Gość: fan IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.05.04, 11:21 A to efekt obniżenia podatków, ale rosjanie wiedzą jak to skutkuje i potrafią z tego wyciągać wniski, a nie jak polacy gardłować i gardłować bez żadnego efektu. Szkoda, ze tam nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siker czili dwaputin-rasputin uże był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 11:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista Demokracja wRosji?-Paranoja!!!! IP: *.dynamic.mts.net 26.05.04, 12:58 Rosja zawsze byla jest i bedzie wwwpanstwozla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Demokracja wRosji?-Paranoja!!!! IP: *.nlh.no 26.05.04, 14:55 A czesc polskich obywateli o inteligencji ponizej buraka pastewnego powali we wlasne odchody anty rosyjska biegunka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do świtu A u nas Suchocka, Miller i teraz Leppera,do 7 plag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 11:31 Plagi nawiedzenia , pazerności, meneli, i wielu widać jeszcze, tak edukacja jak egzamin z polskiego Begier! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: *.adb.pl 26.05.04, 11:40 To efekt ceny ropy i niczego wiecej. Nikt cie nie trzyma, wyjezdzaj, na Syberii jest juz liczna polonia. Odpowiedz Link Zgłoś
amatil Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie 26.05.04, 11:45 Musieliby mieć wzrost PKB rzędu 12 proc. rocznie. Raczej nie wyciągną, mimo dobrej koniunktury na świecie. 8 proc. przez 8 lat - to już byłoby nieźle. Raczej nie polecam przenoszenia się do Rosji. To wzrost z bardzo niskiego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachmistrz Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 12:05 Szkoda, że Putin nie podał od jakiego roku miałby się liczyć ten "dwukrotny wzrost PKB do 2010". Jeżeli przyjmiemy bowiem, że miałoby to być od 2004, to do końca 2010 Rosja musiałaby się rozwijać w tempie 10,41% rocznie. A to jest chyba mało prawdopodobne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruski Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: *.gizycko.mm.pl 26.05.04, 12:54 Malo prawdopodobny to jest rozwoj w Polsce .O Rosii nie ma co polakom mowic .Nie sadze ze by kogos w Rosji interesowala opinia ekonomiczna z nad Wisly . Moze to zazdrosc polska nie daje wam spokoju? Wam polakam zawsze jest zle .Rosja biedna - zle ,bogata tez zle .O co wam chodzi .Polska nigdy nie byla i nie bedzie konkurentem Rosii . Przyjacielami tez juz nie sa , z czego jestescie tacy dumni. Znow przerabali przetarg na uzbrojenie irakskiej armii ,oglosic to trzeba jako sukces .W Polsce same sukcesy . A o kontraktach Rosjan w Iraku nie ma informacji w polskiej prasie i nie bedzie ,ze by nie czuli sie oszukani przez waszego prezydenta . Rzadu nie macie , o czym tu mowic .Ale za to macie uwagi na temat wzrostu PKB w Rosii . Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie 26.05.04, 13:14 Ja Ci przyjacielu wytlumacze, dlaczego Polakow interesuje to, co sie dzieje w Rosji. Rosja zawsze byla zagrozeniem politycznym i cywilizacyjnym dla Polski. Wszelkie zlo, zdziczenie, czy komunistyczna paranoja, plynely do nas ze Wschodu. To, jak wy zyjecie i co sie u Was dzieje obchodzi mnie tyle, co zeszloroczny snieg. Natomiast dobrze wiem, ze w wypadku politycznego i gospodarczego chaosu w Rosji, azjatyckie hordy uciekinierow zaleja Europe, a przede wszystkim Polske, jak po puczu bolszewickim 1917. Tak wiec zyczymy Wam raczej dobrze, kierowani wlasnym interesem. Powiedzmy sobie szczerze, obaj to wiemy. Motorem Twej krytyki jest patologiczna zazdrosc, ze Polsza wyrwala sie z Waszych lapek i zostala przyjesta do Unii, ktora dla Was jest symbolem ziemskiego raju, jak "wiza szengenska". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: *.vig.s.bonet.se 26.05.04, 13:53 Borrka, kocham Cie! Nie moge zniesc ani rusofili, ani tym bardziej Rosjan chrzaniacych glodne kawalki o demokracji i wysokim poziomie zycia w Rosji. Po prostu: nic dodac, nic ujac, jesli chodzi o Twoj komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy eser charlotte, kocham Cie ! IP: 81.185.38.* 26.05.04, 14:35 rzadko zdarza sie na tym forum zrownowazona kobieta. zazwyczaj wypowiadaja sie jakies wymozdzone humanistki o tendencji pro-islamskiej albo post-sowieckiej, bredzace tolerancyjne duby. kto spedzil w krajach tzw. wnp dobre kilka lat (a mialem taka okazje), zrozumie, ze rosjanie sa fajni jako indywidualne jednostki, ale bardzo szkodliwi jako narod (tzn. nie rosyjski "narod", czyli lud) te jakies pro-rosyjskie iluzje placzace sie w naszym biednym kraju w wyniku zniewolenia, najpierw zaborami, a potem komunizmem, napawaja mnie niesmakiem. poczytajcie sobie "zapiski kawalerzysty" nikolaja gumilowa z 1914 roku, jesli umiecie po rosyjsku. jedzie facet na wojne poprzez kieleckie wsie (polska b) i pisze : "juznaja pol'sza, odna iz samych krasiwych czastiej rossii". kiedy o tym rozmawialem z pewnym rosyjskim przyjacielem, powiedzial "ot, durak, no poet khoroszyj" (gumilow, akmeista rozstrzelany przez czeka w 1921 r.) uklony dla charlotty (ze szwecji?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: charlotte, kocham Cie ! IP: *.vig.s.bonet.se 26.05.04, 15:21 No dziekuje, dziekuje, zawsze to milo poczytac listy od wielbicieli ;-) Ja mam jednak nieco odmienne zdanie o Rosjanach nawet jako jednostkach - spotkalam ich wielu, w zyciu prywatnym i troche w zawodowym. Kazdy z nich byl matematycznie precyzyjna wypadkowa wszystkich przerazajacych rosyjskich cech ogolnonarodowych. Ale oczywiscie, nie watpie, ze zdarzaja sie Rosjanie uczciwi i normalni, ja niestety nie mialam okazji takich spotkac... Nie wiem jednak skad sie bierze polska rusofilia. Zawiedzione nadzieje, rozczarowanie rzeczywistoscia, iluzje...wszystko to chyba powoduje, ze frustraci nie majacy pojecia o rosyjskiej rzeczywistosci (albo znajacy ja z wycieczek do Moskwy czy St: Petersburga), blednie lokuja swoje sympatie na Wschodzie. Tymczasem Rosja to Azja w europejskim opakowaniu i tu nie ma ani niczego lubic ani podziwiac. Zreszta, jak sam mowisz, wystarczy poczytac pisarzy i intelektualistow rosyjskich: oni mysla tak samo jak ja (Jefrowiejew "Rosyjska pieknosc", na przyklad). Pozdrawiam. P.S. Owszem, ze Szwecji. Spotkalismy sie wczesniej?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy eser Pour Charlotte IP: 81.185.38.* 26.05.04, 19:01 wiesz, moje doswiadczenia z rosja i rosjanami moga byc odmienne od Twoich. to wypadkowa tradycji rodzinnej i peregrynacji osobistych. spedzilem na obszarach bylego zssr spory szmat czasu, a gdzie mnie nie bylo? z tych spotkan pozostaly mi przyjaznie, co prawda nieliczne, ale za to z ludzmi o poziomie duchowym, jakiego w europie ze swieca szukac. "wpadalem" w te przyjaznie nieomal tak, jak zakochany od pierwszego wejrzenia - na przyklad spotkanie w ambasadzie francji w baku z pewnym miejscowym malarzem, ktory jawil mi sie jako ogromny chlop o rozwidlonej popiej brodzie, w kowbojskim kapeluszu, lekko zawiany, plotacy piate przez dziesiate po francusku. od razu przypadl mi do gustu ten typowy ruski pijanica. dopiero potem mialem okazje poznac jego uduchowione malarstwo i przekonac sie, ze jest to osobowosc jakby wykuta z jednej bryly. teraz, ciezko chory na serce, poswiecil sie jednej rzeczy. maluje freski w porzuconej ormianskiej cerkwi w baku. tacy rosjanie bynajmniej nie sa wyjatkiem. musialas miec wybitnego pecha w swych kontaktach w szwecji. moze ze wzgledu na motywacje rosjan odwiedzajacych ten kraj. co do jerofiejewa, czytalem owszem "rosyjska pieknosc". osobiscie wole wieniczke i "moskwe-pietuszki", czyzby ze wzgledu na alkoholowe inklinacje? rosji obawiam sie, ale o tym mozna by duzo. jesli masz ochote na wymiane mysli, moj mail nieswicz@netscape.net pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: *.zapora / 212.160.172.* 26.05.04, 14:25 "azjatyckie hordy uciekinierow zaleja Europe, a przede wszystkim Polske, > jak po puczu bolszewickim 1917" tak jak polskie hordy zalaly stany zj. nie wiem co chcecie od rosjan jedno jest pewne lepiej bysmy wyszli robiac z nimi interesy niz zachodem ktory nas zalewa smieciem dawno u nich nieprzydatnym. nara wielcy swiatopogladowcy ruski - pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ungern-sternberg Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: 81.185.38.* 26.05.04, 14:38 polaczku, kto by lepiej wyszedl? my, czyli smolokowski i jamokolowicz (czy jak im tam, cypryjczykom z j&s). precz z rosyjskim imperium. wolna mongolia od kiachty po wiazme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czernomyrdin magadan czeka IP: 81.185.36.* 26.05.04, 12:28 z twojej mowy (poznam zes przecietnie zdrowy) wynika ze wiedze o rosji masz z gazet. putin musial zatkac wyciek kapitalow z rosji zwiazany z wielkim biznesem (=mafia) surowcowym (a) . dziesiec osob posiada jedna czwarta bogactwa rosji. wszystkie zwiazane z nafta, gazem, aluminium, metalami kolorowymi. recepta putina jest nie do zastosowania w polsce ze wzgledu m.in. na obciazenie finansowe panstwa ludzmi nieaktywnymi (polacy zyja 8 lat dluzej i emerytury maja wyzsze), brak bazy surowcowej. zaden rzad nie powazy sie obnizyc stawki podatkowej, zwaszcza gdy znalezlismy sie w unii. bogactwem polski sa wykfalifikowani i zdolni ludzie. na tym musimy budowac przyszlosc a nie na zachwycie dla putina. pkb rosji jest nizszy niz belgii. znam z autopsji rosyjska prowincje. przepasc miedzy moskwa i prowincja jest niewyobrazalna, nie tylko dla czlowieka zachodu, ale i dla rodaka. czolem, czolem panie pocztowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYY Re: magadan czeka IP: *.burkert.com 26.05.04, 14:45 Putin gada jak Lenin a zachowuje sie jak autentyczny CAR!.Cos tu nie pasuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czernomyrdin Re: magadan czeka IP: 81.185.38.* 26.05.04, 14:49 wszystko pasuje. flaga jak za cara klaniam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. az milo :) IP: *.kjj.estpak.ee 26.05.04, 16:21 pasujecie do siebie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: *.nlh.no 26.05.04, 14:54 Do 2010 roku zycie w Rosji i na Bialorusi bedzie na pewno bezpieczniejsze, zdrowsze a moze i godniejsze niz w USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: *.vig.s.bonet.se 26.05.04, 15:43 Ty naprawde masz jakis problem, moze ze wzrokiem, albo co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: *.kjj.estpak.ee 26.05.04, 16:23 a co do tego ma sie wzrok? ...moze to kobieca ligika? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: *.vig.s.bonet.se 26.05.04, 16:29 Jak sie nie dostrzega faktow, to ma sie klopoty ze wzrokiem, w sensie mataforycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: *.kjj.estpak.ee 26.05.04, 17:01 a o jakie fakty chodzi, ktore niby ma sie dostrzec w atrykule czy gdziekolwiek? wszystko oczewiscie odnosnie wypowiedzi tajemniczego LS :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: *.vig.s.bonet.se 26.05.04, 17:14 Chodzi o FAKTY dotyczace Rosji. Zmeczona jestem takim gadaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Putin: PKB wzrośnie dwukrotnie IP: *.kjj.estpak.ee 26.05.04, 18:27 no wlasnie wiecej pytan nie mam. ta twoja odpowiedz mnie tez zniechecila. wez sie lepiej do malowania paznokci :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Nie,to efekt podporządkowania oligarchów interesom IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.05.04, 15:07 państwa. Gość portalu: fan napisał(a): > A to efekt obniżenia podatków, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viscount Rosja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 16:18 Władimir Putin jest prezydentem twardym, konsekwentnym w swoich działaniach. Rządząc blisko 130 milionami rosjan nie można sobie pozwolić na eksponowani wahania, niepewności. Putin nie schodzi z raz obranej drogi i dzięki temu może rzeczywiście znacznie poprawić sytuację zarówno polityczną jak i gospodarczą Rosji, oraz świetnie zapisać sie na kartach jej historii. Putin jest najwybitniejszym "władcą" Rosji od czasów Iwana IV Groźnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berkut Re: Rosja IP: *.kamieniec-wroclawski.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 17:03 i tu popieram w 100 % i nie moze poprawic tylko poprawi Odpowiedz Link Zgłoś
sarmatian Wladymir Grozny I 26.05.04, 17:45 Wolodia tez zdechnie jak ten pies Iwan ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Wladymir Grozny I IP: *.kjj.estpak.ee 26.05.04, 18:25 a ty nie zdechniesz? ... to w czym problem :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Rosjanie potrafią, a Polska woli iść w kierunku IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.05.04, 21:28 bycia kolonią Ameryki, jak Meksyk czy Honduras. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy eser post-sowieckie rojenia IP: 81.185.35.* 27.05.04, 10:51 odezwal sie kolejny kagebesznik. myslalem, ze przetrzepia ich troche po wstapieniu polski do nato. widocznie nasze stajnie augiasza sa brudniejsze od litewskich, bo tam udalo sie wywalic mafijnego prezydenta za zwiazki z kgb. nic dziwnego, litwini zawsze byli od polakow konsekwentniejsi w dzialaniach politycznych. nota bene, swita nadzieja, bowiem w postkomunistycznej ewolucji mentalnosci, litwa wyprzedzala o krok polske, post-komunisci brazauskasa wygrali wybory wczesniej, niz nasi... patrzmy na prezydenckie wybory na litwie, juz niebawem! wywrozylem leppera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat A pamietacie ostatnia ZIME w Rosji??? IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 28.05.04, 02:58 Nie straszny nam styczen I nie straszny luty Bo nas cialem ogrzeje Pan Prezydent Putin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Do Rosji Tomson splywaj. tam twoj dom IP: *.rdu.bellsouth.net 28.05.04, 03:29 podziela sie nedza sz toba. Za 10 lat to oni moga nie istniec. planowanie bez sensu to komuchowata natura w rosyjskim wydaniu. Juz wygruywali z USA tyle razy, a teraz sa bankrutami i przydupasami naszymi w Iraku, jak inni slowianie. Odpowiedz Link Zgłoś