Dodaj do ulubionych

P_F, Mara i inni; obowiązkowy tekst do prze-

18.04.15, 15:28
czytania! O dziwo, opublikowany na łamach Wybiórczej, hehe.
O perspektywach Polski... a raczej perspektywach jej upadku w latach 2020-30...
Nasze "perspektywy" wyjechały do UK; tam zarabiać, tam płacić podatki oraz składki emerytalne i ubezpieczeniowe i tam się rozmnażać...

weekend.gazeta.pl/weekend/1,138262,17770615,Jan_Sowa__Polska_za_30_lat__80_proc__pracujacych_na.html
Obserwuj wątek
    • 5magna Re: P_F, Mara i inni; obowiązkowy tekst do prze- 18.04.15, 15:47
      Oni tego nie zkomentuja bo to oszusci I trolle. To jest te oplacane gowno co sie tu paleta aby macic ludziom w glowach....
      • a12avenger2 Re: P_F, Mara i inni; obowiązkowy tekst do prze- 18.04.15, 16:16
        Spojrz w lustro, magnuś...
        Chociaz P_F czasem buja w oblokach, bedac podatnym na mainstreamowa propagande, to Mara jest bardzo rozsadna osoba i zacna forumowiczka.
        • 5magna Re: P_F, Mara i inni; obowiązkowy tekst do prze- 18.04.15, 16:34
          He,he. A ty to kto tu jestes? Wygladasz mnie na nowego......
        • polski_francuz Re: P_F, Mara i inni; obowiązkowy tekst do prze- 18.04.15, 18:44
          W jakich oblokach? kosil trawnik:)

PF
    • crash.test.dummy Tekst ważny - ale nie na to forum. 18.04.15, 18:54
      .
      • mara571 Re: Tekst ważny - ale nie na to forum. 18.04.15, 20:33
        dyskutowac nie musimy. Informacja byla wazna, bo na glownej stronie mozna bylo przeczytac o wizycie PBK na budowie w Ostrolece, gdzie polemizowal z postalatem reinstrializacji.
    • tojabogdan Jan Sowa - facet wyjątkowy 18.04.15, 20:12
      niewielu jest takich.
      w tym intersującym artykule autor też się posługuje cytatami prac i wypiwiedzi Jana Sowy
    • mara571 Agora dopuszcza krytyke obecnej polityki? 18.04.15, 20:29
      Wow!
      A tak na marginesie: trudno kupic, ale na mnie juz czeka w Polsce ksiazka pt: Wygaszanie Polski.

merlin.pl/Wygaszanie-Polski-1989-2015_Opracowanie-zbiorowe/browse/product/1,1641861.html
    • felusiak1 przeczytałem po łebkach 18.04.15, 21:41
      gość jest polityczny i do tego z lewej a to silnie rzutuje na jego spojrzenie.
      dziwne wydaje się, że największym problemem są dla niego umowy smieciowe chociaż o dziwo zauważa starzenie się społeczeństwa ale uznaje to za mniejsze zagrożenie.
      Na dodatek wyznaje iż jest wegeterianinem i z Komorowskim mu nie po drodze bo z mysliwymi się nie zadaje, wszak jest przeciwnikiem przemocy wobec zwierząt. Ale tylko niektórych zwierząt bo nic nie powiedzial o pestycydach, którymi obficie spryskane są warzywa i owoce, które konsumuje.
      generalnie odnoszę wrażenie, że doktor Sowa wie lepiej ode mnie co jest dla mnie dobre. Będzie usxzczęśliwiał.
      • mara571 umowy smieciowe sa prawdziwym problemem, 19.04.15, 07:37
        bo ich masowe wprowadzanie nie zostalo poprzedzone generalna zmiana w zasadach ubezpieczen spolecznych.

Polecam ci analize korzysci wynikajacych z tzw umowy smieciowej lub roznych kombinacji czesc etatu i rozne formy smieciowek dla pracownika i pracodawcy:

jakoszczedzacpieniadze.pl/jak-oszczedzac-na-samozatrudnieniu
        Niestety w analizie brakuje najczesteszego przypadku: zarobki w wysokosci ponizej 50tys zl rocznie. Czesto jest 10 tys.
        • j-k istotnie... 19.04.15, 07:50
          Ta DEREGULACJA - idzie za daleko.

a jako zywo - nie jestem socjalista - tylko centrysta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka