Dodaj do ulubionych

Kneset nad Potomakiem

21.11.14, 10:42
po dwoch latach dochodzen nad sektorem finansowym, odkryl ze ... uwaga, uwaga .... te wielkie, "too crooked to fail", banki sa w stanie macic w wolnokapitalistycznej ekonomi ... w nowy przerazajacy sposob.

Kneseciarze stwierdzili (to o czym ludzie od dawna mowia), ze taki np. "too crooked to fail" Goldman, dzieki wolnokapitalistycznej deregulacji, moze sam bezposrednio kupowac np. rope, rafinerie jak i tankowce .... wegiel jak i kopalnie ... zboza i ich przetworcow ... a motlochowi sprzedawac swoje karty kredytowe na zatankowanie auta i inkasowac zyski z rosnacego dlugu gdy cena ich produktow rosnie

www.truthdig.com/eartotheground/item/when_a_bank_owns_100_oil_tankers_it_can_mess_with_the_price_of_gas_20141119
Ten stan rzeczy, ku mojemu zdziwieniu, podsumowal trup z Arizony

“Imagine if BP had been a bank,” Senator John McCain said on Wednesday, referring to the Deepwater Horizon oil spill that for which BP has had to pay billions of dollars in damages. “It could have led to its failure and another round of bailouts.”

Obserwuj wątek
    • bywszy1 Re:chwala knesetowi!+ 21.11.14, 15:49

• misterrob Nie ma zadnego problemu. 21.11.14, 15:54
        Komus zebralo sie na odwage i groznie brwi marszczac wydusil z siebie: jestem Polakiem. Ot, i po dyskusji.
        • elka-sulzer Re: Nie ma zadnego problemu. 21.11.14, 15:58
          A ty o czym .... jesli mozna zapytac?

misterrob napisał:

> Komus zebralo sie na odwage i groznie brwi marszczac wydusil z siebie: jestem P
          > olakiem. Ot, i po dyskusji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka