Dodaj do ulubionych

Wojna Rosji z Tadżikistanem.

16.11.11, 10:34
"Rosyjskie służby wyłapują i deportują Tadżyków, a wkrótce być może zakażą im wjazdu do kraju. Eksperci twierdzą, że ma to zmusić Duszanbe do uległości m.in. w sprawie opłat za dzierżawę bazy przez rosyjską armię"

Więcej... wyborcza.pl/1,75477,10649722,Wojna_Rosji_z_Tadzykistanem.html#ixzz1drKLpACm

Ale od komsomolców dowiedzieliśmy się, że do Rosji napływa olbrzymia armia imigrantów, zupełnie tak samo jak do USA i komsomolcy są z tego dumni bo Rosja jest otwarta i jest rajem. Oczywiście tylko informacje pochodzące od komsomolców są wiarygodne. Cha!, cha!

Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Wojna Rosji z Tadżikistanem. 16.11.11, 10:44
      Tadżykistan jest winien.
      Rosja zawsze pragnie pokoju.

Wystarczy pamiętać.
      • przyjacielameryki Re: Wojna Rosji z Tadżikistanem. 16.11.11, 10:57
        wojciech.2345 napisał:

> Tadżykistan jest winien.
        > Rosja zawsze pragnie pokoju.
        >
        > Wystarczy pamiętać.

Rosja znowu zaczyna "pomagać" swoim sąsiadom. Cha!, cha!
        • wojciech.2345 Re: Wojna Rosji z Tadżikistanem. 16.11.11, 11:06
          Jestem ciekaw co teraz wymyśli Krokodyl622?

No i ta cała reszta towarzyszy.
        • romrus Re: Wojna Rosji z Tadżikistanem. 16.11.11, 11:07
          przyjacielameryki napisał:
          > Rosja znowu zaczyna "pomagać" swoim sąsiadom. Cha!, cha!

Wlasnie ze tak, tyle ze teraz NATO.

Debil wacek i jego czytelniki jak zawsze nie wiedza o co chodzi.
          Goowno obchodzi cena dzerzawy bazy.

Jesli Tadzikistan nie uwolni dwoch pilotow - z Rosji i Estonii, ktory wozili zarcie dla waszych zolnierzy w Afganistanie i przez wypadek mieli nieszczescie wyladowac w Tadzykistanie, to Rosja wyp@rdoli 1 mln. gasterow-Tadzykow, ktory ze swoich zarobkow karmia reszte, a rzad tego marnego kraju padnie w ciagu miesiaca.
          • wojciech.2345 Re: Wojna Rosji z Tadżikistanem. 16.11.11, 11:19
            No i widzisz Romrus?
            My widzimy np. to:

Akcja przeciw Tadżykom w Rosji."Nosiciele chorób"
            www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/478703,Akcja-przeciw-Tadzykom-w-RosjiNosiciele-chorob
            To jest arsenał Waszych tricków.
            W dobie Internetu to wyraźnie WIDAĆ.

Czekam na dalsze Wasze zmyślenia.
            Szczególnie liczę na Krokodyla622.
          • przyjacielameryki Re: Wojna Rosji z Tadżikistanem. 16.11.11, 11:21
            romrus napisał:

> Jesli Tadzikistan nie uwolni dwoch pilotow - z Rosji i Estonii, ktory wozili za
            > rcie dla waszych zolnierzy w Afganistanie i przez wypadek mieli nieszczescie wy
            > ladowac w Tadzykistanie, to Rosja wyp@rdoli 1 mln. gasterow-Tadzykow, ktory ze
            > swoich zarobkow karmia reszte, a rzad tego marnego kraju padnie w ciagu miesiac
            > a.

Ale my to wiemy, tyle że ta współpraca Rosji z południowymi sąsiadami wygląda trochę inaczej niż twierdzą to komsomolcy i z tego chce nam się śmiać. Ciekawe jest również, dlaczego ambasada Rosji nie udzieliła od razu wsparcia tym pilotom tylko czekano na rozstrzygnięcia tadżyckiego sądu???
            • igor_uk Romrus. 16.11.11, 11:37
              Jednak my z toba sa przedstawicielami Wielkiego Narodu.Zpbacz,te dwaj bracia syjamskie niczym innym nie fascynuja sie,tylko nami.Ale twierdza caly czas,zeRosja jest nie wazna i nikogo nie interesuje.
              Co z nich za klauny! Co najsmieszniej,wojtusia z dupolizkiem laczy tylko jedno-milosc do Rosji,wszystko inne ich dzieli.
              • wojciech.2345 Re: Romrus. 16.11.11, 11:40
                No jesteś drugi.

Czekam jeszcze na Krokodyla.
                • igor_uk Re: Romrus. 16.11.11, 11:44
                  na ciebie ,wojtus ,czekac nigdy nie trzeba,wystarcze ,ze na forum rzuci sie haslo "Rosja",tak ty,jak pies Pawlowa,juz jestes i slinisz sie.Naprawda nie rozumiesz,ze takim zachowaniem zdradzasz swoi kompleksy wobec nas?
                  • wojciech.2345 Re: Romrus. 16.11.11, 11:46
                    Igorku,
                    Ty się cieszysz jak Rosja kopie słabszych.
                    To ułomność.

Rozumiesz?
                    • igor_uk Re: Romrus. 16.11.11, 13:08
                      wojtus, nie chodzi o mnie(to nie ja co rusz zakladam durnowate watki,a tylko ty).a tylko o twoi kompleksy.
                      • wojciech.2345 Re: Romrus. 16.11.11, 13:09
                        igor_uk napisał:
                        >.... twoi kompleksy.
                        -----------------
                        Na mnie to nie działa.
                        • igor_uk Re: Romrus. 16.11.11, 13:10
                          To nie mialo na ciebie dzialac,to tylko stwierdzenie faktu.Tepawy,wojtus, jestes.
                          • wojciech.2345 Re: Romrus. 16.11.11, 13:38
                            igor_uk napisał:
                            > Tepawy,wojtus, jestes.
                            ------------------
                            Też ciekawy post.
                            • igor_uk Re: Romrus. 16.11.11, 13:52
                              I najwazniejsze,ze stwierdza stan rzeczywisty.
                              • wojciech.2345 Re: Romrus. 16.11.11, 13:59
                                igor_uk napisał:
                                > I najwazniejsze,ze stwierdza stan rzeczywisty.
                                -------------------
                                Ja jestem z Ciebie zadowolony.

Polaryzujesz forum.
                                • igor_uk Re: Romrus. 16.11.11, 14:01
                                  w czym polaryzuje? Ty nie jestes jednym z biegunow tego forum,jestes tylko takim dziwolagiem,wyzywajacym smiech.
              • przyjacielameryki Re: Romrus. 16.11.11, 11:54
                igor_uk napisał:

> Jednak my z toba sa przedstawicielami Wielkiego Narodu.Zpbacz,te dwaj bracia sy
                > jamskie niczym innym nie fascynuja sie,tylko nami.Ale twierdza caly czas,zeRosj
                > a jest nie wazna i nikogo nie interesuje.
                > Co z nich za klauny! Co najsmieszniej,wojtusia z dupolizkiem laczy tylko jedno
                > -milosc do Rosji,wszystko inne ich dzieli.

Masz rację, Rosja mnie interesuje pod wieloma względami, również tymi turystyczno-kulturalnymi. Ale Rosja to wielki obszarowo nasz sąsiad z atomami, to kraj niedemokratyczny, niewiarygodny, nieprzewidywalny i wtrącający się w nasze europejskie sprawy. Musimy patrzeć Rosji na ręce i to robimy. A to czego dowiadujemy się z niezależnych zródeł, nie napawa zbyt wielkim optymizmem.
                • igor_uk Re: Romrus. 16.11.11, 13:09
                  p.a. na rece Rosji ty nigdy nie bedziesz wstanie spojrzec,najwyzej na pieta,ktore probujesz podgryzac.
                  • johnny-kalesony Re: Romrus. 17.11.11, 00:41
                    Właśnie za sprawą takiego rozumowania Rosja dostawała po nosie ...

Pozdrawiam
                    Keep Rockin'
              • romrus Re: Romrus. 16.11.11, 15:02
                igor_uk napisał:
                > Jednak my z toba sa przedstawicielami Wielkiego Narodu.

Oczewiscie.
                I tak ma byc.
                • wojciech.2345 Re: Romrus. 16.11.11, 15:08
                  romrus napisał:

> igor_uk napisał:
                  > > Jednak my z toba sa przedstawicielami Wielkiego Narodu.
                  >
                  > Oczewiscie.
                  > I tak ma byc.
                  ------------------
                  Igor ma wpisane w paszporcie Polak.
                  Ty także?

Nie wiedziałem.
                  • igor_uk Re: Romrus. 16.11.11, 16:02
                    Nie wojtus,jestem obywatelem Polski,ale o tym ze ja jestem z narodowosci Rosjaninem,takie "prawdziwe" Polace,jak ty,nigdy mnie o tym nie pozwolali zapomniec ,zawsze podkreslajac,ze nie jestem u siebie.
                    • wojciech.2345 Re: Romrus. 16.11.11, 22:32
                      igor_uk napisał:
                      > Nie wojtus,jestem obywatelem Polski,ale o tym ze ja jestem z narodowosci Rosjaninem,takie "prawdziwe" Polace,jak ty,nigdy mnie o tym nie pozwolali zapomniec ,
                      > zawsze podkreslajac,ze nie jestem u siebie.
                      ---------------------------
                      Nie Igor,
                      żyjesz na Zachodzie i jeśli spadną bomby na Twoją rodzinę, to
                      będą to bomby rosyjskie.

Sam wybrałeś.
                      • igor_uk Re: Romrus. 16.11.11, 23:08
                        wojtus,jestes prymitywem.Tylko tyle moge cie powiedziec.
                        • wojciech.2345 Re: Romrus. 16.11.11, 23:16
                          igor_uk napisał:
                          > wojtus,jestes prymitywem.Tylko tyle moge cie powiedziec.
                          -----------
                          Nie Igorku,
                          Ty masz kłopot.

Ja nie.
                          • igor_uk Re: Romrus. 16.11.11, 23:43
                            wojtus,to ty masz klopot,a przez takich jak ty,to i cala Polska.
                            • walter622 Re: Romrus. 16.11.11, 23:49
                              igor_uk napisał:

> wojtus,to ty masz klopot,a przez takich jak ty
                              > ,to i cala Polska.

To chyba pierwsza nagroda w konkursie plucia na odległość ?

**************************************************************
                              "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
                              Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
                              • igor_uk Re: Romrus. 16.11.11, 23:58
                                walter ,i chociaz jestem Rosjaninem z narodowosci,ale i tak mnie szlak trafia,jak pomysle o tym,ilez to szkod wyrzadzaja wojtusiopodobne mojej nowej Ojczyznie. Nu do cholery,czy tak zle bylo by sluzyc ,a co najwazniejsze,czerpac z tego wymierne korzysci finansowe,tym ,co by laczylo Rosje z reszta Europy? Czy te debile nie potrafia zrozumiec,ze nigdy Niemcy nie beda na zlosc ruskim odmrozac sobie uszy?
                                • walter622 Re: Romrus. 17.11.11, 00:24
                                  igor_uk napisał:

> i chociaz jestem Rosjaninem z narodowosci,ale i tak mnie szlak trafia,jak pomysle
                                  > o tym,ilez to szkod wyrzadzaja wojtusiopodobne mojej nowej Ojczyznie.

Przecież ja stale piszę, że urządzanie konkursów plucia na odległość ma swoją bardzo wymierną cenę. I tę cenę wcześniej czy późnej trzeba będzie zapłacić. Niestety każda przyjemność kosztuje - a szczególnie tak ekstrawagancka.
                                  BTS-2 jest wyjątkowo poważną sprawą, znacznie bardziej istotna niż NS, choć o dziwo o
                                  tej inwestycji nie wiele się mówiło/mówi.

**************************************************************
                                  "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
                                  Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
            • romrus Obywacel UE w pudle 16.11.11, 15:01
              > dlaczego ambasada Rosji nie udzieliła od razu wsparcia tym pilotom tylko czekano na rozstrzygnięcia tadżyckiego sądu???

Ciekawe pytanie szczegolnie ze wzgladu ze Rosja walczy rowniez o drugiego pilota.

Chlopak jest obywacelem Estonii, czyli kraju UE i NATO, pracowal na firme ktora dostarczala zaopatrzenie dla wojska NATO i jemu a ni Estonia, ani UE, a ni NATO nie udzelilo ZADNEGO WSPARCIA W OGOLE.

Tak ze pitol sie dalej.
              Chetnie bym cie zobaczyl w p@rdlu jakiegos tam "stanu" w pustynie.
              • przyjacielameryki Re: Obywacel UE w pudle 16.11.11, 15:06
                romrus napisał:

> przyjacielameryki napisał:
                > > dlaczego ambasada Rosji nie udzieliła od razu wsparcia tym pilotom tylko
                > czekano na rozstrzygnięcia tadżyckiego sądu???
                >
                > Ciekawe pytanie szczegolnie ze wzgladu ze Rosja walczy rowniez o drugiego pilot
                > a.
                >
                > Chlopak jest obywacelem Estonii, czyli kraju UE i NATO, pracowal na firme ktora
                > dostarczala zaopatrzenie dla wojska NATO i jemu a ni Estonia, ani UE, a ni NAT
                > O nie udzelilo ZADNEGO WSPARCIA W OGOLE.
                >
                > Tak ze pitol sie dalej.
                > Chetnie bym cie zobaczyl w p@rdlu jakiegos tam "stanu" w pustynie.

To Ty pitolisz. Ponawiam pytanie - dlaczego Rosja nie wsparła tych pilotów od razu, tylko czekała na rozstrzygnięcie sądu tadżyckiego??
                • romrus Re: Obywacel UE w pudle 16.11.11, 15:54

jemu a ni Estonia, ani UE, a ni NATO nie udzelilo ZADNEGO WSPARCIA W OGOLE.

> To Ty pitolisz.

Poprosze proinformowac spoleczenstwo o dzialaniach panow Buzka, Rassmusena i reszty europejskiej dla zwolnenia obywacela UE z tadzykskiego pudla.

Oni tylko o Chodorkowskim moga godzinami piepszyc.

> Ponawiam pytanie - dlaczego Rosja nie wsparła tych pilotów od razu, tylko czekała na rozstrzygnięcie sądu tadżyckiego??

To wina wlascicela firmy ktora zatrudniala pilotow.
                  Po za tym nikt w zdrawym umysle nie mog sie spodziewac takiego wyroku, liczyli na zwolnenie przez sad.

Ale Rosja co naimniej sie opamentala, Estonia i UE - nie.

Jestem pewen ze Rosji sie uda wyciagnac obu.

Twoj ukochany szef urzadu sanitarnego juz sie wypowiedzial ze Tadzycy stawia zagrozenie z powodu AIDS i gruzlicy.
                  Facet wie co mowie, kiedy on znajduje jakoms zarazke reszta Swiata placze)))
                  • przyjacielameryki Re: Obywacel UE w pudle 16.11.11, 16:05
                    romrus napisał:

Ponawiam pytanie - dlaczego Rosja nie wsparła tych pilotów od razu, tylko
                    czekała na rozstrzygnięcie sądu tadżyckiego??

To wina wlascicela firmy ktora zatrudniala pilotow.
                    > Po za tym nikt w zdrawym umysle nie mog sie spodziewac takiego wyroku, liczyli
                    > na zwolnenie przez sad.
                    >
                    > Ale Rosja co naimniej sie opamentala, Estonia i UE - nie.
                    >
                    > Jestem pewen ze Rosji sie uda wyciagnac obu.
                    >
                    > Twoj ukochany szef urzadu sanitarnego juz sie wypowiedzial ze Tadzycy stawia za
                    > grozenie z powodu AIDS i gruzlicy.
                    > Facet wie co mowie, kiedy on znajduje jakoms zarazke reszta Swiata placze)))

Ja nie bronię Tadżykistanu(w ogóle mnie ten kraj nie obchodzi) ale pytam z ciekawości bo wygląda na to że Rosja celowo czekała na ten wyrok żeby coś tam ugrać a los zwykłych ludzi nie interesował jej.
                    W gruncie rzeczy to niezależnie od czegokolwiek trzymanie tego regionu przez Rosję za mordę jest chyba na rękę całej Europie.
                    • romrus Re: Obywacel UE w pudle 16.11.11, 16:15
                      > W gruncie rzeczy to niezależnie od czegokolwiek trzymanie tego regionu przez Rosję za mordę jest chyba na rękę całej Europie.

Oprzytomniales?
                      Nie do wiary.

• walter622 Re: Obywatel UE w pudle 16.11.11, 17:31

> Ja nie bronię Tadżykistanu(w ogóle mnie ten kraj nie obchodzi)

A powinien. Przez ten kraj wiedzie północny szlak ( Manas-Kabul) zaopatrzenia wojsk
                      NATO w Afganistanie , w tym polskich jednostek, które jak sądzę chyba nie są tobie
                      obojętne. Jeżeli islamistom z południa Tadżykistanu uda się zmusić władze w Duszanbe zablokować ten szlak to w bazach NATO nie będzie nawet papieru toaletowego, bowiem południowy szlak praktycznie już normalnie przestał funkcjonować. Sądząc po doniesieniach o kolejnych zatrzymaniach pilotów, obsługujących wojska NATO, islamiści niedługo zdołają zablokować wspomniany szlak i będzie "po ptakach".

> bo wygląda na to że Rosja celowo czekała na ten wyrok żeby coś tam ugrać
                      > a los zwykłych ludzi nie interesował jej.

Pitolisz - władze Tadżykistanu nie informowały konsulatów rosyjskiego i estońskiego o
                      zatrzymaniu pilotów i przedstawieniu im zarzutów (ich początkowo przetrzymywano w hotelu) , a tym bardziej nie informowano przedstawicieli wojsk NATO. Na dodatek same oskarżenie jest kompletnym nonsensem - samoloty leciały na podstawie posiadanych zezwoleń, w ramach świadczonych usług wojskom NATO. Przy tym zgłaszali lądowanie awaryjne - czyli wieża w tych okolicznościach musiała wydać zezwolenie na lądowanie i samolot po uzupełnienia paliwa leci dalej.
              • walter622 Re: Obywacel UE w pudle 16.11.11, 15:09
                romrus napisał:

> przyjacielameryki napisał:
                > > dlaczego ambasada Rosji nie udzieliła od razu wsparcia tym pilotom tylko
                > czekano na rozstrzygnięcia tadżyckiego sądu???
                >
                > Ciekawe pytanie szczegolnie ze wzgladu ze Rosja walczy rowniez o drugiego pilota.

No cóż pytanie może być ciekawe bowiem zostało zadane w oparciu o informacje podane przez skądinąd wyjątkowo rzetelnego wacka.
                To, że obu pilotów, wykonujących dostawy dla wojsk NATO i działających całkowicie legalnie
                (władze Tadżykistanu wydały zgodę na przeloty i lądowania) zatrzymano i osądzono wskazuje w pewnym sensie jaka jest sytuacja w samym Afganistanie.
                • romrus Miales racje 16.11.11, 21:40
                  walter622 napisał:

> To, że obu pilotów, wykonujących dostawy dla wojsk NATO i działających całkowic ie legalnie (władze Tadżykistanu wydały zgodę na przeloty i lądowania) zatrzymano i osądzon o wskazuje w pewnym sensie jaka jest sytuacja w samym Afganistanie.

To podobno w ogole jakas ciemna historia, bo wladze Afganistanu dzis zatzrymali treci samolot tej samej firmy lotniczej.

Wlascicel firmy sie wypowiadal ze wladzy Tadzykistanu proponowali mu uklad - uwolnia pilotow wzamian na samoloty. On odmowil. Teraz trzeci samolot zgarneli Afganscy.
                  • walter622 Nie podzielili ? 16.11.11, 22:04
                    romrus napisał:
                    > To podobno w ogole jakas ciemna historia,

Sądząc po kodach Rolkan Investmens jest zarejestrowana w Gruzji.
                    Dziwne są też te błędy popełnione w tłumaczeniu pism z języka farsi - Tadżycy farsi znają, jest podobny do tojiki.
          • j-k A na xuj wam ten Tadzikistan ? 16.11.11, 15:24
            romrus napisał:
            > Jesli Tadzikistan nie uwolni dwoch pilotow - z Rosji i Estonii, ktory wozili za
            > rcie dla waszych zolnierzy w Afganistanie i przez wypadek mieli nieszczescie wy
            > ladowac w Tadzykistanie, to Rosja wyp@rdoli 1 mln. gasterow-Tadzykow, ktory ze
            > swoich zarobkow karmia reszte, a rzad tego marnego kraju padnie w ciagu miesiaca.

Akura tu sie z Toba zgodze. Tadzykistan, to jedyna post-radziecka riespublika,
            gdzie islam zapuscil korzenie. We wszystkich innych zostal przez sovietow,
            a potem lokalnych watazkow spacyfikowany.

To wyjdzie i im i wam na zdrowie, gdy wycofacie stad te baze i wyrzucicie Tadzykow
            pracujacych w Rosji.
            Chin bym sie nie obawial.
            Maja problem z Ujgurami i czego, jak czego, ale islamu u swoich granic popierac nie beda.
            • romrus Re: A na xuj wam ten Tadzikistan ? 16.11.11, 16:06
              j-k napisał:
              > To wyjdzie i im i wam na zdrowie, gdy wycofacie stad te baze

Mial bys racje, ale jest jedno "ale".

Rosijskie wojsko w Tadzykistanie pilnuje granicy z Afganistanem, gdzie produkcja heroiny dzienki operacji Jankiesow wzrosla o 40 razy w porownaniu z czasami talibow.

Afganska, czy tadzykska straz graniczna - to dowcip.

Jedyne kto chamuje trafik narkotikow - to nasze wojsko.
    • ostrygojadek Re: Wojna Rosji z Tadżikistanem. 16.11.11, 22:07
      Może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć, dlaczego Tadżykistan zatrzymal i skazał tych dwóch pilotów na takie drakońskie kary? Co chciał w ten sposób osiągnąć, komu zademonstrować, komu dać sygnał itd.? Tyle już padło postów, a nikt się nad tym nie zastanowił.
      • romrus Re: Wojna Rosji z Tadżikistanem. 16.11.11, 22:16
        ostrygojadek napisał:
        > Może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć, dlaczego Tadżykistan zatrzymal i skazał tych dwóch pilotów na takie drakońskie kary? Co chciał w ten sposób osiągnąć, komu zademonstrować, komu dać sygnał itd.? Tyle już padło postów, a nikt się nad tym nie zastanowił.

Jest kilka wersii.

1. W Moskwie zostal rozbity tadzykski gang narkotikowy, 4 osoby poszlo siedziec na 10 lat.
        Rzekomo jeden z nich pochodzi z rodziny prezydenta Rachmonowa.

2.Jakijs sprawy po afganska strone granicy, bo afganscy trymaja treci samolot tej firmy.

3.Zwykly szantaz o pieniedzy czy samoloty, jak to za zwyczaj sie dzieje w roznego rodzaju bananowych republikach.

Po za tym nikt nigdy nie wie co maja we lbie ty wodzy tych "stanow", oni wszyscy tam zdrowy nie sa.
        • walter622 Pierwszy wariant 16.11.11, 22:57
          romrus napisał:

> 1. W Moskwie zostal rozbity tadzykski gang narkotikowy, 4 osoby poszlo siedziec
          > na 10 lat.
          > Rzekomo jeden z nich pochodzi z rodziny prezydenta Rachmonowa.

Dość znana sprawa klanu Chukumova - tu szczegółowo opisana ( więc by się nie powtarzać) :

forum.gazeta.pl/forum/w,904,130729022,130749573,Jeszcze_jeden_ciekawy_watek.html
      • ostrygojadek Zablokowanie dostaw do Afganistanu? 16.11.11, 22:18
        Ale w takim razie po co skazywali rosyjskiego i estońskiego. Przecież było oczywiste, że to pogorszy stosunki z Rosją?
        • romrus Re: Zablokowanie dostaw do Afganistanu? 16.11.11, 22:30
          ostrygojadek napisał:
          > Ale w takim razie po co skazywali rosyjskiego i estońskiego. Przecież było oczywiste, że to pogorszy stosunki z Rosją?

Zalerzy co dostali za to, ty sie nie wyobrazasz co to sa ludzi te wodzy aziacki.
          Jesli szukali pretekstu, przeciez nie mogli tylko Estonczyka zapuszkowac w takiej situacji.
          Po za tym wiedza ze Rosja nie moze calkowice rozerwac stosunki z Tadzykistanem.
          Albo bedzie musiala tam urzadzic rewolucje na wzor arabskiej, to tez nie jest takie proste.
          Podziemie islamiskie w Tadzykistanie jest dosc mocne.
          Pare niewlasciwych ruchow i mozna urzadzic druga Libie.

Nie sadze zeby chodilo o zablokowanie dostaw, bo nie tylko ta firma to robi.
          Zablokowac sie da w ten sposob, ale troche poszantazowac moga sie pozwolic sqwieli.
          • romrus korrekta 16.11.11, 22:31
            Zablokowac sie NIE da w ten sposob, ale troche poszantazowac moga sie pozwolic sqwieli.
      • walter622 Вocтoк - дел 16.11.11, 22:24
        ostrygojadek napisał:

> Może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć,

No jakby to najprościej wytłumaczyć ? Po prostu: "Вocтoк - делo тoнкoе" (Wschód - sprawa delikatna).

www.youtube.com/watch?v=B5oyppOiBSs&feature=related

• swiblowo Re: Вocтoк - де 17.11.11, 00:28
          I w ogole...bez pol litra nie rozbieriosz. :))
          • walter622 Immenno !!! 17.11.11, 00:45
            swiblowo napisała:

> I w ogole...bez pol litra nie rozbieriosz. :))

Immenno. Zagryzając jakimś lawaszem.

www.youtube.com/watch?v=3g0UI27ov-8&feature=related
            A "nagradnuju szpagu" po tym wydobyli i zwrócili Admirałowi, przepraszając za bałagan.
          • dystans4 Re: Вocтoк - де 17.11.11, 01:13
            A z pół litrem? Da się zrobić? :DDD
            Miłego wieczoru - images2.layoutsparks.com/1/247277/red-autumn-leaves-beautiful.jpg
            bul.
    • romrus No i po wojnie 22.11.11, 17:02
      Piloci na wolnosci, obywacel UE rowniez.

Pana Buzka chyba bedzie musial podziekowac)))
      • przyjacielameryki Re: No i po wojnie 22.11.11, 17:27
        romrus napisał:

> Piloci na wolnosci, obywacel UE rowniez.
        >
        > Pana Buzka chyba bedzie musial podziekowac)))

Masz rację, powinien podziękować!!!
        Ale ponoć szykują się kolejne zadymy ala Gruzja na Morzy Kaspijskim? Rosji nie za bardzo podobają się plany Azerbejdżanu i Turkmenistanu samodzielnego eksportu gazu do Europy. Słyszałeś coś n/t temat??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka