Dodaj do ulubionych

Polska pozwie Niemcy...czyli

18.11.15, 10:30
zaczynamy od nowa heroicznie wojne o ruleczke,ciekawe czy drugi akt idiotyzmu styropianu tez dostarczy nam "spektakli "na najwyzszym poziomie sztuki machania szabelka:
wyborcza.biz/biznes/1,100896,19204182,gleboki-spor-o-gazociag-czy-nord-stream-zagrozi-polskim-portom.html?biznes=local&disableRedirects=true#BoxBizLink
Obserwuj wątek
    • czizus Re: Polska pozwie Niemcy...czyli 18.11.15, 10:40
      Polska tylko wykonuje to co do niej należy. Dba o własne interesy a swobodna żegluga dużych statków w tym gazowców po Zatoce Pomorskiej jest w naszym żywotnym interesie. Rozumiem że dla ciebie ważniejszy jest interes Rosji a nie Polski.

Sam, ewentualny gaz płynący tą rurą nie wiele nas obchodzi. Stopniowo odchodzimy od rosyjskiego gazu.
      • szwampuch58 Re: Polska pozwie Niemcy...czyli 18.11.15, 10:43
        Nic nie rozumiesz....ale to wszyscy wiedza przyjacieluameryki ,od dawna
        • czizus Re: Polska pozwie Niemcy...czyli 18.11.15, 10:46
          szwampuch58 napisał:

> Nic nie rozumiesz....ale to wszyscy wiedza przyjacieluameryki ,od dawna

To twoja opinia przyjacielurosji. Ha!, ha!
    • banderom.nie Re: Polska pozwie Niemcy...czyli 18.11.15, 11:00
      szwampuch58 napisał:

> zaczynamy od nowa heroicznie wojne o ruleczke,ciekawe czy drugi akt idiotyzm
      > u styropianu tez dostarczy nam "spektakli "na najwyzszym poziomie sztuki macha
      > nia szabelka:
      > rel="nofollow">wyborcza.biz/biznes/1,100896,19204182,gleboki-spor-o-gazociag-czy-nord-stream-zagrozi-polskim-portom.html?biznes=local&disableRedirects=true#BoxBizLink

Zachowanie Polski jest logiczne i jednocześnie durne.
      Logiczne,ponieważ każdy metr sześcienny gazu który płynie po dnu morza Bałtyckiego,to minus dochodów za tranzyt,a jednocześnie durne,bo to Polska sama stworzyła takie warunki,dzięki którym powstał ten gazociąg.
      Jak by Polska w swoim czasie zachowała się normalnie,to większość gazu,który Rosja eksportuje do Niemiec i dalej na Zachód,płynęła by gazociągami po terytorium Polski,i dziś Kaczyński trzymałby swoją żelazną ręką Putina za gardło.A tak jemu pozostało się tylko jęczeć i przebierać swoimi krótkimi nóżkami.
      • szwampuch58 Re: Polska pozwie Niemcy...czyli 18.11.15, 11:24
        otoz to,otoz tak....wszystko przez ten cholerny szpiegowski swiatlowod ,chcieli "styropianowi" wykrasc najnowsze technologie produkcji Prince Polo a na zgody nie moze byc,hehehe,zaszkoczyla mnie jednak szybkosc nowej "miotly przy korycie" ....2 dni i zaczynamy cyrk od nowa
    • czizus Re: rozmowy dwoch banderowców nienawidzących Pols 18.11.15, 11:45
      I to goowno kremlowskie urządza sobie dyskusję na polskim forum. Zamiast ratować gnijącą, przeżartą dżumą i cholerą Rosję, oni bredzą sobie na polskim forum.

A tak grzecznie prosiłem ich żeby się wynieśli.
    • szwampuch58 Re: z mieszanymi uczuciami, jednak 18.11.15, 12:13
      dopisuje na prywatna" liste epitetow moich" ,bogata zreszta...."banderowiec"
      Bystrzak ty tak powaznie?
    • czizus Re: kumasz się z banderowcem to stajesz taki sam 18.11.15, 13:00

> i tyle w temacie
      > nie widzialem ani jednego twojego posta pozytywnego wobec Polski i Polaków

Ja przyjacielzbójnickiejrosji może być pozytywnie nastawiony wobec Polski i Polaków. Dal nich Polska i polska niepodległość to śmiertelny wróg.
      • szwampuch58 Re: no dobra bystrzaki 18.11.15, 13:27
        wycieczki osobiste tylko wam zostaly a meritum cyrku styropianowego zostaje ,kublikowszczyzna bije Rosje za pomoca Litwy,okropicznie zreszta:
        wyborcza.biz/biznes/1,100896,19204284,litwa-pierwsza-w-europie-dostanie-skroplony-gaz-z-usa.html?biznes=local&disableRedirects=true#BoxBizLink
        • j-k no i padles post-komuszku. 18.11.15, 13:47
          grozac mi tu przed kilku dniami konskwencjami prawnymi za nawolywanie do bombardowania islamskich bandytow w Syrii

A tu Prezydent Francji Hollande oglosil oficjalnie stan wojny z panstwem islamskim,
          a Polska m.in. zostala poproszona ,
          jako czlonek NATO i sojusznik Francji o wsparcie - ktorego oficjalnie Francji udzielila.

oznacza to - ze jestesmy de facto (chociaz nie de jure) w stanie wojny z panstwem islamskim.

a to dalej oznacza, ze dzisiaj moge napisac publicznie, ze:

- panstwo islamskie nie tylko mozna,
          ale i TRZEBA BOMBARDOWAC.

• szwampuch58 Re: szpinujesz juz totalnie? 18.11.15, 14:33
            obalaczu komunizmu,jedynie co moze podchodzic pod grozby moje to ta uwaga, moja w watku tego "Araba"na temat obrazania religi:
            forum.gazeta.pl/forum/w,50,159300232,159300232,Faszystowski_islam_musi_byc_zdelegalizowany.html
            PS:podobno uzywasz jednego nicka zawsza.....hehehe
            PS:od dzisiaj jestem banderowiec podobno,nie postkomuch...hehehe
            • j-k osmieszyles sie. 18.11.15, 15:27
              mnie nie obchodza twoje rozliczenia z abdullahem (czy jak mu tam...)

tylko twoje grozby pod moim adresem - sprzed kilku dni.
              - osmieszyles sie.

sytuacja polityczno-prawna sie zmienila
              moje wypowiedzi wtedy mozna by od biedy podciagnac pod "jatrzenie"
              - a dzisiaj jest to zwykle stwierdzenie faktu.
              • szwampuch58 Re: papalapap Abdu-al 18.11.15, 16:35
                szalejesz na forum pod tyloma nickami az tracisz kontrole nad twoja "tfurczoscia" ??? Egal,twoj problem nie moje klocki,synu powstanca, jednak rzekne ci grzecznie: odpindol sie od mojej skromnej osoby w tym twoim szalenstwie!
                • j-k belkot... i pomowienia szwampucha 18.11.15, 16:52
                  szwampuch58 napisał:
                  > szalejesz na forum pod tyloma nickami

tlumaczylem juz - ze na tym foro mam tylko jeden nick: j-k
                  jezeli zdarzy mi sie napisac cos przez pomylke pod innym nickiem
                  (pod ktorym pisze np. rownolegle na innym foro) - to zawsze sie do tego przyznaje.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
    • caesar_pl Re: Polska pozwie Niemcy...czyli 18.11.15, 16:12
      Polskie media powtarzaja dokladnie to co bylo przed budowa Nord Stream 1.No i co to dalo????
      Buduja Nord Stream 2.....
      • karbat Re: Polska pozwie Niemcy...czyli 18.11.15, 19:39
        caesar_pl napisał:

> Polskie media powtarzaja dokladnie to co bylo przed budowa Nord Stream 1.
        >No i co to dalo????

a dlaczego mialoby to cos dac ...
        jakis statek nie zawinal do polskiego portu z powodu Nord Streem 1 .. ?

> Buduja Nord Stream 2.....

jakis statek nie zawinie do polskiego portu z powodu ... Nord Streem "... ?

a rosyjski gaz , nawet z przesylany Niemiec do Polski ,
        bedzie tanszy od skraplanego transportowanego przez pol swiata .
        ale jak ktos chce sobie przeplacac za gaz, wolno mu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka