Dodaj do ulubionych

rewolucja pomaranczowa w Rosji zwyciezy?

04.04.12, 16:35
svpressa.ru/politic/article/54161/
Obserwuj wątek
    • jabbaryt Nie ma na to szans 04.04.12, 16:53
      Rosja to nie Ukraina.
      W Rosji jest jedno centrum władzy.
      W Rosji partia rządząca dzięki ogromnym dochodom ze sprzedaży ropy jest w stanie utrzymać ponad milion świetnie opłacanych milicjantów, róznego rodzaju tajne służby, podporządkować media i trzymać w ręku inne nazędzia do kontroli społeczeństwa.
      W Rosji nie ma szans na poważną opozycję, bo obecna władza zniszczy ją bez żadnych skrupułów. Jak już pisałem te urzędniczo-oligarchicznej mafii bez granata od koryta nie odspawasz. A tylko oni maja granaty
      • 7swift Sempfer Polonia dosc aktywnie dziala w Rosji, 04.04.12, 16:59
        finansuje pomaranczowych
        • jabbaryt Re: Sempfer Polonia dosc aktywnie dziala w Rosji, 04.04.12, 17:05
          Porównaj tą kasę z budżetem rosyjskiej policji, FSB, wpływami Gazpromu, albo majątkiem pomniejszego oligarchii.
          • 7swift Semper Polonia w Rosji 04.04.12, 17:12
            i inne fundacji sporo pomagaja finansowo. Zas jaki pozytek maja zwykli ludzi z Gazpromu czy z oligarchow?
          • 7swift nie maja zaufania bo moga zdradzic 04.04.12, 17:24
            jabbaryt napisał:
            > Porównaj tą kasę z budżetem rosyjskiej policji, FSB, wpływami Gazpromu, albo majątkiem pomniejszego oligarchii.
      • romrus No nie ma, tyle z innego powodu 04.04.12, 17:18
        jabbaryt napisał:
        > W Rosji partia rządząca dzięki ogromnym dochodom ze sprzedaży ropy jest w stanie utrzymać ponad milion świetnie opłacanych milicjantów, róznego rodzaju tajne służby, podporządkować media i trzymać w ręku inne nazędzia do kontroli społeczeństwa.

Jabbaryt, czytaj mniej roznego szajsu z zachodnich/polskich mediow.

Rewolucja nie ma szans, bo Rosjanie maja ich dosyc.
        Nikt nie chce powtorki lat 90-ch.
        Chca po prostu spokojnie zyc.
        Uwierz mi na slowo, ze Rosjanie nigdy w swojej historii nie zyli tak dobrze jak teraz.

>Rosja nie ma szans na poważną opozycję, bo obecna władza zniszczy ją bez żadnych skrupułów.

Nie ma kogo niszczyc.
        Przywodcy opozycji rodem z lat 90-ch maja przerabane, bo sa skomropitowany na amen.
        Nowej nie ma, bo nie wiedza co moga zaoferowac ludziam lepszego, niz oni maja.

>Jak już pisałem te urzędniczo-oligarchicznej mafii bez granata od koryta nie odspawasz. A tylko oni maja granaty

Ty sie nie wyobrazasz ile jest broni w rekach priwatnych.
        Ja mam taka:
        img-fotki.yandex.ru/get/6002/ivan-bobchinskij.acc/0_61399_30ea78af_XL

Nie wtym rzecz, wiekszosc nie chce zadnych gwaltownych zmian.
        • jabbaryt Re: No nie ma, tyle z innego powodu 04.04.12, 19:02
          'Uwierz mi na slowo, ze Rosjanie nigdy w swojej historii nie zyli tak dobrze jak
          teraz.'
          No cóż znam kilka społeczeństw znacznie bogatszych niż Rosja w których władza jest zmieniana. Tylko tam jest demokracja, która ogólnie jako system jest do doopy, ale pozwala bezkrwawo wymieniać elity rządzące. W Rosji nie zdarzyło się by opozycja legalnie bez rozlewu krwi zdobyła władzę. I jedynym sposobem na zmianę władzy jest rewolucja, która jak obaj twierdzimy prędko się nie wydarzy.

' Nie ma kogo niszczyc.
          Przywodcy opozycji rodem z lat 90-ch maja przerabane, bo sa skomropitowany na a men.
          Nowej nie ma, bo nie wiedza co moga zaoferowac ludziam lepszego, niz oni maja.'

Są skompromitowani, bo kompromitują ich prorządowe media a opozycja własnych nie ma.
          Jak który dziennikarz zacznie najeżdzać na władzę to kończy jak Politkowska. Siły są nierówne, nie ma równowagi.

'> Ty sie nie wyobrazasz ile jest broni w rekach priwatnych.
          > Ja mam taka:
          > img-fotki.yandex.ru/get/6002/ivan-bobchinskij.acc/0_61399_30ea78af_XL"

Aha.. to przepraszam jeżeli Cię kiedykolwiek uraziłem :)

• romrus Re: No nie ma, tyle z innego powodu 04.04.12, 23:53
            jabbaryt napisał:
            > Tylko tam jest demokracja, która ogólnie jako system jest do doopy

Chociaz w czyms sie zgadzame:-)

> Są skompromitowani, bo kompromitują ich prorządowe media a opozycja własnych nie ma.
            > Jak który dziennikarz zacznie najeżdzać na władzę to kończy jak Politkowska. Siły są nierówne, nie ma równowagi.

Bzdury, wierzysz w mity.

Sa gazety antirzadowy, jest "Echo Macy" i jeszcze pare radiostacji, jest pare kanali TV, nie mowiac o Internecie, ktory nie jest cenzurowany w zaden sposob.
            Lenin mial jedna nedzna gazetke "Iskra", ale jemu sie udalo.

Rzecz polega na tym, ze w odroznieniu o Lenina, opozycja nie ma idei. Zadnej.
            Slogan jest tylko jeden - "precz z Putinem".
            No dobra. A co dalej? A tu cisza.

Opozycja sama sie skompromitowala, nie trza bylo Niemcowu z Kasjanowym po prostu krasc. I dalej sie kompromituje, biorac szmal od Jankiesow.

Co do Politkowskiej - bzdura totalna.
            Nie bylo dla wladzy nic gorszego, niz ja smierc.
            Ja czytal tylko Zachod, w Rosji byla znana wylacznie w bardzo waskim srodowisku, zadnego rozglosu jej artikuly w Rosji nie mieli, dla wladzy grozna nie byla.
            To mit, stworzony zachodnimi mediami.
            Wspanialych miala kumpli wsrod extrimistow islamskich, no i Bierioze w dodatku.
            Przeciez kto ja zabil od dawno wiadomo.

> Aha.. to przepraszam jeżeli Cię kiedykolwiek uraziłem :)

Wylacznie dla samoobrony mam, Jabbaryt:-)
            • jabbaryt Re: No nie ma, tyle z innego powodu 05.04.12, 12:12
              Chociaz w czyms sie zgadzame:-)
              Muszę jednak sprostować. Wierzę w demokrację lokalną a nie medialną, wierzę w demokrację oddolną a nie odgórną. Jest parę krajów jak Szwajcaria, czy Skandynawia gdzie te ustroje funkcjonują całkiem nieźle. Demokracja polska to karykatura dojrzałej demokracji.

> Sa gazety antirzadowy, jest "Echo Macy" i jeszcze pare radiostacji, jest pare k
              > anali TV, nie mowiac o Internecie, ktory nie jest cenzurowany w zaden sposob.
              > Lenin mial jedna nedzna gazetke "Iskra", ale jemu sie udalo.

W Polsce jest też parę niskonakładowych pisemek ideowej opozycji i co z tego,
              My w mediach mainstremowych mamy jednak pewien pluralizm.

> Rzecz polega na tym, ze w odroznieniu o Lenina, opozycja nie ma idei. Zadnej.

> Opozycja sama sie skompromitowala, nie trza bylo Niemcowu z Kasjanowym po pros
              > tu krasc. I dalej sie kompromituje, biorac szmal od Jankiesow.

A wasza jedinaja Rosija to wszyscy cnotliwi? Kradna na potęgę tylko o tym nikt głośno nie powie.

> Co do Politkowskiej - bzdura totalna.
              > Nie bylo dla wladzy nic gorszego, niz ja smierc.
              > Ja czytal tylko Zachod, w Rosji byla znana wylacznie w bardzo waskim srodowisku
              > , zadnego rozglosu jej artikuly w Rosji nie mieli, dla wladzy grozna nie byla.
              > To mit, stworzony zachodnimi mediami.
              > Wspanialych miala kumpli wsrod extrimistow islamskich, no i Bierioze w dodatku.
              > Przeciez kto ja zabil od dawno wiadomo.

Politkowska to tylko przykład,najbardziej głośny, poczytaj ilu ludzi wykończono w jej redakcji i w redakcjach innych gazet. Inny przykład to Litwinienko - zabito go, a innych zdrajców zostawiono w spokoju. Dlaczego? Bo oskarżył Putina, i miał podstawy o zamachy w Moskwie.
              • romrus Jabbaryt, 05.04.12, 12:41
                jabbaryt napisał:
                > A wasza jedinaja Rosija to wszyscy cnotliwi? Kradna na potęgę tylko o tym nikt
                > głośno nie powie.

Jasne ze nie. Tyle zo tym sie mowi i dp p@rdlu ida jak nailepiej.

Wytlumacz mi tylko jedno, z jakiej niby racji jedni zlodzeje musa byc zamieniony na innych?
                Bo te drugi wyja o demokracji i ich Zachid popiera z tego powodu?

Po za tym zmienil sie sposob kradziezy.
                Ty wszystcy "demokraci", bedac przy wladze kradli majatek - zloza, zaklady, fabriki.
                Ty ktory sa teraz kradna wylacznie pieniedzy, odliczajac siebie pare % od dochodow.

> Politkowska to tylko przykład,najbardziej głośny, poczytaj ilu ludzi wykończono w jej redakcji i w redakcjach innych gazet. Inny przykład to Litwinienko - zabito go, a innych zdrajców zostawiono w spokoju. Dlaczego? Bo oskarżył Putina, i miał podstawy o zamachy w Moskwie.

Jabbaryt, niby wygladasz na rozsadnego, ale wierzysz mediam i powtarzasz ich bzdury.
                O sprawie Litwinenki mozna napisac duzo, napisze jedno:

Koroner Jej Wielkiej Mosci do dzis NIE UZNAL TO ZA MORDERSTWO, czyli w/g prawa GB to zwykly zgon i nie ma zadnego postepowania karnego wobec kogos, nie ma podejrzanych i oskarzonych.
                TO JEDNA WIELKA LIPA.

W ksiazke Litwinenki nie ma zadnych dowodow, oprocz Zachodu ja malo kto czytal, zadnego zagrozenia Putinowi nie stawil, przed ucieczka byl skrompowanym SB-kom niskiego sciebla, wiekszosc czasu byl zwyklym gorylem, bo pracowal w dep. ochrony.

Nie wierz bajkom zachodnich media, sa bardziej klamliwy, niz kiedys gazeta Prawda.
                • jabbaryt Re: Jabbaryt, 05.04.12, 14:37
                  "Wytlumacz mi tylko jedno, z jakiej niby racji jedni zlodzeje musa byc zamienion
                  y na innych? Bo te drugi wyja o demokracji i ich Zachid popiera z tego powodu?"

W demokracji znajdą się zawsze jacyć szeryfowie którzy będą chcieli walczyć z korupcją.
                  W Polsce korupcja naprawdę zmalała, dzięki temu demokratycznej zmianie rządów. W Rosji nadal jest okropna i nie jest to moje zdanie ale specjalistów.

" Koroner Jej Wielkiej Mosci do dzis NIE UZNAL TO ZA MORDERSTWO, czyli w/g prawa
                  > GB to zwykly zgon i nie ma zadnego postepowania karnego wobec kogos, nie ma pod
                  > ejrzanych i oskarzonych.
                  > TO JEDNA WIELKA LIPA."
                  Tak zabijają służby specjalne. Wszyscy więdzą kto to zrobił ale żadnych dowodów na to nie ma.

• romrus Re: Jabbaryt, 05.04.12, 20:13
                    jabbaryt napisał:
                    > W demokracji znajdą się zawsze jacyć szeryfowie którzy będą chcieli walczyć z korupcją....

Zgoda, znajda sie.....zeby zajac miejsce obalonych korupcjonerow, czyli ich zamienic przy korycie. Kropka.
                    Korupcja nie zwalcza sie przez "szeryfow", wylacznie przez systemowy program i warunki socjalny.

> Tak zabijają służby specjalne. Wszyscy więdzą kto to zrobił ale żadnych dowodów na to nie ma.

Wlasnie w tym przypadku dokladnie na odwrot.
                    Zadna panstwowa sluzba specjalna w zyciu by nie uzyla tego swinstwa, czyli polonu.
                    Polon pozostawia slady wszedzie, wlasnie ty slady rzekomo oskarzaja morderce, bo ich odnaleziono w hotelu, w samochodzie, w samolocie.

Jest kupa innych srodkow, ktorzy sladow nie pozostawiaja, skutek wyglada jak zawal, a po 3-4 godzinach zadnych sladow w organizmie nie ma, przeciez laboratorium KGB dzialal dziesieciolecia.

Po za tym, ostatnio sluzby specjalnu Rosji uzywaja bardzej prostych srodkow - w Katarze "prezydent" Czeczenii Jandarbijew dostal polkilo trotilu pod samochod i polecial w kosmos.

I, zwracam uwage, Rosja nie zbyt zaprzeczala ze to sprawa GRU, osadzonych sprawcow sciagneli do Rosji, niby dla odbycia kary, i slad po nim zaniknal.

Co nasze - to nasze, ale nie trza na nas wieszac roznych doopkow:-)

• jabbaryt Re: Jabbaryt, 05.04.12, 22:07
                      Ale właśnie w przypadku Litwinienki chodziło o to by zostawić jak najwięcej śladów, ale takich śladów które nie mogą być dowodami w procesie.
                      Wiadomo, że polon był wyprodukowany w Rosji, wiadomo że FSB traktowało Litwinienkę jak wroga. Ale twardych sądowych dowodów nie ma. Był za to show jak to Rosja potrafi karać zdrajców. I o to chodziło.
                      Nie cieszy mnie to że FSB to tacy polonofile.
                      • romrus Re: Jabbaryt, 05.04.12, 22:47
                        jabbaryt napisał:
                        > Ale właśnie w przypadku Litwinienki chodziło o to by zostawić jak najwięcej śladów, ale takich śladów które nie mogą być dowodami w procesie.

Po co?

> Wiadomo, że polon był wyprodukowany w Rosji,

Tak

> wiadomo że FSB traktowało Litwinienkę jak wroga.

Nie.

Z jakiej racji?
                        Maly mysz z dep. goryli, zadnego dostepu do tajemnic panstwowych, zadnych agentow wywiadu nie zdradzil, bo zadnego nia znal.
                        Czlowek-zero.
                        Jego ksiazki goowno kogo obchodzili, bo w nich a ni slowa prawdy, a ni zadnych dowodow nie bylo. Taka sama teoria spiskowa jak wielu jest o 9/11.

> Był za to show jak to Rosj a potrafi karać zdrajców. I o to chodziło.

Show bylo wlasnie w Katarze.
                        Dwa goscia ze slowianskim wyglagem wjezdzaja do kraju arabskiego, na swoi nazwiska wypozyczaja samochod i kupuja komorkowy, bialym dniem pod kamerami okolo meczetu w centrum miasta laduja trotilem jeep Jandarbijewa.
                        Dalej: 5-4-3-2-1 i jeep z przywodcem ekstremistow wystartowal do raju.
                        Potem cala dyplomacja rosijska sie zawracala glowe jak ich wyciagnac, ale jej sie jednak udalo.

Jabbaryt, sluzby specjalny zabijaja wylacznie tych, kto tego sa warty.
                        Na Litwinenkie nikt z budzetu by nie wydzelil lamanego groszu.
                        Handlowal chlopak tym napromieniowanym swinstwem i mial wypadek w prace.

Jabbaryt, jesli by uwazalem Litwinenko za dzialo naszych specluzb, to by z duma Ciebie o tym powiedzial.
                        Ostatnio odstrzelili w Stambulu trzech ekstremistow, odpowiedzialnych za zamach w Domodziedowo - to naszy i nie zaprzeczam.

Sprawa Litwinenki - to FIKCJA ANGOLE.
                        • jabbaryt Re: Jabbaryt, 06.04.12, 12:12
                          OK, nikt nie ma twardych dowodów - pozostaje wiara. Każdy wierzy w coś innego nie ma sensu się powtarzać. Wątek Litwinienki możemy spokojnie zamknąć.
            • przyjacielameryki Re: No nie ma, tyle z innego powodu 05.04.12, 13:11
              romrus napisał:

> Co do Politkowskiej - bzdura totalna.
              > Nie bylo dla wladzy nic gorszego, niz ja smierc.
              > Ja czytal tylko Zachod, w Rosji byla znana wylacznie w bardzo waskim srodowisku
              > , zadnego rozglosu jej artikuly w Rosji nie mieli, dla wladzy grozna nie byla.
              > To mit, stworzony zachodnimi mediami.
              > Wspanialych miala kumpli wsrod extrimistow islamskich, no i Bierioze w dodatku.
              > Przeciez kto ja zabil od dawno wiadomo.

Taaaaaaak, wszystko wiadomo . . . . . . . !

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11486397,Napasc_na_rosyjska_dziennikarke___Wybili_zeby_.html?lokale=lublin
              W Rosji pobita kolejna niezależna dziennikarka. Często krytykowała Kreml i Putina. Ale nie wiadomo kto pobił, dlaczego, po co, komu przeszkadzała czy komu naraziła się? Policja nie interesowała się zbytnio pobitą.
              Ot, cała Rosja! I po co tam jakaś ta imperialistyczna i "ohydna demokracja".
              • romrus PA, nie wiesz ze... 05.04.12, 22:52
                przyjacielameryki napisał:
                > W Rosji pobita kolejna niezależna dziennikarka. Często krytykowała Kreml i Puti
                > na. Ale nie wiadomo kto pobił, dlaczego, po co

...ze jeszcze trzech dziennikarzy z TV zostalo zabitych?
                Kiebsko pilnujesz situacje w Rosji.

Tyle ze byli pedalami i zabity przez wlasnych partnerow.
                Szkoda ze nie Putin ich osobiscie zagryzl, co?:-))
                • romrus No i prosze 05.04.12, 23:35
                  > przyjacielameryki napisał:
                  > > W Rosji pobita kolejna niezależna dziennikarka. Często krytykowała Kreml i Putina. Ale nie wiadomo kto pobił, dlaczego, po co

"Znana dziennikarka obrabowana i zgwalcona. Zostal zatrzymany 3--letni mieszkaniec Tadzykistanu".
                  top.rbc.ru/incidents/05/04/2012/644960.shtml

Zycie jest o wiele prostsze niz wiara uwaza.
                  Dziennikarzy nie maja napisy na czole ze sa dziennikarzami.
                  Sa ofiarami rabunkow, wypadkow, mordersstw na tle seksualnym.

Ten Tadzyk jej zdanie o Putinie mial gdzies.
                • przyjacielameryki Re: PA, nie wiesz ze... 06.04.12, 15:41
                  romrus napisał:

> przyjacielameryki napisał:
                  > > W Rosji pobita kolejna niezależna dziennikarka. Często krytykowała Kreml
                  > i Puti
                  > > na. Ale nie wiadomo kto pobił, dlaczego, po co
                  >
                  > ...ze jeszcze trzech dziennikarzy z TV zostalo zabitych?
                  > Kiebsko pilnujesz situacje w Rosji.
                  >
                  >
                  > Tyle ze byli pedalami i zabity przez wlasnych partnerow.
                  > Szkoda ze nie Putin ich osobiscie zagryzl, co?:-))

Masz szybkie i proste wyjaśnienia sprawy. Gratuluje dobrego samopoczucia!
        • swiblowo Re: No nie ma, tyle z innego powodu 04.04.12, 20:08
          Брейвик tez zdaje sie chwalil i w internecie wystawial fotki z bronia. Ty na Лaдoжcкoе jezioro do rybakow postrzelac sie wybierasz?
          • 7swift swiblowo, 04.04.12, 21:08
            ale złosliwość! ycмешкa...
            zobacz co znalazłem - czytałem to 20 lat temu ale nadal wzrósza
            www.fidel-kastro.ru/kino/bergman_enskilda_samtae_ru.htm
            • swiblowo Re: swiblowo, 04.04.12, 21:29
              Chetnie sie wzrusze. Poczytasz mi?
              • 7swift Re: swiblowo, 04.04.12, 21:35
                a не ycнёшь? :)
                • swiblowo Re: swiblowo, 04.04.12, 21:45
                  Jesli bede sluchac na stojaco to nie :)
                  • 7swift Re: swiblowo, 04.04.12, 21:52
                    jezeli tak prosisz - to bardzo chetnie!
                    • swiblowo Re: swiblowo, 04.04.12, 22:07
                      Скoрей бы.
          • romrus Re: No nie ma, tyle z innego powodu 04.04.12, 23:59
            swiblowo napisała:
            > Ty na Лaдoжcкoе jezioro do rybakow postrzelac sie wybierasz?

Ty sie smiejesz.
            Jak by ja nie mial, to juz chyba by tu nie pisalem.
            Na Oniezskim kusownicy mi probowali brac na abordaz, bylem z nieletnim synem w lodzi.
            Ale ten argument jest nie do odzucenia.
            Od tam tej pory syn ze mna duzo nie diskutuje:-))

• swiblowo Re: No nie ma, tyle z innego powodu 05.04.12, 00:09
              Tak to jest, jak sie jachtami plywa. Twoj sie nazywa Чернaя жемчyжинa?
              Rzecz jasna zabiles tych niegadziajow?
              • romrus Re: No nie ma, tyle z innego powodu 05.04.12, 00:17
                swiblowo napisała:
                > Tak to jest, jak sie jachtami plywa. Twoj sie nazywa Черl5;aя жемчyжинa?
                > Rzecz jasna zabiles tych niegadziajow?

Niestety nie, ale warto bylo utopic.
                Przez przypadek zachaczylem ich siec i ja zniszczylem, no i oto poszlo.
                Kusownicy narod twardy, ale widok kalasza robi swoje:-)
    • kali301 Re: rewolucja pomaranczowa w Rosji zwyciezy? 05.04.12, 18:27

www.monde-diplomatique.pl/biblio/biblio.php?id1=1&id2=2029
      Imperium Hańby - Jean Ziegler
      - -
      Jak Kali ukraść krowę - to dobrze, jak Kalemu ukraść krowę to źle.
      ru.wikipedia.org/wiki/613_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%B9

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka