Dodaj do ulubionych

w jakim kraju

29.07.11, 00:57
partia opozycyjna podwazajaca raporty na temat katastrofy samolotowej i proponujaca, ze to naprawde byl zamach z udzilem premiera i obcego mocarstwa,
powoluje sie w parlamencie, jako dowod owego zamachu, na opinie administratora sieci komputerowej w uniwersytecie bialostockim lub lubelskim?

stalo sie to natomiast dzisiaj w polsce.

pan z zespolem, czyli niejaki antoni macierewicz, zdradzil "przyczyne katastrofy", ktora wg opinii w/w "naukowca", pana kazimierza nowaczyka z laboratorium fluorescencji szokly medycznej, ktorego macierewicz nazwal profesorem.

pan "profesor" nowaczyk, przewodniczacy grupy analizujacej ostatnie minuty lotu tupolewa 101, ma znikomy dorobek naukowy nawet w swojej dziedzinie, fluorescencji (ktora nie ma najmniejszego zwiazku z katastrofa). dopisany do 20 artykulow swych bardziej naukowych kolegow (lakowicza i szmacinskiego), sam nie ma na swym koncie ani jednego artykulu naukowego ktorego bylby 1szym autorem (a zatem domniemanym glownym pomyslodawca).

jesli chodzi o jego zdolnosc powiedzenia czegos inteligentnego na temat fizyki katastrofy, to oczywiscie nie bede sie nad nim pastwil, pozostawiam bez komentarza jego hipotezy wybuchow i inna fanastyke polityczno-przygodowa (bo na pewno nie naukowa).

i tak, prosze panstwa, polska stacza sie na dno.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: w jakim kraju 29.07.11, 01:08
      Nie bój żaby.
      Antoś to twardy zawodnik.

Popatrz:

tiny.pl/h5g4f
      • you-know-who w jakim innym kraju?? 29.07.11, 01:29
        " Pan Macierewicz przegrał WSZYSTKIE procesy o zniesławienie w raporcie WSI, ale odszkodowania płaci MON, czyli my. Niewiarygodna sytuacja "

nie wspominaj mi juz tego macierewicza bo puszcze pawia.

to ciemne chwile dla naszego kraju.
        ostatnie podrygi partii pis, prowadzonej do katastrofy przez faceta, ktory ma tytul profesora nadzwyczajnego a nie ma ani jednego z wymaganych punktow osiagniec naukowych, nie opublikowal doslownie nic, nie napisal zadnej ksiazki fachowej, nie ma najmniejszych osiagniec dydaktycznych ani popularyzatorskiej, nie ma grona uczniow ani nie rozumie najprostszych pojec w rzekomo swojej dziedzinie nauki.

za to ma skandalicznie uzyskany tytul, ktorym kompromituje polske. jak mozna dopuscic do tego, ze nie zostal on mu odebrany? to hanba dla polskiej nauki.

• wojciech.2345 Re: w jakim innym kraju?? 29.07.11, 08:19
          you-know-who napisał:
          > nie wspominaj mi juz tego macierewicza bo puszcze pawia.
          ----------------------------------
          KOR to był pomysł Macierewicza.
          Wtedy stworzono logistykę przyszłej Solidarności.

Macierewicz skasował postsowieckie WSI.
          Wszyscy przedtem bali się ruszyć WSI.
          • walter622 Re: w jakim innym kraju?? 29.07.11, 11:30
            wojciech.2345 napisał:
            > Wszyscy przedtem bali się ruszyć WSI.

Z relacji wynika, że na wieść o katastrofie pod Smoleńskiem twój "bohater" był do tego stopnia przerażony i obawiał się o swoje bezpieczeństwo, że dosłownie zapadł się pod ziemię. W jaki sposób w tak szybkim czasie dotarł z Katynia do Warszawy do tej pory
            jest zagadką. Być może dzięki helowi w spray'iu ?

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
            Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
      • walter622 Re: w jakim kraju 29.07.11, 01:34
        wojciech.2345 napisał:
        > Popatrz:

No właśnie co my tu mamy - sam popatrz:
        http://www.google.pl/#pq=macierewicz%20wygra%C5%82&hl=pl&cp=20&gs_id=z&xhr=t&q=macierewicz+przegra%C5%82&pf=p&sclient=psy&source=hp&pbx=1&oq=macierewicz+przegra%C5%82&aq=0&aqi=g2&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=e30d1cd7d50992d9&biw=1280&bih=876
        "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
        • wojciech.2345 Re: w jakim kraju 29.07.11, 08:42
          walter622 napisał:

> wojciech.2345 napisał:
          > > Popatrz:
          >
          > No właśnie co my tu mamy - sam popatrz:
          > www.google.pl/#pq=macierewicz%20wygra%C5%82&hl=pl&cp=20&gs_id=z&xhr=t&q=
          > macierewicz+przegra%C5%82&pf=p&sclient=psy&source=hp&pbx=1&oq=macierewicz+przeg
          > ra%C5%82&aq=0&aqi=g2&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=e30d1cd7d509
          > 92d9&biw=1280&bih=876
          ------------------------------
          „W sprawie cywilnej sąd nakazuje posłowi Antoniemu Macierewiczowi przeproszenie Marka Dukaczewskiego, byłego szefa Wojskowych Służb Informacyjnych. Orzekając z kolei w sprawie karnej, stwierdza wręcz odwrotnie, że nie doszło do zniesławienia wojskowego.

Poseł Macierewicz podkreśla, że wyrok sądu w sprawie cywilnej jest nieprawomocny, i zapowiada złożenie kolejnej apelacji, w której skuteczność wierzy "przy takim uzasadnieniu".

kruk.nowyekran.pl/post/20706,zadziwiajacy-dualizm-orzeczniczy-w-sprawie-macierewicz-vs-dukaczewski
    • felusiak1 Re: w jakim kraju 29.07.11, 03:37
      swego czasu profesor teologii i profesor fizyki udowadniali, że 911 to była robota busza.
      wtedy argumenty jakie zaprezentowałeś nie miały mocy. ciekawe czy teraz będą miały?
      • you-know-who Re: w jakim kraju 29.07.11, 05:37
        > wtedy argumenty jakie zaprezentowałeś nie miały mocy.

jasniej, jasniej, laskawco. czy sadzisz, ze ja pamietam moje argumenty? ja tylko pamietam twoje.

nie wyznajesz mam nadzieje jakies wiary w uniwersalna zasade, ze jak cos mialo zastosowanie do 911 to ma tez zastosowanie do smolenska i jako bonus tez do wyspy utoya.
        * * *
        a pomijajac co ja albo inny nick.. tak sobie mysle, co to by bylo, gdyby republikanie powolali na szefa zespolu parlamentarnego pewnego podajacego sie za eksperta administratora sieci telefonicznej z zielonej gory, aby udowodnic, ze johnson zamordowal jfk wspolpracujac z castro, albo cos takiego.

• polski_francuz Ano wyglada kiepsko 29.07.11, 23:42
      dal wojska polskiego:
      www.rp.pl/artykul/694710-Raport-Millera--zle-szkolenie--zaniedbania-Rosjan.html
      Raport jest chyba szczery. Ale szczerze to w wojsku polskim panuje balagan. Na szczescie Rosjanie sa slabi a Niemcy sojusznikami...

PF
      • polski_francuz Errata 29.07.11, 23:42
        dla...

Sorry

PF
        • zlotamajka Re: Errata 29.07.11, 23:45
          No i co jeszcze ciekawsze zaden orzel i sokol forumowy o tym watka nie zalozyl. Nie mozna juz na Rosjan zwalic czy co?
          • eva15 No właśnie, gdzie te orły, skokoły 30.07.11, 00:34
            Zwłaszcza dziwi mnie uległość naszego zwykle wojowniczego, antyrosyjskiego p_fcia .
            • walter622 Re: No właśnie, gdzie te orły, skokoły 30.07.11, 00:45
              eva15 napisała:
              > Zwłaszcza dziwi mnie uległość naszego zwykle wojowniczego, antyrosyjskiego p_fcia .

Cały wysiłek skupili na kolejnym "naukowym" opracowaniu dla Antka rozpruwacza - mgła, hel i magnez już nieaktualne.
              Samolot zderzył się z brzozą, stracił skrzydło, lecz pomimo to "leciał tym samym kursem"
              (naukowo udowodnili) .
              Za coś takiego powinni przyznać Nobla.

• zlotamajka Re: No właśnie, gdzie te orły, skokoły 30.07.11, 01:04
                Minister d/s obrony zlozyl rezygnacje. No i jest nacisk by Tusk tez. Ciekawe co z tego wyniknie.
                • walter622 Re: No właśnie, gdzie te orły, skokoły 30.07.11, 01:12
                  zlotamajka napisała:

> Ciekawe co z tego wyniknie.

Nic, kompletnie nic. Pis-kartoflom wytrącili argument i cała ich przedwyborcza strategia
                  poszła się bujać. Nakręcili trochę klipów, które mogą wywalić teraz do śmietnika.
                  No chyba, że pf idąc w ślady swojego kolegi z Marylandu nie napisze dla Antka rozpruwacza jakiegoś kolejnego "naukowego" raportu.

**************************************************************
            • zlotamajka Re: No właśnie, gdzie te orły, skokoły 30.07.11, 01:03
              A mnie jeszcze bardziej dziwi ze od amigo jeszcze nic nie slyszelismy. On tak czekal na ten raport.
      • you-know-who raport millera 30.07.11, 02:44
        > Raport jest chyba szczery.

czesciowo tak, ale nie w takich stwierdzeniach jak millera na konferencji, ze piloci podejmowali DOBRE DECYZJE tylko nie umieli ich dobrze wykonac.

bylo oczywiscie wrecz przeciwnie! podejmowali fatalne decyzje, a jak juz wypadli z chmury i zaczeli szorowac po krzakach, to nagle doskonale sobie przypomnieli jak sie odchodzi na drugi krag i o malo im sie to nie udalo.

stad raport nalezy czytac przez filtr politykierstwa i ochrony swietych krow, od wojska do bor-u. znaczne fragmenty sa oczywiscie calkowicie sluszne. ale nacisk kladzie sie nie na nie, a na slabiutkie i naciagane twierdzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka