Dodaj do ulubionych

Do serca przytul Wańke ...

07.08.11, 10:52
I prosze mi nie imputowac jakichs podtekstow homoseksualnych.
Byloby to absurdalne.
W ty sensie, to chetnie przytule Wiere, Nadiezde, Lubow - piekne imiona maja Moskalki, nawiasem mowiac !

Bo serce Wanki, to samotny mysliwy, ktoremu przez lata wmawiano, ze kochaja go postepowe ludy calego swiata, a dzis zostali tylko Serbowie i Gerhard Schreoder.

To uczucie najwyrazniej podsyca czekistowska hasbara - glowny budowniczy "oblezonej twierdzy" W Stepach Azji.
Nikt mi nie wmowi, ze pelnetatowa praca Ursy - tlumaczki, sluzy czemus innemu, niz kreowaniu wzajemnej nienawisci Rosjan i Polakow.

Zachecam do racjonalnego podejscia.
Przecietny Wanka, nie zrzeszony w elitarnym, lubiankowskim klubie, gdy trafi przypadkiem na forum, dostrzega dwie postawy:
slepy, "efciny" zachwyt, ktory go rozczula i smieszy - miedzy sobą, Wanki dosc twardo stapają po swiecie Matuszki,
i postawe a priori krytyczna, co potwierdza z gory zalozona teze o polskiej "rusfobii".

Zachecam, jesli chcecie splatac figla czekistowskiej gromadce na forum, nie dawajcie wciagac sie w polajanki, ktore Ursa potem pracowicie przetlumaczy .
W glupawe dyskusje o statystykach.
Sensowny przekaz, to inne widzenie tych samych spraw, a nie chocholi taniec pod batuta web brygady.
Nie dajmy sie robic w ch.. czekistom!
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: Do serca przytul Wańke ... 07.08.11, 11:12
      borcia,ale cie bije!
    • przyjacielameryki Re: Do serca przytul Wańke ... 07.08.11, 13:14
      Masz absolutną rację Borka!!! Ja też doszedłem do podobnych wniosków jak dowiedziałem się, że kremlowszczyzna tłumaczy i publikuje nasze posty. Dlaczego mieli by to robić, czy takie tłumaczenia to standard, czy robią to Niemcy, Francuzi, Amerykanie??????
      Kremliny już chyba wiedzą, że Polskę stracili na zawsze to przynajmniej chcą zrobić z nas rusofobów żeby nasz polski głos w sprawie Rosji był mniej wiarygodny, tym bardziej że ten nasz głos jest często bezkompromisowy i przede wszystkim prawdziwy i rzeczowy!!!!!!

Ale mimo wszystko czasami mnie ponosi. Ja osobiście nie wierze już w normalne stosunki z Rosją w najbliższych latach.
      • walter622 Dowcipas ? 07.08.11, 15:14
        przyjacielameryki napisał:

>Dlaczego mieli by to robić, czy takie tłumaczenia to standard,

Tłumaczą artykuły dotyczące Rosji i Rosjan, a także im towarzyszące wypowiedzi czytelników. To forum, jak by nie było, nie jest ścianą publicznego szaletu na jakiejś podmiejskiej stacyjce lecz mające "ambicje" bycia poważnym forum "opiniotwórczej"
        prasy odzwierciedlającym opinię polskiego społeczeństwa. Tak więc ukazanie tych wypowiedzi w sposób najlepszy przybliża rosyjskim przeciętnym czytelnikom
        stosunek Polaków do Rosjan bez pośredników, niejako info "z pierwszej ręki".
        To, że treść tych wypowiedzi jest taka jaka jest, czyli kompletnie denna, chamska i świadcząca o maniakalnej rusofobii, to chyba wyłącznie problem ich autorów.
        Doprawdy trudno mieć pretensje do Rosjan, że mają możliwość zapoznania się z opiniami takich wybitnych polskich "intelektualistów" jak wojtuś, p_f , borrat czy asschold.

> Ja osobiście nie wierze już w normalne stosunki z Rosją w najbliższych latach.

No cóż, w tym przypadku masz niewątpliwie rację. Dzięki usilnym staraniom Kaczyńskiego, Macierewicza i Radziwonowicza, a także wyjątkowo hałaśliwej trzódki rusofobów szansę
        na poprawę wzajemnych relacji całkowicie zmarnowano. Polska, dzięki staraniom tych
        "orłów" zyskała trwałą opinię państwa opanowanego przez głupkowatych frustratów, cierpiących na rusofobię i tym samym nie może być poważnym partnerem dla jakichkolwiek istotnych rozmów.
        No cóż "przyjacielu" w tym jest również twoja niewielka zasługa, więc należą się tobie zasłużone gratulacje.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
        Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
        • igor_uk Re: Dowcipas ? 07.08.11, 15:20
          walter,naprawda uwazasz,ze do tego bota cos dotrze? Ja w to juz dawno stracilem wiare,dla tego nic powaznego pod jego adresem nie pisze.
          • walter622 Witaj Igor 07.08.11, 15:46
            igor_uk napisał:
            > naprawda uwazasz,ze do tego bota cos dotrze?

Niestety, nie mam złudzeń co do jego "intelektualnych" możliwości - jest zbyt tępy by cokolwiek zrozumieć. Jedyne - chyba do borrata doszło i z tego powodu założył ten
            wątek - jest dostrzeżenie przez niego faktu, na który wielokrotnie zwracałem uwagę
            (co najbardziej śmieszne borrat wtedy zarzucał mi kłamstwo). Rosjanie wypowiedzi publikowane na tym forum tłumaczą, rozmieszczają na swoich forach i niejednokrotnie
            cytują we własnych publikacjach, dotyczących zagadnień polsko-rosyjskich relacji
            (klasyczny przykład "wojtusiowego czołgu", który był szlagierem w rosyjskich mediach).
            Do debilnych "ekspertów" ruskiej tematyki powoli dochodzi świadomość, nieprawdopodobnych szkód jakie swoim działaniem wyrządzili polskim interesom, podobnym do spustoszenia jakie powoduje głupia pisanina Radziwonowicza i bezmyślna paplanina Macierewicza.
            Rosjanie znaleźli optymalny sposób na tego typu działania, na bieżąco informując swoje społeczeństwo o tego typu ekscesach, tłumacząc je na j.rosyjski i pozostawiając bez komentarzy - każdy w miarę rozsądny człowiek jest w stanie na ich podstawie wyrobić
            sobie jednoznaczną opinię.
            Niestety, brak jest jakichkolwiek wypowiedzi polskich polityków i elit, które by dystansowały się od kaczych ekscesów, wzywały do rozsądku, opamiętania i umiaru. W efekcie mamy
            obraz Polski - kraju rusofobicznej paranoi.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
            • j-k eeeh... Wania :) 08.08.11, 10:44
              walter622 napisał: ,
              W efekcie mamy
              > obraz Polski - kraju rusofobicznej paranoi.

i jeszcze Rumunii
              i "Pribaltiki"

PS. Kiedy opuscicie Nadniestrze
              i oddacie Moldawie Rumunii?

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

• rusek111111 Re: eeeh... Wania :) 08.08.11, 16:07
                j-k napisał:
                > PS. Kiedy opuscicie Nadniestrze
                > i oddacie Moldawie Rumunii?

w tyn sam czas gdy breslau wroci do prawowitych wlascicieli a okupanci wyjada do swoich.

masz tu piesenku o twym nowym mieszkanku

:)
                • j-k Znaczy jedna atomowa ? 08.08.11, 17:07
                  i wracamy znow do Lwowa :)
                  (tak spiewalismy na Juwenaliach w Krakowie i to jeszcze za komuny

rusek111111 napisał:

> w tyn sam czas gdy breslau wroci do prawowitych wlascicieli a okupanci wyjada d
                  > o swoich.

Znaczy optujesz za powrotem do Wilna i Lwowa, ktore 500 lat byly polskie,
                  gdy Wroclaw byl niemiecki tylko 200 lat (1742-1945)
                  • rusek111111 Re: Znaczy jedna atomowa ? 08.08.11, 17:46
                    alez drogi j-k, oczywiscie ze TAK.
                    starczy juz tego poniewierania polskiego lwowa i wilna przez dzikusow azyatow.

p.s. mysle ze jak sie dogadac z putinem to nam zwrocic lviv i wilnus pomoze.
                    • walter622 Re: Znaczy jedna atomowa ? 08.08.11, 18:20
                      rusek111111 napisał:
                      > p.s. mysle ze jak sie dogadac z putinem to nam zwrocic lviv i wilnus pomoze.

Borrat się ucieszy.

**************************************************************
                      • rusek111111 Re: Znaczy jedna atomowa ? 08.08.11, 18:41
                        walter622 napisał:

> Borrat się ucieszy.

a niech mu bedzie, dostawac permanentne lanie od atrakcyjnej laski to nie lada wyczyn, jako seksista go popre w jego zbolalej dole.
                    • maly.jasio Re: Znaczy jedna atomowa ? 08.08.11, 18:30
                      rusek111111 napisał:

> alez drogi j-k, oczywiscie ze TAK.
                      > starczy juz tego poniewierania polskiego lwowa i wilna przez dzikusow azyatow.
                      >
                      > p.s. mysle ze jak sie dogadac z putinem to nam zwrocic lviv i wilnus pomoze.
                      > :)

tak powaznie: to mamy nadal wedrowke ludow w Europie w kierunku zachodnim.

w niemieckim granicznym miescie Schwedt 1/3 rodzacych sie dzieci, to obywatele polscy.
                      z kolei prognozy sa takie, ze cala polska sciana wschodnia zaludni sie za 2 pokolenia Bialorusami i Ukraincami, z kolei sam wiesz, jaki nastepuje odplyw ludnosci rosyjskiej
                      z Syberiii do Rosji centralnej.
      • johnny-kalesony Re: Do serca przytul Wańke ... 07.08.11, 15:34
        I to już od jakiś pięciu lat!

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
      • romrus Re: Do serca przytul Wańke ... 07.08.11, 23:03

> żeby nasz polski głos w sprawie Rosji był mniej wiarygodn, tym bardziej że ten nasz głos jest często bezkompromisowy i przede wszystkim prawdziwy i rzeczowy!!!!!!

Ale jaja)))))
        Dopiero zaczalem czytac watek))))
        ________________________________________________________________________
        Jestem na rybach u Finnow.
        W finskim lesie nad jeziorem jest az tak dobrze, ze mam wszystko w d@pe.
        • przyjacielameryki Re: Do serca przytul Wańke ... 08.08.11, 15:48
          romrus napisał:

> przyjacielameryki napisał:
          >
          > > żeby nasz polski głos w sprawie Rosji był mniej wiarygodn, tym bardziej
          > że ten nasz głos jest często bezkompromisowy i przede wszystkim prawdziwy i rz
          > eczowy!!!!!!
          >
          > Ale jaja)))))
          > Dopiero zaczalem czytac watek))))
          > ________________________________________________________________________
          > Jestem na rybach u Finnow.
          > W finskim lesie nad jeziorem jest az tak dobrze, ze mam wszystko w d@pe.

No więc po co zabierasz głos na forum????????? Jest tu jakaś sprzeczność! Wy tacy zawsze mało logiczni???
    • johnny-kalesony Re: Do serca przytul Wańke ... 07.08.11, 15:30
      Ta cecha wydaje mi się być jednym z immanentnych wyróżników rosyjskości! Mam na myśli zdumiewającą, sąsiedzką bliskość rozczulającej miłości i wściekłej nienawiści. Obie cechy są skrajne. Rosjanie przez lata byli utrzymywani w propagandowej iluzji o miłujących ich władze ludach krajów zależnych. Kiedy zamiast Maryli Rodowicz i jej tandetnych, cepeliowskich piosenek dotarł do nich prawdziwy obraz Polski poczuli niedowierzanie, rozczarowanie i chwilę później zapałali do nas niechęcią, a czasami nienawiścią, czego dowodem jest wyznaczenie Polski do roli głównego wroga w Europie.
      W pewnej mierze powinno być to dla nas zrozumiałe: w Rosji nie było epoki Renesansu, a Oświecenie przybrało zupełnie inną formę niż w innych krajach. Dlatego też w kulturze rosyjskiej nie mamy tonów pośrednich, brak tam sarkazmu i wyrozumowanego dystansu - jedynie uczuciową emfazę, grającą w tonacji Durowej bądź - tak jak w naszym przypadku - molowej ...
      Schroeddi natomiast kocha Rosję, bo musi. Pewnie w FSB mają na niego mocne kwity a dodatkowo dobrze mu płacą ... Nota bene - podobno Schroeddi jest znany z gustu pedofila-homoseksualisty, będąc opiekunem stada piesków, które ozdabia różowymi wstążeczkami.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • walter622 Kolejny dowcipas 07.08.11, 16:05
        johnny-kalesony napisał:

>Mam na myśli zdumiewającą, sąsiedzką bliskość rozczulającej miłości i wściekłej
        > nienawiści.

Kolejny "ekspert" się pojawił. Może obrażę twoje uczucia stwierdzając, że przeciętnym Rosjanom Polska i Polacy kompletnie zwisają. Jedyne informacje jakie otrzymują o
        relacjach polsko-rosyjskich to wypowiedzi Kaczyńskiego, Macierewicza i Radziwonowicza. Niestety inny po prostu nie ma - polscy politycy panicznie boją się poruszać w swoich wypowiedziach tę tematykę, by nie być natychmiast oskarżony przez pisuary o brak
        patriotyzmu. Tak więc relacje polsko-rosyjskie zdominowały pisuary i w efekcie, na zasadach "wzajemności" mamy do czynienia z podobnym stosunkiem Rosjan do Polaków.
        Innymi słowy albo całkowita obojętność albo nieskrywana pogarda.
        "Nienawiści" o której piszesz nie dostrzegam, no chyba tylko u tych komu w Polsce ukradziono samochód . Ten motyw stale się przewija - kradzieże samochodów to jakaś plaga i polska narodowa specjalność. Tak więc ze względu bezpieczeństwa Rosjanie udając się na Zachód wolą omijać Polskę. Jeżeli jadą samochodem to przeważnie przez Słowację i Czechy
        (lepsze drogi i znacznie bezpieczniej) .

> podobno Schroeddi jest znany
        "Podobno" na śniadanie zjada młode dziewice - może jeszcze coś napiszesz w tym stylu.

• przyjacielameryki Re: Kolejny dowcipas 07.08.11, 16:25
          walter622 napisał:

> Kolejny "ekspert" się pojawił. Może obrażę twoje uczucia stwierdzając, że przec
          > iętnym Rosjanom Polska i Polacy kompletnie zwisają. Jedyne informacje jakie otr
          > zymują o
          > relacjach polsko-rosyjskich to wypowiedzi Kaczyńskiego, Macierewicza i Radziwon
          > owicza. Niestety inny po prostu nie ma - polscy politycy panicznie boją się por
          > uszać w swoich wypowiedziach tę tematykę, by nie być natychmiast oskarżony prze
          > z pisuary o brak
          > patriotyzmu. Tak więc relacje polsko-rosyjskie zdominowały pisuary i w efekcie,
          > na zasadach "wzajemności" mamy do czynienia z podobnym stosunkiem Rosjan do Po
          > laków.
          > Innymi słowy albo całkowita obojętność albo nieskrywana pogarda.

Raczej kompleksy! Zauważyłem to wielokrotnie za granicą. Ale zawsze marzyliśmy o obojętności Rosji wobec Polski, tak więc jeżeli tak faktycznie jest to jest bardzo dobrze. Tyle, że sądząc po olbrzymiej aktywności webbrygady kremlowskiej na tym chociażby forum mam pewne wątpliwości co do tej rosyjskiej obojętności. Natomiast w ogóle mnie nie obchodzi jak Rosjanie jeżdżą na Zachód.
          Dla zdecydowanej większości polskiego społeczeństwa a w szczególności dla młodzieży Rosja prawie w ogóle nie istnieje!!!
          Jeżeli jesteście z tego zadowoleni to Wasza sprawa, my bez was świetnie sobie żyjemy!!!!
          • walter622 Re: Kolejny dowcipas 07.08.11, 16:36

> Tyle, że sądząc po olbrzymiej aktywności webbrygady kremlowskiej
            > na tym chociażby forum mam pewne wątpliwości co do tej rosyjskiej obojętności.

Rozumiem, że masz na mysli forumową twórczość niejakiego wojtusia i clitorsa ?

> Natomiast w ogóle mnie nie obchodzi jak Rosjanie jeżdżą na Zachód.

Nie wątpię. Niesamowita ilość kradzieży samochodów Rosjan przejeżdżających przez Polskę nie jest powodem dumy. Świadczy wyłącznie o tym, że Polska jest krajem wyjątkowo niebezpiecznym z kompletnie nieudolną policją, całkowicie bezradną w obliczu tej plagi.

• borrka Nasz senilny czekista... 07.08.11, 17:30
              Dostal na karteczce polecenie sluzbowe i teraz, co byscie nie napisali, on bedzie o zlodziejach samochodow.
              Ale wiecej wyrozumialosci - zaczynal kariere chyba za towarzysza Moczara !
              A i pampersow z przydzialu sluzbowego brakuje ...

Ale macie typowy przyklad odwracania uwagi od tematu "A u was murzynow bija !" (samochody kradna:):):)
              • igor_uk Re: Nasz senilny czekista... 07.08.11, 17:44
                borcia,tak niskiego poziomu dyskusji od ciebie nie spodziewalem sie.Moze,jednak,walter ma racje ,piszac o tobie dosc niepochlebnie.

......................................................................
                Opel stworzyl ciekawy model silnego samochodu o rewolucyjnym rozwianiu w ktorym silnik spalinowy napedza akumulator jak trzeba.

(z wesolej tworczosci polskiego_francuza)
                • borrka Nie komentuje, Igorku... 07.08.11, 17:53
                  Bo do tego zmierzacie wlasnie!
                  Zeby wzwolac pyskowke.

A message jest prosty : czekisci prowokuja off topicowe awantury, by uniknac merytorycznej dyskusji.

PS. A ze Wania, to stary, sklerotyczny dziad, wiadomo.
                  • igor_uk Re: Nie komentuje, Igorku... 07.08.11, 18:37
                    borcia,czy komentujes,czy nie,to i tak nic nie zmieni.Przeciez dobrze wiesz kim jest Ursa i dobrze wiesz,ze w Rosji tlumacza sie nie tylko dyskusji z polskich forum .
                    Widzisz li,w Rosji istnieje pradziwa wolnosc slowa i prawo Rosjan do informacji z calego Swiata jest realizowano w o wiele wiekszym stopniu,niz to maja Polace. Czy obserwujac to co dzieje sie na rosyjskich stronach internetowych,nie masz takiego samego odczucia?
                  • walter622 Re: Nie komentuje, Igorku... 07.08.11, 19:52
                    Borrat, jak zwykle piszesz głupoty, obliczone na mało rozgarniętych forumowych "ekspertów".
                    Ursa tłumaczy nie tylko polskie artykuły (głównie "opiniotwórczej" GW) i im towarzyszące na tym forum dyskusje. Jest sporo artykułów anglo- francusko- i niemieckojęzycznych.
                    To, że na tym tle artykuły GW i forumowe wypowiedzi lądują w dziale humoru i w związku z tym cieszą się w Rosji szczególnym wzięciem, to chyba wyłącznie problem głupiego wacka i forumowych "bystraków".

• walter622 Borrat z politurą 07.08.11, 19:29
                borrka napisał:
                > Ale macie typowy przyklad odwracania uwagi od tematu "A u was murzynow bija !"
                > (samochody kradna:):):)

Borrat, rozumiem, że jest weekend i znów dorwałeś się do politury.
                1. Odpowiedziałem na twój post, czego (widocznie z powodu politury nie dostrzegłeś).
                2. O kradzież samochodów wspomniałem, przy okazji stwierdzenia kalesoniarza, o rzekomej
                "nienawiści" Rosjan do Polaków. Niewątpliwie osoby, którym skradziono w Polsce samochód
                na mają żadnego powodu by Polaków lubić, tym bardziej, że wykrywalność takich przestępstw jest "zerowa". Są wakacje, więc ten temat jest na czasie. Wielu Rosjan wybiera się na nie samochodem i są uprzedzani, że w Polsce na masową skalę kradzione są samochody.
                W Polsce znika więcej rosyjskich samochodów niż we wszystkich pozostałych krajach UE wziętych razem. Droga "poznańska" w zakresie bezpieczeństwa może chyba konkurować
                tylko z wybrzeżem somalijskim. Tylko w tym kontekście ( no może jeszcze dyżurne tematy
                - "sztuczna mgła" i "skroplony hel" ) pojawiają się informacje o Polsce.

• borrka Mialem racje. 08.08.11, 09:19
                  Wania, jakby nieladnie to brzmialo, jestes poczciwym, slerotycznym dziadkiem, ktory nawet propagandowo zatrzymal na latach, gdy nie mial jeszcze pelnej amnezji.
                  Walczyles w Polsce o wladze ludowa ?
                  Dobrze mowisz po polsku, ale rusycyzmy sie czasem zdarzaja.

Powtarzaniem w kolko tych paru grepsow nikogo juz , niestety , nie rozbawisz.
                  Proponuje, zaloz wlasne forum !
                  I pisz do woli o politurze, zydowskich banderowcach i kradziezach samochodow na A2 sic ! (tu mi troche zaimponowales - wiadomosc swiezynka z polowy lat 90-siatych !).
                  W tym zamyka sie twoja wiedza o sasiednim w koncu kraju, Polsce.

PS. Obiecuje odwiedzac cie co jakis czas - w koncu jestem jedynym zydowskim banderowcem, na jakiego moze liczyc.
                  Slawa starozakonnej Ukrainie !
                  Tak jest dobrze ?
                  • walter622 Borrat song 08.08.11, 11:18
                    Borrat, jak zaczniesz ćpać to być może wpłynie to na styl twojej forumowej "twórczości",
                    a jak na razie to co najwyżej piszesz swoje tekściki nawalony politurą. Tak więc moja
                    uwaga nadal jest aktualna i tobie poświęcona piosenka również - możesz sobie pośpiewać.

www.youtube.com/watch?v=XfgnJ11yUho&list=FLPhPyV3A5UHo&index=3
                    Co zaś się tyczy kradzieży samochodów na drodze "poznańskiej" to sprawa jest jak najbardziej świeża. Osobiście znam ( z ostatnich miesięcy) 3 przypadki takich kradzieży
                    i 2 nieudane próby - i to tylko pośród moich znajomych.
                    W latach 90-ych kradli na "policjanta", teraz zaś kradną na "stłuczkę". Wtedy napadali głównie na tiry, a teraz na samochody osobowe.

Cała ta obecna zabawa z kradzieżami rosyjskich samochodów skończy się podobnie
                    jak w latach 90-ych - jak solidnie wkurzą "bratwę" to znów przyjedzie brygada, która
                    poukłada pechowych amatorów cudzych samochodów w przydrożnym rowie. No i kilka
                    lat na tej drodze znów będzie spokojnie.

• borrka Senilny Wania. 08.08.11, 11:27
                      Chrzanisz, jak potluczony emeryt KGB.
                      Na stluczke nie nabierzesz dzis nawet babuszki z Miedwiedkowa (bezzebnej).
                      To lata 90-siate,
                      Prawda jest natomiast, ze Ruskich na A2 malo.
                      Jezdze przynajmniej 2 razy w tygodniu i faktycznie was nie widac.

Pisz juz lepiej o zydowskich banderowcach.
                      • walter622 Pospiewaj sobie 08.08.11, 11:44
                        borrka napisał:

> Prawda jest natomiast, ze Ruskich na A2 malo.

Borrat sam sobie przeczysz. "Ruskich na A2 malo" z tej przyczyny, że jak jadą na Zachód
                        to przez Czechy i Słowację, bowiem doskonale zdają sobie sprawę, że "poznańska" jest równie bezpieczna jak wybrzeże somalijskie.

> Jezdze przynajmniej 2 razy w tygodniu

Banderowiec poluje na "poznańskiej" na ruskie samochody ?

• borrka Wlasnie tak, Wania ! 08.08.11, 11:50
                          Pisz o banderowcach !
                          To twoje intelektualne spektrum.
                          A z "Ogniem" tez walczyles ?
                          • walter622 Re: Wlasnie tak, Borrat 08.08.11, 12:03
                            borrka napisał:

> Pisz o banderowcach !

To twoja specjalność. Doskonale pamiętam jak kilka lat temu wychwalałeś pod niebiosa dzielnych banderowców. Żaden Polak nie napisał by tak drańskich i podłych tekstów.
                            Więc nie wciskaj kit, że jesteś Polakiem.

• borrka Widze, Wania, 08.08.11, 12:07
                              Ze walczyles z kurieniem Rena w Zakierzonskim Kraju !
                              Stad ciagle zywe emocje.
                              • walter622 Re: Widze, Wania, 08.08.11, 12:11
                                borrka napisał:

> Ze walczyles z kurieniem Rena

To twoi krewni ?

• przyjacielameryki Re: Pospiewaj sobie 08.08.11, 15:54
                          walter622 napisał:

>
                          > Banderowiec poluje na "poznańskiej" na ruskie samochody ?

Wania, jakie ruskie samochody??? Łady??? cha!, cha!, cha! Wania, w Polsce nikogo nie obchodzą "ruscy" i faktycznie ich mało. Nie ma tematu!!!! I niech dalej jeżdżą przez Czechy i Słowację. Tam też Was nie lubią!!!! Cha!, cha!, cha!
                        • johnny-kalesony Łolter, 12.08.11, 11:21
                          Łolter, jeżeli chodzi o drogowe wyczyny kierowców ze znaczkami RUS to akurat mam sporo na ten temat do powiedzenia, bo przy "poznańskiej" właściwie mieszkam i często nią jeżdżę. I jeszcze raz powtarzam - kiedy zobaczycie samochód z plakietką rosyjską, zwiększajcie czujność o 100%.
                          Żeby sobie uzmysłowić, że nie rzucam słów na wiatr, obejrzyjcie sobie na tubie, co potrafią zrobić na drodze kierowcy w samej Rosji. Wyprzedzanie z prawej strony, za linią ciągłą pobocza stanowi tam normę.

Pozdrawiam
                          Keep Rockin'
                          • walter622 Kalesoniarz 12.08.11, 12:03
                            johnny-kalesony napisał:
                            > jeżeli chodzi o drogowe wyczyny kierowców ze znaczkami RUS

A gdzie ja twierdzę, ze oni dobrze prowadzą ? O kradzieżach samochodów na "poznańskiej"
                            napisałem w kontekście twojego stwierdzenia, że "Rosjanie nienawidzą Polaków" - chyba masz na myśli tych komu na tej drodze skradziono samochód.
                            Lecz natychmiast rzuciło się kilku "prawdziwych Polaków" ( w tym jeden Ukrainiec, który za zasługi dostał ten zaszczytny tytuł) no i mamy obecnie pewien bałagan:
                            1. Ukrainiec, który na tej drodze poluje na rusków twierdzi, że samochodów nie kradną;
                            2. Super patriota twierdzi, że kradzenie Rosjanom samochodów jest obowiązkiem każdego
                            "prawdziwego Polaka";
                            2, Ty zaś dochodzisz do wniosku, że kradzieże są dokonywane dla dobra Rosjan - by sobie nie zrobili krzywdy.

Czekam na kolejne pomysły.

• johnny-kalesony Re: Kalesoniarz 12.08.11, 13:24
                              Ja z kolei czekam ,żebyś mi wytłumaczył, jak możliwa jest "kradzież samochodu na poznańskiej" (jeżeli dobrze rozumiem, pod określeniem "poznańska" rozumiesz autostradę).

Pozdrawiam
                              Keep Rockin'
                              • walter622 Re: Kalesoniarz 13.08.11, 06:45
                                johnny-kalesony napisał:

> Ja z kolei czekam ,żebyś mi wytłumaczył, jak możliwa jest "kradzież samochodu n
                                > a poznańskiej" (jeżeli dobrze rozumiem, pod określeniem "poznańska" rozumiesz a
                                > utostradę).

No proszę - jednak Chińczycy wybudowali autostradę, a tak na nich pyszczono.
                                Niestety, kiepsko rozumiesz.

• johnny-kalesony Re: Kalesoniarz 13.08.11, 13:55
                                  Poznańskiego odcinka nie budowali Chińczycy, jeżeli dobrze pamiętam. I czego to niby - nie rozumiem?

Pozdrawiam
                                  Keep Rockin'
                                  • walter622 Re: Kalesoniarz 13.08.11, 17:27
                                    johnny-kalesony napisał:

> Poznańskiego odcinka nie budowali Chińczycy, jeżeli dobrze pamiętam.

Odcinek "A" budowali Chińczycy - konkretnie China Overseas Engineering Group.

>I czego to niby - nie rozumiem?

Twierdzisz, że droga z Warszawy przez Poznań do Świecka jest autostradą. Choć faktycznie
                                    tylko jakieś 40 % tej drogi jest autostradą.

• johnny-kalesony Re: Kolejny dowcipas 07.08.11, 17:32
              To chyba rosyjskie gangi tymi kradzieżami się zajmują, bo u nas obowiązuje ruch prawostronny i nie można rejestrować samochodów z kierownicami po prawej stronie ...

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
              • walter622 Re: Kolejny dowcipas 07.08.11, 19:34
                johnny-kalesony napisał:
                > To chyba rosyjskie gangi tymi kradzieżami się zajmują,

Błyskotliwa odpowiedź. Dziwne, że kradzieże mają miejsce w Polsce, a w Czechach czy na Słowacji nie. Może bardziej prawdopodobnym wyjaśnieniem , posługując się twoją logiką,
                to uznać, że tymi kradzieżami zajmuje się Schroeddi by "czekiści" mieli o czym na tym forum
                pisać.

• johnny-kalesony Re: Kolejny dowcipas 12.08.11, 11:28
                  A masz jakieś statystyki w tej materii? Znasz jakiś przypadek, czy jedynie strzelasz? Ostatnio widziałem samochód na rosyjskich numerach i raczej trudno przypuszczać, żeby ktoś w Polsce chciał go ukraść, nawet gdyby właściciel zostawił uchylone drzwi ...

Pozdrawiam
                  Keep Rockin'
            • yurek11111 Ukrasc ruskimu to nie grzech a zasluga... :-)))) 09.08.11, 01:18

Jezeli rzeczywiscie jest "niesamowita' ilość kradzieży samochodów Rosjan przejeżdżających przez Polskę ,to moze swiadczyc ze Rosjanie nie sa mile widziani w Polsce,podobnie jak mialo to miejsce za czasow CCCP ,a "bezradnosc" polskiej policji ,jest celowym dzialaniem,a teraz walter, mozesz doniesc gdzie trzeba, zeby przetlumaczyli moja opinie,jako dowod na istnienie w Polsce rusofobow...a ja sie chyba zachlastam,i nie bede mogl spac przez nastepnych kilka nocy... :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

P.S.
              walter622,niejednokrotnie podkreslales na forum swoja polskosc,ale jak sie czyta twoje wypowiedzi, to ta twoja "polskosc" wyglada bardziej na komsomolska polskosc....

Odpowiadasz na:
              walter622 napisał:
              Niesamowita ilość kradzieży samochodów Rosjan przejeżdżających prze
              > z Polskę nie jest powodem dumy. Świadczy wyłącznie o tym, że Polska jest kraje
              > m wyjątkowo niebezpiecznym z kompletnie nieudolną policją, całkowicie bezradną
              > w obliczu tej plagi.
              >

• walter622 Re: Ukrasc ruskimu to nie grzech a zasluga... :-) 09.08.11, 12:11
                yurek11111 napisał:
                > niejednokrotnie podkreslales na forum swoja polskosc,ale jak sie czyta
                > twoje wypowiedzi,

Wręcz przeciwnie. Niejednokrotnie zaznaczałem, że nie jestem "prawdziwym Polakiem"
                i nie mam zamiaru paradować w mundurku, uszytym dla Polaków przez pisuary.
                Czytając niektóre wypowiedzi na tym forum jestem dumny, że z watahą "prawdziwych
                Polaków" nie mam nic wspólnego. Bycie takim debilnym degeneratem nie uważam za
                powód do radości.

> to ta twoja "polskosc" wyglada bardziej na komsomolska polskosc....

Do niedawna uchodziłem za "parszywego ruska", tak wiec ustal z kaczym preziem i swoimi parteigenossen tę kwestię, bo robicie się coraz bardziej śmieszni.

• johnny-kalesony Re: Ukrasc ruskimu to nie grzech a zasluga... :-) 12.08.11, 13:33
                  walter622 napisał:

> Czytając niektóre wypowiedzi na tym forum jestem dumny, że z watahą "prawdziwyc
                  > h Polaków" nie mam nic wspólnego.

Uwierz mi - mnie na przykład twoja postawa wbija w większą dumę.

>Bycie takim debilnym degeneratem nie uważam za powód do radości.

A szkoda. Przynajmniej byłbyś zabawniejszy.

Pozdrawiam
                  Keep Rockin'
          • mandolina_clitoris Johnny masz 100% racjii 07.08.11, 16:40
            W pelni sie z Toba zgadzam nic dodac nic ujac
            SSowiety maja komleksy nizszosci , przez lata socjalizmu , biedy , szarzyzny , zapoznienia w kazdej dziedzinie , brud ,brak podztawowej chigieny , nie mowiac juz o kanalizacji i bierzacej wodzie w szkolach i domach
            I jakos ZADNA bezzebna niedomyta Tania mnie nie rusza ,nawet po butelce Amerykanskiej Whiskey
      • romrus Re: Do serca przytul Wańke ... 07.08.11, 23:17
        johnny-kalesony napisał:

> rozczarowanie i chwilę później zapałali do nas niechęcią, a czasami nienawiścią, czego dowodem jest wyznaczenie Polski do roli głównego wroga w Europie.

Typowa polska megalomania.

A - nie ma do was nienawisci, bo nie ma podstaw do tego. Takie uczucie trza zasluzic, 1612 - to nie powaznie. Ukraincy moga miec, bo to z nimi wy sie rzneli na wzajem nie az tak dawno, Rosjanie - nie.

B - "glowny wrog" - to po prostu smiesznie. Nie mamy wrogow w Europie w ogole (Gruzja do Europy sie nie zalicza))))).
        Na role przeciwnikow ideologicznych lepiej sie nadaja kraje balticky ze swoimi marszami weteranow wermachtu, niz Polska.

• mongolszuudan Re: Do serca przytul Wańke ... 11.08.11, 01:49
        johnny-kalesony napisał: Kiedy zamiast Maryli Rodowicz i jej tandetnych, cepeliowskich piosenek dotarł do nich prawdziwy obraz Polski ...

A kto taka ta Maryla Rodowicz????? Jesli myslisz, ze w ZSRR ktos oprocz setki-dwoch wielkich fanow Polski znal co to jest wasza Maryla, to ty jestes wielkim optymista. Niestety, piewiczki takiego poziomu nigdzie i nigdy oprocz Polski nie byli i nie sa wiadomi. W ZSRR z polskich piewic znali tylko Anne Herrmann - i to dla tego ze spiewala wyjatkowo po rosyjsku.
    • romrus Masz racje, borrka! 07.08.11, 23:30
      borrka napisał:
      > Nie dajmy sie robic w ch.. czekistom!

Jestem za!)))))
      Zamknac ten forum w cholere))))

> Sensowny przekaz, to inne widzenie tych samych spraw, a nie chocholi taniec pod
      > batuta web brygady.

Sensowny?))))
      Przeciez to nie mozliwe.

> Zachecam, jesli chcecie splatac figla czekistowskiej gromadce na forum, nie dawajcie wciagac sie w polajanki, ktore Ursa potem pracowicie przetlumaczy .

Jak to?)))

A o czym beda pisac rekordisty rosijskich watkow - przyjaciele, wojtki, clitorisy, zegarki i jeszcze pare innych?

O Swiacie?))

No chyba, qwa, ze.)))))
      • borrka Co zlego widzisz w pisaniu o Rosji ? 08.08.11, 09:29
        Mnie Rosja interesuje.
        Pod wieloma wzgledami i staram sie miec obiektywne spojrzenie na Wasz Kraj.
        Ze inne, niz u Rosjanina, to chyba jasne.

Moja znajomosc rosyjskiej kultury, historii, tradycji jest DUZO powyzej sredniej wsrod Rosjan.
        Mam podstawy, by o Rosji pisac i pisze z polskiej pozycji, bo ku strapieniu czekistowskich bezmozgow, jestem Polakiem, a nie zydowskim banderowcem:):)
        Czekistom nie miesci sie widac w glowach, ze ktos wychowany poza CCCP, moze miec taka fascynacje Rosja.
        I, w odroznieniu od Efci, przy klawiaturze piszac o Was, nie klecze.
        • walter622 Dowcipas ? 08.08.11, 11:56
          borrka napisał:
          > Moja znajomosc rosyjskiej kultury, historii, tradycji jest DUZO powyzej sredniej
          > wsrod Rosjan.

Pisząc o "Dostojewskim - pedofilu" wykazałeś się zdumiewającym poziomem tej tzw.
          "znajomości". Żadnych dowodów na potwierdzenie tego stwierdzenia nie wskazałeś.
          Było to kompletne dno. Tak więc nie ośmieszaj się.

> piszac o Was, nie klecze.

Oczywiście , bowiem leżysz nawalony w trupa.

• borrka Nudny sie robisz, Wania. 08.08.11, 12:00
            Wez czopki rozweselajace.
            • walter622 Ty wystarczysz 08.08.11, 12:08
              Borrat, świetnie się bawię czytając twoje teksty ( zdradziłeś sekret swojego "warsztatu").
              Jak już chcesz koniecznie udawać "Polaka" to wpierw spraw sobie polską klawiaturę.
              • borrka Uzywam klawiatury banderowskiej. 08.08.11, 12:14
                Z hebrajskim alfabetem, ze zrozumialych wzgledow.
      • j-k Niestety, hloopcze : 08.08.11, 10:48
        romrus napisał:

> Zamknac ten forum w cholere))))

od czasu, gdy po moich interwencjach
        wyrzucono stad problematyke zydowska i dla antysemitow utworzono forum BW
        na tapecie pozostala tylko Rosja :)
      • yurek11111 Re: Masz racje, borrka! 09.08.11, 01:28
        Odpowiadasz na:
        romrus napisał:"...> A o czym beda pisac rekordisty rosijskich watkow - przyjaciele, wojtki, clitori
        > sy, zegarki i jeszcze pare innych?
        >
        > O Swiacie?))
        >
        > No chyba, qwa, ze.)))))

romrus zgadzam sie,rosyjskie watki nie powinny byc na forum swiat,w koncu jaki to swiat -Rosja,troche lepsza niz trzeci swiat,istnieje forum Bliski Wschod,dla Rosji powinno byc otworzone specjalne forum,o co powinni postarac sie forumowi czekisci,mam nawet robocza nazwe-Zapadly Wschod....
    • borrka Reset tematu. 08.08.11, 13:41
      Nie bylo dotad ani jednego, rozsadnego komentarza ze strony Radzieckich.
      To smutne, bo istota watku jest odejscie od konfrontacji za wszelka cene.
      Obawiam sie, ze sie nie doczekamy niczego, poza "sluzbowymi notatkami" Czeka.
    • borrka Nie masz pojecia o polskich realiach. 08.08.11, 14:07
      Skrajne poglady, typu Maciarewicza, znajduja odbiorcow wsrod sluchaczek Radia Maryja.
      Nawet zwolennicy Kaczynskiego podchodza obojetnie, badz z pewnym zazenowaniem do rewelacji typu "laser do oslepiania pilotow".

To margines - wiekszosc nie ma jakiegos sprecyzowanego stosunku do Rosji, poza historyczna nieufnoscia.
      To wy (czekisci) za wszelka cene lansujecie model Polaka - oszoloma, "zyjacego" Smolenskiemi i "ziejacego" nienawiscia do Ruskich.
      Macie w tym jakis cel i wykonujecie polecenia sluzbowe.
      Zycie, ale to tak, jakby uznawac chorego psychicznie Mongolczyka, za reprezentatywnego dla ruskiej opinii publicznej.

Natomiast polska inteligencja jest tradycyjnie ostroznie zyczliwa i chcialaby z wami (z Rosja) jakichs normalnych stosunkow.
      Jest to trudne, ale mozliwe.
      • darekvtb Re: Nie masz pojecia o polskich realiach. 08.08.11, 15:09
        Trzeba miec niezly tupet zeby po tylu gafach napisac ".. staram sie miec obiektywne spojrzenie na Wasz Kraj. "
        Kiedy pisal Pan o mieszkancach Moskwy co myja sie w przydroznych rowach, to tez Pan przedstawial "obiektywne" spojrzenie? Ja tu mieszkam 5 lat i NIGDY, NIGDZIE i NIKOGO nie widzialem myjacego sie w rowie. Nawet menele maja swoje fontanny :-))
        Kiedys Pan sie skarzyl ze rura Panu nie poWSTAJE. Ale obecnie jak wiadomo juz praktycznie poWSTALA, wiec powodow dla przyjmowania politury juz brak!
      • walter622 Bajki piszesz 08.08.11, 15:11
        borrka napisał:
        > Macie w tym jakis cel i wykonujecie polecenia sluzbowe.

Wypisujesz kompletne bzdury. Gdy na tym forum "eksperci" podziwiali genialne produkcyjniaki Radziwonowicza w których wychlał "perfekcyjną robotę" terrorystów i wyli z zachwytu na każdą wieść o zamordowaniu Rosjan ( "wspaniała wiadomość, szkoda, że tak mało" - typowa wypowiedź na tym forum) byłem jedynym kto ośmielił się zwracać uwagę na niedopuszczalność tego typu wypowiedzi ( forumowego cenzora gdzieś wcięło, a kropka uganiała się wyłącznie za "koszernymi krewetkami"). Wtedy ty i tobie podobni wyzywali mnie od "parszywych rusków" i kagiebistów. Tak więc twoje obecne insynuacje o "czekistach" na mnie nie robią żadnego wrażenia. Na dodatek jesteś najwyraźniej kompletnym debilem bowiem niejednokrotnie wspominałem, że jestem Turańczykiem.

"Margines" ? Ten margines tylko przez przypadek nie zafundował Polsce prezia w charakterze
        Prezydenta . Na tego facia głosowało 8 milinów "marginalnych" wyborców. W 7 województwach prezio wygrał wybory ( również w mazowieckim) . Tak więc nie pisz bzdurek.
        > polska inteligencja
        Zobaczymy jak się ona zachowa, gdy pisuary znów dorwą się do władzy . Kolejny raz będą
        mieli możliwość zachwycania się Ziobrą i Macierewiczem, wiążąc z tym zachowaniem swoje prywatne interesiki. To ty najwyraźniej kompletnie nie masz pojęcia o polskich realiach - "inteligencja" już raz popisała się zaskakującą zdolnością przystosowawczą gdy rządził
        prezio z przystawkami, a społeczeństwo żyło w histerycznym przekonaniu, że "ruscy
        napadną na Polskę".

A tak na marginesie, po twojej wypowiedzi odnośnie "Dostojewskiego - pedofila" twoje obecne wypowiedzi śmierdzą fałszem na kilometr. Cyniczne lżyłeś tą osobę, mając świadomość wyjątkowo podłego, haniebnego łgarstwa. Więc odpuść sobie to udawane zatroskanie fatalnym stanem polsko-rosyjskich stosunków.

> Jest to trudne, ale mozliwe.

Kompletna bzdura. Stosunki polsko-rosyjskie nadal będą takie jak dotychczas. Żadna poprawa nie nastąpi, co najwyżej pogorszenie.

• gosc_ze_smolenska Przytul Panie do serca... 08.08.11, 15:19
      ….Bo serce Wanki, to samotny mysliwy, ktoremu przez lata wmawiano, ze kochaja go postepowe ludy calego swiata, a dzis zostali tylko Serbowie i Gerhard Schreoder…."oblezonej twierdzy" W Stepach Azji.

Borrka, Borrka, uwazasz siebie za eskperta od Ruskich, ale wypisujesz takie banaly. Kto w Rosji szuka milosci calego swiata i placze olbrzymimi lzami z powodu niecheci do nas? Twoj problem polega na tym, ze Ty przez swoj polski swiatopoglad probujesz jak by zrozumiec inny narod. To jest normalne dla zwyklego czlowieka ale nie dla eksperta. Ekspert powinien abstrachowac od swoich subjektywnych pogladow, powinien umiec patrzec na swiat jakby oczami innego narodu. Tja, z tymi oczami wyglada jednak kiepsko.
      Ale spieze sie Cie uspokoic. Jak mawiali klasycy marksizmu-leninizmu „kolo historii toczy sie dalej“. Objektywnie patrzac na rzeczy, stan relacji polsko-rosyjskich bardzo malo rzutuje na faktyczna wspolprace polsko-rosyjska. Po prostu idziemy troche w innych kierunkach, i ani Rosja ani Polska duzo nie ucierpia z powodu pogorszenia sie wzajemnych stosunkow (chociaz jestem obydwiema rekoma za tym, zeby te relacje byly jak najlepsze). Jestem absolutnie przekonany, ze nasze wzajemne geopolityczne/gospodarcze oddalenie sie bedzie kontynuowane i nadal i sie skurczy mniej wiecej do niezbednego minimum: nosniki energii z Rosji do Polski – wyroby rolnicze, ewentualnie artykuly spozywcze etc.z Polski do Rosji, bo Polska nie ma swoich przemyslowych technologii ciekawych dla Rosji, a Rosja nie ma takich dla Polski. Rynek polski jest (generalnie) malo atrakcyjny dla rosyjskich przemyslowcow, a rynek rosyjski jest jak na razie stracony dla przemyslowcow polskich.
      Pozostaje tak naprawde tylko kultura. Wiec podziwiajmy wzajemnie Dostojewskiego i Puszkina, Mickiewicza i Sienkiewicza, Czajkowskiego i Chopena etc., take ze po uplywie pewnej ilosci lat przyszle pokolenia byc moze kiedys beda patrzyli na siebie nie przez krzywe okulary falszywych doradcow.
      • borrka Pozostane przy swoim zdaniu. 08.08.11, 17:02
        Mozna w nieskonczonosc dyskutowac, czy 'czarne", czy "biale", a ja mam wolny mobilny internet na daczy.
        Tyle o sferze odczuc.

Twoje prognostyki gospodarcze zupelnie nie znajduja odbicia w statystykach - biznes jest ponad ujadanie forumowych czekistow (zeby byla jasnosc, nie zaliczam Cie do czekistowskiej trzodki).

Oczywiscie, udzial obrotow z Rosja w polskim handlu zagranicznym, ngdy nie siegnie 65%, jak bywalo.
        To chore.

Ale te obroty rosna wbrew zyczeniom pewnych politykow i rosnac beda, ze wzgledu na sasiedztwo geograficzne i zblizona mentalnosc.
        Najlepiej widac bratnia wspolprace polsko-rosyjskich gangow przemytniczych na granicy w Kaliningradzie.

Mowienie o eksporcie artykulow spozywczych z Polski jest coraz mniej aktualne.
        Rosja ma dzis wiecej wlasnej zywnosci, a Polska coraz wiecej zaawansowanych technologicznie wyrobow, sprzedawanych czesto pod niemiecka marka.

Samo zycie.

Jesli Rosja zdecyduje sie na zwiazki z Azja, bedzie dziwnie.
        To jednak quasi europejski kraj.
        Jesli zblizy sie do Unii - Polska jest po drodze.

Alternatywa takiej opcji jest uzaleznienie Rosji od Chin, czego ani Wam, ani Europie nie zycze.
        • walter622 Nudzisz 08.08.11, 18:06
          borrka napisał:

> Jesli zblizy sie do Unii - Polska jest po drodze.

Oferta dla osób żądnych mocnych wrażeń (prawie jak na A-2). Lecz po co ryzykować ?
          Jesteś już nudny. Polska po okresie kaczych ekscesów definitywnie wypadła z gry i ma niewielkie szanse na znalezienie sobie jakiegokolwiek racjonalnego miejsca w relacjach
          unijno-rosyjskich. Wystarczy chociażby zobaczyć gdzie organizowane są międzynarodowe "pomostowe" konferencje i spotkania z udziałem Rosjan. Takich spotkań sporo organizowano jeszcze pod koniec lat 90-ych w Warszawie, natomiast od czasów kaczyzmu praktycznie nie zorganizowano żadnego.
          Coroczne spotkania historyków ( na marginesie - była to polska inicjatywa) przeniesiono do Wilna. Spotkania w zakresie wymiany kulturalnej również do Wilna. Spotkania organizacji pozarządowych i "nieformałów" (również była to polska inicjatywa) z Warszawy przeniesiono do Pragi i Budapesztu.

Sąsiedzi nie tracili czasu, wykorzystali kacze ekscesy, nauczyli się perfekcyjnie organizować tego typu spotkania. W przypadku Polski dominuje nieufność i niepewność - wszyscy zdają sobie sprawę, że szykuje się powtórka z kaczej rozrywki.
          Przy okazji sprawdź skład narodowościowy misji UE w Rosji - tam przecież nie ma żadnego Polaka.
          Borracik, pociąg już dawno odjechał, a ty łudzisz się marzeniami, że jakiś koniecznie musi
          się zatrzymać na twojej stacyjce.

• przyjacielameryki Re: Nudzisz 08.08.11, 20:25
            walter622 napisał:

> Przy okazji sprawdź skład narodowościowy misji UE w Rosji - tam przecież nie ma
            > żadnego Polaka.
            > Borracik, pociąg już dawno odjechał, a ty łudzisz się marzeniami, że jakiś koni
            > ecznie musi
            > się zatrzymać na twojej stacyjce.

Wania, o czym Ty bredzisz???? Jaki pociąg odjechał???? Polska jest członkiem UE, uczestniczymy już pełną parą we wspólnym europejskim rynku(np. polski eksport żywności to 16 mld. euro z tego 77% trafia do UE a wkrótce min. dzięki rosyjskim embargom trafi do Chin i do krajów arabskich) a Rosja już dla wielu min. polskich przedsiębiorców okazała się tylko i wyłącznie rynkiem mitycznym z którego z powodu gigantycznej korupcji trzeba zwiewać.
            Rosja to tylko surowce które na razie kupujemy ale nie wiadomo co będzie za 10 lat.

To Rosja popełnia błąd, że swoją nienawiścią do Polski i Polaków, prowokacjami i zakłamaniem historycznym całkowicie już oddaliła się od Polski i Polaków. To Wy Wania tracicie i stracicie na tej polityce. Zapamiętaj, Niemcy, Anglicy, Belgowie, Holendrzy, Szwedzi, Duńczycy a także Francuzi czy Włosi nigdy nie będą ufać Rosji i nigdy nie będą traktować Rosjan po partnersku, przyjacielsku i z zaufaniem. Macie tam po prostu fatalną opinię, a to co pisze Borka to niezwykle delikatne i subtelne opinie w porównaniu do ichnich ocen. Jesteście kompletnymi matołami, mogliście ułożyć sobie dobre stosunki z Polską i Polakami i tylko byście na tym zyskali ale już po zawodach. To Wam odjechał pociąg i nie rozumiecie tego. My jesteśmy w UE i w NATO i to jest nasz świat i nasze życie a Rosja nie jest nam potrzebna do niczego. Z Rosją Wania współpracuje UE a nie Niemcy czy Anglia a od Polski sporo zależy już dzisiaj a będzie coraz więcej.
            Mnie osobiście Rosja zupełnie nie interesuje i nie obchodzi o ile nie wtrąca się w nasze sprawy.
            Życzę powodzenia!!!!!
            • walter622 Re: Nudzisz 08.08.11, 20:39
              "Przyjacielu", walisz głupoty. Dla przykładu - drugą nitkę warszawskiego metra w 3/4 finansuje UE tj. faktycznie Niemcy. Niestety coś, za coś. Wystarczy, że Merkel'owa przytnie fundusze to zaczniesz bardzo cienko śpiewać.
              By zrozumieć znaczenie Polski w UE wystarczy się zapoznać z obsadą misji UE - w tym zakresie Polskę wyprzedza nawet Luksemburg. W misjach UE na Wschodzie, a zwłaszcza
              w Rosji, nie zatrudniono żadnego Polaka. Niewątpliwie domyślasz się z jakiego powodu ?
              Na otarcie łez Polakom przydzielono kilka stanowisk w bardzo egzotycznych i mało istotnych azjatyckich i afrykańskich państewkach nie mających żadnego znaczenia dla światowej polityki.
              Baw się dalej.

• gosc_ze_smolenska @walter622 08.08.11, 20:41
            … Polska po okresie kaczych ekscesów definitywnie wypadła z gry i ma niewielkie szanse na znalezienie sobie jakiegokolwiek racjonalnego miejsca w relacjach unijno-rosyjskich…
            Walterze, ja bym nie zwalal wszystkiego na Kaczynskiego. Moim zdaniem, to byl logiczny tok wydarzen. Po prostu generalnie zabraklo zainteresowanie po obydwu stronach. Tak sie zdarza, tym bardziej po gruntownych zmianach ustrojowych w obydwu panstwach. Niestety temu logicznemu procesowi towarzyszyly skandale, rozroby i straszne przesady, ale to raczej specjalnosc naszej slowianskiej duszy: jak cos sie nie podoba, to od razu w morde.
            • walter622 Witaj Gosciu 08.08.11, 21:08
              gosc_ze_smolenska napisał:
              > Po prostu generalnie zabraklo zainteresowanie
              To jak z rozwodami - niektóre małżeństwa rozwodzą się kulturalnie i po rozwodzie pozostają
              w dobrych relacjach, a czasem rozwód przeradza się w pieniaczą mordownię.

> ja bym nie zwalal wszystkiego na Kaczynskiego.
              Co ciekawe za czasów Wałęsy "rozwód" odbywał się, z dzisiejszej perspektywy, wyjątkowo kulturalnie, podobnie było w czasie pierwszej kadencji Kwacha. W drugiej było trochę gorzej, facio wkręcił solidnie się w biznesowe rozgrywki. Układy pod które był Kwach podwieszony, a które się urwały po dojściu do władzy Putina, usiłowały odzyskać swoją pozycję wykorzystując między innymi Kwacha. Ten zaś cierpiał na filipińska chorobę.
              Zupełnie innym rozdziałem są kacze rządy - tu mamy do czynienia z klasyczną pieniaczą mordownią , wynikająca z psychicznych predyspozycji kaczuszek. Niekończące się histeryczne
              hece, awantury i burdy. Odium tego okresu jeszcze przez długi okres będzie rzutować na wzajemne relacje - wiele czasu upłynie zanim nastąpi detoksykacja polskiego społeczeństwa
              i jego dochodzenia do równowagi. To jest jak z narkomanem - społeczeństwu zafundowano
              solidny narkotyk w postaci "państwowej rusofobii", no i pacjent domaga się kolejnych "działek".
              Rosjanie nie koniecznie muszą kupować w Polsce jabłka i ogórki - chętnych by je Rosjanom sprzedać jest bez liku, na dodatek oni nie są niezrównoważonymi ćpunami i pragmatycznie
              oceniają własne zachowanie ( wystarczy wspomnieć relacje fińsko-rosyjskie).

Pozdr.

• gosc_ze_smolenska @walter622 08.08.11, 21:56
                … wiele czasu upłynie zanim nastąpi detoksykacja polskiego społeczeństwa i jego dochodzenia do równowagi. To jest jak z narkomanem…
                Walter, jednak pozostaje przy swoim, ze polskie spoleczenstwo nie jest beznadziejnie zatrute rusofobia. To jest duza przesada. Takich otrutych i trucicieli jest stosunkowo niewielki margines, sa oni glosni, ale mimo to, jest ich znikoma ilosc. Dla wiekszosci polskiego spoleczestwa jest temat relacji polsko-rosyjskich nawet nie pieciorzedny. Zdecydowana wiekszosc Polakow ani nie zamierza wyjechac do Rosji ani nie podjac jakiejkolwiek wspolpracy gospodarczej z Rosja. Raczej tylko najbardziej zagorzali powaznie wierza w to, ze Rosja utnie dostaw energii do Polski. Ja na to patrze bardzo spokojnie: teraz nie ma przymusu „wzajemnego adorowania i kochania“. Kogo to naprawde interesuje, prosze bardzo, co przeszkadza? Kogo nie, jak najbardziej, mozna zawze “sie przelaczyc” na inny kanal.
                • walter622 Re: @walter622 08.08.11, 23:27

> jednak pozostaje przy swoim, ze polskie spoleczenstwo nie jest beznadziejnie
                  > zatrute rusofobia. To jest duza przesada. Takich otrutych i trucicieli jest
                  > stosunkowo niewielki margines, sa oni glosni, ale mimo to, jest ich znikoma
                  > ilosc.

Oczywiście masz rację. Otrutych i trucicieli jest względnie niewielu. Lecz każdy totalitarny
                  system rozpoczyna swój masz z garstki fanatyków, którzy terroryzują społeczeństwa
                  narzucając im swoje chorobliwe wizje. Tak było z faszyzmem i komunizmem. Bezwolna
                  masa "milczących" z tchórzostwa lub konformistycznych pobudek przyłącza się do tego marszu i mamy zagwarantowaną kolejną tragedię.
                  Polska flirtując z kaczyzmem ociera się o niebezpieczne przestrzenie, nawet nie mając świadomości skali ryzyka. Jednym z elementów kaczego totalitaryzmu jest maniakalna
                  rusofobia, odwrotnie proporcjonalna do elementarnej wiedzy o Rosji i Rosjanach.
                  Gdy w Rosji dochodziło do głośnych tragedii, takich jak zamachy na Nievski Ekspres czy w moskiewskim metrze mieliśmy, również na tym forum, do czynienia z wyjątkowo podłymi i chamskimi wypowiedziami, formułowanymi przez tych "otrutych i trucicieli".
                  Emocje, towarzyszące tym wypowiedziom umiejętnie podsycały gazeciane wacki. W tym czasie nie było nikogo, kto by w tym postępowaniu dostrzegał niesamowitą hańbę i zdobył
                  się na odwagę publicznie sprzeciwić takiemu postępowaniu. "Milcząca" większość, obawiając się być wyzwana od "parszywych rusków", "kagiebistów", "czekistów" swym milczeniem przyzwalała i aprobowała tą zbiorową hańbę. Społeczeństwa, które w takich sytuacjach nie są zdolne do sprzeciwienia się takiemu postępowaniu, nieuchronnie skazane
                  są na kolejny totalitaryzm i z tym związaną nieuniknioną klęskę.

Pozdr.

• przyjacielameryki Re: @walter622 11.08.11, 09:42

>
                  > Walter, jednak pozostaje przy swoim, ze polskie spoleczenstwo nie jest b
                  > eznadziejnie zatrute rusofobia. To jest duza przesada. Takich otrutych i trucic
                  > ieli jest stosunkowo niewielki margines, sa oni glosni, ale mimo to, jest ich z
                  > nikoma ilosc.

Ale już dzisiaj wiadomo. że problemem nie jest wyimaginowana i wpajana propagandą kremlowską "polska rusofobia" tylko rosyjskie prowokacje, rosyjskie zakłamywanie historii, straszenie rakietami, polityczne embarga wobec Polski. To już w Europie wszyscy wiedzą!!!! Nie udała wam się ta ohydna propaganda a nazywanie Rosji i niektórych jej działań po imieniu nie nazwiesz chyba "polska rusofobią"????? Polacy wiedzą o tym, że Rosja chciała nam przypiąć łatkę "rusofobów" i początkowo to się niestety udawało ale teraz już nie.
                  Za kiepskie i raczej bez szansy na poprawę stosunki polsko-rosyjskie odpowiedzialna jest Rosja.
                  A swoją drogą, z kim to Rosja ma poprawne i przyjacielskie stosunki tak jak np. Polska z USA, czy Polska z Niemcami???? Czy ma poprawne stosunki z jakimkolwiek graniczącym państwem???? Więc o czym mowa???
                  Jesteś kompletnymi matołami ale to Wasza sprawa, my żyjemy już w innym świecie, świecie bez Rosji i bardzo nam z tym dobrze!!!
                  • gosc_ze_smolenska Re: @walter622 11.08.11, 11:06
                    Przykacieluameryki, uzywasz tylu wykrzyknikow i znakow zapytania, ze stwarzasz wrazenie osoby niezrownowazonej. Przepraszam, nie prowadze dyskusji z osobami niezrownowazonymi.

... Jesteś kompletnymi matołam..
                    Jestem na tym forum tylko gosciem, dlatego to specjalnie zaznaczam a swoim nicku. Nie wypada gosciowi zniewazac gospodarzy. Dlatego nigdy nie uzywam w odniesieniu do swoich adwersarzy obrazliwych slow. Prawdopodobnie jestes innego zdania, to jest jeszcze jeden dowod bezsensownosci naszej dyskusji.

... my żyjemy już w innym świecie, świecie bez Rosji i bardzo nam z tym dobrze...
                    Bardzo dobrze, ze w koncu napisales rozsadne slowa. Tylko po co sie wtedy tak podniecasz? Po prostu nie udzielaj sie na temat Rosji i bedziesz mial zdrowe nerwy. Ja na przyklad nie interesuje sie chodowla trzody chlewnej i sie na tym nie znam, wiec ja to po prostu sobie daruje. Bardzo watpie, ze ktos z tego powodu ucierpail.
                  • walter622 Kolejny dowcopas 11.08.11, 13:21
                    przyjacielame

> Polacy wiedzą o tym, że Rosja chciała nam przypiąć łatkę "rusofobów" i
                    > początkowo to się niestety udawało ale teraz już nie.

Wystarczy zapoznać się z wypowiedziami Kaczyńskiego, Macierewicza, Radziwonowicza
                    i chociażby sporej gromadki "ekspertów" z tego forum, takich jak wojtuś, p_f, borrka,
                    clitors, rzecz jasna nie zapominając o twojej skromnej osobie, by dostrzec, że się mylisz.
                    Czyżby wszyscy ci byli agentami lubianki, udającymi "prawdziwych Polaków" ?

> polityczne embarga wobec Polski.

Nadal bredzisz. Ostatnie embargo wprowadzono w stosunku do importu owoców i jarzyn, sprowadzanych z wszystkich państw UE. Embargo było znoszone po uzgodnieniu 10 czerwca
                    między Rosją i UE zasad fito-kontroli. Polska miała szansę na szybkie zniesienie embarga,
                    lecz kolejny raz doszło do ewidentnego sfałszowania dokumentacji przekazanej Rosjanom.
                    Sawicki publicznie przyznał, że Rosjanom przekazano świadomie zafałszowane dane.

A swoją drogą, jeżeli jak sam twierdzisz "żyjesz w świecie bez Rosji" to po jakiego tak się
                    wydzierasz, że Rosjanie olewają polskie ogórki ?

• gosc_ze_smolenska @borrka 08.08.11, 20:40
          …. Jesli Rosja zdecyduje sie na zwiazki z Azja, bedzie dziwnie….. Alternatywa takiej opcji jest uzaleznienie Rosji od Chin, czego ani Wam, ani Europie nie zycze….
          Dlaczego dziwne? Caly swiat pcha sie w ten region i wcale nie wyglada dziewnie. Dlaczego akurat Rosja razi Twoja europejska dusze? Co do reszty, chyba nie uwazasz, ze Chinczycy juz szykuja sie do podboju Rosji i zniewolnienia zamieszkiwalych tu narodow. Chyba nie, albo ...?

… Jesli zblizy sie do Unii - Polska jest po drodze…
          Droga do Unii wcale nie lezy przez Polske. Unia nie jest na razie jedynym mechanizmem polityczno-finansowo-gospodarczym i bedzie takowym raczej nie w najblizszej przyszlosci. Biorac pod uwage aktualne problemy UE, chyba w bardzo nie najblizszej przyszlosci. Wiec Rosja na pewno przez pewien okres bedzie handlowala nie z Unia, a ze szczegolnymi panstwami Unii. Naprawde bede sie tylko cieszyl, jezeli Polska i Rosja znajada wspolne tematy oprocz nosnikow energii i przyslowiowych jablek, jak na razie takich wspolnych watkow nie jest duzo. Ale to nie jest tragiczne. Juz nie jestesmy skazani na siebie. Kazdy idzie swoja droga, od wielu lat. Dziwne, ze watek ewentualnej polityczno-gospodarczej agresji Rosji dotychczas aktywnie walkuje sie na tym forum.
          • borrka Mowimy o roznych sprawach. 08.08.11, 21:05
            Swiat pcha sie do Chin w sensie gospodarczym, a wlasciwie jest juz odwrotnie.
            To jest dosc neutralne.
            Dosc.

Dla Rosji Chiny, to najblizszy sasiad.
            10 razy wiekszyw sensie demograficznym, niezbyt pewny politycznie, bo nie do konca przewidywalny.
            Nie mowmy o konfliktach terytorialnych, bo to political fiction.
            Ale dominacja gospodarcza Chin jest calkiem prawdopodobna.
            Czym dysponuje Rosja jako przeciwwaga ?
            NICZYM.
            Nie ma silnego przemyslu, czy ogolnie silnej gospodarki.
            System polityczny Rosji, w zestawieniu z Pekinem jest calkowicie soft.

Mocno ograniczona demokracja Rosji jest pewnym plusem wobec rozlazlego Zachodu.
            Wobec Chin to nul, zilch.

To jest moje zdanie, ale Rosja bez Europy (rola USA jest dla mnie niejasna), to klient Pekinu.
            Europa jest naturalnym sojusznikiem FR.

Europa bedzie sie konsolidowac, albo stanie sie zadupiem swiata.
            Narody beda folklorem regionalnym jednolitego organizmu i taka bedzie pozycja Polski w Europie.
            Moim zdaniem, koncepcja handlu z poszczegolnymi krajami Unii, juz dzis wyzionela ducha.
            Handluje sie z multies, ktore udaja powiazania i sentymenty narodowe.
            • igor_uk Re: Mowimy o roznych sprawach. 08.08.11, 21:11
              borcia,gadasz banaly.
              Nu powiedz,w jaki sposob Chiny sa wstanie zawladnac gospodarczo Rosje? Tylko nie pisz bzdur o tym,ze w Rosji nawet spinaczy sa chinskiej produkcji.W UK rowniez.
              Borcia,musisz pamjetac o jednym,przed tym ,jak zdominowac jakijs kraj gospodarczo,najpierw trzeba zdominowac go politycznie,albo militarnie.Czy widzisz mozliwosc spewnienia, chociaz by ,jednego z tych dwoch warunkow?
            • j-k Rosja, jak dawny PRL 08.08.11, 21:13
              istotnie Borka

Rosja, niczym dawny PRL nie wie, czy isc w kierunku demokracji, czy dyktatury
              czy na Wschod (Chiny), czy na Zachod (UE + evtl. USA)
              ale ten dylemat znal juz Gorbaczow.

a minelo 20 lat...
              • igor_uk Re: Rosja, jak dawny PRL 08.08.11, 21:18
                j-k,a nie zdajesz sobie sprawy z tego,ze Rosja,jako wielki Kraj, idzie swoja droga.
                • facettt bajeczki 08.08.11, 21:23
                  igor_uk napisał:
                  j-k,a nie zdajesz sobie sprawy z tego,ze Rosja,jako wielki Kraj, idzie swoja droga.

Rosje , to poznalem, gdy Ciebie jeszcze na swiecie nie bylo, maladjec.

Miedzy UE, a Chinami Rosja moze pojsc swoja droga moze jeszcze ze 20 lat

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                  ekonomista.
                  • igor_uk Re: bajeczki 08.08.11, 21:43
                    Wlasnie tak mnie wydawalo sie,ze jestes bardzo stary.
                    Co star ,co mal-rozum ten sam. Chyba juz musisz dac sobie spokoj z tymi dyskusjami na forum Swiat,dla takich ,jak ty,sa inne,moze ten by tobie pasowal?
                    A A co dotyczy Rosji,to patrz na moja sygnaturke.
                    • j-k bajeczki gorii cd... 08.08.11, 23:58
                      no bardzo to nie :)

mam dopiero 59 lat.

nie bede ukrywal jak w 1981 - jako przewodniczacy "Solidarnosci"
                      w jednej z warszawskich firm cieszylem sie, ze dni i lata komunizmu sa policzone :)))
                      • igor_uk Re: bajeczki gorii cd... 09.08.11, 14:47
                        j-k,ale pieprzysz glupoty,jak by cie dopadl starczeski marazm.

p.s.nie jestes wiele starszy ode mnie.
            • gosc_ze_smolenska Re: Mowimy o roznych sprawach. 08.08.11, 21:33
              Popatrz na swoj post (w moim wolnym streszceniu, za co przepraszam):
              … Chiny … niezbyt pewny politycznie, bo nie do konca przewidywalny … konfliktach terytorialnych…
              To jest taki zestaw straszakow o innych panstwach, ktory pasuje do kazdego, kto Ci sie nie podoba. Dobor docelowgo objektu zgodnie z zamilowaniem mowiacego.

… Ale dominacja gospodarcza Chin jest calkiem prawdopodobna. Czym dysponuje Rosja jako przeciwwaga?
              Gospodarczo? Niczym! A czym dysponuje pozostaly swiat? Niczym! Chinska dominacja gospodarcza jest nieunikniona jak zwycienstwo naszej druzyny hokejowej na nastepnych mistrzostwach swiata :-). Z ta roznica, ze panstwo Rosja w odroznieniu od rosyjskiej druzyny hokejowej posiada gigantyczny arsenal glowic atomowych, i kazdy o tym dobrze wie.

... Europa bedzie sie konsolidowac, albo stanie sie zadupiem swiata. Narody beda folklorem regionalnym jednolitego organizmu…
              Jestes optymista i marzycielem, ale coz, marzyciele i optymisci dzwigaja swiat.
              • borrka Serio wierzysz w te glowice? 08.08.11, 23:23
                Jak rozpadal sie CCCP, glowice tez byly, pewnie nawet w lepszym stanie technicznym.
                I co ?
                Rzadko sie zdarza, by jakiekolwiek, nawet super demokratyczne panstwo, dobrowolnie rezygnowalo z polowy obywateli i wielkiej strefy wplywow.
                Glowice jednak nie pomogly - procesow historycznych nie da sie dlugo hamowac.

Ja zdecydowanie wole Matuszke jako sasiada Unii, niz jakas chinska mega-kopalnie surowcow.
                I przyznam, ze jesli cos mnie jeszcze dziwi w polityce, to antyzachodniosc czesci Rosji.
                Wspolpraca z Unia, to szansa dla obu stron.

A optymista jestem.
                Rosja nie przeszla przez sredniowieczny okres chrzescijanskiego zjednoczenia Europy (jakie bylo, takie bylo, ale bylo) i moze trudniej Wam to zrozumiec.
                • romrus Serio wierze w brak oleju w glowicach 09.08.11, 00:04
                  borrka napisał:

> I przyznam, ze jesli cos mnie jeszcze dziwi w polityce, to antyzachodniosc czesci Rosji.
                  > Wspolpraca z Unia, to szansa dla obu stron.

Sproboje cie wytlumaczic, i to bez zadnych jaj.

Dostalem jeszcze za komune dobre wyksztalczenie w tym jezyk francuzki plynnie.
                  Z tego powodu dostalem dobra prace, gdzie na co dzien mialem do czynenia z obcokrajowcami.
                  Potem dolaczylem do tego jeszcze pare jezykow.
                  Oczewiscie, patrzac na rozpadajaca komune i rozmawijac codziennie z normalnymi ludzimi z Europy mnie sie wydawalo ze jestesmy w bledzie i trza sluchac Europejczykow, bo skutki ich sistemu wskazyja na ich racje.

W 1991 padl ZSSR, ze wzgladu na optimizm i nadzieje na "demokracje" 19-20.08.1991 spedzilem nie na wakacjach, lecz na placu w St. Petersburgu, to znaczy Leninrgadzie? blokujac wlasnem autem podjazd do rady miejskiej. W samochodzie mialem nielegalna bron.
                  Qwa, teraz to nawet mnie jest smiesznie, ale wtedy nie bylo.

"Zwyczenzylismy", i co?

Przyjechala banda doradcow przewaznie z USA, czesciowo z Europy , i pomogla naszej bandzie oszustow zrobic w konia caly kraj.

Kazda wypowiedz o "udzieleniu pomocy dla Rosji" byla i jest falszywa, na to zycie wielokrotnie dalo dowody. Wiec teraz swoje bzdety o pomocy w modernizacje mozecie sie wsadzic gdies.

Wiec ja, wychowany o 100% jako proeuropejski czlowiek, teraz jestem antizachodni.

Mam nadzieje ze nie bedziesz nap@dalal glupot, ze slucham Kremla i propaganda mi robi wode z mozgu.

> A optymista jestem.
                  > Rosja nie przeszla przez sredniowieczny okres chrzescijanskiego zjednoczenia Eu
                  > ropy (jakie bylo, takie bylo, ale bylo) i moze trudniej Wam to zrozumiec.

Tego nawet nie bede komentowal)))))))))
                  • borrka Znam podobna powiastke. 09.08.11, 00:23
                    W 1917 Zachod przyslal lysego pólkalmuka w zaplombowanym wagonie i ten zrobil Ruskim 70 lat komunizmu.
                    Sugerujesz, ze jestescie bezwolni, pozbawieni instynku panstwowego, czy wrecz samozachowawczego?:)

Narod sprawujacy suwerenna kontrole nad swym krajem, odpowiada za to, co sie w tym kraju dzieje.
                    • romrus Znam wiele powiastek 09.08.11, 00:57
                      borrka napisał:

> W 1917 Zachod przyslal lysego pólkalmuka w zaplombowanym wagonie i ten zrobil Ruskim 70 lat komunizmu.

Zachod go nie przyslal , lecz mu pomogl.
                      Nie caly Zachod, lecz Niemcy.
                      Nie zrobil, lecz obecal zrobic komunizm.

"Polkalmuka" - prosze przetlumaczic na jakies europejski jezyk, bo nie lapie)))

> Sugerujesz, ze jestescie bezwolni, pozbawieni instynku panstwowego, czy wrecz samozachowawczego?:)

Nie sugeruje.
                      Po prostu dzialamie zbyt powoli.
                      Od momentu zrozumienia do momentu czynuza zwyczaj minuje zbyt duzo czasu.
                      Ale ten czas zawsze nastepuje.

> Narod sprawujacy suwerenna kontrole nad swym krajem, odpowiada za to, co sie w tym kraju dzieje.

Nie watpliwie.

Wiec ty odpowiadasz (osobiscie) za istnienie Radia Ma Ryja)))))))
                      • borrka Radio Maryja versus ruski komunizm. 09.08.11, 09:00
                        Radio Maryja powstalo w okresie, gdy sowieckie wojska okupacyjne staly jeszcze w Polsce, a wiec mozna mowic o sowieckiej wspolodpowiedzialnosci.
                        Osobiscie sadze, ze ZYDOWSCY banderowcy mieli w tym stosunkowo niewielki udzial :):)

A mowiac powaznie:
                        TAK, uwazam, ze Polacy sa odpowiedzialni za te kuriozalna glupote zrodzona w ramach Kosciola w Polsce i za wszystkie wynikajace z tego konsekwencje !

Podobnie, jak Rosjanie, dominujacy narod Imperium Rosyjskiego, odpowiadaja za zbrodnie komunizmu, a w dalekiej konsekwencji za upadek gospodarczy lat Jelcyna.
                        Bo ten upadek byl wynikiem rujnacji gospodarczej dokonanej przez komunizm, na dosc sensownie rozwijajacej sie gospodarce Rosji carskiej.

Zachodni i postsowieccy gangsterzy gospodarczy pojawili sie , jako produkt uboczny tego upadku.
                        Nie byli jego przyczyna.
                      • wojciech.2345 Re: Znam wiele powiastek 09.08.11, 18:31
                        Powiedz mi Romrus
                        dlaczego nie rozstrzelaliście Stalina?

Przecież on zamordował wielu Rosjan.
                        • darekvtb Re: Znam wiele powiastek 11.08.11, 09:19
                          Jako odpowiedz zacytuje wypowiedz Rosjanina:

"Стaлин cтaл веcти cебя кaк цaрь. Кaк oтец нaрoдa.
                          Стaлин не тoргoвaл нaциoнaльными интереcaми.
                          Стaлин не имел личных cчетoв в инocтрaнных бaнкaх.
                          Стaлин не хрaнил в инocтрaнных бaнкaх гocyдaрcтвеннyю кaзнy.
                          Стaлин не брaл в дoлг пoд прoценты чyжие ничем не oбеcпеченные, тo еcть фaльшивые деньги и не рacплaчивaлcя зa фaльшивые деньги принaдлежaщими нaрoдy реaльными ценнocтями.
                          Стaлин не пoкyпaл зa грaницей cникерcы, a пoкyпaл caмые coвершенные технoлoгии и делaл их cвoими.
                          Стaлин выcтрaивaл зaмкнyтые технoлoгичеcкие цепoчки. Он coздaвaл не кoлoниaльнyю, a незaвиcимyю экoнoмикy.
                          Стaлин иcтребил трoцкиcтoв – тaк нaзывaемyю «ленинcкyю гвaрдию», тo еcть – врaгoв нaрoдa.
                          Стaлин не cчитaл предaтельcтвo инaкoмыcлием. Уничтoжение предaтелей – дoлг влacти.
                          При Стaлине cтепень oтветcтвеннocти былa тем выше, чем выше дoлжнocть. Рyкoвoдитель мoг oтветить гoлoвoй не тoлькo зa предaтельcтвo и вредительcтвo, нo и зa oшибкy. И прaвильнo. Некoмпетентен - тacкaй мешки и не лезь в нaчaльcтвo.
                          Стaлин дyмaл не o бyдyщих выбoрaх, a o бyдyщих пoкoлениях.
                          Стaлин coздaл лyчшее в мире cреднее и выcшее oбрaзoвaние, передoвyю нayкy.
                          При Стaлине те, ктo нaми cейчac прaвит, были бы немедленнo кaзнены зa предaтельcтвo.
                          Дерьмoкрaтичеcкaя мрaзь знaет этo и пoливaет Стaлинa грязью.
                          этa caмaя мрaзь выдyмaлa cентенцию прo "cлезy ребенкa" п
                          • wojciech.2345 Re: Znam wiele powiastek 11.08.11, 11:39
                            Stalin był teologiem i bestią.

I jeszcze pewna uwaga. Ten Кyргинян używa pewnego stylu myślenia.
                            Słowianie są słabi w twardym dyskursie, a Rosjanie tragicznie słabi.
                            To ślepa uliczka.

Zmień zainteresowania.
                            Radzę.
                            • darekvtb Re: Znam wiele powiastek 11.08.11, 13:53
                              "Zmień zainteresowania. Radzę."

Poniewaz czytam Pana od dawna to moge w odpowiedzi tylko parafrazowac znane powiedzenie:
                              Posluchaj Wojtka i.. zrob na odwrot!
                              • wojciech.2345 Re: Znam wiele powiastek 11.08.11, 16:15
                                Komunizm to dżuma, która dotknęła świat, a Rosję chyba najbardziej.
                                Tego się nie racjonalizuje.
                                To należy wymazywać ze świadomości.

To jest elementarny błąd, który popełnia Кyргинян.
                                • darekvtb Re: Znam wiele powiastek 12.08.11, 11:34
                                  "To jest elementarny błąd, który popełnia Кyргинян."

To Pana punkt widzenia,a tu - fakty:

Иcтoричеcкий прoцеcc. Кyргинян vs Свaнидзе.

Nowy program w ktorym liberalny Swanidze konfrontuje swoj punkt widzenia z obronca ZSRR - Kurginianem.
                                  Wyniki glosowania:
                                  1.Daleki Wschod
                                  Kurginian 64%, Swanidze 36%
                                  2.Ural
                                  Kurginian 88,4%, Swanidze 11,6%
                                  3.Moskwa
                                  Kurginian 79%, Swanidze 21%

I to by bylo na tyle..
                                  Gra Pan dalej? (c)
                                  • wojciech.2345 Re: Znam wiele powiastek 12.08.11, 13:22
                                    darekvtb napisał:
                                    > Gra Pan dalej? (c)
                                    ------------------------------
                                    Nie gram.
                                    Nie znam się na psychiatrii.

Brak mi kompetencji.
                            • walter622 Brawo !!! 11.08.11, 14:06
                              wojciech.2345 napisał:

> Ten Кyргинян używa pewnego stylu myślenia.
                              > Słowianie są słabi w twardym dyskursie, a Rosjanie tragicznie słabi.

Wojtusiu, "ten Кyргинян" jest Ormianinem. Gratulacje za kolejny przedni dowcip.

• wojciech.2345 Re: Brawo !!! 11.08.11, 15:20
                                walter622 napisał:
                                > Wojtusiu, "ten Кyргинян" jest Ormianinem. Gratulacje za kolejny przedni dowcip.
                                --------------------------------------
                                Czy wobec tego o Macierewiczu mam też mówić, że jest Ormianinem?
                                Ja uważam go za Polaka.

A tak z ciekawości zapytam.
                                Jaki paszport ma Кyргинян?
                                • walter622 Re: Brawo !!! 11.08.11, 15:24
                                  wojciech.2345 napisał:
                                  > Czy wobec tego o Macierewiczu mam też mówić, że jest Ormianinem?
                                  Dla mnie może być nawet "prawdziwym Polakiem", co nie zmienia faktu iż Kurginian podkreśla, że jest Ormianinem. Jak już na jego temat się wypowiadasz to warto byś wykazywał się znajomością chociażby w zakresie podstawowych faktów, a to wychodzi,
                                  że znów bredzisz, jak o sławnych "czeczeńskich księżniczkach".))))

• wojciech.2345 Re: Brawo !!! 11.08.11, 15:36
                                    Jaki paszport ma Кyргинян?
                                    • walter622 Re: Brawo !!! 11.08.11, 15:47
                                      A który konkretnie ciebie interesuje ?

• wojciech.2345 Re: Brawo !!! 11.08.11, 15:58
                                        Trzeba więc poprawić hasło w Wikipedii.

"Серге́й Ервáндoвич Кyргиня́н (14 нoября 1949, Мocквa, СССР) — coветcкий и рoccийcкий геoфизик, рoccийcкий aнaлитик, пoлитoлoг и теaтрaльный режиccёр."

tiny.pl/h5fk3
                                        • walter622 Re: Brawo !!! 11.08.11, 16:13
                                          wojciech.2345 napisał:

> Trzeba więc poprawić hasło w Wikipedii.

No to się tym zajmij.
                                          Tak to jest jak się wierzy w info w wiki i onet. Już jedną sromotną lekcję dostałeś, gdy przez wiele dni pociesznie gaworzyłeś o "czeczeńskich księżniczkach". Widać nic to ciebie nie nauczyło.
                                          Ponieważ jesteś kompletnym ignorantem podpowiem tobie - w Rosji zasadnicze znaczenie
                                          posiada deklarowana przez samego zainteresowanego przynależność narodowa, która
                                          (tak na marginesie) nawet nie jest odnotowywana w paszportach ( nie istnieje taka rubryka).

• mongolszuudan Re: Brawo !!! 11.08.11, 16:14
                                          wojciech.2345 napisał:

> Trzeba więc poprawić hasło w Wikipedii.

Nie ma czego poprawiać - рoccийcкий - to znaczy obywatel Federacji Rosyjskiej. EW Rosji nie ma takiego narodu jak Rossijanie, sa Russkije i Ormianie tez sa, ktorych w Rosji w 2 raza wieciej niz w kurioznej Armenii, gdzie mieszkaje chyba tylko co 10 Ormianin w swiecie albo i tego mniej. Kiedy uwidzisz ze Ormianina w Wikipedii nazywaja russkim wtedy to bedzie nie slusznie. Wiec, poprawiaj lepiej swoje mozgi.
                                          • mongolszuudan Re: Brawo !!! 11.08.11, 16:16
                                            Rossijanin w rosji to taka sama narodowosc jak w Polsce Rzeczpospolitianin.
                                            • mongolszuudan Re: Brawo !!! 11.08.11, 16:17
                                              A w Wielkiej Brytanii Wielkobrytanczyk.
                                          • wojciech.2345 Re: Brawo !!! 11.08.11, 16:19
                                            Sorry, ale to sofistyka.
                                            • walter622 Re: Brawo !!! 11.08.11, 16:28
                                              wojciech.2345 napisał:

> Sorry, ale to sofistyka.

Sorry, ale za każdym razem wykazujesz się sporymi brakami w zakresie podstawowej wiedzy, w związku z tym dajesz ciała.
                                              Widocznie jesteś masochistą.))))

• wojciech.2345 Re: Brawo !!! 11.08.11, 16:32
                                                walter622 napisał:

> wojciech.2345 napisał:
                                                >
                                                > > Sorry, ale to sofistyka.
                                                >
                                                > Sorry, ale za każdym razem wykazujesz się sporymi brakami w zakresie podstawowe
                                                > j wiedzy, w związku z tym dajesz ciała.
                                                > Widocznie jesteś masochistą.))))
                                                --------------------------------
                                                Jestem na wygranej pozycji.

Prawie jak zawsze.
                                                • walter622 Wojtusiowa Kamasutra ? 11.08.11, 17:13
                                                  wojciech.2345 napisał:

> Jestem na wygranej pozycji.
                                                  > Prawie jak zawsze.

Jeżeli masz na myśli pozycję "rakiem", to niewątpliwie masz rację. Jak wspomniałem "prawie
                                                  jak zawsze" dajesz ciała i jak widać to tobie sprawia przyjemność - czyli jednak jesteś masochistą.

Natomiast jeżeli masz na myśli swoją wiedzę o Rosji i Rosjanach, ba w ogóle o Wschodzie
                                                  (viede te "czeczeńskie księżniczki", w przypadku których szedłeś w zaparte nie zdając sobie nawet sprawy, że z tymi terenami, konkretnie z Kabardą, jestem osobiście związany), to muszę ciebie bardzo zmartwić - jest ona rozpaczliwie żałosna. No i nie zanosi się, sądząc po twojej wypowiedzi, że w tym zakresie się coś zmieni, bowiem nie dostrzegasz własnych ograniczeń (dość typowa postawa dla ludzi ograniczonych), wręcz przeciwnie tym się chełpisz - triumf ignorancji.

• wojciech.2345 Re: Wojtusiowa Kamasutra ? 11.08.11, 17:16
                                                    Z Tobą wygrywam ZAWSZE.
                                                    Czekam na przeciwnika.

Ty nim nie jesteś.
                                                  • romrus Wojtku, a kim jest.... 11.08.11, 18:27

.....Macior z nardowosci?

Niby Prawdziwym Polakiem, czy ja sie myle?)))))))))
                                                  • wojciech.2345 Re: Wojtku, a kim jest.... 11.08.11, 18:34
                                                    romrus napisał:

>
                                                    > .....Macior z nardowosci?
                                                    >
                                                    > Niby Prawdziwym Polakiem, czy ja sie myle?)))))))))
                                                    ------------------------------
                                                    Macierewicz z pochodzenia jest Ormianinem.

Jest pomysłodawcom Komitetu Obrony Robotników (KOR-u).
                                                    KOR stworzył logistykę dla Solidarności.

Być może jest ważniejszy dla Polski niż Wałęsa.
                                                    To postać godna uwagi.
                                                  • wojciech.2345 sorry, ortografia 11.08.11, 18:39
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Jest pomysłodawcom Komitetu Obrony Robotników (KOR-u).
                                                    > KOR stworzył logistykę dla Solidarności.
                                                    >
                                                    > Być może jest ważniejszy dla Polski niż Wałęsa.
                                                    > To postać godna uwagi.
                                                    -----------------------
                                                    Jest pomysłodawcą ...

Przepraszam.
                                                  • romrus Re: Wojtku, a kim jest.... 11.08.11, 18:49
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Macierewicz z pochodzenia jest Ormianinem.

"Syn Zdzisława i Marii Macierewiczów".

To kto jest Ormianinem - Zdzisław czy Maria?

> To postać godna uwagi.

Tez nie watpie, na nego trza uwazac))))))))))))))
                                                  • wojciech.2345 Re: Wojtku, a kim jest.... 11.08.11, 18:55
                                                    Nie wiem z której strony jest Ormianinem.

Wiem, że to ktoś komu można ufać.
                                                    Nie obchodzi mnie co o nim mówią.

O tym czym jest KOR napisałem już.
                                                    Macierewicz skasował postsowiecki wywiad w Polsce.
                                                    Zbudował nowy.
                                                    Widziałeś to?

jarekcyrankiewicz.salon24.pl/6993,macierewicz-i-harcerki
                                                  • romrus Re: Wojtku, a kim jest.... 11.08.11, 19:08
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Nie wiem z której strony jest Ormianinem.
                                                    > Wiem, że to ktoś komu można ufać.
                                                    > Nie obchodzi mnie co o nim mówią.

Wrescie prawda.

Zyciowe kredo - nic nie wiem, ale wierze)))))))

Fany Maciora nie nadaja si do diskusji.

Ale jednak wymusilem cie powiedziec kim jestes.
                                                    Jestes smieszny nie dla mnie, lecz dla wiekszosci rodakow))))
                                                    Dzienki za prawde.
                                                    Czesc!

> Macierewicz skasował postsowiecki wywiad w Polsce.
                                                    > Zbudował nowy.

Skasowal, to prawda.
                                                    Nowego nie zbudowal.
                                                    Polski wywiad teraz to kabaret.
                                                  • wojciech.2345 Re: Wojtku, a kim jest.... 11.08.11, 19:16
                                                    romrus napisał:
                                                    > Ale jednak wymusilem cie powiedziec kim jestes.
                                                    > Jestes smieszny nie dla mnie, lecz dla wiekszosci rodakow))))
                                                    > Dzienki za prawde.
                                                    > Czesc!
                                                    -------------------------------------------------------
                                                    Piszesz "Czesc!". To kończy wypowiedź.
                                                    Ty jednak piszesz dalej.
                                                    Po co?
                                                    Nie jesteś pewny tego co napisałeś???
                                                    Rzadko używam znaku "?" i to 3 razy.
                                                    ------------------------------------------------
                                                    > > Macierewicz skasował postsowiecki wywiad w Polsce.
                                                    > > Zbudował nowy.
                                                    >
                                                    > Skasowal, to prawda.
                                                    > Nowego nie zbudowal.
                                                    > Polski wywiad teraz to kabaret.
                                                    ------------------------------------------------
                                                    Cieszę się, że JUŻ nie pracują w nim ci, którzy byli "ukształtowani"
                                                    w Moskwie.

To dobre dla Polski.
                                                  • romrus Re: Wojtku, a kim jest.... 11.08.11, 19:36
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Cieszę się, że JUŻ nie pracują w nim ci, którzy byli "ukształtowani" w Moskwie.
                                                    > To dobre dla Polski.

To dobre nie dla Polski, lecz dla innych.
                                                    Amisy i Angole pryjeli do siebie agentow Abweru, Niemcy wykostyja mozliwosci Sztazi.
                                                    Fany Maciora, to znaczy totalnu ciemniaki, tego nie rozumia.
                                                    Przypominam, ze "Wszystko zrujnujeme i odbudujeme na nowo" - to haslo bolszewikow.
                                                    Primo - wywiad to nie twoja dzialka, zebys mog sadzic.
                                                    Segundo - pisdzielcy to sa te sami bolszewicy, ktory zrujnuja wlasny kraj.

• wojciech.2345 Re: Wojtku, a kim jest.... 11.08.11, 19:51
                                                    romrus napisał:
                                                    > Primo - wywiad to nie twoja dzialka, zebys mog sadzic.
                                                    ---------------------------
                                                    Spekulujesz.
                                                    > Segundo - pisdzielcy to sa te sami bolszewicy, ktory zrujnuja wlasny kraj.
                                                    Powiadasz "pisdzielcy". Przecież w Rosji są sami "pisdzielcy".

Kto nie jest "pisdzielcą" w Rosji jest wrogiem Matuszki.
                                                    Czy Ty wiesz o czym piszesz?
                                                  • romrus Re: Wojtku, a kim jest.... 11.08.11, 22:54
                                                    wojciech.2345 napisał:

> Spekulujesz.

Nie spekuluje, po prostu wiem troche wiecej.
                                                    Pisalem prace magisterska nabardzo blizki temat).

> Powiadasz "pisdzielcy". Przecież w Rosji są sami "pisdzielcy".

Nie sami. Sa pisdielcy oraz normalny ludzi.

Bolszewicy i pisdzielcy sa bardzo blizki, nie w idejach, lecz w fanatizmie do idejow.
                                                    Kazdy fanatizm jest niebespeczny.
                                                    Pisdzielski, kommunisticzny, muzulmanski - bez roznicy.

> Kto nie jest "pisdzielcą" w Rosji jest wrogiem Matuszki.

Nie jest.
                                                    Wrogami sa akurat naszy wlasny pisdzielcy - zwolenniki Zyrinowskiego, Limonowa etc.
                                                    Na cale sczescie cierkiew prawoslawna ich nie popiera, bo jest troche dalej od sredniowieczia.
                                                    > Czy Ty wiesz o czym piszesz?
                                                  • wojciech.2345 Re: Wojtku, a kim jest.... 11.08.11, 23:05
                                                    Jestem przekonany, że KAŻDA partia rosyjska jest radykalniejsza niż PiS.

U Was nie ma takiej partii jak Platforma Obywatelska.
                                                    Może kiedyś powstanie.
                                                  • romrus Re: Wojtku, a kim jest.... 11.08.11, 23:41
                                                    wojciech.2345 napisał:

> Jestem przekonany, że KAŻDA partia rosyjska jest radykalniejsza niż PiS.

Nie prawda.

PIS = LDPR

> U Was nie ma takiej partii jak Platforma Obywatelska.

Nie prawda.

PO = Jedinaja Rosja.

> Może kiedyś powstanie.

Tez mam nadzieje ze kiedys powstanie jakas parctia centowo-imperialisticzna))))))
                                                  • wojciech.2345 to chyba żart 12.08.11, 09:04
                                                    romrus napisał:
                                                    > > U Was nie ma takiej partii jak Platforma Obywatelska.
                                                    >
                                                    > Nie prawda.
                                                    >
                                                    > PO = Jedinaja Rosja.
                                                    -----------------------------------------------
                                                    Platforma Obywatelska = 100% gospodarka i 0% patriotyzmu.
                                                    Wszystkie rozwiązania gospodarcze mają być kopią wzorców z UE.

Jedyna Rosja stoi na prawo od PiS-u.
                                                    Ty żartujesz.
                                                  • romrus Zadnych zartow 12.08.11, 11:20
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > > PO = Jedinaja Rosja.

> Jedyna Rosja stoi na prawo od PiS-u.
                                                    > Ty żartujesz.

Chodzilo mnie o to, ze jest taka sama partija biurokratow, ale niestety, jedyna alternetiwa totalnym oszolomam.

A co jest prawo i lewo w ostatnich czasach nie zbyt dobrze rozumiem.
                                                    Kierunki sie pop@dolili))))))
                                                  • igor_uk Paszport,a narodowosc. 11.08.11, 19:20
                                                    Wojtus,po raz kolejny,dal ciala,wykazujac sie zerowa wiedza w temaacie,w ktorym zabiera glos.
                                                    Paszport podtwierdza tylko obywatelstwo ,ale w zadnym wypadku nie narodowosc.Wojtus,wychowany w polskiej katolickiej rodzinie,jest pewien tego,ze jk ktos posiada Paszport RP,to znaczy jest Polakiem z narodowosci.
                                                    Co jest istotne w tej dyskusji, ja posiadam obywatelstwo polskie ,a co za tym idzie,jestem dumnym posiadaczem paszporta RP,ale Wojtusiu przez gardlo nie przejdzie,zwrocic sie do mnie-rodaku. I chyba wiecej w tym temacie nie mozno nic powiedziec.
                                                  • borrka Masz narodowosc sowiecka, Igorku. 12.08.11, 09:13
                                                    W paszportach bywa napisane, ze ich wlasciciel jest przedstawicielem narodu dominujacego w danym panstwie.
                                                    Zalezy od uregulowan lokalnych.
                                                    W Twoim winno byc "Posiadacz niniejszego paszportu jest zdrajca Matuszki".
                                                  • igor_uk borcia kabareciarz. 12.08.11, 15:09
                                                    borcia,juz od piatkowego poranku zaczynasz chlac?
                                                    Zle skonczysz.
                                                • romrus Gdzie Bonaparte? 11.08.11, 18:32
                                                  wojciech.2345 napisał:
                                                  > Jestem na wygranej pozycji.
                                                  > Prawie jak zawsze.

Rozmowa lekarzy w szpitalu psichiatricznym:
                                                  -Gdzie Napoleon?
                                                  -W szostem pokoju)))))))))))))
                                                  • wojciech.2345 Re: Gdzie Bonaparte? 11.08.11, 18:35
                                                    romrus napisał:

> wojciech.2345 napisał:
                                                    > > Jestem na wygranej pozycji.
                                                    > > Prawie jak zawsze.
                                                    >
                                                    > Rozmowa lekarzy w szpitalu psichiatricznym:
                                                    > -Gdzie Napoleon?
                                                    > -W szostem pokoju)))))))))))))
                                                    ---------------------------------
                                                    No widzisz jaki jesteś bystry.

Podziwiam.
                                                  • darekvtb Liberal vs. fanatyk ZSRR 12.08.11, 11:47
                                                    Rom, ogladales Иcтoричеcкий прoцеcc. Кyргинян vs Свaнидзе.?
                                                    Zwroc uwage na wyniki glosowania..
                                                  • romrus Czesc 12.08.11, 11:57
                                                    darekvtb napisał:
                                                    > Rom, ogladales

Jeszcze nie. Jestem gleboko w lesie u Finnow. mam net przez komore i nie zbyt duzo czasu.
                                                    Sami ryby, ryby,ryby)))))
                                                    Obejrze kiedy wroce

> Zwroc uwage na wyniki glosowania.

To bylo jasne od poczatku.

O tym czy Kurginian ma racje idzie diskutowac, o tym ze ze Swanidze zygac sie chce - nie idzie))))
                                                  • darekvtb Re: Czesc 12.08.11, 14:54
                                                    Przynajmniej na temat Swanidze mamy konsensus ;-)))
    • xystos Re: Do serca przytul Wańke ... 09.08.11, 14:45
      od Harrods´a skarpety zamienie na onuce i
      buty na wal onki
    • mongolszuudan Re: Do serca przytul Wańke ... 11.08.11, 01:40
      borrka napisał: Nikt mi nie wmowi, ze pelnetatowa praca Ursy - tlumaczki, sluzy czemus innemu, niz kreowaniu wzajemnej nienawisci Rosjan i Polakow.

A ty nie chAdi w nAsz pArk, prAtiwnyj...
    • jk2007 borrcia a kozacy :) 11.08.11, 15:23
      ndgazeta.org.ua/?p=32
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka