Dodaj do ulubionych

Terroryści potępiają terrorystów?

14.11.15, 19:10
Ciekawe info:

Hamas i Islamski Dżihad potępiły zamachy w Paryżu
Radykalny palestyński Hamas, sprawujący władzę w Strefie Gazy, i organizacja Islamski Dżihad potępiły zamachy w Paryżu, do których przyznało się Państwo Islamskie (IS). Zginęło w nich co najmniej 127 osób.
Hamas, uznawany przez Izrael, UE i USA za organizację terrorystyczną, potępił "akty agresji i barbarzyństwa, do których doszło w Paryżu". Ataki w stolicy Francji jako "zbrodnię przeciwko niewinnym ludziom" potępił z kolei Islamski Dżihad, który również jest na liście organizacji terrorystycznych krajów zachodnich. Deklaracje takie złożyli przedstawiciele polityczni obu organizacji.
Bassem Naim, szef rady ds. stosunków międzynarodowych Hamasu, przekazał kondolencje rodzinom ofiar i zapewnił, że jego organizacja chce "dla Francji bezpieczeństwa i stabilności". - Terroryzm nie ma religii - zaznaczył.

Nafez Azzam z biura politycznego Islamskiego Dżihadu, rywala Hamasu w Strefie Gazy, nazwał ataki w Paryżu "przesłaniem nienawiści". Zaznaczył, że islam "odrzuca mordy popełniane na oślep".

W serii zamachów terrorystycznych Państwa Islamskiego, do których doszło w piątek wieczorem w Paryżu, zginęło co najmniej 127 osób.

wiadomosci.onet.pl/swiat/hamas-i-islamski-dzihad-potepily-zamachy-w-paryzu/bmjfkv
Obserwuj wątek
    • wasyl_szuja Myślałem, że mówisz o Rosjanach. 14.11.15, 19:16
      Terroryści w Donbasie i na Krymie. To samo.
      Do zastanowienia:

blog.tankpedia.org/wp-content/uploads/2014/09/ISIS-bmp-1.jpg

cdn1.vox-cdn.com/thumbor/I4TbDu9mlwRySj4iPVA2oytkRGU=/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/3368456/462398858.0.jpg

Tak jak jeden rysownik francuski napisał, że nie módlcie się za Paryż, nie chcą żadnej religii.
      • danillko Ty myślałeś!? Nie kpij, proszę... 14.11.15, 19:27
        Stirlitz przez chwilę pomyślał. Spodobało mu się to, więc usiadł i pomyślał jeszcze raz.

wasyl_szuja napisał:

> Terroryści w Donbasie i na Krymie. To samo.
        > Do zastanowienia:
        • wasyl_szuja Czy zastanowiłeś się nad moim przesłaniem? 14.11.15, 19:31
          Czy tak cię zamurowało, że nie wiesz co odpowiedzieć?
          Może jak przez chwilę pomyślisz...
          • danillko Bzdety,które przesłał Ci prowadzący mają być... 14.11.15, 19:37
            ... przesłaniem?
            Trzeba było skopiować min. Macierewicza, to już lepiej by wyglądało:
            wiadomosci.onet.pl/kraj/antoni-macierewicz-jestesmy-z-francja-i-z-francuzami/wweyxr
            wasyl_szuja napisał:

> Czy tak cię zamurowało, że nie wiesz co odpowiedzieć?
            > Może jak przez chwilę pomyślisz...
            • wasyl_szuja Ja nie mam żadnych prowdzących nad sobą tawariszcz 14.11.15, 19:42
              Tylko niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie.
              Ja nie jestem Francuzem. Rosyjskie T-90 i T-72B3 mają francuską opto-elektronikę. Nie myśleli, gdy sprzedawali komponenty reżimowi Putina, jakie to może mieć skutki dla wschodniej UE i w ogóle Europy środkowo-wschodniej.
              • danillko Nie wykręcaj się Kantem, Genosse Schuia... 14.11.15, 20:05
                ... i nie martw się o ruską optykę.
                Ich Zagorskie Zakłady Optyczne stoją o niebo lepiej, aniżeli nasze, dogorywające dzięki złodziejskiej prywatyzacji PZO.

wasyl_szuja napisał:

> Tylko niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie.
                > Ja nie jestem Francuzem. Rosyjskie T-90 i T-72B3 mają francuską opto-elektronik
                > ę. Nie myśleli, gdy sprzedawali komponenty reżimowi Putina, jakie to może mieć
                > skutki dla wschodniej UE i w ogóle Europy środkowo-wschodniej.
                • wasyl_szuja Re: Nie wykręcaj się Kantem, Genosse Schuia... 14.11.15, 20:08
                  PCO matołku, jeśli już, i całkiem dobrze im się wiedzie. A teraz dostarczają termowizory Ukraińcom, choćbyś nie wiem jak tupał ruskimi nóżkami.
        • szwampuch58 Re: Ty myślałeś!? Nie kpij, proszę... 14.11.15, 19:49
          tez jestem zaskoczony, banderowiec -mysliciel ???.....jasna cholera ale numer
          • wasyl_szuja Szambuszku ty nasz własowski... 14.11.15, 19:52
            ...ruble wydają charakterystyczny brzęk taniej monety. Nie myliłem się.
    • piter_rom_rus Umiarkowani, wspierany przez Zachod, terrorisci... 14.11.15, 19:54
      danillko napisał(a):
      >Islamski Dżihad

...potepiaja dzialania kollegow, bo Panowie rzadali od nich nie dzialac na Zachodzie.

Jedna rzecz to robac we imeniu demokracji po 100 glow dziennie gdzies na zadoopiu, ale 100 osob w Europie to jednak cos innego.

Ciekam jeszcze na karykatury Charlie Hebdo.

• wasyl_szuja Syryjskie Siły Demokratyczne w walce z ISIS. 14.11.15, 20:01
        www.defence24.pl/272640,syryjskie-sily-demokratyczne-ofensywa-na-al-hawl-mozliwa-dzieki-amerykanskim-nalotom

Ofensywa wspierana (i ochraniana od rosyjskich samolotów) przez amerykańskie siły powietrzne. Lepiej ich nie bombardujcie.
        • piter_rom_rus Klamliwa polska prasa nie moze zyc... 14.11.15, 20:21
          wasyl_szuja napisał:
          > www.defence24.pl/272640,syryjskie-sily-demokratyczne-ofensywa-na-al-hawl-mozliwa-dzieki-amerykanskim-nalotom

...bez slowa "demokratyczne".

To nie sa sa zadny "sily demokratyczny", tylko oddzialy Kurdow, z ktorymi Rosja ma dobry stosunki i przeciw ktorych zadnym wypadku nie walczy.
          "Oddziały Syryjskich Sił Demokratycznych, których trzonem są siły syryjskich Kurdów – YPG/YPJ bliskie są zdobycia strategicznej miejscowości Al Hawl".

Hamerikanskie kundle juz nie wiedza, co jeszcze wymyslic i kogo nazwac "demokratyczna opozycja".

Kurdowie maja w doopie Asada i Damaskus, oni bija sie za swoi tereny na Polnocy, w koncu stworza Wolny Kurdistan i w dodatku zabiora jeszcze czesc Turcji rowniez.
          Nalezy im sie.
          • wasyl_szuja Re: Klamliwa polska prasa nie moze zyc... 14.11.15, 20:44
            Tam napisane, że część stanowią Kurdowie.
            Lepiej nie życz takich rzeczy, by ktoś nie życzył wilajetu kaukaskiego dla PI.
            • piter_rom_rus Ukraincu, znasz roznice... 14.11.15, 21:05
              wasyl_szuja napisał:
              > Tam napisane, że część stanowią Kurdowie.

...pomiedzy slowem "trzon" a slowem "część"?

Nawet w cytownym przez ciebie klamliwym szmatlawcu bylo napisano "trzon".

> Lepiej nie życz takich rzeczy, by ktoś nie życzył wilajetu kaukaskiego dla PI.

Od 1994 zycza i goowno wyszlo.

Nawet Rondo Dudajewa w Polsce nie pomoglo.
    • j-k No to sie nazywa wolnosc przekonan u islamuskow :) 14.11.15, 20:35
      nawet w komunizmie tego nie bylo...
      - a tu prosze: - kazdy terroryzuje po swojemu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka