Dodaj do ulubionych

Auschwitz dziś..

23.01.15, 06:09
Jak wytłumaczyć, że do Muzeum Auschwitz - Birkenau przyjeżdża tak mało Rosjan i Węgrów /na liście są na około 20 pozycji/ ?
W przypadku Rosjan jakoś to da się wytłumaczyć "tylko" kilkadziesiąt tysięcy ich tam zginęło ale Węgrów zginęło ponad 400 tys.
Obserwuj wątek
    • kaszebe12 Re: Auschwitz dziś.. 23.01.15, 08:46
      - To tam umierali Rosjanie , Wegrzy ? -A moze Polacy ? - Francuskie media mowia tylko o jednym przesladowanym "narodzie".
      - " Pan jest Polakiem ? - Nie ! -Jestem Zydem !" -Marek Halter , francuski "pisarz".
      • bywszy1 Re:na czym polegaja przewrotnosci wermachtowca+ 23.01.15, 11:26
        kaszebe12 napisał:
        " Pan jest Polakiem ? - Nie ! -Jestem Zydem !" -Marek Halter , francuski "pis
        > arz
        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        Jakby powiedzial,ze jest Polakiem,to pociotek z wermachtu napisal by,ze to Zyd malowany,udajacy Polaka.
        Jezeli madry i wspanialy przedstawiciel Wielkiego Narodu Zydowskiego stwierdzi,ze Polakiem nie jest,to kaszebe,nie uznajacy,ze jest polskim kaszubem,ma Zydowi za zle,ze nie jest Polakiem.
        A czemu to ciotka wermachtowska,kaszebe niejaka,uzywa pseudonimu "kaszebe",a nie np."polonus"?
    • tojabogdan przecie Auschwitz wyzwolili banderowcy 23.01.15, 12:11
      jak głoszą nasze władze państwowe.
      A w Izraelu od dziesięcioleci wmawiają młodzieży, że to ten kazet sprawka wyłącznie Polski i Polaków. Niemcy natomiast, jak pokazują najnowsze sondaże izraelskie, to najsympatyczniejszy naród w Europie.
      Czyli baderowcy, z pomocą i naszych najlepszych zachodnich sąsiadów, wyzwolili ten kazet z polskiego jarzma
      • kaszebe12 Re: przecie Auschwitz wyzwolili banderowcy 23.01.15, 12:28
        Oczywiscie , ze Auschwitz zostal wyzwolony przez Ukraincow , a byli oni dowodzeni przez samego Petrule ! - Przypomina mnie sie hamerycki film o Saszy , dzielnym oficerze sowieckim , ktory ratowal Zydow z jakiegos obozu smierci. -Po ich uratowaniu nasz dzielny oficer przedarl sie do walczacego getta , by moc kontynuowac dalsze ratowanie. -Film skonczyl sie krotkim obwieszczeniem..." Niemcy nas ponizyli , a masakrowali nas Polacy". - Bardzo lubie nowohistorie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka