Dodaj do ulubionych

ludzie, kochani!

06.07.04, 05:48
Natknęłem się przypadkowo na link do tego forum. Spędziłem cały dzień
szperając po różnych wątkach. Boże drogi co tu się dzieje! Skąd tyle jadu
wśród Żydów polskich do Polski? Ja wyemigrowałem wiele lat temu, ale do tej
pory utrzymuję kontakty z dziesiątkami Polaków. Nigdy nie miałem żadnego
osobistego doświadczenia z antysemityzmem. Odwiedzam Polskę często. Zawsze
i wszędzie jestem mile widziany. Nie ma na świecie milszych ludzi niż
Polacy! W porównaniu z Polską Izraelczycy to wstrętne chamy. Czyżby reszta
Żydów na tym forum nie zdawała sobie z tego sprawy?
Obserwuj wątek
    • fredzio54 Re: ludzie, kochani! 06.07.04, 07:16
      przecietny-zyd_z_polski napisał:

> Natknęłem się przypadkowo na link do tego forum. Spędziłem cały dzień
      > szperając po różnych wątkach. Boże drogi co tu się dzieje! Skąd tyle jadu
      > wśród Żydów polskich do Polski? Ja wyemigrowałem wiele lat temu, ale do tej
      > pory utrzymuję kontakty z dziesiątkami Polaków. Nigdy nie miałem żadnego
      > osobistego doświadczenia z antysemityzmem. Odwiedzam Polskę często. Zawsze
      > i wszędzie jestem mile widziany. Nie ma na świecie milszych ludzi niż
      > Polacy! W porównaniu z Polską Izraelczycy to wstrętne chamy. Czyżby reszta
      > Żydów na tym forum nie zdawała sobie z tego sprawy? Jak ty zydem jestes to
      ja kugelager,takie jak ty w 68 polcay na nich pluli a oni mowili ze to deszcz
      jak tak kochasz to polska co traktowala nas jako maciucha to wroc tam do szare
      fasady krzywe chodniki i pijakow w bramie i poplywaja w brudniej wisle czy odry
      polak jest mily kiedy ciebie potrzebuje potem cie sprzeda
      • Gość: totyle Re: ludzie, kochani! IP: *.176.6.157.Dial1.Phoenix1.Level3.net 06.07.04, 07:41
        Fredzia juz nikt nie chcil kupic wiec do Izraela pojechal.
        Oj fredzio fredzio,ty nie wiesz jaki ty jestes glupiutki.
        Gdybys wiedzial to pewnie bys sie zastrzelil.

Przeciez to zydowska prowokacja a ty nawet swoich nie rozpoznajesz.
    • Gość: jarek-Zyd ne telus przeciety, czym...... IP: *.fastres.net 06.07.04, 07:59
      • przecietny-zyd_z_polski Re: przeciety, czym...... 06.07.04, 14:41
        Przeciętny i już. Ani nie jestem bogatym Rothschildem ani biednym Tojwe. Ani
        nie jestem zawziętym ateistą ani zaślepionym chasydem. Głosowałem za Rabina,
        Netanyahu, Baraka i Shamira. Jestem przeciętnego wzrostu 1,75 i przeciętnej
        wagi 66kg. Nawet rodzina przeciętna – jedna żona i 2,6 dzieci.
        • Gość: rachelka Re: przeciety, czym...... IP: *.twcny.rr.com 06.07.04, 15:14

> Przeciętny i już. Ani nie jestem bogatym Rothschildem ani biednym Tojwe. Ani
          > nie jestem zawziętym ateistą ani zaślepionym chasydem. Głosowałem za Rabina,
          > Netanyahu, Baraka i Shamira. Jestem przeciętnego wzrostu 1,75 i przeciętnej
          > wagi 66kg. Nawet rodzina przeciętna – jedna żona i 2,6 dzieci.
          pozdrawiam pana panie przecietny i wcale nie mysle,ze jest pan przecietny tylko
          normalny.ci wielcy szczekacze z obydwoch stron sa malutcy i musza duzo pluc i
          szczekac,aby egzystowac w szarej codziennosci.chec bluzgania i obrazy innych
          wynika z wlasnych problemow a tu ludzi ktorzy takowe maja nie brakuje.wszedzie
          sa ludzie mili i chamy wiec lepiej nie uogolniac obserwacji na temat jednego
          kraju,patrzc przez pryzmat jakiegos tam forum i paru pajacow co na nim sie
          wyzywa. pytanie z innej beczki co trzeba zrobic ,aby miec .6 dziecka,to chyba
          lepsze niz cale jedno bo je mniej i mniej wymaga opieki;))
          pozdr
          • przecietny-zyd_z_polski Re: przeciety, czym...... 06.07.04, 15:23
            Gość portalu: rachelka napisał(a):

> pytanie z innej beczki co trzeba zrobic ,aby miec .6 dziecka,to chyba
            > lepsze niz cale jedno bo je mniej i mniej wymaga opieki;))
            > pozdr

:))
            Ano żona w szóstym miesiącu ciąży
            • Gość: rachelka Re: przeciety, czym...... IP: *.twcny.rr.com 06.07.04, 15:28
              teraz rozumiem i gratuluje,myslalam ze jest jakas magiczna sztuka redukcji
              dzieci o 40%:))
        • kosel_maruwi Re: przeciety, czym...... 06.07.04, 19:04

> Przeciętny i już.

Nie jestes przecietnym zydem.
          Mozesz byc przecietnym czlowiekiem ale nie jestes przecietnym zydem,
          jezeli zydem jestes wogole, bo i takich, ktorzy sie falszywie za zydow podawali
          bylo tu juz kilku.
          • przecietny-zyd_z_polski Re: niedowiary 06.07.04, 19:17
            No dobrze, a Pan chyba nie jest Polakiem. Skąd takie natychmiastowe chamstwo?
            No i do tego przydomek wskazuje na pochodzenie żydowskie z kraju Europy
            Środkowej lub Wschodniej: Kosel Maruwi.
            Co do mojego żydowstwa, to nie proponuje mi Pan chyba załączyć zdjęcia bez
            spodni :))
            A co do Polaków którzy udawali żydów na tym forum, komu to było potrzebne i po
            co? I co się z nimi stało – ocenzurowali? :))
            • kosel_maruwi Re: niedowiary 06.07.04, 20:57

> No dobrze, a Pan chyba nie jest Polakiem. Skąd takie natychmiastowe
              chamstwo?

Co chamskiego dostrzegasz z stwierdzeniu, ze nie jestes przecietny ?

> No i do tego przydomek wskazuje na pochodzenie żydowskie z kraju Europy
              > Środkowej lub Wschodniej: Kosel Maruwi.

Do przydomkow nie nalezy przykladac zbyt duzej wagi.
              Czysem rodza sie z przekory.

> Co do mojego żydowstwa, to nie proponuje mi Pan chyba załączyć zdjęcia bez
              > spodni :))

Moge zrezygnowac z tej propozycji chyba, ze bardzo Ci zalezy na zaprezentowaniu
              sie z najlepszej strony.

> A co do Polaków którzy udawali żydów na tym forum, komu to było potrzebne i
              po
              > co? I co się z nimi stało – ocenzurowali? :))

Musisz ich sam zapytac.
              Ja sledztwa nie prowadze.

PS
              Przyjete jet na tym forum,by zwracac sie do siebie per Ty.
              Nie jest to moj wymysl lecz tak sie tu utarlo dlatego nie traktuj tego za
              lekcewazenie lecz za przyjeta norme.

• przecietny-zyd_z_polski Re: chamstwo 06.07.04, 21:27
                kosel_maruwi napisał:

> PS
                > Przyjete jet na tym forum,by zwracac sie do siebie per Ty.
                > Nie jest to moj wymysl lecz tak sie tu utarlo dlatego nie traktuj tego za
                > lekcewazenie lecz za przyjeta norme.
                A szkoda!
                Z jakim przystajesz takim sie stajesz...
                Rzeczywiście poczytałem więcej i widzę że chamów mamy pełno nie tylko ze strony
                Żydów ale także Polaków. Widzę właśnie że chamstwo jest tutaj przyjętą normą.
                Wstyd!
                • kosel_maruwi Re: chamstwo 06.07.04, 21:54

>> A szkoda!

Dla mnie to zaden problem by to zmienic skoro laskawemu Panu forma ta
                  przeszkadza.

> Z jakim przystajesz takim sie stajesz...
                  > Rzeczywiście poczytałem więcej i widzę że chamów mamy pełno nie tylko ze
                  strony
                  >
                  > Żydów ale także Polaków. Widzę właśnie że chamstwo jest tutaj przyjętą normą.

Latwo i szybko rozdzielac Pan raczy etykietki.

> Wstyd!

Rowniez zaden powod do dumy.
              • Gość: Tomek44 Re: nie dajcie sie nabrac IP: 5.5R* / 213.8.97.* 07.07.04, 14:48
                To jeszcze jeden dowod, ze to falszywka. On nie wie, ze w Izraelu do wszystkich
                mowi sie "ty". Nie ma innej formy, chyba, ze jakis oficjalny zwrot do
                kogos "adoni", ale to jest nieslychanie rzadkie. Nawet dziecko do nauczycielki
                i zolnierz do oficera mowia per ty. Wiec niech przestanie udawac, bo juz wpadl.
                Prowokator.
                • przecietny-zyd_z_polski Re: nie dajcie sie nabrac - na co? 09.07.04, 06:03
                  Szanowny Panie Tomku.
                  Co się w Izraelu robi i jak się mówi, to jedno. Jak się przyzwoicie wyrażać
                  po polsku to coś zupełnie innego. Niech Pan spróbuje po hebrajsku “całuję
                  rączki i padam do nóżek” :-) Tam nawet takich form zdrobniałych nie ma.
                  Jesteśmy na polskim forum, więc “tykanie” się jest troszkę chamowate. No a
                  pozatym potwierdza Pan moją tezę że Izraelczycy są przeciętnie (lubię te słowo)
                  bardziej chamowaci niż Polacy. Mając w języku słoa
                  jak “adoni”, “mar”, “raw”, “reb”, widocznie nigdy ich nie uzywają – w Pana
                  kręgu.
                  A na koniec, to nie wiem o co Panu chodzi, co za falszywka? a może podszywka
                  lub podpinka? Alan Turing zaproponował kiedyś test badania czy dana
                  inteligencja to komputer czy człowiek: Zadawać jej pytania. Na podstawie
                  odpowiedzi zdecydować czy ma się do czynienia z komputerem (artificial
                  intelligence) czy z człowiekiem. Jestem gotów poddać się do analogicznego
                  testu. Może mi Pan zadawać jakiekolwiek pytania. Na podstawie moich
                  odpowiedzi, niech Pan sam zadecyduje czy ma Pan do czynienia z fałszem czy z
                  prawdą.
    • przecietny-zyd_z_polski Bardzo ciekawe zjawisko: 06.07.04, 18:18
      Już mieliśmy 11 wypowiedzi na tym wątku. A teraz znowu widzę 8. No i widzę
      że ocenzurowano jedną chamską wypowiedź i dwie na nią odpowiedzi. Więc mój
      wniosek że na tym forum mamy do czynienia ze szczególnymi chamami jest tym
      bardziej potwierdzony. Na podstawie tego co tu sobie poczytałem, mogę sobie
      tylko wyobraźić co tu się cenzuruje!
      • czerwonymblaskiemotoczona Re: Bardzo ciekawe zjawisko: 06.07.04, 18:35
        Z najlepszymi zyczeniami

www.lenasgallery.co.uk/images/lonelywhitesaillg.JPG
        • dritte_dame Re: Bardzo ciekawe zjawisko: 06.07.04, 23:50
          czerwonymblaskiemotoczona napisała:

> Z najlepszymi zyczeniami

:)
      • czerwonymblaskiemotoczona Re: Bardzo ciekawe zjawisko: 07.07.04, 12:42

> Już mieliśmy 11 wypowiedzi na tym wątku.

Zaproponowany obrazek jak widze nie znalazl uznania.
        Moze wiec jeszcze inny, rowniez z galerii Leny Moszkowicz

www.lenasgallery.co.uk/theblack.htm
        Lepszy ?
    • Gość: Tomek44 Re: ludzie, kochani! IP: 5.5R* / 213.8.97.* 06.07.04, 18:51
      Tez taki bylem, kiedy zaczynalem swoja edukacje na forum.
      A Izraelczycy moj drogi, to nie chamy w porownaniu z Polakami. Sa tacy i tacy,
      ale nigdy nie ujalbym tego w takie slowa.
      Cos ty mi wygladasz na falszywke. Doedukuj sie. Poczytaj gucia i innych.
      • przecietny-zyd_z_polski Re: ludzie, kochani! 06.07.04, 19:09
        Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Tez taki bylem, kiedy zaczynalem swoja edukacje na forum.
        Oczywiście nie czytałem wszystkich Pana wypowiedzi. Ale z tych które widziałem
        to Pan jeszcze wciąż takim jest. Ale:

> A Izraelczycy moj drogi, to nie chamy w porownaniu z Polakami.
        Nie? :))

> Cos ty mi wygladasz na falszywke. Doedukuj sie.
        Oto przykład. Od razu ”na ty” Od razu nieproszone rady. Już mogę sobie
        prawie Pana wyobrazić w tłoku Izraelczyków próbujących wszystkich na raz
        jednocześnie wsiąść do tego samego autobusu

> Poczytaj gucia i innych.
        Gucia widziałem. Nie zamierzam więcej czytać jego postów. Ani całej paskudnej
        reszty, na przykład spod adresu bchsia.telus.net
      • Gość: rachelka Re: ludzie, kochani! IP: *.twcny.rr.com 06.07.04, 19:19
        Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Tez taki bylem, kiedy zaczynalem swoja edukacje na forum.
        > A Izraelczycy moj drogi, to nie chamy w porownaniu z Polakami. Sa tacy i tacy,
        > ale nigdy nie ujalbym tego w takie slowa.
        > Cos ty mi wygladasz na falszywke. Doedukuj sie. Poczytaj gucia i innych.
        no nie wiem tomku czy jak pozbierac te wszytkie posty wasze i nasze jak to sie
        dobrze w komunie mowilo,to na czyja szale chamstwo by sie przelalo?nazywasz tu
        wiekszosc polakow chamami a bronisz slepo swoich,ktorzy miesem ordynarnym
        rzucaja w kazdym poscie.jak rozmawialam z toba wczoraj kladles to na karb
        ciezkiego zycia i przezyc,ale te wymowke ciezko kupic.ja ci piasalam,ze mam
        wielu przyjaciol zydow,ktorzy nigdy tak sie nie zachowuja jak twoi
        forumowicze,ktorych popierasz.ja sie osobiscie ciesze,ze jest taki zwyczajnie
        normalny czlowiek,ktorego wy zaczynanie juz besztac,ktory widzi potrzebe
        napisania czegos neutralnego,bez wyzwisk i podniety.zostawiam ja wam:))
        • Gość: totyle Re: ludzie, kochani! IP: *.176.6.87.Dial1.Phoenix1.Level3.net 06.07.04, 22:27
          Bo koszerni rzucaja miesem koszernym to uwazaja ze to czystrze
          inteligentniejsze mieso a nasze to od razu wazy bo antysemickie.
          • Gość: rachelka Re: ludzie, kochani! IP: *.twcny.rr.com 06.07.04, 23:39
            ja uwazam,ze kazdy jest odpowiedzialny za wlasne zachowanie.w moim wypadku ja
            nie zadaje sie z chamstwem,ani do nich nie odpisuje.czasem chce sie posmiac z
            kogos kto ma glupie posty,ale jak to sie zamienia w pospolity wulgaryzm i
            profancje to zawsze mozna takiego czlowieka odpuscic.niech opluwa sam
            siebie.jesli chodzi o chamskie posty to nie wiem kto tu wojne wygrywa,kiedys
            ktos zrobil licytacje wulgaryzmow i wyzwisk w jednym z postow i wygrala strona
            proizraelska 2:1,nie chce mi sie tego szukac ale bylo to chyba wczoraj,albo 2
            dni temu.Pozdrawiam wszystkich,ktorzy umieja w sposob cywilizowany bronic
            slusznosci swej sprawy.
        • fredzio54 [...] 07.07.04, 06:40
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • gw_bush [...] 07.07.04, 06:55
      • fredzio54 [...] 07.07.04, 06:38
    • Gość: Emily po czesci przyznam Panu racje - IP: *.dc.dc.cox.net 07.07.04, 02:45
      choc w Izraelu nigdy nie bylam, wiec nie wiem jacy sa wszyscy Izraelczycy.
      Kiedys bylam na konferencji na Rodos i tam w hotelu obywala sie tez jakas
      konferencja Izraelczykow. Byli oni potwornie glosni, antypatyczni i aroganccy,
      ze drugich takich trudno spotkac. Zagadnal mnie jeden z nich w windzie po
      hebrajsku myslac, ze jestem od nich, kiedy mu wyjasnilam grzecznie po
      angielsku, ze ja nie z Izraela i z innej konferencji - zmierzyl mnie
      bazyliszkowym wzrokiem pelnym pogardy. Ani on mnie nie znal, ani ja jego, ale
      jego chamska postawa pozostawila mi w pamieci przykry obraz tej nacji. Wiem, ze
      sa wsrod Izraelczykow wspaniali ludzie, chocby ci, ktorzy, upominaja sie o
      prawa Palestynczykow, ale takiego calkiem bezinteresownego chamstwa, arogancji
      i wrzaskliwosci nie spotkalam z zadnym innym narodzie. przyznaje, ze wsrod
      Polakow tez jest bardzo wielu chamow.
      szalom dla wszystkich bez wzgledu na religie i narodowosc.
      • dritte_dame Emi ... 07.07.04, 04:34
        Gość portalu: Emily napisał(a):

> ... zmierzyl mnie bazyliszkowym wzrokiem pelnym pogardy.

A Ty znowu z ta percepcja!
        Przeciez juz Ci wyjasnialam ze ona nie zmienia rzeczywistosci :)

> ... Wiem, ze sa wsrod Izraelczykow wspaniali ludzie, ... ale takiego calkiem
        bezinteresownego chamstwa, arogancji i wrzaskliwosci nie spotkalam z zadnym
        innym narodzie.

Domyslam sie ze nie jestes takze rasistka i masz nawet przyjaciol murzynow?

A fe!
        • buka7 Re: Emi ... 07.07.04, 18:41
          :-)
        • Gość: Emily Re: Emi ... IP: *.dc.dc.cox.net 08.07.04, 02:48
          dlaczego milabym byc rasistka? Nie jestem, ani nie jestem antysemitka, wprost
          przeciwnie, mam wielu bliskich przyjaciol Zydow i nawet przyznam, ze w
          towarzystwie z europejskimi Zydami czuje sie lepiej niz a rdzennymi
          Amerykanami, bo mam z nimi wiecej wspolnych zainteresowan. Ja pisze tylko o
          tym, z jaka bezinteresowna pogarda zwrocil sie do mnie ow Izraelczyk, choc on
          mnie nawet nie znal. Ja mu przeszkadzalam tym, ze nie bylam z Izraela, ot i
          tyle. Ale przyznam, moze to byla moja subiektywna percepcja, ktorej naprawde
          nie bylo;))
          • Gość: jojo Re: Emi ... IP: *.proxy.aol.com 08.07.04, 02:54
            oczywiscie ze to byla twoja osobista subiektywna percepcja,bo jak to inaczej
            przyjac ?!?!?!
      • fredzio54 [...] 07.07.04, 06:45
    • fredzio54 Re: ludzie, kochani! 07.07.04, 14:24
      Sa tez takie zydy jak ty co sie wstydza byc zydami, jestes zydem bez honoru
      z dozo byles miedzy polakami(zly przyklad)
      mnie otwrotnie wychowali w Izraelu byc dumnym i goja morde zasmarowac !
      • gw_bush Re: ludzie, kochani! 07.07.04, 14:37
        fredzio54 napisał:

> Sa tez takie zydy jak ty co sie wstydza byc zydami, jestes zydem bez honoru

A ty bez rozumu.

Do recyklingu z toba, odpadzie !
        • przecietny-zyd_z_polski Re: ludzie, kochani! 07.07.04, 14:56
          Proszę Pana, tego typu traktowanie rzeczywiście głupich wypowiedzi prowadzi
          tylko do zwiększenia ilości takich wypowiedzi. Takiemu człowiekowi należy
          udowodnić że popełnia błąd a nie wciągać go do wymiany wyzwisk
      • przecietny-zyd_z_polski Re: ludzie, kochani! 07.07.04, 14:53
        Proszę Pana:
        Ja jestem nie mniej dumny z tego że jestem Żydem niż Pan. Ale moja duma nie
        polega na tym żeby “gojom mordy zasmarować” (co to wogóle właściwie ma
        znaczyć?). Jestem dumny na podstawie osiągnięć Żydów we wszystkich dziedzinach
        nauki i sztuki. Jako naród stanowimy około 0,1% ludzkości. Osiągnięć we
        wszystkich dziedzinach mamy ponad 100 razy więcej. Nie ma dziedziny w świecie
        nauki w której nie byłobo wkładu naukowców żydowskich. Z tego jestem dumny.
        Jestem też dumny z tego że zbudowaliśmy jedyne demokratyczne państwo na Bliskim
        Wschodzie i że skutecznie bronimy się przeciwko agresji i przemocy stokrotnie
        bardziej licznych wrogów. Ale wcale nie jestem dumny z tego że poniewieramy
        nieżydowskimi tymczasowymi robotnikami, że wielu z nas pogardza nieżydami, że
        wielu z nas nie ma dobrego słowa do ani jednego Polaka na tym forum. Jestem
        dumny z naszych osiągnięc a nie z porażek innych ludzi. I wcale nie jestem
        dumny z tego że nie możemy żyć w zgodzie jeden obok drugiego Haredi, chiloni,
        Aszkenazi, Temeni…
        • Gość: ZviAcharoni skiing Re: ludzie, kochani! IP: 66.225.241.* 07.07.04, 18:48
          Normalnie nie wierze w Pana istnienie. To wręcz nierealne...
          • przecietny-zyd_z_polski Re: ludzie, kochani! 07.07.04, 19:17
            Gość portalu: ZviAcharoni skiing napisał(a):

> Normalnie nie wierze w Pana istnienie. To wręcz nierealne...

W co właściwie Pan nie wierzy?
            Że istniję to fakt. Piszę więc istnieję (scribo ergo sum?)
            Że jestem żydem polskim to też fakt.
            Więc o co Panu chodzi?
            • Gość: Emily Re: ludzie, kochani! IP: *.dc.dc.cox.net 08.07.04, 03:01
              Drogi Panie "przecietny-zydzie z_polski". jest Pan widac unikatem wsrod
              Izraelczykow, dlatego inni nie wierza w Pana istnienie. Przynam, ze jest Pan
              odswiezajacy na tym forum, jak cieply wschodni wiatr. Ciesze sie, ze w Izraelu
              i na swiecie zyja Zydzi tacy jak Pan, bo to znaczy, ze ten narod potrafi jednak
              wspolzyc z innymi. Coby zrobic, zeby Pana sklonowac?;)
              pozdrawiam serdecznie,
        • fredzio54 Re: ludzie, kochani! 08.07.04, 11:16

> Proszę Pana:
          > Ja jestem nie mniej dumny z tego że jestem Żydem niż Pan. Ale moja duma
          nie
          >
          > polega na tym żeby “gojom mordy zasmarować” (co to wogóle właściwie
          > ma
          > znaczyć?). Jestem dumny na podstawie osiągnięć Żydów we wszystkich
          dziedzinach
          >
          > nauki i sztuki. Jako naród stanowimy około 0,1% ludzkości. Osiągnięć we
          > wszystkich dziedzinach mamy ponad 100 razy więcej. Nie ma dziedziny w
          świecie
          > nauki w której nie byłobo wkładu naukowców żydowskich. Z tego jestem dumny.
          > Jestem też dumny z tego że zbudowaliśmy jedyne demokratyczne państwo na
          Bliskim
          >
          > Wschodzie i że skutecznie bronimy się przeciwko agresji i przemocy stokrotnie
          > bardziej licznych wrogów. Ale wcale nie jestem dumny z tego że poniewieramy
          > nieżydowskimi tymczasowymi robotnikami, że wielu z nas pogardza nieżydami, że
          > wielu z nas nie ma dobrego słowa do ani jednego Polaka na tym forum. Jestem
          > dumny z naszych osiągnięc a nie z porażek innych ludzi. I wcale nie jestem
          > dumny z tego że nie możemy żyć w zgodzie jeden obok drugiego Haredi, chiloni,
          > Aszkenazi, Temeni…
          zgadzam sie uwazam ze czeba rownoprawo goja traktowac ale jak on sie zachowuje
          jako natysemita i wrog czeba go obiechac aby nas nie kochal ale respektowal
          a co do polakow mam zle pamieci z polske bylem diskromowany w szkole w kamienicy
          i nakoncu wypedzony do Izraela i nie znosze Ortodoksow arabow i czarnochow !
      • Gość: Emily Re: ludzie, kochani! IP: *.dc.dc.cox.net 08.07.04, 02:52
        no w wlasnie pan fredzio jest dowodem slusznosci tezy tego watku, choc jestem
        pewna, ze on jest wyjatkiem! czy pan fredzio jest urodzony w Izraelu?
        • Gość: jojo Re: ludzie, kochani! IP: *.proxy.aol.com 08.07.04, 02:58
          w Polsce Pan Fredzio sie rodzil,z ojca Polaka i mmatki Polki ktorzy sa wierni
          Bogu jednemu,Yahve Naszemu ,OK?Poniala Pani ???
        • przecietny-zyd_z_polski Re: ludzie, kochani! 08.07.04, 06:31
          Gość portalu: Emily napisał(a):

> no w wlasnie pan fredzio jest dowodem slusznosci tezy tego watku, choc jestem
          > pewna, ze on jest wyjatkiem! czy pan fredzio jest urodzony w Izraelu?

Szanowna Pani,
          Na podstawie tego jak Fredzio “włada” językiem polskim, jest to zupełnie
          możliwe że urodził się w Izraelu, ma prawdopodobnie około 25 lat. Rodzice z
          Polski – stąd coś niecoś po polsku rozumie. Osobiście znam sporo takich osób
          ale żadna z nich nie zachowuje się w taki głupi sposób jak Fredzio
          • gw_bush Re: ludzie, kochani! 08.07.04, 09:19

> Szanowna Pani,
            > Na podstawie tego jak Fredzio “włada” językiem polskim, jest to zup
            > ełnie
            > możliwe że urodził się w Izraelu, ma prawdopodobnie około 25 lat. Rodzice z
            > Polski – stąd coś niecoś po polsku rozumie. Osobiście znam sporo takich
            > osób
            > ale żadna z nich nie zachowuje się w taki głupi sposób jak Fredzio

Fryc pisywal z takiego adresu zanim sie zalogowal

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=766478&a=766696

do dzisiaj zdarza mu sie napisac jak ponizej

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=13951464&a=13958631
            Jakies wnioski ?

• przecietny-zyd_z_polski Fredzio54 pisze z Niemiec?!?! 08.07.04, 15:00
              Szanowny Panie,
              No to chyba jasne że Fredzio mieszka w Niemczech. Napewno jest zawziętym
              antysemitą i jego jedynym celem na tym forum jest kompromitowanie Żydów.
              Zupełnie możliwe że jest Folksdeutschem.
              • Gość: rachelka Re: Fredzio54 pisze z Niemiec?!?! IP: *.twcny.rr.com 08.07.04, 15:08
                to dlatego nasz dzielny fryc tak czesto odwiedza polske i korzysta z uslog
                polskich kobiet,jednoczesnie plujac na czarnych i arabow,dla ktorych pewnie
                pracuje.innym wstawia kity o zydach i macierzy,tak dla zmylenia forumowiczow:))
                • przecietny-zyd_z_polski Re: Fredzio54 pisze z Niemiec?!?! 08.07.04, 15:39
                  Szanowna Pani,
                  Nie myślę że celem Fredzia jest zmylenie kogokolwiek na tym Forum. Raczej
                  próbuje rozprzestrzeniać antypatię do Żydów. Nie znam osobiście ani jednego
                  Żyda z Polski który miałby taką nienawiść do wszystkiego co Polskie. Wątpię
                  czy tacy istnieją.
                  • Gość: rachelka Re: Fredzio54 pisze z Niemiec?!?! IP: *.twcny.rr.com 08.07.04, 17:23

> Szanowna Pani,
                    > Nie myślę że celem Fredzia jest zmylenie kogokolwiek na tym Forum. Raczej
                    > próbuje rozprzestrzeniać antypatię do Żydów. Nie znam osobiście ani jednego
                    > Żyda z Polski który miałby taką nienawiść do wszystkiego co Polskie. Wątpię
                    > czy tacy istnieją.
                    istniec to istnieja,ale mam nadzieje,ze nie stanowia wiekszosci.w kazdyn
                    narodzie jest trzon tych co nienawidza wszystkich innych niz osoby ,ktore oni
                    reprezentuja.przewaznie sa bardzo glosni i chamscy,a reszta spoleczenstwa jest
                    posrodku,czyli neutralni.pozdr.
                  • Gość: Abigail Re: Fredzio54 pisze z Niemiec?!?! IP: *.gdynia.mm.pl 09.07.04, 23:25
                    Przeciez on zna hebrajski: rozmawia sobie tu od czasu do czasu ze swoimi
                    izraelskimi stronnikami.
                    • tifus.nie.flavius Re: Fredzio54 pisze z Niemiec?!?! 10.07.04, 01:45
                      Gość portalu: Abigail napisał(a):

> Przeciez on zna hebrajski: rozmawia sobie tu od czasu do czasu ze swoimi
                      > izraelskimi stronnikami.

deske,
                      na jakiej podstawie takie twierdzenie?
                      a jak ja napisze ze Abigail hi tipsza we machoeret, to znaczy ze ja tez znam
                      hebrajski? A moze musze uzyc robaczki hebrajskie ktore syjamisci uzywaja
                      zamiast literek?
                      t.
                      • Gość: maciejowa Re: Fredzio54 pisze z Niemiec?!?! IP: *.nocservices.com 11.07.04, 19:09
                        Na takiej pdstawie, że ROZMAWIA, a nie WYPISUJE STWIERDZENIA (również za pomoca
                        tych dziwnych liter). DURNIU.
                        • tifus.nie.flavius Re: Fredzio54 pisze z Niemiec?!?! 12.07.04, 05:02
                          deske,
                          on nie rozmawia a poprostu wpisuje te robaczki. Nikt mu nigdy na nie nie
                          odpowiada!
                          ja tez moge:
                          עם ישראל חי

t.
                • fredzio54 Re: Fredzio54 pisze z Niemiec?!?! 09.07.04, 07:20
                  Gość portalu: rachelka napisał(a):

> to dlatego nasz dzielny fryc tak czesto odwiedza polske i korzysta z uslog
                  > polskich kobiet,jednoczesnie plujac na czarnych i arabow,dla ktorych pewnie
                  > pracuje.innym wstawia kity o zydach i macierzy,tak dla zmylenia
                  forumowiczow:))
                  rachelka szmatelka ty nie jestes moje polskie mazenie, pospij dalej z arabami
                  czy z murzynami
    • Gość: wszystkojednokto Re: ludzie, kochani! IP: *.chello.pl 07.07.04, 18:55
      Amhu?czy jakoś tak...
    • Gość: jojo Re: ludzie, kochani! IP: *.proxy.aol.com 08.07.04, 03:04
      he he he,dobrze temu przecietnemu odpisalas...!!!
    • fredzio54 Re: ludzie, kochani! 08.07.04, 12:50
      calkowicie przyczetny polak nie jest lojalny zdrajca pijak i leniuch
      w kazdej okazi cie sprzeda, a polki boja sie arabow i nie wyprawja krzywe kuncy
    • haashama Re: ludzie, kochani! 08.07.04, 17:26
      jak ty jests przecietny zyd z polski to ja jestm nieprzecietny marsjanin z
      wenus...
      • przecietny-zyd_z_polski ? 08.07.04, 18:17
        haashama napisał:

> jak ty jests przecietny zyd z polski to ja jestm nieprzecietny marsjanin z
        > wenus...

Nie rozumiem o co Panu chodzi?
        Czy to że jestem z Polski? – dobrze niech będzie. Nauczyłem się Polskiego w
        szkole podstawowej w Ayelet Hashachar
        Że jestem Żydem? A co Pana o tym przekona? Orla, a raczej jej u mnie brak,
        niczego nie udowadnia bo na przykład w USA wszystkim pod rząd robią obrzezanie.
        Że jestem przeciętny już tu cytowałem – włącznie z rodziną składającą się z 2,6
        dziecka.

Co do Marsjan. To mogę Pana zapewnić że każdy inteligientny Marsjanin pochodzi
        z Wenusa!
        • haashama Re: ? 08.07.04, 20:29
          z Wenus, szanowny panie, z Wenus. w tym punkcie calkowicie zgadzamy sie.
          • przecietny-zyd_z_polski ani lo aszam 08.07.04, 20:55
            haashama napisał:

> z Wenus, szanowny panie, z Wenus. w tym punkcie calkowicie zgadzamy sie.

Bo jeżeli nie, to znaczy że istnieje inteligientny Marsjanin nie z Wenus. Ale
            powszechna opinia naukowa uważa że inteligientnych Marsjan nie ma. Więc…

A tak pozatym. Kto tu winny i w czym? A jeżeli aszama, to chyba raczej
            napisała, nie?
            • haashama Re: ani lo aszam 08.07.04, 21:00
              W przypadku szanownego pana, zarzucic mu mozna jedynie nienajtrafniej dobrane
              pseudo, inaczej zwane po polsku nick'iem.
              • przecietny-zyd_z_polski Re: ani lo aszam 08.07.04, 21:11
                Powtarzam więc moje pytanie. Który część nie trafna “przeciętny”, “żyd”,
                czy “z Polski”?
                A może mam zmienić zobie ‘nick’ na: "nadzwyczajny_szejgec_z_Izraela"? Co Pan
                na to?
                • nadzwyczajn_szejgec_z_izraela Re: ani lo aszam 08.07.04, 21:18

> Powtarzam więc moje pytanie. Który część nie trafna “przeciętny”,
                  > “żyd”,
                  > czy “z Polski”?
                  > A może mam zmienić zobie ‘nick’ na: "nadzwyczajny_szejgec_z_Izrael
                  > a"? Co Pan
                  > na to?

za pozno :-)
                  ja taki juz tu jestem :-P
                • haashama Re: ani lo aszam 08.07.04, 21:27
                  mnie sie bardzo podoba panskie poczucie humoru, panie kajn szejgec. Nietrafny
                  jest oczywiscie pierwszy czlon, w moim skromnym mniemaniu.
      • tifus.nie.flavius Re: ludzie, kochani! 09.07.04, 14:59
        deske,
        A ja jestempotomkiem Hektora z Troi.
        Powaznie!
        t.
        • polski.patriota Re: ludzie, kochani! 11.07.04, 18:44
          A ja potomkiem Jana Kochanowskiego ze strony ojca,
          i potomkiem Wita Stwosza ze strony matki
    • bam_buko przecietny...nie graj w bambuko 10.07.04, 01:48
    • boruch_goldstein Re: ludzie, kochani! Glupis Ty, az milo! 12.07.04, 14:42
      Kahane Chai!
      • fredzio54 Re: ludzie, kochani! Glupis Ty, az milo! 12.07.04, 15:22
        boruch_goldstein napisał:

> Kahane Chai!
        biedyn Rabin araby zabili go bo on ich tak kochal jak ja
        • przecietny-zyd_z_polski Re: ludzie, kochani! Glupis Ty, az milo! 12.07.04, 16:06
          Proszę Pana,
          Ustaliliśmy że pisze pan z Niemiec i rozsiewa antysemicką propagandę. Nie
          jestem pewny w jakim celu. Ale może domyślam się. Rabina zabił
          ultraortodoksyjny Żyd a nie "Araby"!
          • fredzio54 Re: ludzie, kochani! Glupis Ty, az milo! 12.07.04, 16:23

> Proszę Pana,
            > Ustaliliśmy że pisze pan z Niemiec i rozsiewa antysemicką propagandę. Nie
            > jestem pewny w jakim celu. Ale może domyślam się. Rabina zabił
            > ultraortodoksyjny Żyd a nie "Araby"!
            to byl Tejmani z arabskich panstw
            szkoda Rabina ale czuje codzienie jego ukochane Oslo
            Arab to zwierzad an czworakach tak bylo i tak bedzie
            a co do polakow jak bida to do zyda tak to bylo i tak to bedzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka