Dodaj do ulubionych

"Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny"

30.08.14, 16:40
Ukraina: Rosja szykuje wkroczenie "sił pokojowych". "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny"

51 minut temu

W zajętym przez armię rosyjską Nowoazowsku, w obwodzie donieckim na wschodzie Ukrainy, pojawiły się ulotki mogące świadczyć o tym, że Rosja przygotowuje wprowadzenie do tego regionu kontyngentu "sił pokojowych".
...
Cała instrukcja składa się z dziewięciu punktów. "Uwierzcie: ministerstwo obrony Federacji Rosyjskiej gwarantuje, że nikt z was nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny. Pamiętajcie, że siły pokojowe Federacji Rosyjskiej działają zgodnie z Konwencją Genewską z 1949 roku" - napisano w ostatnich słowach ulotki.

fakty.interia.pl/raport-zamieszki-na-ukrainie/aktualnosci/news-ukraina-rosja-szykuje-wkroczenie-sil-pokojowych-nikt-nie-zos,nId,1492710#iwa_item=1&iwa_img=1&iwa_hash=66911&iwa_block=newsOfTheDay
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 16:47
      wojciech.2349 napisał(a):

> "Uwierzcie: ministerstwo obrony Federacji Rosyjskiej gwarantuje, że nikt z was nie zostanie > rozstrzelany bez przyczyny."

Jeśli ktos zostanie rozstrzelany, to proszę nie pytać dlaczego. Widocznie przyczyny były. Partia się nie myli.
      • wojciech.2349 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 17:38
        malkontent6 napisał:
        > Jeśli ktos zostanie rozstrzelany, to proszę nie pytać dlaczego. Widocznie przy
        > czyny były. Partia się nie myli.
        -------------------------------
        Będą rozstrzeliwali bez sądu?
        Chyba z braku czasu.
        • karbat Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 17:49
          Polska byla dla jednych pod okupacja sowietow ( guzo wsrod nich ruskich )
          dka innych byla gwarantem pokoju i gwarantem zachodniej granicy .

wg niektorych , tych sowieckich okupantow ( b. duzo wsrod nich ruskich )
          bylo na terenie Polski , w zaleznosci od okresu , do ca 200 000 wojska .
          przez kilkadziesiat lat .

osobiscie nie widzialem , slyszalem , by sowieci do kogos na ulicy strzelali
          W takiej Legnicy ludzie spali raczej spokojnie , na ulicy nie widac bylo strachu
          przed sowietem ( wsrod nich duzo ruskich )

od lapania , wiezienia , czasami katowania Polakow
          mieli swoich przyjaciol .... Polakow . cos sie nie zgadza .....
          • malkontent6 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 18:42
            karbat napisał:

> osobiscie nie widzialem , slyszalem , by sowieci do kogos na ulicy strzelali

Jeśli nie pisała o tym Trybuna Ludu, to znaczy, że nic takiego się nie zdarzyło.

W rzeczywistości były takie przypadki w Szczecinie i w Legnicy. Jak często się to sdzarzało nie wiemy i chyba się już nie dowiemy.

"rosyjski żołnierz zszedł z posterunku z karabinem maszynowym i zabił kilka osób na ulicy Wrocławskiej."

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,5282468,Wielka_milosc_w_Malej_Moskwie.html
    • kzet69 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 17:45
      Aż mi się nie chce wierzyć by Rosjanie mogli coś takiego napisać, aż takiego poziomu zidiocenia chyba jeszcze nie osiągnęli, wygląda to na humbug, przynajmniej taka mam nadzieję.
      • jankowski1960 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 17:49
        bzdety sbu
        • wojciech.2349 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 18:09
          jankowski1960 napisał:
          > bzdety sbu
          ----------------
          I oczywiście rosyjskich wojsk nie ma w Ukrainie.
          To też bzdet SBU?
          • elka-sulzer Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 18:19
            A polskich "brygad smierci" nie ma, woytus?
            Amerykanskich najemnikow nie ma, woytus?
            Rzydowka z USA ciasteczek na majdanie nie rozdawala?
            • malkontent6 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 18:43
              elka-sulzer napisała:

> A polskich "brygad smierci" nie ma, woytus?

Są?
      • wojciech.2349 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 20:27
        kzet69 napisał:
        > Aż mi się nie chce wierzyć by Rosjanie mogli coś takiego napisać, aż takiego po
        > ziomu zidiocenia chyba jeszcze nie osiągnęli, wygląda to na humbug, przynajmnie
        > j taka mam nadzieję.
        ---------------------
        To całkiem możliwe, że takie ulotki są rozprowadzane.
        Problem widzę gdzie indziej.

Czy to pomysł jakiegoś kacyka zielonego ludzika, czy Łubianki?
        • kzet69 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 21:31
          W tym dokumencie jest mowa o obowiązkowym języku rosyjskim, o listach proskrypcyjnych liderów politycznych, elit kulturalnych, liderów mniejszości narodowych, o nagradzaniu za donoszenie na osoby proukraińskie, przypomina to raczej ulotki władz okupacyjnych z III Rzeszy, nie wierzę że w Moskwie ktoś na tyle upadł na głowę, by puścić coś takiego, jeżeli sie mylę to znaczy że całe rosyjskie władze nadają się do leczenia w zakładzie zamkniętym.
    • lubat Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 20:54
      Trzeba mieć mocno nasrane w mózgownicy, by uwierzyć, że Rosja, która idzie w zaparte co do swojego udziału w tej wojnie, nagle napisała takie ulotki, które są jawnym przyznaniem się, i to na piśmie, do interwencji.
      Te goebbelsowskie chwyty propagandowe są obliczone na takie mózgownice, jak kartoflany wojtek & Co.
      • wojciech.2349 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 21:41
        Putin szedł w zaparte z zielonymi ludzikami.
        Nie pamiętasz?

Nie rozumiem dlaczego Rosjanie bez przerwy kłamią?
        • malkontent6 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 30.08.14, 23:02

> Nie rozumiem dlaczego Rosjanie bez przerwy kłamią?

To ich tradycja narodowa.
    • traktor-bojowy Oni czasem zabijają bez przyczyny. 31.08.14, 10:33
      Tak na wszelki wypadek mordują dziennikarzy, mordują opozycję, mordują niepewną ideologicznie młodzież.
      • wojciech.2349 Re: Oni czasem zabijają bez przyczyny. 31.08.14, 11:46
        traktor-bojowy napisał:
        > Tak na wszelki wypadek ...
        -----------------------------
        Zabijają tych, którzy za 10 lat mogą źle pomyśleć
        o Matuszce.

Dżunglaszwili to wzorzec.
      • volupte Re: Oni czasem zabijają bez przyczyny. 01.09.14, 19:45
        No to teraz juz nie bedą. ;-)
    • romrus Zalosna banderowska propaganda:-) b/t 31.08.14, 11:56

> Ukraina: Rosja szykuje wkroczenie "sił pokojowych". "Nikt nie zostanie rozstrze
      > lany bez przyczyny"
      >
      > 51 minut temu
      >
      > W zajętym przez armię rosyjską Nowoazowsku, w obwodzie donieckim na wschodzie U
      > krainy, pojawiły się ulotki mogące świadczyć o tym, że Rosja przygotowuje wprow
      > adzenie do tego regionu kontyngentu "sił pokojowych".
      > ...
      > Cała instrukcja składa się z dziewięciu punktów. "Uwierzcie: ministerstwo obron
      > y Federacji Rosyjskiej gwarantuje, że nikt z was nie zostanie rozstrzelany bez
      > przyczyny. Pamiętajcie, że siły pokojowe Federacji Rosyjskiej działają zgodnie
      > z Konwencją Genewską z 1949 roku" - napisano w ostatnich słowach ulotki.
      >
      > fakty.interia.pl/raport-zamieszki-na-ukrainie/aktualnosci/news-ukraina-rosja-szykuje-wkroczenie-sil-pokojowych-nikt-nie-zos,nId,1492710#iwa_item=1&iwa_img=1&iwa_hash=66911&iwa_block=newsOfTheDay
      • wojciech.2349 nikt już nie wierzy Rosji /bt 31.08.14, 12:01
    • pijatyka Po kacapach można oczekiwać każdego łajdactwa 01.09.14, 19:14
      Na konferencjach kłamstwa w żywe oczy, "humanitarne" gesty pod publiczkę - a potem...

Oddziały w "kotle" nie doczekały się posiłków. Uderzenie Rosjan na południu odciągnęło wszelkie możliwe odwody ukraińskie.
      W tej sytuacji część żołnierzy postanowiła skorzystać z zaoferowanego przez rebeliantów "korytarza humanitarnego", który okazał się pułapką.
      Podczas przejazdu kolejnych kolumn przez "korytarz" Ukraińcy zostali ostrzelani przez artylerię i rosyjskich desantowców.
      Wśród zabitych i rannych byli nie tylko żołnierze ukraińscy, ale też rosyjscy jeńcy. Większość wychodzących z "kotła" poszła w niewolę. Dowódca batalionu Donbas Semen Semenczenko przyznał, że polecił swoim ludziom poddawać się w razie zagrożenia życia. Rosjanie wzięli do niewoli nawet 200 Ukraińców - wynika z informacji korespondenta rosyjskiej telewizji Dożd.
      • lech.junosza Re: Banderowcy się kończą. 01.09.14, 19:48
        I bardzo dobrze.
        • wojciech.2349 naprawdę? 01.09.14, 19:56
          Przecież to azjatycka sztuka wojenna.
          A ja myślałem, że rosyjscy oficerowie
          panują nad sytuacją.
          • lech.junosza Re: Banderowcy się kończą 01.09.14, 20:35

> Przecież to azjatycka sztuka wojenna.
            > A ja myślałem, że rosyjscy oficerowie
            > panują nad sytuacją.
            "Myślałem" to słowo w odniesieniu do Ciebie ukraiński bidulku jest stanowczo na wyrost. Nie dziękuj.
            • wojciech.2349 Kacapia się kończy 01.09.14, 20:38
              Przecież Putin jest na równi pochyłej.
              Załatwi go albo KGB, albo jakiś oligarcha.

Lesiu, to końcówka tego kacyka.
    • wojciech.2349 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 02.09.14, 14:05
      Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie.
      Chciałby się powiedzieć.

Fraza "Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie"
      jest hasłem w Wikipedii:
      pl.wikipedia.org/wiki/Dajcie_mi_cz%C5%82owieka,_a_paragraf_si%C4%99_znajdzie
    • wojciech.2349 Re: "Nikt nie zostanie rozstrzelany bez przyczyny 04.09.14, 22:57
      Wygląda na to, że jednak będą zabijać bez przyczyny.
      I to w XXI wieku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka