Dodaj do ulubionych

Turcy w Niemczech - ewolucja spoleczenstwa

02.08.13, 09:04
Jak pokazuja dokumenty brytyjskie Helmut Kohl chcial w 1982 roku pozbyc sie polowy Turkow z Niemiec.

Chcial dac im troche pieniedzy i bilet w jedna strone. W rzeczy samej, rok pozniej, mogli Turcy dostac okolo 10 000 DM i wrocic. Tyle ze skorzystalo z tego planu tylku 100 000 Turkow a wielu innych przyjechalo szukac azylu.

Po dziesieciu latach, tureckie dzieci emigrantow zaczely sie uczyc niemieckiego, konczyc uniwersytety i integrowac w spoleczenstwie. Zamachy faszystow z Niemiec Wschodnich na Turkow i inncy cudzoziemcow wzbudzily sympatie obywateli.

No i sie stosunki poprawily. I dzisiaj nikt nie mowi o pozbyciu sie Turkow z Niemiec.

PF
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Turcy w Niemczech - ewolucja spoleczenstwa 02.08.13, 09:40
      Tak, tak, uniwersytety sa zapelnione Turkami w 3. pokoleniu. Pelno ich wszedzie rowniez wsrod doktorow i profesorow:-)))) Wiem cos o tym i mnie Spiegel kitu nie wcisnie, tobie i owszem.
      • polski_francuz Nie wszyscy musza 02.08.13, 09:48
        byc doktorami ani profesorami. Jest juz zielony baron Öcemir. I spoleczenstwo, nie mowie o innych niemieckich emigrantach n.p. z Rosji, widza juz Turkow nie jako kandydatow do wysylki do Anatolii...

PF
        • 5magna Re: Nie wszyscy musza 02.08.13, 13:18
          A jak tam idzie murzynom?
          • polski_francuz Stali sie salonfähig 02.08.13, 14:11
            od czasu, kiedy Boris, bum, bum, Becker ozenil sie z jedna a Heidi Klum z drugim. A serio, nie jest ich tak duzo...

PF
            • pimpus18 Re: Stali sie salonfähig 02.08.13, 16:38
              Zależy gdzie.

W telewizji ich prawie nie widać.

Chyba że nakręcą znowu coś taniego i deprymującego.
    • sowietolog1 PeeF; Ty mainstreamem i politpoprawnością już... 02.08.13, 15:59
      ... nawet nie tyle myślisz, co oddychasz. Wręcz oddychasz, biorąc te wszystkie ściemy i wrzutki za fakty, a wręcz za "fakty prawdziwe"...

Dlaczego przez te bite trzy dekady, od lat 70tych do 90tych, za niemiecką przestępczością typu prostytucja (stręczycielstwo), handel narkotykami, handel ludzmi i kradzieżami luksusowych samochodów stali zazwyczaj przedstawiciele mniejszości tureckiej ?

Dlaczego "lewaka" Ocemira, szefa tureckiego lobby w Bundesrepublice, nazywasz "zielonym baronem"? Cóż to za nowomowa?

Dlaczego pominąłeś FAKT, iż niemiecka policja od dekady obawia się interweniować w tureckich ośrodkach w większych miastach (niczym we własnych krajach holenderska i belgijska względem Arabów i Afrykańczyków)?

Dlaczego słowem nie wspomniałeś o tym, iż przytłaczająca większość niemieckich Turków żyje z socjalu i/lub z przestępczości?

Dlaczego przemilczałeś bardzo duży problem tureckiego fanatyzmu islamskiego, i np. (nie)sławnych, przymusowych małżeństw? Przecież to wręcz już problem "popkulturowy"!
      • polski_francuz Mylisz sie 02.08.13, 16:08
        Turcy nie sa przestepcza mniejszoscia. I statystyki ich karalnosci sa dosc podobne do tych rodzimych Niemcow.

Gdzie wypadaja slabiej to wlasnie przy wyksztalceniu. Maja male ambicje uniwersyteckie co zainspirowalo m.in. Sarrazina do ksiazki "Deuschland schafft sich ab".

Polacy w Niemczech maja (a przynajamniej) o wiele gorsze statystyki karalnosci ale ponad przecietno chec ksztalcenia sie.

Islamska mniejszosc w Niemczech jest bardzo rozna od islamskiej mniejszosci we Francji.

PF
        • pimpus18 Re: Mylisz sie 02.08.13, 16:36
          Ciekawe, dlaczego tak dużo ludzi z krajów islamskich pcha się do europejskiej cywilizacji śmierci, a tak mało w drugą stronę?

Nie wiedzą, jak się to robi, albo są dziedzicznie za głupi?
          • krzysiozboj Re: Mylisz sie 02.08.13, 17:16
            Jeśli ktoś otwiera swój dom, daje wolny dostęp do lodówki i sypialni a nieopodal stoi bezrobotny i bez perspektyw to ciężko winić tego drugiego że skorzysta. Nie bardzo też pojmuję dlaczego dziwić się temu pierwszemu ze nie idzie zająć zwolniony karton po owym bezdomnym.

Pytanie kto tutaj za idiotę robi i kto w dłuższej perspektywie mocniej oberwie pozostawię bez odpowiedzi.

A że skutkiem takich zachować będzie co najmniej marginalizacja (a więc i cywilizacja która sama siebie unicestwia) tego co nazywamy "cywilizacją zachodu" i czym się chlubimy to takie dziwne?
        • caesar_pl Re: Mylisz sie 02.08.13, 20:26
          Turcy sa wyjatkowo przestepczy.
          www.dw.de/niemcy-przest%C4%99pczo%C5%9B%C4%87-zorganizowana-w-r%C4%99kach-cudzoziemc%C3%B3w-polacy-na-sz%C3%B3stym-miejscu/a-16240537
          odradzam kupic uzywany samochod od Turka.
          • g-48 Re: Mylisz sie 02.08.13, 20:51
            Turcy sa wyjatkowo przestepczy.
            Policja ma zabronione podawac narodowosc przestepcow.
            Ile razy w TV mlody Turek smiejac sie mowil " Ja mam Paszport Niemiecki"
        • eva15 P_f w propagandowym amoku 02.08.13, 23:53
          polski_francuz napisał:

> Turcy nie sa przestepcza mniejszoscia. I statystyki ich karalnosci sa dosc podo
          > bne do tych rodzimych Niemcow.

No to pokaż bystrzaku te statystyki, o których mówisz.

Ja dam ci swoje i to i tak tylko te oficjalne, które rzecz jasna są mocno ugładzone:

www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M51aafa160c5.0.html
          • polski_francuz Dlugofalowe skutki bezsennosci 03.08.13, 09:28
            bardzo niekorzystnie wplywaja na umysl. I tak w danym linku nic sie o Turkach nie mowi, jedynie o zorganizowanych bandach z poludniowej Europy.

Trzeba zwrocic uwage oficera prowadzacego na problemy rotacji web-brygady. 8 godzinna zmiana powinna wystarczyc.

PF
            • eva15 Re: Dlugofalowe skutki bezsennosci 03.08.13, 09:51
              Nadal cz3ekam na twoje statystyki. Jak dotąd na próżno.
              • kaszebe12 Re: Dlugofalowe skutki bezsennosci 03.08.13, 13:38
                Daj sobie spokoj z tym biednym mitomanem , Ewo...- to nie ma sensu.
                • polski_francuz Rijselman 03.08.13, 18:24
                  znow zaczynasz wlazic na moje watki i obrazac? Nie zaczynaj bo znow zaplaczesz nad swoja glupota.

PF
                  • eva15 Znaffco, gdzie te twoje dane? 04.08.13, 00:49
                    Mógłbyś zamiast obrażania innych podać wreszcie te twoje dane ?
                    • polski_francuz Idz spac 04.08.13, 09:23
                      bezsennosc odbija sie na jakosci wpisow. Jak sie obudzisz to podaj twoje statystyki z Turkami to nawiazemy dyskusje.

PF
                  • kaszebe12 Re: Rijselman 04.08.13, 10:54
                    Po tylu latach nie zauwazyles ,ze jestesmy na otwartym forum ?- Wiekszosc forumowiczow wie , dlaczego ty nie wchodzisz na zakladane przeze mnie watki,zwlaszcza te dotyczace Francji. Wcale ciebie nie obrazam -stwierdzam po prostu oczywistosc twojej przypadlosci.-Nie przejmuj sie -nie jestes sam. - Coraz wiecej ludzi pozbawionych wlasnej osobowosci ucieka w wyimaginowany swiat , a internet jest swietnym polem dla takich "ekstrapolacji".
                    -Wiesz , ze nawet nie bede ciebie pytal , w jakim kraju zyjesz , czym sie zajmujesz, czy masz rodzine ? -Nawet przestane ciebie zameczac prosba o jeden dowod na to , ze zyjesz w "demokracji"...bez sensu....i nie groz mnie, prosze -jam strasznie bojazliwy,he,he...
                    • polski_francuz Swiat nieudacznika 04.08.13, 11:24
                      zaczeles twoja forumowa kariere, jako rijselman, od plakania nad losem twoim i twojej rodziny. Z tego, ze ci sie w zyciu nie udaje zrobiles filozofie. Winni twoich porazek sa Zydzi, Amerykanie, francuskie elity, banksterzy et j'en passe.

Znalazles poparcie w web-brygadzie, ktora szukala wlasnie takich niezadowolonych nieudacznikow by moc na nich pozerowac.

Na poczatku naszej znajomosci wspolczulem ci. To byl blad, bo pozytywne uczucia przerobiles na nienawisc, ktora zywisz do tych, ktorym sie lepiej niz tobie wiedzie.

Twoja watki sa wlasnie takie jak ty: negatywne, pelne ukrytej nienawisci. Po co sie w nich wpisywac, zeby te twoje nieudacznictwo popierac? Ani swiat ani Europa nie pojdzie do przodu z takimi jak ty. Rewolucja Marine Le Pen, to bedzie rewolucja na 3 miesiace. Potem albo wroci na tory tego co we Francji trzeba zrobic albo spowoduje ostateczny upadek tego kraju.

Raczej popracuj nad soba i nad rodzina i postaraj sie by swiat troche optymistyczniej widzieli. Jeszcze jeden chamski wpis i poszukam twoich zali jako rijselman.

A teraz spadaj z tego watku i to juz.

PF
                      • kaszebe12 Re: Swiat nieudacznika 04.08.13, 11:33
                        ...o , kurcze...z toba jednak jest niedobrze , bardzo niedobrze.
    • bywszy1 Re:a ja mam pytanie+ 02.08.13, 16:13

zaszla mowa o murzynach-ze ich niewielu.
      A pytanie takiego rodzaju:
      Wiadomo jakie byly stosunki w Niemczech odrazu po wojnie.
      Wiec co sie stalo z potomkami
      Afroamerykanow
      oraz
      Przedstawicieli narodow ZSRR?Niekoniecznie Slowianskich.
      Przeciez tacy potomkowie musza istniec?
      • pimpus18 Re:a ja mam pytanie+ 02.08.13, 16:33
        Raczej ich nie zagazowali.

Są.
      • 5magna Re:a ja mam pytanie+ 02.08.13, 17:56
        Juz na emeryturze lub w domach starcow. Ich dzieci to juz troche "wybielone".
    • malkontent6 Re: Turcy w Niemczech - ewolucja spoleczenstwa 02.08.13, 17:50
      Nie wiem dlaczego tę informację uznajesz za nowoodkrytą sensację. Mnie o tym mówił znajomy Ślązak już w 1985 roku, gdy mieszkałem chwilowo w Vaterlandzie.
      • 5magna Re: Turcy w Niemczech - ewolucja spoleczenstwa 02.08.13, 17:58
        Turek w Niemczech jak malko w USA. Kombinuje i psuje powietrze......
    • g-48 Re:Nie tylko Kohl ich "lubil"... 02.08.13, 18:34
      666kb.com/i/b8zl79j5nq4xwb5ij.jpg
      www.taz.de/uploads/hp_taz_img/xl/proplakate.20101013-16.jpg
      img14.imageshack.us/img14/2042/19828.jpg
      Ale ty P-Fie jestes "nowoczesny" i lubisz z pewnoscia ta szarancze z koloni francuskich .
      Ja szanowalem tureckich wspolpracownikow z tego powodu ze
      1.Dali nam sw. Mikolaja
      2. Przygarneli Powstancow Listopadowych w Adampolu
      podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,3042873.html
      Sami Turcy ktorzy znaja Adamopol twierdza ze dalej jest najpiekniejszym miastem wypoczynkowym dla mieszkancow Istambulu.
      3,Nie uznawali rozbiorow Polski i w Istambule byl zawsze Ambasador Polski.
    • bywszy1 Re: a to co?+ 02.08.13, 20:51
      Zaślubiny
      Kohla jr. z Turczynką
      • caesar_pl Re: a to co?+ 02.08.13, 22:00
        de.wikipedia.org/wiki/G%C3%BClcan_Kamps
        Kamps to niemiecki milioner.
        de.wikipedia.org/wiki/Nazan_Eckes
        Nazan to jedna z najbardziej znanych moderatorek TV w Niemczech.
        To wyjatki potwierdzajace regule...
        • bywszy1 Re: A Polacy?+ 02.08.13, 23:12
          w Niemczech to wyjatki,czy regula?
          • caesar_pl Re: A Polacy?+ 03.08.13, 09:44
            to wyjatki potwierdzajace regule,ze Turki sie nigdy nie zintegruja...
            W Niemczech ma sie tylko wrazenie,ze Turcy sa szeroko reprezentowani w mediach,polityce,sa wazni..
            99% Turkow to islamska masa,w duzej czesci leniwa,niekulturalna,cwaniata,przemadrzala,halasliwa..calkowicie niedostosowana do integracji.
            www.wprost.pl/ar/212669/Dzieci-imigrantow-szykanuja-niemieckie-dzieci/
            • bywszy1 Re:to co bedzie+ 04.08.13, 14:08

jak ich do UE przyma?
      • g-48 Re: 1ja ja -przepraszam ja sie jakam 03.08.13, 10:06
        Nie wiem czy Helmut byl na tym slubie ale hanolore nie byla i wkrotce popelnila samobojstwo jak twoja tesciowa.
        Dawaj teraz te dwa banany obiore ci je i zmykaj na palme.
        • bywszy1 Re: ja rozumiem,ze poniewaz jest goraco+ 03.08.13, 12:15

to nawet kazdy przecietny idiota zaczyna sie jakac.
          Ale nie musi pan przepraszac.Idiotyzm pana tlumaczy.
          A od mojej tesciowej slazaczki ty,k.tasie,mozesz sie odp.erdolic.
          • g-48 Re:1jajo +0 Przepraszam ale ja...........?! 03.08.13, 22:51
            A od mojej tesciowej slazaczki ty,k.tasie,mozesz sie odp.erdolic.
            Twoja tesciowa jest slazaczka jak ja ruskim generalem.
            No ale spadajac z 10 pietra Seperatora zostales wisiec z inteligencja na poziomie "Skladnicy Harcerskiej" bo na CEPELIe byles za chamski.
            • bywszy1 Re:przapraszajacy idioto+ 04.08.13, 12:48

co w leningradzie Rosjanom zegarki kradl.
              Ciebie,ku.asie,jak do g.wna wsadzic,to i tak krzyczec bedziesz,ze pachnie.
              Kidy ciebie z przepustki letniej w dojczlandzie do psychoszki z powrotem zawezwa?
              Remont letni im sie skonczyl?
          • 5magna Re: ja rozumiem,ze poniewaz jest goraco+ 04.08.13, 00:37
            Jego tesciowa to wszy sprzedaje. B- wszy je produkuje. Na tym upale i w tym smrodzie business mu idzie super....
            • bywszy1 Re: ? 04.08.13, 12:52
              Samojebcu.
              Nu,i po kiego ... pan sie w madra rozmowe sie wpier...?
              Ze pana kopnieta matka poronila,jeszcze nie upowaznia pana do spiewania wtym samym chorze co ten idiota z poza zachodniej granicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka