Dodaj do ulubionych

Lenin wiecznie zywy.

01.05.11, 18:57
W ten dzien (1 maja) jakos pomyslalo sie mnie o tym,kto dla jednych jest najgorszym z najgorszych i zycza mu,zeby palil sie w piekle,dla drugich najlepszym i wiecznie zywym.
Dla mnie,biorac pod uwage Lenina nie jak czlowieka,a jak0 teoretyka i jak pozniej okazalo sie genialnego praktyka ,on nadal jest zywy,w tym co glosil.
Przed tym,jak mnie opluc,niech kazdy zostanowi sie- co on wie o nauce Lenina? Co wie o tym co on glosil i co by bylo,jak by Lenin zyl 10 lat dluzej?
W dalszej dyskusji,o ile bedzie ciekawa dla forumowiczy,jestem wstanie podzielic sie swoja wiedza o leninizmie,jako nauce (w swoim czasie sporo czytalem dziel Lenina ),prosze nie mylic z marksyzmo-leninizmem,ktory nie mial nic wspolnego z Marksem,jak i Leninym.
Na pocatek,dla zachety,podam dwie podstawowe tezy z jego nauki o partiach ,ktore sa obowiazkowe dzis w calym Swiecie,przedewszyskim tym demokratycznym ze Stanami na czele .Wiem ze partii istnieli i walczyli o wladze duzo wczesniej,niz o tym zaczal pisac Lenin,ale to wlasnie przyszly Wodz swiatowego proletariatu to wszystko opisal i zsumowal,dzieki czemu wystarcze siegnac do jego dziel,zeby miec gotowe recepty na stworzenia Panstwa,rzadzonego przez partii polityczne:
1.Cala dzialanosc praktyczna partii powinna podlegac jednemu celu-dojsce do wladzy i jak tylko ten cel jest zdobyty,robic wszystko,zeby wladzy nie stracic.Bez wladzy panstwowej,partia nie istnieje,tak twierdzil Lenin. Czy nie jest to aktualne po dzis?.Czyli leninizm odrzuca anarchie w calosci.
2.Lenin twierdzil,ze jak tylko partia dochodzi do wladzy,to pierwsze co powinna zrobic,to zbudowac pion wladzy ,czyli zwiekszyc aparat panstwowy,co zwieksza wladze.Dla tego aparat panstwowy izoluje sie z dwoch stron.Z jednej od myslacych inaczej,majacych inne interesy i zwolennikow jakich kolwiek sil odsrodkowych w terenie ,jak rowniez (z drugiej strony),kazda probe z zewnatrz ,czyli ze strony innego panstwa, nawiazac swoja wole i swoj kurs polityczny.To daje prawdziwa niepodleglosc dla Panstwa. I wlasnie ta teza jest najbardziej znienawiedzona przez globalistow,poniewaz przeszkadza w ostatecznym podporzadkowaniu innych Panstw.
Jak wiemy z historii Lenin w ciagu dwoch lat potrafil stworzyc dzialajace panstwo,ktore potrafilo skutecznie przeciwstawic sie interwencji wojskowej z zewnatrz,jak rowniez przetrwac zamet wojny domowej.O tym,jakos ,przeciwniki Lenina nie pamjetaja.
p.s. przed tym ,jak zaczac opluwac mnie,radzil by zajrzec na TA strone i przeczytac chociaz by cos. W sumie wiele tego nie jest,tylko 54 toma,kazdy zawiera srednio 300 kartek,czyli 600 stron -przyjemnego czytania.
Obserwuj wątek
    • kaszebe12 Re: Lenin wiecznie zywy. 01.05.11, 19:12
      Uzywasz ciekawego eufemizmu , Igor...-"globalisci".-A nie mozna ,tak po prostu , a poprawnie politycznie ? -Apacze.
      • igor_uk Re: Lenin wiecznie zywy. 01.05.11, 19:23
        kaszebe,jestem bardzo porawny politycznie,dla tego nadal bede twierdzic,ze globalisci,lub organizacji pozarzadowe.
        Przeciez dermokratory rowniez,nie twierdza,ze chca zabic wnukow dyktatora,a tylko twierdza,ze niszcza obiekty wojskowe.,w tym przypadku punkty dowodzenia.
    • jorl Re: Lenin wiecznie zywy. 01.05.11, 19:17
      Lenin jest mniej interesujacy. W koncu niewiele porzadzil. Duzo bardziej jest dla mnie interesujacy Stalin. Bo udowodnil duzo dluzej ze panstwo pod jego kierownictwem moze istniec.
      Ja mam Stalina ksiazki. Nie wszystkie! narazie Cztery. Tom 1,4,6,8. I wszystkie przeczytalem od dechy do dechy. Mam je po niemiecku, wydane w DDR 1952. Tytul Werke J.Stalin. Oprawione na brazowo, zapach dosc zatechly. Kupilem pare lat temu, musialy przelezec dlugo w piwnicy. Dla mnie ciekawe. Inne kupie sobie zapewne tez ale skad wziasc czas na czytanie??
      Jak sie chce czegos naprawde dowiedziec trzeba jak porzadny historyk samemu zrodla studiowac.

Pozdrowienia
      • igor_uk Re: Lenin wiecznie zywy. 01.05.11, 19:26
        jorl,poczytaj Lenina,zauwazysz ,ze Stalin nic nowego nie mial do powiedzenia.Do tego skorzystal z tego,co stworzyl Lenin,wiele doprowadzajac do absurdu.
        ------
        • jorl Re: Lenin wiecznie zywy. 01.05.11, 19:44
          gor_uk napisał:

> jorl,poczytaj Lenina,zauwazysz ,ze Stalin nic nowego nie mial do powiedzenia.Do

Nie igor, Lenin mnie nie interesuje. On tylko udowodnil ze potrafi niszczyc. Pare lat jak rzadzil duzo za malo aby udowodnic ze potrafi budowac.
          A mnie interesuje budowanie. I Stalin udowodnil ze potrafil budowac. I to dziesieciolecia.

Pozdrowienia
          • igor_uk Re: Lenin wiecznie zywy. 01.05.11, 19:52
            jorl,ty zartujesz?
            • jorl Re: Lenin wiecznie zywy. 01.05.11, 20:06
              igor_uk napisał:

> jorl,ty zartujesz?

Ja napewno wiem co mowie i tutaj napewno nie zartuje.
              Mamy inne spojrzenie na Swiat. Mnie interesuje organizacja panstwa/gospodarki. Ale taka ktora zostala udowodniona ze ma efekty.
              Teoretyzowanie mnie nie interesuje. Tzn. interesuje jesli jest udowodnione ze teoria jest dobra. To takie doswiadczenie zawodowe. Teoria-praktyka-teoria po kolei musie sie zgadzac. jak sie jedno z tych nie zgadza to won z tym.
              I Lenin udowodnil ze wladze moze zdobyc. I to tylko w szczegolnie sprzyjajacych okolicznoscich jakie byly w Rosji wtedy. Jego teorie zdobywania wladzy w krajach zachodnich mozna o kant d.. rozwalic. Jesli takowe nawet mial.
              A Stalin dostal w spadku zniszczony i przez Lenina kraj i cos z tym fantem musial zrobic. I zrobil.

Ja naprawde te 4 kasiazki Stalina przeczytalem. Sadze ze jestem jednym z niewielu na Swiecie ktory to teraz zrobil. I mysle ze kupie i przeczytam jeszcze ich troche. A Lenin moze sie dla mnie pojsc walic.

Pozdrowienia

• igor_uk Re: Lenin wiecznie zywy. 01.05.11, 20:31
                jorl,to jak nie zartujesz,to pozostawie twoj poziom wiedzy w tym temacie bez komentarza. Moze innym razem.
    • johnny-kalesony Dzisiaj pełno takich Leninów ... 01.05.11, 22:19
      Ja nie czytałem Lenina z powodów, które przemilczę, bo to nie jest forum humorum przecież. Jednakowoż - do rzeczy wracając ... Jeżeli wódz rewolucji istotnie wyprowadzał takie tezy ,to takich "filozofów" i "myślicieli politycznych" jest w Polsce i nadal sporo w Rosji jeszcze więcej: to młodziankowie ogoleni na łyso, miłośnicy samochodów marki BMW.
      Chcę po prostu stwierdzić, iż receptury wodza rewolucji to wypisz wymaluj strategia tworzenia grupy przestępczej o charakterze zbrojnym. Innymi słowy - jak w udany sposób stworzyć grupę przestępczą.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • igor_uk Re: Dzisiaj pełno takich Leninów ... 01.05.11, 22:32
        kalesony,pamjetam czasy,kiedy w ZSRR potepiali sie dziela,ktorych nikt nie czytal,krytykowali sie filmy,ktorych nikt nie ogladal.Ty jestes z tam tej epoki (mentalnie).Nic nie wiesz,nic nie czytales,ale potepiasz i krytykujesz.
        Przeciez dalem link do pelnego zebrania prac Lenina.Przeczytaj chociaz ten TOM 42 Zdziwisz sie,jak wiele jest aktualnego do dzis.
        • igor_uk Jak widze,temat nie chwyta. 01.05.11, 22:47
          temat nie chwyta,poniewaz nikt tak naprawda nic nie wie o Leninie,oprocz hasel,jak komunistycznych,w ktorych byl poprostu dobrym czlowiekiem i bardzo madrym,jak i hasel kapitalistycznych,z ktorych wylonia sie TAKI obraz.
          • kaszebe12 Re: Jak widze, chwyta. 02.05.11, 10:39
            Kurcze , Igor !-Slepy jestem ? -Gdzie jest ten link ,z 24-ym tomem ?-Chetnie poczytam...-W mej mlodosci komuna cenzurowala Ilicza...
            • igor_uk Re: Jak widze, chwyta. 02.05.11, 15:50
              kaszebe,rzeczywiscie jestes slepy.Ale moze TAK BEDZIE bardziej widoczny.
      • tornson Re: Dzisiaj pełno takich Leninów ... 03.05.11, 12:15
        johnny-kalesony napisał:

> Chcę po prostu stwierdzić, iż receptury wodza rewolucji to wypisz wymaluj strat
        > egia tworzenia grupy przestępczej o charakterze zbrojnym. Innymi słowy - jak w
        > udany sposób stworzyć grupę przestępczą.
        USA to też państwo stworzone przez taką grupę.
    • przyjacielameryki Re: Lenin wiecznie zywy. 02.05.11, 11:17
      Chyba w twojej głowie Igorek! Nikogo więcej ten przestępca nie interesuje! Mówiłem ci już że jesteśmy z innych światów.
    • wujcio44 Re: Lenin wiecznie zywy. 02.05.11, 11:28
      Jednak dla kacapów nie ma ratunku.
    • bywszy1 Re: Lenin wiecznie zywy-naprawde?+ 02.05.11, 11:34
      "Dla mnie,biorac pod uwage Lenina nie jak czlowieka,a jak0 teoretyka i jak pozn
      iej okazalo sie genialnego praktyka"
      Na czym polega genialnosc?Jezeli to co z innymi stworzyl,zginelo,przepadlo.
      A historia dalej sie toczy bez jego genialnosci.Nawet o nim nie wiedzac.
      Wczoraj Skypowalem na Ukraine.Z 1-szym Maja pozdrawialem,to sie ze mnie smiali.
      A u mnie w miscie?-Kilka pochodow konkurencyjnych.Kazda partia-swoj.

" przyszly Wodz swiatowego proletariatu "-watpie,czy proletariat np.w moim kraju o nim slyszal.

".Bez wladzy panstwowej,partia nie istnieje,tak twierdzil Lenin. Czy nie jest to ak
      tualne po dzis"-chyba nie!
      W moim kraju raz wygrywa jedna partia,raz druga.
      A pozatym sa jeszcze inne partie.Tworza koalicje,albo i nie.I istnieja.
      A on opisuje pewna szajke,ktora walczy o wladze.
      Tak bylo z Mussolinim,Hitlerem i im podobnymi.

".Lenin twierdzil,ze jak tylko partia dochodzi do wladzy,to pierwsze co powinna
      > zrobic,to zbudowac pion wladzy ,czyli zwiekszyc aparat panstwowy,co zwieksza w
      > ladze"-Czyli przede wszystkim Czeka,GPU,OGPU,NKWD,KGB-czyli trzymac ludzi za morde.
      Nic nowego-car mial ochranke-podobno z sumieniem,a IvanIV opricznikow,a Lenin rzezimieszkow.Nawet moj ulubiony A.Gajdar okazal sie "torpeda" tej zgrai.

Opisanie czegos,jeszcze nie swiadczy o genialnosci.

O jak to dobrze,ze te czaqsy mijaja.
      I mam nadzieje,ze ludzie o nich zapomna.
      • borrka Tez tak mysle, bywszy. 02.05.11, 12:45
        Z jednym wyjatkiem - mam nadzieje , ze ludzie nie calkiem zapomna.
        Chetnych do roli Stalinow, Leninow i Adolfów, rodzi sie wielu co roku.

A Igorek ... no coz... dobra szkola oktriabryat od malego !
        • igor_uk Re: Tez tak mysle, bywszy. 02.05.11, 16:06
          borcia,biedaku! Czy ty cokolwiek w swoim zyciu poznales cos doglebnie? Lizneles troche wszystkiego,a tak naprawda - wiedzy zadnej.
      • malkontent6 Re: Lenin wiecznie zywy-naprawde?+ 02.05.11, 16:00
        bywszy1 napisał:

> I mam nadzieje,ze ludzie o nich zapomna.

A ja mam nadzieję, że nie zapomną. :)
        • igor_uk Re: Lenin wiecznie zywy-naprawde?+ 02.05.11, 16:01
          malkontent,a co ty naprawda wiesz o Leninie?
      • igor_uk Re: Lenin wiecznie zywy-naprawde?+ 02.05.11, 16:05
        Po Leninie zostal sie Swiat taki ,jaki my znamy. Wplyw rewolucji bolszewickiej w Rosji na zycie zwyklych ludzi na calym Swiecie trudno przecenic.
        Kapitalisci bojac sie stracic wszystko,jak to stalo sie w Rosji,postanowili podzielic sie malym.
        • johnny-kalesony Re: Lenin wiecznie zywy-naprawde?+ 02.05.11, 16:26
          Całkowicie mylisz się, Igor. Ci "krwiożerczy kapitaliści" postanowili "podzielić się" z innymi (swoją drogą - co rozumiesz pod tym enigmatycznym określeniem?) już wcześniej, kiedy uświadomili sobie, że nie działają w społecznej próżni i losy ich samych od kondycji społeczeństwa zależą.
          Ta wzajemna zależność zupełnie likwiduje piramidalną bzdurę, znaną jako "walka klas". To prawda - nie znam tekstów Lenina, jak już pisałem wcześniej, jednakowoż mam za sobą lekturę "Kapitału" Marksa i za dyabła nie przypominam sobie, żeby w logiczny sposób dowodzono tam zasadności teorii walki klasowej. Dlatego też nie stanowi ona dla mnie i dla innych rozsądnych osób wartości innej, jak tylko próbka ideologicznej demagogii spod znaku żądnych władzy absolutnej frustratów.
          Do przedmiotu opisu wracając - "kapitaliści" nie tylko dają "ludowi" pracę. Oni również dzięki "ludowi" żyją, sprzedając im produkty swoich fabryk. Analogicznie - "lud" nie tylko pracę pobiera. "Lud" również o losach kapitalistów decyduje, a służy temu wolny rynek i swobodny wybór tego, czyje towary kupić a czyje nie. I stąd też wynika wzajemna zależność warstwy kapitalistów i klas pracowniczych.
          Marksizm (i pewnie Leninzm również) usuwając wolny rynek i demokrację, uczynił z ideologicznych demagogów władców absolutnych. Do złudzenia przypominających średniowiecznych feudałów, stojących ponad prawem właścicieli ludzi oraz ziem, do których ich przypisano.
          Czy rewolucja w Rosji wywarła więc wpływ na losy świata? Ależ oczywiście! Przede wszystkim pod postacią rozwoju technologii militarnych w krajach wolnego świata, obawiających się inwazji komunizmu poza jego sowieckie granice.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
      • tornson Re: Lenin wiecznie zywy-naprawde?+ 03.05.11, 12:20
        bywszy1 napisał:

> Na czym polega genialnosc?Jezeli to co z innymi stworzyl,zginelo,przepadlo.
        > A historia dalej sie toczy bez jego genialnosci.Nawet o nim nie wiedzac.
        Rewolucja zmieniła diametralnie życie ludzi na całym świecie. To dzięki rewolucji skończył się w Europie dziki kapitalizm, gdyby nie ZSRR i strach przed komunizmem nigdy nie powstałby na Zachodzie europejski model socjalny, ludzie dalej zapieprzaliby po kilkanaście godzin w fabrykach i rzadko dożywali 40stki. To strach przed rewolucją motywował reformy społeczne i socjalne w świecie kapitalistycznym. Dzieło rewolucji trwa i ma się dobrze.
        • bywszy1 Re:Eaak?!+ 03.05.11, 19:10
          A kto za to zaplacil?!!"!!!
          • malkontent6 Re:Eaak?!+ 03.05.11, 19:19
            bywszy1 napisał:

> A kto za to zaplacil?!!"!!!

Władza ludowa. :)
            • igor_uk Re:Eaak?!+ 03.05.11, 19:29
              nie ,malkontent,za to zaplacili narody zamieszkale Imperium Rosyjski.
              • bywszy1 Re:Eaak?!+ 03.05.11, 21:31
                Dlaczego europejscy filozofowie uwazaja,ze zycie tych narodow jest nic nie warte?
                • tornson O czym wy bredzicie??!! 09.05.11, 12:20
                  Poziom życia obywateli ZSRR rósł nieprzerwanie od 1945 roku, tak jak populacja wszystkich zamieszkujących tam nacji. Nędza, upadek i zniszczenie nastały wraz z rozpadem ZSRR.
                  A na Zachodzie pogarda jest dla życia mieszkańców byłych europejskich kolonii którzy swoją niewolniczą pracą generowali rozwój Europy za czasów dzikiego kapitalizmu.
    • rusek11 Re: Lenin wiecznie zywy. 02.05.11, 16:17
      dada, zrobiasz sie igoriosza za leninowca,he
      a interinzyner jorl ma racye, zaden z wowy byl praktyk jedyna sam teoretyk.
      z jego tomow najpopularniejszy byl 36-ty, ale dla poczytania koneseram, chociaz ostatnio sie spotykalem z wiadomoscia ze najbardziej czytelna w ewrope politykierskoekonomiczna knizka jest kapital, pewnie deza komusza, ale faktem jest ze intelektualisci (darmozjadzi parazyci) ewropiejscy majom sie znac na marksu, :)
      ja jedyno mam swom opinie, ze kazda ideologia zalezy i jest podzalezna pod mijscowy koloryt, naprzyklad tyn bolszewicy kontynuowali carska tradycye gdy okrainy sie maily lepiej niz 'oprawcy', taka kolej warsiawka-berlin powstala jak druga w rosyiskej imperii, albo traktowanie zasrancow-powstancow polaczkojezycznych przez monarche rosyjskom, kosciuszka, pirwszy azbest rzyczypospolitej, mial jaja i lapowe carska ziemniano-dworkowa odmowil przyjmujac gotowke od ruskiego oprawcy i emigrujac w piz.dhuj usrany, nie gorzej na 1830 wyszlo towarzycho tak, ze malachowski durak szluhaty chcial dalej zawalczac z pacewiczem, konstaty/gorbaczew/elcyn/medwiedeiew im sie marzy,hehe
      a takie kitajce z komuszej religyi zrobili uzytek na swoj koncesjusza pozytek i afropedalia lezy io kwiczy.
      polaczki som tym zbawcem swiata som, bo chrystusowi i blogoslowieni przez jahwe,dada.
      • igor_uk Re: Lenin wiecznie zywy. 02.05.11, 16:28
        rusek,tak naprawda zalozylem ten watek dla jaj,taki kasek dla bystrzakow ,typa przyjaciela amerykanskiego.Ale jak juz chcesz powaznie podyskutowac,to mozemy.
        Przedewszystkim musisz sobie uswiadomic,ze Lenin potrafil na ruinach imperium zbudowac bardzo sprawnie dzialajacy aparat panstwowy.W roku 1919 (czyli mniej niz dwa lata po rewolucji pazdziernikowej) w Radzieckiej Rosji ,pomimo trwajacej wojny domowej,byl zbudowany juz pion wladzy. W 1924 roku powstal juz ZSRR.Co do tego mial Stalin? Przeciez Stalin do realnej wladzy doszedl dopiero w roku 1927 ,po tym jak potrafil zwalczyc Trockiego i jego zwolennikow.
        • johnny-kalesony Re: Lenin wiecznie zywy. 02.05.11, 16:39
          Tak, rzeczywiście - był z niego niezły "aparat" ... ; )
          Tylko budowa normalnego państwa jakoś mu nie wyszła.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • igor_uk Re: Lenin wiecznie zywy. 02.05.11, 16:52
            kalesony,a przeciez w poscie,otwierajacym watek,napisalem-"co by bylo,jak by Lenin zyl 10 lat dluzej? " .
            • johnny-kalesony Re: Lenin wiecznie zywy. 02.05.11, 18:31
              To oznaczałoby tylko tyle, że Stalin żyłby o 10 lat krócej ; )
              W każdej mafii albo grupie gangsterów przejęcie władzy bardzo rzadko kończy się przejściem oddającego władzę na emeryturę.

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
        • rusek11 Re: Lenin wiecznie zywy. 02.05.11, 16:48
          igor_uk napisał:

> rusek,tak naprawda zalozylem ten watek dla jaj...

z twych dotychczasowych postow tak by wynikalo, ale jakby ktos mial poglady leninowskie toby wcale sie nie roznil od przyjacielowamerykanskich czy malkontentow boryskowych.
          bo ja znam zsrr i polandie i ty znasz zsrr i polandie to mi powiedz roznice na in plus, bo na in minus to ja tiebia zagrużu bez bazara,he
          ty niby siedzac w anglickiej krainie korzystasz jako i inne aborygeni ze zdechlych kolonijnych jednostek, bo taki przyslawiowy 'zloty miliard' musi miec a dlatego ktos musi nie mic, czyli jestes igor kapitalista i kolonialista a to by znaczylo ze nima cosie rozczulac, walic lenina niech zyje babuszka angielska :)

Ale jak juz chcesz powaznie podyskutowac,to mozemy.
          > Przedewszystkim musisz sobie uswiadomic,ze Lenin potrafil na ruinach imperium
          > zbudowac bardzo sprawnie dzialajacy aparat panstwowy.W roku 1919 (czyli mniej n
          > iz dwa lata po rewolucji pazdziernikowej) w Radzieckiej Rosji ,pomimo trwajacej
          > wojny domowej,byl zbudowany juz pion wladzy. W 1924 roku powstal juz ZSRR.Co d
          > o tego mial Stalin? Przeciez Stalin do realnej wladzy doszedl dopiero w roku 19
          > 27 ,po tym jak potrafil zwalczyc Trockiego i jego zwolennikow.
        • przyjacielameryki Igorek! 02.05.11, 16:48
          To Ty nie w pace? Brytyjczycy aresztowali jakichś 60-u lewaków czy anarchistów w czasie ślubu Williama , byłem pewien że i Ty byłeś wśród aresztowanych. Pasujesz do profilu aresztowanych. Cha!, cha!
      • johnny-kalesony Re: Lenin wiecznie zywy. 02.05.11, 16:38
        rusek11 napisał:

>, naprzyklad tyn bolszewicy kontynuowali carska tradycye gdy okrain
        > y sie maily lepiej niz 'oprawcy',

Ziemie polskie w cesarstwie miały się lepiej niż rosyjska metropolia, bo tak było zawsze. To konsekwencja wcześniej istniejących różnic cywilizacyjnych.
        Największe korzyści z podporządkowania sobie części ziem polskich odniosła Rosja. Polska poniosła straty, dlatego to u nas organizowano powstania.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
    • bywszy1 Re: Ajgor,zastanawiam sie,+ 02.05.11, 17:59
      jezeli ten watek zalozyles dla jaj,jak twierdzisz.
      To napisales cos kiedys na powaznie?
      • igor_uk Re: Ajgor,zastanawiam sie,+ 02.05.11, 18:06
        bywszy,wiekszosc watkow,jak rowniez moich postow,to tylko narzedzie do poznania dziwnego zachowania ludzi w przestrzeni wirtualnej (to juz zauwazyl jeden z forumowiczy). Juz zebralem sporo materialu.
        Tak co,bywszy,wszystko co pisze jest na powaznie.
        • bywszy1 Re: no to czemu niepowaznie+ 02.05.11, 18:18
          napisales,ze watek zalozyles dla jaj.
          A poniewaz twierdzisz,ze znasz polski,tom chyba wiesz,ze robienie czegos dls jaj ma oznake wesolosci,czyli niepowaznosci,
          Wiec nastepnym razem,jak cos zrobisz nowego,to uprzedz czy to na powaznie czy na jajko "w smiatku" albo na twardo.Nie bedziesz musial sie wycofywac.
          Ciesze si,ze masz sporo materialu.
          Znaczy to,ze niedlugo sie ukaza dziela wybrane:
          • letalin Lenin wiecznie żywy 05.05.11, 17:21
            Gdyby Lenin żył o 10 lat dłużej, to jako czołowy teoretyk i w swoim czasie dobrze współpracujący ze swoimi niemieckimi kolegami, dałby radę połączyc kiełkujące niemieckie teorie narodowosocjalistyczne z duchem międzynarodówki socjalistycznej, do czasu
            gdy Hitler się usamodzielnił ideologicznie i poszedł w złą stronę. Oś Berlin-Moskwa, powstała po Rapallo, na pewno byłaby trwalsza niż za paranoika Stalina, który już nie umiał nawiązac prawdziwej więzi z Hitlerem, którzy obaj zaprzepaścili niestety szansę na stworzenie czegoś wspólnie przez swój brak zdolności do współpracy na zasadach dających obopólne korzyści. Siły postępowe starły się przedwcześnie i zniszczyły w efekcie szansę na stworzenie nowego ładu, zjednoczonego światowego państwa leninowskiego. Razem mogli pokonac kapitalistycznego potwora.
            • asmall4 Re: Lenin wiecznie żywy 11.05.11, 17:09
              Mało Ci debilu ponad setki milionów pomordowanych ??
              tnij.org/lr4z

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka