Dodaj do ulubionych

Lampeduza a Kosowo

05.04.11, 00:31
Jak uprzejmie donosi GW, Eurokołchoz naradza się, co zrobić z Lampeduzą:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9377671,PE__Co_robic_z_uchodzcami_z_Afryki_.html#opinions

Wg tych danych na Lampeduzę przybyło już 15 tys. uchodźców, tymczasem liczba tubylców to raptem ca 5 tys. Potok przybyszów nie ustaje, co ułatwi chyba wkrótce decyzję, niedługo bowiem tubylcy na Lampeduzie będą stanowić paroprocentową, archaiczną mniejszość. A wtedy wreszcie nie powinno chyba NIC stać na przeszkodzie, by zastosować wariat kosowski. No bo czemu nie?
Obserwuj wątek
    • zlotamajka Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 00:45
      I kto za to wszystko zaplaci. Oto pytanie.
      • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 00:53
        No ci sami europejscy idioci samobójcy, którzy płacą za i na Kosowo. Czyli nasze europejskie "elity" popełniające na koszt podatnika sepuko.
        • zlotamajka Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 00:59
          Czy to sepuko to nie wiem. To raczej samobojstwo (sepuko) + masowe morderstwo albo przynajmniej wielka bieda i rozboje. Bo tylko tym to sie moze skonczyc. Ciekawe gdzie sa ci forumowi moralisci. Jakos wciaz od nich nie slychac na ten temat.
          • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:03
            Ja tymczasem podziwiam, jak cwanie USA tym razem rozgrywają tą partię szachów. Chapeau bas, czyli Hut ab!
            • czlowiek_ksiazka Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:08
              A jak myślisz za co sprytny i cwany prezydent Husajn dostał nagrodę Nobla? :)

Od zawsze uważam, że noblowaci powinni dawać nagrodę za bezbłędnie rozegraną partię szachów. Kasparow by coś dostał wtedy. :)
              • zlotamajka Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:11
                Tylu wojakow juz ta nagrode pokolu dostali ze ona powinna sie nazywac nagroda wojny. Wtedy moznaby prawie powiedziec ze ten spryciaz slusznie ja dostal.
              • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:13
                Ja myślę, że to zasługa doradców, to oni się uczą i wyciągają wnioski.
                • czlowiek_ksiazka Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:29
                  Z Obamą współpracują najlepsi. Wszyscy.
                  Najbardziej tęgie głowy z obozu -repu przeszły do łagru Husajna, jeśli się nie mylę.
                  Nie tylko prof. Brzeziński, prof. Kissinger też z nim sympatyzuje chyba...
                  • zlotamajka Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:31
                    Nie tylko prof. Brzeziński, prof. Kissinger też z nim sympatyzuje chyba...

Ci dwaj juz od dawna wspolpracuja......
                  • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:48
                    Otóż to, zmieniają obozy jak paszporty czy inne rękawiczki.
            • zlotamajka Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:09
              Obama to sprytny lis. Steruje z daleka i raczki umywa. A Europejskie Napoleony az rwa sie do bombardowania. Bush z tym swoim kowbojskim stylem byl duzo mniej grozn bo wzbudzal duzy sprzeciw i stal sie liability dla mocodawcow. Obama jest o wiele grozniejszy. Obawiam sie ze wygra nastepne ture.
              • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:15
                Myślę, że doradcy stali sią sprytniejsi. I jak dobrze pójdzie znów wystawią Obamę - świetnie się sprawdza, jak dotąd.
                • zlotamajka Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:22
                  Ze go wystawia jeszcze raz nie ma dwoch zdan. Ale to raczej nie doradzcy a odpowiednia osoba do odpowiedniej roli.
                  • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:26
                    no, on sama o tym nie decyduje.
        • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:00
          Jeszcze 5-7 lat europejskiej polityki zgodnej z celami SMD, a będziemy mieć w starej EU sytuację jak na Bałkanach czy w Afryce Płn. po szczęśliwej demokratyzacji.

Herr7 martwi się tym, że rosyjskie elity są gangsterskie i sprzedajne. Chciałabym mieć jego zmartwienia.
      • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:10
        Zebyśmy się dobrze zrozumiały - ja ironizuję, na dzień dzisiejszy to mało prawdopodobny scenariusz, ale za kilka lat? Aby się przed nim obronić, EU będzie musiała stać się tak agresywna jak USA. Czyli kolejni gracze zostaną wciągnięci w konflikt ze światem muzułmańskim.
        W konflikt, który wcale nie był ich konfliktem, podobnie jak i pierwotnie nie był amerykańskim.
        • zlotamajka Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:14
          Az tak malo prawdopodobny to on nie jest. Biorac pod uwage ze tna cale budzety bo ich nie stac a na bomby ich stac. Takie konflikty sa drogie i finansowo i spolecznie. A jak taki nawal EU przyjmie? Za co i gdzie?
          • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:19
            To jest lot pod podpalenie Europy, w tym sensie jak na Bałkanach, czy w Afr. Płn.
            Zdaje się, że chaos ma być wszędzie, no z pewnym wyjątkiem. Jak mawiał poeta: "Niech na całym świecie wojna, byle moja wieś spokojna".
            • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:21
              Korekta.

to jest lont
            • zlotamajka Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:26
              Otoz to. Tu widac slabosc imperium ktore aby utrzymac swoja pozycje niszczy panstwa i wprowadza chaos. Europa w chaosie finansowym, politycznym i spolecznym nie tylko nie bedzie w stanie konkurowac z USA ale tez sie czemukolwiek sprzeciwic co np. probowali z ta inwazja na Irak.
              • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:31
                Owszem, i im bardzie nastraszona Ruskimi, terrorystami, Chińczykami i inną Al-kaidą, tym bardziej w swej słabości posłuszna. Europę zach. (wschodnia się nie liczy) należy doprowadzić znów do stanu po II WS tyle, że pokojowo, bez bomb (Niemcy zrobili się niestety strasznie pacyfistyczni).
                • zlotamajka Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:33
                  Oj jak sie chce to bez Niemiec sie obejdzie:)
                  • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:36
                    Owszem, dlatego znaleziono inne metody destabilizacji niż wojna.
                    • eva15 Re: Lampeduza a Kosowo 05.04.11, 01:40
                      Bogata, silna Europa Zach. potrzebna była tak długo, jaka długo istniało zagrożenie ZSRR, po tym byłaby już tylko niepotrzebnym konkurentem. Natomiast słaba, opanowana chaosem będzie nadal wygodnym, wystraszonym klientem liczącym na obrończe skrzydła.
                • eva15 Uroki imigrantów na Lampeduzie 05.04.11, 01:35
                  Dobry link od Swiblowo pokazujący, co nas czeka:

"Imigranci na włoskiej wyspie Lampeduza coraz częściej pokazują na co ich stać i czym grozi wpuszczenie ich do Europy. Dzisiaj grupa nieletnich, kolorowych imigrantów zdemolowała i podpaliła budynek parafialny, w którym miejscowy proboszcz udzielił im gościny.

Parafia przyjęła 36 nielegalnych imigrantów z północnej Afryki, głównie Tunezji. Dwudziestu z nich zostało przerzuconych przez włoski rząd na stały ląd. Ci którzy pozostali na miejscu zaczęli wybijać okna i demolować przykościelny dom, a następnie podłożyli ogień. Według podpalaczy, był to sposób żeby zaprotestować przeciwko temu, iż muszą pozostać na Lampedusie. Fakt, że nikt ich tam nie zapraszał najwidoczniej nie miał tu znaczenia.
                  Do takich przypadków na Lampedusie dochodzi coraz częściej. Dzisiejsza włoska prasa pisze, że wyspa znalazła się na skraju rewolty imigrantów, którzy grożą, że "podpalą wszystko".

autonom.pl/index.php/news/informacje/1073-imigranci-podpalili-budynek-parafialny-na-lampedusie
                  • czlowiek_ksiazka Re: Uroki imigrantów na Lampeduzie 05.04.11, 01:55
                    Oj niemożliwe, przestań evo15 - wszyscy wiedzą, że to "ruskie" zrobiły, a w najgorszym przyp. terrorysty...
                    • eva15 Re: Uroki imigrantów na Lampeduzie 05.04.11, 01:58
                      Ale chyba nie te terrorysty wspierane w Libii przez SMD? Te dopiero się wybiorą do EU, po zwycięskim marszu przeciw Kadafiemu.
                      • czlowiek_ksiazka Re: Uroki imigrantów na Lampeduzie 05.04.11, 02:01
                        Z tymi terrorystami to wszystko mi się już pokićkało.
                        Wśród libijskich powstańców - tych dobrych i demokratycznych jest ponoć jakaś odmiana mitycznej al-kaidy. SIC!? Gdzieś w prasie czytałem czy na forum...
                        Ja czekam na to, co mówi Departament Stanu i wiem kto sieje terror. Inaczej ogarnąć się tego nie da.
                        A wszystkiemu winne i takie Europejczyki. :)
                        • bogumilka 16 maja 1988 roku bomby z gazem musztardowym, sari 05.04.11, 06:42
                          16 maja 1988 roku bomby z gazem musztardowym, sarinem i tabunem spadły na kurdyjskie miasto Halabdża. Ocenia się, że zginęło od ponad trzech tysięcy do pięciu tysięcy ludzi; wielu z tych, którzy przeżyli przez długi czas nie mogło dojść do zdrowia.

Broń chemiczna była także użyta w czasie irackiej ofensywy „Afnal" - trwającej siedem miesięcy kampanii, podczas której zginęło od pięćdziesięciu do stu tysięcy Kurdów, a setki ludzi zostały okaleczone.

Jacy ci dyktatorzy sa milusi. A obrończynie dyktatur!

• bogumilka 21 grudnia 1988. Nad Lockerbie 05.04.11, 06:44
                            Katastrofa lotu Pan Am 103 miała miejsce 21 grudnia 1988. Nad Lockerbie, w wyniku podłożenia na pokładzie bomby, eksplodował amerykański samolot Boeing 747 (Jumbo Jet) linii Pan American World Airways (lot 103) lecący z Londynu do Nowego Jorku z 259 pasażerami na pokładzie. Wszyscy zginęli, a spadające szczątki samolotu zabiły także 11 mieszkańców miasta.
                            • bogumilka Czy miłośnicy dyktatur mają sumienie? 05.04.11, 06:45
                              A może im płaca za popieranie?
                      • zlotamajka Re: Uroki imigrantów na Lampeduzie 05.04.11, 02:01
                        Te dopiero się wybiorą
                        > do EU, po zwycięskim marszu przeciw Kadafiemu.

Ci dostana posadki warlords w panstewkach niegdys zwanych Libia a w Europie kase beda prac. I interes bedzie sie krecil.
                        • eva15 Re: Uroki imigrantów na Lampeduzie 05.04.11, 02:05
                          Zgoda, oni niw wyemigrują, ale ich demokratyczna władza spowoduje masową emigrację.
                          • zlotamajka Re: Uroki imigrantów na Lampeduzie 05.04.11, 02:10
                            Problem zaczyna byc taki ze ta sama demokratyczna wladza i te same problemy wszedzie. Zaczyna brakkowac krajow nadajacych sie do emigracji. Mysle o Chavezie ale jak on dlugo sie utrzyma przy tym demokratycznym parciu.
                      • eva15 Uroki imigrantów w Niemczech 05.04.11, 02:03
                        Najweselsze jest z mojej toczki zrienia to, że teraz właśnie w Niemczech w wyborach do landtagów Zieleni szturmem zdobywają władzę. A to taka miła partia, która bardzo głośno nawołuje do przyjmowania WSZYSTKICH emigrantów z Afryki Płn. Jak to się przypadkiem dobrze składa, są szanse, że Lampeduza będzie wszędzie.
                        • kaszebe12 Re: Uroki imigrantów w Europie... 05.04.11, 08:06
                          Moze, w koncu, otworzymy slepia i zrozumiemy ,ze araboislamizacja Europy nie jest ( tak jak to , z pozoru, wyglada) zjawiskiem spontanicznym , ze tu , tam ,wybucha jakas Lampeduza...-Jest to zjawisko trwajace od lat , strukturalne , przewidziane i chciane. -Rzecz jasna -odezwa sie glosy mowiace o idiotyzmie teorii spiskowych , faszyzmie , rasizmie i nietolerancji...
                          "Demokracja" ? -Nie zapominajmy o tym ,ze Stalin , Hitler , Mussolini , czy inny Napoleon nie wyskoczyli z magicznego czepka , a byli skutkiem rzadow "demokratow" -drobnych cwaniaczkow i kupczykow niskiego lotu...

Glosujmy , placmy podatki i stulmy pyski ! ! !
                          • eva15 Re: Uroki imigrantów w Europie... 05.04.11, 13:51
                            Wszystko, co nie jest zgodne z jedynie słuszną teorią podawaną przez mainstream, jest teorią spiskową.
                          • swiblowo Opowiem Wam historie pily 06.04.11, 01:27
                            Pewnego wiosennego dnia w zeszlym roku podjezdzam samochodem pod blok. Juz go widze...podchodzi ze spalinowa pila w reku i zaczyna sie : -Kup pile, pila dobra jest, na dacze itd. Mowie mu, ze nie chce zadnej pily, znikam w wejsciu. No ale...trzeba wyjsc z psem. Wychodze, spacerujemy, wracamy, widze go. Siedzi na lawce przed moja klatka z...pila. Zaczyna sie :-Kup pile, pila dobra jest, na daczy pila potrzebna...itd. truje dupe. Mysle sobie: na h... poslac nie za bardzo dobry wariant - porysuje malpa mi samochod, wiec mowie: - Nie mam daczy a noz do krojenia chleba juz mam. Kup odkurzacz, ja handluje odkurzaczami, chodz ci pokaze jaki swietny sprzet, kup odkurzacz ode mnie, odkurzacztenjestsuper! On sie pyta, czy drogi. Mowie mu : drogi jest bardzo, ale nie pozalujesz, swietny jest ten odkurzacz, potrzebny on ci jest bardzo i dalej namolnie : - kup odkurzacz...Przestal proponowac pile. Widocznie moja oferta odkurzacza za 5 tys, dolarow byla lepsza!
                            • eva15 Re: Opowiem Wam historie pily 06.04.11, 01:41
                              Fajne, przypomina teksty z filmów powojennych pt. "kup pan cegłę""
                              • eva15 Re: Opowiem Wam historie pily 06.04.11, 01:48
                                To było z filmu "Eva chce spać".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka