Dodaj do ulubionych

Braterska pomoc ODKB

29.08.14, 10:37
W 1968 roku nie było formalnie sowieckiej inwazji a "braterska pomoc" udzielona Czechosłowacji przez wojska Układu Warszawskiego (w tym także oddziały LWP). Obecnie FR może posłużyć się do podobnej operacji wojskami pod szyldem ODKB (OUBZ). Ciekaw jestem, czy z tej możliwości skorzysta.
Obserwuj wątek
    • marko125 Re: Braterska pomoc ODKB 29.08.14, 10:40
      Nudny już jesteś z tym wysłaniem wojsk. FR nie wysłała żadnych wojsk na Ukrainię i nie wyślę.
      • vladexpat Re: Braterska pomoc ODKB 29.08.14, 12:09
        marko125 napisał:

> Nudny już jesteś z tym wysłaniem wojsk. FR nie wysłała żadnych wojsk na Ukraini
        > ę i nie wyślę.
        Czy ja pisałem, że FR kogoś wysyła wysyła? Urlopowicze i emeryci wojskowi sami jadą na ochotnika. Z bagażem podręcznym. Nawet cały wątek na ten temat założyłem.
    • pijatyka Re: czy z tej możliwości skorzysta 29.08.14, 10:59
      To zależy m.in od tego, czy pozostałe państwa OUBZ w ogóle zechcą angażować się w kacapską awanturę na Ukrainie.
      • volupte Re: czy z tej możliwości skorzysta 29.08.14, 11:47
        Przymuszą.
        • vladexpat Re: czy z tej możliwości skorzysta 29.08.14, 12:12
          volupte napisał:

> Przymuszą.

Z Kazachstanem może nie być tak łatwo. Nazarbajew się ostatnio na wiele sobie pozwala.
          • volupte Re: czy z tej możliwości skorzysta 29.08.14, 12:14
            Przymusza , niekoniecznie do bezpośredniej konfrontacji , tylko dla propagandy na zapleczu, aby mozna było napisac ze to wspólna akcja.
            • vladexpat Re: czy z tej możliwości skorzysta 29.08.14, 12:17
              volupte napisał:

> Przymusza , niekoniecznie do bezpośredniej konfrontacji , tylko dla propagandy
              > na zapleczu, aby mozna było napisac ze to wspólna akcja.

Fakt. Pewnie nawet jakiegoś skośnookiego znajdą do pokazywania w pierwszym szeregu. W Rosji o takich nietrudno.
    • przyjacielameryki Re: Braterska pomoc ODKB 29.08.14, 12:41
      No tak, w tym przypadku mamy powtórkę z rozrywki. Ciekawe jak zareaguje UE w kontekście całkowitego fiaska starań Niemiec i Francji rozwiązania dyplomatycznego tego konfliktu. Niemcy wzięły na siebie odpowiedzialność za pokojowe rozwiązanie konfliktu, tyle ze o sukcesie będzie można mówić dopiero wówczas kiedy Rosja zwróci Ukrainie Krym i całkowicie wycofa swoje wojska, czołgi z Ukrainy i zaprzestania wspierania separatystów.

Mam wrażenie, ze Niemcy wdepnęły w goowno, ale zobaczymy.
    • pijatyka Re: Ciekawe, czy z tej możliwości skorzysta 02.09.14, 14:26
      Na razie kacapy jeszcze konsekwentnie palą głupa, co robi się coraz bardziej groteskowe wobec coraz liczniejszych dowodów na bezpośrednią interwencję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka