Dodaj do ulubionych

Al-Kaida to juz nie terrorysci, lecz bojowniki ;-)

IP: *.ic.ru 20.03.02, 14:50

Z dzisiejszej GW:
Prosze wrocic uwage ze w Al-Kaidie juz nie sa terrorysci. Przeciez jest
niemozliwe zeby szlachetni CZeczenskije te.. partyzanci mieli cos wspolnego z
terroryzmem. Takiego GW nigdy nie powie ;-))) Terrorysci moga byc tylko w
rosyjskiej armii :)))))

Misza

20.3.Moskwa - Dowódca amerykańskiej operacji wojskowej w Afganistanie generał
Tommy Franks powiedział w środę w Moskwie, że wśród zatrzymanych przez siły
koalicji antyterrorystycznej talibów są też Czeczeni.

Przyznał, że istnieją powiązania między organizacją terrorystyczną Al-Kaida i
nielegalnymi ugrupowaniami zbrojnymi w Czeczenii.

Generał powiedział, że wśród zatrzymanych w Afganistanie bojowników talibskich
są reprezentanci 35 krajów, w tym związani z Al-Kaidą Czeczeni i Uzbecy.(PAP)
Obserwuj wątek
    • Gość: Piłsudcz Re: Al-Kaida to juz nie terrorysci, lecz bojowniki ;-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 21:11
      Gość portalu: Misza napisał(a):

>
      > Z dzisiejszej GW:
      > Prosze wrocic uwage ze w Al-Kaidie juz nie sa terrorysci. Przeciez jest
      > niemozliwe zeby szlachetni CZeczenskije te.. partyzanci mieli cos wspolnego z
      > terroryzmem. Takiego GW nigdy nie powie ;-))) Terrorysci moga byc tylko w
      > rosyjskiej armii :)))))
      >
      > Misza
      >
      > 20.3.Moskwa - Dowódca amerykańskiej operacji wojskowej w Afganistanie generał
      > Tommy Franks powiedział w środę w Moskwie, że wśród zatrzymanych przez siły
      > koalicji antyterrorystycznej talibów są też Czeczeni.
      >
      > Przyznał, że istnieją powiązania między organizacją terrorystyczną Al-Kaida i
      > nielegalnymi ugrupowaniami zbrojnymi w Czeczenii.
      >
      > Generał powiedział, że wśród zatrzymanych w Afganistanie bojowników talibskich
      > są reprezentanci 35 krajów, w tym związani z Al-Kaidą Czeczeni i Uzbecy.(PAP)

A radio Swoboda/Swobodna Europa,a ściślej mowiąc A.Babicki,powiedział że
      rosyjscy dziennikarzy mieli konkretne zadanie w Afganistanie,-odszukać
      czeczenow i nie odnależli ani jednego,ani martwego ani wziętego do niewoli,i co
      pan na to.Może Babicki klamie jak GW?A wiesz kto finansuje radio Swoboda-właśnie
      Amerykanie,walczące z terroryzmem,może amerykańska "firma" też się myli?
      p.s.nie wiem kim jesteś ale przyznałeś się do błędu co do Osetynów,Inguszy it.d.
      więc zapraszam do dyskusji,naturalnie jeśli zechcesz.
      • Gość: jojo Re: Al-Kaida to juz nie terrorysci, lecz bojowniki ;-) IP: *.proxy.aol.com 23.03.02, 04:20
        Gość portalu: Piłsudcz napisał(a):

> Gość portalu: Misza napisał(a):
        >
        > >
        > > Z dzisiejszej GW:
        > > Prosze wrocic uwage ze w Al-Kaidie juz nie sa terrorysci. Przeciez jest
        > > niemozliwe zeby szlachetni CZeczenskije te.. partyzanci mieli cos wspolneg
        > o z
        > > terroryzmem. Takiego GW nigdy nie powie ;-))) Terrorysci moga byc tylko w
        > > rosyjskiej armii :)))))
        > >
        > > Misza
        > >
        > > 20.3.Moskwa - Dowódca amerykańskiej operacji wojskowej w Afganistanie gene
        > rał
        > > Tommy Franks powiedział w środę w Moskwie, że wśród zatrzymanych przez sił
        > y
        > > koalicji antyterrorystycznej talibów są też Czeczeni.
        > >
        > > Przyznał, że istnieją powiązania między organizacją terrorystyczną Al-Kaid
        > a i
        > > nielegalnymi ugrupowaniami zbrojnymi w Czeczenii.
        > >
        > > Generał powiedział, że wśród zatrzymanych w Afganistanie bojowników talibs
        > kich
        > > są reprezentanci 35 krajów, w tym związani z Al-Kaidą Czeczeni i Uzbecy.(P
        > AP)
        >
        > A radio Swoboda/Swobodna Europa,a ściślej mowiąc A.Babicki,powiedział że
        > rosyjscy dziennikarzy mieli konkretne zadanie w Afganistanie,-odszukać
        > czeczenow i nie odnależli ani jednego,ani martwego ani wziętego do niewoli,i co
        >
        > pan na to.Może Babicki klamie jak GW?A wiesz kto finansuje radio Swoboda-właśni
        > e
        > Amerykanie,walczące z terroryzmem,może amerykańska "firma" też się myli?
        > p.s.nie wiem kim jesteś ale przyznałeś się do błędu co do Osetynów,Inguszy it.d
        > .
        > więc zapraszam do dyskusji,naturalnie jeśli zechcesz.

Hey Polaki wspanialomyslni i od kilku lat za demokratyczny narod podajacy sie !
        Jak tak lubicie czeczencow Allahowi czesc oddajacym,to dajcie im azyl w KRAJU
        WASZYM BOGATYM,tylko nie zapomnijcie o swojej biedzie i o swoich rodakach na
        Syberii od lat poniewieranych! TAK BOGATY KRAJU POLSKI,OD LAT 3-ch pod opieka
        NATO,dzieki calowaniom raczek( caly Swiat to widzial) pozostajacy!
      • Gość: Misza Hehe ;-)) IP: *.ic.ru 23.03.02, 07:26

> A radio Swoboda/Swobodna Europa,a ściślej mowiąc A.Babicki,powiedział że
        > rosyjscy dziennikarzy mieli konkretne zadanie w Afganistanie,-odszukać
        > czeczenow i nie odnależli ani jednego,ani martwego ani wziętego do niewoli,i co
        >
        > pan na to.Może Babicki klamie jak GW?A wiesz kto finansuje radio Swoboda-właśni
        > e
        > Amerykanie,walczące z terroryzmem,może amerykańska "firma" też się myli?

Zgoda. Babickiego, jak i cala ta "Swobode" finansuje Kongress USA. A teraz
        powiec mi, czy slyszales cos o tym ze w USA istnieje _oficjalny_ organ,
        odpowiedzialny za dezynformacje ? Kilkanascie dni temu o tym powiedziano
        officjalnie... a na ile mocny jest naprawde? Swoboda to jedno z narzedzi
        wladzy. MOzesz im wiezycz jezeli jestes naiwny ;)) A BAbicki to nie rosyjski
        dzennikarz, a raczej amerykanski. I co to za pierd..ly o tym ze nasi dzennikarze
        mieli "szukac terrorystow czeczenskich"? To nie USMC i nie SAS zeby szukac
        terrorystow :D

Pomysl troche b. logicznie czlowieku...

> p.s.nie wiem kim jesteś ale przyznałeś się do błędu co do Osetynów,Inguszy it.d
        > więc zapraszam do dyskusji,naturalnie jeśli zechcesz.

Wybacz, z... kims takim co nazwal mi "etatowa dziwka FSB" nie mam zadnej ochoty
        dyskutowac...

Wiecej ode mnie ani slowa pod twym adresem nie zobaczysz. Wlasnie trafiles do
        mej czarnej listy - masz niezle towarzystwo z kim porozmawiac - lehistan,
        wirusomaniak, t, ukr, jd :-)

Misza
        • Gość: Pilsudcz Re: Hehe ;-)) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 10:11
          O ile dobrze zrozumiałęm ,-powiadasz że w USA istnieje imperium dezynformacji.
          Ale po co dezinfomować świat (poprzez radio Svoboda) o tym że Czeczenow w końcu
          nie odnaleziono w Afganistanie.Nie będę teraz pisać sprawozdanie jaka machina
          propagandowa istnieje w twoim kraju.Babicki jest o tyle wiarygodny o ile
          nie jest ani muzulmaninem,ani czeczenem,tzn. nie jest stroną wyrażnie
          zainteresowaną,zależy mu na Rosji demokratycznej,rodzinę ma w Rosji,obywatalstwo
          ma rosyjskie,zna Kaukaz.Teraz o "pierd..łach", ; ),nie musisz koniecznie
          popisywać się rzucając tu nazwy wywiadów różnych krajów.Czy zgadzasz się ze mną
          że Rosja dostarczałą siłom Północnym broń,jesli tak,to czy robiła to za darmo,
          czy może prosiła o małą przysługę- .. " mówcie że widzieliście tu czeczenów"
          nie mowię że tak było ale mogło być i to wielkim prawdopodobieństwem.Organizacja
          Czerwony Krzyż na złamanym karku szuka w Afganistanie czeczenów wiedząc że ich
          może czekać najokrutniejszy los z przyczyn obecnej rosyjsko-afgańskiej
          przyjażni,i co, CK nie odnalazł ani jednego.
          Możesz obrażać się jak panienka,przepraszam ale pisząc ze śpeszyłeś się i
          dlatego pomyliłeś
          czeczenow z osetyczykami brzmi tak samo,jak to że w Riazaniu były
          ćwiczenia ,Rosjanie dobrze znają dzieje polityczne Kaukazu i nie mylą się
          tak,chyba że robią to świadomie.
          Nie chcesz dyskutować- proszę bardzo,tu wypada wstawić twoje holiwoodskie -
          "Hehe ;-)" ,ale zawsze kiedy będziesz pisał bzdury i kłamstwa,i tak bedziesz
          musiał czytać moje wątki,
          Lehistan jest ok, nie znam.
          Tyż mom czarną listę,moja jest czarniejsza

Twoj wrog Piłsudczyk

> Gość portalu: Piłsudcz napisał(a):
          >
          > > A radio Swoboda/Swobodna Europa,a ściślej mowiąc A.Babicki,powiedział że
          > > rosyjscy dziennikarzy mieli konkretne zadanie w Afganistanie,-odszukać
          > > czeczenow i nie odnależli ani jednego,ani martwego ani wziętego do niewoli
          > ,i co
          > >
          > > pan na to.Może Babicki klamie jak GW?A wiesz kto finansuje radio Swoboda-w
          > łaśni
          > > e
          > > Amerykanie,walczące z terroryzmem,może amerykańska "firma" też się myli?
          >
          > Zgoda. Babickiego, jak i cala ta "Swobode" finansuje Kongress USA. A teraz
          > powiec mi, czy slyszales cos o tym ze w USA istnieje _oficjalny_ organ,
          > odpowiedzialny za dezynformacje ? Kilkanascie dni temu o tym powiedziano
          > officjalnie... a na ile mocny jest naprawde? Swoboda to jedno z narzedzi
          > wladzy. MOzesz im wiezycz jezeli jestes naiwny ;)) A BAbicki to nie rosyjski
          > dzennikarz, a raczej amerykanski. I co to za pierd..ly o tym ze nasi dzennikarz
          > e
          > mieli "szukac terrorystow czeczenskich"? To nie USMC i nie SAS zeby szukac
          > terrorystow :D
          >
          > Pomysl troche b. logicznie czlowieku...
          >
          >
          > > p.s.nie wiem kim jesteś ale przyznałeś się do błędu co do Osetynów,Inguszy
          > it.d
          > > więc zapraszam do dyskusji,naturalnie jeśli zechcesz.
          >
          > Wybacz, z... kims takim co nazwal mi "etatowa dziwka FSB" nie mam zadnej ochoty
          >
          > dyskutowac...
          >
          > Wiecej ode mnie ani slowa pod twym adresem nie zobaczysz. Wlasnie trafiles do
          > mej czarnej listy - masz niezle towarzystwo z kim porozmawiac - lehistan,
          > wirusomaniak, t, ukr, jd :-)
          >
          >
          > Misza

• Gość: JOrl Re: O czeczencach w Afganistanie IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.02, 19:51
            Mieszkam w Niemczech, i w tutejszych mediach wielokrotnie mowiono o zabijanych
            i polapanych czeczencach w Afganistanie. Taka pani John, od spraw cudzoziemcow
            przy niemieckim rzadzie, opowiadala jak byla w Kabulu w 2000 r to widziala tam
            wielu uzbrojonych Czeczencow. A jako, ze oficjalna propaganda niemiecka jest
            (jeszcze?) przeciwko rosjanowm nie mam powodow nie wierzyc. Zreszta, to jest
            najlogiczniejsze na swiecie. Dlatego amis popierali do 11.9 Talibow przecieko
            Rosji. No i sie przejechali. I musieli poprosic o pomos rosjan z ich Sojuszem
            Polnocnym.
            Pozdrowienia
            • Gość: Piłsudcz dla JOrl IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 00:02
              mało co zrozumiałem z twojej odpowiedzi ale twoją antyczeczenską postawę dobrze
              znam,
              od siebie dodam że każdy zabity i nie wygłądający jak Afganczyk jest nazywany
              tam w Afganistanie bezappelacyjnie-czeczenem,tadzycy z polnocy tancza pod fujare
              Rosjan i powtarzają wszystko co im każą.I nic dziwnego,rosyjskie BWP to dobry
              sprzęt,za który trzeba jakoś odwdzięczyć się,wiem że te wszystkie gadania na
              nic,i tak ciebie nie przekonam ale jeszcze coś-parę tygodni temu oglądałem bodaj
              że fox news,pokazują -zachodni dziennikarz wśrod jakihś,nazwiemy -uzbrojonych
              wieśniakow w lachmanach z kalahami(nie chce ich obrażać nie są ode mnie ani
              lepsi ani gorsi ale naprawdę tak wyglądali),znależli jakieś dokumenty,jeden z
              tych wieśniakow podbiega do dziennikarza z wydartym z dokumentow zdięciem,i
              szczerząc
              zęby zadowolono mowi-sisien,sisien,na zdięciu czyjaś twarz z brodą i z
              tradycyjnym arabskim pokryciem na głowie(arafatka,tylko kolor -
              czerwonawy),tymczasem kumpli wieśniaka,oglądające znalezione dokumenty cykają na
              wieśniaka i krzyczą w stronę dziennikarza coś po swojemu i slychać już nie
              sisien,sisien,tylko jemien jemien,może twoja pani John też coś widziała,
              skoroś taki mądry,podaj przynajmniej linki,a tak w ogole czy wierzysz że
              rosyjskie bandy mordują w Czeczenii cywili?Wiem że nie wierzysz.No to jaki sens
              ma dalsza rozmowa,ty nie wierzysz że bandy rosjan mordują,a ja mogę nie wierzyć
              że czeczeni byli w Afganistanie.A już tym bardziej nie uwierzę niemcom,chociaż
              gdyby to powiedzieli Amerykanie(rząd),uwierzyłbym,poki co nie padło
              sakramentalne- mamy czeczenow,a nie mowią tak bo ponic im kłamstwa w odróżnieniu
              od Niemców którzy chcą co najmniej odzyskać od Rosjan dług.
              tez pozdrawiam Piłsudzyk

Gość portalu: JOrl napisał(a):

> Mieszkam w Niemczech, i w tutejszych mediach wielokrotnie mowiono o zabijanych
              > i polapanych czeczencach w Afganistanie. Taka pani John, od spraw cudzoziemcow
              > przy niemieckim rzadzie, opowiadala jak byla w Kabulu w 2000 r to widziala tam
              > wielu uzbrojonych Czeczencow. A jako, ze oficjalna propaganda niemiecka jest
              > (jeszcze?) przeciwko rosjanowm nie mam powodow nie wierzyc. Zreszta, to jest
              > najlogiczniejsze na swiecie. Dlatego amis popierali do 11.9 Talibow przecieko
              > Rosji. No i sie przejechali. I musieli poprosic o pomos rosjan z ich Sojuszem
              > Polnocnym.
              > Pozdrowienia

• nossos Oj Misza, Misza. 23.03.02, 03:47
      Po co to wszystko, skoro chyba sie zgodzisz, ze lepiej bedzie Rosji gdy
      pozbedzie sie Czeczeni i Czeczencow? Rosja to nie Izrael, ma duzo ziemi.
      A Czeczeni chyba udowodnili, ze nie chca do Rosji.
      • yidele Re: Oj Misza, Misza. 23.03.02, 03:52
        z kingzasjz:

"...ale my ich tak długo będziemy kochac az oni też nas poochają..."
      • Gość: Misza Jak powiedzial Kosygin... IP: *.ic.ru 23.03.02, 11:09
        ... minister Spraw Zewnetrznych za czasow Breznewa:
        "Rosja jest najwiekszym panstwem na swiecie, ale my zbednych terenow nie mamy"

A moj p. widzenia mozna przeczytac w licznych watkach... ;-))

Misza

• nossos Oj Misza, Misza. 23.03.02, 12:42
          historii CCCP ci sie uczyc nie chcialo! Kosygin byl premierem, a nie ministrem
          spraw zewnetrznych, ani wewnetrznych, ani zagranicznych.

Pozdrawiam

> ... minister Spraw Zewnetrznych za czasow Breznewa:
          > "Rosja jest najwiekszym panstwem na swiecie, ale my zbednych terenow nie mamy"
          >
          > A moj p. widzenia mozna przeczytac w licznych watkach... ;-))
          >
          > Misza
          >

• Gość: Misza Cos ci pokrecilo ;-)) IP: *.ic.ru 23.03.02, 13:11
            nossos napisał(a):

Kosygin byl najpierw ministrem finansow, potem ministrem lekkego przemyslu, a
            potem dopiero w 1965 Predsedatelem Soweta Ministrow ZSRR, a nie premierem (bo
            takich stanowsk w ZSRR nie bylo ;-). Zreszta jaka to roznica? :-D

> historii CCCP ci sie uczyc nie chcialo!

Na szczescie kiedy poszedlem na Uniwersytet (1995), to juz nie trzeba bylo te
            bzdury uczyc ;-)))

Kosygin byl premierem, a nie ministrem
            > spraw zewnetrznych, ani wewnetrznych, ani zagranicznych.
            >
            > Pozdrawiam
            >
            >
            > > ... minister Spraw Zewnetrznych za czasow Breznewa:
            > > "Rosja jest najwiekszym panstwem na swiecie, ale my zbednych terenow nie m
            > amy"
            > >
            > > A moj p. widzenia mozna przeczytac w licznych watkach... ;-))
            > >
            > > Misza
            > >
            >

• nossos Oj Misza, to tobie cos sie pokrecilo ;-)) 23.03.02, 13:34

> Kosygin byl najpierw ministrem finansow, potem ministrem lekkego przemyslu, a
              > potem dopiero w 1965 Predsedatelem Soweta Ministrow ZSRR, a nie premierem (bo
              > takich stanowsk w ZSRR nie bylo ;-). Zreszta jaka to roznica? :-D
              >
              Przewodniczacy rady ministrow to akurat po polsku premier. Taki sam tytul ma
              polski premier.

Pozdrawiam

• Gość: Misza Wiem, wiem ;-D IP: *.ic.ru 23.03.02, 14:41
                nossos napisał(a):
                > Przewodniczacy rady ministrow to akurat po polsku premier. Taki sam tytul ma
                > polski premier.

Wiem o co Ci chodzilo, po rosyjsku teraz to tez premier. Najpierw byl premier
                CZarnomerdin, obecnie premier Kasjanow ;-)) A za czasow ZSRR nie bylo takiej
                nazwy...

Tak samo bylo z prezydentem.

Pozdrawiam
                Misza
                P.S. A jak za czsow PRL nazywali premiera? Tez premier?

>
                > Pozdrawiam

• zwyczajny Po prostu zwykly rosyjski imperializm, 26.03.02, 02:36
          Kiedy Rosja przestanie byc wreszcie więzieniem narodow?
          • Gość: Misza Fajnie! Myslalem, ze... IP: *.ic.ru 26.03.02, 06:46
            zwyczajny napisał(a):

...to CCCP byl "wiezeniem narodow" :D

Tylko dlaczego do tego "wiezenia" ciagle pchaja sie miliony dobrowolnych wieznow
            z roznych krajow ? Chyba musi byc niezle... ;-)) Szacuje sie ze w RF dzis
            znajduje sie okolo 10-15 mln. nelegalnych immigrantow. Ale mimo wszystko Mysle
            ze twoj pomysl poprze wiekszosc Rosjan. Trzeba w koncu skonczyc z tym wiezeniem
            i wyslac tych biednych wieznow do swoich pieknych i bogatych krajow. Jak to
            robia w panstwach UE... Jestesmy zbyt lagodni. Ale na szczescie cos w tym
            kierunku zmienia sie. Vide Kuban i Moskwe... Hehe ;-))

Misza
            > Kiedy Rosja przestanie byc wreszcie więzieniem narodow?

• normalna Re: Oj Misza, Misza. 23.03.02, 15:36
        nossos napisał(a):

> Po co to wszystko, skoro chyba sie zgodzisz, ze lepiej bedzie Rosji gdy
        > pozbedzie sie Czeczeni i Czeczencow? Rosja to nie Izrael, ma duzo ziemi.
        > A Czeczeni chyba udowodnili, ze nie chca do Rosji.

Ale Czeczenia to bardzo wazny dla Rosji punkt strategiczny. Zarowno w sensie
        politycznym jak i ekonomicznym (znowu ta nieszczesna ropa!)Rosja nigdy nie
        zrezygnuje z Czezenii.
        • Gość: Misza No wlasnie !! ;-)) IP: *.ic.ru 23.03.02, 16:03
          normalna napisał(a):

> Ale Czeczenia to bardzo wazny dla Rosji punkt strategiczny. Zarowno w sensie
          > politycznym jak i ekonomicznym (znowu ta nieszczesna ropa!)Rosja nigdy nie
          > zrezygnuje z Czezenii.

Ale nigdy nie mow nigdy. Za jakies 100 lat (kiedy cala ropa z dna Kaspija bedzie
          wydobyta) to moze cos sie zmieni ;-))
          Misza

• Gość: Pilsudcz Re: Oj Misza, Misza. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 16:17
          normalna napisał(a):

> nossos napisał(a):
          >
          > > Po co to wszystko, skoro chyba sie zgodzisz, ze lepiej bedzie Rosji gdy
          > > pozbedzie sie Czeczeni i Czeczencow? Rosja to nie Izrael, ma duzo ziemi.
          > > A Czeczeni chyba udowodnili, ze nie chca do Rosji.
          >
          > Ale Czeczenia to bardzo wazny dla Rosji punkt strategiczny. Zarowno w sensie
          > politycznym jak i ekonomicznym (znowu ta nieszczesna ropa!)Rosja nigdy nie
          > zrezygnuje z Czezenii.

Chyba że Amerykanie ją posprzątają z Kaukazu.
        • Gość: Zbyszek Masz racje Normalna IP: *.58.41.87.Dial1.Chicago1.Level3.net 24.03.02, 17:06
          Widze, ze nasze poglady sa zbierzne w wielu sprawach. O ta wlasnie nafte chodzi.
          Rosja bardzo chetnie by skorzystala z rady "nososa" i pozbyla sie Czeczenow ale
          nie Czeczenii.

Cala wojna toczy sie o morze Kaspijskie i jego okolice. Chwilowa "przyjazn"
          pomiedzy Rosja i USA to tylko "pokrywka". Narazie USA "osacza" Rosje. Wojska
          amerykanskie sa juz w Afgani-Stanie, Kirgi-Stanie, Uzbeki-Stanie, Turkmeni-
          Stanie, Paki-Stanie ale nie sa w Stanie wygrac tej wojny.

Juz pchaja sie rowniez do Gruzji, sa na Balkanach, na Filipinach w Kolumbii,
          Korei, Japonii. Gdzie ich nie ma? Kto ich jeszcze kocha? Nie beda w stanie
          postawic zolnierza przy kazdym obywatelu USA a juz napewno nie przy Swiatelku,
          Kingfishu (gdzie on) Contin i im podobnych.

Rosja, gdy poczuje sie osaczona az tak, ze nie bedzie miala wyjscia, zachowa
          sie jak osaczone zwierze (np. dzik) i zaatakuje aby sie bronic.

I tym pieknym sposobem nastapi KONIEC kolejnego cyklu cywilizacji na naszej
          planeci. Tysiace lat pozniej przedstawiciele nowej cywilizacji beda odkrywac
          wykopaliska i dziwic sie temu co tam znalezli. Beda krazyly legendy o jakims
          kontynencie ktory sie zapadl pod wode itp.

Pozdrawiam
          • Gość: JOrl Re: USA wszedzie IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.02, 19:55
            Amerykanie, prawda, siedza wszedzie. No i co z tego? Ponad ich sily. I juz
            widac, ze w Afagnistanie maja zapewnione jeszcze dlugie wojowanie. Widac, ze
            nawet arabowie znowu robia sie hardzi. Wystarczy popatrzec na ceny benzyny na
            stacjach benzynowych. Bylo kiedys powiedzenie "Zlapal kozak tatarzyna, a
            tatarzyn za leb trzyma". Ten Kozak to naturalnie USA. Zeby nie bylo niejasnosci.
            Pozdrowienia

• Gość: Egon Re: Masz racje Normalna IP: *.proxy.aol.com 25.03.02, 01:44
            Gość portalu: Zbyszek napisał(a):

> Widze, ze nasze poglady sa zbierzne w wielu sprawach. O ta wlasnie nafte chodzi
            > .
            > Rosja bardzo chetnie by skorzystala z rady "nososa" i pozbyla sie Czeczenow ale
            >
            > nie Czeczenii.
            >
            > Cala wojna toczy sie o morze Kaspijskie i jego okolice. Chwilowa "przyjazn"
            > pomiedzy Rosja i USA to tylko "pokrywka". Narazie USA "osacza" Rosje. Wojska
            > amerykanskie sa juz w Afgani-Stanie, Kirgi-Stanie, Uzbeki-Stanie, Turkmeni-
            > Stanie, Paki-Stanie ale nie sa w Stanie wygrac tej wojny.
            >
            > Juz pchaja sie rowniez do Gruzji, sa na Balkanach, na Filipinach w Kolumbii,
            > Korei, Japonii. Gdzie ich nie ma? Kto ich jeszcze kocha? Nie beda w stanie
            > postawic zolnierza przy kazdym obywatelu USA a juz napewno nie przy Swiatelku,
            > Kingfishu (gdzie on) Contin i im podobnych.
            >
            > Rosja, gdy poczuje sie osaczona az tak, ze nie bedzie miala wyjscia, zachowa
            > sie jak osaczone zwierze (np. dzik) i zaatakuje aby sie bronic.
            >
            > I tym pieknym sposobem nastapi KONIEC kolejnego cyklu cywilizacji na naszej
            > planeci. Tysiace lat pozniej przedstawiciele nowej cywilizacji beda odkrywac
            > wykopaliska i dziwic sie temu co tam znalezli. Beda krazyly legendy o jakims
            > kontynencie ktory sie zapadl pod wode itp.
            >
            > Pozdrawiam

Skoro tak uwazasz to po jaka cholere w USA siedzisz? Wyjedz do Rosji i tam
            propagande wroga wobec USA rozsiewaj! Moze drugim Leninem zostaniesz!?
          • yidele Re: nie kracz, nie kracz bo sie ze..snu wybijesz 25.03.02, 02:51
            Kraczesz, Zbyszku. Mysle iz stany na pewno moga sobie
            poradzic z paki-stanem, i calym basenem moza
            kaspijskiego oraz czerwonego, zatoki perskiej. W
            wypadku zagrozenia "american way of life" udar atomowy
            wysterylizuje proponentow swiatowego jihadu. Gorzej
            byloby z chinami - ale w obliczu tego zagrozenia caly
            swiat stanie murem za USA, z rosja i UE na czele.
            • Gość: JOrl Re: nie kracz, nie kracz bo sie ze..snu wybijesz IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.02, 17:28
              yidele napisał(a):

> Kraczesz, Zbyszku. Mysle iz stany na pewno moga sobie
              > poradzic z paki-stanem, i calym basenem moza
              > kaspijskiego oraz czerwonego, zatoki perskiej. W
              > wypadku zagrozenia "american way of life" udar atomowy
              > wysterylizuje proponentow swiatowego jihadu. Gorzej
              > byloby z chinami - ale w obliczu tego zagrozenia caly
              > swiat stanie murem za USA, z rosja i UE na czele.
              Nie bardzo rozumiem, dlaczego byloby gorzej z Chinami. Najpierw uderzenie
              termojadrowe po tych paru wyrztniach rakiet miedzykontynenetalnych. Oczywiscie
              najpierw znalezienie i krotkie krycie ich atomowych okretow z rakietami. Ale to
              prosta sprawa. A potem mozna ich bezkarnie zabijac najlepiej bronia neutronowa.
              Zabic polowe, a moze 3/4 i Chiny nie iestnieja juz nigdy. Straty wlasne? Paru
              ludzi w wypadkach z wlasna bronia.
              Jak widzisz, nie trzeba sojusznikow dal amis do tego, prawda?
              Tylko problem, Hitler byl barankiem wielkanocnym przy tym prawda?
              Jak widze, to jest Twoja mysl przewodnia, ze Rosja musi byc przyjacielem USA bo
              Chiny. A nie prawda. Ten sam scenariusz wyzej opisany moze zrealizowac Rosja w
              stosunku do Chin. I niepotrzebuje zadnych sojusznikow do tego. I dlatego Twoje
              strategie sa falszywe. Bo masz nadzieje na neutralnosc Rosji w konflikcie z
              arabami. Oni beda robili tak, aby USA dlugofalowo zaszkodzic. A jesli przy okazli
              Izrael padnie? Trudno, niech podziekuje amerykanom za to.
              Pozdrowienia

• yidele Re: nie kracz, nie kracz bo sie ze..snu wybijesz 25.03.02, 19:42

> yidele napisał(a):
                >
                > > Kraczesz, Zbyszku. Mysle iz stany na pewno moga sobie
                .... Gorzej
                > > byloby z chinami - ale w obliczu tego zagrozenia caly
                > > swiat stanie murem za USA, z rosja i UE na czele.
                > Nie bardzo rozumiem, dlaczego byloby gorzej z Chinami. Najpierw uderzenie
                > termojadrowe po tych paru wyrztniach rakiet miedzykontynenetalnych.

Tych "paru" : www.kimsoft.com/korea/ch-war.htm

> Jak widzisz, nie trzeba sojusznikow dal amis do tego, prawda?
                > Tylko problem, Hitler byl barankiem wielkanocnym przy tym prawda?
                > Jak widze, to jest Twoja mysl przewodnia, ze Rosja musi byc przyjacielem USA bo
                >
                > Chiny.
                Pudło - to wcale nie jest moja "mysla przewodnia"

>A nie prawda. Ten sam scenariusz wyzej opisany moze zrealizowac Rosja w
                > stosunku do Chin. I niepotrzebuje zadnych sojusznikow do tego. I dlatego Twoje
                > strategie sa falszywe. Bo masz nadzieje na neutralnosc Rosji w konflikcie z
                > arabami. Oni beda robili tak, aby USA dlugofalowo zaszkodzic. A jesli przy okaz
                > li
                > Izrael padnie? Trudno, niech podziekuje amerykanom za to.
                Nie zgadłes mojej "mysli przewodniej" - robisz po prostu to, co amerykanie
                nazywaja "projecting" - pozwalasz by TWOJE interpretacje TWOICH założeń na temat
                mych motywacji lub "mysli przewodniej" formuowaly ci argument ktory potem mi
                przypisujesz i na ktory potem odpowiadasz .... Rosja i USA byly wrogimi
                mocarstwami, teraz zaś nie mozna ich nawet ze soba porownywac - rosja stracila
                wiekszosc terytorium, pieniedzy na zbrojenia brak, a ludzie masowo wieja z woja
                az sie kurzy. Co do "poradzenia sobie" rosji z Chinami tez nie jest tak prosto -
                rosja ma prochniejace resztki Swietnej technologii wojskowej, czesto bardzo
                zaawansowanej, na ktora nie stac ich. Nie stac ich na badania rozwojowe i
                wdrozenia, nie stac ich na utrzymanie marynarki, nie stac ich na zwalczanie
                bandytyzmu w Czeczenii ( pod bokiem, znaczy't). Chiny maja najbardziej dynamiczna
                gospodarke regionu. Co prawda Chinska technologia wojskowa ( głownie chodzi o
                systemy wczesnego ostrzegania, precyzyjnego naprowadzania i marynarkę ) jest
                kilka-kilkanascie lat wstecz za Amerykanska i pare za Ruską
                ale ICBM'y tez mają, i to w wiekszej ilosci niz Ruscy I Amerykanie.
                cytuję:

"The strength of Chinese strategic force is unknown; the estimated number of
                warheads is 2,500, with 140-150 produced each year. Most of the ICBMs are hidden
                in tunnels in the mountains (only 4 DF-5 are in silos - the figured cited in
                America as being th e total of China's ICBMs!). The estimated length of the
                underground tunnels about 1,000 metesr deep is 2,000 km. Chinese missile
                production capacity is also unknown. The Western intelligence agencies estimate
                that China has only a dozen of DF-3s; note t hat China sold 120 DF-3s to Saudi
                Arabia, delivered so quickly that U.S. did not have time to react"

Jesli tedy chodzi o wymiane nuklearna z chinami mysle że na to nie stac Ani E.U
                Ani stanow Ani rosji - w pojedynke - po prostu nie byloby czego zbierac, ani
                czym, ani w czym zakopac. Zerwanie ukladów ABM ma wiecej wspolnego z zagrozeniem
                ze strony "wylaniajacego sie"/emergant supermocarstwa Chinskiego niz
                jakiegokolwiek zagrozenia ze strony "rouge states" / watażkow typu paki-stan
                czy iraq, korea. Tu akurat Izrael nie ma wiele do powiedzenia, ma natomiast jeden
                z wiekszych arsenałow nuklearnych na B. wschodzie co oznacza że jest zagrozony
                każdą potencjalną wymianą nuklearną. Pomijając
                patetyczno/polityczno/nacjonalistyczne brednie typu "Mać Rossyja" czy " Home of
                the Brave" Rosja, US i EU MUSZĄ wspołpracowac ze sobą w tym nadchodzącym
                konflikcie - lub juz teraz zacząć uczyć się Mandaryńskiego.

Oczywiscie Izrael nie zginie - ginąć będą ci ktorzy chcą jego upadku, ale to
                nijak sie ma do mojego argumentu czy "mysli przewodniej" ktora mi imputujesz. A
                jak juz jestem na tym temacie - rosja bylaby bardziej zadowolona upadkiem neo-
                wahabizmu i jego mocodawcow ktorzy podsycaja wojnę Czeczenii, Dagestanie,
                Azerbejdzanie, Armenii, Gruzji ..... za petro-euro-dolary-yuany. Ja się nie
                spodziewam "neutralnosci Rosji w konflikcie z arabami" - ja się spodziewam jej
                aktywnego udzialu po stronie US ... Oczywisci ma nadzieję że do tego nie dojdzie.
                Zawsze mam taka malą, pokojową, nadzieje - ale ( jak mowi pismo ) "jesli chcesz
                miec pokoj, badz przygotowany na wojne"

Yidele

• Gość: JOrl Re: Chiny, Izrael, Rosja itd IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.02, 18:58
                  Drogi Yidele, Przytaczasz jakies niepowazne, albo klamliwe teksty angielskie.
                  Jak wiem przemieszkujesz tez i w Polsce. Sa w Polsce czasopisma o tematyce
                  wojskowej, ktore sa bardzo interesujace jako ze w nich czesto pisza
                  profesjonalisci z uczelni wojskowych, a nie jak to jest w zachodnich wojskowych
                  periodykach, jacys amatorzy dziennikarze. Ci ludzie z Polski maja jeszcze z
                  dawnych czasow dobre kontakty na Wschod az do Chin i Korei. Jak bys znal
                  rosyjski to polecam dostepne w internecie ich teksty. I naprawde o Chinach
                  mozna znalezc dokladne, duzo bardziej profesjonalne jak te amerykanskie twoje
                  texty i tez po polsku. A teraz o Chinach. Czytalem i uwazam to za
                  prawdopodobne, ze chinskie rakiety sa na bardzo niskim poziomie technicznym jak
                  i gotowosci bojowej. Sa napedzane paliwem cieklym, czyli potrzeba najpierw sie
                  je niezle napompowac. No i takie przeciez nie moga jezdzc tunelami. To wloz
                  miedzy bajki. Siedza w silosach, w znanych miejscach, ktore mozna celnymi
                  uderzeniami wszystkie zniszczyc. I ich ilosc jest paredziesiat. Zauwaz, ze
                  aktualnie prowadza Chinczycy proby z zalogowym statkiem kosmicznym. Czyli sa na
                  poziomie Rosji z poczatku 1960 lat. A wtedy tez co prawda w USA wrzeszczano o
                  luce rakietowej na korzysc Rosji. A byla to wierutna bzdura. Ale potrzebna, aby
                  napedzac wyscig zbrojen na Zachodzie. Podatnika trzeba czyms straszyc. I ja
                  sobie mysle, ze takie texty ktore Ty wygrzebales, maja sluzyc do straszenia
                  Rosji. Dokladnie jak ty to opowiadasz. Ale nie twierdze, ze ty swiadomie
                  klamiesz. Po prostu wierzysz bo Ci to pasuje. I to nie jest moja projekcja, a
                  co najwyzej Twoja. A wierzysz w te bzdury dokladnie tak samo, jak w latach 60
                  wierzyli w takie same bzdury o przewadze rosjan w rakietach wojskowych nad USA
                  normalni zjadacze chleba. Oni tez to czytali w tych samych gazetach, jak Ty.
                  Takie same bzdury.
                  Co do okretow podwodnych, to moglbys sobie w polskiej prasie wojskowej
                  przeczytac jaki nedzne maja swoje atomowe. I ze teraz rosyjcy inzynierowie im
                  pomagaja zbudowac, jak dla chinczykow rewolucyjnie doskonaly, ale mniej wiecej
                  na wzor rosyjskich o dwa pokolenia do tylu. Byl tez ostatnio solidny artykul o
                  chinskich rakietach powietrze-powietrze. 30 lat do tylu. Ale teraz rosjanie im
                  razem z Su27 sprzedaja R77. Co nie znaczy, ze to im podniesie poziom. Za duza
                  roznica. Trzeba materialy, teorie poznac. Putin jak byl w Niemczech i mial mowe
                  w Bundestagu, powiedzial, ze Rosja obecnie wiecej pieniedzy wydaje na oswiate
                  jak na wojsko. Tak po prostu skierowanie na przyszlosc.
                  Co do Czeczenii, to jakies mam wrazenie, ze rosjanie traktuja ja jak poligon,
                  aby ostrzelac zolnierzy. Ci co tam jada sa dobrze oplacani ochotnicy, i po paru
                  latach beda mieli dobrze wyszkolone rezerwy wojskowe jak i milicji.
                  Byl w internecie ciekawy wywiad z jednym waznym rosyjskim generalem. Tam byly
                  pytania od ludzi do niego tez o Chiny. On odpowiedzial, ze trzeba odrozniac
                  wirtualne grozby od rzeczywistych. I Chinczycy sa taka wirtualna. Wiesz, drogi
                  Yidele, juz moj dziadek, jeszcze w wojsku pruskim, byl w Chinach zwalczajac
                  jakies ich powstanie przed 1 WS. Tez jak przyjechal, twierdzil, ze Chiny
                  zwojuja swiat. Bo ich jest tak duzo. A ja w to nie wierze. A dlaczego jeszcze
                  nie?
                  Jak wiesz Chiny maja taki niby kapitalizm ale tez i komunizm. Taki system jest
                  bardzo podatny na korupcje. Ciagle tam wieszaja jakis zlapanych. Bo jak sie ma
                  kapitalizm, to MUSI byc wolna (oczywiscie na wewnatrz) prasa. Bo inaczej
                  politycy beda skorumpowani. A Chinczycy nie moga sobie pozwolic na wolna prase,
                  bo najpierw sie rozpadna jak popuszcza. I tu maja ogromny dylemat. Popatrz,
                  nawet jakas sekta mozna ich trzymac w szachu. Tak, ze sa oni bardzo wewnetrznie
                  niestabilni, mimo ze wygladaja niby mocno. Czeka ich jeszcze los ZSRR. A Rosja
                  to ma juz za soba i teraz do przodu. A jesli chodzi o ludzi, to przeciez takie
                  Indie maja podobna liczbe, prawda? I dlaczego oni nie maja zawojowac swiata?
                  Poza tym, wlasnie ta ogromna liczba ludnosci przeszkadza Chinom. Bo jak troche
                  sie u nich podniesie stopa zyciowa, to beda tyle surowcow potrzebowali, ze dla
                  wojska ich nie starczy. A jak ludziom ich nie dadza, bo beda chcieli zbrojenia
                  rozwijac to sie im ludzie beda buntowali. A sami maja za malo surowcow u
                  siebia. Tak ze maja ogromne ograniczenia w rozwoju.
                  Wracajac do Izraela. Mimo, ze maly, to ma za malo ziemi. Slyszales ostatnia
                  propozycje arabska. Wycofac sie z WSZYSTKICH terenow po 67r. Sharon mowi, ze to
                  bylaby smierc Izraela. I to jest prawda. Czytalem wypowiedz jednego profesora,
                  zyda niemieckiego. Stoi zawsze za Izraelem. Ale twierdzi, ze arabowie W
                  Izraelu, za pare generacji rozsadza to panstwo. Bo oni sie mnoza. A zydzi nie.
                  A poza tym na takim skrawku ziemi to przeciez zadne zycie. A trzeba bedzie sie
                  cofnac. Albo caly czas intyfada. I tak zle i tak niedobrze. Widzisz, drogi
                  kolego, ta koncepcja powstanie panstwa poprzez zepchniecie tubylcow tutaj sie
                  nie udala. Amis z indianami naturalnie wyszlo. Ale pech dla zydow, ze arabowie
                  maja rope. I tak mysle, ze anglicy jak nie chcieli zydow tam wpuszczac, to to
                  przewidzieli. Maja po prostu lepsze doswiadczenie w polityce, jak amerykanie.
                  Juz kilkaset lat sa w tym dobrzy.
                  Zauwazyles ostatnio, ze znowu sie robia arabowie bezczelni i cena na rope
                  rosnie?
                  Pozdrowienia

• zwyczajny Rusofile robia sobie kpiny z Czeczeni, 25.03.02, 01:22
      Rosjanie spalili zywcem 700 czeczenow, bo nie chcialo im sie deportowac.
      Posmiejcie sie, chyba ze ktos ma sumienie.

Every Chechen keeps the bloody memory of Haibah. On February 27, 1944, more
      than 700 local inhabitants, mostly women children, old people and the disabled,
      were burnt in a stable in this ancient beautiful mountain village. According to
      the witnesses, one of the victims gave birth to the twin boys on that day, they
      were named Hasan and Husein. The poor brothers had to live only two hours. The
      chekists killed the people in Haibah for the sole reason that they did not want
      to take trouble with their transportation to the railway station.
      • Gość: Piłsudcz Re: Rusofile robia sobie kpiny z Czeczeni, IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 02:24
        Skąd to masz?
        Podobno dwaj oficerowie(Rosjanie) z tamtej jednostki nie wytrzymali i
        otworzyli ogien do swoich nkwdzistow w czasie całej akcji.zostali zabici.
        Niech Bog im to wynagrodzi. nie wszyscy w Rosji zgadzają się z kremlem.
        dowodem www.notmywar.ru
        • Gość: Egon Re: Rusofile robia sobie kpiny z Czeczeni, IP: *.proxy.aol.com 25.03.02, 02:44

> Skąd to masz?
          > Podobno dwaj oficerowie(Rosjanie) z tamtej jednostki nie wytrzymali i
          > otworzyli ogien do swoich nkwdzistow w czasie całej akcji.zostali zabici.
          > Niech Bog im to wynagrodzi. nie wszyscy w Rosji zgadzają się z kremlem.
          > dowodem <a href="http://www.notmywar.ru"target="_blank">www.notmywar.r
          > u</a>

Fakt! Nie wszyscy! W Rosji tez ludzie serca maja,Moja mama z Bialorusi
          pochodzi ,a szlachetne serce ma,a ze Lukaszenka to i owo robi? Nie
          szkodzi,przyjdzie czas,ze i biedni Bialorusini tez jeszcze,dobroci Boga naszego
          wspolnego zaznaja ! Tak IM dopomoz Bog !
          • palesz Re: Rusofile robia sobie kpiny z Czeczeni, 25.03.02, 21:58
            I bardzo słusznie! Rosjanie powinni zacząć od usunięcia czeczeńskiej
            okupacji Moskwy - mieszka ich tam trochę ponad 100 tys. - w tym mafia.
            Odesłać do domu - sami wykończą "bojowników o wolność" za psucie interesów!
            Trzeba być taki ślepym jak polscy rusofobi żeby nie dostrzegać czeczenów
            w Afganistanie - wielokrotnie pisała o tym prasa z wielu krajów - czytać trzeba
            czytać. Babicki jest mocniej umoczony w czeczeńskie interesy niż tej pajac
            z Krakowa - "przedstawiciel rządu czeczenii" - to nie jest wiarygodny świadek.
            Na szczeście ostatnio czeczenii w Polsce mniej jedzą :-)! Wieciej zostanie dla
            potrzebujących azyli naprawdę!!!!!
            • Gość: Pilsudcz Re: Rusofile robia sobie kpiny z Czeczeni, IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 22:55
              Co słusznie,nie zrozumiałem,zpalić w stodole 700 cywili?
              Jaki pajac z Krakowa?Idż poszczekaj na podwórku,
              a na dobranockę obiejrz sobie
              kavkaz.org/russ/video/fight%20in%20chechnya/podryvy9.wmv
            • ania31 Po takim poście Palesza to idę demonstrować 26.03.02, 02:09
              za wolną Czeczenią. Kiedy Rosjanie przestaną być okupantami?
              • Gość: Misza Not to jak u nas mowia: IP: *.ic.ru 26.03.02, 06:47
                ania31 napisał(a):

"Flage ci w reke i medal na dupe..." ;-))

Prawde mowia: idiowtow nigdy nie zabraknie ;-)))

> za wolną Czeczenią. Kiedy Rosjanie przestaną być okupantami?

• Gość: Pilsudcz ;-)) ;-)) ;-)) !!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 10:10

> ania31 napisał(a):
                  >
                  > "Flage ci w reke i medal na dupe..." ;-))
                  >
                  > Prawde mowia: idiowtow nigdy nie zabraknie ;-)))
                  >
                  >
                  > > za wolną Czeczenią. Kiedy Rosjanie przestaną być okupantami?
                  >

Jak mawia moj dobry przyjaciel-Ukrainiec(nie z forum)- "to fuck tabe w
                  ruki"Misza.
                  i POWODZENIA!
                  • Gość: Suworow Ja was "Rosjan" jednak nie rozumie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 11:40
                    I tak nie jestescie w stanie zagospodarowac 30 % wlasnego panstwa. Wydajecie na
                    wojnę w Czeczeni miliony dolarów i po co mało macie ropy i innych bogactw. Jak
                    kraj z takim terytorium i złozami ropy, gazu itd. może byc tak biedny ?
                    Z głupoty zamiast wydawac pieniądze na wojsko na Moskwe, która przpomina mi
                    Rzym z czasów cesarstwa gdzie całe imperium pracowało na potrzeby jednego
                    miasta, powinniscie je przeznaczyc na rozsadne inwestycje, pensje, renty i
                    emerytury. Nie oszukujmy sie w Rosji dalej wszystko wygląda jak za Potiomkina i
                    carycy Katarzyny.
                    • ania31 To jest narod chory na schozofrenie, 26.03.02, 13:47
                      mimo, ze okupuja pol Europy i 1/3 Azji to wciaż im za malo i znowu chcieliby
                      Ukrainy, Bialorusi...
                      A z tego bestialstwa w Czeczeni, to wyraznie sa dumni.
                      • Gość: Misza Czlowiek ktory uwaza caly narod... IP: *.ic.ru 26.03.02, 15:34
                        ania31 napisał(a):

za schizofrenikow jest W 100 % paranoikiem ;-))
                        Reszta - no comments ;D
                        Misza

> mimo, ze okupuja pol Europy i 1/3 Azji to wciaż im za malo i znowu chcieliby
                        > Ukrainy, Bialorusi...
                        > A z tego bestialstwa w Czeczeni, to wyraznie sa dumni.

• Gość: Misza A nas nikt nie rozumie ;-D IP: *.ic.ru 26.03.02, 15:49
                      Gość portalu: Suworow napisał(a):

Umom Rossiju nie poniat'
                      Arszinom obszczim nie izmerit'
                      U niej osobennaja stat'
                      W Rossiju mozna tylko wierit'

(C) Turgenew

Ja w Rossiju wierze !

> I tak nie jestescie w stanie zagospodarowac 30 % wlasnego panstwa.

30% NASZEGo panstwa - to cala EUROPA plus Greenlandia ;-)))

> Wydajecie na
                      > wojnę w Czeczeni miliony dolarów i po co mało macie ropy i innych bogactw.

Teraz pomysl logicznie: a moze nie o rope TYLKO chodzi? Jak to probuja rozne
                      idioty "udowodnic"... Gratuluje otwartego rozumuu 0 tak trzymac! ;-))

> Jak
                      > kraj z takim terytorium i złozami ropy, gazu itd. może byc tak biedny ?

Dla Twej wiadomosci: wartosc TYLKO ODNALEZIONYCH surowcow (a ile jeszcze tam
                      lezy ? ;-)) wynosi 30 000 miliardow (30 trilionow) USD. Wiec nie patrz na dzien
                      dzisiejszy a w perspektywie. Rosja wstaje na nogi i za kilkanascie lat to juz
                      nie bedzie tak wiesiolo (dla was ;-)) hehe)

> Z głupoty zamiast wydawac pieniądze na wojsko na Moskwe,

OOps.. nie rozumiem ;-))

> która przpomina mi
                      > Rzym z czasów cesarstwa gdzie całe imperium pracowało na potrzeby jednego
                      > miasta, powinniscie je przeznaczyc na rozsadne inwestycje, pensje, renty i
                      > emerytury.

Twoja wiedza pochodzi z wczesnych lat 90-tych. W 1990-1995 w POlsce tez bylo
                      nieciekawie (zalozmy ze teraz jest OK - a tak nie jest - wiem bo zylem u was 2
                      lata ;-))

> Nie oszukujmy sie w Rosji dalej wszystko wygląda jak za Potiomkina i
                      > carycy Katarzyny.

Oooo. Gdyby bylo jak za Kati, to bylo by cool ;-))

Jak powiedziala Katja: "Za moch czasow zadna armata w Europie nie strzelala bez
                      mojego zezwolenia" ;-)))

Pozdrawiam i zycze szukac wiedzy.

Misza

• Gość: Piłsudcz Re: A nas nikt nie rozumie ;-D IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 17:49
                        No proszę.To ty jestes amatorem rosyjskiej klasyki.
                        twoje refleksji i wizji inaczej jak słowną sraczką nie określisz.Poczytaj
                        lepiej Gogola-Rewizor.
                        A za czasow niemki Katji twoich przodkow -rosjan sprzedawano wiochami,
                        albo wymieniano na rasowych psow mysliwskich.Poczytaj Radisiewa."Podroz z
                        Petersburgu do Moskwy".
                        A poza tym to sam jesteś idiotą.

> Gość portalu: Suworow napisał(a):
                        >
                        > Umom Rossiju nie poniat'
                        > Arszinom obszczim nie izmerit'
                        > U niej osobennaja stat'
                        > W Rossiju mozna tylko wierit'
                        >
                        > (C) Turgenew
                        >
                        > Ja w Rossiju wierze !
                        >
                        > > I tak nie jestescie w stanie zagospodarowac 30 % wlasnego panstwa.
                        >
                        > 30% NASZEGo panstwa - to cala EUROPA plus Greenlandia ;-)))
                        >
                        > > Wydajecie na
                        > > wojnę w Czeczeni miliony dolarów i po co mało macie ropy i innych bogactw.
                        >
                        >
                        > Teraz pomysl logicznie: a moze nie o rope TYLKO chodzi? Jak to probuja rozne
                        > idioty "udowodnic"... Gratuluje otwartego rozumuu 0 tak trzymac! ;-))
                        >
                        > > Jak
                        > > kraj z takim terytorium i złozami ropy, gazu itd. może byc tak biedny ?
                        >
                        > Dla Twej wiadomosci: wartosc TYLKO ODNALEZIONYCH surowcow (a ile jeszcze tam
                        > lezy ? ;-)) wynosi 30 000 miliardow (30 trilionow) USD. Wiec nie patrz na dzien
                        >
                        > dzisiejszy a w perspektywie. Rosja wstaje na nogi i za kilkanascie lat to juz
                        > nie bedzie tak wiesiolo (dla was ;-)) hehe)
                        >
                        > > Z głupoty zamiast wydawac pieniądze na wojsko na Moskwe,
                        >
                        > OOps.. nie rozumiem ;-))
                        >
                        > > która przpomina mi
                        > > Rzym z czasów cesarstwa gdzie całe imperium pracowało na potrzeby jednego
                        > > miasta, powinniscie je przeznaczyc na rozsadne inwestycje, pensje, renty i
                        >
                        > > emerytury.
                        >
                        > Twoja wiedza pochodzi z wczesnych lat 90-tych. W 1990-1995 w POlsce tez bylo
                        > nieciekawie (zalozmy ze teraz jest OK - a tak nie jest - wiem bo zylem u was 2
                        > lata ;-))
                        >
                        > > Nie oszukujmy sie w Rosji dalej wszystko wygląda jak za Potiomkina i
                        > > carycy Katarzyny.
                        >
                        > Oooo. Gdyby bylo jak za Kati, to bylo by cool ;-))
                        >
                        > Jak powiedziala Katja: "Za moch czasow zadna armata w Europie nie strzelala bez
                        >
                        > mojego zezwolenia" ;-)))
                        >
                        >
                        > Pozdrawiam i zycze szukac wiedzy.
                        >
                        >
                        > Misza
                        >

• Gość: JOrl Re: Przygadal kociol garnkowi... IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.02, 19:01

> A za czasow niemki Katji twoich przodkow -rosjan sprzedawano wiochami,
                          > albo wymieniano na rasowych psow mysliwskich.Poczytaj Radisiewa."Podroz z
                          > Petersburgu do Moskwy".

Przygadal kociol garnkowi a sam osmolony. W Polsce nie bylo inaczej. A jesli to
                          po prostu o 50 lat wczesniej. Tez wiochy sprzedawano.
                          Pozdrowienia

• Gość: Piłsudcz co ty powiesz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 19:38
                            Być może jorl,byc może,tylko ze ja nie mam tęsknoty za tamtymi czasami,przy
                            okazji też.. nikogo nie morduję i nie okupuję teraz.
                            Wy i wasz forum mnie mało obchodzą ale każdy prostacki wątek na temat
                            Czeczeni,albo tego że kurica nie ptica,albo tego ze "Polsza hoczet
                            Kaliningrad, a ja hoczu polskih żensin" -pochodzący z waszej kławiatury będę
                            komentował odpowiednio.
                            Na tym polega,(jak to było u kłasykow z tego forum "he he ;-)" )
                            demokracja.Nie ja zaczynałem.Tez pozdrawiam i życzę nieba bez bombowców.
                            • Gość: JOrl Re: co ty powiesz IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.02, 17:50

> Być może jorl,byc może,tylko ze ja nie mam tęsknoty za tamtymi czasami,przy
                              > okazji też.. nikogo nie morduję i nie okupuję teraz.
                              Nie mordujesz, bo jestes za malutki. Ale Twoj Wielki Brat, ktorego popierasz w
                              calej rozciaglosci morduje. Np. Irak 91 i potem az do dzisiaj, w Krainie 95, w
                              Jugoslawii 99, w Afganistanie tez niezle. Jako ze to Twoj brat, to tak jakbys sam
                              mordowal. I okupowal. Wiec nie klam.
                              A poza tym jestes juz tez w Afganistanie. Malo ale zawsze. A do czego, jak nie do
                              mordowania i okupowania? A to dopiero poczatek. Poczekajmy pare latek. Beda inne
                              kraje do mordowania i okupowania. Tez dla Ciebie. Na miare Twoich sil. A moze
                              troche powyzej?

> Wy i wasz forum mnie mało obchodzą ale każdy prostacki wątek na temat
                              > Czeczeni,albo tego że kurica nie ptica,albo tego ze "Polsza hoczet
                              > Kaliningrad, a ja hoczu polskih żensin" -pochodzący z waszej kławiatury będę
                              > komentował odpowiednio.
                              Z mojej klawiatury nie pochodza zadne prostactwa. A tak nawiasem mowiac chcesz Ty
                              naprawde Kaliningrad? To by bylo ciekawe.

> Na tym polega,(jak to było u kłasykow z tego forum "he he ;-)" )
                              > demokracja.Nie ja zaczynałem.Tez pozdrawiam i życzę nieba bez bombowców.
                              Jakie bombowce wedlug Ciebie?
                              Pozdrowienia
                              • Gość: Piłsudcz Re: co ty powiesz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 20:24
                                zgrabnie to zaginasz.Czy mordowałbym czy nie naprawdę nie wiem bo zyje
                                teraz,skąd ty to wiesz nie mogę pojąć.Wiec nie mow że klamię.Kłamie twoj brat
                                Misza i to nonstop,Wielkiego Brata czyli USA popieram na całe 100proc,to
                                zauważyłeś słusznie,powiem wiecej,uważam się za jednego z nich,i wybieram ich bo
                                im słoma z butów nie wystaje,to są pragmatycy,oni nie mordują
                                dlatego że mają potem potrzebę pokutować,rozrywać na sobie koszuli w alkoholowej
                                chmurze,swiat wygłądał 5 lat temu inaczej,za 5 lat tez bedzie inaczej
                                wygłądał.np gdyby nie ich interwencja w Bosni to interwieniowali by mojahedy czy
                                talibowie,czy ta sama (pfuj) AlKAjda.i to juz zaczynało się,widziałem kasetę na
                                której podczas natarcia
                                jeden egzotyczny(w szlafroku) wśród gwiżdżących kul czytał azan na odbitym
                                terytorium
                                (chyba jest taki zwyczaj).Przyszła by Turcja,a chciałbyś mieć takiego sąsiada.Po
                                Sobieskim zostały tylko papierosy.Nie wiemy jak by to było.
                                Po drugiej- Nawiasem mowiąc mam w nosie Kalinigrad,Leningrad i Stalingrad,nie
                                chcę ani Kaliningradu ani matrioszek,byle by mojego nie ruszali.A ten cytat z
                                Kalinigradem pochodzi od któregoś z waszych adoratorow z Forum,i był w Języku
                                Rosyjskim.
                                i na koniec-miałem na mysli czyste niebo bez jakichkolwiek bombowców,ale skoro
                                tak czepiasz sie,to niech ci będzie tu22.
                                pozdrawiam

> Gość portalu: Piłsudcz napisał(a):
                                >
                                > > Być może jorl,byc może,tylko ze ja nie mam tęsknoty za tamtymi czasami,p
                                > rzy
                                > > okazji też.. nikogo nie morduję i nie okupuję teraz.
                                > Nie mordujesz, bo jestes za malutki. Ale Twoj Wielki Brat, ktorego popierasz w
                                > calej rozciaglosci morduje. Np. Irak 91 i potem az do dzisiaj, w Krainie 95, w
                                > Jugoslawii 99, w Afganistanie tez niezle. Jako ze to Twoj brat, to tak jakbys s
                                > am
                                > mordowal. I okupowal. Wiec nie klam.
                                > A poza tym jestes juz tez w Afganistanie. Malo ale zawsze. A do czego, jak nie
                                > do
                                > mordowania i okupowania? A to dopiero poczatek. Poczekajmy pare latek. Beda inn
                                > e
                                > kraje do mordowania i okupowania. Tez dla Ciebie. Na miare Twoich sil. A moze
                                > troche powyzej?
                                >
                                > > Wy i wasz forum mnie mało obchodzą ale każdy prostacki wątek na temat
                                > > Czeczeni,albo tego że kurica nie ptica,albo tego ze "Polsza hoczet
                                > > Kaliningrad, a ja hoczu polskih żensin" -pochodzący z waszej kławiatury bę
                                > dę
                                > > komentował odpowiednio.
                                > Z mojej klawiatury nie pochodza zadne prostactwa. A tak nawiasem mowiac chcesz
                                > Ty
                                > naprawde Kaliningrad? To by bylo ciekawe.
                                >
                                > > Na tym polega,(jak to było u kłasykow z tego forum "he he ;-)" )
                                > > demokracja.Nie ja zaczynałem.Tez pozdrawiam i życzę nieba bez bombowców.
                                > Jakie bombowce wedlug Ciebie?
                                > Pozdrowienia

• Gość: Obywatel Al-Kaida to juz nie terrorysci, lecz bojowniki ;-) IP: 212.244.106.* 27.03.02, 13:28
      Misza zrozum frustracie jeden że bredzisz twoje tekst do Ani to sowiecka żenada
      zrozum to ty obrażasz ludzi na róznych forach zachowujesz się jak "radziecki
      człowiek" a potem się dziwisz że Polacy was nie lubią.
      okupujecie Czeczenię od 1859 roku napadac na taki mały kraj to potrafi no kto ?
      sam sobie odpowiedz kim są Rosjanie.
      • Gość: Misza A nie jestes przypadkiem lohistanem ? ;-)) IP: *.ic.ru 27.03.02, 14:57
        Gość portalu: Obywatel napisał(a):

> Misza zrozum frustracie jeden że bredzisz twoje tekst do Ani to sowiecka żenada

1) Nie jestem frustratem ;-))
        2) Co takiego zenujacego (wg. ciebie) powiedzialem w poscie do Ani ?

> zrozum to ty obrażasz ludzi na róznych forach zachowujesz się jak "radziecki
        > człowiek" a potem się dziwisz że Polacy was nie lubią.

1) Skad znasz na ktorych forach ja siedze i jak tam zachowuje sie ? ;-)) Masz
        bujna wyobraznia ;-D

2) To ty chyba tutaj obrazasz ludzi, bo ja jak na razie nikogo nie obrazilem.
        Powiedzialem pare przyslowi rosyjskich a kazdy sam musi rozumiec czy pasuje do
        tych okreslen ;-)))))

3) Ja nie dziwie sie ze Polacy nas nie lubia. Z czego to wywnioskowales? Mam
        wiele przyjaciol Polakow... A propos: wg. sadazy opinii publicznej 60% POlakow
        mysli jednak o Rosjanach pozytywnie. A ty chyba znajdujesz sie w tej liczbie 20%
        ktorzy nas nie lubia... twoja sprawa...

> okupujecie Czeczenię od 1859 roku napadac na taki mały kraj to potrafi no kto ?
        > sam sobie odpowiedz kim są Rosjanie.

PO co MNIE odpowiadac na to pytanie ? Jestes chyba niesplena rozumu jezeli mi o
        to pytasz ;-)) A jezeli nie uczyles sie psychologii to zapytaj psychiatry, co on
        tobie odpowie na pytanie: "Jak nazwie Pan czlowieka ktory uwaza CALY narodf za
        schizofrenikow?" ;-))))))))))))) Heheh

OTo moje typy:
        1) Schizofrenikiem na ostatnim stadium
        2) Paranoidalnym schizofrenikiem
        3) Idiota... lub frustrata

Ale ty jednak sproboj, potem moze powiesz co on ci odpowie ;-))

Nara
        Misza
        • Gość: Adam Re: A nie jestes przypadkiem lohistanem ? ;-)) IP: 213.134.139.* 27.03.02, 17:20
          Co oznacza,lecz się sam,bratku
          • Gość: Misza Dziekuje, ale nie skorzystam ;-)) IP: *.ic.ru 27.03.02, 19:00
            Gość portalu: Adam napisał(a):

> Co oznacza,lecz się sam,bratku

Nara
            Misza

P.S. Ja nikogo nie wysylalem do szpitala, bo kazdy czlowiek jest szczegolny -
            niech sam zadecyduje leczyc sie czy nie... ;-)) W kazdym narodzie sa zarowno
            idioty jak i normalne ludzie i nie rozumiem tych ludzi, co tego nie moha
            zrozumiec... Takich ludzi juz nic nie uratuje... ;-D

• Gość: Obywatel MiszA nie jestes przypadkiem idiota lub frustrata IP: 212.244.106.* 28.03.02, 11:37
          Sowiecie obrażasz ludzi okupujecie czeczenię to fakt, dostajecie od nich, napadac
          na mały kraj zastanów się po co?
          i dlaczego na tak mały?

> Gość portalu: Obywatel napisał(a):
          >
          > > Misza zrozum frustracie jeden że bredzisz twoje tekst do Ani to sowiecka ż
          > enada
          >
          > 1) Nie jestem frustratem ;-))
          > 2) Co takiego zenujacego (wg. ciebie) powiedzialem w poscie do Ani ?
          >
          >
          > > zrozum to ty obrażasz ludzi na róznych forach zachowujesz się jak "radziec
          > ki
          > > człowiek" a potem się dziwisz że Polacy was nie lubią.
          >
          > 1) Skad znasz na ktorych forach ja siedze i jak tam zachowuje sie ? ;-)) Masz
          > bujna wyobraznia ;-D
          >
          > 2) To ty chyba tutaj obrazasz ludzi, bo ja jak na razie nikogo nie obrazilem.
          > Powiedzialem pare przyslowi rosyjskich a kazdy sam musi rozumiec czy pasuje do
          > tych okreslen ;-)))))
          >
          > 3) Ja nie dziwie sie ze Polacy nas nie lubia. Z czego to wywnioskowales? Mam
          > wiele przyjaciol Polakow... A propos: wg. sadazy opinii publicznej 60% POlakow
          > mysli jednak o Rosjanach pozytywnie. A ty chyba znajdujesz sie w tej liczbie 20
          > %
          > ktorzy nas nie lubia... twoja sprawa...
          >
          > > okupujecie Czeczenię od 1859 roku napadac na taki mały kraj to potrafi no
          > kto ?
          > > sam sobie odpowiedz kim są Rosjanie.
          >
          > PO co MNIE odpowiadac na to pytanie ? Jestes chyba niesplena rozumu jezeli mi o
          >
          > to pytasz ;-)) A jezeli nie uczyles sie psychologii to zapytaj psychiatry, co o
          > n
          > tobie odpowie na pytanie: "Jak nazwie Pan czlowieka ktory uwaza CALY narodf za
          > schizofrenikow?" ;-))))))))))))) Heheh
          >
          > OTo moje typy:
          > 1) Schizofrenikiem na ostatnim stadium
          > 2) Paranoidalnym schizofrenikiem
          > 3) Idiota... lub frustrata
          >
          > Ale ty jednak sproboj, potem moze powiesz co on ci odpowie ;-))
          >
          > Nara
          > Misza

• Gość: Misza Para dobrych rad ;-)) IP: *.ic.ru 28.03.02, 20:28

> Sowiecie obrażasz ludzi okupujecie czeczenię to fakt, dostajecie od nich, napad
            > ac
            > na mały kraj zastanów się po co?
            > i dlaczego na tak mały?

1) Naucz sie malczik stawic przecinki tam gdzie trzeba, bo inaczej twoje posty
            wygladaja jak zeszyt nieuka ;-)))

2) Take it easy - bo denerwujesz sie za duzo ;-)))

3) Sproboj najpierw odpowiedziec sam na swoje... hmmm... ciekawe (;-))) pytania,
            a moze zobaczysz w nich jakis sens - bo ja nie widze ;-D

Misza
            • Gość: Obywatel Malczik spadaj IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 02:19
              to jedyna dobra rada obrażasz ludzi a jak ci radzą byś się udał do lekarza,
              sprawdź inni ci to radzą nie chcesz skorzystać, a to jedyna dobra rada dla
              ciebie.
              • Gość: Misza Hehe :-D IP: *.ic.ru 02.04.02, 21:10

> to jedyna dobra rada obrażasz ludzi a jak ci radzą byś się udał do lekarza,
                > sprawdź inni ci to radzą nie chcesz skorzystać, a to jedyna dobra rada dla
                > ciebie.

Dziekjuje ci za to ze potrafisz mnie rozsmieszac ;-)) Tak trzymac!! ;-)))
                Czytajac twoje opusy jeszcze raz uswiadamiam sibie ze ze swiatem wszystko jest OK
                o dopuki sa w nim takie idioci, to wszystko bedzie w porzadku... Bez takich
                osobnikow jak ty, swiat byl by nieciekawy ;-D

Jeszcze raz tak trzymac!!!

Misza

• Gość: obywatel Napaść na mały kraj jest smieszna tylko dla ... IP: 212.244.106.* 03.04.02, 10:35
                  niezrównoważonych psychicznie, mordowanie ludzi jest dla ciebie śmieszne,
                  a to że ogromna Rosja i rosyjscy żołnierze od ponad dwustu lat nie mogą
                  sobie "poradzić" z małą Czeczenią - to też jest smieszne he, he
                  dobrze ci radzono lecz się
                  • Gość: Misza Hel, malczonka... IP: *.ic.ru 03.04.02, 12:05
                    Gość portalu: obywatel napisał(a):

najpierw naucz sie odrozniac ironie od powaznej rozmowy, apotem zadaj se pytanie:
                    czy ja powaznie z toba rozmawiam ;-))))

Z takimi... hmm.. upartymi osobnikami czasem lubie pozartowac, bo na nic innego
                    nie nadaja sie ;-)) Na tym forum na szczescie sa ludzie z ktorymi mozna normalnie
                    dyskutowac. Take it easy

Nara
                    Misza

P.S. Naucz sie troche historii - o ajakie 200 lat ci chodzi. Ja widze tu tylko 2
                    lata od 1996 do 1998 i tyle ;-))) Pomyliles sie o jakies 100 razy Hehehe :D

> niezrównoważonych psychicznie, mordowanie ludzi jest dla ciebie śmieszne,
                    > a to że ogromna Rosja i rosyjscy żołnierze od ponad dwustu lat nie mogą
                    > sobie "poradzić" z małą Czeczenią - to też jest smieszne he, he
                    > dobrze ci radzono lecz się

• Gość: Piłsudcz Re: Hel, malczonka... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 12:58
                      A teraz bardzo poważnie.Ekspansja Rusi Na Kaukaz zaczęła się jeszcze za czasów
                      Iwana IV,tylko ze wtedy Rosjanie walczyli uczciwie i bitwy przegrywali
                      uczciwie,obrywali tam nieżle jeszcze za czasów Piotra Wielkiego i nawet twej
                      ukochanej Katji
                      natomiast mniej więcej od 200 lat zaczęli stosowac taktykę zpalonej
                      ziemi,niszcząc nawet lasy,paląc zboze,wyrąbając winogrony(Wielki Rosjanin
                      Tolstoj to dobrze opisał w Hadzi -Muracie),czyli biolodzy
                      nazwali by to-niszczenie biogeocenozu,to zaczęło przynosić moskalom owoce,(tu
                      się zgodzę).Ciesz się póki czas ,Ale
                      pamietaj jak spiewał Wysocki o twoich towarzyszach-"...ich wszystkich zweżli
                      drogim samochodem,a ten główniejszy z rurą poszedł w dym"

> Gość portalu: obywatel napisał(a):
                      >
                      > najpierw naucz sie odrozniac ironie od powaznej rozmowy, apotem zadaj se pytani
                      > e:
                      > czy ja powaznie z toba rozmawiam ;-))))
                      >
                      > Z takimi... hmm.. upartymi osobnikami czasem lubie pozartowac, bo na nic inneg
                      > o
                      > nie nadaja sie ;-)) Na tym forum na szczescie sa ludzie z ktorymi mozna normaln
                      > ie
                      > dyskutowac. Take it easy
                      >
                      > Nara
                      > Misza
                      >
                      > P.S. Naucz sie troche historii - o ajakie 200 lat ci chodzi. Ja widze tu tylko
                      > 2
                      > lata od 1996 do 1998 i tyle ;-))) Pomyliles sie o jakies 100 razy Hehehe :D
                      >
                      > > niezrównoważonych psychicznie, mordowanie ludzi jest dla ciebie śmieszne,
                      > > a to że ogromna Rosja i rosyjscy żołnierze od ponad dwustu lat nie mogą
                      > > sobie "poradzić" z małą Czeczenią - to też jest smieszne he, he
                      > > dobrze ci radzono lecz się
                      >

• Gość: obywatel malczonka normalnie dyskutujesz? IP: 212.244.106.* 03.04.02, 13:51
                      z tymi co cię wysyłają do lekarza czy z tymi co ci proponują mordę w kubeł.
                      Jak zauważyłem tu z większością ludzi normalnie dyskutujesz???!!!!!
                      wpitoliliscie się do Czeczenii w 19 wieku i do dziś od nich dostajecie,
                      okupujecie ich kraj i tak już wam pewnie zostanie
                      szamil nie walczył z wami dwa lata temu
                      • Gość: Misza Nie masz wyobrazni ;-)) ? IP: *.mp108.aaanet.ru 03.04.02, 15:14

.. czy po prostu lubisz powtarzac za innymi ludzmi. To sie nazywa plagiat ;-))
                        Usa your Imagination :)

> z tymi co cię wysyłają do lekarza

Nikogo nie wysylam, a tylko prosze przeczytac podstawowe zagadnioenia z
                        schizofrenii - tam jest wszystko powiedziane nt. tej choroby i jej przejawow ;-))
                        Reszta istnieje tylko w twej ... wyobrazni ;-))

> czy z tymi co ci proponują mordę w kubeł.

Eeech.. gdyby ty obrocil swoja wyobrazn we wlasciwym kierunku, to wyszedl by z
                        ciebie niezly pisarz dla oper mydlanych ;-))

> Jak zauważyłem tu z większością ludzi normalnie dyskutujesz???!!!!!

Narescie cos sensownego napisales ! Sa ludzie dla rzeczowej dyskusji (na rozny
                        temat niekoniecznie zwiazany z wojnami czy problemami, ze tak powiem,
                        narodowosciowo-etnicznymi), a sa dla relaxu i podtrzymywania znajomosci
                        marginalnych obszarow jezyka polskiego ;-)). Sam zgadniesz do ktorej kategorii
                        nalezysz - czy moze podpowiedziec ? :D

> wpitoliliscie się do Czeczenii w 19 wieku i do dziś od nich dostajecie,

Ha... A ja myslalem ze to oni ciagle robia nam laske... ;-)) Przypomnij se co
                        powiedzial wodz duchowy (hehe) kaukazu Szamil nt. wspolpracy z Carem kiedy
                        zrozumial ze nie jest zbyt madra polityka kiedy jego narod ciagle dostaje w
                        dupe :-))) Na kaukazie Rosja nigdy nie przegrywala wojny - mozna przegrac bitwe,
                        ale wojne zawsze wygramy! Na zlosc roznym rusofobam ;-PPP

> okupujecie ich kraj i tak już wam pewnie zostanie
                        > szamil nie walczył z wami dwa lata temu

Znow zapomniales rozstawic przecinki... Niegrzczny malcziszka ;-))

Pozdrowienia ze sloniecznego kaukazu
                        Misza
                        • Gość: Obywatel Nie ty tylko ciebie IP: 212.244.106.* 04.04.02, 13:03
                          nie ty wysyłasz tylko ciebie wysyłają do lekarza, ćwiczysz Polski(chwali ci
                          się) ale chyba nie rozumiesz , to ciebie wysyłają do lekarza, teraz poćwicz
                          rozumienie , a nie tylko czytanie.
                          Przegrywacie bitwy (tylko która to już bitwa w tej Czeczenii)

• Gość: Misza Dziekuje za uwage ;-)) IP: *.ic.ru 04.04.02, 15:50

> nie ty wysyłasz tylko ciebie wysyłają do lekarza, ćwiczysz Polski(chwali ci
                            > się) ale chyba nie rozumiesz , to ciebie wysyłają do lekarza, teraz poćwicz
                            > rozumienie , a nie tylko czytanie.

Swoja droga, ciesze sie ze poprawiles swoj styl pisania (mam na mysli przecinki ;-
                            )). Tak trzymac, a moze z ciebie jeszcze wyrosnie porzadny kulturalny czlowiek...

> Przegrywacie bitwy (tylko która to już bitwa w tej Czeczenii)

Wojne zawsze wygrywamy ;-PPP

Misza
                            >

• Gość: Obywatel mała uwaga IP: 212.244.106.* 05.04.02, 14:05
                              Pisać po polsku to już się nie nauczysz, ale próbuj
                              Ostatnią wojnę z Polską w 1920 przegraliście.
                              • Gość: Misza Jeszcze raz dzieki ;-))) IP: *.ic.ru 05.04.02, 15:55

> Pisać po polsku to już się nie nauczysz, ale próbuj

Bede probowal... moze kiedys uda mi sie tak pieknie pisac jak ty to potrafisz ;-D

> Ostatnią wojnę z Polską w 1920 przegraliście.

OSTATNIA ??? No to musisz troche historii pouczyc ;-)))

I to byla wojna nie z Rosja a z ZSRR ;-PP

• Gość: obywatel małe sprostowanie IP: 212.244.106.* 05.04.02, 16:25
                                  to była Rosja Radziecka
                                  • Gość: Misza Drobniutkie sprostowanie IP: *.ic.ru 05.04.02, 18:59

> to była Rosja Radziecka

Fakt, ale to juz byl ZSRR - w 1919 roku zostal podpisany dekret "O powstaniu
                                    Zwiazku Radzieckich Respublik: Rosji, Ukrainy, Latwii, Litwy, Bialorusi dla walki
                                    ze swiatowym, imperializmem".
                                    A w 1920 roku dfo Zwiazku dolaczyli sie Azerbejdzan, Armenia, Gruzja oraz
                                    Buharskaja i Horezmskaja respubliki - wiec... ;-)))

Nara
                                    Misza
      • Gość: Adam Re: Al-Kaida to juz nie terrorysci, lecz bojowniki ;-) IP: 213.134.139.* 27.03.02, 17:19
        Curate ipsum,Miszo.
        • Gość: proCzecz Brzeziński mówi IP: 195.114.189.* 01.04.02, 21:20
          W wywiadzie dla rosyjskiej gazety Zbigniew Brzeźiński (doraddza prezydenta USA )
          mówi,że nie natrafiono w Afganistanie na żadne setki Czeczeńców i że jedynie
          komuś zależy aby tak myślano że tych Czeczeńców tam tylu jest.Wiadomo komu na
          tym zależy - Kremlowi.
          Pojechała tam grupa fundamentalistów z Czeczenii może kilkadziesiąt osób
          bo nie więcej nie trzeba od razu rozpowszechniać danych spreparowanych
          przez rosyjskie służby.
          Przykładow:FSB podało ,że znaleziono przy jednym Czeczeńcu (tam na terytorium
          Iczkerii) plany ataku na WTC.Zachód nawet w to nie uwierzył.
          • Gość: Piłsudcz Re: Brzeziński mówi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 23:54
            Dzieki Bogu ze w USA jest ktoś taki jak Brzezinski,Kissenger.Moskalskie
            generalowie "uwielbiają" ich,teraz chętnie by upekli swoją pieczeń na
            zgliszczach WTC
            ale prawda jest taka- od 3 Kwietnia w radiu Swoboda ruszają audycji w Języku
            Czeczenskim i jest to kolejny dowod tego ze na Zachodzie dobrze wiedzą -co
            się dzieje naprawdę,pozdrawiam
            • Gość: proCzecz Re: Brzeziński mówi IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 01.04.02, 23:59

> Dzieki Bogu ze w USA jest ktoś taki jak Brzezinski,Kissenger.Moskalskie
              > generalowie "uwielbiają" ich,teraz chętnie by upekli swoją pieczeń na
              > zgliszczach WTC
              > ale prawda jest taka- od 3 Kwietnia w radiu Swoboda ruszają audycji w Języku
              > Czeczenskim i jest to kolejny dowod tego ze na Zachodzie dobrze wiedzą -co
              > się dzieje naprawdę,pozdrawiam

Skąd to Radio Swoboda nadaje,z jakiego kraju?
              • Gość: Piłsudcz Re: Brzeziński mówi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 13:32
                Bedzie nadawać z Prahi.Z kwatery głównej radia.
          • Gość: Misza Who Is Mr. Brzeziński ? ;-))) IP: *.ic.ru 02.04.02, 21:05
            Gość portalu: proCzecz napisał(a):

Przeciez to najwiekszy "jastrzeb kapitalizmu" w USA. Nienawidzi Rosje jak OBL
            USA ;-))) Wiec nie b. wierze jego slowam.

> Pojechała tam grupa fundamentalistów z Czeczenii może kilkadziesiąt osób
            > bo nie więcej nie trzeba od razu rozpowszechniać danych spreparowanych
            > przez rosyjskie służby.

jaka roznica ile ??? Nawet jezeli tylko jeden,to juz znaczy ze to jedna banda...

> Przykładow:FSB podało ,że znaleziono przy jednym Czeczeńcu (tam na terytorium
            > Iczkerii) plany ataku na WTC.Zachód nawet w to nie uwierzył.

Jaki "Zachod"? Media czy FBI? ;-)) Jezeli chodzi o pedalow-globalistow z UE, to
            zgadza sie ;-D

Misza
            • Gość: proCzecz Re: Who Is Mr. Brzeziński ? ;-))) IP: 195.114.189.* 02.04.02, 22:57

> Gość portalu: proCzecz napisał(a):
              >
              >
              > Przeciez to najwiekszy "jastrzeb kapitalizmu" w USA. Nienawidzi Rosje jak OBL
              > USA ;-))) Wiec nie b. wierze jego slowam.
              >
              >
              >
              > > Pojechała tam grupa fundamentalistów z Czeczenii może kilkadziesiąt osób
              > > bo nie więcej nie trzeba od razu rozpowszechniać danych spreparowanych
              > > przez rosyjskie służby.
              >
              > jaka roznica ile ??? Nawet jezeli tylko jeden,to juz znaczy ze to jedna banda..
              > .
              >
              No nie wiem czy tak da sie uogólnić.

> > Przykładow:FSB podało ,że znaleziono przy jednym Czeczeńcu (tam na terytor
              > ium
              > > Iczkerii) plany ataku na WTC.Zachód nawet w to nie uwierzył.
              >
              > Jaki "Zachod"? Media czy FBI? ;-)) Jezeli chodzi o pedalow-globalistow z UE, t
              > o
              > zgadza sie ;-D
              >

Sprecyzuj slowo "pedaly-globalisci z UE" ,kogo dokladnie przez to rozumiesz?
              To chyba nowe pojecie polityczne:))

>
              > Misza

• Gość: Misza Zgoda ;-)) IP: *.ic.ru 03.04.02, 07:21

>
                > > Gość portalu: proCzecz napisał(a):
                > >
                > >
                > > Przeciez to najwiekszy "jastrzeb kapitalizmu" w USA. Nienawidzi Rosje jak
                > OBL
                > > USA ;-))) Wiec nie b. wierze jego slowam.
                > >
                > >
                > >
                > > > Pojechała tam grupa fundamentalistów z Czeczenii może kilkadziesiąt
                > osób
                > > > bo nie więcej nie trzeba od razu rozpowszechniać danych spreparowanyc
                > h
                > > > przez rosyjskie służby.
                > >
                > > jaka roznica ile ??? Nawet jezeli tylko jeden,to juz znaczy ze to jedna ba
                > nda..
                > > .

> No nie wiem czy tak da sie uogólnić.

Masz racje, ale chcialem tylko powiedziec ze nie ma roznicy ile, a sam fakt.
                Przeciez to tylko "ten jeden" ktorego zlapali, a ile nie zlapali? A jakie byli
                organizacje ktore wysylali "tego jednego" do Afganistanu? ;-))
                Chodzi o to ze jezeli byl "jeden" to juz sa powqiazania, bo dla jednego "takiej
                kaszy nie robia" (jak u nas mowia ;-)) A powiazania miedzy bojownikami w
                Czeczenii i Al-Kaidy sa i nie da sie tego zaprzeczyc. Sam Maschadow (na
                propagandowych kasetach dla naiwnych tubylcow) chwali sie (moze tylko dla
                reklamy - "My jestesmy mocne" Hehe ;-))) ze ma "znajomosci" w swiatowym
                terroryzmie i ze wszystko bedzie po jego mysli.. Biedak ;-D

> Sprecyzuj slowo "pedaly-globalisci z UE" ,kogo dokladnie przez to rozumiesz?
                > To chyba nowe pojecie polityczne:))

Sprecyzuje kiedy ty sprecyzujesz co miales na mysli piszac "Zachod" ;-))

Misza
                • Gość: Piłsudcz Re: Zgoda ;-)) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 10:22
                  Morda w Kubeł Moskalu.
                  A propos.Jak namyslisz się odpowiedać,napisz przy okazji who is Wiktor But,i
                  jaką ma narodowość.
                • Gość: proCzecz Re: Zgoda ;-)) IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 03.04.02, 23:40

>
                  > > Gość portalu: Misza napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: proCzecz napisał(a):
                  > > >
                  > > >
                  > > > Przeciez to najwiekszy "jastrzeb kapitalizmu" w USA. Nienawidzi Rosje
                  > jak
                  > > OBL
                  > > > USA ;-))) Wiec nie b. wierze jego slowam.
                  > > >
                  > > >
                  > > >
                  > > > > Pojechała tam grupa fundamentalistów z Czeczenii może kilkadzie
                  > siąt
                  > > osób
                  > > > > bo nie więcej nie trzeba od razu rozpowszechniać danych spreparo
                  > wanyc
                  > > h
                  > > > > przez rosyjskie służby.
                  > > >
                  > > > jaka roznica ile ??? Nawet jezeli tylko jeden,to juz znaczy ze to jed
                  > na ba
                  > > nda..
                  > > > .
                  >
                  > > No nie wiem czy tak da sie uogólnić.
                  >
                  > Masz racje, ale chcialem tylko powiedziec ze nie ma roznicy ile, a sam fakt.
                  > Przeciez to tylko "ten jeden" ktorego zlapali, a ile nie zlapali? A jakie byli
                  > organizacje ktore wysylali "tego jednego" do Afganistanu? ;-))
                  > Chodzi o to ze jezeli byl "jeden" to juz sa powqiazania, bo dla jednego "takiej
                  >
                  > kaszy nie robia" (jak u nas mowia ;-)) A powiazania miedzy bojownikami w
                  > Czeczenii i Al-Kaidy sa i nie da sie tego zaprzeczyc. Sam Maschadow (na
                  > propagandowych kasetach dla naiwnych tubylcow) chwali sie (moze tylko dla
                  > reklamy - "My jestesmy mocne" Hehe ;-))) ze ma "znajomosci" w swiatowym
                  > terroryzmie i ze wszystko bedzie po jego mysli.. Biedak ;-D
                  >

Zaraz Maschadow tak miał powiedzieć,że mają powiązania z terrorystami?
                  >
                  >
                  > > Sprecyzuj slowo "pedaly-globalisci z UE" ,kogo dokladnie przez to rozumies
                  > z?
                  > > To chyba nowe pojecie polityczne:))
                  >
                  > Sprecyzuje kiedy ty sprecyzujesz co miales na mysli piszac "Zachod" ;-))

Mówiąc "Zachód" miałem na myśli:Rade Europy,rząd USA walczący z terroryzme
                  (zresztą z sojusznikami)

>
                  > Misza

• Gość: Piłsudcz Re: Zgoda ;-)) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 00:24
                    Odezwałeś drogi Moskalu,wiedziałem że lubisz Wysockiego.
                    Rusofob-to nie jest słowo właściwe,nie pasuje tu ani ruso- ani -fob,fobia to
                    strach-a ja was zasrancow moskalskich nie boje sie,gardze wami,to prawda,po
                    drugiej,
                    ruso- nie pasuje bo lubie ruskich(nie,nie zakłamanych moskali takich jak ty
                    szanowny Misza)przy czym Moskal to nie mieszkaniec Moskwy,to poprostu ktoś
                    z twoją kremlowską mentalnośćią,i tak juz pozostanie.Twe sprawozdanie
                    przeczyałem,czytywałem też sprawozdania rożnych radzieckich profesorkow ktorzy
                    byli Rosjanami a teraz siedzą w Izraelu.Jedno nazywało się-"O dobrowolnym
                    wejsciu Czeczeno-Inguszetji w skład Rosji",to dopiero jaja, godne samego Kafki,
                    ty Misza jesteś malczykiem w porownaniu z prof.Winogradowym.Ale niech ci
                    będzie,Rosjanie najsilniejsi,najwaleczniejsi,najmądrzejsi,i jeszcze mnogu
                    mnogu razow naj,a idealny rosjanin -to(akysz) Putin,Heil Putin,rusland uber
                    alles.Do twojej wiadomości i do wiadomości wszystkich- Szamil był awarcem,nie
                    czeczenem,dobrze wiem że czeczen by nie poddał sie,poddawać sie to wy
                    potraficie,i to stadami(np szwabom w 41 roku).Zauważyłem że boli ci kiedy
                    czeczeni kojarzą się
                    ze szlachetnościa,kilka razy to powtórzyłeś,selawi jak mowią francuzi.A skoroś
                    odezwał się to powiedz, kim zas jest Wiktor But,moze to kolejny czeczen?

• Gość: Misza Re: Zgoda ;-)) IP: *.ic.ru 04.04.02, 07:55

> Mówiąc "Zachód" miałem na myśli:Rade Europy,rząd USA walczący z terroryzme
                    > (zresztą z sojusznikami)

OK> A Ja mialem na mysli antyglobalistow, ktorzy rozwalaja MCDonaldsy "za wolny
                    swiat i prawa dla pedalow i bojownikow czeczenskich, palestynskich i
                    timorskich" ;-))

P.S> Skad wiesz ze Rzad USA czy Rada UE nam nie uwierzyla ? Polityka to gra...
                    • Gość: proCzecz Re: Zgoda ;-)) IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 05.04.02, 01:08

>
                      > > Mówiąc "Zachód" miałem na myśli:Rade Europy,rząd USA walczący z terroryzme
                      > > (zresztą z sojusznikami)
                      >
                      > OK> A Ja mialem na mysli antyglobalistow, ktorzy rozwalaja MCDonaldsy "za wo
                      > lny
                      > swiat i prawa dla pedalow i bojownikow czeczenskich, palestynskich i
                      > timorskich" ;-))
                      >
                      > P.S> Skad wiesz ze Rzad USA czy Rada UE nam nie uwierzyla ? Polityka to gra.

Domniemywam to.Jakos nikt nie nazwal na szeroko rozumianym Zachodzie
                      otwarcie bojownikow czeczenskich terrorystami.Owszem slyszy sie
                      ze pewne powiazania moga byc ale np.Maschadow według polityków zachodnich jest
                      czysty.USA juz dawno zbombardowaloby Czeczenię gdyby miało pogląd,że jest to
                      gniazdo terrorystów.
                      > ..

• Gość: Misza Re: Zgoda ;-)) IP: *.ic.ru 05.04.02, 07:50

> Domniemywam to.Jakos nikt nie nazwal na szeroko rozumianym Zachodzie
                        > otwarcie bojownikow czeczenskich terrorystami.

Gdyby otwarcie nazwali ich terrorystami, to musieli by nazwac palestynczykow
                        terrorystami, a to juz dla "Zachodu" za wiele ;-)))

Owszem slyszy sie
                        > ze pewne powiazania moga byc ale np.Maschadow według polityków zachodnich jest
                        > czysty.

OBL wedlug nich tez przez pewien czas byl czyscty, i Hitler i Stalin i Rugowa..
                        Jeszcze raz powtarzam ze to jest duza polityka...

USA juz dawno zbombardowaloby Czeczenię gdyby miało pogląd,że jest to
                        > gniazdo terrorystów.

:-D MNiezy zart. Pindosi nie zbombardowali by Rosji nawet gdyby tam terrorysci
                        spalali amowskich dzennikarzy na stosach obwiazanych amerykanska flaga ;-)) Nie
                        ten kaliber... Znow ta sama polityka...

POzdrawiam
                        Misza
                  • Gość: Misza Przegapilem pytanie ;-)) IP: *.ic.ru 04.04.02, 08:06

Sorry..

> Zaraz Maschadow tak miał powiedzieć,że mają powiązania z terrorystami?

N kasecie propogandowej do terrorystow znalezionej podczas akcji specjalnej jest
                    nagrane ( u nas to pokazali w TV a u was "wolnej Europie" chyba nie mogl;i tego
                    pokazac, bo cala ta propogandowa machina ze Maschadow to baranek i humanista,
                    wali sie na kawalki ... hehe) jak Maschadow daje rady jak zakladac miny na
                    drogach i w miastach, a potem modli sie i mowi ze ma poparcie Al-Kaidy i niedlugo
                    zacznie sie nowa swieta wojnaz Rosja i za kazdy "parawowierny muslim" musi pomoc
                    w tej wojnie, i ze "kazdy dzien musi sie lac krew Rosjan". Po te\ym co powiedzial
                    na tej kasecie jest w 100% terrorysta. Teraz jezeli Putin nawet wejdzie do
                    jednego pokoju z tym ch..jem to straci 90% swych flosow. Wiec bajbaj Maschadow.
                    (co zreszta musiw jeszcze gen. Kazancew pol roku temu...)

Smierc Maschadowu i terrorystom! ;-)
                    Misza
                    • Gość: proCzecz Re: Przegapilem pytanie ;-)) IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 05.04.02, 01:13

>
                      >
                      > Sorry..
                      >
                      > > Zaraz Maschadow tak miał powiedzieć,że mają powiązania z terrorystami?
                      >
                      > N kasecie propogandowej do terrorystow znalezionej podczas akcji specjalnej jes
                      > t
                      > nagrane ( u nas to pokazali w TV a u was "wolnej Europie" chyba nie mogl;i tego
                      >
                      > pokazac, bo cala ta propogandowa machina ze Maschadow to baranek i humanista,
                      > wali sie na kawalki ... hehe) jak Maschadow daje rady jak zakladac miny na
                      > drogach i w miastach, a potem modli sie i mowi ze ma poparcie Al-Kaidy i niedlu
                      > go
                      > zacznie sie nowa swieta wojnaz Rosja i za kazdy "parawowierny muslim" musi pom
                      > oc
                      > w tej wojnie, i ze "kazdy dzien musi sie lac krew Rosjan". Po te\ym co powiedzi
                      > al
                      > na tej kasecie jest w 100% terrorysta. Teraz jezeli Putin nawet wejdzie do
                      > jednego pokoju z tym ch..jem to straci 90% swych flosow. Wiec bajbaj Maschadow.
                      >
                      > (co zreszta musiw jeszcze gen. Kazancew pol roku temu...)
                      >
                      > Smierc Maschadowu i terrorystom! ;-)
                      > Misza

Dobra dajmy spokój panu Maschadowowi.Ja osobiście nie wierzę że powiedział
                      coś takiego.

• Gość: Misza Re: Przegapilem pytanie ;-)) IP: *.ic.ru 05.04.02, 07:53

> Dobra dajmy spokój panu Maschadowowi.Ja osobiście nie wierzę że powiedział
                        > coś takiego.

Ok. Wiem ze jestes idealista :) Wiec, powiem jak by powiedzieli nasze officjalne
                        media (ORT, RTR): "Wczoraj podczas specoperacji znaleziono kasete gdzie czlowiek
                        bardzo poodbny na Aslana Maschadowa tlumaczyl na jezykie b. podobnym do
                        czeczenskiego jak zakladac ladunki b. podobne na wybuchowe..." :-))

Mozesz wierzycz w "czystosc" Maschadowa jakl w niewinnosc Devy Marii, ale
                        przeciw faktowm nie pojdziesz - na tej kasecie byl wlasnie ON - sam ja
                        widzialem...

Misza

• Gość: per Re: Al-Kaida to juz nie terrorysci, lecz bojowniki ;-) IP: *.local 02.04.02, 00:01
      Precz z terrorem!!!!!!!!!
      • Gość: Piłsudcz Re: Al-Kaida to juz nie terrorysci, lecz bojowniki ;-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 13:29
        Gość portalu: per napisał(a):

> Precz z terrorem!!!!!!!!!

do per trzeba by dodac dola

• Gość: telej Re: Al-Kaida to szczury!!! IP: *.local 02.04.02, 21:22
      Al kaida to szczury. To arabski mozg mysli,ze z dnia na dzien zmieni szczura w
      wojownika. Szybciej osiol bedzie wojownikiem niz arab. Arabska mentalnosc
      wysylanie dzieci z kamieniami do prowokacji. Szczury posluguja sie dziecmi.
      • Gość: Piłsudcz Re: Al-Kaida to szczury!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 10:58
        Całkowicie zgadzam się z tobą.Al-kaida to banda szczurow.Ale moskal który
        zaczął ten wątek lubi Al-kaide, alkaida zaatakowała Stany(a to wciąż główny wróg
        moskali) a nie Rosje,zgrywa z siebie
        świetego(mimo że w moskalii tez cieszyli sie podczas ataku na WTC)i probuje
        wplątać narod Czeczenski do tego.
        Arabowie to tradycyjne sojusznicy ruskich(dlatego o ile dobrze znam
        Czeczenow,oni zgadzają się z Arabami tylko w jednej kwestii-mianowicie że
        Arabowie lepiej orientują się w sprawach związanych z religią),Arafat
        lizał dupe Jelcinowi,i liże Putinowi,wzamian za poparcie.Poczytaj wątki
        niektorych(nie wszystkich)Arabow,np niejakiego Viri-ma bezczelnocs oskarżać
        Czeczenow o terroryzm i to wtedy kiedy jego narod zamiast atakować wojskowych
        Żydow(tak jak to robią zbrojne formacji czeczenow atakująć dobrze uzbrojone i
        zle zorganizowane bandy-nazywane armiją rosyską)atakuje
        Bogu duszę winnych cywili(na przystankach,w restauracjach,na weselach)
        Nie zgodzę się z tobą w tym że alkaida wysyła dzieci(nie,wsrod nich nie ma
        dzieci),to sa raczej organizacji o hucznych nazwach Hezbolach,Isłamski Dzihad.
        Życzę Palestynczykom sukcesow a wszystkim Arabom wiecej odwagi i zaprzestania
        atakowania w Palestynie niewojskowych.

Gość portalu: telej napisał(a):

> Al kaida to szczury. To arabski mozg mysli,ze z dnia na dzien zmieni szczura w
        > wojownika. Szybciej osiol bedzie wojownikiem niz arab. Arabska mentalnosc
        > wysylanie dzieci z kamieniami do prowokacji. Szczury posluguja sie dziecmi.

• Gość: Misza Troche historii... IP: *.ic.ru 03.04.02, 17:10
      Przeczytalem ja tutaj bredni (musze przyznacz ze niezle sie ubawilem ;-)) o
      szlachetnym i walecznym narodzie iczkerii i musze cos im (a raczej innym b.
      rozumnym forumowiczom ;-)) wyjasnic z historii Rossii na kaukazie:

1) W 1981 Wsch. Gruzja (Kahetia i Kartlija) _dobrowolnie_ weszla w sklad
      Rossijskoj Imperii. W 1803-1804 wassalna zaleznosc od Rosji przyznala zach.
      Gruzja (Mingrelia i Imeretia) inna sprawa ze przyczyna do wejscia w sklad
      Imperii byla alternatywa wejscia w sklad muslimskiej Turcji czy Persji
      (Nieciekawie, co? ;-))

2) W 1813 roku po wojnie z Persja (Iranem) w sklad Rosji weszla czesc
      Azerbajdzanu.
      Do 1918 roku caly Azerbajdzan wszedl do skladu Rosji.

3) W 1928 roku po wojnie z Persja do rosji przylaczyla sie wsch. Armenia (chyba
      zaluja ze nie cala, bo muslimy zabili w genocide milion Ormian...)

Widac jasne ze Rosja miala w skladzie wszystkie obszary kaukazu oprocz
      Niektorych obszarow poln. Kaukazu. Ze wzgledu na to ze te miejscowosci
      nasiedlali niskorozwinete narody z feudalnym klanowym podzialem, ktorzy zyli
      tylko z pasienia owiec i napadow na inne narody kaukazu ( za co m. in. ich,
      lagodnienie mowiac, nie lubili na kaukazie ;-))) to dla Rosji te obszary byli
      potrebne jak rybie parasol. W swym liscie do cara general Potiomkin pisal
      ze "..trzeba zbudowac "Kaukazska linie" i oddzielic narody kaukazu od tych
      miejsc, gdzie istnieje niebezpieczenstwo dla naszych poddanych..." Z czasem te
      obszary musieli byc zajete a dzikie narody "ocywilizowane".
      Abreki (bandyci z gor) czesto napdali na nizinne narody Uzdenow (wolne nizinne
      rolnicy). Wykorzystujac dlugowiekowa etniczna wrogosc miedzy narodami kaukazu
      Rosja przy pomocy sojusznikow z dolnego kaukazu zajela czesc terrytoriuw Pln.
      Kaukazu a Abrekow odzucili na niewygodny iteren. Njazdy carskich wojsk na
      gorskie auly i wysiedlanie z tych terenow doprowadzili do powstania
      ruchu "Muridizm" i swietej wojny z niewiernymi "Gazawat". Wodzem gazawatu byl
      Imamat. Najb. znanym byl wlasnie Imam Szamil, ktory byl znakomitym wojownikiem
      i politykiem. Dzieki jego talentowi ( a takze w duzej mierze stalym wojnom z
      Turcja i Persja ;-)) Abrekom udalo sie wygrac kilka bitew z carskimi wojskami.
      Ale po zakonczeniu Krymskiej wojny Car zeec ydowal sie skonczyc z tym bajzlem i
      wyslal do Kaukazu duza grupe wojskowa. Nasze wojska wygnali Szamila i jego
      Abrekow z CZeczni do Dagestanu. W 1959 roku Szamil zostal okrazony w
      Dagestanskim aule Gunib, gdzie poddal sie na Caru. Biorac pod uwage odwage
      Szamila Car podarowal mu swoja szube a potem pozwolil mu hadz do Mekki. potem
      synowie Szamila sluczyli oficerami w wojsku Carskim. Tak w zasadzie zakonczyla
      sie wojna na kaukazie. W Zach. Kaukazie (Czerkesii) gorcy walczyli gdziesz do
      1864 roku...

O jakie 200 lat tym rusofobom chodzilo nie wiem.. ;-))
      Prosze nie wymyslac dalej roznych bredni i nie robic iz gowna cukierek ;-)))

Pozdrowienia dla rozumnych forumowiczow..
      Misza
      • Gość: proCzecz Re: Troche historii... IP: 195.114.189.* 04.04.02, 00:00

> Przeczytalem ja tutaj bredni (musze przyznacz ze niezle sie ubawilem ;-)) o
        > szlachetnym i walecznym narodzie iczkerii i musze cos im (a raczej innym b.
        > rozumnym forumowiczom ;-)) wyjasnic z historii Rossii na kaukazie:
        >
        > 1) W 1981 Wsch. Gruzja (Kahetia i Kartlija) _dobrowolnie_ weszla w sklad
        > Rossijskoj Imperii. W 1803-1804 wassalna zaleznosc od Rosji przyznala zach.
        > Gruzja (Mingrelia i Imeretia) inna sprawa ze przyczyna do wejscia w sklad
        > Imperii byla alternatywa wejscia w sklad muslimskiej Turcji czy Persji
        > (Nieciekawie, co? ;-))
        >
        > 2) W 1813 roku po wojnie z Persja (Iranem) w sklad Rosji weszla czesc
        > Azerbajdzanu.
        > Do 1918 roku caly Azerbajdzan wszedl do skladu Rosji.
        >
        > 3) W 1928 roku po wojnie z Persja do rosji przylaczyla sie wsch. Armenia (chyba
        >
        > zaluja ze nie cala, bo muslimy zabili w genocide milion Ormian...)
        >
        > Widac jasne ze Rosja miala w skladzie wszystkie obszary kaukazu oprocz
        > Niektorych obszarow poln. Kaukazu. Ze wzgledu na to ze te miejscowosci
        > nasiedlali niskorozwinete narody z feudalnym klanowym podzialem, ktorzy zyli
        > tylko z pasienia owiec i napadow na inne narody kaukazu ( za co m. in. ich,
        > lagodnienie mowiac, nie lubili na kaukazie ;-))) to dla Rosji te obszary byli
        > potrebne jak rybie parasol. W swym liscie do cara general Potiomkin pisal
        > ze "..trzeba zbudowac "Kaukazska linie" i oddzielic narody kaukazu od tych
        > miejsc, gdzie istnieje niebezpieczenstwo dla naszych poddanych..." Z czasem te
        > obszary musieli byc zajete a dzikie narody "ocywilizowane".
        > Abreki (bandyci z gor) czesto napdali na nizinne narody Uzdenow (wolne nizinne
        > rolnicy). Wykorzystujac dlugowiekowa etniczna wrogosc miedzy narodami kaukazu
        > Rosja przy pomocy sojusznikow z dolnego kaukazu zajela czesc terrytoriuw Pln.
        > Kaukazu a Abrekow odzucili na niewygodny iteren. Njazdy carskich wojsk na
        > gorskie auly i wysiedlanie z tych terenow doprowadzili do powstania
        > ruchu "Muridizm" i swietej wojny z niewiernymi "Gazawat". Wodzem gazawatu byl
        > Imamat. Najb. znanym byl wlasnie Imam Szamil, ktory byl znakomitym wojownikiem
        >
        > i politykiem. Dzieki jego talentowi ( a takze w duzej mierze stalym wojnom z
        > Turcja i Persja ;-)) Abrekom udalo sie wygrac kilka bitew z carskimi wojskami.
        > Ale po zakonczeniu Krymskiej wojny Car zeec ydowal sie skonczyc z tym bajzlem i
        >
        > wyslal do Kaukazu duza grupe wojskowa. Nasze wojska wygnali Szamila i jego
        > Abrekow z CZeczni do Dagestanu. W 1959 roku Szamil zostal okrazony w
        > Dagestanskim aule Gunib, gdzie poddal sie na Caru. Biorac pod uwage odwage
        > Szamila Car podarowal mu swoja szube a potem pozwolil mu hadz do Mekki. potem
        > synowie Szamila sluczyli oficerami w wojsku Carskim. Tak w zasadzie zakonczyla
        > sie wojna na kaukazie. W Zach. Kaukazie (Czerkesii) gorcy walczyli gdziesz do
        > 1864 roku...
        >
        > O jakie 200 lat tym rusofobom chodzilo nie wiem.. ;-))

No wybacz nie będe wybiegał w dalsze czasy ale przez 50 lat od 1945
        to ZSRR sprawował władzę tutaj w Europie Środkowo - Wschodniej i w około 1/3 Azji
        a wszelkie przejawy buntu(1956 Węgry,1968 Czechosłowacja) tłumiono siłą.
        Rozumiem ,że nie da się za to obwinić całego narodu rosyjskiego
        ale należy winić pewien system i jego aparatczyków stąd więc ten rusofobizm
        a ja bym określił go raczej jako komunoimperiałosystemofobizm:)))
        W 1944 Stalin wysiedił wszystkich Czeczeńców do Kazachastanu (odpowiedzialność
        zbiorowa) za popieranie przez niektórych z nich Hitlera.
        Z tego co czytałem to Czeczenię i Dagestan krwawo podbijano a to że
        pewne małe narody podporządkowały się carowi to dlatego ,że po prostu nie miały
        wyjścia bo były między młotem a kowadłem (albo imperializm carski albo perski).
        Wybrali ten bardziej cywilizowany.
        Wiadomo,że Rosja dawniej podobnie jak Francja,Wielka Brytania swego czasu
        Portugalia czy Hiszpania prowadziły brutalną politykę kolonialną i to raczej
        a nie cywilizowanie "dzikich ludów" było przyczyną podbojów.

> Prosze nie wymyslac dalej roznych bredni i nie robic iz gowna cukierek ;-)))
        >
        >
        > Pozdrowienia dla rozumnych forumowiczow..
        > Misza

• Gość: Misza Ciesze sie ze zgadzamy ;-)) IP: *.ic.ru 04.04.02, 07:51

> No wybacz nie będe wybiegał w dalsze czasy ale przez 50 lat od 1945
          > to ZSRR sprawował władzę tutaj w Europie Środkowo - Wschodniej i w około 1/3 Az
          > ji
          > a wszelkie przejawy buntu(1956 Węgry,1968 Czechosłowacja) tłumiono siłą.

A jak jeszczwe tlumic powstania? Cukierki rozdawac? ;-)) W podobny sposob w 1
          polowie XX wieku dzialala Francja i Anglia. Tylko ze byli za cienkie po wojnie
          zeby utrzymac kontrole nad koloniami a nie zadne tam humanitaryzm itp. p\bzdury,
          a Rosja pozostala mocarstwem i trzymala wassali za.. nu za co bylo ;-))

Tylko co ma do tego Kaukaz ? ;-))))

> Rozumiem ,że nie da się za to obwinić całego narodu rosyjskiego
          > ale należy winić pewien system i jego aparatczyków stąd więc ten rusofobizm
          > a ja bym określił go raczej jako komunoimperiałosystemofobizm:)))

Sorry ProCzecz - gdy mowilem rusofoby CIebie nei mialem na mysli - serio ;-))
          JA sam nie za b. lubue kummunistow i mysle ze niedlugo taka partia bedzie
          zamknieta w Rosji a Lenin pochowany, bo poparciew dla kummunistow gwaltownie
          maleje - musimy podziekowac Wowoczkie Putinowi ;-)))

> W 1944 Stalin wysiedił wszystkich Czeczeńców do Kazachastanu (odpowiedzialność
          > zbiorowa) za popieranie przez niektórych z nich Hitlera.

Racja. A czy wiesz ze kiedy Hitler zajal; Kaukaz, to Abreki powiedzieli "Dajcie
          nam wolna reke a wyrzniemy wszystkich kozakow i moskali" ? Nie dziwie sie wcale
          ze Stalin (jako madry polityk) wiedzial ze gdyby nie separacja CZeczenow, to
          powsyala by rzez silniejsza niz w Jugoslawii... To byla koniecznosc. Tak samo jak
          wysylanie powolzskich Niemcow dp Syberii. Ale potem za kilka lat ich wszystkich
          wrocili na swoje miejsca...

> Z tego co czytałem to Czeczenię i Dagestan krwawo podbijano a to że
          > pewne małe narody podporządkowały się carowi to dlatego ,że po prostu nie miały
          > wyjścia bo były między młotem a kowadłem (albo imperializm carski albo perski).
          > Wybrali ten bardziej cywilizowany.

Wlasnie o tym powiedzialem. Taklie byli czasy - albo jestes duzy i bogaty albo
          masly i biedny... Przypomnij sobie jak dzialalo superhyperdemokratyczne USA w
          przypadku z Indianami. Przeciez Rosja brala z nich i jeszcze z Anglii w Birmie i
          Indiach i Francji w Algerii przyklad jak trzeba robic porzadek w koloniach.. Tyle
          ze Rosja zostawiala panstwam Kaukazu pewna samodzielnosc (pisemnosc, szlachta
          (Gruzinskie i Ormianskie szlachcici mieli takie same prawa w Imperii co i
          Rosjanie), nawet wolne cholopy), a wolne Amerykanie wybili prawie wszystkich
          Indian i zrobili z nich ludzi 3ciego gatunku... Popatrz na ta sytuacje z tego p.
          widzenia... a zrozumiesz ze wybor miedzy Rosja a Persja byla z gury wiadomy. To
          jak dzis wybieraja miedzy Rosja a USA ;-)))

> Wiadomo,że Rosja dawniej podobnie jak Francja,Wielka Brytania swego czasu
          > Portugalia czy Hiszpania prowadziły brutalną politykę kolonialną i to raczej
          > a nie cywilizowanie "dzikich ludów" było przyczyną podbojów.

Jak zauwazylem, Rosja zaczela taka polityke z duzym "opoznieniem" o jakies 300
          lat i musiala szybko uczyc sie od swych nowych nauczycieli. Prawie nauczylismy
          sie...

Misza
          • Gość: Piłsudcz Czyżby moskalu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 10:04
            A ja wiem ze Kozakow wykonczył Lenin ze Swerdlowym,a ich resztę ok.100tys.
            dobił Stalin
            po tym jak anglicy ich zdeportowali do Rosji.(Prawdziwi Kozacy byli kumplami
            Czeczenow,-to właśnie kozak ostrzegł czeczenow kiedy nadciągali moskalskie hordy
            by wyrznąć wioskę Dadi-Jurt,)Ci co teraz naczepiają na siebie
            mundury,to nie kozacy a pijacy,i nieroby,dobrze o tym wiesz bo tam
            mieszkasz .Poza tym przypomni sobie- Stalin mało różnił się
            od Hitlera,dla porównania,-tak jak Putin mało różni sie od Bin Ladna.A co to
            za zdobyczna kaseta,nie trza nic zdobywac,wystarczy pojść na bazar,no
            nie,moskalu?Mashadow uczy zakładać miny,wow,bez jego nauki czeczeni nie poradzą
            se,a nawet gdyby,wojna trwa w Czeczenii nie w Rosji,
            okupujecie wy,byłbyś baaaardzo dobrym politrukiem w armii czerwonej Misza,
            ale do woja jakoś się nie chce,prawda?Gruzu ty 200 jeden.

>
            > > No wybacz nie będe wybiegał w dalsze czasy ale przez 50 lat od 1945
            > > to ZSRR sprawował władzę tutaj w Europie Środkowo - Wschodniej i w około 1
            > /3 Az
            > > ji
            > > a wszelkie przejawy buntu(1956 Węgry,1968 Czechosłowacja) tłumiono siłą.
            >
            > A jak jeszczwe tlumic powstania? Cukierki rozdawac? ;-)) W podobny sposob w 1
            > polowie XX wieku dzialala Francja i Anglia. Tylko ze byli za cienkie po wojnie
            > zeby utrzymac kontrole nad koloniami a nie zadne tam humanitaryzm itp. p\bzdury
            > ,
            > a Rosja pozostala mocarstwem i trzymala wassali za.. nu za co bylo ;-))
            >
            > Tylko co ma do tego Kaukaz ? ;-))))
            >
            >
            > > Rozumiem ,że nie da się za to obwinić całego narodu rosyjskiego
            > > ale należy winić pewien system i jego aparatczyków stąd więc ten rusofobiz
            > m
            > > a ja bym określił go raczej jako komunoimperiałosystemofobizm:)))
            >
            > Sorry ProCzecz - gdy mowilem rusofoby CIebie nei mialem na mysli - serio ;-))
            > JA sam nie za b. lubue kummunistow i mysle ze niedlugo taka partia bedzie
            > zamknieta w Rosji a Lenin pochowany, bo poparciew dla kummunistow gwaltownie
            > maleje - musimy podziekowac Wowoczkie Putinowi ;-)))
            >
            > > W 1944 Stalin wysiedił wszystkich Czeczeńców do Kazachastanu (odpowiedzial
            > ność
            > > zbiorowa) za popieranie przez niektórych z nich Hitlera.
            >
            > Racja. A czy wiesz ze kiedy Hitler zajal; Kaukaz, to Abreki powiedzieli "Dajcie
            >
            > nam wolna reke a wyrzniemy wszystkich kozakow i moskali" ? Nie dziwie sie wcale
            >
            > ze Stalin (jako madry polityk) wiedzial ze gdyby nie separacja CZeczenow, to
            > powsyala by rzez silniejsza niz w Jugoslawii... To byla koniecznosc. Tak samo j
            > ak
            > wysylanie powolzskich Niemcow dp Syberii. Ale potem za kilka lat ich wszystkich
            >
            > wrocili na swoje miejsca...
            >
            > > Z tego co czytałem to Czeczenię i Dagestan krwawo podbijano a to że
            > > pewne małe narody podporządkowały się carowi to dlatego ,że po prostu nie
            > miały
            > > wyjścia bo były między młotem a kowadłem (albo imperializm carski albo per
            > ski).
            > > Wybrali ten bardziej cywilizowany.
            >
            > Wlasnie o tym powiedzialem. Taklie byli czasy - albo jestes duzy i bogaty albo
            > masly i biedny... Przypomnij sobie jak dzialalo superhyperdemokratyczne USA w
            > przypadku z Indianami. Przeciez Rosja brala z nich i jeszcze z Anglii w Birmie
            > i
            > Indiach i Francji w Algerii przyklad jak trzeba robic porzadek w koloniach.. Ty
            > le
            > ze Rosja zostawiala panstwam Kaukazu pewna samodzielnosc (pisemnosc, szlachta
            > (Gruzinskie i Ormianskie szlachcici mieli takie same prawa w Imperii co i
            > Rosjanie), nawet wolne cholopy), a wolne Amerykanie wybili prawie wszystkich
            > Indian i zrobili z nich ludzi 3ciego gatunku... Popatrz na ta sytuacje z tego p
            > .
            > widzenia... a zrozumiesz ze wybor miedzy Rosja a Persja byla z gury wiadomy. To
            >
            > jak dzis wybieraja miedzy Rosja a USA ;-)))
            >
            > > Wiadomo,że Rosja dawniej podobnie jak Francja,Wielka Brytania swego czasu
            > > Portugalia czy Hiszpania prowadziły brutalną politykę kolonialną i to racz
            > ej
            > > a nie cywilizowanie "dzikich ludów" było przyczyną podbojów.
            >
            > Jak zauwazylem, Rosja zaczela taka polityke z duzym "opoznieniem" o jakies 300
            > lat i musiala szybko uczyc sie od swych nowych nauczycieli. Prawie nauczylismy
            > sie...
            >
            > Misza

• Gość: Piłsudcz Re: Troche historii... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 13:00
          Oficjalnym uzasadnieniem repressij Kremla wobiec licznych podbitych narodów
          owczesnej rosijanii był zarzut współpracy z niemcami.Jest to warte
          śmiechu,szczególnie w przypadku czeczenow, gdyż niemcy tak i nie dotarli do
          symbolicznych granic Czeczenii,wiec o jaką wspolprace chodzi?W czasie
          pokoju stalin nie kontrolowal Czeczenii ,plany kolektywizacji(tworzenie
          kolhozow,milliony ludzkich dramatow i smierc)sukcesywnie realizowane w całym
          Imperium Rosyjsko-Bolszewickim
          zostały zerwane właśnie w Czeczenii bo czeczeni mieli w dupie i kolhozy i
          armie czerwoną,od początku lat 30 az do 44 roku w Czeczenii trwa ciąg powstan
          chłopskich(na czele których stanął niejaki Hasan Israilov,zabity pozniej przez
          NKWD)
          tłumionych przez czerwoną armię,ale nigdy nie było mowy o panowaniu moskali
          w gorach Czeczenii,z początkami II wojny Św. wielu Czeczenow(i to ich błąd,bo
          Stalin im podziekował) znalazło się
          w armii czerwonej walczącej przeciwko Hitlerowi.Dlatego uzywanie argumentów ze
          Stalin wysiedlal narody za wspolprace z niemcami tylko zachęca moskalskich
          apologetow do dalszych kłamstw.
    • Gość: Piłsudcz Re: Al-Kaida to juz nie terrorysci, lecz bojowniki ;-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 11:14
      The Los Angeles Times
      April 3, 2002
      By MAURA REYNOLDS, TIMES STAFF WRITER

MOSCOW
    • Gość: Misza NTV.ru podaje... IP: *.ic.ru 04.04.02, 17:29
      ...ze dzis w dolinie rzeki Nehtoj podczas specoperacji oddziala UFSB znaleziono
      groby ze zwlokami ludzi, wsrod ktorych zwloki dzieci i starcow... Na scianach
      пещер (nir pamietam jak to po polsku)sa wiele napisow po rosyjsku. Specjalisci
      UFSB uwazaja ze to moze byc jeden z tajnikow terrorystow, bo sa wiele sladow
      przebywania ludzi: resztki jedzenia, ogniska itd...

Wczoraj opoznane trupy 3 dzieci (8-13 lat) zabitych 22 marca przez bojownikow w
      tyl glowy. Dzieci byli trzymany dla okupu...

Viva szlachetne partyzanci czeczenskie!!..

Misza
      • Gość: Pilsudcz morda w kubeł moskalu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 21:57
        oto robota ruskich
        kavkaz.org/russ/photo/genocide/page1.html

i t.d.
      • Gość: proCzecz Re: NTV.ru podaje... IP: 195.114.189.* 04.04.02, 23:26

> ...ze dzis w dolinie rzeki Nehtoj podczas specoperacji oddziala UFSB znaleziono
        >
        > groby ze zwlokami ludzi, wsrod ktorych zwloki dzieci i starcow... Na scianach
        > пещер (nir pamietam jak to po polsku)sa wiele nap
        > isow po rosyjsku. Specjalisci
        > UFSB uwazaja ze to moze byc jeden z tajnikow terrorystow, bo sa wiele sladow
        > przebywania ludzi: resztki jedzenia, ogniska itd...
        >
        > Wczoraj opoznane trupy 3 dzieci (8-13 lat) zabitych 22 marca przez bojownikow w
        >
        > tyl glowy. Dzieci byli trzymany dla okupu...

No nie za bardzo mi się chce wierzyć aby dopuszczali się czegoś takiego,tym
        bardziej wobec dzieci i to tak małych.
        Jakiej narodowości były te dzieci?
        >
        > Viva szlachetne partyzanci czeczenskie!!..
        >
        > Misza

• Gość: Misza Ok.. Mozesz wierzyczalbo nie... IP: *.ic.ru 05.04.02, 07:46

> No nie za bardzo mi się chce wierzyć aby dopuszczali się czegoś takiego,tym
          > bardziej wobec dzieci i to tak małych.

Ciesz sie ze pozostali jeszcze na swiecie takie idealisty jak ty...

> Jakiej narodowości były te dzieci?

Dla terrorystow nie ma znaczenia jakiejk narodowosci - porywaja wszystkich.
          CZasem z pobliskiej wsi... A dzieci byli czeczenskie...

Misza
          • Gość: Piłsudcz Kiedy pensja rosjańcu? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 09:42
            Przypomni sobie jak w Samaszkach wasi ćpuny powiesili 40 dzieci ktorych
            wyciagneli ze szkoly,wiadomo ze to byla brygada omon z Sofrino.Ty i twoja
            wielka Rosyjska armia to jedno Wielkie Gowno,nie lubicie tracic glowy,co?Nie
            jedną jeszcze stracicie.
    • free-minds.org radzieccy wojskowi to już nie bandyci? 05.04.02, 19:05
      Pewnie, że są Czeczeni. Nawet był jeden Amerykanin i Australijczyk.
      I co chcesz udowodnić?
      Że Czeczeni i Al-Kaida to jest to samo?
      A czy ty i instrukturzy radzieccy, kórzy jechali do Afryki pomogać komuchom
      rozprawić się z opozycją to jest to samo?
      W Rosji i w Czeczenii są ludzi czyści i ludzie brudni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka