Dodaj do ulubionych

Francja legalizuje równość małżeńską - dla żurawi.

23.04.13, 19:04
www.reuters.com/article/2013/04/23/us-france-gaymarriage-idUSBRE93K08B20130423
Ale się forumowe żurawie będą złościć. Francja pokazuje, że jest państwem cywilizowanym. Widać nie słuchają mądrości Cesarza Żurawi, ani franka z Watykanu.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Easy piece of cake 23.04.13, 19:09
      zeby tak sie za bezrobocie i dezindustrializacje zabrac teraz?

PF
    • igor_uk A pedalam i tak malo. 23.04.13, 19:10
      Homoseksualiści też krytykują

Projekt nie pozwala natomiast na korzystanie przez pary tej samej płci z metody in vitro. Prawo do tego przysługiwać będzie, jak do tej pory, tylko związkom heteroseksualnym. Z tego powodu projekt krytykują także organizacje mniejszości seksualnych. Rządząca lewica zapowiada, że umożliwi parom lesbijskim prawo do medycznie wspomaganej prokreacji w osobnej ustawie w ciągu najbliższych miesięcy.
      • 5magna Re: A pedalam i tak malo. 23.04.13, 19:19
        Kilax teraz bedzie mogl we Francji kopac wojtusiowego kartofla w glinie.....
      • kylax1 W Rosji nie wiecie co to prawa człowieka. 23.04.13, 21:15
        Wot, żurawie....
    • eva15 Przedwczesne pochwały 23.04.13, 19:20
      Nie za wcześnie te pochwały z takich ust jak twoje?

Przed Francją jeszcze dużo zadań. Następne w kolejności jest uznanie formalne wielożeństwa (nieformalne dla muzułmanów już jest) , później seks z dziećmi, małżeństwa z kotami, psami, kozą.
      Dopiero wtedy można będzie z zadowoleniem powiedzieć: mission accomplished.

• igor_uk Ewa,o najwazniejszym Ty zapomniala. 23.04.13, 19:32
        Zakaz prawny malzenstw miedzy osobami roznej plci .
        • eva15 Re: Ewa,o najwazniejszym Ty zapomniala. 23.04.13, 19:54
          No może tak źle nie bądzie, bo bęądą potrzebne dzieci do adopcji, skąś trzeba je brać!:-) Małżeństwa heteroseksualne będą z obrzydzeniem tolerowaną mniejszością. Złem koniecznym.
          • igor_uk Re: Ewa,o najwazniejszym Ty zapomniala. 23.04.13, 19:56
            Jak dobrze pamjetam,to w "Seksmisji" baby chlopow dla tego nie potrzebowali.
            • eva15 Re: Ewa,o najwazniejszym Ty zapomniala. 23.04.13, 20:01
              Babom od tym zwględem znacznie łatwiej, zwłaszcza teraz, gdy medycyna poszła do przodu!:-)
              • igor_uk Nu to problem rozwiazany. 23.04.13, 20:04
                Baby beda produkowac dzieci nie tylko dla malzenstw lesbijskich,ale i dla pedalskich.
                • eva15 Re: Nu to problem rozwiazany. 23.04.13, 20:11
                  Nie do końca rozwiązany. Wciąż jeszcze taniej i prościej jest produkować dzieci starą, domową metodą:-)
                  • igor_uk Re: Nu to problem rozwiazany. 23.04.13, 20:25
                    Owszem,Ewa,ale to tak obrzydliwie .
                    Popatrz na te dwa pierwszych obrazka

Pierwszy obrazek.

Drugi obrazek .

I porownaj ich z tym
                    Trzecim - przeciez to jest obrzydliwe!
                    • misterpee Re: Nu, to bez znaczenia 23.04.13, 20:37
                      geje beda sie rozwodzic wczesniej niz wpadnie im do glowy prokreacja. Dzieci tradycyjne beda poczeta poprostu z milosci, albo przypadku. Dzieci gejow beda planowane i kupowane w agencjach albo laboratoriach za drogie pieniadze. Przyniesie to poprostu wyobcowanie sie srodowisk gejowskich i demoralizacje spoleczenstwa, co spoteguje jedynie ksenofobie.
                      Ten kto wymyslil malzenstwa gejowskie mial na celu stworzenie konfliktu socjalnego, a nie integracje gejow.
            • mara571 prof. Jan Hartman, członek-założyciel B'nai B'rith 23.04.13, 21:34
              o przyszlosci prokreacji:
              www.youtube.com/watch?v=H1_xoa9jixs
      • polski_francuz Wyjasnijmy troche 23.04.13, 19:32
        Znalezienie po jednej stronie z Rosjanami i Rosjankami jest przypadkowe.

Rozwoj spoleczenstwa prowadzi do uznania wyjatkow seksualnych. Podobnie jak prowadzi do pomocy osobom potrzebjacym pomocy. Spoleczenstwa zaczely sie zajmowac sprawami drugo- i trzeciorzednymi.

Czlowiek nie przestal byc jednak czlowiekiem. Musi pracowac bys sluzyc spoleczenstwu jakos, powinien byc uczciwy bo jak inaczej zyc z innymi. Jakos trzeba ludzi postindustrialnym nawrocic na zdrowe sciezki.

Nie sadze, zeby skorumpowani do szpiku kosci, zyjacy z darow Boga czyli ropy i gazu, Rosjanie mieli tu lekcje do dawania.

Koincydencja pogladow jest przypadkowa.

PF
        • igor_uk A kto ciebie o to prosil? 23.04.13, 19:45
          Idz lepiej pobiegaj.Przy okazji przewietrzysz sie.
          • eva15 Re: A kto ciebie o to prosil? 23.04.13, 19:57
            Igo, przewietrzenie nic nie pomoże. To jest trwałe zatwardzenie umysłowe.
            • igor_uk Re: A kto ciebie o to prosil? 23.04.13, 20:02
              Ewa,a jest jakas lewatywa na te sprawy?

p.s. moze lobotomia jemu pomoze?
              • eva15 Re: A kto ciebie o to prosil? 23.04.13, 20:06
                No to on musi pogadać z borrcią:-) Borrci chyba pomogła, bo jest od niego zdecydowanie inteliegentniejszy.
                • eva15 Re: A kto ciebie o to prosil? 23.04.13, 20:06
                  inteligentniejszy
                • igor_uk Re: A kto ciebie o to prosil? 23.04.13, 20:07
                  owszem,ale u boriski sa problemy z rura .
                  • eva15 Re: A kto ciebie o to prosil? 24.04.13, 00:03
                    igor_uk napisał:

> owszem,ale u boriski sa problemy z rura .

A u francowatego jeszcze i z głową na dodatek...
      • kylax1 Najważniejszego nie wymieniłaś. 23.04.13, 21:15
        Wywalenie żurawia z gniazda....
    • tojabogdan francja nie jest pierwsza i nie ostatnia, 23.04.13, 20:59
      to tylko kwestia czasu, gdy wszędzie, no może poza kilkoma skansenami umysłowo-wyznaniowymi, nie będzie się zwracać na takie sprawy, jak płeć, uwagi. A jedynie na uczucia.
      Homoseksualizm jest tak stary jak ludzkość. I zaklinanie rzeczywistości niczego tu nie zmieni.
      Już w kilkudziesięciu państwach jest to legalne. Nawet w niektórych stanach USA.
      • igor_uk Bogdan. 23.04.13, 21:03
        Czy ktos zabrania im kochac? Czy ktos zabrania im zyc razem?
        Problem nie w "nas",a w nich samych .
        • kylax1 Np. Król Żurawi. 23.04.13, 21:22
          Przecież naczelny żuraw sam uważa ograniczanie praw ludziom odbiegającym od "rosyjskiej normy" za coś "naturalnego". Wot, a przyrost w Rosji niższy, niż np. w Kanadzie, Szwecji, UK, Norwegii, czy Brazylii.

Chyba coś konserwatyzm nie ma wpływu na dzietność, a może wręcz przeciwnie.
      • kylax1 Dokładnie. 23.04.13, 21:20
        Celowo stworzyłem ten wątek, żeby włożyć kij w żurawie gniazdo. (bez podtekstów :))

Równość małżeńska i adopcja dzieci dla par LGBT istnieje nie tylko we Francji, ale w wielu państwach Europy (Hiszpania, Portugalia, Francja, UK, Belgia, Holandia, Szwecja, Dania, Norwegia, Islandia) Ameryki (Kanada, wiele stanów USA, Meksyk, Brazylia, Argentyna, Urugwaj), RPA itd. Nawet w Azji, takie państwa jak Nepal, czy Kambodża zastanawiają się nad wprowadzeniem równości małżeńskiej i adopcji dzieci.

Ale Rosja ciągle żyje w XVIII wieku.
        • eva15 Re: Dokładnie. 24.04.13, 00:18
          Ruskie są zacofane jak Izrael.
          • kylax1 W Izraelu uznaje się małżeństwa zawarte za granicą 24.04.13, 17:48
            Zatem nie bredź...
            • eva15 Re: W Izraelu uznaje się małżeństwa zawarte za gr 24.04.13, 23:43
              A czemu takich małżeństw nie można zawrzeć w Izraelu?

Zatem nie bredź...

• kylax1 Bo jest dużo haredim itp. konserwatystów. 25.04.13, 00:48

• igor_uk A co z prawami innych? 23.04.13, 21:37
      Czy zoofile,pedofile,nekrofile i jeszcze bog wie jakie file nie maja prawa byc soba?

Dla czego nikt nie upomina sie o ich prawa? Przeciez to nie jest czyms nowym.Wspolzycie ze zwierzetami bylo zawsze i nawet inspirowalo artystow dla stworzenia dziel,ktore przetrwali tysiace lat :

www.psychologyexpert.ru/images/books/123/image021.gif
      A czy mozno kogos skazac za milosc do tego slodziaczka?

static.diary.ru/userdir/1/4/3/7/143751/36968471.jpg
      A czy milosc do zmarlych nie towarzyszyla nam z dziecinstwa?
      • igor_uk Kylax. 23.04.13, 21:41
        W tym przypadku nie ma podzialu na zyrawie i nie zurawie.
        Nauka juz dawno stwierdzila,ze 10% spoleczenstwa,niezalezni od rasy i wiary,sa kochajace inaczej.Rowniez w Rosji 10% to twoi pobratymce.Powiem tobie jeszcze cos gorszego,nawet wsrod muzulmanow 10% to bliskie dla ciebie ludzi.
      • mara571 mam cos dla ciebie Igor 23.04.13, 21:51
        mojsiewicz.salon24.pl/
        Polecam linki!
        • igor_uk Dzieki Mara. 23.04.13, 21:58
          Tylko to powinna Ty adresowac nie mnie,a tylko kylaxu.Ja jestem jak najbardziej tradycyjny.Dzieci kocham,ale wylacznie miloscia ojcowska.Dodam,ze "zrobilem" ich wszystkich w tradycyjny sposob,kylax nazwal by ,ze w sposob zacofany,lub zurawi :-))))
          • mara571 Re: Dzieki Mara. 23.04.13, 22:10
            to info, jak przygotowywany jest grunt w Polsce.
            Kylax to pozyteczny idiota, ktory to lyka, on ma wlasne instrukcje. Niewykluczone, ze naezy do tych, ktorzy to wszystko organizuja...
            • kylax1 Dokładnie. Ja wszystko organizuję. 23.04.13, 22:15
              A finansuje mnie, tradycyjnie, Mossad. :)
              • mara571 a kto finansuje Mossad? 23.04.13, 22:21

• kylax1 Jak to kto? 23.04.13, 22:23
                  Rothschild i Rockefeller. Nie wiedziałaś o tym????????????????????????????????
                  • mara571 dobrze, ze mnie oswieciles 23.04.13, 22:41
                    ja myslalam, ze izraelski podatnik.
                    • eva15 Re: dobrze, ze mnie oswieciles 23.04.13, 23:44
                      mara571 napisała:

> ja myslalam, ze izraelski podatnik.

Ha, ha, to ci się udało. Ale zapomniałaś (zwłaszcza) o amerykańskim no i europejskim podatniku.
            • igor_uk Re: Dzieki Mara. 23.04.13, 22:36
              Pierwsza proba w Polsce im nie udala sie.Nawet z tej okazji zalozylem w swoim czasie watek "Bravo Polska".
              Czy uwazasz,ze nie odpuscia?
              • mara571 nie, nie odpuszcza 23.04.13, 22:43
                ponawiam link do artykulu z niezaleznej:
                niezalezna.pl/40358-homolobby-i-jego-reprezentanci
              • kylax1 Ludzie uzyskują prawa, bo o nie walczą 23.04.13, 22:46
                Podejście rosyjskie, czyli tisze jediesz dalsze budiesz, to mentalność niewolnika. Jest dokładnie odwrotnie, chcesz żeby Cię szanowali i chcesz mieć prawa (jakakolwiek grupa społeczna) musisz być głośny i wszędzie musi Cię być pełno. Tak działa świat Panie igor...

-
                • igor_uk Jakie ludzi i jakie prawa? 23.04.13, 22:54
                  Nikt nie odbiera wam prawa kochac tak,jak wy to lubicie.Jak tobie,kylax,bardziej odpowiada meski anus,niz zenska vagina,to Twoja sprawa i nikt do tego nie powinien wtracac sie,oprocz twojego partnera.Ale wam tego malo.Wy chcecie legalizacji swoich zwiazkow.Co to ma z miloscia? Ale nie ch by wam bylo -legalizujcie swoi zwiazki,a przeciez wy tym nie zadowolicie sie.Wam trzeba jeszcze dac prawo do wychowania dzieci.
                  Jakie dziecko wy sa wstanie wychowac?
                  • kylax1 Igor, ja już wiele razy powtarzałem: 24.04.13, 17:50
                    NIE JESTEM GEJEM. Powtarzałem to wiele razy. Nie chcesz słuchać, to nie moja sprawa.

A teraz do rzeczy. Popieram równość praw dla par LGBT (wraz z adopcją dzieci) z tego samego powodu, dla którego popieram równość dla kobiet i równość dla ludzi różnych ras.

Dlatego, że każdy ma prawo do własnego szczęścia. Wiem, że żurawie kremlowskie mogą tego nie rozumieć, ale cóż....
                    • igor_uk kylax,a co z prawem dziecka? 24.04.13, 19:00
                      Czy ktos pyta dzieciaka o to,czy on chce miec dwie mamy,czy dwa taty? Przeciez u tego dzieciaka beda przyjaciele ,ktore beda mieli mame i tate. Czy pomyslales o tym,jaki wplyw to bedzie miec na takie dziecko?
                      To jedyne,co zmusza mnie byc przeciwko legalizacji zwiazkow osob tej samej plci.
                      • kylax1 A jaki wpływ ma kolor włosów rodziców? 24.04.13, 20:31
                        Powiem Ci igor jedną rzecz. To, że w Rosji dyskryminowałoby/dyskryminuje się takie dzieci, nie oznacza, że na świecie nie ma bardziej cywilizowanych państw, gdzie ludzie nie zwracają na takie rzeczy uwagi. A jest ich całkiem sporo.
                        • igor_uk kylax,zblazniles sie. 24.04.13, 20:32
                          Dalej dyskutuj z przyglupem amerykanskim.
                          • kylax1 Zabrakło argumentów? 24.04.13, 20:35
                            No to pierwszy przykład z brzegu. W takich krajach jak Hiszpania, Kanada, kraje Skandynawskie, UK, czy nawet USA, już nikt nie zwraca uwagi na to, czy dziecko pochodzi z rodziny hetero, czy homo. Nazistowskie wyjątki wszędzie się zdarzają, ale na ociężałość umysłową nic nie można poradzić
                            • igor_uk Jakie argumenty? 24.04.13, 20:40
                              Dzieciaki nie znaja poprawnosci politycznej .
                              kylax,w rodzinie pedalow bedzie wychowany tylko pedal .O to wam chodzi?
                              • kylax1 Nieprawda. 25.04.13, 00:41
                                Zgodnie z Twoim tokiem rozumowania, w rodzinie hetero zostanie wychowany tylko hetero, a jednak są też homo.
          • mara571 obejrzyj ten wywiad z Hartmanem 23.04.13, 22:14
            rzadko kiedy zdarza sie, ze ktos tak jasno formuluje cele do ktorych zmierza lewactwo wspomagane duzymi pieniedzmi...
            • kylax1 Hartman ma wiele racji. 23.04.13, 22:17
              To są procesy społeczne, na które nikt za bardzo nie ma wpływu. Akcja reakcja. Ludzi jest za dużo, to w ludzkim psyche zachodzą procesy, które muszą odwrócić ten trend. To żaden spisek, to procesy współtworzone przez każdego człowieka na Ziemi. Także przez Ciebie i przeze mnie.

Ciekawe dlaczego pominąłeś drugą część wywiadu, gdzie mówił o demokracji liberalnej i ograniczeniu władzy rządzących? To już nie pasuje, bo ograniczałoby wszechmoc Króla Żurawi....
              • mara571 jaki krol? 23.04.13, 22:40
                mnie naprawde nic nie obchodzi co robia Rosjanie.
                Ale krew mnie zalewa, kiedy musze polozyc palec na scanerze, aby moc opuscic hale tranzytowa lotniska w USA, kiedy przylecialam z innego kraju.
                Gdzie moja wolnosc, kiedy w sklepie nie moge kupic normalnej zarowki, bo tego zabronila Komisja Europejska?
                Szlag mnie trafia, kiedy wszedzie widze kamery video np. w Londynie. Lub w wagonie kolejki podmiejskiej, ktory obsluguje prywatna firma.
                Gdzie ta wolnosc, kiedy system poboru oplat od ciezarowek na niemieckich autostradach rejestruje numery rejestracyjne naszych samochodow?
                • kylax1 O co Ci chodzi? 23.04.13, 22:43
                  USA wprowadziły takie procedury i musisz się im podporządkować. Nie podoba się, to nie przylatuj.

KE wprowadziła takie zasady i tyle. Nie kupisz zwykłej żarówki, kupisz inną. Technologia się zmienia. Ja chce jeździć dyliżansem po autostradzie, tylko przepisy nie pozwalają....

Dzięki kamerom łatwiej wykryć przestępstwa i np. ustalić winę w wypadkach drogowych.

Nikt Ci nie każe korzystać z niemieckich dróg. Możesz jeździć pociągiem i komunikacją publiczną.
                  • mara571 Re: O co Ci chodzi? 23.04.13, 22:57
                    kylax1 napisał:

> USA wprowadziły takie procedury i musisz się im podporządkować. Nie podoba się,
                    > to nie przylatuj.
                    Niestety musze. Sluzbowo.

> KE wprowadziła takie zasady i tyle. Nie kupisz zwykłej żarówki, kupisz inną. Te
                    > chnologia się zmienia. Ja chce jeździć dyliżansem po autostradzie, tylko przepi
                    > sy nie pozwalają....
                    Na jaka? Zarowki z rtecia, jedna z najgrozniejszych trucizn? O jednej dlugosci fali swietlnej, podczas kiedy nasze oczy potrzebuja calego spektrum z zakresu widzialnego?

> Dzięki kamerom łatwiej wykryć przestępstwa i np. ustalić winę w wypadkach drogo
                    > wych.
                    Dziwnym zbiegiem okolicznosci kiedy przychodzi do wyjasnienia przestepstwa okazuje sie, ze na nosniku danych juz tego dnia, godziny juz nie ma.
                    Wne w wypadkach drogowych ustalaja doswiadczeni rzeczoznawcy bez ogladania video. Decyduje polozenie samochodow po wypadku, pierszenstwo przejazdu, trzezwosc kierowcow, stan nawierzchni i wiele innych okolicznosci. Zadne ubezpieczenie nie oglada video.
                    > Nikt Ci nie każe korzystać z niemieckich dróg. Możesz jeździć pociągiem i komun
                    > ikacją publiczną.
                    Na dworcach obserwacja kamerami jest wszechobecna. W pociagach prywatnych firm tez. Trwa dyskusja o umieszczeniu kamer w tramwajach i autobusach, ale Niemcy sa madrzejsi od Brytyjczakow i ta latwo sie nie zgodza.
                    Ponoc samochod jest, szczegolnie dla mezczyzn, symbolem wolnosci: to dzisiaj w nowoczesnych krajach podstawowy i dostepny wiekszosci ludzi srodek lokomocji. Dzieki niemu moga dotrzec o kazdej porze z punktu A do punktu B, bez ogladania sie na lomunikacje publiczna.
                    • kylax1 Odpowiadam. 24.04.13, 17:58
                      mara571 napisała:

> kylax1 napisał:
                      >
                      > > USA wprowadziły takie procedury i musisz się im podporządkować. Nie podob
                      > a się,
                      > > to nie przylatuj.
                      > Niestety musze. Sluzbowo.

Zawsze możesz zmienić pracę. :)

>
                      > > KE wprowadziła takie zasady i tyle. Nie kupisz zwykłej żarówki, kupisz in
                      > ną. Te
                      > > chnologia się zmienia. Ja chce jeździć dyliżansem po autostradzie, tylko
                      > przepi
                      > > sy nie pozwalają....
                      > Na jaka? Zarowki z rtecia, jedna z najgrozniejszych trucizn? O jednej dlugosci
                      > fali swietlnej, podczas kiedy nasze oczy potrzebuja calego spektrum z zakresu w
                      > idzialnego?
                      >

Kiedyś ludzie siedzieli przy świecach i też pewnie narzekali, że np. ze względów pożarowych, popierane jest stosowanie żarówek zamiast świec. Rozwój technologiczny. Mam wrażenie, że promujesz żarówkowy luddyzm. :)

> > Dzięki kamerom łatwiej wykryć przestępstwa i np. ustalić winę w wypadkach
                      > drogo
                      > > wych.
                      > Dziwnym zbiegiem okolicznosci kiedy przychodzi do wyjasnienia przestepstwa okaz
                      > uje sie, ze na nosniku danych juz tego dnia, godziny juz nie ma.
                      > Wne w wypadkach drogowych ustalaja doswiadczeni rzeczoznawcy bez ogladania vide
                      > o. Decyduje polozenie samochodow po wypadku, pierszenstwo przejazdu, trzezwosc
                      > kierowcow, stan nawierzchni i wiele innych okolicznosci. Zadne ubezpieczenie ni
                      > e oglada video.

Mam znajomą, gdzie wina sprawcy została ostatecznie udowodniona dzięki zapisowi z kamer na skrzyżowaniu.

> > Nikt Ci nie każe korzystać z niemieckich dróg. Możesz jeździć pociągiem i
                      > komun
                      > > ikacją publiczną.
                      > Na dworcach obserwacja kamerami jest wszechobecna. W pociagach prywatnych firm
                      > tez. Trwa dyskusja o umieszczeniu kamer w tramwajach i autobusach, ale Niemcy s
                      > a madrzejsi od Brytyjczakow i ta latwo sie nie zgodza.
                      > Ponoc samochod jest, szczegolnie dla mezczyzn, symbolem wolnosci: to dzisiaj w
                      > nowoczesnych krajach podstawowy i dostepny wiekszosci ludzi srodek lokomocji. D
                      > zieki niemu moga dotrzec o kazdej porze z punktu A do punktu B, bez ogladania s
                      > ie na lomunikacje publiczna.

Na dworcach (i w innych skupiskach ludzi) kamery są niezbędne. Tam jest najwięcej przestępczości np. kieszonkowej. Czego Ty się tak boisz?
                      • mara571 niczego. Chce sie tylko znowu byc wolna. 24.04.13, 22:50
                        Pracy nie zamierzam zmienic, bo jest interesujaca i niezle platna.

Rtec jest bardzo trujaca, wystarczy uzyc wujka googla, jak sie szkol nie konczylo.
                        Z zarowkami pseudoenerooszczednymi, to nie rozwoj technologii ( swietlowki sa od lat w uzyciu) tylko chciwosc koncernow, bo na zwyklej zarowce niewiele zarabialy. Za kilka lat lewactwo bedzie sie oburzalo, ze w Indiach jest tyle ludzi zatrutych rtecia i dzieci rodza sie z wadami gentycznymi.

Swieca i lampa naftowa daja takze pelne spektrum z zakresu widzialnego, maja tylko mniejsze ilosc luxow. Czy to aby nie luddyzm odsylac ludzi do epoki oswietlania swieca i lampa naftowa, o ktorej laskawie zapomniales.

Zdarza sie taki przypadek jak twojej znajomej, jak brakuje prawdziwych i obiektywnych rzeczoznawcow.

Mozesz kamera wykryc wiecej kradziezy w sklepie lub domu towarowym, ale nie wykryc kieszonkowcow. Oni sa na to zbyt sprytni. Na kieszonkowcow najlepsi sa doswiadczeni cywilni policjanci.
                        I na koniec: ja sie niczego nie boje. Nawet zamachu bombowego, a trzeba ci wiedziec, ze juz 3 bomby nie wybuchly na dworcach, w pociagach dokladnie w tej okolicy, gdzie sie codzeinnie poruszam.
                        Chce tylko, aby przestano mnie traktowac jako podejrzana, ktora trzeba wszedzie obserwowac w miejscach publicznych.
                  • romrus Re: Podwojny standarty, Kylax 23.04.13, 22:59
                    kylax1 napisał:
                    > USA wprowadziły takie procedury i musisz się im podporządkować. Nie podoba się, to nie przylatuj.
                    > KE wprowadziła takie zasady i tyle. Nie kupisz zwykłej żarówki, kupisz inną. Technologia się zmienia. Ja chce jeździć dyliżansem po autostradzie, tylko przepisy nie pozwalają....
                    > Dzięki kamerom łatwiej wykryć przestępstwa i np. ustalić winę w wypadkach drogo wych.
                    > Nikt Ci nie każe korzystać z niemieckich dróg. Możesz jeździć pociągiem i komunikacją publiczną.

Kiedy napisalem, ze wiekszosc Rosjan nie chce u siebie propagandy LGBT i mniejszosc ma sie podporzadkowac, albo spadac, co napisalesz?

"Demokracja nie polega na bezwzględnym narzucaniu zdanie większości, ale na decydowaniu przez większość z POSZANOWANIEM praw mniejszości".

U tu prosze, zarowki nie kupuj, drogami nie jedz, samolotem nie lataj.

Gdzie ta wolnosc, o ktorej caly czas wciskasz jakis bzdury?

Ty sie zdecyduj:-)

Uprzejme informuje, ze parady LGBT w/g przepisow rosijskich to jazda dzilizansem po autostradzie.
              • mara571 ty naprawde jestes pozytecznych idiota 23.04.13, 23:22
                > To są procesy społeczne, na które nikt za bardzo nie ma wpływu.
                Naprawde? A skad to znaczenie propagandy, marketingu, marki czyli zanku firmowego?
                A polityka nie ma znaczenia na procesy spoleczne?
                >Akcja reakcja.
                > Ludzi jest za dużo, to w ludzkim psyche zachodzą procesy, które muszą odwrócić
                > ten trend.
                Czyli co Hitler, Stalin czy Mao mieli racje mordujac miliony?
                >To żaden spisek, to procesy współtworzone przez każdego człowieka na
                > Ziemi.
                A niektorzy nie probuja wplynac na te procesy? Ty sam i inni tobie podobni?
                > Ciekawe dlaczego pominąłeś drugą część wywiadu, gdzie mówił o demokracji libera
                > lnej i ograniczeniu władzy rządzących?
                Ja niczego nie pominelam, bo dalam jedynie link do wywiadu. Szokujacego. Wielu Zydow bylo wykorzystywanych w eksperymentach eugienicznych prowadzanych przez niemieckich lekarzy szukajacych metod selekcji rasowej. A tu nagle po prawie 60 latach potomek tych, ktorym sie udalo przezyc spokojnie tlumaczy, ze selekcja jest konieczna. Wiec po jaka cholere ta cala propaganda meczenstwa narodu wybranego? Aby wydusic kase z kolejnego narodu?
                • igor_uk Mara,bravo!! 23.04.13, 23:34
                  W tym temacie my z Toba po jednej stronie barykady.
                • kylax1 Bez jaj. Naprawdę. 24.04.13, 18:00
                  mara571 napisała:

> Czyli co Hitler, Stalin czy Mao mieli racje mordujac miliony?

Nie o żadnego Fuhrera chodzi, ale o zmianę, która zachodzi w ludzkiej psychice. Np. kiedyś uważano, że posiadanie 5 dzieci to normalność. Dziś np. uważa się za "normalne" posiadanie 1 lub 2 dzieci. O tego typu zmiany chodzi. O zmiany świadomości.
                  • mara571 nie istniej cos takiego jak normalnosc 24.04.13, 22:57
                    jesli chodzi o potomstwo.
                    Niemiecka minister pracy jest urodzila siedmioro dzieci, ktore wychowuje. Z zawodu jest learzem ginekologiem.
                    Jest nienormalna?
                    Jedyne co sie zmienilo, to dostep do srodkow antykoncepcyjnych i spoleczny system rent i emerytur, ktory daje ludziom zludna nadzieje, ze na starosc wystarcza do przezycia.
                    Nie wystarcza. Moi rodzice wspomagali moich dziadkow, my wspomagamy swoich rodzicow.
                    I nie dlatego, ze byli biedni i niezaradni, ale dlatego, ze dwa razy inflacja i hiperinflacja zniszczyly ich zycowe oszczednosci, a waloryzacja rent i emerytur nie nadazala za wzrostem kosztow utrzymania.
                    • kylax1 W Niemczech 7 dzieci uważane jest za "dziecioróbst 25.04.13, 00:42
                      wo". Obecnie ludzie nie chcą mieć tyle dzieci. Takie są fakty. I o tym m.in. mówił Hartman.
                      • mara571 Re: W Niemczech 7 dzieci uważane jest za "dziecio 28.04.13, 09:30
                        kylax1 napisał:

> wo". Obecnie ludzie nie chcą mieć tyle dzieci. Takie są fakty. I o tym m.in. mó
                        > wił Hartman.
                        >
                        Wiedza zawarta w twoich instrukcjach jest dosc kiepska i dziurawa.
                        Gdybys w Niemczech powiedzial, ze jakis przedstawiciel Oberschicht lub Mittelschicht ma za duzo dzieci odpowiedzianoby ci "grzecznie": das geht dich einen Scheissdreck an".
                        I slusznie.
                        Wbrew temu co piszesz, ludzie chcieliby miec dzieci, tylko nie maja mieszkan, ktore moga oplacic i gwarncji, ze beda mieli prace.
                        I o to wlasnie chodzi takim Hartmanom &Co.
                        Ortodoksyjni Zydzi moga miec duzo dzieci, obojetnie gdzie zyja, nie beda biedni, bo swiatowa diaspora zawsze im pomoze.
            • misterpee Re:moze ktos ma statystyke 23.04.13, 22:21
              jezeli 10 procent jest gejami/lesbijkami, to z tych 10 procent jaki jest odsetek posiadajacych dzieci nie bioologiczne , adoptowane ?
              • mara571 jakie 10% MP? 23.04.13, 23:00
                najwyzej 2%.
                Ne daj sie nabierac na amerykanska propagande gejowska i rzekome wyniki badan naukowych prowadzone przez gejow i finansowane przez gejow.
                • igor_uk Re: jakie 10% MP? 23.04.13, 23:32
                  Tak twierdzil Alfred Kinsey .
                  A czy znasz jakies nowsze badania ,Mara ?
                  • mara571 Re: jakie 10% MP? 24.04.13, 00:03
                    chociazby niemiecka wiki:
                    de.wikipedia.org/wiki/Homosexualit%C3%A4t (Demografische Häufigkeit)
                    Angielska wiki podaje rozne zrodla i liczby 2 do 10%.
                  • eva15 Re: jakie 10% MP? 24.04.13, 00:10
                    Igor, z tego co pamiętam nawet i Kinsey nie pisał o 10%.
        • eva15 Artykuł jest kulawy i tendencyjny 23.04.13, 23:56
          Przynajmniej odnośnie Niemiec artykuł nie podaje prawdy. Niby to powołuje się na materiały źródłowe, ale cały czas, jak się na nie kliknie, pojawiają się jedynie materiały polskie, nie niemieckie. Tymczasem nie jest prawdą, że dziewczynie, która nie chciała pracować w burdelu, obcięto socjal. Nie, było całkiem inaczej. Przeproszono ją za tzw. "pomyłkę" urzędników i zostawiono w spokoju. Bild dokładnie to podawał, a nie to, co wypisuje autor nie dając linka do Bilda. Dam ten link za niego:

www.bild.de/geld/wirtschaft/bordell/19-jaehrige-an-bordell-vermittelt-darf-das-arbeitsamt-das-28427482.bild.html
          • mara571 nie chwycilas jego metody pisania na blogu 24.04.13, 00:16
            czyta, robi notatki, potem pisze albo komentarz.
            Z Bildem dal plame, ale taka forma daje mozliwosc szukania samodzielnie w sieci.
            Ten jego wpis to swego rodzau przewodnik po nowych i bedacych w realizacji pomyslow lewactwa.
            Dzieki temu odkrylam ten artykul na Frondzie:
            www.fronda.pl/a/czy-za-dwadziescia-lat-pedofilia-nie-stanie-sie-norma-jak-homo-malzenstwa,25290.html?page=1&
            • eva15 Aż za dobrze chwyciłam 24.04.13, 00:27
              Dla mnie artykuł, który przeinacza fakty i nie podaje materiałów źródłowych jest tendencyjny. Nagina rzeczywstość do przyjętej z gó'ry tezy. I nawet jeśi z tezą się ogólnie rzecz biorąc się zgadzam, to nie tędy drohga. Samodzielnie w sieci poszukają co na jwyżej tylko ci, którzy znają niemiecki, reszta -czyli miażdżąca większość- oprze się a jego wywodach.
              Aby udowodnić tę tezę nie ma potrzeby opierać się na przekłamaniach. a autor to robi.
            • eva15 Co do pedofilii 24.04.13, 00:33
              Polskich arytkułów na ten temat o tyle nie potrzebuję, że od lat wnikliwie postrzegam to, co dzieje się w Niemczech i co zawdzięczamy Zielonym. Polska jest tu daaaleko (Bogu dzięki wciąż jeszcze) do tyłu i przyjmuje "postęp" ze sporym time-lag. Tak więc Zachód (tu: Niemcy) są dla mnie materiałem źródłowym, a polskie artykuły wtórnym. To, co autor we Frondzie pisze to dla mnie żadne odkrycie.
              • kylax1 Fronda to pismo dla umysłowo otępiałych. 24.04.13, 18:17
                No ale niech mają swoje pisemka.
                • mara571 nawet nie wiesz, ze fronda.pl 24.04.13, 22:58
                  to nie czasopismo.
                  • kylax1 Bez znaczenia. 25.04.13, 00:42

• romrus Re: Francja legalizuje, a Syberia olewa:-) 23.04.13, 22:32
      kylax1 napisał:
      > Ale się forumowe żurawie będą złościć

Zurawie swietnie sie bawia.
      Do czego tylko ich krwawa putinowska dyktatura nie zmusza:-)

• kylax1 No i bardzo dobrze, że się bawią. 23.04.13, 22:48
        Ja życzę Rosjanom jak najlepiej. Źle życzę tylko naczelnemu żurawiowi i jego ekipie, która chce szantażować resztę centralnej i wschodniej Europy i dyskryminuje wiele grup społecznych WŁASNEGO narodu.
        • romrus Re: No i bardzo dobrze, że się bawią. 23.04.13, 22:50
          kylax1 napisał:
          >Źle życzę tylko naczelnemu żurawiowi i jego ekipie, która ... dyskryminuje wiele grup społecznych WŁASNEGO narodu.

Wiele to znaczy ile?
          Dwie? :-)
          • eva15 Re: No i bardzo dobrze, że się bawią. 23.04.13, 23:47
            Poza tym - wcale nie dyskryminuje, lecz jedynie nie promuje, nie pozwala im na nachalną reklamę i szerzenie ich "wartości".
            • kylax1 Dlaczego zatem siedzisz w Niemczech? 24.04.13, 18:17
              Skoro Rassija to taki raj jest?
          • kylax1 Cała masa. 24.04.13, 18:01
            Od opozycjonistów, poprzez ludzi LGBT, po imigrantów itd.
            • romrus Re: Cała masa. 24.04.13, 19:02
              kylax1 napisał:
              > Od opozycjonistów, poprzez ludzi LGBT, po imigrantów itd.

Opozycjonistow, powiadasz.

Dzis wlasnie w Petersburgu odbyla masowa akcja opozycji przeczywko rozprawie sadowej Nawalnego.
              Nikt im nie przeszkadzal.
              Bylo ca 50 osob:-)

A co z immigrantami jest nie tak?
              Socialu nie placa?
              Ano nie placa, bo nie ma za co. Niczego nie jestesmy im winni.
              Pracowac i mieszkac nikt im nie przeszkadza.
              • kylax1 Nie o socjal chodzi. 24.04.13, 20:30
                Każdy wie, że, zakulisowo, Kreml popiera różnego rodzaju grupy nazistowskie, które urządzają bohaterskie akcje w stylu kilkunastu chłopa z nożami na 9 letnią dziewczynkę.
                • romrus Re: Kazdy to kto? 24.04.13, 21:36
                  kylax1 napisał:
                  > Każdy wie, że, zakulisowo, Kreml popiera różnego rodzaju grupy nazistowskie, które urządzają bohaterskie akcje w stylu kilkunastu chłopa z nożami na 9 letnią dziewczynkę.

Chory fantazji.

Jedyna rzecz, ktora stawi powazne zagrozenie dla calosci kraju - to stosunki miedzynarodowosciowy, miedzykonfesjonalny i wlasnie nacionalizm.
                  Zadny proby colorowych rewolucji, o ktorych marzy Zachod, nie przejda, bo Rosjanie maja ty slogany gdzies, natomiast wybuch na tle nacionalictycznym wykluczac nie mozna.

Na tym polu gra nie Kreml, tylko organizacji nacionalistyczny, dowodcami ktorych dziwnym trafem nie sa etniczny Rosjanie, tylko przedstawicele narodu wybranego.
                  Ulubieniec Zachodu Nawalny tez marszerowal na Ruskich marszach obok nazystow.

Nawiasem, mam kumpla ze studiow - sedzia d/s kryminalnych, on nawet okiem nie morgnal i wypisal dwom gnojam dozywocie. Sady rosijski wobec nacjonalistow sa bezlitosny.
        • 5magna Re: No i bardzo dobrze, że się bawią. 23.04.13, 23:37
          A ja ci kilax zycze aby ci dupa nigdy nie pekla i abys hemoroidow nie dostal.....
          • misterpee Re: dwie grupy ? 23.04.13, 23:57
            to znaczy wojujacych gejow i sjonistow ??
    • mara571 Osobnik o sklonnosciach pedofila we Wroclawiu 24.04.13, 00:24
      jutro na uniwersytecie Wroclawskim ma sie odbyc Otwarta Debata Europejska.
      Uczestnicy:
      Janusz Palikot, Lidia Geringer de Oedenberg, a także Jarosław Sellin z PiS i Andrzej Sztorc z PSL oraz Francuz związany z ruchem Zielonych - Daniel Cohn-Bendit.
      Jaroslaw Sellin zrezygnowal z udzialu.
      wpolityce.pl/wydarzenia/52094-jaroslaw-sellin-rezygnuje-z-udzialu-w-konferencji-na-ktora-zaproszono-polityka-przyznajacego-sie-do-kontaktow-erotycznych-z-dziecmi
      • eva15 Re: Osobnik o sklonnosciach pedofila we Wroclawiu 24.04.13, 00:42
        No proszę, teraz świeżo odznaczony Cohn-Bendicxt będzie uczył Polaków postępu i nowej moralności. Ktoś go zaprosił, by oświecał ciemny naród, wygląda na to, że zrobił to uniwersytet.
        • mara571 Daniel Cohn-Bendit do Wroclawia nie dotarl 24.04.13, 23:43
          Rozchorowal sie biedaczek i to po spotkaniu na Czerskiej.
          Gazeta Wroclaw pisze o nim kontrowersyjny polityk.
          Na debate przyszli narodowcy, troche pohalasowali, potem dobrali do Palikota. Dali mu nawet prezent: butelke wodki z podobizna AK i przetrzegli przed choroba filipinska.
          Polecam dyskusje pod artykulem.
      • kylax1 Totalne brednie. 24.04.13, 18:02
        Cohn-Bendit nie jest pedofilem. Pedofile czują ciągły popęd do dzieci przed okresem pokwitania (czyli +/- poniżej 10 roku życia). To, że Cohn-Bendit miał jednorazowy epizod z 5 latkami, nie czyni z niego pedofila. Doucz się.
        • mara571 rzeczywiscie bredzisz totalnie. 24.04.13, 23:28
          Poczawszy od Cohn-Bendita, na ocenie sklonnosci pedofilow do dzieci w okreslonym wieku.
          Jeden wypad do Tajlandii i juz wiedzialbys, w jakim wieku sa dziewczyki i chlopcy, ktorzy maja najwieksze wziecie wsrod pedofilow, a pedofilow-gejow w szczegolnosci.
          Otoz te najmnlodsze od 5 do 10 roku zycia. Potem sa juz "zbyt zuzyte".
          Na pograniczu Czech i Niemiec obydwie policje walcza z pedofilska prostytucja. A chodzi juz nie o dzieci w wieku 5, 10 lat. Chodzi o cyganskie niemowlaki. Sutenerzy kasuja za jeden numer 1-2 tys euro.
          • kylax1 Masz bardzo szczegółową wiedzę. 25.04.13, 00:44
            A na poważnie, nie obchodzi mnie Tajlandia, ani inna -andia. Faktem jest, że Cohn Bendit NIE JEST pedofilem.
            • mara571 mam, tylko nie taka jakby chcieli lewacy 28.04.13, 09:24
              taka wiedza im przeszkadza.
    • mara571 W.Brytania: dobre wiesci dla pedofilow 24.04.13, 13:52
      "38-letni Stelios Kimpriktzis z Liverpoolu w 2006 r. został skazany na trzy lata więzienia za seks z 13-latkiem, którego poznał przez internet. Kimpriktzis zwabił go do lasu i przekonał do stosunku bez zabezpieczenia. Mężczyzna był już wówczas zarażony wirusem HIV.
      Orzeczeniu towarzyszył czasowy zakaz pracy w miejscach, w których można spotkać osoby poniżej 16. roku życia. W 2009 r. przedłużono go na czas nieokreślony, ponieważ Kimpriktzis dalej interesował się dziećmi.
      Sąd apelacyjny przyznał mu rację. - Wymiar sprawiedliwości robi, co może, by chronić dzieci, ale prawo nie pozwala na pozbawianie człowieka wolności w nieskończoność. Przestępstwo było poważne, ale nie możemy po prostu kogoś zamknąć i wyrzucić klucz. Skazany odbył swoją karę - powiedziała sędzina Justice Hallett, jedna z trzech orzekających w sprawie.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,13797284,Brytyjski_pedofil_wygral_sadowa_batalie_o_prace__w.html#ixzz2RNfvvqZj
      • 5magna Re: W.Brytania: dobre wiesci dla pedofilow 24.04.13, 15:23
        Polska stoi na turystyce pedofilskiej.....To co wylapia to moze 1%.
      • kylax1 Trudno żeby było inaczej. 24.04.13, 18:03
        Został skazany, odbył karę i nie można mu zabraniać pracy. Nie wiem co w tym dziwnego.
        • mara571 prace z dziecmi? 24.04.13, 22:32
          przypominam tytul artykulu:
          Brytyjski pedofil wygrał sądową batalię o pracę, w której może kontaktować się z dziećmi

I fakt, ze jest nosicielem wirusa HIV.
          Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,13797284,Brytyjski_pedofil_wygral_sadowa_batalie_o_prace__w.html#ixzz2RPmh08kV
          • kylax1 On nie jest pedofilem. 25.04.13, 00:47
            Uprawiał seks z 13 latkiem. To nie jest pedofilia. Musisz wziąć poprawkę, że w krajach typu UK i USA wielu ludzi uważa seks nawet z 16 latką/latkiem za "pedofilię". Dlatego są takie nagłówki w gazetach itp.
    • przyjacielameryki Re: Francja legalizuje równość małżeńską - dla żu 24.04.13, 18:17
      Polska skompromitowała się po odrzuceniu Ustawy o Związkach Partnerskich, a wszystko za sprawą ministra Gowina którą mąci i mąci. Już dawno powinien był wylecieć z rządu, nie mam pojęcia dlaczego Tusk go trzyma? Namącił przy sądach, teraz przy embrionach i zarodkach, . . . . !
      Ta polska ustawa w kompleksowy i bardzo łagodny sposób regulowała wszystkie kwestie związków partnerskich. To byłoby takie prawne usankcjonowanie tego co i tak już ma miejsce, ale nie bo minister Gowin i część jego popleczników ma inne zdanie. Nie ważne co chce rząd, minister ma inne zdanie, . . . . . ! Kaszana!
      Lubiłem i szanowałem posła Gowina, nie toleruję ministra Gowina i jego głupoty a takie dobre wrażenie robił. Jak to można się pomylić!
      • kylax1 W pełni się z Tobą zgadzam 24.04.13, 18:20
        Najśmieszniejsze, że ustawa o związkach partnerskich dotyczy też par heteroseksualnych. No, ale Gowin to Gowin i zawsze "ma rację".

Swoją drogą, Polska mogłaby zacząć być w awangardzie różnych przemian. Jedną z przyczyn polskiej słabości w ostatnich stuleciach była właśnie zbyt silna niechęć do zmian. Gospodarczych, społecznych, militarnych, kulturowych, naukowych itd.
        • 5magna Re: W pełni się z Tobą zgadzam 24.04.13, 19:28
          Kilax sie zgadza z toba PA i nawet ci za friko colon przeczysci. On robi colonoscopy....A jak bys sie kiedy rozwiodl to kto wie moze wan nawet Ks. Rydzyk da slub. PS. Nie zapomnij zaprosic mnie na wesele....
          • przyjacielameryki Re: W pełni się z Tobą zgadzam 24.04.13, 20:04
            5magna napisał(a):

> Kilax sie zgadza z toba PA i nawet ci za friko colon przeczysci. On robi colon
            > oscopy....A jak bys sie kiedy rozwiodl to kto wie moze wan nawet Ks. Rydzyk da
            > slub. PS. Nie zapomnij zaprosic mnie na wesele....

Hubert, ciebie zawsze!!!!
            • 5magna Re: W pełni się z Tobą zgadzam 24.04.13, 21:06
              Thank you, friend....
          • kylax1 Tu masz coś do poczyszczenia. 24.04.13, 20:29
            spontex.pl/wp-content/uploads/2011/10/97050171_Fashion-mop-in-use.jpg
            Zajmij się czymś pożytecznym...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka