ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe przesuwamy swoimi nie wyskrobanymi paluszkami czosnkowe paciorki różańca. Odmawiamy różańce za te błądzące w swej nieświadomości, opętane przez szatana kobiety, które chcą aborcji. Uważamy tak jak ty droga siostro że macice Polskich kobiet należą do Boga, Kościoła i ojca Tadeusza. Każde małżeństwo Polskie, czyli katolickie powinno mieć tyle dzieci ile lat ma ich związek. Przecież wszyscy wiemy i widzimy jak Kościół pomaga rodzinom wielodzietnym. Otrzymują one od kościoła wiele obrazków świętych. A przez słowa co, stają naszym kochanym kapłanom, pocieszenie dzieciom naszym dają. Za tę wielką pomoc, Kościół bierze tak niewiele na tą pustą tace. Czytając twój tekst w miejscu gdzie piszesz o wyskrobaniu naszej kochanej Dziewicy. Trwoga nas ogarnęła okrutna i rozrywały się nam różańce. Po poskładaniu i powiązaniu zaczęliśmy drżącym i łkającym głosem odmawiać różance. Ksiądz Boguchwał się rozpłakał. Wybacz nie mogę pisać łxy zlewaajją mi k la wi__a tórre. Wszsszelllkiie prawwa zassstrzeżżżone. AAmEEN... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johannn Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 22:33 Co jest według mnie najgorsze w tym wszystkim: że niektórzy słysząc (widząc) przymiotnik "katolicki" we wszelkich odmianach, utożsamiają je od razu (i tylko!) z Rydzykiem, LPR-em, fanatykami i oszołomami spod znaku "profesora" Nowaka itp... A tak na marginesie, ciekawe czyś ty taki "kozaczek" w rzeczywistości... palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haruka Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.04.04, 22:35 A mnie smuci, ze wypowiadaja sie osoby, ktore nie maja nic do powiedzenia na dany temat, tylko chca zaszumiec. Takich to mi zal. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jestem jak każdy hierarch Krk skromny i kochający 25.04.04, 22:44 Gość portalu: johannn napisał(a): > Co jest według mnie najgorsze w tym wszystkim: że niektórzy słysząc (widząc) > przymiotnik "katolicki" we wszelkich odmianach, utożsamiają je od razu (i > tylko!) z Rydzykiem, LPR-em, fanatykami i oszołomami spod znaku "profesora" > Nowaka itp... > > A tak na marginesie, ciekawe czyś ty taki "kozaczek" w rzeczywistości... > palancie. Ja, ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe modlimy się za naszych kochanych kapłanów, którzy są przygnębieni i bez pieniędzy wykonują swoją ciężką pracę (posługę). Głęboko wierzymy jak i oni, prawi i życzliwi, tkwiący w swej upartej nadziei że kiedyś im się polepszy za tę ciężką posługę w imię miłości Bożej, a nagrodą będzie śpiew niebiański. PS Dziękujemy za nowe różańce anonimowemu darczyńcy. Podejrzewamy o ten szlachetny czyn o Dyrektora. Wszelkie prawa zastrzeżone. Amen. Pozdrawiam Dziękuję za katolicki komplement ( palancie ) używany masowo w naszym środowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 22:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haruka Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.04.04, 22:48 A po co te inwektywy? Chcesz go ignorowac, to ignoruj. Napisz "nie mam sil ani ochoty z toba rozmawiac, bo jestes nieprzyjemny i malo rozgarniety". Ale po co wyzwiska, katoliku? Pewnych rzeczy nie rozumiem. Czymu rownamy do poziomu rozmowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob 25.04.04, 22:54 Gość portalu: Haruka napisał(a): > A po co te inwektywy? Chcesz go ignorowac, to ignoruj. Napisz "nie mam sil ani > ochoty z toba rozmawiac, bo jestes nieprzyjemny i malo rozgarniety". Ale po co > wyzwiska, katoliku? Pewnych rzeczy nie rozumiem. Czymu rownamy do poziomu rozmo > wcy? Jesteś bardziej rozumny niż on. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 22:55 Wiesz, Haruka, wydaje mi sie ze inwektywy w pewnych sytuacjach nie sa rownaniem do dolu - jesli ktos publicznie i w sposob niezwykle podly, ordynarny i chamski mnie obraza (nie tylko zreszta mnie, takze miliony innych), to nazwanie go debilem i idiota nie jest czynem az takim strasznym... Hmm, a jakby ktos napisal cos takiego o Tobie, to bys mu odpisala w pierwszej chwili, ze "nie mam sil ani ochoty z toba rozmawiac, bo jestes nieprzyjemny i malo rozgarniety"? Coz, tak to jest, kochani ateisci, nie-katolicy, antyklerykalowie i w ogole wszyscy lubujacy sie w przesmiewaniu nas: my nie jestesmy swieci i trudno znalezc na swiecie dziesieciu ludzi, ktorzy by naprawde kochali innych... Kosciol to przeciez swieta wspolnota zlozona z samych podlych, lajdackich grzesznikow. I jeszcze jedno: kogos w stylu "siostry bozenki" czy "ksiedza boguchwala" nie nazwalbym "rozmowca"... tak wiec nie musze byc w stosunku do niego w 200% grzeczny;) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob 25.04.04, 23:11 Przytaczam twoje słowa "trudno znalezc na swiecie dziesieciu ludzi, ktorzy by naprawde kochali innych".. Myślałem że katolików jes więcej ( kochaj bliźniego jak siebie samego ). Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob IP: *.wmgalicja.krakow.pl 26.04.04, 00:45 > Myślałem że katolików jes więcej ( kochaj bliźniego jak siebie samego ). > Amen. Kurde, jedyny normalny tutaj a jednak naiwny ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Indy a co u Ciebie jest miarą normalności? IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 00:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Indy a co u Ciebie jest miarą normalności? IP: *.wmgalicja.krakow.pl 26.04.04, 00:53 ha, mam jakies dyrektywy ale nie potrafie ich jasno napisac - wszystko indywidualnie oceniam i wtedy stwierdzam czy jest normalne czy nie Jak to mawial Yossarian - "tu chyba tylko ja jestem normalny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Indy takie stwierdzenie jest przydane IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 00:55 pewnej przykrej chorobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Yossarian nie byl wariatem! IP: *.wmgalicja.krakow.pl 26.04.04, 00:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: A TY "Indy" nim jesteś? IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 01:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: A TY "Indy" nim jesteś? IP: *.wmgalicja.krakow.pl 26.04.04, 01:02 kibicem Milanu !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haruka Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.04.04, 23:12 Jestem katoliczka, i wlasnie to mnie powstrzymauje od pewnych reakcji, choc mnie tez obrazal przeciez. Z drugiej strony, obraza jest chyba to, co sami za takowa uznamy... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob 25.04.04, 23:20 Katolik co ma własne zdanie skłania się ku ateizmowi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Kozaczku, cóż za wysiłek intelektualny IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.04.04, 23:27 w to stwiedzenie włożyłeś. Nie zapomną Tobie tego twoi potomni. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Kozaczku, cóż za wysiłek intelektualny 26.04.04, 00:35 Gość portalu: Misia napisał(a): > w to stwiedzenie włożyłeś. Nie zapomną Tobie tego twoi potomni. Dziękuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Kozaczku, cóż za wysiłek intelektualny IP: *.wmgalicja.krakow.pl 26.04.04, 00:47 Ja tego nie zapomne zlotko :* Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob 25.04.04, 22:52 Tam po ja jest przecinek Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob 25.04.04, 23:01 Gość portalu: .... napisał(a): > Och, ksieze Boguchwale, to byl chyba szczyt Twoich umiejetnosci, ten tekst! Toz > > to prawdziwe dzielo sztuki, wez ty sie za pisanie ksiazek normalnie! > Alez musisz teraz z siebie byc dumny, co? Ale im dowalilem, moja inteligencja > nie zna granic, nie wiedza, katoliccy idioci, co mi odpisac, ha! > > A wiesz, jak to jest? Masz w jednym racje, nie wiadomo co Ci odpisac. Bo > takiego idiote, palanta, debila i przyglupa do n-tej potegi mozna tylko z-i-g- n > - > o-r-o-w-a-c. Musisz byc w "realu" strasznie zalosny i nieszczesliwy; pewnie > nikt nie chce z Toba przebywac, odezwac sie... I coz Ci pozostaje, bidaku, jak > tylko wejsc na forum, gdzie przeciez nikt cie nie zna i pochwalic sie swoja > blyskotliwa intelygencja... > > Zal mi Cie, pomodle sie dzis za Ciebie, bo i tak (coz...) jestes moim Bratem. W przeciwieństwie do ciebie nigdy Katolików nie nazwałem idiotami. Znam kilkunastu i wszyscy to bardzo uczciwi i porządni ludzie. I wyobraź sobie mniemam że mnie szanują. Pozdrawiam. Dziękuję za katolickie pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 23:08 Nie nazwales nigdy katolikow idiotami? Coz za laskawosc z Twojej strony! Prosze, nawet ich wielka litera piszesz, niepotrzebnie zreszta. Nie trzeba kogos nazywac idiota, zeby go publicznie obrazic. I wyobraz sobie, ze ja Ciebie w gruncie rzeczy tez szanuje - chocby za to ze jestes czlowiekiem, jak i ja. I coz poradze, ze takim zblakanym... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob 25.04.04, 23:30 Wskaż mi drogę Bracie. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Kozaczku wysil tylko swój intelekt a tą drogę IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.04.04, 23:34 sam zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Kozaczku wysil tylko swój intelekt a tą drogę 26.04.04, 00:46 Gość portalu: Misia napisał(a): > sam zobaczysz. Nie widzę nie słyszę nie wiem. RATUNKU. Może jest na portalu jakiś Pawłowicz albo Paetz. Ojcze Tadeuszu może twoje słowo pomoże. Siałem siałem i wyrosło, mam jęczmień na powiece. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Kozaczku toś ty błazen jesteś. Współczuję. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 00:50 Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob 26.04.04, 00:40 Gość portalu: ... napisał(a): > Nie nazwales nigdy katolikow idiotami? Coz za laskawosc z Twojej strony! > Prosze, nawet ich wielka litera piszesz, niepotrzebnie zreszta. > > Nie trzeba kogos nazywac idiota, zeby go publicznie obrazic. > > I wyobraz sobie, ze ja Ciebie w gruncie rzeczy tez szanuje - chocby za to ze > jestes czlowiekiem, jak i ja. I coz poradze, ze takim zblakanym... W twoim poście przeczytałem że katolik to idiota. w moim nigdy nie napisałbym czegoś takiego. To obraża całe rzesze porządnych ludzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Kozaczku ale słowo "idiota" to tylko IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.04.04, 23:12 określenie stanu faktycznego. Bo treści zawarte w tym poście są na poziomie idioty. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Co by było gdyby wieczna Dziewica się wyskrob 26.04.04, 00:32 Dziękuję za komplement. Ale wole jak pi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re:" Siostro Bożeno" czas na kolejną IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.04.04, 22:43 psychiatryczną kurację. To, że jesteś głupi, to nie znaczy,że musisz się tym wszystkim chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 25.04.04, 22:57 armyofgod.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy [...] IP: *.wmgalicja.krakow.pl 26.04.04, 01:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re:Faktycznie ,wielki problem, a jaka sensacja IP: *.comnet.krakow.pl 25.04.04, 23:05 szkoda klawiatury na bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re:Widzisz 56-letni Heniu życie składa się z IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.04.04, 23:08 takich niby "bzdur". Ale chyba się zgodzisz,że aborcja jest tą POWAŻNĄ "BZDURĄ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re:Widzisz 56-letni Heniu życie składa się z IP: *.comnet.krakow.pl 25.04.04, 23:42 jak już co, to 48 letni. Aborcja nie jest bzdura, to jest sprawa sumienia, ale nie można zgwałconej dziewczynie czy kobiecie rodzić dziecko swego oprawcy. Tym bardziej ,że pomoc kościoła po urodzenia takiego dziecka praktycznie jest żadna. Jeżeli bedziemy stosować środki antykoncepcyjne to nie bedzie dochodziło do aborcji, niestety kosciół jest temu przeciwny. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re:Widzisz 56-letni Heniu życie składa się z 25.04.04, 23:44 Gość portalu: H56 napisał(a): > jak już co, to 48 letni. Aborcja nie jest bzdura, to jest sprawa sumienia, ale > nie można zgwałconej dziewczynie czy kobiecie rodzić dziecko swego oprawcy. Tym > > bardziej ,że pomoc kościoła po urodzenia takiego dziecka praktycznie jest > żadna. Jeżeli bedziemy stosować środki antykoncepcyjne to nie bedzie dochodziło > > do aborcji, niestety kosciół jest temu przeciwny. Uważam że nie stosowanie prezerwatyw to propagacja cywilizacji śmierci. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re:Widzisz 48-letni Heniu . IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.04.04, 23:53 Sprawa gwałtu jest faktycznie problemem. Ale nawołyawnia w XXI wieku do nieograniczonej aborcji może tylko świadczyć o "ciemnogrodzie" intelektualnym tych nawołujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Kerry to chyba jakis mason! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.04.04, 23:27 Masoni ostatnio próbują walczyć z Kościołem poprzez ludzi, którzy, deklarują się jako katolicy, choć mają niewiele wspólnego z chrześciaństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Jacku, myślę, że nie koniecznie musi być IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.04.04, 23:31 masonem ale na pewno jest w tej dziedzinie nie douczony. A to przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Kerry to chyba jakis mason! 25.04.04, 23:59 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Masoni ostatnio próbują walczyć z Kościołem poprzez ludzi, > którzy, deklarują się jako katolicy, choć mają niewiele wspólnego z > chrześciaństwem. Zgadzam się z tobą. Należy przeprowadzić lustrację wszystkich Katolików. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Kozaczku i tu już chyba jesteś kontent IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 00:10 z siebie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Kozaczku i tu już chyba jesteś kontent 26.04.04, 00:53 Gość portalu: Misia napisał(a): > z siebie. Powodzenia. No widzisz jak oni sami się zagmatwali. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kesfjsj Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 25.04.04, 23:35 Watykan czy Izrael co za roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Wszyscy wy dumni mądrzy odważni i sprawiedliwi 25.04.04, 23:38 A piszecie pod pseudonimami. Nikogo z was nie stać na pisanie z Logo. Czyżby nie stało odwagi na podpis. Z ekumenicznym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Kozaczku dlaczego ziejesz ogniem. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.04.04, 23:44 Wystarczy być tylko ludzkim nawet w dyskusji. Pozdrawiam i życzę kolorowych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Kozaczku dlaczego ziejesz ogniem. 25.04.04, 23:54 Gość portalu: Misia napisał(a): > Wystarczy być tylko ludzkim nawet w dyskusji. Pozdrawiam i życzę kolorowych > snów. Dziękuję sny mam piękne i kolorowe a życie ciekawe i wesołe. Pozdrawiam. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Kozaczku jeżeli pozbędziesz się IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 00:02 ironii będziesz jeszcze szczęśliwszy. Z psychologicznego ujęcia Twojej sylwetki wynika jednak, że czegoś Ci jednak brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Kozaczku jeżeli pozbędziesz się 26.04.04, 00:24 Gość portalu: Misia napisał(a): > ironii będziesz jeszcze szczęśliwszy. Z psychologicznego ujęcia Twojej sylwetki > > wynika jednak, że czegoś Ci jednak brakuje. Nie ma takich ludzi którzy coś jeszcze by nie chcięli. Ja jestem szczęśliwy i spełniony i bez Boga ( on nie jest mi potrzebny do niczego). Żyję sobie nie wadząc nikomu, a swoim optymizmem emanuuję i zarażam otoczenie najbliższe. Ja też chcę coś jeszcze a tak naprawdę to nie wiem co. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Kozaczku raczej od Ciebie nie emanuuje IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 00:31 optymizm, tylko zagubienie i nicość. Ale poszukiwanie też ubogaca. Czego Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Kozaczku raczej od Ciebie nie emanuuje 26.04.04, 01:00 Gość portalu: Misia napisał(a): > optymizm, tylko zagubienie i nicość. Ale poszukiwanie też ubogaca. Czego Tobie > życzę. Zagubienie to wiem ( kiedyś zagubiłem długopis )ale nicość, nigdy nicości nie uświadczyłem. Co to takiego? Prosze uświadom mnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Kozaczku raczej od Ciebie nie emanuuje IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 01:07 Słuchaj, z Twoich postów wiele można wyczytać. Wiem,że zgodziłeś się z tą oceną chociaż bardzo fragmentaryczną ale trafną. Doskonale wiesz co to znaczy pustka. Twoja obrona świadczy, że masz jeszcze szansę na normalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haruka Re: Wszyscy wy dumni mądrzy odważni i sprawiedliw IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.04.04, 23:46 Wybacz, nie uwazam uzywania tego imienia za forme kamuflazu. Wszyscy znajomi znaja mnie pod ta ksywa (powstala zanim zetknelam sie z internetem), maz i brat tak do mnie mowia, taki jest moj adres mailowy. Czy gdybym sie podpisala nazwiskiem powiedzialoby ci to wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Wszyscy wy dumni mądrzy odważni i sprawiedliw 26.04.04, 00:10 Gość portalu: Haruka napisał(a): > Wybacz, nie uwazam uzywania tego imienia za forme kamuflazu. Wszyscy znajomi > znaja mnie pod ta ksywa (powstala zanim zetknelam sie z internetem), maz i brat > tak do mnie mowia, taki jest moj adres mailowy. Czy gdybym sie podpisala > nazwiskiem powiedzialoby ci to wiecej? To niby dlaczego nie piszesz z adresu. Wstydzisz się swoich myśli. Ja nie jestem twoim znajomym i nie wiem kto ty. Ja się podpisuję pod swoimi wypowiedziami i wyobraź sobie w tych danych (perosonalia )napisałem prawdziwe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Kozaczku wytłumacz mi a co ty widzisz IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 00:13 wstydliwego w wypowiedziach "Haruka". Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Kozaczku wytłumacz mi a co ty widzisz 26.04.04, 01:46 Gość portalu: Misia napisał(a): > wstydliwego w wypowiedziach "Haruka". W wypowiedziach nic nastomiast w podpisie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haruka Re: Wszyscy wy dumni mądrzy odważni i sprawiedliw IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.04, 10:22 Nie jestem ekspertem od uzywania for. Podeszlam do grupy ludzi i przylaczylam sie do rozmowy w sposob kulturalny i jasny prezentujac swoje poglady. Nie wiedzialam, ze powinnam podac najpierw imie, nazwisko, adres czy telefon. Nie sadzilam, ze kogokolwiek moze to interesowac. nie podejrzewalam, ze moze byc to komus potrzebne, zeby ze mna rozmawiac. Moze cofnij sie kawalek i przypomnij sobie moje wypowiedzi. Jesli masz jakies pretensje czy niejasnosci, albo podejrzewasz, ze wstydze sie swoich pogladow lub wypowiedzi, to moge ci podac moj adres, o ile faktycznie uczyni mnie to w twoich oczach bardziej wiarygodna. Tylko nie jestem pewna, czy zalezy mi na potwierdzaniu swojej wiarygodnosci akurat przed toba, zachowujesz sie troche niepowaznie, jesli mam byc szczera. Mysle, ze porozmawiam z innymi, rozmowcow tutaj w brod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jose Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 25.04.04, 23:44 Jakkolwiek jestem katolikiem i zwolennikiem katolickich wartosci, to jednak jestem zaszokowany aktywnoscia Wojtylly w podcinaniu katolicyzmu kosztem wywyzszania wrogiego nam i plugawego hebraizmu. W ocenie tego tworu Wojtylla wyraza sprzeczny poglad w zakresie oceny synow diabla zdefiniowanych przez Chrystusa. Badania sciezek Wojtylly potwierdzaja ta odmiennosc. Kim rzeczywiscie jest ten Wojtylla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haruka Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.04.04, 23:48 Chyba nic nie zrozumialam. I nie wiedzialam, ze hebraizm jest nam wrogi. Chyba pojde spac. Milujcie waszych nieprzyjaciol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg0,75 Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.04, 23:54 Jeśli pytasz o pochodzenie etniczne to Walasem vel Wołochem. Szczęśliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haruka Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.04.04, 23:56 Greg, czekalam na Ciebie ;) Pan jose mnie przerazil. Zaczynam sie zastanawiac, czy to nie wstyd mowic "Jestem katolikiem". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u 26.04.04, 00:14 Gość portalu: Haruka napisał(a): > Greg, czekalam na Ciebie ;) > Pan jose mnie przerazil. Zaczynam sie zastanawiac, czy to nie wstyd mowic > "Jestem katolikiem". Pozdrawiam. Bardzo mi się podoba to Pozdrawiam. Postuluję aby było to standardem na tym forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Co A.Kozaczku chciałeś przez to powiedzieć? IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 00:17 Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Co A.Kozaczku chciałeś przez to powiedzieć? 26.04.04, 00:27 Chciałem powiedzieć pozdrawiam. Nawet jak sie nie zgadzam. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haruka Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.04.04, 23:59 I na dobranoc: A co to wlasciwie "hebraizm"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.04.04, 00:25 Oto kolejny przyklad glupoty KK. Moze by tak Kerrego zupelnie z katolickiego obrzadku wiary wykreslic. Zapomnieli katoliccy kaplani slowa: darem otrzymaliscie, darem..... Moze by tak wszystkim popierajacym aborcje zakazac komunii? U Boga przeciez nie ma duzych i maluczkich- wszyscy jestesmy tacy sami. A co KK robi z ksiezmi, ktorzy oficjalnie nie przyznaja sie do swoich dzieci, lub po cichu kobiety przez nich zaplodnione musialy dokonac aborcji? Wiem!!! Ci bogobojniacy wlasnie daja cialo Chrystusa i je sami spozywaja. Dlaczego innym nie mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: "U" ciężki i beznadziejny jesteś IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 00:35 w swojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: "U" ciężki i beznadziejny jesteś 26.04.04, 11:41 Jeżeli dla ciebie za ciężkie to nie podnoś tego wątku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Indy przykro, że jesteś polskojęzyczny. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 00:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Indy przykro, że jesteś polskojęzyczny. IP: *.wmgalicja.krakow.pl 26.04.04, 00:54 przykro, bo przez to poznajesz prawde ktorej sie boisz :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Indy o jakiej prawdzie ty piszesz? Czy ty IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.04.04, 00:59 umiesz choć troszeczkę coś mądrego napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Indy o jakiej prawdzie ty piszesz? Czy ty IP: *.wmgalicja.krakow.pl 26.04.04, 01:03 o prawdzie ze boga nie ma ale jak zdechniesz to niestety nie bedziesz sie mogla o tym przekonac ani nie bede sie mogl zasmiac ci w twarz.. chyba ze w martwa :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.dialin.buffalo.edu 26.04.04, 01:01 Pan Weglarczyk znowu troche nadgorliwy - czytam sobie amerykanskie gazety codzinnie i nijak nie moge wyczytac, ze Kerry to 'oredownik aborcji' - jak podpis pod fotografia. Kerry poszedl sladem Kennedy'ego - podkresla koniczenosc rozdzialu Kosciola od panstwa; a sprawa aborcji jest dokladnie sprawa tego rozdzialu. Kto jako katolik uznaje, ze aborcja w zadnym razie nie jest mozliwa (i wdziecznie w ten sposob rozwiazuje sprawe tysiecy kobiet w samej Polsce zmuszanych do rodzenia dzieci z gwaltu, w ponizajacej biedzie, kalekich bez szans na leczenie, wystarczy poczytac w odpowiednich zrodlach) - ten nie bedzie robil(a) aborcji. Potepiajac swieckie prawo, kosciol ujawnia swoja niemoznosc zapanowania nad wiernymi, albo tez ujawnia slabosc swojej nauki (wiec moze nie az tak niekwestionowalna?). W USA nawet tak ultrakonserwatywny chrzescijanski fundametalista jakim jest Bush nie tyka aborcji, bo z hukiem przegralby wybory (czego Pan Weglarczyk nawet nie napomknie). Kerry idzie tradycja normalnego w Ameryce politycznego pragmatyzmu. A na jakiej podstawie go ekskomunikuja? Przeciez nie namawia kobiet do aborcji, stwierdza, ze jest przeciw, sam sobie tej aborcji nie zrobi (chyba), a spotyka sie ze wszystkimi wyborcami, lacznie z grupami strzegacymi prawa swieckiego. W Polsce nie do pomyslenia, SLD zdobylo ladna porcje glosow gloszac koniecznosc liberalizacji prawa aborcyjnego w Poslce, a potem bez kaszlniecia sie z obietnic wyborczych wycofalo (za cene poparcia Kosciola w referendum akcesyjnym, kolejny raz sprawa kobiet jest karta przetargowa w naszym rownouprawnionym kraju). Niech Watykan na niego najezdza, wiemy, kto jest tym politycznie zainteresowany - oboz Busha zaciera rece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Pragmatyzm nie jest usprawiedliwieniem zła IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 26.04.04, 01:36 Doroto, rozdział Kościoła od państwa nie oznacza neutralności aksjologicznej państwa i prawa, które są tworzone przez ludzi zaangażowanych moralnie i religijnie. W kraju demokratycznym prawo jest wypadkową aksjologii różnych grup społecznych i religijnych. Ale nawet prawo kraju demokratycznego jest podległe ocenom moralnym: jeśli aborcja jest złem - a to jest oczywiste i uznawane przez wszystkie wielkie religie i ludzi prawego sumienia - prawo ją dopuszczające jest złym prawem i należy działać na rzecz jego zmiany. Osoba wierząca ma obowiązek w każdej sytuacji postępować w zgodzie ze swym sumieniem, również, gdy współtorzy prawo. NIe jest prawdą, że Bush nie wyrażał się o aborcji. Bush wielokrotnie potępiał aborcje, również podczas swej poprzedniej kampanii wyborczej. Jego decyzja odebrania funduszy organizacjom proaborcyjnym jest możliwą w obecnych warunkach realizacją jego antyaborcyjnej postawy. Każdy w Ameryce wie, co Bush myśli o aborcji. Pragmatyzm Kerre'go w sprawie aborcji nie zwalnia go z poważnej winy moralnej. Obecnie postawa przez niego reprezentowana została w tym względzie potępiona przez Kościół katolicki. Jako kandydat na prezydenta jedynego mocarstwa światowego Kerry jest szczególnie wpływową postacią i ma ogromną odpowiedzialność zarówno za swoje dobre jak i złe czyny. Jeśli myślisz, że Kościół w sprawie Komunii świętej i krytyki niegodnego jej przyjmowania kieruje się jakąś polityką, to mylisz się głęboko. To jedna z najświętszych rzeczywistości naszej katolickiej wiary, sam Bóg, który daje się nam pod postacią chleba i wina. Tej świętości trzeba bronić. Podobnie zresztą jak świętości życia poczętego. Kto więc konsekwenetnie, jak Kerry, współtworzy kliamat i prawo umożliwiające zabijanie życia poczętego, popełnia grzech ciężki, nie może więc przystępować do Komunii świętej. Dobrze, że ta nieprawość została ujawniona publicznie. A odnośnie wyborów: pragmatyzm ma nie tylko swoją cenę moralną, ale też pragmatyczną. Kerry ma prawie identyczny program wyborczy jak Bush. Będą oni różnić się właśnie w takich sprawach jak aborcja, itp. Na pewno postawa Kościoła katolickiego wobec Kerre'go odbierze mu część katolickich głosów. I bardzo dobrze. Prawy katolik nie powinien głosować na polityka, który głosi poglądy sprzeczne z Ewangelią i nauką Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Pragmatyzm nie jest usprawiedliwieniem zła IP: *.dialin.buffalo.edu 26.04.04, 02:20 Pewno, ze nie jest. Dziekuje za wykladnie aksjologiczna - troche latwa mi sie wydaje, latwo ja napisac, latwo sie z nia zgodzic, trudno tylko zyc z nia wielu kobietom, a nawet katoliczkom Kosciol tego nie ulatwia. Latwo w aksjologii ominac bardzo trudne komplikacje zyciowe - kazirodztwo, gwalt, szczegolnie na nieletnich, albo bardzo nieletnich, biede - wszystko, co moze kobiecie utrudniac bezproblemowe podejscie do ochrony zycia poczetego. A czemu nie az tak kontrowersyjna jest sprawa pozwolen na bron w US? Jakos zawsze glosniej o aborcji, moze bron jest zbyt dochodowa, zeby sie w sprzeciw rozne grupy spoleczne, w tym Kosciol zaangazowaly? Jakos nie widac glosnych protestow przeciwko masowemu posiadaniu broni przez obywateli amerykanskich ze strony Kosciola (a tak jak prawo o aborcji, licencja daje pewna mozliwosc - zabrania sie kobietom miec aborcje, a nie zabrania sie mezczyznom nosic broni. Tu i tu dochodzi do przerwania zycia. Co Ty na to?) Poza tym Bush i Kerry roznia sie bardzo - opinia na temat legitymacji wojny w Iraku, opinii na temat polityki zagranicznej US i roli US na swiecie, kwestia obnizania podatkow itd. - niestety, aborcja wbrew temu co myslisz nie bedzie jezyczkiem u wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CT Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.ri.ri.cox.net 26.04.04, 01:02 Mirek z Kanady "Oczywiscie, ze Watykan ma racje. Komunia swieta - symbol zmartchwywstania, zycia, nadzieji i wiary w zadnym wypadku nie powinien byc dostepny dla aktywnie bac biernie popierajacych mordowanie nienarodzonych" Blah blah blah....I w kazdym wypadku nalezy ich ukamienowac. W koncu Kosciol Katolicki jest tylko dla Mirkow i innych ktorzy nie grzesza badz maja poglady inne niz molestujacy nieletnich... GROW UP Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jestem dumny że jestem KATOLIKIEM 26.04.04, 01:06 Duma moja wynika z tego że hierarchowie Krk są wzorem moralności i czystości ducha. Szanują prawo w sposób wręcz wzorcowy. A ateistycznym czyli brudnym i niemoralnym ludziom mówimy zdecydowane NIE!!! Różaniec mój jest już tak zużyty że często się rozpada. Wynika to z ciągłych modlitw za zdrowie naszych kochanych ekscelencji i eminencji naszego kościoła katolickiego, a szczególnie umiłowanego i wielbionego mesjasza naszych czasów o Tadeusza. Wszelkie prawa zastrzeżone. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABE Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 26.04.04, 01:08 Jak mozna komus odmowic Ciala Chrystusa. On zmarl za nasze grzechy i to wlasnie grzesznicy (nie swieci) powinni miec prawo uczestnictwa w Komunii - to dla nich ratunek. Komunia nie moze byc traktowana jako nagroda, ale jako pomoc (zbawienie) dla nas wszystkich grzesznikow. A jesli po spowiedzi otrzymal on "absolution" to kto moze mu odmowic komunii? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Dziękuję wszystkimKatolikom i tak wolę was od inny 26.04.04, 01:24 Ajatollahów allahów i innych świrów religijnych. Pozdrawiam. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 01:43 Nie czytalem wszystkich postow,ale ztych co czytalem wynika, ze jestescie troche nie tak. Kerry jest katolikiem! i jak sam powiedzial "jestem przeciw aborcji,ale prawa kobiety powinny byc tu rowniez uzwglednione...",a zatem nie jest on za abarcja,tlko przewciw niej, jak wudac z powyzszego,tylko dopuszcza pewne przypadki,ktore jako wyjatkowe mogai powinny byc rozpatrywane na plaszczyznie wiary katolickiej! To wszystko,i wydaje mi sie ze reprezentuje on nabardziej rozsadny punkt widzenia,na drodze do wspolnego rozwiazania tego problemu.\ pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda stereotyp IP: *.gdynia.mm.pl 26.04.04, 02:16 Gość portalu: xxx napisał(a): > Kerry jest katolikiem! i jak sam powiedzial > "jestem przeciw aborcji,ale prawa kobiety powinny byc tu rowniez > uzwglednione...",a zatem nie jest on za abarcja,tlko przewciw niej, > jak wudac z powyzszego,tylko dopuszcza pewne przypadki,ktore jako > wyjatkowe mogai powinny byc rozpatrywane na plaszczyznie wiary katolickiej! > To wszystko,i wydaje mi sie ze reprezentuje on nabardziej rozsadny punkt > widzenia,na drodze do wspolnego rozwiazania tego problemu.\ ************************ Amerykanie znów histeryzują. Kerry ma swój pogląd i go wyraża. Nie namawia, nie zmusza. Stoi na stanowisku wolności wyboru dokonanego we własnym sumieniu. Skąd wzięło się amerykańskie przekonanie, że katolik jest ślepo poddany instrukcjom z Watykanu? Gdyby tak było, to nie doszło by reform soborowych. Z drugiej strony: amerykańscy politycy sami są sobie winni, obnosząc się ze swoją wiarą. To jest przyczyną konfiktów, bo jak wiemy, kampanie na poważniejsze stołki w USA przypominają zawody w obrzucaniu się gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nata Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.boanxx17.adsl-dhcp.tele.dk 26.04.04, 01:52 Emrion nie jest nienarodzonym dzieckiem, a w imie religi powinnismy wybaczac "błądzącym" kzzdy ma prawo do sowich przekonan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Dosyc Fanatyzmu! IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 02:21 Mamy juz wszyscy dosc fanatyzmu,nie tylko islamskiego, ale i G.W.Busha ktory jako katolik skazywal zawsze i skazuje na smierc ludzi uwiezionych!!!!!! A teraz skazuje na smierc ludzi niewinnych w imie jego opetanczej ideologii,ideologii zadzenia,ale tym swiatem; coz z tego,ze jest on przyciwny aborcji,to tylko puste slowa i jedno z nastepnych jego klamstw,bo jednoczesnie morduje on dzieci juz narodzone w Iraku!!! Kerry,zas jako rowniez katolik (ale inny niestety) wypowiada sie przeciw aborcji,a jednoczesnie daje pewna mozliwosc ruchu tym,co spotakalo w zyciu to co rzadko sie spotyka,i w dodatku chce to rozwiazac zgodnie z katolicka wiara i jej podstawowymi prawdami. Czy chcecie obludy Busza,czy tez racjonalnego,humanitarnego spojrzenia Kerrego,ktory chce polaczyc dwie rzeczy ze soba, ludzkie koniecznosci z wiara katolicka?! Wybor nalezy do was. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Dosyc Fanatyzmu! IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.04.04, 02:34 Jak tak dalej kosciol bedzie zabranial komunii, to niebawem nie bedzie mial komu rozdawac oplatkow. Owieczki dzisiaj nie sa glupie i nie beda sie sluchac glupiego pasterza, ktory tak naprawde nie wie co robi.Ten co zabrania innemu, chcacemu dostepu (komunii) do Boga, uwazam ze robi to wbrew woli samego Boga, ktory nas wszystkich pokochal i przygarnia zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dosyc Fanatyzmu! IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 02:37 Gość portalu: U napisał(a): > Jak tak dalej kosciol bedzie zabranial komunii, to niebawem nie > bedzie mial komu rozdawac oplatkow. Owieczki dzisiaj nie sa glupie > i nie beda sie sluchac glupiego pasterza, ktory tak naprawde nie > wie co robi.Ten co zabrania innemu, chcacemu dostepu (komunii) do Boga, > > uwazam ze robi to wbrew woli samego Boga, ktory nas wszystkich > pokochal i przygarnia zawsze. Dokladnie.Nic dodac nic ujac. pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quadx Re: Dosyc Fanatyzmu! IP: *.dsl.scrm01.pacbell.net 26.04.04, 02:56 Bush nie jest katolikiem, czlowieku niepoczytalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dosyc Fanatyzmu! IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 03:15 Gość portalu: quadx napisał(a): > Bush nie jest katolikiem, czlowieku niepoczytalny. Przepraszam,pomylilem sie,chcialem uzyc slowa chrzesijanin. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: Dosyc Fanatyzmu! IP: *.bflony.adelphia.net 26.04.04, 03:20 hahahahaha!! tys sie chyba na marsie rodzil... bush nie jest katolikiem tylko baptysta)))))) zasiegnijk wiecej info na ten temat))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dosyc Fanatyzmu! IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 03:48 Gość portalu: gp napisał(a): > hahahahaha!! > tys sie chyba na marsie rodzil... > bush nie jest katolikiem tylko baptysta)))))) > zasiegnijk wiecej info na ten temat))) > pozdrawiam Juz zdazylem poprawic moj blad,byc moze nie zauwazyles. A wiec,teraz,skoros taki madry to odpowiedz mi na pytanie dlaczego Bush jest tak przeciwny aborcji? przeciez chyba te odlamy chrzescijanstwa nie sa ? Czyzbym sie znowu mylil? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Nastepny idiota. Bush nie jest katolikiem debilu. IP: *.sympatico.ca 26.04.04, 05:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nastepny idiota. Bush nie jest katolikiem deb IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 05:11 ile jeszcze takich debili sie zglosi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :::::::::::::::::: Newsday to gazeta do dupy - stanowczo ja odradzam IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 26.04.04, 03:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Newsday to gazeta do dupy - stanowczo ja odra IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 03:52 A co masz lepszego Playboy? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :::::::::::::::::: Re: Newsday to gazeta do dupy - stanowczo ja odra IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 26.04.04, 03:58 Zdazyles juz ocenic? Playboy nie odpowiada? Czytaj "Plomyczek". W sam raz na twoj poziom. Haha! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx [...] IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 04:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :::::::::::::::::: [...] IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 26.04.04, 04:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangur Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: 5.4R2D* / *.ntcif.telstra.com.au 26.04.04, 03:59 Kerry powinien powrocic do starego rodzinnego nazwiska "Kohn", ubrac jarmulke i pojs do postepowej synagogi popierajacej skrobanki (chyba takie juz w Ameryce powstaly?)i odpimpac sie od naszej wiary, ktora uzywa wylacznie do celow politycznych. Zauwazcie, ze uzywa typowo irlandskie (w USA automatycznie katolickie) nazwisko "Kerry", a nie popularna wsrod przechrztow wersje "przyrodnicza" (Winters, Summers, Waters, etc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 26.04.04, 04:09 Dokladnie tak. Powinien nieco zmodernizowac swoich starszych braci w wierze. Babke i dziadka tez. Zobaczylibysmy co by z tego wyszlo. Gość portalu: Kangur napisał(a): > Kerry powinien powrocic do starego rodzinnego nazwiska "Kohn", ubrac jarmulke i > > pojs do postepowej synagogi popierajacej skrobanki (chyba takie juz w Ameryce > powstaly?)i odpimpac sie od naszej wiary, ktora uzywa wylacznie do celow > politycznych. Zauwazcie, ze uzywa typowo irlandskie (w USA automatycznie > katolickie) nazwisko "Kerry", a nie popularna wsrod przechrztow > wersje "przyrodnicza" (Winters, Summers, Waters, etc) Odpowiedz Link Zgłoś
camel44 Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u 26.04.04, 04:32 Gość portalu: Kangur napisał(a): > Kerry powinien powrocic do starego rodzinnego nazwiska "Kohn", ubrac jarmulke i > > pojs do postepowej synagogi popierajacej skrobanki (chyba takie juz w Ameryce > powstaly?)i odpimpac sie od naszej wiary, ktora uzywa wylacznie do celow > politycznych. Zauwazcie, ze uzywa typowo irlandskie (w USA automatycznie > katolickie) nazwisko "Kerry", a nie popularna wsrod przechrztow > wersje "przyrodnicza" (Winters, Summers, Waters, etc) HI KOHN !!! Sweet hearts!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Co za kretynska dyskusja. W sam raz dla debili. IP: *.sympatico.ca 26.04.04, 05:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Co za kretynska dyskusja. W sam raz dla debil IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 05:13 ile jescze takich debili sie zglosi,ktorzy nie maja nic do powiedzenia,tylko to,ze Bush nie jest katolikiem. A skad wy wiecie kim on jest,naprawde? Zal mi was;szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek BUSH MA RACJE JELOPIE!... IP: *.sympatico.ca 26.04.04, 05:16 Madrzejsi to zrozumieli ale tacy jak wy nigdy nie wykumacie, bezmozgowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: BUSH MA RACJE JELOPIE!... IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 05:29 Gość portalu: Janek napisał(a): > Madrzejsi to zrozumieli ale tacy jak wy nigdy nie wykumacie, bezmozgowcy. A wiec kumaj dalej,rzecze dobrego kumania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Dlaczego Kerry ma byc tu winien? IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.04.04, 05:38 Przeciez to nie on bedzie decydowal o decyzji danej kobiety zazwyczaj, czy danego malzenstwa, czy dziecko ma sie narodzic czy tez nie. Jezeli kosciol uwaza to za grzech, to wlasnie ci, ktorzy zadecyduja o zabiciu plodu beda grzeszni, nie Kerry. W innych aspektach zycia jest podobnie. Biblia pisze: wszystko mi wolno, ale nie wszystko jest mi pozyteczne (czy dobre; juz dokladnie nie pamietam), tak wiec jako wolni, czy uwolnieni poprzez smierc Chrystusa jestesmy, nie narzucajmy niewoli innym w ich wolnym wyborze. Kosciol zamiast zabraniac komus komunii, powinien raczej zajac sie przekonywujacym nauczaniem, ze np. aborcja jest grzechem czy morderstwem. Kto sie sprzeciwi i nie poslucha sie tym naukom i postapi zgodnie ze swoim sumieniem, aczkolwiek wbrew kosciolowi, ten wezmie ten "grzech" na siebie. Trzeba pamietac, ze to Bog bedzie nas sadzil i rozliczal z naszych czynow. Mysle, choc byc moze mylnie, ze tych, ktorzy celowo zabraniaja chcacym komunii i jednoczenia sie z Bogiem, On tez ich za to rozliczy swoja sprawiedliwa miara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dlaczego Kerry ma byc tu winien? IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 05:44 Gość portalu: U napisał(a): > Przeciez to nie on bedzie decydowal o decyzji danej kobiety > zazwyczaj, czy danego malzenstwa, czy dziecko ma sie narodzic czy tez > nie. Jezeli kosciol uwaza to za grzech, to wlasnie ci, ktorzy > zadecyduja o zabiciu plodu beda grzeszni, nie Kerry. W innych > aspektach zycia jest podobnie. Biblia pisze: wszystko mi wolno, ale > nie wszystko jest mi pozyteczne (czy dobre; juz dokladnie nie > pamietam), tak wiec jako wolni, czy uwolnieni poprzez smierc > Chrystusa jestesmy, nie narzucajmy niewoli innym w ich wolnym > wyborze. Kosciol zamiast zabraniac komus komunii, powinien raczej > zajac sie przekonywujacym nauczaniem, ze np. aborcja jest grzechem czy > morderstwem. Kto sie sprzeciwi i nie poslucha sie tym naukom i > postapi zgodnie ze swoim sumieniem, aczkolwiek wbrew kosciolowi, ten > wezmie ten "grzech" na siebie. Trzeba pamietac, ze to Bog bedzie > nas sadzil i rozliczal z naszych czynow. Mysle, choc byc moze > mylnie, ze tych, ktorzy celowo zabraniaja chcacym komunii i > jednoczenia sie z Bogiem, On tez ich za to rozliczy swoja > sprawiedliwa miara. Ano wlasnie,i dokladnie tak jak mowisz moj przyjacielu. Widze,ze sa jednak tutaj ludzie myslacy rozsadnie, z czego sie bardzo ciesze. pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Taliby IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.04.04, 06:20 Oni tez wszystko wiedzieli i o wszystkim decydowali, majac nalozony swoj "sluszny" patent na zycie i postepowanie wszystkich swoich owieczek. Tam dopiero zabronien nie skapiono. Sami wiemy jak owieczkom to sie podobalo. Mullom oczywiscie tak, bo majac dostateczna ilosc kobiet na codzien, z pelna obsluga, nie musieli patrzec na inne, a i swoich tez ogladac wszystkim zabronili, nie mowiac juz o jakimkolwiek ich dotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.04.04, 06:45 Ksieza przeciez sie wyrzekli kobiet. Dlaczego wiec tak bardzo chca ingerowac w ich zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Re IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 06:56 Gość portalu: U napisał(a): > Ksieza przeciez sie wyrzekli kobiet. Dlaczego wiec tak bardzo chca > ingerowac w ich zycie? Co to znaczy wyrzekli sie kobiet? Kobiety sa jak i mezszczyzni ludzmi chyba? A zatem nie rozumiem tego pytania,czyzby tylko wtedy mogli w nie ingerowac kiedy by sie nie wyrzekli mezczyzn? Wpadles we wlasne sidla moj drogi,jestes szatanem i kazdy to wie. A wiec idz do piekla,bo tam jest Twoje miejsce! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Re IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.04.04, 07:13 Wyrzeczenie sie kobiety nastepuje z przyjeciem kaplanstwa. Pamietaj ze Bog blogoslawil kobiete i dal ja wlasnie mezczyznie, bo jak Biblia pisze Adam bez kobiety byl smutny na ziemi. To wyrzeczenie sie dotyczy oczywiscie tylko KK bo tam wyboru nie ma. Inne religie jak tez inne koscioly czy wyznania chrzescijanskie daja mozliwosc swoim kaplanom wybor -moga sie zenic lub byc w celibacie. Tam gdzie taka mozliwosc wyboru istnieje, tylko wyjatki sie nie zenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Re IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 07:30 Gość portalu: U napisał(a): > Wyrzeczenie sie kobiety nastepuje z przyjeciem kaplanstwa. Pamietaj ze > Bog blogoslawil kobiete i dal ja wlasnie mezczyznie, bo jak Biblia > pisze Adam bez kobiety byl smutny na ziemi. To wyrzeczenie sie > dotyczy oczywiscie tylko KK bo tam wyboru nie ma. Inne religie jak > tez inne koscioly czy wyznania chrzescijanskie daja mozliwosc swoim > kaplanom wybor -moga sie zenic lub byc w celibacie. Tam gdzie taka > mozliwosc wyboru istnieje, tylko wyjatki sie nie zenia. Ja osobiscie wiem,ze brak wspolzycia z kobieta jest dla mezczyzny o wiele bardziej pozyteczny,i to nawet z fizjologicznego punktu widzenia niz nie. Wspolzycie z kobieta to koniec wszelkich mozliwosci dla mezczyzny,jak wlasciwe rozpoznanie swiata,i jego partycypacja poprzez jego umysl i dzusze. Wspolzycie zabija te forme oddzialywania,dlatego ludzie,ktorzy uwazani byli za tzw."uzdrowicieli" utracili te moc,kiedy zaczeli wspolzyc seksualnie z kobietami.Wspolzycie z kobieta jest dla mezczyzny "zabojcze",bo zabija w nim to co najpiekniejsze,czyli ducha! Rowniez z fizjologicznego punktu widzenia jest destrukcyjne,a to dlatego ze podstawowy hormon meski,testasteron jest produkowany inaczej w przypadku wspolzycia,a inaczej w nie;a jest on odpowiedzialny za widzenia i odczuwanie swiata wogole,a zatem ten co wspolzyje traci kontakt ze swiatem go otaczajacym i staje sie "zwierzeciem" w pewnym sensie,bo juz nigdy tam nie powroci. To jest cos podobnego do dziewidztwa,porprostu u mezczyzn jest to samo, tyle,ze na innej plaszczyznie. Dlatego celibat jest koniecznym,zarowno dla kobiet i mezczyzn,aby mogli wpelni pokochac Boga i zyc z Nim w doskonalym zjednoczeniu,bo tylko wtedy sa zdolni rozpoznac otaczajacy ich swiat jako wlasnie taki. Ludzie swieccy nie rozumieja tego,i poruszaja sie jakby we mgle,chociaz Pan Bog niektorym z nich daje swiatlo swej mocy i sa zdolni isc za Nim pomimo swych bledow;a dlaczego jednym daje a innym nie,to nie wiem,bo nie jestem Nim. pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Re IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.04.04, 07:54 Nie plec glupot. Ducha zabic nie mozna. Chrystus powiedzial cos o zabijajacych cialo, ale nie mogacych zabic ducha. Tak wiec wspolzycie z kobieta tez nie zabija ducha mezczyznie. Mnie osobiscie jako mezczyznie wspolzycie z kobieta dodaje ducha, nie odwrotnie. Jestes widocznie pedalem, dlatego tak sie wyrazasz o wspolzyciu z kobieta. Bog dal kobiete mezczyznie na radosc i powiedzial zeby sie rozmnazali czy zaludniali ziemie (juz nie pamietam dokladnie). Ty swoje teorie celibatu opierasz na niezdrowych umyslach, czyli tych ktorzy go wprowadzili. Wprowadzili po to, by nie dzielic majatku koscielnego pomiedzy dzieciakow ksiezy. Wszystko mialo podlegac pod miecz czy wladze Watykanu w tym czasie. Poczytaj troche historii, ale nie koscielnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Re IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 08:04 Wiem,ze moje mysli nie sa efektowne,ale niestety taka jest prawda. Pedalem nie jestem,wrecz przeciwnie,i zaluje ze nie zostalem ksiedzem,takim wlasnie jak sobie wyobrazam. To wszystko,a TY mozesz mowic co chcesz,ale to i tak nie ma znaczenia, bo swiat posluguje sie inna logika i z czasem zobaczysz,ze tak jest naprawde;a moze juz to wiesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Re 26.04.04, 11:57 Gość portalu: U napisał(a): > Ksieza przeciez sie wyrzekli kobiet. Dlaczego wiec tak bardzo chca > ingerowac w ich zycie? Jest to nie prawdą. U nas ksiądz ma piękną kuchareczkę i jeździ z nią na wczasy. A z ambony potępia konkubinat. Młodym zaś w naukach przedślubnych dowodzi że stosunki seksualne bez ślubu kościelnego to grzech. Amen. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP [...] IP: *.157.14.56.Dial1.Boston1.Level3.net 26.04.04, 06:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U [...] IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.04.04, 06:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk_1937 Re: Taliby IP: 81.213.29.* 26.04.04, 07:55 We wszystkich krajach demokratycznej Europy,juz nie ma takich dyskusji. Jest seperacja Panstwa od kosciolow. Kobieta nareszcie po wiekach niewolnictwa ,moze decydowac o dacie i momencie swojego macierzynstwa. Aborcja ,ktora naturalnie jest ostatecznym wyjsciem, jest dozwolona . Ze koscoly katolickie i muzulumanskie chca narzucic swoje prawa,na to nikt nie zwraca uwagi! Karawana idzie a psy skomleja Niech zyje seperacja Panstwa od kosciola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Taliby IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 08:10 Gość portalu: henryk_1937 napisał(a): > We wszystkich krajach demokratycznej Europy,juz nie ma takich dyskusji. > Jest seperacja Panstwa od kosciolow. > Kobieta nareszcie po wiekach niewolnictwa ,moze decydowac o dacie i momencie > swojego macierzynstwa. > Aborcja ,ktora naturalnie jest ostatecznym wyjsciem, > jest dozwolona . > Ze koscoly katolickie i muzulumanskie chca narzucic swoje prawa,na to nikt nie > zwraca uwagi! > Karawana idzie a psy skomleja > Niech zyje seperacja Panstwa od kosciola Jestes poprostu glupi. Na szczescie przywodcy wielkich krajow,w tym przedewszystkim USA nie sa tacy.Och,co by to byl za swiat? :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Taliby IP: *.dyn.optonline.net 26.04.04, 09:05 Gość portalu: henryk_1937 napisał(a): > We wszystkich krajach demokratycznej Europy,juz nie ma takich dyskusji. > Jest seperacja Panstwa od kosciolow. > Kobieta nareszcie po wiekach niewolnictwa ,moze decydowac o dacie i momencie > swojego macierzynstwa. > Aborcja ,ktora naturalnie jest ostatecznym wyjsciem, > jest dozwolona . > Ze koscoly katolickie i muzulumanskie chca narzucic swoje prawa,na to nikt nie > zwraca uwagi! > Karawana idzie a psy skomleja > Niech zyje seperacja Panstwa od kosciola Oj,przepraszam,ale nie przeczytalem tego postu zbyt dokladnie. Jeszcze raz przepraszam. Nie znaczy to,ze sie z nim zgadzam,ale moja odpowiedz jest nie adekwatna do tej wypowiedzi. Teraz juz nie mam czasu na te dyskusje,mysle ze masz wiele racji. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... [...] IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 26.04.04, 08:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: multikulti Jestem za aborcją i usypianiem chorych dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 08:54 Ciało kobiety odrzuca nawet 20 płodów zanim pozwoli na rozwój jednego. Kobieta ma na to wpływ - poprzez swój nastrój i podświadomość. Czy mamy przez to zakazać kobietom posiadania podświadomości i wahań nastrojów? Nie dyskutowałbym o oczywistej potrzebie aborcji płodów chorych oraz być może także usypiania małych dzieci z wodogłowiem, które dostali podczas porodu - bo jest to długoletnia męczarnia dla dziecka i jeszcze większa dla matki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RomanW Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.cft.edu.pl 26.04.04, 09:58 Grzechem nie jest opowiedzenie się za prawem kobiet do aborcji, ale dokonanie aborcji. Jeżeli Kościół podchodzi tak absolutystycznie do ochrony życia ludzkiego, to niech potępi w ten sam sposób polityków, którzy: 1. są za karą śmierci 2. dopuszczają możliwość wypowiedzenia wojny obcemu państwu 3. nie chcą karać wszystkich, którzy zabili człowieka w obronie koniecznej (w każdym z tych wypadków zabójca dopuści się grzechu, w Dekalogu nie ma wyjątków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzia Homoseksualiści mogą być pełnoprawnymi członkami IP: *.stereo.pl 26.04.04, 10:17 Homoseksualiści mogą być pełnoprawnymi członkami kościoła i są (ci którzy tego chcą). Nie rozumiem dlaczego autor artykułu uważa, że tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Watykańska instrukcja o liturgii. Czy można u IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.04, 10:20 Całkowicie się z tobą zgadzam, jeśli ktoś popiera zabijanie, to żyje w grzechu ciężkim i nie może przyjmować Komunii Świętej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez kompromisow.! Mozna tez do komunii zezwolic Bin-Ladenowi. !!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.04, 11:34 Mordercy i zwolennicy mordow sa potepiani nietylko w wiarze chrzescijanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś