Dodaj do ulubionych

kropko, bardzo proszę

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.04, 23:10
wyrzucaj posty janosika6, ten człowiek obraża dzień w dzień uczucia
religijne i narodowe, szydzi z synboli narodowych, obraża Polskę i Polaków,
szydzi z godła narodowego. Za swoje słownictwo wygłaszane w miejscu
publicznym poszedłby siedzieć. Dlaczego to tolerujesz?
Obserwuj wątek
    • flamandka Re: wetne sie 16.09.04, 23:16
      Gość portalu: kika napisał(a):

> wyrzucaj posty janosika6, ten człowiek obraża dzień w dzień uczucia
      > religijne i narodowe, szydzi z synboli narodowych, obraża Polskę i Polaków,
      > szydzi z godła narodowego. Za swoje słownictwo wygłaszane w miejscu
      > publicznym poszedłby siedzieć. Dlaczego to tolerujesz?

Janosik to pacyna pyndzla, taki troll, ktory denerwuje ludzi i sie z tego
      cieszy.Pyndzel nigdy nie zmadrzeje.
      Ignorowac i tyle.
    • Gość: Tomson Z tego co ja widzę to Janosik6 szydzi jedynie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 00:25
      z przywar tępej kato-faszystowskiej prawicy, która to na każdym kroku ośmiesza
      Polskę swym durackim zachowaniem.
      • Gość: rachelka Re: Z tego co ja widzę to Janosik6 szydzi jedynie IP: *.twcny.rr.com 17.09.04, 02:37
        Gość portalu: Tomson napisał(a):

> z przywar tępej kato-faszystowskiej prawicy, która to na każdym kroku ośmiesza
        > Polskę swym durackim zachowaniem.

no gorzej jak dwoch durniow osmiesza sie na swiecie a walidupek im
        przyswieca-widac swiatlosc i inteligencje polakow w calej krasie,od brudnych majtek.
    • Gość: OSKAR Re: pokikaj sobie razem ze swoją kuliżanką, kika IP: *.cablep.bezeqint.net 17.09.04, 08:42
      ZAPOMNIALES, ZE IM WOLNO KIKAC (DOBRE DLA NOWEGO POLSKIEGO SLOWNIKA) NAOKOLO
      WSKAZOWEK ZEGARA, ALE INNYM CHCA ZAMKNAC PYSK, SZCZEGOLNIE TEN ZYDOWSKI. JA
      JESTEM ZA OSOBISTYM CENZUROWANIEM SWINSKICH SLOW, ALE NIGDY NIE MOZNA ZADAC
      JEDNOSTRONNEJ CENZURY.
      • flamandka Re: pokikaj sobie razem ze swoją kuliżanką, kika 17.09.04, 15:25
        Gość portalu: OSKAR napisał(a):

> ZAPOMNIALES, ZE IM WOLNO KIKAC (DOBRE DLA NOWEGO POLSKIEGO SLOWNIKA) NAOKOLO
        > WSKAZOWEK ZEGARA, ALE INNYM CHCA ZAMKNAC PYSK, SZCZEGOLNIE TEN ZYDOWSKI. JA
        > JESTEM ZA OSOBISTYM CENZUROWANIEM SWINSKICH SLOW, ALE NIGDY NIE MOZNA ZADAC
        > JEDNOSTRONNEJ CENZURY.

A ja jestem przeciw cenzurze, w koncu to co pisze pan Waligora swiadczy o nim
        tylko, nie o tym komu ubliza.
        • Gość: rachelka Re: pokikaj sobie razem ze swoją kuliżanką, kika IP: *.twcny.rr.com 17.09.04, 15:39
          flamandka napisała:

> Gość portalu: OSKAR napisał(a):
          >
          > > ZAPOMNIALES, ZE IM WOLNO KIKAC (DOBRE DLA NOWEGO POLSKIEGO SLOWNIKA) NAOK
          > OLO
          > > WSKAZOWEK ZEGARA, ALE INNYM CHCA ZAMKNAC PYSK, SZCZEGOLNIE TEN ZYDOWSKI.
          > JA
          > > JESTEM ZA OSOBISTYM CENZUROWANIEM SWINSKICH SLOW, ALE NIGDY NIE MOZNA ZAD
          > AC
          > > JEDNOSTRONNEJ CENZURY.
          >
          >
          > A ja jestem przeciw cenzurze, w koncu to co pisze pan Waligora swiadczy o nim
          > tylko, nie o tym komu ubliza.

Dla Oskara-nie mozna zadac cenzury z jednej strony dodaj tu chlubnych
          reprezentantow twojego narodu bluzgajacych stale-danuske,fredka lub wiktorka.
          • Gość: OSKAR Re: pokikaj sobie razem ze swoją kuliżanką, kika IP: *.cablep.bezeqint.net 17.09.04, 17:20
            OJ, TERAZ SPIEWACIE PANIE (PANIENKI?) CHOREM? NIE PRZYPADKOWO ZABRONIONO NA
            SWIECIE, ZA WYJATKIEM PANSTW ISLAMSKICH, WZIASC KILKA ZON, BO TO Z JEDNA NIE
            LATWO SIE PORADZIC... NIE MOZECIE SOBIE POZWOLIC PRZYNAJMNIEJ NA JAKIES NIUANSY?
            • Gość: rachelka Re: pokikaj sobie razem ze swoją kuliżanką, kika IP: *.twcny.rr.com 17.09.04, 17:24

> OJ, TERAZ SPIEWACIE PANIE (PANIENKI?) CHOREM? NIE PRZYPADKOWO ZABRONIONO NA
              > SWIECIE, ZA WYJATKIEM PANSTW ISLAMSKICH, WZIASC KILKA ZON, BO TO Z JEDNA NIE
              > LATWO SIE PORADZIC... NIE MOZECIE SOBIE POZWOLIC PRZYNAJMNIEJ NA JAKIES NIUANSY
              > ?
              no to moze ,zeby ci sie imiona nie pomylily jedna bedzie cie bic i lzyc, a druga
              koic i poic.ale slusznie,ze sie kobiet boisz oskar,poczytaj moj wpis o nieboraku
              z rumunii,co to nie patrzyl na to bral.
              • Gość: OSKAR Re: pokikaj sobie razem ze swoją kuliżanką, kika IP: *.cablep.bezeqint.net 17.09.04, 18:32
                A KTO Z WAS BEDZIE BIC I LZYC, A KTO - KOIC I POIC?

A PROPOS, KTO TO TEN RUMUN CO NIE PATRZYL A BRAL? MASZ NA MYSLI BYLEGO
                DYKTATORA CZAUCESKU?
                • Gość: rachelka Re: pokikaj sobie razem ze swoją kuliżanką, kika IP: *.twcny.rr.com 17.09.04, 18:37

> A KTO Z WAS BEDZIE BIC I LZYC, A KTO - KOIC I POIC?
                  >
                  > A PROPOS, KTO TO TEN RUMUN CO NIE PATRZYL A BRAL? MASZ NA MYSLI BYLEGO
                  > DYKTATORA CZAUCESKU?
                  oj oskar znowu zamieniasz sie w tego odkrecajacego fakty. my kobiety to rasa
                  silna,nikogo wiecej nam juz nie potrzeba,to wy tu skomlicie i bijecie nas co
                  dzien.spojrz na twego ziomka wiktora,co z niego zostalo,juz zupelnie sie
                  skundlil. co do rumuna,to na czaucesku dawno juz kwiatki rosna,to byl inny
                  biedak. niestety watek zostal pomniejszony o wulgaryzmy twoich kolegow,no ale co
                  innego im pozostalo jak latac za rachelka:)
    • nierzyd NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! 17.09.04, 09:17
      Niech wszyscy widza co rzydzi mowia o Polakach gdy czuja sie bezkarni.
      • Gość: OSKAR Re: NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! IP: *.cablep.bezeqint.net 17.09.04, 09:32
        ZAUWAZCIE FORUMOWICZE KTO TU ZABIERA GLOS!
        • wesoly3 [...] 17.09.04, 09:46
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: . [...] IP: *.range81-156.btcentralplus.com 17.09.04, 17:16
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: rachelka Re: A PROPOS FASZYSTOW, TYLE ZE MUSLIMOW IP: *.twcny.rr.com 17.09.04, 17:18
              www.cartoonstock.com/directory/m/mental_illness.asp
        • Gość: rachelka Re: NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! IP: *.twcny.rr.com 17.09.04, 15:05

> ZAUWAZCIE FORUMOWICZE KTO TU ZABIERA GLOS!
          ty miedzy innymi
        • flamandka Re: NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! 17.09.04, 15:26

> ZAUWAZCIE FORUMOWICZE KTO TU ZABIERA GLOS!

Zauwazylam , ze Ty zabierasz glos panie Oscar.
          • Gość: OSKAR Re: NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! IP: *.cablep.bezeqint.net 17.09.04, 17:01
            RACHELKO I FLAMANDKO, DLACZEGO NIBY NIE? ZEBY NA FS BYL TYLKO
            MONOLOG "FILOSEMITOW"? CO DO NIEPOLAKA, PRZEPRASZAM - NIEZYDA, ON POTRZEBUJE
            SZUKAC POCZETNE MIEJSCE U GOLONYCH (GLOWA) NIEMIECKICH NEONAZISTOW.
            • Gość: rachelka Re: NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! IP: *.twcny.rr.com 17.09.04, 17:08

> RACHELKO I FLAMANDKO, DLACZEGO NIBY NIE? ZEBY NA FS BYL TYLKO
              > MONOLOG "FILOSEMITOW"? CO DO NIEPOLAKA, PRZEPRASZAM - NIEZYDA, ON POTRZEBUJE
              > SZUKAC POCZETNE MIEJSCE U GOLONYCH (GLOWA) NIEMIECKICH NEONAZISTOW.
              alez oskar ty jestes mile tu widziany,tylko prosze bez pokazywania
              paluszkiem:),masz chyba cos wiecej do wniesienia w dyskusje poza tym gestem.
              • Gość: OSKAR Re: NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! IP: *.cablep.bezeqint.net 17.09.04, 18:46
                RAZ POWIEDZIALAS (WYZEJ), ZE SIE BOJE KOBIET I WNET ZOBACZYSZ, ZE JEST W TYM
                COS, ALE TO PRAWDA TYLKO CZESCIOWA. DLACZEGO CZESCIOWA? BO MOJEJ ZONY WCALE SIE
                NIE BOJE I ZYJEMY SOBIE W PELNEJ HARMONII. ALE JAK TY MI MOWISZ, ZE JESTEM MILE
                WIDZIANY NA FORUM, ZACZYNAM SIE BAC PEWNYCH POLSKICH KOBIET...
                • Gość: rachelka Re: NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! IP: *.twcny.rr.com 17.09.04, 18:51

> RAZ POWIEDZIALAS (WYZEJ), ZE SIE BOJE KOBIET I WNET ZOBACZYSZ, ZE JEST W TYM
                  > COS, ALE TO PRAWDA TYLKO CZESCIOWA. DLACZEGO CZESCIOWA? BO MOJEJ ZONY WCALE SIE
                  >
                  > NIE BOJE I ZYJEMY SOBIE W PELNEJ HARMONII. ALE JAK TY MI MOWISZ, ZE JESTEM MILE
                  >
                  > WIDZIANY NA FORUM, ZACZYNAM SIE BAC PEWNYCH POLSKICH KOBIET...
                  oskar,ale my tylko wirtualnie sie bijemy,wiec sie nie boj polek. co do zony to
                  slusznie,ze jej nie bijasz jak stare polskie przyslowie mowi"kobiety nie bij
                  nawet kwiatem".pozdr niebijaco.
            • flamandka Re: NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! 17.09.04, 17:12

> RACHELKO I FLAMANDKO, DLACZEGO NIBY NIE? ZEBY NA FS BYL TYLKO
              > MONOLOG "FILOSEMITOW"? CO DO NIEPOLAKA, PRZEPRASZAM - NIEZYDA, ON POTRZEBUJE
              > SZUKAC POCZETNE MIEJSCE U GOLONYCH (GLOWA) NIEMIECKICH NEONAZISTOW.

Oscar!!
              Jak popiszesz na tym forum i na innych troche dluzej, to sie zorientujesz, ze
              polowa, to tzw trolle wielonikowce , czesto piszace same ze soba.
              Zakladaja watek jako antysemita, pozniej odpowiadaja sobie jako Zyd, albo
              filosemita itd...
              Oby narozrabiac, oby ludziom krwi napsuc, obojetnie komu, czy to Zydowi czy
              Polakowi...
              Zdarzaja sie i" katolicy polacy ", opluwajacy Izrael ale piszacy z Izraela))))
              Z neostrady pisze tysiace osob, wiec jedna osoba moze pisac pod ilomas tam
              nickami bez logowania, czasami, jak sie jest dlugo na forum, mozna poznac po
              stylu.
              Poza tym jest proxy, logowanie pod ilomas tam nickami, wiec ten kogo uwazasz za
              antysemite, wcale nie musi nim byc.
              Osobiscie podejrzewam, ze nasz waligora, to tez zaden Zyd ani filosemita, tylko
              prowokator.
              A tych tez juz ilus tam bylo.
              • Gość: OSKAR Re: NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! IP: *.cablep.bezeqint.net 17.09.04, 19:17
                FLAMANDKA, DZIWIE SIE, ZE MNIE NIE ZAUWAZYLAS, BO JESTEM NA FS PRZYNAJMNIEJ
                ROK - SPYTAJ SPLITA - I WIDZIALEM NA NIM ROZNE ZJAWISKA. ALE CO JEST NIEZMIENNE
                TO TA PASJA ANTYZYDOWSKA, A NIE MAM NA MYSLI KRYTYKE, KTORA JEST LEGITYMNA (MY
                SIE SAMI CZESTO KRYTYKUJEMY). PROWOKACJE? TU I TAM TO MOZLIWE, ALE TO RZADKIE
                NA FS. PRAWDZIWY ANTYSEMITA NIE MOZE SIE ZA DLUGO MASKOWAC, ZE TO ON WLASNIE
                JEST FILOSEMITA, MOZE ZA WYJATKIEM NIEJAKIJEGO MARCINA, KTORY WYTRZYMAL DLUGO I
                W KONCU SIE SAM WYKRYL. OSTATNIO ZNIKNAL, BO TO MOZE BYC TYLKO JEDNORAZOWA
                ROLA. NIE, NIE WARTO, DZIEWCZYNO, ISC NA DYSINFORMACJE. JA WOLE OTWARTEGO
                ANTYSEMITE JAK GAAL. ON, I NIE TYLKO, SIE KIEDYS WYGADAL I OD WTEDY OBOJE WIEMY
                KTO Z KIM SIE ZMAGA. U NAS, KRAJ W STANIE WOJENNYM, SIE MOWI "POZNAJ SWEGO
                WROGA"... JAK BEDZIE W TYM REGIONIE KIEDYS POKOJ I NASZA CZUJNOSC SIE ZMIENI.

PZDR.
                • Gość: rachelka Re: NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! IP: *.twcny.rr.com 17.09.04, 20:41

> FLAMANDKA, DZIWIE SIE, ZE MNIE NIE ZAUWAZYLAS, BO JESTEM NA FS PRZYNAJMNIEJ
                  > ROK - SPYTAJ SPLITA - I WIDZIALEM NA NIM ROZNE ZJAWISKA. ALE CO JEST NIEZMIENNE
                  >
                  > TO TA PASJA ANTYZYDOWSKA, A NIE MAM NA MYSLI KRYTYKE, KTORA JEST LEGITYMNA (MY
                  > SIE SAMI CZESTO KRYTYKUJEMY). PROWOKACJE? TU I TAM TO MOZLIWE, ALE TO RZADKIE
                  > NA FS. PRAWDZIWY ANTYSEMITA NIE MOZE SIE ZA DLUGO MASKOWAC, ZE TO ON WLASNIE
                  > JEST FILOSEMITA, MOZE ZA WYJATKIEM NIEJAKIJEGO MARCINA, KTORY WYTRZYMAL DLUGO I
                  >
                  > W KONCU SIE SAM WYKRYL. OSTATNIO ZNIKNAL, BO TO MOZE BYC TYLKO JEDNORAZOWA
                  > ROLA. NIE, NIE WARTO, DZIEWCZYNO, ISC NA DYSINFORMACJE. JA WOLE OTWARTEGO
                  > ANTYSEMITE JAK GAAL. ON, I NIE TYLKO, SIE KIEDYS WYGADAL I OD WTEDY OBOJE WIEMY
                  >
                  > KTO Z KIM SIE ZMAGA. U NAS, KRAJ W STANIE WOJENNYM, SIE MOWI "POZNAJ SWEGO
                  > WROGA"... JAK BEDZIE W TYM REGIONIE KIEDYS POKOJ I NASZA CZUJNOSC SIE ZMIENI.
                  >
                  > PZDR.
                  ja tez zauwazylam silna i wzmozona pasje antypolska,a jak za malo sie na zydow
                  pluje to od razu wtracalskie z tomeczkami placza i wiktorka skomlaczka wysylaja.
                  zobacz na wpisy fredka,jarka,wiktora,dany-tozto suchej nitki na nikim nie
                  zostawia,same slogany i wyzwiska leca 24/7.
                  • Gość: wiktor Re: NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 17.09.04, 20:57
                    zostaw polske ipolakow ......to do ciebie [milosc] osobiscie
                • Gość: sp;lit Re: NIE WYRZUCAC rzydo-janosika!!! IP: *.ipt.aol.com 17.09.04, 22:09
                  To ja sie juz tak dlugo z toba mecze ? :))) Rok z hakiem ,... OSKAR nie klamie !

Wrocilem z grzybow i odpisalem ci pierwszemu poza kolejka ,... Jak zwykle bez
                  marginesu do dalszej dyskusji ale rzeczowo i nie powiesz mi ze cie ignoruje .

Jestem przeciw banicji ,... Prymitywy pokroju janosika tez maja prawo do
                  pulpitu i manifestowania swego odziedziczonego z mlekiem matki literackiego i
                  rasistowskiego "kusztu" . Bardziej niebezpieczni od niego , sa ci , ktorzy
                  zadaja cenzury ,...

uklony
    • kropka Re: bardzo proszę 17.09.04, 20:49
      mam propozycję ogólnie do wszystkich:
      odpowiadając na świński post nie cytujcie go, tylko kliknijcie w "odpowiedz na
      list". Jeśli go powtórzycie, Wasza nawet najmilsza odpowiedź wyleci razem z
      cytatem.
      • nierzyd Re: bardzo proszę 17.09.04, 21:18
        a najbardziej swinskie slowo to jest ... no wlasnie jakie?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=15871797&a=15871797
      • nierzyd a tu jeszcze lepiej 17.09.04, 21:28
        Bluzganie Polakow od "nizszych rasowo" nie jest jak widac "swinskie".

"Swinskie" jest dopiero nazwanie autora takiego postu "pejsatym"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=15871797&a=15871797
        • Gość: rachelka Re: a tu jeszcze lepiej IP: *.twcny.rr.com 17.09.04, 21:58
          no nie mowiac juz o obrazie dla kazdego normalnego polaka przez wyzywanie go od
          nazistow jak to robi codzien ten zboczeniec kropka z anglii. ten chyba pije
          jakis jad i mu szkodzi na mozg,obraza tu codzien kazdego kto sie z nim nie zgadza.
          • Gość: Alfred A nie przeszkadza ci co flamandka pisala? IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.09.04, 20:51
            o jakims mlaskaniu?
            • Gość: rachelka Re: A nie przeszkadza ci co flamandka pisala? IP: *.twcny.rr.com 18.09.04, 20:58
              i znowu alfred robisz z siebie durnia,nie mowila ci mamusia ,ze w tym wieku czas
              zmadrzec.to troche przykro patrzyc na starego chlopa,ktory udaje przez pol
              dnia,ze nie wie kto kim jest,zalosne.
              • Gość: Alfred rachelka. Ty jestes jak ogien i woda w jednym IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.09.04, 21:09
                Ja taki jestem, ze nie zwracam uwagi na ludzkie przwary tylko zalety. Lubie
                dyskusje na temat i generalnie ataki osobiste mnie nie dotykaja chtba, ze
                obrazaja moja wiare. Ale to tez wybaczam. Z toba jest naprawde dziwnie. Raz
                odpowiadasz normalnie, raz jakbys byla kim innym. Nie odpowiedzialas mi na
                temat zdjec. Podobnie z bezpieczenstwem wyjazdow. Pislas kiedys, ze masz
                turczynke (do gotowania). Ja tez lubie gotowac z roznych kuchni. Mozemy sobie
                o tym pogadac. Znam rozne przepisy i wymyslam tez sam nowe.
                • Gość: rachelka Re: rachelka. Ty jestes jak ogien i woda w jednym IP: *.twcny.rr.com 18.09.04, 21:17
                  no alfred ja jestem pol hiszpanka to sie nie dziw,ze mam temperament.jak masz
                  dobre przepisy to dawaj,mam nadziejeze sie nie pobijemy,chyba,ze cos nie
                  wyjdzie.z moja turczynka jest ciezko,nawet jak przy mnie stoi to mi nigdy nie
                  wyjdzie taka dobra potrawa jak jej wlasna.juz ci spokojnie opisalam moj wyjazd
                  do afryki a to dobre na poczatek pokoju:)
                  na poczatek przepis na salsa
                  1.jedno avocado+sok z cytryny+3lyzki posiekanej slodkiej
                  cebuli,papryki,pomidora+4-5 lyzek ciliantro.radze sprobowac jest swetne i zdrowe
                  • krystian71 Re: rachelka. Ty jestes jak ogien i woda w jednym 18.09.04, 21:21
                    co to do cholery jest to ciliantro?
                    • Gość: rachelka Re: rachelka. Ty jestes jak ogien i woda w jednym IP: *.twcny.rr.com 18.09.04, 21:25
                      krystian71 napisała:

> co to do cholery jest to ciliantro
                      nie wiem jak to sie po polsku nazywa,wyglada jak pietruszka ale pachnie
                      inaczej,chyba kolendra jesli taka jest w polsce.
                      • krystian71 Re: rachelka. Ty jestes jak ogien i woda w jednym 18.09.04, 21:34
                        no chyba,ze jest :)))
                        • Gość: rachelka Re: rachelka. Ty jestes jak ogien i woda w jednym IP: *.twcny.rr.com 18.09.04, 21:38
                          krystian71 napisała:

> no chyba,ze jest :)))
                          no za moich czasow to tylko byla sol,ocet i wyborowa,chyba pamietasz te czasy:)
                          • krystian71 Re: rachelka. Ty jestes jak ogien i woda w jednym 18.09.04, 21:50
                            wyborowa na kartki,na zamiane na czekolade lub papierosy
                            • Gość: rachelka Re: rachelka. Ty jestes jak ogien i woda w jednym IP: *.twcny.rr.com 18.09.04, 21:53
                              krystian71 napisała:

> wyborowa na kartki,na zamiane na czekolade lub papierosy
                              ej krystian,zeby tak dobra marnowac i alkohol na czekolade,to nie za moich
                              czasow:)pozdr i milego weekendu.walczmy z ciemnota az pojdzie za don,tam ich
                              miejsce.
                              • krystian71 :)))nt 18.09.04, 21:54
                  • Gość: Alfred rachelka. Po pierwsze nie bylem w stanie wojny IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.09.04, 21:30
                    z Toba (najwyzej odwrotnie). Oprocz przepisow moge Ci pomoc w zbudowaniu
                    domowego network jak bys chciala. U mnie wnuczeta wchodza na internet a ja tez
                    moge pracowac jak mi sie chce. pierwsze co lubie w kuchni to egzotyczne
                    kombinacje. Zaczne od mojego sosu do steku. Ocet winny czerwony z ziolami
                    (zmieniam rodzaje), pulpa avocado, jedno kiwi - bardzo drobno pokrojone. Daje
                    vegety przesianej (to od rodziny z Polski wzialem, uzywam teraz i kupuje w USA)
                    zeby nie bylo paprochow z karotki, oliwa "dziewicza" najlepiej wloska. Przed
                    samym polaniem steku dodaje Cabernetu (nieduzo) i podaje na stol. Mam problemy
                    z polskim nazwami ale chyba rozumiesz. Nigdy nie sole steku w marynacie.
                    Gryluje 3 min. na kazdej stronie i juz. Do obiadu nie lubie ziemniakow ale duzo
                    warzyw.
                    • Gość: rachelka Re: rachelka. Po pierwsze nie bylem w stanie wojn IP: *.twcny.rr.com 18.09.04, 21:37
                      no alfred wojne zaczal amerykanin jak mnie straszyl banowaniem,jesli to nie ty
                      to zwracam honor.co do netwerku,to dzieki za pomoc,ale pomocnikow az za duzo,a
                      wiesz jak to owia gdzie kucharek 6.. co do sosu to robie bardzo podobny ale bez
                      kiwi i avocado,dzieki za hint.no czas zaczac przygotowywac grill jak rowniez na
                      jakies gimnastyki.dosyc kompa na dzisiaj.
                    • Gość: sp;lit Re: rachelka. Po pierwsze nie bylem w stanie wojn IP: *.ipt.aol.com 18.09.04, 23:03
                      Animozje na bok ,... Nie moge patrzec jak ktos morduje porzadny kawalek padliny
                      jakims tam sosem ,...

Zacznijmy od tego , ze steak trzeba umiec kupowac , a wiec zwracasz uwage na
                      przerosty , szukasz takiego , ktory ma cienkie i rownomiernie rozlozone w
                      miesie i ktore przypominaja marmur . Spencer , New York T-bone , zalatwi sprawe

Nie bierzesz z lodowki gotowe w opakowaniu , a kazesz sobie uciac swieze nie
                      cienszy niz 1 1/4 cala nie grubszy niz 1 1/2 po powrocie do domu posyp uczciwie
                      i wetrzyj troche coarse kosher salt , jak masz kilka to przelozyc jeden na
                      drugi i owinac ciasno folia aluminiowa i zostawic w lodowce na 3 godziny przed
                      grilowaniem .

Teraz caly pic jak robic soczysty steak . Odloz na bok kratki grilla , jak masz
                      juz na plasko rozlozonych rozzarzonych brykietach ok 1/8 do 1/4 grubosci
                      szarego popiolu , to zmiec go stalowym pedzelkiem do czystego zaru i poloz na
                      nie steaki (czas + - minuta na 1/2 cala) , tak zeby w srodku steaku zostalo ok
                      1/2 cala rozowego miesa ,... Caly pic polega na tym , ze na ostrym zarze pory
                      miesa zamykaja sie natychmiast na powierzchni steak'a i nie tracisz soczystosci
                      i aromatu miesa ,...

Salad ,... Kombinacja , salata krucha [(lamana) , niektorzy kroja - Zbrodnia]
                      plus pomidory , cebula , zuckini , ogorek ze skorka do lodowki pol godziny
                      przed podaniem do tego Italian sauce wlasnego wyrobu ,... Do tego a home made
                      an Italian dressing polany na salad tuz przed spozyciem

uklony

• Gość: sp;lit Re: rachelka. Po pierwsze nie bylem w stanie wojn IP: *.ipt.aol.com 18.09.04, 23:07
                        To , ignorowac ,... Sorry !
                        ============================================================================
                        do tego Italian sauce wlasnego wyrobu
    • nierzyd Re: kropko, bardzo proszę 18.09.04, 20:44
      Daj koniecznie znac jak bedziesz obchodzic czternaste urodziny!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka