malkontent6 08.02.13, 15:33 Fox News jest chyba ważną firmą telewizyjną jeśli nawet RT śledzi wzrost i spadek jej wiarygodności. rt.com/usa/news/fox-credibility-percent-trust-679/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojciech.2345 Re: Fox News - ciekawostka. 08.02.13, 17:38 Tobie to ja nie wierzę. Ty jesteś koszernym bolszewicem. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Fox News - ciekawostka. 08.02.13, 18:06 wojciech.2345 napisał: > Ty jesteś koszernym bolszewicem. I jestem z tego dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Ciekawy sposób przedstawiania rzeczywistości. 08.02.13, 21:35 RT o tym nie wspomina a przeprowadzajacy sondaż zwija się jak kontorcjonista w swoim komentarzu. Q9:Which TV news outlet do you trust the most (Które telewizyjne kanały infornacyjne darzysz najwiekszym zaufaniem): ABC News, CBS News, CNN, Comedy Central, Fox News, MSNBC, NBC News, or PBS? ABC ................................................................ 11% CBS .................................................................. 6% CNN................................................................ 12% Comedy Central................................................ 5% Fox.................................................................. 34% MSNBC.............................................................. 8% NBC................................................................... 5% PBS ................................................................. 13% Someone else/Not sure ................................... 7% www.publicpolicypolling.com/main/2013/02/fox-news-credibility-declines.html 34% wierzy FoxNews, na drugim miejscu PBS z 13% a na trzecim CNN z 12% Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Ciekawy sposób przedstawiania rzeczywistości. 08.02.13, 21:39 RT, tak jak kiedyś Agencja TASS, widzi wszystko po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Nu to jak otworzyles. 09.02.13, 17:21 To dla czego napisales te slowa: "RT, tak jak kiedyś Agencja TASS, widzi wszystko po swojemu "? Przeciez RT widzi tylko tak,jak to przedstawil Public Policy Polling (PPP) .Co felus niezbicie udowonil,wklejajc link do tekstu ,w ktorym mozno przeczytac te slowa: "Just like its actual ratings, Fox News has hit a record low in the four years that we've been doing this poll. 41% of voters trust it to 46% who do not. To put those numbers into some perspective the first time we did this poll, in 2010, 49% of voters trusted it to 37% who did not. " Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka wolność po amerykańsku he he :) 09.02.13, 00:02 Z tej okazji przypomnijmy historię sprzed lat w kraju nieograniczonej wolności i wzorcowej demokracji he he ... :) www.mizozo.com/world/06/2010/24/america-banned-posters-by-russia-today.html Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: wolność po amerykańsku he he :) 09.02.13, 01:26 Nic już z tego nie rozumiem. Wy, komsomolcy, macie jednak talent do komplikowania prostych spraw. Na zalinkowanej stronie napisane jest: "Russia Today is now broadcast around the world, but isn't very welcome in the USA or Western Europe because of her blatant anti western views." Z kolei strona RT sugeruje, że ich wiadomości można oglądać na całym terenie USA: rt.com/usa/where-to-watch/ To akurat mogę potwierdzić, bo z wypiekami na twarzy oglądam waszą telewizję codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 I jeszcze pytanie. 09.02.13, 01:27 Czy udało wam się umieścić te obrazki na lotniskach w innych krajach? Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka komunizm po amerykańsku 09.02.13, 13:57 No popatrz jak się poczciwina zaplątał! :) Reklama jest przecież dźwignią handlu w Hameryce, czyż nie? To podstawa podstaw, motor napędowy. Bez reklamy to chyba nawet irańską stację satelitą można w Jackowie złapać! Zabroniły dziarskie amerykańce reklamować się "ruskim" czy nie? Jak to się do buźki wypchanej wolnością i frazesami ma? Wyobrażasz sobie, azbeściuniu ty mój od siedmiu boleści, jakbyś szeroko rozdziawił swoją patryjotyczną gębuchnę gdyby "ruskie" się na Szeremietiewie foksnjusom czy innym "wolnym" i "demokratycznym" sienenom reklamować pozabraniały? :) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: komunizm po amerykańsku 09.02.13, 17:00 czlowiek_ksiazka napisała: > Zabroniły dziarskie amerykańce reklamować się "ruskim" czy nie? Za dużo jest w tym wszystkim niejasności. Tekst sugeruje, że: "American officials had a problem with some of the posters so they have decided to ban them outright." A tak dokładnie to kto miał problem z tymi obrazkami? Amerykański odpowiednik Putina? Rzeczywiście szkoda, że nie zostały umieszczone w publicznych miejscach, bo przeciętny Amerykanin nareszcie poznałby smak sowieckiej propagandy. A to jest coś z czym Polacy mieli swgo czasu do czynienia: www.google.com/imgres?imgurl=http://artyzm.com/obrazy/zakrzewski-olbrzym.jpg&imgrefurl=http://artyzm.com/obraz.php?id%3D5569&h=682&w=474&sz=66&tbnid=Ol-Y_MkwZn4M7M:&tbnh=90&tbnw=63&prev=/search%3Fq%3Dzapluty%2Bkarze%25C5%2582%2Breakcji%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=zapluty+karze%C5%82+reakcji&usg=__QRL0F2kp1o415jTyb-u48uRX1IM=&docid=fNUr-D0VVUE-eM&hl=en&sa=X&ei=fnEWUaObMcXW0gGaxICoDg&sqi=2&ved=0CD0Q9QEwAg&dur=664 Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: komunizm po amerykańsku 09.02.13, 18:03 No popatrz misiu jaki elokwnetnyś! :))) Pewnie - "niejasności"! :) Jasne jest tylko jedno - jak coś złego, to nie my, to niedobry "Putin" ha cha! :) Jak coś nie po waszej myśli, to od razu "sowiecka propaganda"! :) Tak, tak - w prawdziwym "wolnym" świecie, opina może być tylko jedna! :) Szczwane totalitarne liski - komuszkiem jest się do końca życia! :) Już wiem dlaczego cię komuna, znawco "sowieckiej propagandy", wypuściła z PRL na Zachód, he he ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: komunizm po amerykańsku 09.02.13, 18:24 Ładnie piszesz, ale jak zwykle bez sensu i unikasz odpowiedzi na proste pytania. Kto wydał ten "zakaz" umieszczania waszych obrazków na amerykańskich lotniskach? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: wolność po amerykańsku he he :) 09.02.13, 17:31 coś tu nie gra. kazde lotnisko zarządzane jest lokalnie. zatem nie ma jednego decydenta dla wszystkich lotnisk. ponadto reklama nie jest objeta zasadą wolności słowa o czym RT wie. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Felusiak! 09.02.13, 17:33 felusiak1 napisał: > coś tu nie gra. kazde lotnisko zarządzane jest lokalnie. zatem nie ma jednego d > ecydenta dla wszystkich lotnisk. Czy ty oczekujesz, że komsomolec to zrozumie? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Felusiak! 09.02.13, 17:37 "Recently, Russia Today released a series of posters to advertise their presence which they had planned to place in Airports throughout America. Strangely, American officials had a problem with some of the posters so they have decided to ban them outright. " To jak ksiazka ma zrozumiec te slowa,malkontent? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk wolność po amerykańsku -najswiezszy News. 09.02.13, 17:50 Zostalo zablokowane nadanie programow Press TV na USA i Kanade za posrednictwem satelity "Galaxy -19. Wczesniej Intelsat zablokowal nadanie sygnalu Press TV na Europe. I dobrze robia - po cholere rozne przyglupy proamerykanskie i felusiaki maja miec dostep do alternatywnej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: wolność po amerykańsku -najswiezszy News. 09.02.13, 17:58 No popatrz a to jest nadal dostępne: www.prisonplanet.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Do czasu,malkontent,do czasu. 09.02.13, 18:02 Jak zaczynaja blokowac jedne canaly,to i do drugich dobiora sie. Moze kiedys ktos stwierdzi,ze GW nie jest wystarczajaco pro amerykanska i zablokuja Cie dostep do tego portalu. To jak bedziesz spedzac wolny czas,malkontent? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Do czasu,malkontent,do czasu. 09.02.13, 18:25 igor_uk napisał: > To jak bedziesz spedzac wolny czas,malkontent? Jeśli nie zabronią sprzedaży wódki to nie będę miał problemu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Felusiak! 09.02.13, 17:57 Kim są w tym przypadku American officials? Na ilu lotniskach RT chciała te obrazki powiesić? Co to znaczy ban? Może lepiej było napisać - decided not to use them albo po prostu didn't like them. Zupełnie nie wiem dlaczego nasz komsomolec widzi w tym wydarzenie polityczne? Jak już pisałem RT jest powszechnie dostępna na terenie całego kraju, tak jak BBC, France24, Deutche Welle, China News itp. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Felusiak! 09.02.13, 18:05 A - i tu najważniejsze pytanie - reklama RT (bez niej nikt nie wie kto zacz!) jest na lotnisku opisanym w poście dostępna, umorusany azbeściulku? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Felusiak! 09.02.13, 18:38 czlowiek_ksiazka napisała: > na lotnisku opisanym w poście O które konkretnie lotnisko ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Felusiak! 09.02.13, 18:05 Ja rowniez nie wiem,kto kryje sie za american officials.Ale moge przypuszczac,ze to ktos,kto ma wladze w rekach. p.s. Wiem o tym,ze RT jest w USA,zreszta jak i w UK,powszechnie dostepny. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Felusiak! 09.02.13, 18:09 RT jest dostępna w internecie, w sieci. Nikt w Hameryce łaski z tego powodu nie robi. Tam u nich to chyba jeszcze internet jest dostępny? :) Assange'a nie lubią, wiem, bo totalitarny, a sami - demokratyczni, ale sieć pewnie wciąż mają! :) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Felusiak! 09.02.13, 18:32 czlowiek_ksiazka napisała: > RT jest dostępna w internecie, w sieci. W telewizji też jest dostępna. Kilka dni temu nastawiłęm sobie telewizor na odpowiedni kanał i rozkoszowałem się programem RT. Żonę na wszelki wypadek postawiłem przy oknie, żeby mnie ostrzegła gdy agenci FBI przyjadą mnie aresztować za oglądanie wrogiej propagandy. Ale nikt się nie pojawił. Może mieli w tym czasie przerwę na obiad? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 krótki kurs wolności słowa dla czubaryków 09.02.13, 18:27 Co to jest wolność słowa? Niestety ludzie nie rozumieją tego pojęcia a czubaryki w szczególności. Otóż wolność słowa oznacza, że rząd nie może zabronić. Ale na lotnisku jest sciana i ta sciana nie należy do rządu i właściciel tej ściany zdecydował, ze plakatów na swojej ścianie nie chce. Ale RT może znaleźć inną ścianę. Ponadto te plakaty to reklama a ta nie jest objęta zasadą wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: krótki kurs wolności słowa dla czubaryków 09.02.13, 18:37 Tu ru lu lu ru - Salve Regina / Le Gendarme et les extra-terrestres Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Gdy dzicz przekracza cywilizacyjne formy... 09.02.13, 19:09 ...to nalezy zabraniac... Tego typu plakaty dozwolone sa w Moskwie....:-)))))) newmediapop.com/news/rt-ads-killed-in-airports-kept-alive-in-flash Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Gdy dzicz przekracza cywilizacyjne formy... 09.02.13, 19:26 Ja myślę, że oni celowo zaprojektowali reklamy tak, aby nie znalazły chętnych aby móc ponarzekać na zachodni "zamordyzm". Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: malkontent. 10.02.13, 21:23 igor_uk napisał: > yurek jest prymitywem,ale ty? Żona mówi czasami, że jestem. :) Igor, na naprawdę mam wrażenie, że to komus zależało żeby jego "reklamy" zostały odrzucone. Powiesiłbyś na lotnisku w Moskwie taką reklamę Gazety Polskiej? img30.imageshack.us/img30/1838/yzewmiestie300.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: malkontent. 10.02.13, 21:26 Reklama ma krzyczec do odbiorcy. Ten obrazek,co ty wkleiles,jest pod tym wzgledem zajebisty. Warto bylo by zostanowic sie nad tym,co by on mogl reklamowac? Moze zwiazki partnerskie? Odpowiedz Link Zgłoś