Dodaj do ulubionych

Flaga Anglii na Mistrzostwach swiata bez Unii z Sz

15.06.14, 00:25
Ooo, flaga Anglii ( biala podloze / Anglia + czerwona krzyz/ czesc Irlandii) na mistrzostwach swiata w Brazyli bez unii z Szkocja? Czyzby juz pogrzebali UK, niech zyje Anglia + czesc Irlandii? Czyzby pierwiosnek pierwszego rozpadu? Co bedzie jak Irladia sie odlaczy? Zostanie biale przescieradlo?

Obserwuj wątek
    • nie-tak Re: Flaga Anglii na Mistrzostwach swiata bez Unii 15.06.14, 00:28
      skad flagi WB.
      www.youtube.com/watch?v=WVZQapdkwLo
      • nie-tak Re: Flaga Anglii na Mistrzostwach swiata bez Unii 15.06.14, 00:42
        Rozpada sie Anglia, rozpadnie sie europejska unia, nie bedzie mial kto placic na Polakow.
        • 5magna Re: Flaga Anglii na Mistrzostwach swiata bez Unii 15.06.14, 00:49
          Polska przylaczy sie do Bialorusi. Wkupia sie ta gruba slonina.....
        • malkontent6 Re: Flaga Anglii na Mistrzostwach swiata bez Unii 15.06.14, 01:15
          nie-tak napisała:

> Rozpada sie Anglia, rozpadnie sie europejska unia, nie bedzie mial kto placic na Polakow.

Na razie rozpadł się Związek Radziecki.
    • kzet69 Re: Flaga Anglii na Mistrzostwach swiata bez Unii 15.06.14, 00:55
      Szkocja ma własną federację i reprezentacje piłkarską od prawie 100 lat analfabetko, od zawsze angielska reprezentacja występuje pod taką flagą...
      • nie-tak Re: Flaga Anglii na Mistrzostwach swiata bez Unii 15.06.14, 01:41
        kzet69 napisał:

> Szkocja ma własną federację i reprezentacje piłkarską od prawie 100 lat analfab
        > etko, od zawsze angielska reprezentacja występuje pod taką flagą...
        ----------------------------
        Taaaa, co cpales?
        • kzet69 Re: Flaga Anglii na Mistrzostwach swiata bez Unii 15.06.14, 02:20
          Scottish Football Association (ang. Scottish Football Association, gael. Comann Ball-coise na h-Alba), zwany krócej SFA lub The Scottish FA jest ogólnokrajowym związkiem piłkarskim, działającym na terenie Szkocji, posiadający osobowość prawną i będący jedynym prawnym reprezentantem szkockiej piłki nożnej, zarówno mężczyzn i kobiet we wszystkich kategoriach wiekowych, w kraju i za granicą.

Szkocki Związek Piłki Nożnej został utworzony w 1873 r., co czyni go drugim najstarszym na świecie. Jest także członkiem FIFA i UEFA.

pl.wikipedia.org/wiki/Scottish_Football_Association

Lecz się... gołębico...

• mara571 Gdyby glupota miala skrzydla, fruwalabys jak goleb 15.06.14, 00:56
      Ica.
      Czlonkami FIFA i UEFA sa zwiazki pilkarskie Anglii, Szkocji, Walii i Pln. Irlandii.
      I to od powstania FIFA i UEFA.
      Druzyny zawsze wystepuja pod wlasnymi flagami, ale przed meczem spiewa sie Boze, chron krolowa.
      • nie-tak Re: Gdyby glupota miala skrzydla, fruwalabys jak 15.06.14, 01:40
        Mara571 analfabetko o czym ty piszesz? Co cpalas Mara571, albo za duzo w czub dalas i teraz ci sie wszystko miesza?

• arkaf dlaczego piszesz bez znajomosci rzeczy 15.06.14, 00:57
      gnomy potem wychodza
      Wielka Brytania w footballu, podobnie jak w rugby nigdy nie istniala, zwasze istnialy oddzielne federacja, czyli Anglia, Szkocja, Walia i Irlandia pln. Flaga o ktorej piszesz zawsze taka flaga Anglii byla i nic ze Szkocja nie miala wspolnego.
      Ciesz ze ja ci to prostuje, Szkot za to ze domagasz sie szkockich kolorow na fladze Anglii, naplul by ci w twarz
      • nie-tak Re: dlaczego piszesz bez znajomosci rzeczy 15.06.14, 01:36
        Tu widac jak polscy analfabeci z wiedzy zmieniaja temat by tylko o ich unijnym zbawieniu nie dyskutowac. Czym byla by Polska bez unijnego pieniadza? Czym?
        • malkontent6 Re: dlaczego piszesz bez znajomosci rzeczy 15.06.14, 01:40
          Jaki to ma związek z flagą Anglii?
          • nie-tak Re: dlaczego piszesz bez znajomosci rzeczy 15.06.14, 01:42
            Pierwszy rozpad, rozpadnie sie GB, rozpadnie sie unia.
        • arkaf staram sie byc mily, ale wszystko ma swe limity 15.06.14, 01:55
          twoj pierwszy post

"Ooo, flaga Anglii ( biala podloze / Anglia + czerwona krzyz/ czesc Irlandii) na mistrzostwach swiata w Brazyli bez unii z Szkocja? Czyzby juz pogrzebali UK, niech zyje Anglia + czesc Irlandii? Czyzby pierwiosnek pierwszego rozpadu? Co bedzie jak Irladia sie odlaczy? Zostanie biale przescieradlo? "

to co ty teraz wypisujesz, dlaczego ludzi obrazasz?
          nie latwiej napisac - sorka, strzelilam babocha ?
          • mara571 Tego sie nie doczekasz, ona ma typowa, niemiecka 15.06.14, 02:11
            bute. I do tego jest zwyczajnie glupia.
            I nie zna kultowych polskich powiedzen.
            Minely lata, wyrosly pokolenia, ktore nie ogladaly serialu Szpital na peryferiach, ale powiedzenie dr Strosmajera okreslajace siostre Hunkowa znaja wszyscy, ktorzy sie w Polsce wychowali.
            • nie-tak Re: Tego sie nie doczekasz, ona ma typowa, niemie 15.06.14, 02:18
              mara571 napisała:

> bute. I do tego jest zwyczajnie glupia.
              > I nie zna kultowych polskich powiedzen.
              > Minely lata, wyrosly pokolenia, ktore nie ogladaly serialu Szpital na peryferia
              > ch, ale powiedzenie dr Strosmajera okreslajace siostre Hunkowa znaja wszyscy, k
              > torzy sie w Polsce wychowali.
              --------------------------------------
              Mara571 analfabetko wiedzy jak i oczytania, dla ciebie filmowa fantazja jest wykladnikiem wiedzy? Wiec nie dziwie sie ze inteligencja, oczytanie jak i wiedza jest luksusem dla wielu formuowych Polakow ktorego u nich nie uzyczysz.
              • kzet69 Re: Tego sie nie doczekasz, ona ma typowa, niemie 15.06.14, 02:22
                Ciebie naprawdę powinno się umieścić w zakładzie zamkniętym.... Nie rozumiejąc najprostszego tekstu pisanego stwarzasz zagrożenie dla siebie i innych, jestes po prostu dysfunkcjonalna...
                • nie-tak Re: Tego sie nie doczekasz, ona ma typowa, niemie 15.06.14, 02:33
                  Wytlumacz mi jakiego pisanego tekstu, zalozycielem watka bez podania tekstu jestem ja, czy ty pojmujesz totalny ignorancie jak i arogancie o czym ty piszesz? Luksusem dla Polakow jest wiedza jak i oczytanie gdyz tego wiekszosc ich nie posiada!!! Po prostu ciemnota a co najgorsze arogancka.
                  Odpowiedz mi na pytanie czy Anglia wystepowala dotychczas jako Anglia + czesc Irlandii bez Szkocji, czy jako WB/GB? Co widzimy na tych mistrzostwach swiata? Widzimy nowa flage, flage reprezentujaca tylko Anglie i czesc Irlandii, ale dla ciebie ignorancki ciemniaku nawet i ryba jest czlowiekiem.
                  • arkaf nie mam juz sil 15.06.14, 02:40
                    chcesz pozostac w swej niewiedzy, pozostan... twoja sprawa

fr.wikipedia.org/wiki/Angleterre
                    a tam takie zdanie
                    Ne doit pas être confondu avec le Royaume-Uni ni la Grande-Bretagne
                    .
                  • kzet69 Re: Tego sie nie doczekasz, ona ma typowa, niemie 15.06.14, 02:46
                    nie-tak napisała:
                    "> Odpowiedz mi na pytanie czy Anglia wystepowala dotychczas jako Anglia + czesc I
                    > rlandii bez Szkocji, czy jako WB/GB? Co widzimy na tych mistrzostwach swiata?"

Tak, od początku istnienia swojej federacji czyli od jakichś 140 lat, w MŚ też występuje pod flagą angielską (podobnie jak Szkocja pod szkocką, Walia pod walijską) od 1950 roku czyli od swojego piierwszego w nich startu. Piłkarska reprezentacja Wielkiej Brytanii (pod flagą brytyjską) występuje jedynie na IO, ponieważ tam reprezentuje Brytyjski Komitet Olimpijski...

Na tym kończę roznoszenie kaganka wiedzy.
                    • arkaf Re: Tego sie nie doczekasz, ona ma typowa, niemie 15.06.14, 02:49
                      nalezy dodac ze Irlandia Pln rowniez w footballu i rugby wystepuje samodzielnie, nie ma czegos takiego jak Anglia + Irlandia Pln
                      a na dobranoc, nie-tak, specjalnie dla ciebie, na czasie bardzo

• kzet69 Re: Tego sie nie doczekasz, ona ma typowa, niemie 15.06.14, 02:52
                        :)))) Uwielbiałem tę bajkę w dzieciństwie, kupę lat juz jej nie widzialem..., w przerwie meczu chętnie sobie ją przypomne.
              • mara571 scena z kultowego filmu 15.06.14, 08:57
                www.youtube.com/watch?v=GNe73n-Rcx4
                okolo 7 min.
                Kopiowanie przypadkowych, gotowych zdan daje tylko jeden efekt: belkot.
                nie-tak napisała
                > Mara571 analfabetko wiedzy jak i oczytania, dla ciebie filmowa fantazja jest w
                > ykladnikiem wiedzy? Wiec nie dziwie sie ze inteligencja, oczytanie jak i wiedza
                > jest luksusem dla wielu formuowych Polakow ktorego u nich nie uzyczysz.
    • 1igor-uk Nic nadzwyczajnego,nie-tak. 15.06.14, 02:33
      Szkocja ma wlasna reprezentacje na wszystkicj miedzynarodowych imprezach futbolowych.Od lat 50-ch ubieglego wieku startuje w mistrzowstwach Swiatu z pilki noznej.
      Co do oddzielenia Szkocji,to szansow wiekszych niema.Chociaz musze przyznac,ze zwolennikow niepodleglosci przybywa wraz ze wzrostem cen.
      • arkaf Re: Nic nadzwyczajnego,nie-tak. 15.06.14, 02:35
        nie sadze zeby akurat w Szkocji o checi bycia niepodleglym decydowal wzrost cen ....
        • 1igor-uk A co ty mozesz o tym wiedziec,arkafowicz? 15.06.14, 02:47
          • arkaf Re: A co ty mozesz o tym wiedziec,arkafowicz? 15.06.14, 02:52
            ano cos tam sobie wiem
            mowiac dzisiejszym jezykiem, lud szkocki nigdy w GB nie chcial byc, ale ze oligarchowie ich zdradzili kilkaset lat temu .... :)
          • nie-tak Re: A co ty mozesz o tym wiedziec,arkafowicz? 15.06.14, 02:55
            Igor ten osobnik jak wielu innych jest wynajety przez gazete do zniechecenia dyskusji albo jej dlawienia, to sa nieoczytane ciemnoty nieznajace jezykow ale jadaczki maja pelne pustych jak i zmyslanych frazesow pelne arogancji jak na ich przystalo. Sa tak nauczeni i to wyssali z mlekiem matki, wiec co wymagac od nich?
            • arkaf dlaczego mnie obrazasz ? 15.06.14, 02:57
              staram sie byc wielce wyrozumialy i cierpliwy
              dlaczego mi odplacasz taka agresja ?
      • nie-tak Re: Nic nadzwyczajnego,nie-tak. 15.06.14, 02:51
        Igor jak nic nadzwyczajnego, zawsze WB/GB wystepowala na wszystkich mundialach jako WB/GB pod flaga (Union Jack) reprezentujaca wszystkie zwiazkowe panstwa a teraz niespodziewanie widzimy flage tylko zwiazku Anglii i Irlandii. Jak wiemy juz od dawna Irlandia tez nie ma najmniejszej ochoty zostac dluzej w zwiazku z Anglia. To znaczy Irlandia chce miec demokracje z prezydentem a nie krolestwo z namiestnictwem krolowej.

• arkaf Re: Nic nadzwyczajnego,nie-tak. 15.06.14, 02:55
          ty tak specjalnie ?
          innego wytlumaczenia nie ma
          no nie wiem, wykonaj moze telefon do przyjaciela, czy cos w ten desen skoro nam nie wierzysz
        • kzet69 Re: Nic nadzwyczajnego,nie-tak. 15.06.14, 02:58
          nie-tak napisała:
          "awsze WB/GB wystepowala na wszystkich mundialach
          > jako WB/GB pod flaga (Union Jack) reprezentujaca wszystkie zwiazkowe panstwa a
          > teraz niespodziewanie widzimy flage tylko zwiazku Anglii i Irlandii"

Nie ty sobie jaja robisz... z 5 osób ci wytłumaczyło że bzdury piszesz, a ty dalej swoje...
          Ty nie możesz być czlowiekiem... jesteś botem, bo jest niemozliwe by kobieta żyjąca w XXI wieku w Europie była tak głupia jak ty...
          • arkaf Re: Nic nadzwyczajnego,nie-tak. 15.06.14, 03:09
            e tam botem...
            sie zacietrzewila, a ze podlana odrobina (a moze i wiecej) alkoholu przy sobocie, to jest jak jest
            a mara ma racje, ze nawet jak wytrzezwieje to do buletki sie nie przyzna
            zreszta nie musi
        • 1igor-uk Re: Nic nadzwyczajnego,nie-tak. 15.06.14, 03:10
          Pisze tylko to,co wiem na pewno.Anglia ma wlasna reprezentacje,a Szkocja wlasna .Nie mam pojecia,jak to jest w innych dyscyplinach sportowych(nie jestem kibicem),ale angielskie kibice mnie juz "zadolbali",zwlaszcza jeden taki z domu naprzeciwko.On zawsze wywiesza flage Anglii,kiedy jej reprezentacja prowadzi jakis mecz,a do tego wystawia w oknie swoj TV,minimum 50 cale +glosniki ze wzmacniaczem,i wraz z takimi samymi idiotami-kibicami ,jak on,halasuja przez pare godzin.
          Zauwazylem,ze oprocz mnie,to nikomu wiecej nie przeszkadza:-)
          • mara571 link dla orientacji 15.06.14, 08:47
            do oficjalnej strony UEFA z wylosowanymi grupami w ramach eliminacji do ME we Francji 2016. Z flagami.
            www.uefa.com/uefaeuro-finals/draws/index.html
            Walia trafila do grupy B, Szkoci graja w grupe D z Niemcami i Polska, Anglia w grupie E, Pln Irlandia w grupie F.
            • 1igor-uk Mara,kazdy ma prawo na pomylke. 15.06.14, 10:43
              Ale musisz docenic to,ze nie-tak nie wkleila cudzego tekstu,wydajac go za swoj,zeby pokazac,ze cos wie :-)
              • nie-tak Re: Mara,kazdy ma prawo na pomylke. 15.06.14, 11:02
                Igor czy nie widzisz ze Mara571 i jej kumple nawet nie rozumieja tekstu pisanego zalozonego watka ale do sprzeczki i wciskania wlasnych durnot sa pierwsi.
                Wedlug Mary571 i innych durni w nastepnych mistrzostwach swiata w p.n. nie powinno sie uzywac polskiej flagi bialo-czerwonej tylko flage np. Slaska. :)))
                • 1igor-uk Moja droga nie -tak. 15.06.14, 11:42
                  Nie czytalem i nie mam zamiaru czytac postow przyglupow forumowych.Przeczytalem tylko to,co piszesz Ty i co pisze Mara .W tym przypaku mara ma racje,piszac o fladze reprezentacji Anglii .Tak jest w rzeczywistosci.Oczywiscie watpie w to,ze mara do dnia wczorajszego cos wiedziala o tym,ale ona potrafi poslugiwac sie wyszukiwarka internetowa ,co udowodniala juz wiele razy.
                  Ja sam do tego,jak spotkalem sie z tym w UK,nic nie wiedzialem,bo nie jestem kibicem i mnie goowno obchodzi pod jakimi flagami startuja reprezentacje roznych panstw.Ale mieszkajac w UK nie da sie nie zauwazyc tego,ze w dniach ,w ktorych reprezentacja Anglii gra jakis wazny mecz miedzynarowody,po ulicach jezdza samochody udekorowane angielskimi flagami,z czerwonym krzyzem na bialym tle,a nie z flagami UK. I ja na to zwrocilem kilka lat temu swoja uwage i dlatego doskonale orientuje sie w tym temacie.
                  Moze lepiej pogadamy o mozliwym rozpadzie UK,a przy okazji i USA ? :-)
              • mara571 kazdy ma prawo do pomylki? Naprawde 15.06.14, 11:17
                w tym tygodniu omylkowo uzylam jednego niewlasciwego slowa, przyznalam sie do pomylki, ale to nie powstrzymalo twoich przyjaciolek przed atakami.
                To jedno, a drugie to zachowanie nietaczki. Kilka osob jej pisze, ze sie myli, a w odpowiedzi otrzymuje obelgi. Ona jest po prostu glupia i do tego butna.
                To jest cecha mlodej generacji Niemcow, mam z nia do czynienia w pracy. Wydaje polecenie i zaczyna sie dyskusja, ze latwiej mozna zrobic to tak czy siak. Nie dyskutuje, bo to nie ma sensu. Ucinam zdaniem: Das ist eine Dienstanweisung (to jest polecenie sluzbowe). Kiedys tlumaczylam, ze pracuje z materialem kosztujacym dziesiatki tysiecy euro, jest go malo i trzeba stosowac w pracy z nim najbardziej wyszukane metody. Dzisiaj juz nie.
                Przyznac sie do bledu, podziekowac za wyjasnienie to nie w stylu tej panienki.

Zgodnie z chrzesciajanska zasada wybaczenie moze nastapic po wyrazeniu skruchy. A tej brak.
                -
                • ubiquitousghost88 mara lubi przys.rać, ale trzeba przyz.nać, że robi 15.06.14, 11:31
                  ...to z dużym wdziękiem... -:)

Mnie się to podoba...
                • 1igor-uk Mara,Twoi pomylki maja swoj urok. 15.06.14, 11:43
                  Oni stanowia skarb tego forum :-)
                  • ubiquitousghost88 Re: Mara,Twoi pomylki maja swoj urok. 15.06.14, 11:47
                    Jak Ty to pięknie wyraziłeś! :))))))
                    • 1igor-uk Re: Mara,Twoi pomylki maja swoj urok. 15.06.14, 11:52
                      Lubie mare na swoj sposob i dlatego staram sie zawsze pieknie wyrazac sie pod jej adresem :-)
            • nie-tak Re: link dla orientacji 15.06.14, 10:52
              mara571 i wszyscy inni znaFFFFFFcy flag wystepujacych na obecnych mistrzostwach swiata pilki noznej. Idac waszymi madrosciami inaczej Niemcy powinny tez uzyc flagi Bayern czy Hiszpania flagi Baskow, czy ..., a jednak kazde zwiazkowe panstwo uzywa flagi panstwa zwiazkowego (Union Jack), a nie pojedynczego, czy dwoch, czy ... zwiazkow wchodzacych w sklad panstwa.
              Ale dla znaFFFFFFcow jest to nie do pojecia ze tym razem reprezentacja Anglii wystapila z flaga dwoch zwiazkow panstwowych bez Szkocji.

mara571 co dadza mi twoje linki jak ty myslec nie potrafisz, lykasz wszystko jak bocian zaby.
              • indeed4 Mistrzostwa Świata 2010 15.06.14, 11:10
                www.sport.pl/MS2010/2,107200,7965891,,,7965891,.html

znajdź sobie Anglię
                • nie-tak Re: Mistrzostwa Świata 2010 15.06.14, 11:16
                  indeed4 napisał:

> rel="nofollow">www.sport.pl/MS2010/2,107200,7965891,,,7965891,.html
                  >
                  > znajdź sobie Anglię
                  ------------------------------------------
                  ZnaFFFFco zacznij wrescie pisac na temat bez linkowania linkow ktore nic nie wnosza do tego tematu wczorajszej flagi reprezentacji Anglii na mistrzostwach swiata w p.n..
                  _______________________________________________________________
                  16 oznak zbliżającej sie reformy walutowej
                  www.wallstreet-online.de/nachricht/6708556-16-anzeichen-bevorstehende-waehrungsreform
                  www.youtube.com/watch?v=5_c2-Yg5spU#t=297
                  • indeed4 Wczoraj była taka, jak w 2010 i wcześniej. 15.06.14, 11:22
                    włóż dobre okulary, skup się i uważnie przyjrzyj.
                    • indeed4 Mistrzostwa Świata 2002 15.06.14, 11:32
                      www.redcafe.net/threads/2002-fifa-world-cup%E2%84%A2-korea-japan-draw.8923/
              • arkaf brak mi slow, wiec napisze tak: glupia cipo !!!!!! 15.06.14, 11:28
                Jaka do jasnej holery flaga dwoch zwiazkow, gdzie we fladze Anglii masz IrlandiePln, kiedy ta obecnie nie posiada wlasnej flagii i wlasnie jako jedyny z krajow zwiazkowych uzywa flagi Union Jacka (kiedys byla podobna do angielskiej, roznica to dlon pod korona na srodku); idz na jakakolwiek strone posiwecona flagom, sztandarom itp, itd i sobie popatrz, poczytaj jakies omowienia i zadzwon do tego co cie dupczy, znaczy przyjaciela, chyba ze jest tak jak ty bezdennie glupi.
                dosc,
                bo to co mnie najbardziej wpienia to upartosc bezkrytyczna we wlasnej glupocie
        • tornson Tylko na olimpiadzie startowali jako UK, 15.06.14, 14:41
          na MŚ zawsze osobno. W 1958 nawet wszystkie 4 kraje UK awansowały na MŚ
          en.wikipedia.org/wiki/1958_FIFA_World_Cup_squads
          en.wikipedia.org/wiki/England_national_football_team
          en.wikipedia.org/wiki/Scotland_national_football_team
          en.wikipedia.org/wiki/Wales_national_football_team
          en.wikipedia.org/wiki/Northern_Ireland_national_football_team
    • tornson Od początków futbolu Anglia i Szkocja miały 15.06.14, 14:35
      własne reprezentacje, tak samo jak Walia i Irlandia a potem Irlandia Północna. Tylko na olimpiadach startują jako Wielka Brytania.
      • szwampuch58 Re: Od początków futbolu Anglia i Szkocja miały 15.06.14, 14:44
        tak wychodzi gdy blondynki zamiast o kieckach zaczynaja o sporcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka