Dodaj do ulubionych

Zrzutka dla fretka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 16:00
niech mu ktoś obije ryja na odlew i porządnie, mówię porządnie dupsko
rzemieniem posieka!
Obserwuj wątek
    • Gość: Seba Re: Zrzutka dla fretka IP: *.neonet.gliwice.pl 07.08.04, 16:21
      za tym stworzeniem chodzi kilkunastu bezkarkowych agentów mossadu i
      niedopuszczają nikogo nawet z widelcem.To przyjaciel Szarona ale pssstttt:)
      • abstrakt2003 Re: Zrzutka dla fretka 07.08.04, 16:23
        Gdyby Szaron wiedział o istnieniu fredzi to kazałby go pewnie deportować.
        • Gość: z daleka Re: Zrzutka dla fretka IP: *.inter.net.il 07.08.04, 16:24
          dlaczego? i dokad?
          • abstrakt2003 Re: Zrzutka dla fretka 07.08.04, 16:31
            > dlaczego?
            Bo fredzi wstyd mu przynosi
            > i dokąd?
            A to już zależy gdzie Fredzio sobie życzy i kto go przyjąć zechce.
            • Gość: sum Re: Zrzutka dla fretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 16:33
              Madagaskar?
              • abstrakt2003 Re: Zrzutka dla fretka 07.08.04, 16:35
                Źle się kojarzy
                A poza tym fredzio by nie zechciał...
                Madagaskar też!
                • a.adas Chirac moze udowodnic, ze we Francji nie ma 07.08.04, 16:51
                  kłopotów z antysemityzmem i przyjąć pewną liczbę obywateli z izraela...
                  A moze Nowa Zelandia?
                  • abstrakt2003 FRANCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jest to!!!!!!!! 07.08.04, 16:57
                    Tak to miejsce stworzone dla Fredzia! Szybko zapomni o Polsce i Polakach :)
                    Będzie miał przwdziwe problemy na głowie!
                    P.S.
                    Nowa Zeladia!!!????
                    To mały kraj! Szybko by spotka ABE i rozpętali by III wojnę światową!
                    • a.adas Re: FRANCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jest to!!! 07.08.04, 17:04
                      Ale by podszkolił maoryskich partyzantów
                      Albo nowozelandzkich obywateli walczących przeciw brytyjskiemu protektoratowi -
                      co to za niepodległość z Elżbietą jako zwierzchnikiem?
                      Nawet Szarona się wybiera w wyborach :)

Bono Aberacji, słyszałem, ze nowej Zelandii brakuje obywateli, szczególnie
                      europejskiego pochodzenia. To prawda, ze biorą wszystkich, czy fałsz?

adas
        • Gość: rachelka Re: Zrzutka dla fretka IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 16:25
          abstrakt2003 napisał:

> Gdyby Szaron wiedział o istnieniu fredzi to kazałby go pewnie deportować.

raczej zrobilby go swoim doradca
        • abstrakt2003 No pięknie :) 07.08.04, 16:29
          zostałem wzięty w dwa ognie :)
          • Gość: rachelka Re: No pięknie :) IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 16:37
            abstrakt2003 napisał:

> zostałem wzięty w dwa ognie :)

mysle abstrakt,ze dasz sobie spokojnie rade z nasza artyleria:)
            • abstrakt2003 Re: No pięknie :) 07.08.04, 16:42
              Oczywiście!
              Wycofam się na z góry upatrzone pozycje!
              P.S.
              A przy okazji rachelko uważam cię za osobę o mentalności fredzi tylko
              ulokowanej po przeciwnej stronie barykady.
              • Gość: jaja Re: No pięknie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 16:44
                o to to, baba do garów
              • Gość: rachelka Re: No pięknie :) IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 16:47
                abstrakt2003 napisał:

> Oczywiście!
                > Wycofam się na z góry upatrzone pozycje!
                > P.S.
                > A przy okazji rachelko uważam cię za osobę o mentalności fredzi tylko
                > ulokowanej po przeciwnej stronie barykady.

alez nie musisz sie silic na uprzejmosci to niepotrzebne. ja tez wiem kim jestes
                ale nie bede sie wypowiadac o twojej inteligencji. twe posty robia to za mnie .
                tutaj kazdy uwaza sie za strasznego geniusza i znawce spraw ogolnych, nie
                odbijasz od nadludzi w tym wzgledzie.
                • abstrakt2003 Re: No pięknie :) 07.08.04, 16:53
                  miło było z panią po konwersować.
                  Żegnam.
          • Gość: z daleka Re: No pięknie :) IP: *.inter.net.il 07.08.04, 16:55
            Ja tylko spytalem.
            • abstrakt2003 Re: No pięknie :) 07.08.04, 16:58
              A ja (gdzieś tam po drodze) odpowiedziałem.
              • Gość: z daleka Re: No pięknie :) IP: *.inter.net.il 07.08.04, 17:10
                Jasne. Moje przypomnienie, ze tylko spytalem, dotyczylo wziecia w dwa ognie.:)
      • Gość: . To zolnierz Szarona z 67, sam sie przyznal... Ale IP: *.range81-153.btcentralplus.com 07.08.04, 16:24
        wara od fredzia: bawi tu i "filo-" i "antysemitow".
        • Gość: pomysłodawca obić fretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 16:26
          błazna też można ukarać
        • Gość: rachelka Re: To zolnierz Szarona z 67, sam sie przyznal... IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 16:26
          Gość portalu: . napisał(a):

> wara od fredzia: bawi tu i "filo-" i "antysemitow".

kogo bawi tego bawi moze powinien tobie od arabskich alfonsow nawtykac abys sie
          lepiej usmiechal co dzien.
        • abstrakt2003 mnie on nie bawi :( 07.08.04, 16:29

• Gość: pomysłodawca Re: mnie on nie bawi :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 16:31
            o to chodzi, że mnie też, on mnie nie złości, on mnie krzywdzi,
            • Gość: . Biedaczku, rachelka cie utuli.Oddaje cie w babskie IP: *.range81-153.btcentralplus.com 07.08.04, 16:39
              pazurki...
              • Gość: pomysłodawca Re: Biedaczku, rachelka cie utuli.Oddaje cie w ba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 16:41
                mam inne wymagania, inny smak i gusta, rachelka zdecydowanie nie! oj nie, i
                jeszcze raz nie
                • Gość: KOKOSZ widac, ze nigdy Rachelki nie widziales... ;-))) IP: 216.65.64.* 07.08.04, 16:45
                  i nie wiesz, co mowisz, czlowieku...
                  • Gość: pomysłodawca Re: widac, ze nigdy Rachelki nie widziales... ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 16:51
                    nie szkodzi, zanadto wystarczy co czytam, być może być ładna, może też dobrze
                    kurz sprząta, ale rozumek? i taka pi pi pi
                    • Gość: KOKOSZ swoim "rozumkiem" tez by cie zjadla... IP: 216.65.64.* 07.08.04, 16:54
                      • Gość: pomysłodawca czyżby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 17:03
                        to tak jakby fretek miał zjadać ciebie; czujesz dystans, wyższość i pogardę?
                        rachelka to kuchara niestety, kuchara (aż ze cztery historie Polski
                        przeczytała) nb ona jest bliźniaczo podobna do fretka, tak samo się plują i ten
                        sam poziom, ona trochę po babsku grzeczniejsza,
                        • Gość: rachelka Re: czyżby IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 17:09
                          Gość portalu: pomysłodawca napisał(a):

> to tak jakby fretek miał zjadać ciebie; czujesz dystans, wyższość i pogardę?
                          > rachelka to kuchara niestety, kuchara (aż ze cztery historie Polski
                          > przeczytała) nb ona jest bliźniaczo podobna do fretka, tak samo się plują i ten
                          >
                          > sam poziom, ona trochę po babsku grzeczniejsza,

oh widze,ze czarodziej z oz sie odezwal. owszem gotuje czesto jako,ze i jesc
                          musze co pewnie sie tobie nie zdarza. co do poziomu inteligencji to nie jest ona
                          mierzona znajomoscia historii, ktora to mnie nie zabardzo interesuje. jesli to
                          jest twoja definicja inteligencji to musze przyznac,ze chyba sie niedogadamy.
                          moge ci zadac jakies zadanie z chemii,fizyki czy rownan rozniczkowych lub
                          zapytac o inwestycyjne mozliwosci lokowania pieniedzy. jesli mi na to nie
                          odpowiesz to moze ciebie do pralni wyrzucimy, bo nie wiem czy masz czysta
                          bielizne dzisiaj. hmm. milego nadawania bo musze zaczac gotowac i sprzatac.
                          • Gość: pomysłodawca Re: czyżby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 17:14
                            tak moja ojczyzna to historia i literatura, ale dawaj tylko szybko fizykę,
                            chemię, czy coś tam jeszcze, spróbuję
                            • Gość: rachelka Re: czyżby IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 17:37

> tak moja ojczyzna to historia i literatura, ale dawaj tylko szybko fizykę,
                              > chemię, czy coś tam jeszcze, spróbuję

czyli jestes typowym humanista uwazajacym sie za kogos lepszego bo czytasz rozne
                              ksiazki historyczne i znasz daty. kolego istnieje wiele roznych dzidzin nauki a
                              ludzie,ktorzy sie nimi zajmuja nie musza znac historii. co do gotowania i
                              sprzatania to chyba wszyscy, niezaleznie od tego kim jestesmy, powinnismy to robic.
                              Dobra bo musze uciekac. oto zadanie z fizyki na poziomie szkoly licealnej
                              (dawnej), teraz wyzszej. jak wroce za pare godzin to sprawdze odpowiedz.

Rowek plyty gramofonowej(stary tekst) w poblizu brzegu ma promien krzywizny
                              0,12m. na rowku tym jest zapisany dzwiek o czestotliwosci 600Hz. plyta wykonuje
                              33 1/3 obrotu na minute. jakiej dlugosci "fala" jest wyzezbiona na rowku?

jaka bedzie czestotliwosc dzwieku zapisanego na plycie jesli obracac sie bedzie
                              45 razy na minute?

zadalabym ci jakas calke ,ale na tym komputerze to niemozliwe.
                              pozdr. czyscioszku
                              • Gość: pomysłodawca Re: czyżby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 17:46
                                nie wiem psze pani, ale myślę, że należy obliczyć prędkość liniową igły, a
                                potem częstotliwość jej drgań, a jak się zna częstotliwośc to tak jakby się
                                znało długośc fali, a przy 45 obrotach, trzeba zmienić daną z 33 obrotów na 45,
                                a czy to będzie częstotliwość czy długość fali to już nie ma znaczenia, ale nie
                                wiem czy mam rację,pewnie nie...
                                • Gość: rachelka Re: czyżby IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 17:54

> nie wiem psze pani, ale myślę, że należy obliczyć prędkość liniową igły, a
                                  > potem częstotliwość jej drgań, a jak się zna częstotliwośc to tak jakby się
                                  > znało długośc fali, a przy 45 obrotach, trzeba zmienić daną z 33 obrotów na 45,
                                  >
                                  > a czy to będzie częstotliwość czy długość fali to już nie ma znaczenia, ale nie
                                  >
                                  > wiem czy mam rację,pewnie nie...

prawie dobrze ale to nie jest konkretna odpowiedz. chce liczbe psze pana.
                                  • abstrakt2003 rachelka odpowiedz mi szczerze 07.08.04, 17:59
                                    Czy ty nie uczysz fizyki w szkole średniej?
                                    Człowiek ci udzieli właściwej odpowiedzi a ty go o rachunki męczysz?
                                    • Gość: pomysłodawca Re: rachelka odpowiedz mi szczerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 18:03
                                      sama widzisz mogę policzyć: ale po co? nie liczy się to ta liczba ale metoda,
                                      teraz chemia proszę!
                                      • Gość: KOKOSZ CHEMIA!!! ;-)) IP: 216.65.64.* 07.08.04, 18:28
                                        Przeksztalcenie kationow cyklopropylowych w kationy allilowe uwazane jest za
                                        przyklad reakcji elektrocyklicznej.

Q: Co mozna przewidziec i dlaczego w zwiazku z wzajemnym przeksztalceniem
                                        kationow pentadienylowych i cyklopentenylowych?

Czas 5 min.
                                        • Gość: . Ty kokoszka jaja znosić a nie chemią się zajmować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 18:36
                                          Trafiło się ślepej kurze ziarno i mądrę udaje!
                                          • Gość: KOKOSZ no i co, pacanie...:-))))))))))))))))))))))) IP: 216.65.64.* 07.08.04, 18:41
                                            yntelygencie...
                                          • Gość: rachelka Re: Ty kokoszka jaja znosić a nie chemią się zajm IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 18:42

> Trafiło się ślepej kurze ziarno i mądrę udaje!

to nie jest odpowiedz na pytanie. najwyzej powiedz,ze nie znasz chemii a nie
                                            udawaj madrego przez paplanie rzeczy nie na temat.
                                        • abstrakt2003 KOKOSZ! Do tablicy! 07.08.04, 18:47
                                          Teraz z mojej działki!
                                          GEOLOGIA!
                                          Dlaczego lessy sprawiają tyle kłopotu w budownictwie?
                                          Jakie ich specyficzne właściwości o tym decudują?
                                          Czas 5 min.
                                          • Gość: KOKOSZ masz na mysli pytko zalegajace wody gruntowe? IP: 216.65.64.* 07.08.04, 18:53
                                            • abstrakt2003 PUDŁO 07.08.04, 18:56
                                              Ma to pośredni związek z wodą ale chodzi o ich specyficzne własności fizyczne
                                              (można by rzec "materiałowe") wynikające z ich budowy.
                                              • Gość: KOKOSZ innymi slowy, ich latwa erozja i degradacja... IP: 216.65.64.* 07.08.04, 19:02
                                                No coz, nie twierdze, ze jestem geologiem!!!
                                                Kazdy z nas w czyms sie specjalizuje, a spor ten dotyczy humanistow. Nie
                                                geologow... ;-)))
                                                • abstrakt2003 To też nie to... 07.08.04, 19:10
                                                  nie w tym przypadku.
                                                  P.S.
                                                  Degradacja? Tego pojęcia w geologii inżynierskiej sie nie używa. W ochronie
                                                  środowiska i owszem! Ale to nie moja działka.
                                                  • Gość: KOKOSZ wiec sam widzisz... IP: 216.65.64.* 07.08.04, 19:12
                                                    Pozdr,
                                                    K
                                            • abstrakt2003 Dobra odpowiem sam. 07.08.04, 19:06
                                              Lessy są gruntami zapadowymi (ze względu na dużą porowatość i specyficzne
                                              ułożenie czastek gruntu). Przy wzroście wilgotności może dojść do gwałtownego,
                                              zapadowego osiadania gruntu (był budynek i za chwilę go nie ma).
                                              Ze znaczną porowartością jest tez związany inny problem. A mianowicie w leesach
                                              wystepuje duży wznios kapilarny wody (przeciętnie 1-3m ale notowanto i 12m)
                                              Co znacznie utrudnia określenie położenia zwieciadła wód grutowych (a to jest
                                              bardzo istotne dla budowlańców)
                                              To tyle.
                                          • Gość: rachelka Re: KOKOSZ! Do tablicy! IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 19:05
                                            abstrakt2003 napisał:

> Teraz z mojej działki!
                                            > GEOLOGIA!
                                            > Dlaczego lessy sprawiają tyle kłopotu w budownictwie?
                                            > Jakie ich specyficzne właściwości o tym decudują?
                                            > ***
                                            > Czas 5 min.

ok z nauk ktore pobralam dawno temu w carskich czasach wynika ,ze:

less jest skala osadowa nalezaca do grup skal okruchowych. sklada sie z ziaren
                                            kwarcu,weglanu wapnia,mineralow ilastych etc. zawiera rowniez mike,wodorotlenki
                                            zelaza i glinu. less jest skala miekka,porowata o zolto kremowej barwie.
                                            obecnosc lessow powoduje,ze pojawienie sie wody jest niepozadane (deszcze,woda
                                            podskorna) poniewaz materialy budowlane podlegaja korozji jak rowniez narusza
                                            sie strefa nosna podloza.
                                            to tak w skrocie bo musze isc i gotowac cus nie mowiac juz o cwiczeniach
                                            fizycznych ot dla ciala.
                                        • Gość: pomysłodawca Re: CHEMIA!!! ;-(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 20:21
                                          pas! Za trudne, za przemysłowe, za mało w tym piękna, kationy, aniony
                                          cyklocośtam, brr
                                          45 sek!
                                    • Gość: rachelka Re: rachelka odpowiedz mi szczerze IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 18:40
                                      abstrakt2003 napisał:

> Czy ty nie uczysz fizyki w szkole średniej?
                                      > Człowiek ci udzieli właściwej odpowiedzi a ty go o rachunki męczysz?

no i tu sie rozlozyles. w przeciwienstwie do humanistycznych nauk gdzie wszystko
                                      zalezy od interpretacji czytajacego, w naukach scislych albo dasz wlasciwa
                                      odpowiedz, albo nie. nie mozna lac wody,pisac o d..maryni lub powiedziec jak do
                                      tego dojsc. odpowiedz nie byla ani na temat ani dobra.
                                      ps. nie mam nic wspolnego z chemia czy fizyka lub nauczaniem tych przedmiotow w
                                      szkole sredniej. poprostu dobrze znam wiele nauk scislych jako,ze sa mi do
                                      roznych rzeczy potrzebne.
                                      ps. nie wiem czemu jeszcze ze mna dyskutujesz przeciesz jakos poprzednio cie
                                      nudzilam,przeciez nie zajmuje sie historia i jestem na tym samym poziomie co fredek.
                                      • abstrakt2003 rachelka ręce mi opadają 07.08.04, 18:44
                                        gdy czytam tak absurdalne wywody.
                                        Rzeczywiście nie ma sensu z tobą rozwiać.
                                        P.S.
                                        Masz szczęście że tu fizycy nie zaglądają.
                                        • Gość: rachelka Re: rachelka ręce mi opadają IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 18:52
                                          abstrakt2003 napisał:

> gdy czytam tak absurdalne wywody.
                                          > Rzeczywiście nie ma sensu z tobą rozwiać.
                                          > P.S.
                                          > Masz szczęście że tu fizycy nie zaglądają.

dlaczego mam szczescie ja znam odpowiedz i spora czesc fizyki. spytaj eterki ona
                                          tez nie na temat pisze moze ci podpowie.
                                          nie wiem dlaczego absurdem nazywasz danie konkretnej odpowiedzi w formie liczby
                                          na zadane pytanie. to jest odpowiedz na zadanie z fizyki. jak ktos zna metode
                                          jak do czegos dojsc to i zna konkretna odpowiedz na zadane pytanie.proste nie.
                        • Gość: KOKOSZ mam wiecej szacunku dla umyslow scislych, IP: 216.65.64.* 07.08.04, 17:41
                          co to niekoniecznie musza pieknie wode polewac, ale, za to, potrafia tworzyc
                          rzeczy, ktorych humanisci nigdy nie byliby w stanmie objac swoimi zlotoustmi
                          rozumkami...
                          • Gość: pomysłodawca Re: mam wiecej szacunku dla umyslow scislych, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 17:47
                            o gustach się nie dyskutuje
                            • Gość: KOKOSZ szacunek z gustami nie ma nic wspolnego... :-(( IP: 216.65.64.* 07.08.04, 18:14
                          • Gość: rachelka Re: mam wiecej szacunku dla umyslow scislych, IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 17:52
                            Gość portalu: KOKOSZ napisał(a):

> co to niekoniecznie musza pieknie wode polewac, ale, za to, potrafia tworzyc
                            > rzeczy, ktorych humanisci nigdy nie byliby w stanmie objac swoimi zlotoustmi
                            > rozumkami...

ja lubie jednych i drugich bo wlasnie roznorodnosc jest ludzkosci potrzebna. nie
                            mozemy samych chlebem i woda zyc, jak rowniez nie mozemy tylko rozwiazywac zadan
                            lub czytac ksiazek o przeszlosci. zalozylam dzis watek o definicji inteligencji
                            i madrosci. jak dotad nie otrzymalam ani jednej konkretnej odpowiedzi. humanisci
                            mnie zawiedli musze powiedziec. tak proste pytanie i pozostanie bez odpowiedzi.
                            • Gość: złośliwy Re: mam wiecej szacunku dla umyslow scislych, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 18:00
                              no no bo się zapędzisz w ślepą uliczkę z tą różnorodnością, definicję masz od
                              dawna, bądź bystrzejsza, teraz KOkosz głaszcz panią po zbitym nosku,
                              • Gość: rachelka Re: mam wiecej szacunku dla umyslow scislych, IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 18:46
                                Gość portalu: złośliwy napisał(a):

> no no bo się zapędzisz w ślepą uliczkę z tą różnorodnością, definicję masz od
                                > dawna, bądź bystrzejsza, teraz KOkosz głaszcz panią po zbitym nosku,

jesli na wszystkie argumenty forumowe jedynie co tobie pozostalo do argumentacji
                                to podteksty o inteligencji to zapraszam na moj watek o jej definicji. moze
                                najpierw zaczniemy od definicji inteligencji a potem bedziemy sie lzyli o jej
                                braku. w slepa uliczke to raczej zlosliwi sie zapedzaja bo brak im atutow do
                                dyskusji, jedynie puste slowa i te same epitety powtarzajace sie w kazdym watku.
                            • Gość: KOKOSZ gdzie??? IP: 216.65.64.* 07.08.04, 18:12
              • Gość: rachelka Re: Biedaczku, rachelka cie utuli.Oddaje cie w ba IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 16:43
                nie wiem kogo mam wytulic zadalam ci powazne pytanie. czy lubisz byc wyzwany od
                arabskich alfosow,moze mi odpowiesz? ja jestem wyzywana od arabskich szmat
                codzien przez tych,ktorych popierasz to zajmij stanowisko a nie wtulaj ogon pod
                nogi. for once be a man if only you can.
                • Gość: . Ja jestem rasistowsko konsekwentny, rachelko. I IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.08.04, 16:50
                  z dwojga zlego wole Semitow od Tory, nizli Koranu.
                  • Gość: . Z chlopakami (kokosz,milus) nie takie rzeczy sobie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.08.04, 16:52
                    mowilismy - czy ty nie potrafisz bawic sie konwencja sporow w necie?
                  • Gość: KOKOSZ i czym to uzasadniasz? IP: 216.65.64.* 07.08.04, 16:52
                    • Gość: . Wiedza, jak widelec w reku trzymac... I filizanke. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.08.04, 17:01
                      Wybacz, ale my tu na codzien jestesmy zmuszeni zyc z obiema minority... Nb.
                      nasi Zydzi naleza w 90% do Synagogi Reformowanej (nie pytaj co to - nie wiem,
                      moze dana dopowie), a nasi wyznawcy Koranu tak sie przestawiaja na wahabityzm i
                      czynne wspieranie Al Kaidy, ze meczety-arsenaly trzeba im w Londynie zamykac. I
                      nie mow, kokosz, ze to nasza wina, gdy "obywatele brytyjscy" pala na ulicach
                      Union Jack...
                      • Gość: KOKOSZ malpe tez mozna nauczyc, jak trzymac widelec... IP: 216.65.64.* 07.08.04, 17:15
                        Roznice, jakie opisales, nie wynikaja z ich roznej mentalnosci, a sa powodowane
                        jedynie odmiennym statusem materialnym.
                        Przeczytaj, prosze, ponizej przytoczony tekst (esej znanego amerykanskiego
                        konserwatysty, z wyksztalcenia - szekspirologa) i raz jeszcze zastanow sie nad
                        moim pytaniem...

www.sobran.com/columns/2003/031209.shtml
                        The War We Are In, by Joseph Sobran:

As the United States gets more deeply embroiled in the Middle Eastern conflict
                        between Jews and Muslims, Americans would do well to acquaint themselves with
                        the rival religions of Judaism and Islam.

Much of what follows is drawn from a small book called Inside Islam: A Guide
                        for Catholics, by Daniel Ali and Robert Spencer, which in turn draws on the
                        Koran and other Islamic sources. Mr. Ali himself is a scholarly Iraqi Kurd who
                        converted from Islam to Catholicism.

To a Christian, especially a Catholic schooled in the Thomist tradition, the
                        most startling thing about Islam is its conception of Allah. According to
                        Muslim teaching, Allah is not only all-powerful, but free even to contradict
                        himself and the laws of logic; man, on the other hand, has no free will. If he
                        wished, Allah could reverse his own moral commands and bless murder and
                        adultery, though he chooses not to. (He could also mandate same-sex marriage if
                        he chose. His omnipotence is comparable only to that of an American court; and
                        to the Western Christian he appears nearly as arbitrary.)

Islam accepts parts of the Hebrew and Christian scriptures, but it radically
                        changes their significance. It reveres Jesus as a great prophet (and Mary as
                        his virgin mother), but denies his divinity. Indeed it regards the Trinity as a
                        blasphemous doctrine; belief in it is a form of polytheism, worthy of
                        damnation. Allah is not “the Father,” and he has no son. Muhammad himself was
                        only a man and a prophet, claiming no divine nature for himself. The Koran
                        denies that Jesus was crucified or actually died.

If Christians are damned, so are Jews, whom the Koran calls “sons of pigs and
                        monkeys.” Muhammad himself, a warrior as well as a prophet, ordered the
                        assassination of numerous Jewish leaders and rejoiced at the killing of a
                        Jewish woman who had mocked him in indecent verses. Only Muslims can be saved.

Another small book, Jewish History, Jewish Religion, by the late Israel Shahak,
                        illuminates the influence of Talmudic Judaism on the state of Israel. According
                        to Shahak, the Talmud and associated traditional teachings “inculcate an
                        attitude of scorn and hatred toward gentiles,” especially Christians. One
                        ancient prayer beseeches, “[May] all the Christians perish instantly.”

The Talmudic literature is more concerned with ritual and practice than with
                        theology as Christians understand it. Still, it’s imbued with what Shahak
                        calls “a very deep hatred towards Christianity.” “According to the Talmud,” he
                        writes, “Jesus was executed by a proper rabbinical court for idolatry, inciting
                        other Jews to idolatry, and contempt for rabbinical authority.” Other Jewish
                        sources accuse him of sorcery and assert that he was damned to hell, where he
                        suffers in boiling excrement; also that he was a “bastard,” his mother
                        having “played the harlot” with Roman soldiers and conceived him, uncleanly,
                        during menstruation.

Beyond such graphic specifics, Shahak quotes many Talmudic passages forbidding
                        Jews to save the lives of gentiles (except under unusual circumstances),
                        forbidding the sale of land to gentiles, forbidding the drinking of wine
                        handled by gentiles, forbidding Jews to praise gentiles, forbidding gentiles to
                        testify in rabbinical courts, and so on. The pious Jew is directed to spit
                        (ideally, three times) when passing a gentile cemetery, or when seeing a
                        crucifix.

In Judaism, adultery is among the gravest of sins. Adultery by a married Jewish
                        woman is a capital offense for both parties. But a Jewish man may copulate with
                        any gentile woman, married or not, with impunity, since gentiles are
                        presumed “utterly promiscuous,” like beasts. Thus “the concept of adultery does
                        not apply to intercourse between a Jewish man and a gentile woman.”

And murder? “A gentile murderer who happens to be under Jewish jurisdiction
                        must be executed whether the victim was Jewish or not. However, if the victim
                        was gentile and the murderer converts to Judaism, he is not punished.”

Neither the state of Israel nor most Arab states adhere rigorously to Judaic
                        and Islamic law. But these examples are enough to suggest how alien their
                        cultures are to Christian and Western modes of thinking. They conceive the
                        world in entirely different ways, and it’s the most naive folly to imagine that
                        we pragmatic Americans can settle their metaphysical enmities by imposing the
                        machinery of what we call “democracy.”

• Gość: . Wejdz na liste najbogatszych w UK: sami Muslimi. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.08.04, 17:52
                          I gdzie ty te roznice statusu materialnego widzisz? Jeden Rothschild wiosny nie
                          czyni...
                          Nb. a czy nastepnym tekstem beda dziela jezykoznawcy Chomsky'ego?
                          • Gość: KOKOSZ wiesz, ze nie najbogatszych mam tu na mysli... IP: 216.65.64.* 07.08.04, 18:11
                            Soja droga, czy ten najbogatszy muzulmanin (niedoszly tesc Spencerow?) tez ma
                            problemy ze sztuccami?
                            Wiesz, ze nie o elitch finansowych tutaj pisze... Przecietny zyd z UK, jest w
                            duzo lepszej sytuacji finansowej, niz muzulmanin.

Czy uwaznie przeczytales tekst Sobrana, ktory nie ma nic wspolnego z lewactwem
                            Chomskiego?
                  • Gość: rachelka Re: Ja jestem rasistowsko konsekwentny, rachelko. IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 16:59

> z dwojga zlego wole Semitow od Tory, nizli Koranu.

i znowu nie odpowiedziales na pytanie. jak na profa jestes bardzo sliski. nie
                    wazne kogo wolisz odpowiedz na pytanie.
          • Gość: . Mnie dzisiaj szczerze ubawil - masz toto: IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.08.04, 16:47
            • Re: Izrael i jego polityka a wnioski z holokaustu
            fredzio54 07.08.2004 14:30 odpowiedz na list

Polacy dlaczego wybudowaliscie Klasztor Karmelitow w Auschwitz
            tez supermarket i chcecie tam wybudowac
            Disneyland Polski na nasze cmentarzy jaka bezczelnosc

• Fredziu, glupi argument. Z serii: "A w Ameryce IP: *.range81-
            153.btcentralplus.com
            Gość: . 07.08.2004 14:36 odpowiedz na list

Murzynow bija". Wysil sie troche i pomysl!

• Re: Fredziu, glupi argument. Z serii: "A w Ameryc
            fredzio54 07.08.2004 14:37 odpowiedz na list

> Murzynow bija". Wysil sie troche i pomysl!

murzyny bija bialych w ameryce
            • Gość: rachelka Re: Mnie dzisiaj szczerze ubawil - masz toto: IP: *.twcny.rr.com 07.08.04, 16:49
              nie odpowiadasz na pytanie a cytaty sa rozne w zaleznosci od watku
              • Gość: suraester Re: Mnie dzisiaj szczerze ubawil - masz toto: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 18:35
                rachelka, hidżab znowu ci się zsunął, podciągnij bo własnej durnoty nie
                postrzegasz bismillah:))))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka