mariner4 12.03.15, 18:31 wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Plany-zbrojeniowe-Polski-Rosja-zaniepokojona,wid,17339748,wiadomosc.html To nie jest zasrany interes Rosji. Jesteśmy suwerennym krajem. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sawa.com Re: Czy my sie musimy k.... Rosji pytać? 12.03.15, 18:39 mariner4 napisał: > wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Plany-zbrojeniowe-Polski-Rosja-zaniepokojona,wid,17339748,wiadomosc.html > To nie jest zasrany interes Rosji. Jesteśmy suwerennym krajem. No, i sie nie pytamy. Pytamy się USA czy nam sprzedadzą tomahawki. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Czy my sie musimy k.... Rosji pytać? 12.03.15, 18:42 Kto pyta nie bladzi a jak jeszcze uzywa latarki to bedzie cacy,hehehe,chce lotniskowca www.youtube.com/watch?v=2zlD_eNdVhA Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter Ahahaha:-) 12.03.15, 18:42 mariner4 napisał: > wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Plany-zbrojeniowe-Polski-Rosja-zaniepokojona,wid,17339748,wiadomosc.html "Rosja zaniepokojona":-) Jakis emeryta puscil baka, a w Polsce juz wrze:-) "To jednoznacznie antyrosyjski akt - twierdzi były naczelnik departamentu współpracy międzynarodowej Ministerstwa Obrony Leonid Iwaszow". Ja nie jestem zaniepokojony, bo: -zadnych lodzi nie ma i raczej nie bedzie; -zadnych rakiet nie ma i nie wiadomo czy beda; -w razie potrzeby przyj@bie sie w nich i pojda na dno, bo na Baltyku lodzi podwodny sa do doopy. > Jesteśmy suwerennym krajem. Nie. Jesli kupicie (ha-ha) Tomahawki, to bedziecie mieldowac sie i pytac o zgode Jankiesow przed odpaleniem kazdej rakiety. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 a na czym to polega,oprocz,nie pytania rosji 12.03.15, 18:46 o zdanie....? mariner4 napisał: (...) > To nie jest zasrany interes Rosji. Jesteśmy suwerennym krajem.(....) Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl_szuja Spoko. 12.03.15, 18:50 Na tę chwilę rozbudowujemy Nadbrzeżny Dywizjon Rakietowy, zatem wszelkie okręty zwalczania okrętów podwodnych (zop) są na tę chwilę w promieniu jego rażenia. Wszystkie okręty stojące w Bałtijsku mogą zostać porażone przy nabrzeżu. Tomahawk można uzbroić w ładunek nuklearny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Spoko. 12.03.15, 18:52 > Tomahawk można uzbroić w ładunek nuklearny ;) Może w tym bałaganie Rosjanie zgubili parę głowic w Polsce. Wątpię, żeby nasi wojskowi tym się chwalili..... Pewnie tak się nie stało, ale kto wie? M. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl_szuja Re: Spoko. 12.03.15, 19:05 www.youtube.com/watch?v=_Toxkqs7JaE Dywizjon ten będzie wspierał Marynarkę Wojenną. MON na dniach powinien zadecydować o dostawcach nowych okrętów nawodnych (3 korwet i 3 patrolowców z opcją zwalczania min), będących realizacją programów Miecznik i Czapla. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.kufel W Polsce będzie niezwłocznie rozwijany przemysł 12.03.15, 18:52 zbrojeniowy z wykorzystaniem najnowszych technologii. Lepiej późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: W Polsce będzie niezwłocznie rozwijany przemy 12.03.15, 18:55 z wykorzystaniem najnowszych technologii produkcji Prince Pola? Odpowiedz Link Zgłoś
smuta2015 Re: Czy my sie musimy k.... Rosji pytać? 12.03.15, 19:02 Kacapscy zbrodniarze nie pytali nikogo, czy mogą się zbroić, czy mogą zaatakować Ukrainę i destabilizować region. Teraz niech skowyczą i szukają pokrzyw! Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 mini-max 12.03.15, 19:09 minimum tresci - maximum,smutnej , frustracji...:)! jakie, to znajome....! smuta2015 napisał: > Kacapscy zbrodniarze nie pytali nikogo, czy mogą się zbroić, czy mogą zaatakowa > ć Ukrainę i destabilizować region. Teraz niech skowyczą i szukają pokrzyw! Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nasuwa się proste pytanie 12.03.15, 19:21 Czy Polska na przykład jak potroi liczbę czołgów, samolotów, rakiet. Jak kupi 100 Tomahawków i innego żelastwa, to czy może zaatakować Rosję? NIE! Bo nie ma szans. Więc ta broń nie służy agresji przeciwko Rosji, tylko obronie przed nią. Więc czego Rosjanie się ciskają? Chyba, że chcą mieć nas całkiem bezbronnych. No to kolejne pytanie. Po co? Chyba tylko aby "odzyskać" Priwislanski Kraj. Nie doczekanie Wasze! Jaki jest choć jeden racjonalny powód, żeby zaufać w dobrą wolę Rosji? ŻADEN! M. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Nasuwa się proste pytanie 12.03.15, 19:32 mnie przykladowo nie jedno: 1;Po jaka cholere nalezymy do NATO a tania ta przynaleznosc nie jest? 2;Po jaka cholere Putinowi ten " Priwislanski Kraj " z takimi kretynami jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: My nalezymy, nie wy 12.03.15, 19:43 jasne jest tylko ze my mamy wsrod nas stanowczo za duzo kretynow twojego pokroju,smutne ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: I ja jestem u siebie 12.03.15, 19:47 glupis jak moj but z lewej nogi,niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie znasz polskich znaków? 12.03.15, 19:51 I nie jesteś u siebie. Jesz nasz chleb, ale jesteś obcy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Nie znasz polskich znaków? 12.03.15, 19:55 porazajaca logika,ty z obcych tak czy tak lubisz tylko szwagra Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Tak trudno wgrać klawiaturę 12.03.15, 20:00 programisty? i zainstalować fonty? Ja nie plułbym na kraj który mnie karmi. M. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Tak trudno wgrać klawiaturę 12.03.15, 20:13 W zadnym wypadku nie pluje to raz, dwa ,to karmie sie sam przy pomocy mojej pracy gdzie niepotrzebne mi te fonty a "kraj" tez niezle na tym zarabia lupiac mnie w podatkach,tumoku. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ja jestem u siebie, ty obcy 13.03.15, 08:22 i do tego wróg. Powinno się was rejestrować na wypadek większego konfliktu, bo stanowicie zagrożenie. I jak będzie trzeba, internować. Nam "zielone ludziki" nie są potrzebna.A wspaniałomyślność wobec was nie popłaca. Poza tym rodzi się proste pytanie. Dlaczego nie żyjesz w tej swojej wyśnionej Rosji, tylko w tej wrażej Polszy? M. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Tak trudno wgrać klawiaturę 13.03.15, 10:42 mariner4 napisał: > Ja nie plułbym na kraj który mnie karmi. > M. Plujesz na Rosję banderowcu, a to ona wam stworzyła na tzw. Ukrainie cały przemysł. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Nie znasz polskich znaków? 13.03.15, 10:38 mariner4 napisał: > I nie jesteś u siebie. Jesz nasz chleb, ale jesteś obcy. > M. Banderowcy, waszego chleba już nikt nie chce, szczególnie tego spod Czarnobyla. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Twoje niedoczekanie banderowcu! 13.03.15, 10:41 Wiem że ostrzycie sobie ząbki na Chełm i Przemyśl, ale niedoczekanie wasze, nawet zdradziecki POPiS nie poważyłby się na oddanie w wasze banderowskie łapska polskiej ziemi! Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Należycie do NATO banderowcu? 13.03.15, 10:37 To czemu NATO nie broni waszego bander-landu? Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Nasuwa się proste pytanie 12.03.15, 19:38 A po co Rosji była Polska w 45'? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Nasuwa się proste pytanie 12.03.15, 19:45 inne czasy,inna sytuacja,inne mozliwosci militatne...... w skrocie: zadnej powtorki nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Nasuwa się proste pytanie 12.03.15, 19:52 Wybacz ale ci ku... nie wierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Nasuwa się proste pytanie 12.03.15, 19:57 trudno, twoj problem,twoja choroba Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Nasuwa się proste pytanie 12.03.15, 19:58 ad1.żeby Putin miał zmartwienie, ad2.zapytaj się nieboszczyków carów,Stalina i jego następców aż do Włodymira Adolfowicza Putina. Rosja to była i niestety jest dzicz.Nic się nie zmienili. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Nasuwa się proste pytanie 12.03.15, 20:19 Taki ad2 nazywam kompleksem rusozercy,ktory w pelni potwierdza ad1 Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Nasuwa się proste pytanie 13.03.15, 10:26 sami się o to systematycznie proszą. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 rosja, w zdumieniu patrzy, jak usa ,polske 12.03.15, 19:38 z finansow skubie....! dla rosji, nie ma znaczenia, czy polska, jest bezbronna, czy calkiem bezbronna...! gance gal...! sjp.pl/ganc+egal mariner4 napisał: > Więc czego Rosjanie się ciskają? Chyba, że chcą mieć nas całkiem bezbronnych. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: rosja, w zdumieniu patrzy, jak usa ,polske 12.03.15, 19:39 Bezpieczeństwo kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 To się odp....cie 12.03.15, 19:42 i tyle. Gdyby nie USA, to nadal wasze wojsko stacjonowałoby w Polsce na nasz koszt. Popatrz na różnice PKB kołchoźniku. I nasze bez gazu i ropy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: Czy my sie musimy k.... Rosji pytać? 13.03.15, 07:27 > To nie jest zasrany interes Rosji. Jesteśmy suwerennym krajem. > M. Oczywiscie nie musicie sie pytac Rosji, czy kupowac Tomahawki czy nie. Macie do tego prawo. Tak samo Rosja ma prawo do czucia sie zaniepokojona i cytujac slowa eksperta Iwaszowa z zalinkowanego artykulu, ma prawo do "... zwiększenia na Bałtyku liczby rosyjskich kompleksów (wojskowych - przyp. ode mnie) przystosowanych do zwalczania celów podwodnych" . Z kolej Polska bedzie miala prawo do czucia sie zaniepokojona. Chyba na tym wedlug Ciebie polega suwerennosc kraju: robic w gacie samemu ale podjac wszelkie wysilki, zeby przeciwnik tez regularnie robil w gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Wy potrzebujecie broni w celach agresji, my do 13.03.15, 08:15 obrony. My wam nie zagrażamy. Wy nam tak. To jest pewna różnica. M. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: Wy potrzebujecie broni w celach agresji, my d 13.03.15, 08:38 > obrony. My wam nie zagrażamy. Wy nam tak. To jest pewna różnica. > M. Kazda bron zagraza. Z definicji. Niezaleznie od tego jak kreatywnie bedziesz szukal "pewnych roznic". Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 08:50 > oni mają wbite w mózgi, że należy ciągle grozić innym kałachem lub rakietami, b > ez tego czują się niedowartościowani Nie jestem "soldatem" tylko jestem oficerem ... co prawda rezerwy ... co prawda juz od 25 lat. :-) Sluchajac wypowiedzi waszych politykow i komentatorow w srodkach masowego przekazu, doslownie przescigajacych sie w straszeniu Polakow, wcale sie Tobie nie dziwie. p.s. porownaj budzety Rosji i krajow NATO, porownaj ilosc broni, "kalachow" i rakiet po obu stronach. Juz nawet nie wspomne o "wyzwolenczych pochodach" ostatnich lat. p.p.s. odnosze nieraz takie wrazenie, ze polska elita polityczna rzeczywiscie bez rosyjskiego zagrozenia czuje sie "niedowartosciowana" i "niedoceniona" Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 09:08 > > Nie jestem "soldatem" tylko jestem oficerem ... co prawda rezerwy ... co prawda > juz od 25 lat. To jesteś sołdatem ( w rezerwie) z punktu widzenia konwencji genewskich. Czy Polska może planować agresję na Rosję. Oczywiście że nie. Czy Rosja może planować agresję na Polskę? Tak! To jest zasadnicza różnica. Wy chcecie Polski wobec was bezbronnej. My tylko mamy sznsę maksymalnie podnieść wam koszt takiej agresji. I nic więcej. M. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 09:29 > Czy Polska może planować agresję na Rosję. Oczywiście że nie. Czy Rosja może pl > anować agresję na Polskę? Tak! To jest zasadnicza różnica. > Wy chcecie Polski wobec was bezbronnej. My tylko mamy sznsę maksymalnie podnieś > ć wam koszt takiej agresji. I nic więcej. Dozbrajajcie sie jak najbardziej. Kto przeszkadza? Tylko nie musiscie sie dziwic, ze ktos inny tez sie dozbraja. Przeciez o to chodzilo w moim poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 09:35 > Czy Polska może planować agresję na Rosję. Oczywiście że nie. Oczywiscie, ze TAK. w ramach NATO. > Czy Rosja może planować agresję na Polskę? Tak! To jest zasadnicza różnica. Dwa razy "TAK". Wiec na czym polega "zasadnicza roznica"? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 09:11 To Rosjanie nieustannie ćwiczą, a naszym sąsiadom zajęli Krym. lepiej mieć taką broń, aby atak na nas był bardziej szkodliwy dla agresora. Odpowiedz Link Zgłoś
detrius Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 09:28 Chcialbym Ci przypomniec ze NATO (i Polska w pierwszym rzedzie) tez nieustannie cwiczy. Ostatnio probowali zajac NASZYM sasiadom Irak i Afganistan. Ale jakos niedobrze poszlo i ze skulonym ogonem stad zwineli. Juz nie pominam Libii. Ani Irak, Afganistan ani Libia Polsce nie zagrazali. Dlatego radzilbym Ci nieco ostrozniej uzywac wyrazu "agresor". Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 10:28 Irak był skandalem, wiadomo. Ale do Afganistanu wezwał NATO prezydent tego kraju. Co Ukraina zrobiła Rosji, że ta druga zajęła jej Krym i inne terytoria? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 10:49 > Irak był skandalem, wiadomo. Konsekwencje, sankcje? Cos nie slychac. > Ale do Afganistanu wezwał NATO prezydent tego kraju. Prezydent "tego kraju" nazywal sie G.W Bush? > Co Ukraina zrobiła Rosji, że ta druga zajęła jej Krym i inne terytoria? Aktualna wladza Ukrainy zrezygnowala z polityki "neutralnosci" i zaczela prowadzic polityke "antyrosyjska". Rosja nie zajela Krymu tylko umiejetnie wykorzystala sytuacje po puczu na Majdanie oraz kilku nieprzemysanych i niebezpiecznych decyzjach nowej nawet jeszcze nie ukonstyowanej wladzy. Osobiscie decyzja przylaczenia Krymu mi sie nie podoba, ale biorac pod uwage wydarzenia w Donbasie jestem coraz bardziej sklonny uwazac ja jako zlo konieczne . Odpowiedz Link Zgłoś
detrius Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 11:09 Twoj cytat: Konsekwencje, sankcje? Cos nie slychac.... Chyba raczysz zartowac. Tlumacze dla niekumatych. Irak to drobna pomylka nie warta uwagi. Zginelo tam tylko pareset tysiecy obywateli. I tak musza sie cieszyc poniewaz zostali zabici przez najwspanalsza na swiecie demokracje i pozostale lodziarskie towarzystwo. Natychmiast na Ukrainie zabito az 6000 ludzi. Z tego wiekszosc to cywile zabici przez swoja wlasna armie ale to sie nie liczy. Wiadomo: collateral damage. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 11:30 to domordujcie jeszcze z milion Ukraińców i będzie sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
detrius Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 11:37 Od mordowania to chyba wy jestescie. Patrz ilosc zabitych cywili w Serbii, Iraku, Afganistanie i Libii. Odpowiedz Link Zgłoś
detrius Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 11:01 Mam nadzieje ze sam wierzysz w te bzdety co wypisujesz. Bez sensu komentowac. Przepraszam, Libia tez prosila o wyzwolenie? Ostatnio do Niemiec sie pcha olbrzyma ilosc "wyzwolonych" przez NATO Kosowarow i wszyscy prosza o azyl polityczny. Czemu to? Maja juz w nosie niezalezne Kosowo? Czy znow jest Putin (Rosja) winny (a)? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 11:29 tam dzieliło ONZ. Odpowiedz Link Zgłoś
detrius Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 11:43 ONZ dalo zezwolenie na inwazje w Libii? Pewnie w redakcji tego samego amerykanskiego doradcy ktory przygotowywal menzurki ze slynnym bialym proszkiem dla p.Powella. Odpowiedz Link Zgłoś
toja1945 Re: Czy my sie musimy k.... Rosji pytać? 13.03.15, 08:59 w czym [rzejawia się nasza suwerenność: wymień w cztewech punktach Uznane powszechnie zasady oceny suwerenności wymień cztery najważniejsze Porównaj z faktami dot. Polski. U nas każdy polityk, który bredzi w tv mówi, że uzyskliśmy wolność. Pewnie taką jak dzieci, ,którym pani zakleja buzie. Np.w tv i radiu panuije zmowa milczenia nt. Lwowa oi Kresów, nmz złość Putinowi. TYlko, że on jak zwykle uzyska swoje, a Polacy jak zwykle stracą. Taka suwerenność. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Czy my sie musimy k.... Rosji pytać? 13.03.15, 09:13 w tym że robimy ze sobą co chcemy. I sami wybieramy sobie sojuszników. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 09:26 > Przecież to nie Polska umieściła rakiety w obwodzie kaliningradzkim i wycelował > a je w warszawę i inne miasta Polski. Dlaczego w Warszawe? Dlaczego w inne polskie miasta? Kto to Ci powiedzial? Ten sam polityk, ktorego "gadka jest bez znaczenia"? > To nie Polska regularnie prowadzi ćwiczenia wojskowe tak jak ostatnio ćwicząc a > tak na Warszawę i Sztokholm. Jak uwazasz, na kogo cwicza swoj atak wojska NATO: na blizej niezidentyfikowany obiekt? Warszawe? Sztokholm? Moze rzecznik NATO zapomnial Ciebie poinformowac, na kogo oni cwicza swoje ataki, a Ty swiecie uwierzyles, ze NATO w ogole zadnych atakow nie cwiczy? > To nie Polska prowadziła wojny ze swoimi sąsiadami Gruzją, Ukrainą. Albo wojna > w Czeczenii. Rosja nie prowadzila wojny ze swoim "sasiadem" Czeczenia, bo Czeczenia byla i jest intergralna czescia Rosji, chociaz wojna (nawet 2 wojny) rzeczywiscie miala miejsce. Rosja nie prowadzila wojny z Gruzja, tylko "przymusila ja do pokoju" z Pld.Osetia po tym, jak Gruzini wiarolomnie wbrew istniejacym ukladom sprobowali zbrojnie zajac tereny objete rozejmem i zaatakowali Cchinwali, co zreszta znalazlo swoje potwierdzenie w miedzynarodowych raportach. Rosja nie prowadzi wojny z Ukraina, bo a) nie zostala takowa ogloszona b) ambasadorowie ukrainscy i rosyjscy nie zostali odwolani c) wspolpraca gospodarcza co prawda spada ale nie zostala zawieszona. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 "Przymuszacie do pokoju" 13.03.15, 09:51 Nas 17 września 1939, Węgrów w 1956, Czechow w 1968, Wymordowaliście lub deportowaliście też drobne kilkaset tysięcy Polaków. Los Tatarów krymskich (Krym to ich ojczyzna, nie wasza) To też przymuszanie do pokoju? Pół wieku okupacji połowy Europy. Zawsze "walczycie" o pokój, ujarzmiacie przyrodę, Bez wrogów nie możecie żyć. Naiwnie myślałem po upadku ZSRR, że historia czegoś was nauczyła, że wreszcie zajmiecie się zagospodarowaniem tego wspaniałego daru jaki dał wam przyroda. Że będziecie współpracować dla dobra wszystkich. Ale nie, was trzeba się bać. Po prostu jesteście bandyckim krajem i tyle. M. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: "Przymuszacie do pokoju" 13.03.15, 10:25 > Los Tatarów krymskich (Krym to ich ojczyzna, nie wasza). To też przymuszanie do pokoju? Tobie juz wszystko sie pomieszalo. Niestety nie udzielam korepetycji. > Naiwnie myślałem po upadku ZSRR, że historia czegoś was nauczyła, że wreszcie z > ajmiecie się zagospodarowaniem tego wspaniałego daru jaki dał wam przyroda. Przyroda Rosji nic nie dawala. Wszystko co mamy, wywalczylismy. Nieraz w warunkach rzeczywiscie kontrowersyjnych. Ale takie byly czasy. Nie bylismy ani lepsi ani gorsi od innych decydentow swiata. > Ale nie, was trzeba się bać. Po prostu jesteście bandyckim krajem i tyle. Zalezy od punktu widzenia. "Plus" bardzo czesto po dokladnym przyjrzeniu sie zmienia sie na "minus" i na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: "Przymuszacie do pokoju" 13.03.15, 10:47 Jak nie ma argumentów to zbyć byle czym. Deportowaliście Tatarów z ich ojczystej ziemi. Po upadku ZSRR zaczęli wracać, Teraz ich wymordujecie, czy tylko znów deportujecie? M. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: "Przymuszacie do pokoju" 13.03.15, 11:05 Dobry czlowieku, poczytaj o Tatarach, jak sie znalezli na Krymie, kto i gdzie ich wywozil, kto ich rehabilitowal, kiedy zaczeli wracac na Krym, jak im przywracano utracone prawa w tym prawa do zwrotu majatku, jak to prawo egzekwowano. Przyjemnej lektury! p.s. duzo Tatarow juz wymordowano czy deportowano? czy moze sa to tylko urojenia propagandy? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 10:17 > nie, oficjalnie mówią to przedstawiciele waszych władz. Rogozin wielokrotnie wy > powiadał swoje groźby wobec krajów Unii. I co, Rogozin powiedzial, ze Rosja ma rakiety wycelowane w W-we i inne polskie miasta? Pare dni temu amerykanski general Robert Scales wzywal zabijac jak najwiecej Rosjan. Co z tego wynika? Ameryka zagraza Rosji i bedzie zabijala wszystkich Rosjan? > i to mówi wszystko o was. Lubicie przymuszać innych, dlaczego w Czeczenii nie z > robiliście referendum, tylko wymordowaliście połowę ludności Czeczenii? W Czeczenii nie robiono referendum, bo, Czeczeni tego "nie chcieli". W 1990 roku Dudajew powrocil do Czeczenii, zaczal stwarzac rownolegle organy wladzy, z uzyciem przemocy w 1991 roku rozpedzil Rade Najwyzsza Czeczenskiej Republiki Autonomicznej, miedzy innymi wyrzucono przez okno Przewodniczacego Groznienskiej Rady Miejskiej (na skutek obrazen czlowiek umarl) , przeprowadzil "demokratyczne" wybory i z 90% poparciem oglosil siebie Przezydentem Czeczenii. Troche pozniej opozycji i Rosjanom zabrano majatek i zaczely sie przekrety na niesamowita skale (чеченcкие aвизo), porwania ludzi z calego b.ZSRR w celu okupu, utworzono w calej Rosji czeczenskie grupy przestepcze (nawet docieraly do Polski, ale najgorzej grasowaly na Wegrzech). W efekcie powstalo panstwo islamskie z obowiazujacym parwem szariatu. Chcialbys miec takich sasiadow - wspollokatorow? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: on tego nie zrozumie - to ruski soldat 13.03.15, 11:37 Nie obrazam sie na Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś