Dodaj do ulubionych

Niemcy się bardzo martwią o Polaków

31.10.15, 09:55
„Tak więc premierem ma zostać Beata Szydło, etnografka i była burmistrz 26-tysięcznego Brzeszcza nieopodal Oświęcimia. Na początku roku 52-letnia polityk poprowadziła kampanię wyborczą nieznanego wówczas Andrzeja Dudy na tyle skutecznie, że zwyciężył on przewagą 3 procent nad dotychczas urzędującym prezydentem Komorowskim" – pisze Gabriele Lesser na łamach lewicowego niemieckiego dziennika "Tageszeitung".

Zdaniem autorki Beata Szydło będzie marionetką w rękach Jarosława Kaczyńskiego.

„Również biskupowie i księża ciągle jeszcze potężnego Kościoła katolickiego w Polsce, mogą polegać na żonie nauczyciela i matce dorosłych już synów. W przeszłości Szydło krytykowała – całkiem w zgodzie z nauką Kościoła – ustawę o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie, w Sejmie głosowała przeciwko ustawie o in vitro, przygotowanej przez rząd Ewy Kopacz, i domagała się do Episkopatu wyraźnego i jednoznacznego stanowiska wobec wszystkich kwestii politycznych, chociaż Kościół nie ma ku temu żadnego demokratycznego mandatu" – pisze niemiecka dziennikarka.

A to to już największa hańba dla matki Polki zdaniem tej niemieckiej pani dziennikarz:

Oczywiście informuje przy tym, że jeden z dorosłych synów Szydło jest w seminarium duchownym.

Baaardzo śmieszni są ci Niemcy,Polaków nic a nic nie rozumieją.

ps.

ciekawi mnie co to się stało,że pani obecna premier apeluje do byłego,żeby zaś został premierem,czy ona się boi,że szydło wyjdzie z worka ? dotarło do niej,że szydło nie mydło i rączek nie umyje ?
Coś mi się wydaje,że pani premier nie wierzy, iż kandydatka jest marionetką jakąś .
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Czy sie martwią o Polaków... 31.10.15, 10:01
      ...sprawa dyskusyjna ale to jest fakt bezsprzeczny:
      "Beata Szydło będzie marionetką w rękach Jarosława Kaczyńskiego"
      • erka-4 Re: Czy sie martwią o Polaków... 31.10.15, 12:47
        - no jeśli nie,to bardzo mi przykro,bo co to za przyjaciel co przyjaciela ma w...,no wiesz gdzie.
        • szwampuch58 Re: Czy sie martwią o Polaków... 31.10.15, 13:42
          Nie rznij gupa erka,do ciebie to wrog odwieczny a nie przyjaciel , twoje ironiczne zaczepki na nic tu
          • erka-4 Re: Czy sie martwią o Polaków... 31.10.15, 16:13
            - co ty pleciesz,jaki wróg,jedynie nie-przyjaciel,bo interesów nie da się oprzeć na przyjaźni.
            To tylko oni nam przyjaźń wmawiają,a po cichu zrobili z nas kolonię POlskimi ręcami.
            • szwampuch58 Re: Czy sie martwią o Polaków... 01.11.15, 12:38
              Nawet gdyby twoje brednie byla prawda to do nich masz pretensje.Czy te PO to nie Polacy?
              • erka-4 mamy aż trzy wyjścia... 03.11.15, 07:09
                szwampuch58 napisał:

> Nawet gdyby twoje brednie byla prawda to do nich masz pretensje.Czy te PO to n
                > ie Polacy?

- czy ja powiedziałem coś takiego ?
                W komunie też byli tacy co z Polski robili republikę sowiecką,a zatem nic się nie zmieniło w tej kwestii.
                Laskowik miał świętą rację,że Polska może być tylko za albo przeciw względnie się przenieść na Alaskę.

...Kaczyński szuka czwartego,ciekawe czy mu się uda ?
                Mówią ludzie uczciwi,że sucha kromka ręką matki podana robi cuda,macocha nigdy tego nie dokona.
    • j-k Tageszeitung to nie Niemcy - tylko Lewaki. 31.10.15, 11:34
      internacjonalne.

nic dziwnego, ze troszcza sie o los kazdego - ale najbardziej o los tych niewierzacych.
      • 0becny Re: Tageszeitung to nie Niemcy - tylko Lewaki. 31.10.15, 11:58
        Podział na wierzących i niewierzących jest już w samym założeniu durnowaty.
        Co to znaczy wierzyć? W jakim stopniu wierzyć i w co? Co to znaczy nie wierzyć i w co nie wierzyć?
        Nie ma sensownej definicji, a te które funkcjonują są na tyle nieprecyzyjne, że tak naprawdę nie precyzują czegokolwiek. Coś niesprecyzowane do końca nie ma sensu do dopóty, póki nie zostanie sprecyzowane.
        Stąd też tak jak na wstępie napisałem. takie dzielenie ludzi jest durnowate i pozbawione sensy. Rzeczywistość składa się z faktów i to fakty determinują każde życie, a nie wyimaginowane klatki z podziałami na tych którzy są duchowo nawiedzeni i tych, którzy nie mają duszy.
        • j-k jak chcesz fakty, to please: 31.10.15, 12:05
          do niiewierzacych mam stosunek obojetny - a nawet lelko wspolczujacy - szkoda mi ich troche...
          (maja przeciez swiadomosc, ze odchodza w nicosc...)

natomiast wiem, ze ja swoja wiara niewierzacych wqoorwiam... - mowia mi to czasami w szczerej rozmowie (wiara - to glupota...)

- ale przeciez glupim tez powinno sie raczej wspolczuc ?
          • 0becny Re: jak chcesz fakty, to please: 31.10.15, 12:13
            Ja tak tylko ogólnie, bez odnoszenia się do kogokolwiek.
            Pozdr...
        • karbat Re: Niemcy się bardzo martwią o Polaków 31.10.15, 12:08
          bardzo prosze o .... jedno, jedyne zdanie mowiace o tym , jak ...
          Niemcy bardzo martwia sie o Polakow , - czy tylko .... pieprzysz sobie bez sensu .

To, ze usiluja, staraja sie, Informowac niemieckiego czytelnika,
          zupelnie niezorientowanego , nie interesujacego sie kompletnie polskim sprawami, to fakt .

• erka-4 Re: Niemcy się bardzo martwią o Polaków 31.10.15, 13:03
            A co Niemca obchodzi,że kandydatka na polskiego premiera syna ma w seminarium duchownym ?
            Czy to jest takie istotne ?
            Może istotne,bo kto to wie co z tego może wyniknąć.
            Jakiś dziennikarz inny temat podchwyci i wnet będzie pisał,że syn polskiej premier sypia z biskupem w jednej celi,a reszty się domyślcie sami.
            Czyli,będzie dymisja.
            • j-k To Lewacy się bardzo martwią o wierzacych Polaków 31.10.15, 17:15
              erka-4 napisał:

> A co Niemca obchodzi,że kandydatka na polskiego premiera syna ma w seminarium d
              > uchownym ?
              > Czy to jest takie istotne ?

- dla nich tak. gdyz Tageszeitung to pismo Lewackie i przeznaczone dla w wiekszosci niewierzacych osob o lewicowych przekonaniach.

polska religijnosc kuje ich w oczy.

• erka-4 Re: To Lewacy się bardzo martwią o wierzacych Pol 31.10.15, 21:54
                j-k napisał:
                > polska religijnosc kuje ich w oczy.

- aaaha,jeśli tak to ich rozumiem.
                Mają baaardzo poważny problem,który prosto można rozwiązać,klęknąć i się pomodlić.
                Pięć minut wystarczy.
                Nerw minie i nie będzie trzeba mitrężyć całego dnia na głupią pisaninę.
                • kylax1 Modlitwy na kolanach przed łobrazkami maryjki 03.11.15, 08:48
                  świntej, wyleczą ebolę i raka, i wszystkie choroby i stworzą nowy samolot.....
                  • erka-4 Re: Modlitwy na kolanach przed łobrazkami maryjki 03.11.15, 14:51
                    - niekoniecznie,można klęknąć pod brzozą.
                    Bóg jest wszędzie,na brzozie też siedzi.
      • erka-4 no tak,rozumiem... 31.10.15, 12:49
        j-k napisał:

> internacjonalne.
        >
        > nic dziwnego, ze troszcza sie o los kazdego - ale najbardziej o los tych niewie
        > rzacych.

...to tak jak Hitler,no nie ?
        • j-k nie... 31.10.15, 17:13
          erka-4 napisał:
          > ...to tak jak Hitler,no nie ?

nie.
          Hitler byl wierzacy - chociaz sie z tym nie afiszowal.
          • erka-4 Re: nie... 31.10.15, 22:00
            j-k napisał:

> Hitler byl wierzacy - chociaz sie z tym nie afiszowal.

- oh,faktycznie,nawet był błogosławiony.

Muszę
            pomodlić się za jego duszę.

Niemcy się ucieszą.
    • czizus Re: Niemcy się bardzo martwią o Polaków 31.10.15, 13:22
      Niemcy maja prawo "troszczyć się o Polaków" bo zależy im na dobrych stosunkach z Polską i Polakami a rządy PIS-u obarczone są w tym względzie pewną niewiadomą.

Ja natomiast uważam, że te stosunki będą mimo wszystko dobre bo w PIS-e już wszyscy zrozumieli, że Niemcy to nasz strategiczny, niezwykle ważny partner.
      Natomiast pani Beata Szydło ma raczej marny potencjał i uważam że będzie słabym Premierem. Premierem powinien być J. Kaczyński a ta cała obecna gra przy formułowaniu rządu jest niskiego lotu, nad czym mocno ubolewam.
      • szwampuch58 Re: Niemcy się bardzo martwią o Polaków 31.10.15, 13:39
        Jeszcze ci "kopara" opadnie ze zdziwienia jak sie dowiesz od PiS-u jakie to "Helmuty" wredne,cierpliwosci.
        • tirol1 Re: Niemcy się bardzo martwią o Polaków 31.10.15, 17:17
          w pisie też jest zakamuflowana opcja niemiecka?
      • tirol1 Re: Niemcy się bardzo martwią o Polaków 31.10.15, 17:18
        zgadza się
        premierem powinien być Kaczyński albo Gliński ZYbertowicz albo profesor Wojtyła z Katowic
    • caesar_pl Re: Niemcy się bardzo martwią o Polaków 31.10.15, 14:18
      Nastepne miliony Polakow wyjada z kraju.Niemcy sie martwia o Polske,ale tak naprawde sie ciesza ze Polacy przyjada do Niemiec jako wyksztalcona sila robocza i tania....
      • j-k bajki... 31.10.15, 17:17
        caesar_pl napisał:
        > Nastepne miliony Polakow wyjada z kraju.Niemcy sie martwia o Polske,ale tak nap
        > rawde sie ciesza ze Polacy przyjada do Niemiec jako wyksztalcona sila robocza i
        > tania....

na razie to maja juz u siebie MILION uchodzcow i przyjazd Polakow raczej ich nie interesuje.
        • erka-4 Świat dziki.. 31.10.15, 22:12
          j-k napisał:

> na razie to maja juz u siebie MILION uchodzcow i przyjazd Polakow raczej ich ni
          > e interesuje.

- no tak,ale to afrykańskie dzikusy,gdzie im do europejskich Polaków.
          Chociaż ja wiem,Polak też bywa często dziki,zawłaszcza gdy jest pod czyimś t.zn.czegoś wpływem.
          Oj ! szkoda tej Moniki.
          I młoda,i ładna.
          Co jej się stało ???
          Aż taki wstyd,żeby zaraz umierać.
          No cóż,jest to przestroga dla innych,no ale,jeśli ktoś jest dziki,żadne przestrogi nie działają.
      • czizus Re: Niemcy się bardzo martwią o Polaków 03.11.15, 09:53
        caesar_pl napisał:

> Nastepne miliony Polakow wyjada z kraju.Niemcy sie martwia o Polske,ale tak nap
        > rawde sie ciesza ze Polacy przyjada do Niemiec jako wyksztalcona sila robocza i
        > tania....

Ja bardzo bym prosił, żeby jacyś sfrustrowani śląscy bezpaństwowcy, starający się być bardziej niemieccy od Niemców, plujący jednocześnie z wielką radością na Polskę, byli łaskawi nie wtrącać się w nasze polsko-niemieckie sprawy, nasze bardzo dobre stosunki bo my: Polacy i Niemcy nie potrzebujemy żadnych pośredników a już tych sfrustrowanych Ślązaków w szczególności. Sami sobie świetnie poradzimy co zresztą cały czas czynimy.
        • czuk1 Re: Niemcy się bardzo martwią o Polaków 03.11.15, 11:32
          Byłbym ... za , opinią Cizusa.
    • czuk1 Re: Niemcy się bardzo martwią o Polaków 31.10.15, 22:26
      Przecież taki tendencyjny artykuł jednego dziennikarza to nie Niemcy.
      Co najwyżej wprowadza nieco w błąd Niemców o sytuacji w Polsce.
      Czy warto tym art. zajmować się.

PS. Treść wpisu dotyczy tematu wątku i pierwszego wpisu autora wątku . Nie sugerowałem się dyskusją na wątku; nie czytałem wpisów innych na wątku.
      • szwampuch58 Re: Niemcy się bardzo martwią o Polaków 01.11.15, 12:41
        gdzie ten błąd ?
      • erka-4 tendencyjny artykuł... 03.11.15, 07:26
        czuk1 napisał:

> Przecież taki tendencyjny artykuł jednego dziennikarza to nie Niemcy.

...służący urabianiu wśród Niemców opinii ma wywrzeć stosowne wrażenie.
        Polak jest taki a nie inny.
        A jest przecież tak,że nawet ci wierzący są różni.

• xystos Re: Niemcy się bardzo martwią o Polaków 01.11.15, 12:20

Ledwo przezylismy marionetke Tuska w rekach Angeli

Teraz czas na polska marionetke w rekach polskiego lalkarza,Pana.Prezesa.!

ZEN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka