Dodaj do ulubionych

Moralnie "lepsi" od Putina

11.05.14, 21:23
Niemieckie media demaskują działania Zachodu na Ukrainie? Pod Słowiańskiem mają walczyć najemnicy z USA
Podobnie jak Rosjanie, oni też nie mają mieć na mundurach żadnych oznaczeń.
natemat.pl/101753,niemieckie-media-demaskuja-dzialania-zachodu-na-ukrainie-pod-slowianskiem-maja-walczyc-najemnicy-z-usa
Obserwuj wątek
    • piq czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 21:29
      ...w świetle prawa międzynarodowego terytorium ukraińskie, czy rosyjskie? Rząd ukraiński na swoim terytorium może wynająć sobie dowolnych tzw. "doradców", tak samo, jak było, tawariszcz hrabia, w Gruzji, gdzie rząd sobie wynajął sppecjalistów do obsługi nowoczesnego sprzętu do strącania waszych rosyjskich samolotów. Wasze, tawariszcz hrabia, rosyjskie ludziki, są na cudzym terytorium, wynajęte czy też raczej wysłane, przez wasze rosyjskie władze. Nie widzicie różnicy? To jesteście głupi bolszewicki cyc.
      • m.c.hrabia Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 21:36
        Rząd ukraiński na swoim terytorium może wynająć sobie dowolnych tzw. "doradców"

pomijając dyskusję o "legalności" obecnego rządu ,oczywiście ma prawo do zapraszania
        "doradców" aby doradzali jak wykańczać własnych obywateli.
        • chateau Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 21:40
          > własnych obywateli.
          Którzy właśnie zorganizowali parodię referendum, aby przestać być ukraińskimi obywatelami.
          Rosyjscy najemnicy na ukraińskim terytorium nie przeszkadzają, a amerykańscy na tym samym ukraińskim już tak?
          Ślepy na jedno oko jesteś.
          • remez2 Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 21:45
            chateau napisał:

> > własnych obywateli.
            > Którzy właśnie zorganizowali parodię referendum, aby przestać być ukraińskimi o
            > bywatelami.
            I dlatego można ich zabić? To zupełnie nowe standardy demokratyczne.
            > Rosyjscy najemnicy na ukraińskim terytorium nie przeszkadzają, a amerykańscy na
            > tym samym ukraińskim już tak?
            Mnie przeszkadzają jedni i drudzy.

• cillian1 Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:00
              chyba nie zrozumiałeś - organizują ci przyjezdni.
              A ludzie idą głosować, chociaż wiedzą, że wynik jest już znany, przez tych przyjezdnych.
              Może lęk? Widziałeś co robią, za granie hymnu - Ukrainy.
              • remez2 Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:11
                cillian1 napisał:

> chyba nie zrozumiałeś - organizują ci przyjezdni.
                > A ludzie idą głosować, chociaż wiedzą, że wynik jest już znany, przez tych przy
                > jezdnych.
                > Może lęk? Widziałeś co robią, za granie hymnu - Ukrainy.
                Widziałem również filmy i zdjęcia z Odessy. Na bieżąco nie jestem w stanie odróżnić manipulacji od faktów (powtórka z b.Jugosławii). Ale jedno wiem - raz uruchomiona spirala nienawiści sama się nakręca. I giną zwykli ludzie za cudze interesy.
                • cillian1 Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:39
                  masz rację, ale teraz zginał ci, co zatracili własne poczucie narodu.
                  Jeśli jakiś Polak mi powie, że krzyż jest symbolem Polski - nazwę go zdrajcą.

Fakt, nie będę strzelał, bo nie mam z czego.
                  Ale to samo zadziało się na Ukrainie, nie miał nikt odwagi bronić własnego kraju.
                  Janukowycz wiedział co robi (z nakazu) - rozkradając swój kraj, szykował podwaliny pod przejęcie Putina.
                  Tak mi to wygląda.
                  • remez2 Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:50
                    cillian1 napisał:

> masz rację, ale teraz zginał ci, co zatracili własne poczucie narodu.
                    > Jeśli jakiś Polak mi powie, że krzyż jest symbolem Polski - nazwę go zdrajcą.
                    Zdrajcą czego? On tę wiedzę/wiarę/przekonanie wyssał z mlekiem matki. Trzeba faktów aby go przekonać
                    > Fakt, nie będę strzelał, bo nie mam z czego.
                    Ma pan broń? Broń Boże.
                    > Ale to samo zadziało się na Ukrainie, nie miał nikt odwagi bronić własnego kraju.
                    > Janukowycz wiedział co robi (z nakazu) - rozkradając swój kraj, szykował podwal
                    > iny pod przejęcie Putina.
                    Czyż W.Janukowicz nie jest następcą Ł.kuczmy i W.Juszczenki? Dlaczego ludzie go wybrali - o sfałszowanych wyborach nie słyszałem? Co się zmieniło?

• chateau Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:09
              > To zupełnie nowe standardy demokratyczne.
              Bynajmniej, całkiem stare i dobrze znane. Z historii najnowszej - mówi ci coś akcja Wisła?
              • remez2 Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:12
                chateau napisał:

> > To zupełnie nowe standardy demokratyczne.
                > Bynajmniej, całkiem stare i dobrze znane. Z historii najnowszej - mówi ci coś akcja Wisła?
                Wybacz ale porównanie chybione.
                • chateau Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:23
                  A to z jakiego powodu?
                  • remez2 Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:30
                    chateau napisał:

> A to z jakiego powodu?
                    Np. przesiedlano ludzi (przyczyny raczej znane) nie strzelając do nich.
                    • chateau Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:44
                      Strzelano wcześniej. Jedni do drugich. I dość długo to trwało. Wisła była jedynie pewną konsekwencją.
                      Teraz na Ukrainie jest ten pierwszy etap. Z tą różnicą, że inspirator ma mocne umocowanie w sąsiednim państwie.
                      • remez2 Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:53
                        chateau napisał:

> Strzelano wcześniej. Jedni do drugich. I dość długo to trwało. Wisła była jedyn
                        > ie pewną konsekwencją.
                        > Teraz na Ukrainie jest ten pierwszy etap. Z tą różnicą, że inspirator ma mocne
                        > umocowanie w sąsiednim państwie.
                        Jeżeli przyjąć, że inspirator = inicjator to ja tej pewności nie mam. ;- (
          • m.c.hrabia Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 21:50
            Rosyjscy najemnicy na ukraińskim...
            gdzie ja to napisałem?
            , napisałem tylko ,że obie strony są siebie warte, i ocena ani jednych ani drugich nie jest wcale jednoznaczna.
            • cillian1 Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 21:58
              > napisałem tylko ,że obie strony są siebie warte,

to samo byś napisał o Polakach, co korzystali z pomocy obcych wojsk?
              Np. w czasie II WŚ?
              Ja nie mogę postawić znaku równości tam, gdzie ty go wstawiasz.
              • m.c.hrabia Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:11
                Ja nie mogę postawić znaku równości tam, gdzie ty go wstawiasz.

i dobrze ,
                bardzo nudny byłby świat gdybyśmy byli jednomyślni.
              • wiosnaludzikow Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 12.05.14, 05:23
                cillian1 napisał:

> to samo byś napisał o Polakach, co korzystali z pomocy obcych wojsk?
                > Np. w czasie II WŚ?
                > Ja nie mogę postawić znaku równości tam, gdzie ty go wstawiasz.
                Nikt normalny, z takimi czy innymi poglądami, tam znaku równości nie postawi.
                Tylko kretyn może to zrobić lub jakieś dziecko w początkowym etapie szkolnym np. gimnazjalista I klasy ale następnych już raczej nie.
            • sclavus Re: czy to jest, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:01
              ... jakby to samo "wSieci" napisało, też byś tak uwierzył, jak w objawienie??
      • piq rozumiem, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:15
        ...że waszym zdaniem rząd ukraiński na własnym terytorium nie może prowadzić żadej polityki, a rząd rosyjski naa ukraińskim terytorium jak najbardziej może? Waszym zdanie także nawyraźniej jeśli zdrajcy / rosyjska agentura dokonują egzekucji ukraińskich polityków i urzędników, to jest okej, bo to wola ludu, zaś strzelanie do owych zdrajców / rosyjskich agentów jest nieprawomocne, bo rząd ukraiński (wybrany przez legalny parlament, a więc legalny) jest nielegalny i morduje własnych obywateli. Macie ciekawy bolszewicki sposób na widzenie rzeczywistości, tawariszcz sowiethrabia. Paradny przykład prorosyjskiego skretynienia.
        • m.c.hrabia Re: rozumiem, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:23
          że waszym zdaniem rząd ukraiński na własnym terytorium nie może prowadzić żadej polityki,

rozumiem że od dzisiaj popierasz stan wojenny i gen,Jaruzelskiego.
          • piq widzę, tawariszcz hrabia,... 11.05.14, 22:27
            ...że uważacie peerel za państwo suwerenne. Nie dziwi mnie ta opinia w ustach ruskiego sługusa.
          • wiosnaludzikow Re: rozumiem, tawariszcz hrabia,... 12.05.14, 05:24
            Odpowiadasz na:

m.c.hrabia napisał:

> że waszym zdaniem rząd ukraiński na własnym terytorium nie może prowadzić ża
            > dej polityki,

>
            > rozumiem że od dzisiaj popierasz stan wojenny i gen,Jaruzelskiego.
            No idiota. Nic nie rozumie.
      • wlodzimierz.iljicz "Ukraiński" rząd, który musi wynajmować 11.05.14, 22:23
        amerykańskich najemników aby ci zabijali ukraińskich obywateli bo rdzennie ukraińskie wojska nie chcą walczyć za ten rząd, nie jest ukraińskim rządem tylko bandą samozwańczych gangsterów bez poparcia narodu.
        • piq tawariszcz lenin,... 11.05.14, 22:30
          ...ukraińskie wojsko jest za słabe i zbyt marnie wyposażone, żeby się mierzyć ze specnazem, który operuje na wschodzie Ukrainy. Amerykańscy - czy jacykolwiek - najemnicy to całkiem dobra odpowiedź na kacapów na ukraińskim terytorium. A że przy okazji ubije się kilku zdrajców - to słuszne i zbawienne, tawariszcz lenin.
          • wlodzimierz.iljicz Sorry, separatyści nie dysponują bronią 11.05.14, 22:56
            pancerną, śmigłowcami czy samolotami.
            Tymi zabawkami dysponują wojska ukraińskie.
            Na uzbrojonych w broń ręczną przeciwników - wystarczy.
            Tylko, że ukraińska milicja najczęściej przechodzi na strone separatystów.

Jak widzę, należysz do takich, którzy w razie jakiegoś buntu i niezadowolenia i w Polsce wynajmą sobie USmanów do pacyfikacji Polaków.
            • sclavus Re: Sorry, separatyści nie dysponują bronią 11.05.14, 23:35
              ciekawe zatem, czym zestrzelili helikoptery??
              ... z procy zapewne... ruski szpionie, co??
              Są lepiej uzbrojeni niż ukraińska armia a ty ... maskowskoju prawdu naczitałsja... :D:D:D
              • wlodzimierz.iljicz Nacjonalistyczny chamie, 12.05.14, 13:45
                poza obrażaniem na Forum nie masz nic realnego do powiedzenia.

Nawet nie wiesz, że dzisiejsze wyrzutnie pocisków plot (np. „Strzała-2M”) to broń ręczna.
            • piq właśnie dlatego przegraliście, lenin, w 1920... 11.05.14, 23:39
              ...że nie wiecie podstawowych rzeczy o woyskowości. W miastach śmigłowce, czołgi i samoloty są po nic. W miastach walczy piechota. Nie mówiąc o tym, że konflikty przełomu XX i XXI w. wykazały, że hajtech nie decyduje o wyniku starcia, zawsze ostatecznie decyduje strzelec z karabinem.
              • wlodzimierz.iljicz Idiotą byłeś, idiotą zostaniesz. 12.05.14, 13:41
                Jeżeli sobie wyobrażasz walki w mieście jako bieganinę ludzików z pistoletami to przypomnij sobie powstanie warszawskie.
                Niemcy z czołgami, bombowcami nurkującymi, artylerią stromotorową przeciw powstańcom z bronią ręczną.
                Może nawet przypomnisz sobie kto wtedy wygrał te walki.
        • thisisrussia2014 Re: "Ukraiński" rząd, który musi wynajmować 12.05.14, 07:24
          ale tak było od samego początku .
          Majdan to nie cała Ukraina .
          Zapytaj dlaczego nie zorganizowano wyborów do parlamentu ?
    • sclavus Re: Moralnie "lepsi" od Putina 11.05.14, 21:57
      ... to jakieś kiepskie te najemniki... albo zielone ludziki takie dobre...
      A tak miedzy nami, to przypomina to... radio Eewań
      ... albo - wiadomość pochodzi z Moskwy i jest tyle warta, co wiadomość o obozach szkoleniowych dla majdanowców w Polsce
      • m.c.hrabia Re: Moralnie "lepsi" od Putina 11.05.14, 22:08
        A tak miedzy nami, to przypomina to... radio Eewań

może i tak
        ,ale wiadomość za "na temat" a oni za "Bild am Sonntag"
        • magdolot Re: Moralnie "lepsi" od Putina 11.05.14, 23:35
          A tak między nami, jeżeli to prawda że rząd w Kijowie wynajął najemników [komandosów] amerykańskich, to mnie to z lekka napawa nadzieją na stosunkową bezkrwawość akcji. Jak sobie przypomnę cywilne żniwo ataków antyterrorystycznych w Biesłaniu i na Dubrowce, to mi się robi słabo na myśl, że może ukraińskie specsłużby są szkolone podobnie? Nie mam zielonego pojęcia jak z tym jest. Tak samo jak nie wiem, czy tam da się jeszcze mordercze zabawki odłożyć po dobroci i rozmawiać, bo już mogło zajść za daleko.

Jeżeli rzeczywiście nie ma innego sposobu uniknięcia rozlania się tego w wojnę domową, niż zdecydowana akcja, to zatrudnienie najlepszych fachowców ma sens - maksymalne możliwe uniknięcie ofiar, szczególnie cywilnych. Komandos-fachura zabija tylko kiedy musi i tym mniej musi im bardziej fachura. A na uniknięciu ofiar z pewnością zależy rządowi w Kijowie. Na dużej liczbie ofiar, szczególnie cywilnych, może zależeć jeno Rosji.
          To logicznie się trzyma kupy.

Jeżeli ci domniemani zagraniczni panowie noszą ukraińskie mundury to znaczy, że za ich czyny bierze odpowiedzialność rząd w Kijowie. To jednak trochę uczciwsze niźli "bezpański" specnaz, czy inne GRU, czy kim tam są te zielone ufoki w mundurach bez naszywek, kupionych w "łachach na kilogramy", rozrabiające w ramach "urlopu" w kraju jakby ościennym.

Radio Erewań:
          Z drugiej strony niektórzy Rosjanie z FŚ już przy snajperach na Majdanie twierdzili z niezachwianą pewnością, że to był Greystone lub Blackwater, przez jakiś czas widzieli ich wszędzie i nawet kolportowali "na dowód" zdjęcia ludzi w mundurach ukraińskich zagradzających jakimś manifestantom drogę do jakiegoś budynku użyteczności publicznej [na taką robotę Blackwater jest chyba za drogi?], a do Niemców te wieści mogły dojść z... pewnym opóźnieniem. Być może pracownicy "Bilda" czytują FŚ zbyt rzadko i nieregularnie.

• pijatyka 10/10 03.07.14, 16:35

• ayran Ufaj ale sprawdzaj 11.05.14, 22:28
      po rosyjski Дoверяй, нo прoверяй.
      To jest link do tego newsa na stronie Bilda:
      www.bild.de/politik/ausland/ukraine/us-soeldner-von-blackwater-im-einsatz-34992896.bild.html
      wszystko opiera się na umieszczonym tam filmiku wideo, który ma dowodzić obecności amerykańskich najemników w Doniecku.
      Obejrzałem i nie mam zielonego pojęcia, dlaczego ten filmik miałby dowodzić, że pokazani na nim panowie to amerykańscy najemnicy.

No i ta uwaga redakcji Bilda:

Auffällig allerdings: Bislang wird das nur von prorussischen Quellen verbreitet. Auf dem Kurznachrichtendienst Twitter beziehen sich die Nutzer etwa auf Alexander Dugin, einen extrem nationalistischen und rechtsextremen russischen Politiker.
      • m.c.hrabia Re: Ufaj ale sprawdzaj 11.05.14, 22:36
        ok ,tylko jak głęboko ?

a z resztą jako znany wszem i wobec "ruski agent" nie będę podkopywał wiarygodności "mateczki"
    • p.grochowski Re: Moralnie "lepsi" od Putina 11.05.14, 22:29
      Rosja powinna bardziej skupić się na sobie samej. Aby stać się osobną prawosławną cywilizacją. Piotrek z Warszawy.
    • antyprawak Re: Moralnie "lepsi" od Putina 11.05.14, 23:15
      Podobno wojsko ukraińskie jest niewyszkolone, więc to może tłumaczyć zatrudnianie przez Kijów płatnych najemników. W sumie mają do tego prawo, jeżeli to nie wadzi z ich konstytucją. Ale Blackwater to wybitnie skompromitowana firma(?), ze względu na to co robili wcześniej. Tutaj nie pomoże x nowa nazwa, bo smród się ciągnie dalej.
      • adherent1 Re: Moralnie "lepsi" od Putina 12.05.14, 07:44
        antyprawak napisał:
        > Ale Blackwater to wybitnie skompromitowana firma(?), ze względu
        > na to co robili wcześniej. Tutaj nie pomoże x nowa nazwa,

To jedno. Drugi problem Blackwater zatrudnia najemników, należy
        założyć że większość to Ukraińcy. Jednak to my będziemy mieli
        przechlapane jeżeli się tam znajdzie choć jeden były żołnierz
        naszej jednostki specjalnej z polskim obywatelstwem.
        Rosjanie też mają tam dobre rozpoznanie a na razie zatrzymują
        kogo chcą - nawet kobiety.
        • p.grochowski Re: Moralnie "lepsi" od Putina 12.05.14, 08:56
          Mam nadzieję że FSB Ukrainy działa sprawnie. Piotrek z Warszawy.
          • thisisrussia2014 Re: Moralnie "lepsi" od Putina 12.05.14, 09:55
            widzieliśmy to w Odessie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka