Dodaj do ulubionych

Żywe serce od 12 wieków???????????????????????

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.06.04, 19:02
Czy ktoś może coś o tym wie, albo tam był?
W TV powiedzieli, że w Lanciano jest jakieś serce i krew, które od VIII wieku
nie ulegają rozkładowi, i że pojawiły sie one podczas mszy, tzn. że hostia
zmieniła się w mięso, zaś wino w krew.......

Na początku myślałem, że to jakiś żart w TV, no ale to nie 1 kwietnia, tylko
news z okazji święta Bożego Ciała.
Nic nie rozumiem. Czy to jakiś telewizyjny żart z chrześcijan, a jeśli nie
żart to o co chodzi??
Obserwuj wątek
    • Gość: Rybinka Re: Nikt nic nie wie? Szkoda... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.06.04, 20:19
      Pewnie to był jakiś żart w stylu TVP...
    • Gość: mi Jak czytasz po angielsku to tu masz link IP: *.bchsia.telus.net 12.06.04, 20:23
      www.therealpresence.org/eucharst/mir/lanciano.html
      • Gość: Rybinka Re: Danke, czytam... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.04, 00:47
        I hmmm.... I patrzcie ludzie, taki cud a nigdy nim jeszcze nie słyszałem...
        hmmm...... co to może znaczyć...
        • sredni Re: testy DNA 13.06.04, 00:54
          trzeba by wykonać testy DNA i porównać z materiałem genetycznym Włoskim i
          Żydowskim.
          Ale nie widzę sensu tego cudu tak czy inaczej.
          Jest to raczej trochę makabryczne i jak najbardziej w duchu średniowiecza.
          Zresztą nawet jak spojrzeć na sam fakt symbolicznego spożywania ciała i krwi
          Syna Boga... to brrr...
          • Gość: AS Re: testy DNA IP: *.204.39-62.rev.gaoland.net 13.06.04, 01:49
            A gdy wreszcie da sie udowodnic, ze to krew Jezusa, wystarczy juz tylko
            postarac sie o DNA Pana Boga, aby upewnic sie, iz Jezus jest Synem Bozym.
            • Gość: Rybinka Re: testy DNA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.06.04, 00:07
              Tak czy owak jest to jakiś ewenement, który wskazuje, że są rzeczy o których
              nie śniło sie filozofom.

Co do żarcia mięsa i krwi, to czy ktoś na forum zeżarł kiedyś świnie, którą
              włąsnoręcznie ukatrupił? Pewnie nie. Każde mięsko to makabreska.
              Z drugiej strony jak mawiają wegetarianie, jesteś tym co jesz. Skoro ktoś
              podjada ciało boga, to może będzie bogiem. W biblii Jezus mówi do uczniów:
              bogami będziecie. Jakże to buddyjskie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka