Dodaj do ulubionych

Putin wśród jewrokołchoźników

28.01.14, 19:18
Tuż przed przylotem Putina Eu wytoczyła ciężkie armaty, by pokazać, kto tu rządzi i kto jest prawdziwą potęgą:
najpierw jewrokołchoźniki powiedziały z góry, że Putin nie dostanie kolacji (skrócono wizytę) a tuż przed wizytą mądrale wypusciły swoją BMR - goły FEMEN. Myślę, że Putin musiał się wystraszyć i najpóźniej teraz wreszcie zrozumiał, jak mądra i mocara jest Unia:-).

Później było jeszcze weselej. EU zarzucająca Rosji, że pieniędźmi kupiła sobie Ukrainę, trzęsie teraz tyłkiem ze strachu, co będzie, jeśli Putin nie da kasy... Lękliwie więc pytano, czy Kreml dalej będzie wspierał finansowo Ukrainę, jeśli do władzy dojdzie opozycja.
To dopiero cyrk.

Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 19:22
      Putin musiał się wystraszyć i najpóźniej teraz wreszcie zrozumiał, jak mądra i mocarna jest Unia:-).
      • polski_francuz Wszystko jasne? 28.01.14, 19:32
        Zydoeuropa jest be, Putin jest wspaniaaaly!

Pytanie tylko, czemu sie do Rosji nie przeprowadzisz?

PF
        • eva15 Wszystko jasne? Jasne, jesteś dyletantem 28.01.14, 19:35
          Owszem, jasne. jesteś dyletantem na poziomie tego durnia skipera, obecnie busząjącego pod nazwą des4.
          "Jewro " pochodzi od "Jewropa", nie od "Jewrej", bystrzaku nieszczęśliwy.
          • polski_francuz Avanti diletanti 28.01.14, 20:00
            Jak sie miewa partia piratow? Jakas Polka sie ponoc zalapala na prezydentke o ile pamietam...

PF
            • eva15 Re: Avanti diletanti 28.01.14, 20:10
              Owszem, Polka. Nie chcę być złośliwa, ale partia upada... Takie są fakty. Inna rzecz, że upadała już i wcześniej.
        • pimpus18 Re: Wszystko jasne? 28.01.14, 19:40
          We Francji wszyscy tak myślą, jak Pan?
          • mara571 Re: Wszystko jasne? 28.01.14, 19:42
            a w Niemczech wszyscy jak ty?
            • pimpus18 Re: Wszystko jasne? 28.01.14, 19:47
              Czy ja to kiedyś napisałem.

I nie proponuję przeprowadzki na Madagaskar.

Za tępa jesteś, żeby ze mną rozmawiać.
              • mara571 Hochmut vor dem Fall 28.01.14, 20:07

• des4 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 19:23
      "jewrokołchoźniki"? czy pogardliwe przezwisko to ma od razu na początku wątku zdyskredytować przedstawicieli UE? i dlaczego to nawiązanie do Żydów? to jakiś kod?

cóż, równie dobrze można napisać, że satrapa z trzeciego świata przyjechał do Brukseli jak wielu makumbów przed nim ...
      • pimpus18 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 19:42
        Zdzielił cię ktoś kiedy brudną szmatą w pysk, że taki wrażliwy się stał?
        • des4 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 20:55
          napisz coś więcej co się czuje po otrzymaniu w ryja, zawsze chętnie słucham ekpsertów w temacie :)))
    • wojciech.2349 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 19:23
      Effciu,
      relacje między UE, a Rosją zaczynają być chłodne.
      Mam wrażenie, że lepiej byłoby gdyby to spotkanie
      nie doszło do skutku.

Nie ma o czym gadać.
      • eva15 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 19:26
        Unia ma teraz stracha - co zrobi na Ukrainie bez rosyjskiej kasy z tysiącami rozwścieczonych, głodnych banderowców? Wyśle wszystkich do Polski?
        • wojciech.2349 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 19:31
          eva15 napisała:
          > Unia ma teraz stracha - co zrobi na Ukrainie bez rosyjskiej kasy z tysiącami ro
          > zwścieczonych, głodnych banderowców? Wyśle wszystkich do Polski?
          ---------------
          Effciu,
          Rosja walczy o kolonię, z której w czasie chudych lat
          będzie wysysała soki. Gra jest jasna.
          A starej UE to zwisa.

Nie podniecaj się zbytnia.

PS. Szkoda młodych Ukraińców, którzy patrzą na to
          z goryczą.
      • pimpus18 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 19:44
        Pan ma stale jakieś, złe wrażenia.

A ja mam dobre.
        • wojciech.2349 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 19:45
          pimpus18 napisał:
          > Pan ma stale jakieś, złe wrażenia.
          >
          > A ja mam dobre.
          ------------------
          Dobrze Pimpek,
          że różnimy się w poglądach.
          Zmartwię się jak będziemy zgodni w opiniach.
          • pimpus18 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 19:52
            Czy musisz o tych pańskich lękach i przemyśleniach nas tu na birząco informować?
      • yurek11111 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 23:55
        Relacje zaczynaja byc chlodne i glodne...
        Nie dziwi ze normalni ludzie nie chca z zurawiami biesiadowac...
        Czasy Silvio i bunga-bunga nie wroca....

re: relacje między UE, a Rosją zaczynają być chłodne.
    • eva15 Strach blady padł na EU 28.01.14, 19:44
      FAZ już się trzęsie ze strachu, co będzie, jeśli opozycja, jak pisze, "mniej lub bardziej przemocą" przejmie władzę. Dopiero się narobi! FAZ podejrzewa, że na fali zwycięstwa nowe władze nie tylko podpiszą asocjację ale i zażądają natychmiastowego członkowstwa!

www.faz.net/aktuell/politik/ausland/ukraine-keine-abkuerzung-auf-dem-weg-zur-demokratie-12774241.html

Zgroza powiała po salonach EU, która przestraszyła się własnej odwagi. Może jewrokołchoźnikom zaczynają śnić się po nocach wściekli banderowcy wkraczający do Brukseli z kijami bejsbolowymi i koktajlami Mołotowa w celu tzw. pokojowych prounijnych demonstracji, które tak pododobały się EU w Kijowie:-))))
      • wojciech.2349 Effciu napisz to po polsku 28.01.14, 19:46
        nie czaję bazy.
      • pimpus18 Re: Strach blady padł na EU 28.01.14, 19:50
        Może wtedy obłożą Ukrainę sankcjami?
        • eva15 Re: Strach blady padł na EU 28.01.14, 19:56
          Wtedy to ich Ukraina obłoży pięściami i koktajlami przyjaźni!
          • pimpus18 Re: Strach blady padł na EU 28.01.14, 20:22
            Byłoby wesoło zobaczyć ten majdan w Brukseli i ułyszeć te nawoływania do zrozumienia, spokoju i dyskusji.

W Przciwnym razie jankesi obłożyliby eurokołchoz sankcjami.
            • eva15 Re: Strach blady padł na EU 28.01.14, 20:32
              pimpus18 napisał:

> Byłoby wesoło zobaczyć ten majdan w Brukseli i ułyszeć te nawoływania do zrozum
              > ienia, spokoju i dyskusji.
              > W Przciwnym razie jankesi obłożyliby eurokołchoz sankcjami.

:-)))))))))))))))))
    • mara571 dopuszczenie do kolejnego zalosnego spektaklu 28.01.14, 19:45
      tych idiotek to po prostu glupota.
      Wywalilabym szefa ochrony KE.
      • igor_uk A czym zawinil szef ochrony? 28.01.14, 19:51
        ochrona zastosowala sie do polecen.
        Mara,czy na prawde myslisz,ze ci idiotki dzialaja na wlasna reke?
        • mara571 Re: A czym zawinil szef ochrony? 28.01.14, 20:35
          Igor sa pewne granice.
          I nie sadze, zeby wszyscy czlonkowie Rady Europy byli zachwyceni.
          Jak zapewne wiesz, medialnie takie numery powtarzane czesto szybko sie nudza.
      • eva15 Re: dopuszczenie do kolejnego zalosnego spektaklu 28.01.14, 19:52
        Niby usunęli te idiotki zanim pojawił się Putin, ale wcześniej pozwolili im bodaj przez godzinę robić cyrk.
        Rzeczywiście żałosne.
    • igor_uk Jewroswoloczy zostawili Putina bez kolacji ? 28.01.14, 19:49
      Widac postanowili zaoszczedzic,zeby wyciagnac Ukraine z bagna.
      • eva15 Re: Jewroswoloczy zostawili Putina bez kolacji ? 28.01.14, 19:55
        Bez kolacji! Chcieli pokazać, co potrafia. Mam nadzieję, że Putin przywiózł swoje kanapki i termos kawą/herbatą, może się nawet z nimi podzielił?
    • wojciech.2349 o czym ten szczyt był? 28.01.14, 19:51
      Nie wiem, bo nie widziałem jakichś info
      w polskiej prasie.
      • eva15 o czym ten szczyt był? O kasie Putina! 28.01.14, 19:58
        Jewrokołchoźniki pytały, czy Putin da im kasę na szarogęszenie się na Ukrainie?
        • wojciech.2349 Re: o czym ten szczyt był? O kasie Putina! 28.01.14, 20:00
          Effciu,
          nie ma nic o szczycie na 1 stronach w WP i Interii.

Z forum dowiaduję się, że takie zdarzenie ma
          miejsce.
          • eva15 Re: o czym ten szczyt był? O kasie Putina! 28.01.14, 20:08
            A w głównym dzienniku niemieckim (ARD) to najważniejsza wiadomość z całego spotkania.

Ne dziwię się Niemcom, przecież to na nich spadłaby konieczność utrzymywania Ukrainy. Polacy i Pribałtyka mówiliby dumnie - to my Unia wspieramy Ukrainę:-)))).
            Woidać Berlin nie chce nikogo wbijać w dumę.
            • wojciech.2349 Re: o czym ten szczyt był? O kasie Putina! 28.01.14, 20:16
              Effciu,
              w obu wymienionych przeze mnie portalach info
              o tym nie ma. Info nr 1 jest o o.Rydzyku.
    • eva15 Powstaje komisja Rosja -EU ds. Ukrainy 28.01.14, 20:16
      No proszę... EU, niedawno jeszcze z dumą odrzucająca rozmowy z Rosją o Ukrainie, teraz szybciutko godzi się na wspólną rosyjsko-unijną grupę roboczą do spraw Ukrainy.

Gdy chodzi o miliardy, szybko wraca rozum i realizm polityczny.
      • wojciech.2349 Re: Powstaje komisja Rosja -EU ds. Ukrainy 28.01.14, 20:20
        eva15 napisała:
        > Gdy chodzi o miliardy, szybko wraca rozum i realizm polityczny.
        ---------------
        Effciu,
        Rosja miliardy to kradnie, a nie daje.
        Zobacz jak Rosja kradnie majątek Białorusi.
        • eva15 Całkiem rozsądny artykuł w Spieglu 28.01.14, 20:30
          Już nawet redaktorek ze Spiegla pojął, kto tu kogo trzyma za cojones i pisze, że januk zrobiwszy szereg ustąpstw zapędził opozycję do narożnika i tam trzyma ją, no wiadomo za co. Tak mocno, że opozycja śpiewa cienkim głosikiem i to w sposób mało zgrany.

Präsident Janukowitsch, so berichtet es Tjagnibok, habe den drei Oppositionsführern höhnisch gesagt: "Ihr habt mich dafür kritisiert, dass ich die Annäherung an die EU unterlaufen habe. Ich bitte euch: Wenn ihr den Premier stellt, könnt ihr den Euro-Kurs doch durchsetzen! Warum zögert ihr?" Das heißt, Janukowitsch würde sogar einen Kurswechsel hinnehmen. Wohl wissend, dass Laien-Politiker wie Vitali Klitschko oder Tjagnibok nicht das Rezept finden würden, die Ukraine schnellstmöglich aus der Krise zu führen. Die soziale Lage wird sich weiter verschärfen, so mag er denken, die wachsende Unzufriedenheit die Oppositionsregierung dann hinwegfegen.

www.spiegel.de/politik/ausland/proteste-in-kiew-machtkampf-in-der-ukraine-a-946018.html

Z litości bystrzakom przetłumaczę na skróty:

Jak podaje Tiahnybok prez. Janukowicz obwieścił ironicznie przywódcom opozycji:
          krytykowaliście mnie za to, że storpedowałem zbliżenie z EU. Proszę was: gdy wystawicie premiera, możecie przeprowadzić swój kurs! Czemu się wahacie?"
          . Czyli Januk poprze kurs proeruropejski opozycji i dyletanci się na tym wyłożą i wylecą na pysk. Tym razem na amen!
          • eva15 Re: Całkiem rozsądny artykuł w Spieglu 28.01.14, 20:33
            To nie było do wojtusia tylko do wszystkich. Drzewko mi się pomerdało.
        • eva15 Tusk też się boi, że Rosja może cofnąć kasę 28.01.14, 20:44
          I mocno liczy na to, że tego nie zrobi! Tusk daje właśnie baaardzo ostrożny i wyważony wywiad.
    • brat_ramzesa Putin jest normalnym czlowiekiem wiec ma w pizdzie 28.01.14, 20:34
      zdanie jakis zboczonych idiotow
      • wojciech.2349 Re: Putin jest normalnym czlowiekiem wiec ma w pi 28.01.14, 20:40
        brat_ramzesa napisał:
        > zdanie jakis zboczonych idiotow
        --------------
        Putin jest normalnym kgbistą.
        Na to się mogę zgodzić.
        • eva15 Czemu trójca nie wyłazi ma Majdan i nie informuje 28.01.14, 20:49
          Czemu trójca już nie wyłazi ma Majdan i nie informuje, jak zawsze dotąd, o przebiegu rozmów?
          Od wczoraj cisza, czyżby skończył się dialog z "wyborcami"?
          :-)))

I znów wykorzystano i olano zwykłych ludzi....
          • igor_uk A z czym maja isc do ludzi? 28.01.14, 21:00
            Nawet gadajace glowe w TVN 24 zaczeli dostrzegac to,co my z Toba wiezieli od razu,Januk ich wszystkich ogral.
      • eva15 Re: Putin jest normalnym czlowiekiem wiec ma w pi 28.01.14, 20:41
        Putin ich tak skutecznie załatwił, że aż przykro patrzeć na ten cyrk mądrych inaczej. Stracha dostali, ile wlezie. Z zemsty za kolejne upokorzenie nie dali kolacji i po raz kolejny wystawili gołe cycki. To już zupełnie żałosne.
        • wojciech.2349 Re: Putin jest normalnym czlowiekiem wiec ma w pi 28.01.14, 20:42
          eva15 napisała:
          > Putin ich tak skutecznie załatwił...
          ---------------
          Ja nie wiem o czym mówił.
          Przestraszyli się?
        • brat_ramzesa Re: Putin jest normalnym czlowiekiem wiec ma w pi 28.01.14, 20:52
          czasem byc lepiej zalosym niz sprzedajna dziwna na pchlim bazarze
      • kylax1 Imputujesz, że Putin nie lubi piersi? 28.01.14, 20:56
        Innymi słowy potwierdzasz moje info, że Putin jest gejem?
    • kylax1 Na świecie jest trzech liczących się graczy. 28.01.14, 20:41
      1. Prezydent USA
      2. Prezydent Chin
      3. Kanclerz Niemiec

Cała reszta to druga liga.
    • lubat Re: Strach blady padł na EU 28.01.14, 20:56
      eva15 napisała:

> FAZ już się trzęsie ze strachu, co będzie, jeśli opozycja, jak pisze, "mniej lu
      > b bardziej przemocą" przejmie władzę. Dopiero się narobi! FAZ podejrzewa, że na
      > fali zwycięstwa nowe władze nie tylko podpiszą asocjację ale i zażądają nat
      > ychmiastowego członkowstwa!

Może to nawet nie strach, tylko pewnie nawet na Zachodzie dociera do niektórych, z jaką to "demokratyczną" opozycją mają do czynienia na Ukrainie. Bo ani Niemcom, ani innym (może poza Polakami) nie da się wciskać, że zajmowanie gmachów ministerstw czy obrzucanie milicjantów koktajlami Mołotowa, to pokojowa demonstracja.

Oglądałem fragmenty konferencji prasowej w Brukseli, gdzie Pu powiedział m.in.: "wasze media tego nie pokazują, ale tonem przewodnim agitacji antyrządowych na Ukrainie jest przemówienie ukraińskiego popa, który nawołuje do utworzenia państwa bez murzynów, moskali i żydów". Chyba tylko przez grzeczność wobec gospodarzy Putin nie dodał, że tam był także zwrot "bez pedałów":)
      • kylax1 Zapodaj no przemówienie tego popa. 28.01.14, 20:58
        Jeżeli to prawda, to tutaj akurat ukraińskie służby mają kogoś, kogo powinno się wywieźć do lasu i zostawić.
        • romrus Masz, kylax 28.01.14, 22:03
          kylax1 napisał:
          -Jeżeli to prawda, to tutaj akurat ukraińskie służby mają kogoś, kogo powinno się wywieźć do lasu i zostawić.

Pop uniackiej cierkwi o. Arsenij:

www.youtube.com/watch?v=6lAHvrYO0pQ
          • eva15 Milutki ten pop, religię pokoju szerzy! 28.01.14, 22:14
            Co on gadał o Kitajcach?
            I dalej - ni Zyd ni Moskal ...co dalej?
            • romrus Re: Milutki ten pop, religię pokoju szerzy! 28.01.14, 22:36
              eva15 napisała:
              > Co on gadał o Kitajcach?
              > I dalej - ni Zyd ni Moskal ...co dalej?

Ze trzeba walczyc zeby, ani Murzyn, ani Kitajec, ani Moskal, ani Zyd nie zabrali waszych domow.

• eva15 Re: Milutki ten pop, religię pokoju szerzy! 28.01.14, 22:55
                No to się Jaceniuk wystraszy:-). A może i Kliczko - o nim też chodzą różne plotki co do pochodzenia:-). Ciekawe, co z Tiahnybokiem?

Igor, ma rację - jeśli się jeździ na Ukrainę, nie ma po co chodzić do cyrku.
                • romrus Re: Milutki ten pop, religię pokoju szerzy! 28.01.14, 23:04
                  eva15 napisała:
                  > Ciekawe, co z Tiahnybokiem?

Jak nalezy:-)
                  Nazwisko babci - Frotman.

> Igor, ma rację - jeśli się jeździ na Ukrainę, nie ma po co chodzić do cyrku.

Zawsze mowilem, ze Ukraina to groteskowa parodia na Rosje:-)
                  • eva15 Re: Milutki ten pop, religię pokoju szerzy! 28.01.14, 23:17
                    romrus napisał:

> eva15 napisała:
                    > > Ciekawe, co z Tiahnybokiem?
                    > Jak nalezy:-)
                    > Nazwisko babci - Frotman.

Ja zwariuję:-) Czyli jak zwykle -kłótnia jest w rodzinie. Wsia siemia doma:-) Poroszenko też? Pytam odruchowo:-)

> > Igor, ma rację - jeśli się jeździ na Ukrainę, nie ma po co chodzić do cyrku.
                    >
                    > Zawsze mowilem, ze Ukraina to groteskowa parodia na Rosje:-)

To prawda, ale to parodia tragikomiczna. Taka grecka tragedia pomieszana z komizmem współczesnego cyrku.
                    • eva15 Romrusie, co jest gwarancją 100 % zwycięstwa? 28.01.14, 23:25
                      Jedyną gwarancją 100 % zwycięstwa jest mieć swoich ludzi po obu stronach barykady! ZAWSZE jedna strona zwycięży. :-))). Albo, jest jeszcze druga możliwość i tu przypomina mi się starym, ponoć żydowski dowcip:

dwóch kumpli (kolegów) siedzi na trybunie sportowej i kibicuje swojej drużynie. Nagle ta ich drużyna przegrywa.
                      Mimo to jeden z tych kumpli wstaje i wrzeszczy: - brawo, brawo!
                      Drugi zgorszony mówi: - no jak to, przecież nasi przegrywają...
                      Tamtem na to odpowiada:- nasi są ci, którzy wygrywają!!!!
          • kylax1 Faktycznie nawiedzony. 28.01.14, 22:41
            Ale to raczej margines ukraińskiego społeczeństwa. Na zachodzie może mieć trochę większe poparcie, ale mało kto z bojowników Euromajdanu popiera takich fanatyków.
            • romrus Re: Faktycznie nawiedzony. 28.01.14, 22:50
              kylax1 napisał:
              > Ale to raczej margines ukraińskiego społeczeństwa. Na zachodzie może mieć trochę większe poparcie, ale mało kto z bojowników Euromajdanu popiera takich fanatyków.

Skad wiesz, kylax?
              Niedawno z majdanu wrocilesz?
              Czy moze cie GW to wytlumaczyla?
              • kylax1 Romrus, proszę Cię. 28.01.14, 23:24
                Uczestnicy Euromajdanu to normalni Ukraińcy. Do wielu protestów społecznych podłączają się grupki faszyzujące, jak Ci od tego popa. Ale to margines. I Ty i ja dobrze o tym wiemy.
                • romrus Re: Romrus, proszę Cię. 29.01.14, 00:11
                  kylax1 napisał:
                  > Uczestnicy Euromajdanu to normalni Ukraińcy. Do wielu protestów społecznych podłączają się grupki faszyzujące, jak Ci od tego popa. Ale to margines. I Ty i ja dobrze o tym wiemy.

A - jest tak zwany "Majdan" i jest bojowkarzy, i to nie jest to samo.

B- nie zaprzeczam temu, ze wsrod uczesnikow Majdanu sa owszem i normalny ludzi, ktorym wyprano mozg i oszukano.

Widzialem kilku wywiadow. Ludzi sa przekonani ze walcza o wejscie do UE, czyli sa przekonani ze dostana ruch bezwizowy i legalna prace w Europie. A to nie jest prawda.

Kto im wypral mozg? Jaceniuk, Tiahnibok i Kliczko, ktory walcza wylacznie o swoje wlasne miejce u koryta.

C - bojowkarzy, ktory pala zywcem policjantow normalny nie sa wcale.

D- Na dzis chodzi o to, jaka z tych frakcji wygra wewnetrzna walke o wladze nad Majdenem, i moim zdaniem, niestety, zwycieza galicyjska i wolynska holota, bo Jaceniuk, Kliczko i nawet Tiahnibok to sa frajerzy.

Kwestia nie do rozwiazania.
                  Przytomna czesc majdanu musi albo sie zgodzic na dzialania sil porzadkowych wobec dominujacych na dzis banderowcow, co bedzie oczewiscie traktowane jako zdrada, albo odejsc, co oznacza brak jakikolweik szansow w dalszym zyciu politycznym dla ich liderow.

Banderowcy maja wszystko w doopie, bo wiedza ze elektoralnych szans w legalnym polu politycznym w kazdym razie nie maja zadnych.

No i bedzie trwalo dalej.
                  Ile - nie wiem, kto zwyciezy - nie wiem.

W jakims kraju lacinoamerikanskim czy arabskim, przy takiej sytuacji wqrwilo by sie armia i zrobila porzadek z wyznaczeniem wyborow za 6 mies czy moze za rok.
                  Na Ukrainie to tez jest nie mozliwe, bo armii prawie ze brak, a generalowie to taki sami dupki, jak i reszta politykow.
          • johnny-kalesony To dosyć prymitywna fałszywka ... 28.01.14, 22:46
            Amatorski montaż i to wyjątkowo niechlujny: pogorszenie jakości obrazu (mniejszy fps i bitrate), mający na celu zpewne zamaskowanie faktu, że ruch warg mówiącego nie zgadza się z wypowiadanymi słowami z dołożonym zza kadru, skompilowano z amatrosko zaimprowizowanym komentarzem. Dźwięk nagrywany przez kamerę (np. typu redcam) w trybie raw a tym bardziej - przez smartfon albo zwykły telefon, ten dźwięk nie brzmi tak selektywnie.
            Ktoś chciał zrobić fałszywkę, ale nie za bardzo pomyślał.

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
            • romrus Czyzby? 28.01.14, 22:59
              johnny-kalesony napisał:
              > Amatorski montaż i to wyjątkowo niechlujny

To dlaczego ani sam pop, ani ktos inny nie sprostuje jego wypowiedzi?

Film wisi na Yutubie od 06.12.13., juz prawie 2 miesiacy.

Czasu zabraklo?
              • johnny-kalesony Re: Czyzby? 28.01.14, 23:04
                Nie zwróciłem uwagi, jak długo wisi. Po prostu obejrzałem i posłuchałem.
                Proste pytanie: skoro nagrywane jest z dźwiękiem na żywo (czyli - raw), to dlaczego nie słyszymy odgłosów otoczenia, szumów, zakłóceń które zawsze taki mikrofon zbiera?
                Zapewniam cię - takiego dźwięku z nagrania na żywca nie uzyskasz nawet przy użyciu mikrofonu kierunkowego.

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
        • eva15 Re: Zapodaj no przemówienie tego popa. 28.01.14, 22:18
          kylax1 napisał:

> Jeżeli to prawda, to tutaj akurat ukraińskie służby mają kogoś, kogo powinno się wywieźć do lasu i zostawić.

Tak się oburzyłeś, że on na Moskali jedzie?
          • kylax1 On jedzie na wiele grup ludzi. 28.01.14, 22:42
            I dlatego mi się nie podoba.
            • eva15 Re: On jedzie na wiele grup ludzi. 28.01.14, 22:57
              A o jakie grupy ty się tak zmartwiłeś? O wszystkie, czyli o Moskali też???
              • kylax1 A co Ty się tak przejmujesz? 28.01.14, 23:26
                Przecież jesteś (ponoć) Polką, a nie Rosjanką?
                • eva15 Re: A co Ty się tak przejmujesz? 29.01.14, 00:05
                  A GDZIE ja się przejmuję?
      • wojciech.2349 Re: Strach blady padł na EU 28.01.14, 20:58
        Po co piszesz o tym spotkaniu?
        UE nie przywiązuje do niego wagi.

Odbyło się podobno w okrojonej formie.
      • eva15 Re: Strach blady padł na EU 28.01.14, 21:02
        Ależ - Zachód doskonale wie, jakie psy spuszcza ze smyczy. Ale wie też, KIEDY należy smycz przykrócić, aby psy nie zaczęły rządzić panem.
        Idzie koniec "spontanicznych" wybuchów gniewu.
      • eva15 Re: Strach blady padł na EU 28.01.14, 22:17
        > Oglądałem fragmenty konferencji prasowej w Brukseli, gdzie Pu powiedział m.in.:
        > "wasze media tego nie pokazują, ale tonem przewodnim agitacji antyrządowych na
        > Ukrainie jest przemówienie ukraińskiego popa, który nawołuje do utworzenia pań
        > stwa bez murzynów, moskali i żydów". Chyba tylko przez grzeczność wobec gospoda
        > rzy Putin nie dodał, że tam był także zwrot "bez pedałów":)

No przesadnie grzeczny jednak nie był- o Zydach wspomniał:-)
    • eva15 Nadciąga smętny koniec wielkie rewolucji 28.01.14, 20:59
      Trójca opozycjonistów nie wychodzi już mna Majdan i nie prowadzi dialogu z "wyborcami", ludzi nagle ubyło, nagle skończyły się jak nożem przeciął "spontaniczne" wybuchy gniewu ludu...

Marazm i chocholi taniec - całkiem jak z Wyspiańskiego...

Teraz w ciszy gabinetów następuje podział wpływów na Ukrainie i taki wybór władz, które dla wszystkich mocarstw będą do aakceptowania. Nie widzę tu miejsca dla borrciowych i wojtusiowych banderowców, których oni tak bardzo zza kompa zagrzewali do boju.
      • kylax1 Odpowiedz mi na jedno pytanie dot. roli Rosji. 28.01.14, 21:07
        Jeżeli Rosja wg Ciebie, nie wtrąca się na Ukrainę, to dlaczego obwieszczasz to z takim triumfem?
      • wojciech.2349 Re: Nadciąga smętny koniec wielkie rewolucji 28.01.14, 21:10
        Effciu,
        to początek rewolucji.
        Mylisz się.
      • igor_uk Wielka to ona nie byla. 28.01.14, 21:14
        Gory smieci i smrod,tak bedzie zapamjetana ta rewolucja przez mieszkancow Kijowa.
        • eva15 Re: Wielka to ona nie byla. To jeszcze nie koniec 28.01.14, 21:57
          Skończą się najprawdopodobniej "spontaniczne" wybuchy gniewu ludu. A zacznie się prawdziwqa ostra walka buldogów pod dywanem o władzę.

Ten rosyjski politolog, na którego się powoływałeś niedawno, miał dużo racji. Taktyka Januka okazała się, przynajmniej jak dotąd bardzo dobra. Chyba ktoś mądry nim ostatnio kieruje.
          Ciekawe KTO?
          Pewnie Barroso!:-))))))))))))
          • wojciech.2349 Re: Wielka to ona nie byla. To jeszcze nie koniec 28.01.14, 22:00
            eva15 napisała:
            > Ten rosyjski politolog, na którego się powoływałeś niedawno, miał dużo racji. T
            > aktyka Januka okazała się, przynajmniej jak dotąd bardzo dobra. Chyba ktoś mąd
            > ry nim ostatnio kieruje.
            > Ciekawe KTO?
            --------------------
            Jak zwykle rosyjskie KGB.
            Tak myślę.

Sęk w tym, że ludek się buntuje.
          • igor_uk Re: Wielka to ona nie byla. To jeszcze nie koniec 28.01.14, 22:15
            Janukowicz ma dobrego doradce.
            Co do walki buldogow.
            O tym co dzieje sie na Ukrainie decyduja oligarchowie(o Putinie dyskretnie przemilcze)najbogatszy z nich Ahmetow moze nie nosi w klapie marynarki zdjecia Janukowicza,ale na pewno do wrogow Januka go zaliczyc nie mozno.
            Firtasz robi kase na rosyjskim gazie i po tym,jak jego czlowieka Januk zwolnil,chodzi o Lewoczkina ,to dal wyrazy lojalnosci wobec wladzy. Reszta rowniez woli nie zadzierac z Janukowiczem,a wzystko tylko ddla tego,ze Janukowiicz nie jest sam.Ma poparcie wiekszosci ukrainskiego narodu (o poparciu Putina dyskretnie przemilcze) i to poparciee zawddziecza banderowcom..
            I znow wracam wspomnieniami do pomaranczowej rewolucji.Wtedy przeciwko Januku byli wszysci,wlacznie z SBU.Dzis sytuacja o wiele bardziej komfortowa dla niego.Stad ten spokoj,ktory demnstruje wladza.
      • nie-tak Re: Nadciąga smętny koniec wielkie rewolucji 28.01.14, 22:08
        Opozycjonisci kloca sie najprawdopodobniej teraz miedzy soba kto ma zostac premierem. Januk wbil klina w opozycje jednym klapnieciem doprowadzil do tego, ze oni sami teraz wyniszcza sie nawzajem doszczetnie. W krotkim czysie nastapi nastepny majdan z niezadowolenia z rzadow nowego pramiera i tak bedzie bez konca.

• jorl Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 21:07
      Cala sprawa sie rozegra w gospodarce. Jak ma Rosja mozliwosci Ukraine w kanal wpuscic albo i nie i to moze wykorzystac to te cale majdany moga sobe skakac ile chca. Tylko bedzie spirala na Ukrainie w dol. Gospodarcza.
      Slysze tu ze Baroso usilowac Putinowi przetlumaczyc zeby nie zamykal granic dla Ukrainy jak Ukraina podpisze z Unia to porozumienie. Putin Niet.
      I tu sie okaze kto ma wiekszy kij i marchewke. Ten wygra. Nie wiem do konca jak jest ale sklaniam sie do tezy ze Putin ma te dwie rzeczy wieksze. I to duzo. Niemcy kasy nie dadza a to wystarczy. Dla Niemiec Ukraina to jeden most za daleko.

Pozdrowienia
      • kylax1 Barroso to bardzo słaby polityk. 28.01.14, 21:09
        Niestety w starciu z Putinem, ktoś taki jak Barroso nie ma szans. Znacznie bardziej skuteczna jest żelazna Kanclerz Merkel, która nie raz ustawiała Putina w kącie.
        • jorl Re: Barroso to bardzo słaby polityk. 28.01.14, 21:15
          kylax1 napisał:

> Niestety w starciu z Putinem, ktoś taki jak Barroso nie ma szans. Znacznie bard
          > ziej skuteczna jest żelazna Kanclerz Merkel, która nie raz ustawiała Putina w k
          > ącie.

Dlaczego teraz tego nie zrobi?
          A z tym ustawianiem Putina w kacie to mysle ze masz wiesci z konferencji pracowych a nie z rozmow Merkel z Putinem w 4 oczy.
          Tez nie wiem dlaczego przed kilku (2008) laty wlasnie Merkel nie zgodzila sie na szczycie NATO w Bukareszcie na podpisanie z Ukraina i Gruzja porozumienia o wchodzeniu tych krajow do NATO. I pokazala srodkowy palec Amerykanom a polski Sikorski chcial ja pobic. I grozil ze Polska ma dluga pamiec.
          Tak ze wydaje mi sie drogi kylax masz zle oceny. Fakty sa inne.

Pozdrowienia
          • kylax1 Polska ma długą pamięć, ale słabą gospodarkę. 28.01.14, 22:45
            I tyle na temat gróźb Sikorskiego wobec Merkel.
            • igor_uk I to jest najwiekszy problem polskich politykow. 28.01.14, 23:00
              Zapominaja o madrosci ludowej: "Mierz siły na zamiary a nie zamiary na siły".
              • kylax1 Mała korekta. 28.01.14, 23:58
                Sikorski groził niemieckiemu ministrowi SZ Steinmeierowi oraz francuskiemu ministrowi SZ Kouchnerowi.

Natomiast fizyczną presję (czyli stanie bardzo blisko) na Merkel wywierali wcześniej prezydenci Polski Kaczyński i Litwy Adamkus.

To tak gwoli ścisłości.
              • eva15 Igorze, to Mickiewicz 29.01.14, 01:01
                igor_uk napisał:

> Zapominaja o madrosci ludowej: "Mierz siły na zamiary a nie zamiary na siły".

To Mickiewicz, największy (ponoć) polski poeta. Z Litwy zresztą:

PAN TADEUSZ
                Inwokacja

Litwo! Ojczyzno moja! Ty jeste jak zdrowie.
                Ile ci trzeba ceni , ten tylko się dowie,
                Kto ci stracił . Dziś piękno twe w całej ozdobie
                Widzę i opisuję , bo tęsknię po tobie
                (...)
                /Adam Mickiewicz/
        • lubat Re: Barroso to bardzo słaby polityk. 28.01.14, 21:27
          kylax1 napisał:

> Niestety w starciu z Putinem, ktoś taki jak Barroso nie ma szans. Znacznie bard
          > ziej skuteczna jest żelazna Kanclerz Merkel, która nie raz ustawiała Putina w k
          > ącie.

Pewnie nigdy nie widziałeś, jak się handluje na giełdzie samochodowej. Kupujący organizuje sobie "zupełnie przypadkowych" niby konkurentów, których jedynym zadaniem jest "obrzydzanie" samochodu, a więc wynajdywanie i wyolbrzymianie wad pojazdu. Chodzi o skruszenie sprzedającego i zrobienie dobrego interesu.

Podobnie jest w relacjach niemiecko-rosyjskich. Niemcy robią doskonały biznes z Rosją i przejęły giełdowy sposób "skruszania" partnera. Ex-enerdowcy (kanclerka i prezio) puszczają co jakiś czas bąka na temat prześladowań "Ryczących wagin", a niemieckie koncerny robią interesy, jakby nigdy nic.
        • romrus Jak Merkel stawi Putina w kacie:-) 28.01.14, 22:18
          kylax1 napisał:
          > Niestety w starciu z Putinem, ktoś taki jak Barroso nie ma szans. Znacznie bardziej skuteczna jest żelazna Kanclerz Merkel, która nie raz ustawiała Putina w kącie.

"Dotąd Gazprom nie mógł skorzystać z takiej możliwości, bo nie miał monopolu na korzystanie z OPAL. Przez pięć lat rosyjski koncern zabiegał o taki monopol, wspierany przez przywódców Rosji.

Pod koniec zeszłego roku interesy Gazpromu poparł rząd kanclerz Angeli Merkel. Niemiecka Federalna Agencja ds. Sieciowych (Bundesnetzagentur) zmieniła swoją decyzję z 2009 r. i zgodziła się, by Gazprom mógł zmonopolizować OPAL".

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75248,15352078,Putin_wytargowal_w_Brukseli_monopol_na_gazociag_przy.html#ixzz2rjKznHru
          • kylax1 Chyba nie doczytałeś do końca. 28.01.14, 22:44
            Pod koniec zeszłego roku interesy Gazpromu poparł rząd kanclerz Angeli Merkel. Niemiecka Federalna Agencja ds. Sieciowych (Bundesnetzagentur) zmieniła swoją decyzję z 2009 r. i zgodziła się, by Gazprom mógł zmonopolizować OPAL. Jednak ostateczna decyzja w tej sprawie zależy od Komisji Europejskiej.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75248,15352078,Putin_wytargowal_w_Brukseli_monopol_na_gazociag_przy.html#ixzz2rjRpUhLf
            • romrus Doczytalem 28.01.14, 22:53
              kylax1 napisał:
              > Pod koniec zeszłego roku interesy Gazpromu poparł rząd kanclerz Angeli Merkel.
              > Niemiecka Federalna Agencja ds. Sieciowych (Bundesnetzagentur) zmieniła swoją d
              > ecyzję z 2009 r. i zgodziła się, by Gazprom mógł zmonopolizować OPAL. Jednak os
              > tateczna decyzja w tej sprawie zależy od Komisji Europejskiej.

Ciebie chodilo o Merkel, to napisalem o Merkel.
              Jesli by chodzilo o KE, napisalbym o KE.
              • kylax1 Interesy to interesy. 28.01.14, 23:27
                Ale mam nadzieję, że KE zablokuje te monopolistyczne pomysły.
    • wojciech.2349 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 21:16
      Nadal nie wiem o czym było to spotkanie.
      Chyba rozmawiali o pogodzie.

Effcia twierdzi, że pan podpułkownik był elokwentny.
    • lubat Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 21:36
      Na kolację poskąpili, ale za to "dali" prezent, i to jaki. Pozwolili Gazpromowi korzystać z własnego gazociągu "Opal", nad czym strasznie ubolewa bublik:)

wyborcza.pl/1,75248,15352078,Putin_wytargowal_w_Brukseli_monopol_na_gazociag_przy.html
      • eva15 Re: Putin wśród jewrokołchoźników 28.01.14, 21:47
        Trawestując:
        gazociąg wart jest kolacji:-)
      • wojciech.2349 Lubaciku czytałeś to? 28.01.14, 21:51
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,149214559,149215101,Olimpijskie_tempo_budowy_litewskiego_terminalu.html
        Niezły numer Litwini wykręcili Gazrurce.
    • eva15 Niemiecka tv - poężny Putin, bezsilna EU 28.01.14, 22:46
      Kilkanaście minut temu w nocnym dzienniku skomentowano dzisiejsze spotkanie w Brukseli. Komentarz na skróty:
      Rosja jest potężna, EU bezsilna. EU może Rosji g.wno zrobić i może jedynie liczyć na to, że Rosja upadnie ekonomicznie, bo politycznie pokonać ją trudno. Zwlaszcza takim geniuszom jak Barroso - to już mój dopisek.
      • wojciech.2349 Re: Niemiecka tv - poężny Putin, bezsilna EU 28.01.14, 22:47
        Effciu,
        znalazłem w polskich portalach jakieś lakoniczne wzmianki.
        A Ty piejesz.

Zachrypniesz.
      • eva15 Niemiecka tv - potężny Putin, bezsilna EU 28.01.14, 22:48
        • kylax1 Niemiecka tv - Putin jest gejem! 28.01.14, 23:28
          Czyli to musi być prawda....
      • mara571 Barosso? 28.01.14, 23:06
        nie zartuj. On tylko pilnuje, aby Unia wdrazala "rownouprawnienie", swobode przeplywu ludzi a komisarze wydawali dyrektywy.
        Czyzbys nie wiedziala, ze decyzje podejmowane sa w tandemie Merkel-Cameron?
        Sarkozy przynajmniej tupal, ze on tez chce.
        • eva15 Re: Barosso? 28.01.14, 23:28
          mara571 napisała:

> Czyzbys nie wiedziala, ze decyzje podejmowane sa w tandemie Merkel-Cameron?
          > Sarkozy przynajmniej tupal, ze on tez chce.

Nie, tego nie wiem. Dla mnie decyzje odnośnie jewrokołchozu podejmowane są za Wielką Kałużą. Owszem - GB ma w tym swój udział.
          • kylax1 ?????? 28.01.14, 23:29
            USA nie mają nic do gadania ws. wewnętrznych spraw UE. Natomiast fakt, że niektóre państwa popierają działania USA, to zupełnie inna kwestia
          • amg10 Re: Barosso? 29.01.14, 01:57
            eva15 napisała:

> ... Dla mnie decyzje odnośnie jewrokołchozu podejmowane są za Wielką Kałużą.

A to opierasz na czyms konkretnym czy to tylko twoje widzi-misie ??
    • wojciech.2349 Putin w Brukseli łagodny jak baranek 28.01.14, 23:14
      Effciu,
      zobacz na ten tytuł.
      Czy Ty opisujesz to samo zdarzenie?

wpolityce.pl/wydarzenia/72838-putin-w-brukseli-bedziemy-rozmawiac-z-kazdym-rzadem-ukrainy
    • herr7 Władimir spolegliwy.... 28.01.14, 23:16
      Putin był dzisiaj w Brukseli bardzo spolegliwy. Przyczyna - igrzyska w Soczi. Co będzie po Soczi to się okaże. Możliwości interpretacji jest wiele. Jedna z nich głosi, że Putin ma asa w rękawie, np. wywiad go poinformował, że Zachód nie zamierza się poważnie angażować w ratowanie ukraińskiej gospodarki, a to oznacza że czy z Janukowiczem, czy też bez Janukowicza Ukraińcy muszą się prędzej (niż później) wybrać na żebry do Moskwy. Przy okazji upadek Janukowicza nie szczególnie zmartwi Kreml, gdyż Wiktor Fiodorowicz okazał się partnerem mało wiarygodnym. Inna interpretacja, odwrotnie niż poprzednia zakłada, że Putin nie może silniej na Ukrainie zagrać, gdyż nie pozwala mu na to ani sytuacja wewnętrzna ani zewnętrzna. Zamiast więc napinać muskuły lepiej przeczekać obecne problemy (i olimpiadę w Soczi), aż w przyszłości koniunktura się poprawi i będzie można zagrać silniejszymi kartami. Istnieje też sporo interpretacji pośrednich i tak naprawdę wszystkie wydają się w przynajmniej jakiejś części możliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka