Dodaj do ulubionych

Miedzy innymi wlasnie za to kocham Ameryke.

26.04.13, 14:35
Zdjecie Jeffa Baumana na wozku inwalidzkim obieglo swiat. Dla jednych forumowiczow stal sie tematem kpin i zartow, dla innych czlowiekiem straszliwie doswiadczonym przez los, ktory zaraz po pooperacyjnym wybudzeniu poprosil o papier i olowek i podal rysopis sprawcy.

earth-chronicles.ru/Publications_2/36/f8b4e8bc6ce4b653ecac5442b556ee65.jpg
Po zakonczonej dyskusji z igorem, po obelzym wpisie zlotejmajki i innych moralnie uposledzonych postanowilem zrobic cos od siebie, aby pomoc temu chlopakowi. Znalazlem.

Zwracam sie do uczestnikow tego forum z apelem: Kto z Was zechce pomoc Jeffowi?

Moze to byc symboliczny dolar, ale niech bedzie przekazany od serca.

www.gofundme.com/BucksforBauman

Dziekuje.

Obserwuj wątek
    • elka-sulzer Re: Cos ci powiem w tajemnicy 26.04.13, 15:07
      przezylam tornado i nigdy nie zapomne czlowieka ze zmiazdzona noga. Nie roszarpanymi ponizej kolana nogami jak Jeff na zdjeciach a jedynie zmiazdzona. Ten czlowiek stracil przytomosc a Jeff na wozku ... siedzi?!

Ja ci gwarantueje, bluewitz ze ty bys przytomosc stracil gdybym ja ci palec odciela.
      • 1blueelvic Masz race. To cyrk. 26.04.13, 15:10
        jw.
        • elka-sulzer Re: freak show raczej 26.04.13, 15:18
          bo w przkaziorach wszystko mozliwe, jak ta bron masowego razenia w Iraku, ktorej sie nigdy doszukac nie mogli. Ale ile zdjec sie napokazywali, zeznan 'swiadkow' nanadawali, rur napokazywali ...
          • 5magna Re: freak show raczej 26.04.13, 15:39
            Ten na tym krzesle to byl 6 million dollar man. Jak mogla mu krew leciec z elektronicznej obcietej nogi? Po "wypadku" komputer przeslal w ulamku sekundy zdiecie na caly swiat i blucutas to zobaczyl i pokochal Ameryke....

www.bing.com/images/search?q=The+Six+Million+Dollar+Man&qpvt=The+Six+Million+Dollar+Man&FORM=IGRE
          • 1blueelvic Debilny polaczku ... 26.04.13, 15:58
            miejze odrobine taktu i nie zasmradzaj tego watka swoim przyglupawymi wpisami.

Nie otworzylas linku, nie przeczytalas, nie sprawdzilas ilu ludzi wplacilo od serca ... Wszystko masz w doopie. Dla ciebie liczy sie szczekanie przy wylaczonym rozumie.

Jestem z Bostunu. Moja corka jest anastezjologem w bostonskim szpitalu. Spedzila wiele, wiele godzin na salch operacyjnych i na intesywnej terapii w zwiazku z tym wybuchem i tak sie sklada, ze Jeffa Baumana przewieziono do szpitala w ktorym pracuje.

Zarty osoby przegranej sa naprawde niesmaczne. Masz nature kundla, ale i on czasami do czlowieka sie przytuli.

Odejdz w spokoju. Badz taktowna.
          • aritmus Dzwon do FBI ela. 27.04.13, 06:49
            Powiedz im wszystko oni tobie przyjda z pomoca.
            • desant78 Moze zamkna jej ten swinski ryj. 27.04.13, 07:03
              Sra na ten kraj co ja zywi i pozwala w nim istniec. To juz k...wa za duzo.
    • igor_uk Za co kochasz? 26.04.13, 15:49
      Za to,ze usadzili na wozek inwalidzki czlowieka,ktoremu wybuch urwal nogi,i zrobili z tego pokazowe na caly Swiat?
      blueelvic,w kazdym cywilizowanym kraju na swiecie tego faceta ,Z TAKIM URAZEM,przenosili by na noszach,przykrywajac czymkolwiek to,co pozostalo sie po nogach.
      Mam nieodparte wrazenie,ze wlasnie TAKIE zdjecie mialo obiegnac caly swiat.

p.s. Oczywiscie sa watpliwosci nadal,co do faktow.
      • 1blueelvic Napisalem w innym watku odpowiedzi do ciebie, ... 26.04.13, 16:00
        do ktorych sie nawet nie ustosunkowales.
        • igor_uk Re: Napisalem w innym watku odpowiedzi do ciebie, 26.04.13, 16:27
          Zaraz odniose sie .
      • 1blueelvic Jestes analfabeta w tym temacie igor. 26.04.13, 16:06
        Zapominasz rowniez i o tym, ze mieszkam w Bostonie, ze zona jest kardiologem, a corka anastezjologem w bostonskim szpitalu.

Zawile tajniki medycyny sa dla ciebie obce. To tyle i bez obrazy prosze. Twoje nieodparte wrazenia sa goowno warte w zderzeniu z realiami.

Ps. Moze w Rosji beda czekac na nasze ... zreszta przeczytaj moje wczorajsze odpowiedzi w tamtym watku.
      • 1blueelvic Jestes analfabeta w tym temacie igor. 26.04.13, 16:06
        Zapominasz rowniez i o tym, ze mieszkam w Bostonie, ze zona jest kardiologem, a corka anastezjologem w bostonskim szpitalu.

Zawile tajniki medycyny sa dla ciebie obce. To tyle i bez obrazy prosze. Twoje nieodparte wrazenia sa goowno warte w zderzeniu z realiami.

Ps. Moze w Rosji beda czekac na nosze ... zreszta przeczytaj moje wczorajsze odpowiedzi w tamtym watku.
        • igor_uk Pewnie,ze jestem. 26.04.13, 16:37
          Nie mam wyksztalcenia medycznego,wylacznie troche praktyki.
          Bo widzisz li,blueelvic,ja nic nie wiem o tym,kim sa z zawodu twoi bliscy,ale to,ze ja odbylem sluzbe zasadnicza tam,gdzie wybuchali nie szybkowary,a cos bardziej powaznego,wspominalem nie raz na forum.
          Otoz,blueelvic,pamjetam ,jak dzis,jak nam mowili co my mozemy zrobic,zeby ocalic swoje zycie ,bedac rannym.
          I dobrze pamjetam te slowa:
          Jak oberwiesz w tetnice udowa,to modl sie o to,zeby obok ktos byl,poniewaz nie zdarzysz nic zrobic ,zanim stracisz przytomnosc ,tracac za duzo krwi,co napewno skonczy sie smiercia.
          Chodzilo o postrzal jednej tetnicy.Na zdjeciu my widzimy faceta przytomnego, na wczesniejszym zdjecju bylo widac tegoz faceta i duza kaluze krwi .

p.s. Zapewniam ciebie,ze soveckie tetnice sa tacy same,co i te ,bardziej poprawne polityczne
          • igor_uk blueelvic,a pro-po o nosze. 26.04.13, 16:42
            Czy jest normalnym,ze wozki inwalidzkie sa w karetkach pogotowia,a na nosze trzeba czekac dluzszy czas?
            Obejrzalem mnostwo materialow filmowych.W dziwny sposob,jak by z nikad ,odrazu okazalo sie mnostwo wozkow,ktorymi przemieszczali rannych.Ale na zadnym filmiku nie bylo widac karetek.
            • 1blueelvic Skad wies, ze wozek jest z karetki? 26.04.13, 22:46
              Skad wiesz, ze nie zostal przekazany od jakiej starszej babci, albo ze sklepu ...

Twoje watpliwosci sa chore, zreszta jak wszystkie twoje wypowiedzi w tej sprawie. A ci wszyscu biegacze z poza USA oczywiscie zostali rowniez zwerbowani i zmanipulowani. Malo. Ich krajowe media rowniez sa na uslugach tajnych sluzb amerykanskich.

A co z przedstawicielami rosyjskiego rzadu? Tez sie q.wa dali zmanipulowac.
              • igor_uk Na mecie tak duzej imprezy sportowej.. 26.04.13, 23:18
                nie bylo karetek pogotowia?
                Mam w to uwierzyc?
          • 1blueelvic To co piszesz to bzdury. 26.04.13, 22:32
            Pomyliles po prostu tetnice szyjna z udowa. Nie badz uparty i sprawdz.
            • 1blueelvic No i zeby bylo smiesniej .... 26.04.13, 22:38
              Na udo zalozysz opaske uciskowa. Jezeli to samo zrobisz z tetnica szyjna udusisz faceta - hahaha.

I to jest ta niewinna roznica. Igor, nie rob za jajcarza.
              • igor_uk Nie wiem co w tym smiesznego. 26.04.13, 23:23
                Przeciez to ty sam cos wymysliles i z tego smiejesz sie.
            • elka-sulzer Re: To co piszesz to bzdury. 26.04.13, 22:42
              1blueelvic napisał(a):

> Pomyliles po prostu tetnice szyjna z udowa. Nie badz uparty i sprawdz.

Igor nic nie pomylil, bluewitz. Nawet sobie nie wyobrazasz jaka srednice ma tetnica udowa i jak szybko krew tracisz w blyskawicznym tempie.
              • 1blueelvic Znam sie na tym elka. 26.04.13, 22:57
                Widzialas rozcieta tetnice szyjna? Smierc w kilka minut.
                • elka-sulzer Re: Znam sie na tym elka. 26.04.13, 23:15
                  Z tego co piszesz to raczej pojecia nie masz.

W przypadku powaznego uszkodzenia zarowno tetnicy szyjnej jak i udowej szanse twojego zachowania przytomnosci sa takie same, nie mowic juz o szansy przezycia. O AAA juz ci wspominac nie bede.

P.S. szanujacy sie anestezjolog nie palnie glupoty jaka ty palnales w jego/jej imieniu.
                  • igor_uk Rowniez mam wrazenie. 26.04.13, 23:25
                    Ze blueelvic nie bardzo na tym zna sie.
                    Jakas ja bardziej wierze tym,kto staral sie nas czemus nauczyc,zeby my mogli przezyc.
                    • 1blueelvic Kolejne osoby zmanipulowane. 27.04.13, 02:02
                      Konspiracja zatacza coraz szerszy krag.

pbs.twimg.com/media/BIk4-3wCAAAXfSc.jpg
                  • romrus Re: Nie do konca 27.04.13, 00:17
                    elka-sulzer napisała:
                    > W przypadku powaznego uszkodzenia zarowno tetnicy szyjnej jak i udowej szanse twojego zachowania przytomnosci sa takie same,

Przytomnosci - tak.

nie mowic juz o szansy przezycia.

To zalezy.
                    Na udo mozna zalozyc opaske uciskowa, na szyje - w zaden sposob.

Znam jednak autentyczny przypadek.
                    Cios nozem w posladek, tetnica udowa przebita, w tym miescu opaske zalozyc sie nie da, dokladnie 7 minut i amen.
                  • 1blueelvic Masz racje elka. 27.04.13, 01:25
                    Nie znam sie na tym.

A tego AAA to sobie nie zaluj. Balonik to najlepiej wdrenowac mozesz sobie ... No zgadnij?
            • igor_uk To nie sa bzdury. 26.04.13, 23:16
              I nie musze sprawdzac,doskonale pamjetam to,jak nas uczyli nakladac opaskeprzy urazie tetnicy udowej rannym.Nawet pamietam,ze trzeba bylo napisac czas zalozenia tej opaski,zeby pozniej sanitariusze wiedzieli,jak dlugo konczyna pozostawala sie bez krwi.
    • polski_francuz Rozumiem te milosc 26.04.13, 16:15
      Chlopak Jeff jest dzielny, co wiecej, wierzy w swoja Ojczyzne i w to ze ci co na to zasluguja poniosa kare.

Mozna mu pozazdroscic tej wiary a Stanow takim mlodych obywateli.

PF
      • polski_francuz Re: Rozumiem te milosc 26.04.13, 16:15
        ...a Stanom...

PF
    • amg10 Re: Miedzy innymi wlasnie za to kocham Ameryke. 26.04.13, 16:16
      1blueelvic napisał(a):

> Zdjecie Jeffa Baumana na wozku inwalidzkim obieglo swiat .....

Obserwujac to zdjecie mozna miec wrazenie, ze na twarzy Jeffa nie widac cierpienia, a wydaje mni sie, ze powinnoi byc.

Jak bys to wytlumaczyl ??
      • 1blueelvic Przeczytaj dokladnie ten watek ... 26.04.13, 16:19
        i moja wymiane zdan z igorem i nie tylko.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,144114226,144114226,Dlaczego_igor_to_robisz_dlaczego_.html
        • amg10 Re: Przeczytaj dokladnie ten watek ... 26.04.13, 16:36
          1blueelvic napisał(a):

> i moja wymiane zdan z igorem i nie tylko.

Niezaleznie od tego o czym rozmawiasz z Igorem zechcesz odpowiedziec na pytanie:

Czy widzisz na twarzy Jeffa jakies slady cierpienia ?
          • 1blueelvic Ty ty musisz to zrobic. 26.04.13, 22:40
            Wskazalem miejsce, a reszta nalezy do ciebie. To co widze, to wlasnie tam opisalem
            • amg10 Re: Ty ty musisz to zrobic. 27.04.13, 03:08
              Musze zrobic co ?? Wyklaruj o co ciebie idzie.

A poza tym ani ja ani nikt inny tu na FS nic nie musi.
      • poddanywujasama Re: Miedzy innymi wlasnie za to kocham Ameryke. 26.04.13, 16:27
        Nie wszyscy na bol reaguja tak samo. W takiej samej sytuacji wiekszosc reakcji bedzie podobna, z wyjatkami oczywiscie. Jeff jest wlasnie ta mniejszoscia... Nie wszyscy beda krzyczec - Niemce mnie bijom, ratunku.
        • igor_uk poddany.w.s. 26.04.13, 16:39
          Na twarze tego czlowiek nie powinno widac zadnych cierpien,zadnych odczuc.On powinien byc nieprzytomny .
          • aritmus Dlaczego? 27.04.13, 06:52
            Dlaczego powinien byc nieprzytomny, a dyc przesadzasz jak zawsze.
        • 5magna Re: Miedzy innymi wlasnie za to kocham Ameryke. 26.04.13, 16:39
          Jeffa musiala w koncu corka blucutasa co jest anastozioniclogiem w koncu uspic bo w pol godziny po urwaniu nogi dalej mowil i nawet zartowal...
          • elka-sulzer Re: Za co bluewitz kocha Ameryka? 26.04.13, 23:04
            Za to ze mu pokazuje zdjecia a bluewitz juz myslec nie musi.

Za to ze w wielkim amerykanskim miescie urzedas zatrudniony przez maisto (szef policji jest tylko urzedasem) wprowadzil "stan wojenny" choc rzadnego prawa zrobic tego nie mial!

Nawet gubernator czy prezydent nie maja prawa deklarowac stanu wojennego pod nieobecnosc zadeklarowanej wojny (kongres musi w tej sprawie glosowac) czy jakiejs kleski zywiolowej.

Za to ze uzbrojona waadza wlazi na oczach milionow do dzisiatkow tysiecy prywatnych domow bez powodu i bez nakazu sadowego w reku.

Za to ze Bluewitz moze robic w majty z powodu jednego dzieciaka ale czuc sie lepiej patrzac w lufy 50 mm karabinow patrolujacych jego ulice.

Smutne ale prawdziwe :(

• max2-012 propagandzista bluevic blefuje jak najety 26.04.13, 23:44
      czlowiek, ktoremu urwalo nogi natychmiast traci przytomnosc i jest zewlokiem. To zdjecie to macabra show.
    • max2-012 ten blievitz to żebrak i oszust jakiś ? 27.04.13, 01:31
      Z okazji tego ataku fałszywej falgi chce uzebrać u ludzi tysiace $$? Dzis telewizornia AMERYKANSKA POKAZYWALA DZIEWCZYNE, KTÓREJ RZEKOMO URWAŁO NOGE. Smiala sie, cieszyła i radosnie wdzieczyla do kamery z powodyu tego, ze jej podobno noge amputowali. Cyrk nad cyrki. Wszystko po to, zeby implikowac Iran i Syrie, co rezim juz czyni i szykuje atak na te kraje.
      • 5magna Re: ten blievitz to żebrak i oszust jakiś ? 27.04.13, 03:47
        Blucutas ma racje. Slyszeliscie chyba o tym zolnierzu amerykanskim co nauczyl sie nawet polskich niuansow i ekspesji. Krzyknal raz zadowolony z zycia: Po h@@@ju...... Gdy szrapnel urwal mu h@@@ja wraz z jajami. Potem umyl zeby i poszedl spac.
      • romad2447 Re: # 1 27.04.13, 06:32
        "mentally disorderd" whaco # 1.
    • aritmus Amerykanie pomagali, pomagaja i pomagac beda. 27.04.13, 06:46
      Juz ponad 15 000 ludzi ofiarowalo pieniadze. Zebrano 700 000 dolarow. Boze blogoslaw tym ludziom i temu krajowi. Przylaczylem sie rowniez do tego apelu. Dzieki blekitny za link.
      • 5magna Re: Amerykanie pomagali, pomagaja i pomagac beda. 27.04.13, 06:49
        Boze zeslij pomor na tych co ten kraj i ludzi niszcza.....
      • max2-012 Re: Amerykanie pomagali, pomagaja i pomagac beda. 27.04.13, 06:55
        Ja pomagam weteranom, ktorych rzad okaleczyl posylajac ich na bandyckie wojny dla kasy lub dla innych brudnych interesow. W bostonskim ataku nie wiem czemu wierzyc, ale pokazywane zdjecia wskazuja na jakis szwindel.
        • desant78 Jasne. 27.04.13, 07:10
          We wszystkim k.wa polaczki widzicie szwindle. Bez szwindli nie mozecie zyc, ale powiedz w czym jest szwindel i ile ludzi nalezy do tego szwindlu - 10 osob, 1000, a moze 10 000 lub wasza mac 250 000? Fajny szwindel w dupe jeza. Idz k.wa w krzaki z takimi szwindlami. A ruski za ten szwindel amerykancom wspolczuja i Putin im kondolencje skladal. A sportowcy z innych krajow ten szwindel na wlasne oczy widzieli i co, tez k.wa zostali w szwindel wkreceni?
    • max2-012 bluevitz to bostonski fraudster? 27.04.13, 07:05
      Ostrzegaja, ze rozni oszusci nielegalnie zbieraja kase niby na ofiary katastrof, a faktycznie ja kradna. Podobno ten prawnik plemienny, ktory zbierał kase na ofiary 911, zagarnal jej znaczna czesc, bo ofiary dostaly z tego tylko marne grosze, albo nic. Geszefty jak widac mozna robic na kazdej ludzkiej tragedii.

philanthropy.com/blogs/philanthropytoday/fund-for-boston-bombing-victims-to-be-run-by-former-head-of-911-fund/66353
      • desant78 Powiem tobie cos max. 27.04.13, 07:16
        Musisz byc niezlym k.u.tasem ze zniksztalcasz nicki innym internautom. Czujesz sie fucken niedowartosciowany. Mam tytulowac ciebie max.ass.hol. Przstan gwizdac maxsio, ok?
    • max2-012 FBI ostrzega przed oszustami takimi jak bluevitz 27.04.13, 07:23
      www.necn.com/04/25/13/FBI-warns-public-to-beware-of-fraud-in-a/landing.html?blockID=839055&feedID=11106
      • max2-012 Better Business Bureau ostrzega przed oszustami 27.04.13, 07:26
        zbierajacymi kase z okazji bostonskiego ataku.

www.13abc.com/story/22006030/boston-bombing-bbb-alert
        • max2-012 Geszefty na tragedii w Bostonie.... 27.04.13, 07:29
          fraudavengers.org/2013/04/scams-to-watch-for-in-wake-of-boston-bombing/
          abclocal.go.com/wls/story?section=news/local&id=9074378
          • max2-012 Re: Geszefty na tragedii w Bostonie.... cd 27.04.13, 07:30
            IRS tez ostrzega.... dość.

www.metro.us/philadelphia/news/national/2013/04/22/irs-warns-of-charity-scams-for-boston-texas-in-wake-of-tragedies/
      • desant78 Max.ass.hol ma problemy. 27.04.13, 07:37
        FBI ostrzega, BBB ostrzega a strona www.gofundme.com funkcjonuje bez problemu.
        Dlaczego ku...asie nie sprawdzisz tej strony? Zobacz co tam jest i jaki charakter ma ta strona.
        Wydzierasz morde wiejski gniocie bez sprawdzenia. Ile fur gnoju pod twoje wychowanie przeznaczono, ze wyrosl im taki dorodny ale glupi @@j.
        • 5magna Re: Max.ass.hol ma problemy. 27.04.13, 07:40
          Geszefciarze ciagna jak hijeny bo palina sie ukazala.......
    • ubiquitousghost88 Re: Miedzy innymi wlasnie za to kocham Ameryke...? 27.04.13, 11:22
      ...Ajde, ne seri, molim te lepo...
      Svaka piczka voli Ameriku...
      Voli je josz malo to i tebe dojebu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka