Dodaj do ulubionych

Gdybym sam byl Palestynczykiem............

IP: *.bchsia.telus.net 02.05.04, 22:57
to z pewnoscia nalezlabym do ruchu oporu,strzelalbym z kalacha w
zydow,podkladal bomby w ruchliwych miejscach, z panzerfausta strzelal w
autobusy (najlepiej w te zolte), podrzynal gardla schwytynym judasom
Obserwuj wątek
    • Gość: Dawid Re: Gdybym sam byl Palestynczykiem............ IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 23:32
      Gość portalu: lutek napisał(a):

> to z pewnoscia nalezlabym do ruchu oporu,strzelalbym z kalacha w
      > zydow,podkladal bomby w ruchliwych miejscach, z panzerfausta strzelal w
      > autobusy (najlepiej w te zolte), podrzynal gardla schwytynym judasom

Choć trudni w to uwierzyć, kiedyś miałem podobne poglądy - gdy patrzyłem na
      cierpienie Palestyńczyków szlag mnie trafiał. Ale teraz myśle inaczej.
      PO pierwsze powinieneś zgłębić historię konfliktu. Na Bliskim Wschodzie nie ma
      świętych, każdy ma swoje interesy i każdy je rozgrywa. Arabowie przez lata
      dążyli do nowego Holocaustu, chcieli fizycznej likwidacji narodu żydowskiego. I
      to polityka przywódców m.in. Egiptu, Syrii, Jordanii sprawiła, że dziś
      Palestyńczycy cierpią. A po drugie poczytaj Pismo Święte. Tam znajdziesz
      odpowiedzi i mądrość która sprawi, że zaczniesz o wszystkich ludziach, także o
      Żydach myśleć jak o istotach bożych. Przestać nienawidzieć - to jest cel.
      • Gość: . Re: Gdybym sam byl Palestynczykiem............ IP: 154.11.98.* 02.05.04, 23:43
        Gość portalu: Dawid napisał(a):

> Gość portalu: lutek napisał(a):
        >
        > > to z pewnoscia nalezlabym do ruchu oporu,strzelalbym z kalacha w
        > > zydow,podkladal bomby w ruchliwych miejscach, z panzerfausta strzelal w
        > > autobusy (najlepiej w te zolte), podrzynal gardla schwytynym judasom
        >
        > Choć trudni w to uwierzyć, kiedyś miałem podobne poglądy - gdy patrzyłem na
        > cierpienie Palestyńczyków szlag mnie trafiał. Ale teraz myśle inaczej.
        > PO pierwsze powinieneś zgłębić historię konfliktu. Na Bliskim Wschodzie nie
        ma
        > świętych, każdy ma swoje interesy i każdy je rozgrywa. Arabowie przez lata
        > dążyli do nowego Holocaustu, chcieli fizycznej likwidacji narodu żydowskiego.
        I
        >
        > to polityka przywódców m.in. Egiptu, Syrii, Jordanii sprawiła, że dziś
        > Palestyńczycy cierpią. A po drugie poczytaj Pismo Święte. Tam znajdziesz
        > odpowiedzi i mądrość która sprawi, że zaczniesz o wszystkich ludziach, także
        o
        > Żydach myśleć jak o istotach bożych. Przestać nienawidzieć - to jest cel.

------------------
        widzisz,nasze drogi oswiecenie nie byly jednak rownolegle.
        Ja cale zycie popieralem Izrael, szlag mnie trafial jak w latach 1980`s i
        1990`s widzialem wybuchajace autobusy.
        Moje spojrzenie zmienilo sie na na uniwersytecie gdy mialem napisac prace
        o konflikcie palestynsko-izraelskim.
        Tematem glownym mial byc palestynski terroryzm.
        Po przeczytaniu kilku ksiazek,kilkunastu artykulow i wywiadow (internetu
        niestey ale jeszcze wtedy nie bylo) zrozumialem,ze cale zycie bylem oklamywany.
    • lee.miller a nie wolałbyś się uczyć? nt 02.05.04, 23:45
    • Gość: ale-jaja Re: Gdybym sam byl Palestynczykiem............ IP: *.lezajsk.info / 213.199.192.* 02.05.04, 23:50
      Odpowiedz mi na jedno pytanie - Kim jesteś dzisiaj ?
      Polakiem czy Kanadyjczykiem ?
    • Gość: axx Re: Gdybym sam byl Palestynczykiem............ IP: 207.191.236.* 03.05.04, 03:09
      Ten konflikt palestynczycy przegrali. Ojczyzna ta prawdziwa jest Jordania i tam powinni robic to co w Izraelu. Niestety byli tam ale bardzo szybko zostali
      zlikwidowani (ponad 20 tys. w kilka dni) wlasnie przez.......palestynczykow(wojska krolewskie)
      • Gość: ale-jaja Re: Gdybym sam byl Palestynczykiem............ IP: *.lezajsk.info / 213.199.192.* 03.05.04, 03:35
        lutek - jest nie doinformowany :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka