Dodaj do ulubionych

Polski charakter

23.06.12, 15:01
ma Julian Assange.

Narozrabial co niemiara jako aktywista Wikileaks wprowadzajac w zaklopotanie wladcow tego swiata. Moze jego wojowniczosc wynikala z nieuczciwosci jego matki, ktora ukradla dzieci i sie z nimi ukrywala przez 5 lat. Chyba bardzo zabraklo mu ojca.

System go dopada za domniemane usilowanie gwaltu w Szwecji. Schronil sie w ambasadzie Ekwadoru w Londynie. Ambasadorke wezwano do domu byl zdecydowac co z tym fantem.

Lekko mu nie bedzie ale co namieszal to namieszal i mozna mu zyczyc wiatru w zagle.

PF
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Re: Polski charakter 23.06.12, 15:07
      Tu poprawny link o jego zyciu
      • polski_francuz Osaczony 05.07.12, 21:38
        atakuje. Ciekawym co leaks powiedza...

PF
    • felusiak1 szczęściarz 06.07.12, 02:50
      t, że ujawnił tajne materiały to małe piwo. ale za ujawnienie nazwisk (twierdzi, ze było to w wyniku pomyłki) należy mu się czapa.
      a szczęście ma ponieważ gdyby to były tajemnice z sejfu w pekinie albo w moskwie pan asange popychałby dzisiaj stokrotki 2 metry pod ziemią albo zostałby wdrożony do łańcucha pokarmowego na dnie morza albo nawet i oceanu.
      • herr7 gdyby był Amerykaninem 06.07.12, 07:10
        to być może. A to że przez niego paru amerykańskich agenciaków dostało po łbie nic nie szkodzi. I tak jest ich na świecie wielu, zbyt wielu...
        Zapomniał pan napisać, że tym agentom należała się czapa gdyż to oni są zdrajcami, nie Assange. Assange pokazał jedynie to że Ameryka jest państwem bandyckim, a to dla większości ludzi nie jest żadnym zaskoczeniem.
        • romad2447 Re: gdyby był Amerykaninem 06.07.12, 08:15
          A co panie herr7 inne kraje nie maja agentow i nie sa bandyckie ?
          Uczyles sie kiedys historii ?
        • polski_francuz Linia polityczna 06.07.12, 09:20
          Mein Herr, atakujesz system Putina - OK, atakujesz zaklamana Unia Europejska - OK, teraz atakujesz Amerykancow za agentutalny imperializm...ja jestem ciekaw czy jakis kraj czy system polityczny C sie podobaja?

Aha, i czy nie uwazasz, ze zaden kraj ani zaden system nie sa perfekcyjne?

PF
          • polski_francuz Agenturalny 06.07.12, 09:21
            Ci...

Sorry

PF
          • herr7 podoba mi się Szwajcaria.... 06.07.12, 09:31
            i jej neutralność. Potrafili być neutralni podczas obu wojen światowych i zimnej wojny. Poza tym podoba mi się ich system polityczny, jedyny w świecie gdzie obywatele są traktowani poważnie. W Szwajcarii osobnik pokroju Sarkozego nie miałby żadnych szans....
            • darekvtb Re: podoba mi się Szwajcaria.... 06.07.12, 09:48
              "Potrafili być neutralni podczas obu wojen światowych .."

Niemiecki sztab generalny na polecenie Adolfa opracowal plan okupacji Szwajcarii. Potrzebowali do tego jakies 8 czy 12 dywizji (smiesznej wielkosci sily). A przywlaszczyliby ogromne ilosci zlota w tamtejszych bankach. Czy sadzi Pan ze Hitlera powstrzymal "szwajcarski system polityczny" i jej neutralnosc? Gosc co zagazowal miliony ludzi, powsztrzymal sie przed zagarnieciem szwajcarskiego zlota z powodu.. szacunku do neutralnego statusu tego kraju??? :-))))
              • herr7 Re: podoba mi się Szwajcaria.... 06.07.12, 10:08
                Szwajcaria to najbardziej zmilitaryzowany kraj - tam każdy dorosły mężczyzna jest potencjalnym żołnierzem. Do niedawna każdy Szwajcar miał w domu mundur i karabin. Proszę spojrzeć na mapę i mówić głupstw o tym jak łatwo można było zająć Szwajcarię. A szwajcarskie fortyfikacje należą do najlepszych.
                • elergoni Re: podoba mi się Szwajcaria.... 16.08.12, 14:52
                  Zgadza sie i nadal tak jest - po odbyciu sluzby kazdy dostaje bron i ma obowiazek trzymac ja w domu!
                • darekvtb Re: podoba mi się Szwajcaria.... 16.08.12, 15:49
                  Operation Tannenbaum
              • eva15 Re: podoba mi się Szwajcaria.... 06.07.12, 10:19
                Niemcy hitlerowskie były częścią światowego systemu finansowego BIZ z siedzibą w Szwajcarii.
                Trudno bombardować własny bank, własny i zachodnich kumpli. Wojna, wojną, ale geszeft must go on...
            • polski_francuz Fair enough 06.07.12, 10:10
              i gdybym sie urodzil Szwajcarem w rodzinie bankiera z Zürichu bylbym Ci tylko przytaknal. A ze sie urodzilem w Polsce to sie musialem nauczyc zadawalac mniejszym zlem i cieszyc sie z takich sobie sukcesow.

Szwajcarzy sa troche pasozytniczy (system podatkowy dla bogatych, przystan dla pieniedzy niekoniecznie uczciwie zdobytych) a dzungla sie nie moze z samych pasozytow skladac.

PF
            • romad2447 Re: a mnie podoba sie USA... 06.07.12, 10:16
              Gdy bys liczyl na Szwajcarow,ze zatrzymaja marsz Hitlera albo Stalina to bys sie nigdy tego nie doczekal i dzisiaj bys szprechal albo gawaril.
              A Saddam Husain nie tylko by byl w Kuwejcie ale prawdopodobnie paru innych krajach bliskiego wschodu.
        • felusiak1 wsadź głowę do wiadra z lpdem 06.07.12, 10:04
          żeby ci głupotę zamroził/
          to mówisz, że agenci amerykańscy są zdrajcami? w takim razie możemy przyjąć, ze wszyscy agenci są zdrajcami. polscy agenci, niemieccy agenci, rosyhscy agenci itd.
          jeśli byłbyś tak uprzejmy i podał mi na czym polega owa zdrada i kogo zdradzili.
      • polski_francuz Prasa pisze 06.07.12, 07:43
        ze wlasnie zemsty wuja Sama sie Assange obawia najbardziej. Tym bardziej, ze u was prawo zmodyfikowano, o ile pamietam, i cyberataki staly sie bardzo surowo karane.

PF
        • eva15 Re: Prasa pisze 06.07.12, 08:28
          polski_francuz napisał:

> ze wlasnie zemsty wuja Sama sie Assange obawia najbardziej. Tym bardziej, ze u
          > was prawo zmodyfikowano, o ile pamietam, i cyberataki staly sie bardzo surowo karane.

Fakt, zwłaszcza Stunex i Flame.

Ech, pisać każdy może, niestety...
          • polski_francuz Cyberataki 06.07.12, 09:04
            na Wuja Sama. Jak Wuj Sam atakuje sam to nie kara.

Myslalem, ze to oczywiste ale siem pomylilem...

PF
            • eva15 Re: Cyberataki 06.07.12, 10:15
              Nie, ja nie mam duszy niewolnika i dla mnie to nadal nie jest oczywiste, czemu USA mają mieć monopol na zabijanie i ataki cybernetyczne.
              • romad2447 Re: Cyberataki 06.07.12, 10:25
                eva15 napisała:

> Nie, ja nie mam duszy niewolnika i dla mnie to nadal nie jest oczywiste, czemu
                > USA mają mieć monopol na zabijanie i ataki cybernetyczne.

Nie wiesz czemu,bo dzieki USA to masz jako taka wolnosc, co mialas w sowieckim kolchozie ?
                • eva15 Re: Cyberataki 06.07.12, 10:29
                  Twoja definicja wolności mnie nie interesuje.
                  • romad2447 Re: Cyberataki 06.07.12, 10:31
                    eva15 napisała:

> Twoja definicja wolności mnie nie interesuje.

A szkoda bo bys mogla sie czegis nauczyc !
              • polski_francuz Panstwa sa egoistyczne 06.07.12, 10:56
                Stany, Brytole (agent 00x ma nawet prawo zabijac), Polska czy nawet Rosja. I robia innym panstwom rozne swinstwa.

Sadzisz, ze tak by niepowinno?

PF
                • eva15 Re: Panstwa sa egoistyczne 06.07.12, 11:00
                  Sądzisz, że dowolność mordowanioa bez sądu, to dobra rzecz?
                  Zmieniłbyś zdanie, gdyby to ciebie nagle wzięto na cel.
                  • polski_francuz To grozba 06.07.12, 11:12
                    "Zmieniłbyś zdanie, gdyby to ciebie nagle wzięto na cel."

za nieprawomyslnosc?

A ogolnie to uwazam, ze dowolnosc mordowania bez sadu (przez szpiegow i wywiadowcow) niedobra rzecz. Podobnie jak uwazam, ze zimne lato to bardzo niedobra rzecz.

PF
      • eva15 Re: szczęściarz 06.07.12, 08:26
        felusiak1 napisał:

> a szczęście ma ponieważ gdyby to były tajemnice z sejfu w pekinie albo w moskwi
        > e pan asange popychałby dzisiaj stokrotki 2 metry pod ziemią albo zostałby wdro
        > żony do łańcucha pokarmowego na dnie morza albo nawet i oceanu.

Sądzisz bystrzaku, że ben Landen na dnie oceanu to sprawka Moskwy i Pekinu? USA są na to zbyt cywilizowane.
        • darekvtb Re: szczęściarz 06.07.12, 08:58
          Cudowna riposta!
          Кaк гoвoрят в Рoccии: УВАЖУХА! :-)))
        • felusiak1 a tobie co? kalosze przeciekaja? 06.07.12, 09:52
          czy walonki puściły i mózg przymarzł od nóg?
          • eva15 Feluż, jesteś super! 06.07.12, 10:13
            Nadal twierdzisz, że zdziczałe Ruskie i Chinole wrzuciły ben Ladena do morza, ku oburzeniu USA?
            • romad2447 Re: Feluż, jesteś super! 06.07.12, 10:29
              eva15 napisała:

> Nadal twierdzisz, że zdziczałe Ruskie i Chinole wrzuciły ben Ladena do morza, k
              > u oburzeniu USA?

Ciekawe jak bys wyjechala do Afganistanu,czy bys byla taka madra ?
              • des4 fajnie bredzić 06.07.12, 11:43
                o "definicji wolności", ślinić się do wszystkich morderców i dyktatorów i robić za wybitnego forumowego polytologa siedząc w kanciapie adminstacji uczelni w Mannheim i nie wiedząc co robić z wolnym czasem, hehe...

no nie gospodina Addamski?

"Drogi chłopcze, gdybyście byli bardzo słabi, nikt by was nie nienawidził. Gdybyście byli biedni, też nikt by was nie nienawidził. Nie jesteście nienawidzeni mimo tego tryliona dolarów; nienawidzą was za ten trylion dolarów. – Tu stary biurokrata wskazał w kierunku Grosvenor Square, gdzie pod wzniesioną z kamienia ambasadą odbywała się manifestacja lewicowych polityków i brodatych studentów. – Nienawiść do twojego kraju nie jest spowodowana tym, że napada na ich kraj; oni nienawidzą was za to, że zapewniacie im bezpieczeństwo. Nie szukajcie popularności. Możecie dominować albo być kochanymi, ale nigdy jedno i drugie. To, co ludzie do was czują, to w dziesięciu procentach szczera niezgoda na waszą politykę, a w dziewięćdziesięciu zazdrość. Nie zapominaj nigdy o dwóch rzeczach! Żaden człowiek nigdy nie wybaczy temu, komu coś zawdzięcza. Taka już jest ludzka natura... najbardziej nienawidzimy swoich dobroczyńców."
            • przyjacielameryki Re: Feluż, jesteś super! 06.07.12, 12:37

eva15 napisała:

> Nadal twierdzisz, że zdziczałe Ruskie i Chinole wrzuciły ben Ladena do morza, k
              > u oburzeniu USA?

No to może wyjaśnisz, czemu KGB wykończyło Litwinienkę i to na terytorium obcego kraju?? Bo powiedział zbyt dużo o Putinie i kolesiach?? Nie dość tego, domniemany zabójca wrócił do Rosji jako bohater i jest chroniony przez władze. Toż to esencja praworządności raaaasijskiej!! Jakieś tam sądy?? Raaaasija sama wyznacza swoje własne prawo!
            • felusiak1 Re: Feluż, jesteś super! 06.07.12, 19:12
              eva15 napisała: Nadal twierdzisz, że zdziczałe Ruskie i Chinole wrzuciły ben Ladena do morza,
              ku oburzeniu USA?

Nie mogę "nadal twierdzić" gdyż nigdy nie twierdziłem. A jeśli ty tak interpretujesz moją uwagę to nie cię miłosierny ma w opiece.
      • br0fl0vski Re: szczęściarz 16.08.12, 19:31
        masz racje na zachodzie zalatwia sie to w sposob cywilizowany, wysyla sie niewygodnych do Hagi gdzie umieraja w wiezieniu jak Miloszewicz i inni
    • melord wnioski z afery Wikileaks 06.07.12, 17:52
      w dobie gdy na prezent z okazji chrzcin daje sie zainteresowanemu iPada,podsluchowe gadzety elektoniczne sa wielkosci glowki od szpilki a internet jest dostepny w igloo na Grenlandii trzeba nauczyc sie trzymac dziob na klodke a komputer omijac z daleka jesli sprawy sa waze tak dla firm czy spraw panstwowych
      wielki brat czuwa,nagrywa kazde gooowno z telefonow,komputerow i na dodatek obserwuje za pomoca tysiecy kamer w kazdym miescie

dobrze,ze sie taki Assange pojawil...pokazal jak gownianym sprzetem jest komputer w aspekcie utrzymania tajemnicy w urzedach panstwowych czy planowaniu akcji sil specjalnych
      na hakerow nie ma mocnych,zamkna jedego pojawi sie nastepny lepszy

wniosek,z sejfu nawet papier toaletowy jest cholernie trudno wyjac,wiec powrot do przeszlosci
      prymitywny na pierwszy rzut oka ale bardziej pewny

Assange powinie byc wolny poniewaz dal ostrzezenie wszelkim bezmyslnym czasami nawet chamowatym i prymitywnym biurokratom by dwa razy pomysleli zanim do kompa sie zbliza
      • polski_francuz O to to 06.07.12, 22:26
        "nauczyc sie trzymac dziob na klodke a komputer omijac z daleka jesli sprawy sa waze tak dla firm czy spraw panstwowych"

Czy nawet la spraw prywatnych. Dodajmy, Google Twoj profil nakresla z guglowania. I po co mu, po co ja siem pytam?

Jak dla mnie, to od tej strony szykuje sie zamach na wolnosc. Bo Cie tak zdefiniuja, ze beda mogli zaszantazowac bos 24 czerwca 2009 roku o godzinie 21h45 wlazl na strone pedofilska. I jak nie chcesz bysmy to podali do Twojego pracodawcy to...

PF
    • ukos USA nie mają prawa sądzić Asange'a 06.07.12, 22:50
      Nie jest ich obywatelem i nie na ich terenie zdobywał tajemnice. Obywateli innych państwa wewnętrzne prawo amerykańskie nie obowiązuje. Sądzenie go należałoby uznać za terroryzm.
      • zeitgeist2010 ideal sięgnął bruku 16.08.12, 16:38
        ukos napisał:

> Nie jest ich obywatelem i nie na ich terenie zdobywał tajemnice. Obywateli innych państwa wewnętrzne prawo amerykańskie nie obowiązuje. Sądzenie go należałoby uznać za terroryzm.

Assange otrzymal azyl dyplomatyczny od EKwadoru i sytuacja stala sie jescze bardziej zawiklana.
        I GB i Szwecja ma uklad z USA o wydaniu wiezniow.
        Interesujacy temat. Assange byl dla mnie odwaznym facetem do tej afery i szczegolow o jego charakterze.
        Przy innej okazji opisze szczegoly tego oskarzenia o "gwalt" w szwecji.

Ja bym go oskarzyl nie o gwalt a o glupote.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka