Dodaj do ulubionych

Pytanie do jakiegos znawcy Judaizmu

IP: *.mel.dialup.connect.net.au 21.09.04, 05:12

Pytanie bez zadnych podtekstow:

Jak sie ma Kabala do Tory?
Czy to prawda ze Kabalistyka mowi ze nikt niczemu nie jest winien, bo
wszystko na swiecie to kwestia przypadku?

Rozumiem ze nie ma podrecznika Kabalistyki dla "goi", ale czy jest cos
sensownego po polsku czy angielsku na internecie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Podobno Madonna sie w tym specjalizuje. I choc IP: *.range81-156.btcentralplus.com 21.09.04, 05:15
      to juz ryczaca 40-tka, to ciagle grzechu warta i chyba mezczyznie milej u niej
      brac korepetycje, nizli u jakiegos brodatego rabina...
      • wojcd Kropa czytasz i nic-nie rozumiesz 21.09.04, 05:20
        "Czy to prawda ze Kabalistyka mowi ze nikt niczemu nie jest winien, bo
        wszystko na swiecie to kwestia przypadku?"
        Przeciez tu jest blad.
        Nie widzisz go?
        • wojcd Kropa nie moge nie spac. Dobranoc /nt 21.09.04, 05:24
        • Gość: jarek-Zyd ne telus Widac ze wybalsawany zna tylko Koran, a tam choc IP: *.fastres.net 21.09.04, 13:00
          przed podbojem Prsji cyfr nie bylo,oni zadnej kabali nie mogli wymyslic, bo jak
          arabskie analfabety mogly letery cyframi przedstawiac..
        • wojcd Kropa czytasz i nic-nie rozumiesz ciag dalszy 21.09.04, 15:24
          Kropa
          gdybys byl protestantem, to bys ten blad wylapal.
          Jakiego jestes wyznania?
      • Gość: zbalansowany Re: Podobno Madonna sie w tym specjalizuje. I cho IP: *.mel.dialup.connect.net.au 21.09.04, 05:20

Sadze ze ona moglaby mnie nauczyc paru ciekawych rzeczy, ale nie sadze ze
        mialoby to cos wspolnego z religia, a jezeli juz to z Kama sutra
        • Gość: . Re: Podobno Madonna sie w tym specjalizuje. I cho IP: *.range81-156.btcentralplus.com 21.09.04, 05:26
          Nie wierzysz? To czytaj to - ta baba Izrael od srodka rozsadzi:
          news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/music/3658628.stm
          news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/music/3669240.stm
          news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/music/3670172.stm
          • Gość: zbalansowany Re: Podobno Madonna sie w tym specjalizuje. I cho IP: *.mel.dialup.connect.net.au 21.09.04, 05:44
            Wierze, wierze

Ale w tych artykulach duzo o niej a nic o Kabale
    • Gość: mirex Re: Pytanie do jakiegos znawcy Judaizmu IP: *.abhsia.telus.net 21.09.04, 06:38
      www.kabbalah.com/kabbalah/
      • Gość: zbalansowany Re: Pytanie do jakiegos znawcy Judaizmu IP: *.mel.dialup.connect.net.au 21.09.04, 07:51
        Thanks mirex. Rzeczywiscie sporo tego, glownie kursy. Na google tez.
        • Gość: Cep Re: Pytanie do jakiegos znawcy Judaizmu IP: *.aster.pl 21.09.04, 08:30
          Słyszy się, że w przypływie kabalistycznej religijności M. dała sobie wytatuować na pośladku (nie pamiętam którym) Święte Imię Yod-He-Vau-He. Nie dziwię się, że jej podczas pobytu w Izraelu na kongresie kabalistów ortodoksi nie dopuścili do Ściany Płaczu.

watch.pair.com/HRmagic.html

Ale inni mówią, że na ramieniu:

www.nicholaspackwood.com/archive/weblog20021031.html

• Gość: zbalansowany Re: Pytanie do jakiegos znawcy Judaizmu IP: *.mel.dialup.connect.net.au 21.09.04, 08:44

Pewnie nasza Danale cos ciekawego na ten temat napisze, ona w koncu jest
            specjalistka "od wszystkiego".
            • Gość: dana33 Re: Pytanie do jakiegos znawcy Judaizmu IP: *.broadband.actcom.net.il 21.09.04, 10:33
              chcesz mojego komentarza? masz:

"Pytanie bez zadnych podtekstow:"
              hahahahahaha.................

• wojcd do Kaprala 22.09.04, 01:47
            Interesuje mnie Twoje zdanie na ponizszy temat bo wiem, ze nie gubisz detali
            poznawczych.
            Czy Ty wierzysz w kabalistyke, numerologie, .... .
            Ja wiem, ze mozna np. dokonac takiej obrobki "naukowej" (dzisiaj przy pomocy
            komputerow), ze z jednej strony wkladasz tekst "Tredowatej", a z drugiej strony
            otrzymujesz tekst "Hamleta".
            Moze tu jeszcze byc inna kwestia. Samo zajmowanie sie tym daje jakis ciekawy
            efekt uboczny i ten wlasnie jest godny uwagi.
            Co o tym sadzisz?
            • Gość: Cep Re: do Kaprala --- do Wojtka IP: *.aster.pl 22.09.04, 07:48
              Co to ---

nie słyszałeś, że Kapral sam się zdegradował, zerwał belki i rzucił w kąt; stwierdził, że nie ma czasu na głupoty?

Ja, Cep, jestem bardziej cierpliwy, nawet bardziej tolerancyjny. Więc tu zostałem.

• wojcd Re: do Kaprala --- do Wojtka 23.09.04, 00:35
                Gość portalu: Cep napisał(a):

Co to -
    • danek4 Re: Pytanie do jakiegos znawcy Judaizmu 21.09.04, 08:50
      Gość portalu: zbalansowany napisał(a):

>
      > Pytanie bez zadnych podtekstow:
      >
      > Jak sie ma Kabala do Tory?
      > Czy to prawda ze Kabalistyka mowi ze nikt niczemu nie jest winien, bo
      > wszystko na swiecie to kwestia przypadku?
      >
      > Rozumiem ze nie ma podrecznika Kabalistyki dla "goi", ale czy jest cos
      > sensownego po polsku czy angielsku na internecie na ten temat?

może doczekamy się jakiejś odpowiedzi?
      bo mnie kabalistyka zawsze z kabałą się kojarzy czyli takie bujdy na liczbach
      ale może są liczby co nie kłamią?
      • Gość: dana33 Re: Pytanie do jakiegos znawcy Judaizmu IP: *.broadband.actcom.net.il 21.09.04, 10:34
        :)
        • zejman1 Czy to idioci? 21.09.04, 12:03
          Kto to jest ten "Zbalansowany" i "Cep"? Zauwazylem, ze zawsze wystepuja razem.
          Z ich wypowiedzi mniej uwazny czytelnik moglby wyciagnac falszywy wniosek , ze
          sa to jakies dwa debile. Jest jednak problem:ktory z nich jest wiekszym
          debilem: Zbalansowany czy Cep? Byc moze, ze sie jednak myle(a chcialbym,
          naprawde), bo w koncu debil brzmi nawet calkiem dobrze. Za dobrze, zeby to
          moglo byc prawdziwe.
          Osobiscie wiec sadze, ze sa to ( wbrew temu, co niektorzy o nich sadza )calkiem
          zwyczajni, prostaccy antysemici a to oznacza, ze sa oni, "Zbalansowany" i jego
          kompan, idiotami.
          I jest to, niestety, nieodwracalne.
          Co gorsze:jest to rodzinne.
          • szlomo.oberluft zejman obsliniles sie gamoniu to teraz spadaj 21.09.04, 12:40
            • Gość: jarek-Zyd ne telus Szlomo jaki to wspanialy twoj wklad, to jak IP: *.fastres.net 21.09.04, 13:03
              wlozyc rekee do zasranych portek i sie z tego cieszyc.
              • Gość: igor szlagtraf - geniusz idiotow. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 21.09.04, 15:19
          • Gość: Cep Re: Czy to idioci? IP: *.aster.pl 21.09.04, 14:32
            Ty, Zejman,

Poraziłeś mnie niezbicie logicznym wywodem.

Mógłbyś pociągnąć rzecz trochę dalej? Otóż nie wiem, czy zauważyłeś, że Zbalansowany jakby ciągle występował w parze z Daną33. Gdzie tam -
    • fredzio54 Re: Pytanie do jakiegos znawcy Judaizmu 21.09.04, 13:58
      zapitaj sie twoje zydowska kurwy
      napewno sie zna na Tora i Kabala napewno pod latarni w sydney
    • Gość: igor Naiwny czy co? Szuka znawcow na forum. Gucia czy IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 21.09.04, 14:41
      Tomsona masz na mysli?. Wqrwiony tez madrala a vci to geniusz. A moze po
      imionach. "rachelka powinna" sie znac. O zapomnialem, przepraszam rachelko. Ty
      sama napisalas, ze z wlosko-polskiej rodziny. Gli e vero? Si grande rachelka
      dimenticato avea.
    • islamista.jeden Re: Pytanie do jakiegos znawcy Judaizmu 21.09.04, 14:44

>
      > Pytanie bez zadnych podtekstow:
      >
      > Jak sie ma Kabala do Tory?
      > Czy to prawda ze Kabalistyka mowi ze nikt niczemu nie jest winien, bo
      > wszystko na swiecie to kwestia przypadku?

NIE!
      To ze jestes draniem, lobuzem, i antyesemita - to twoj wybor.
      Takim typkom jak ty muzulmanie z przyjemnoscia glowy obcinaja - z wlasnego
      wyboru.
      • Gość: zbalansowany Re: Pytanie do jakiegos znawcy Judaizmu IP: *.mel.dialup.connect.net.au 22.09.04, 00:50

islamista.jeden, zejman1

(czy ta jedynka to jakis znak rozpoznawczy kretynow?)

Coz was tak rozwscieczylo w pytaniu o Kabale?
        Wstydzicie sie czegos, niedyskretne pytania zadaje?

I to pytanie gwarantuje mi tytul "drania, lobuza, antysemity"?

Cos z tym forumowym towazydostwem jest nie tak.

• islamistki.dwie Re: Pytanie do jakiegos znawcy Judaizmu 22.09.04, 04:54

>
          > Coz was tak rozwscieczylo w pytaniu o Kabale?
          > I to pytanie gwarantuje mi tytul "drania, lobuza, antysemity"?
          >
          > Cos z tym forumowym towazydostwem jest nie tak.
          >

Nie, barania glowo!
          Nie to pytanie
          a caly szereg poprzednich postow i prowokacji.

takiemu jak ty to trzeba chyba albo mozg przeszczepic w jednym ze szpitali
          bagdadzkich albo zrobic operacje mozgu, jak tu ktos dawno proponowal - wsadzic
          widelec gleboko do dupy i pokrecic, bo inaczej nie bedziesz ani zbalansowany
          ani nie zmadrzejesz. Wypchaj sie papierem toaletowym (uzywanym)!
    • Gość: Perry jest pelno podrecznikow Kabaly dla goi IP: *.dyn.optonline.net 22.09.04, 05:03
      www.kabala.org/
      www.amazon.com/exec/obidos/search-handle-url/index%3Dstripbooks%26field-keywords%3Dkabbalah/002-8057296-7906452

www.crcsite.org/kabala.htm
      www.thefreedictionary.com/Kabala
      www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/083863396X/002-8057296-7906452?v=glance
      • Gość: zbalansowany Re: jest pelno podrecznikow Kabaly dla goi IP: *.mel.dialup.connect.net.au 22.09.04, 07:32
        Dzieki Perry

Moze zaczne to studiowac, w koncu dlaczego nie.
        • Gość: Perry Re: jest pelno podrecznikow Kabaly dla goi IP: 160.79.164.* 22.09.04, 14:34
          Ja Ci sprobuje wytlumaczyc poprzez analogie do matematyki dlaczego nie.
          Studiowanie Kabaly bez znajomosci Tory i Talmudu (ktore sa wziete przez Kabale
          za dane) to tak jak studiowanie rownan rozniczkowych bez znajomosci algebry.
          • Gość: zbalansowany Re: jest pelno podrecznikow Kabaly dla goi IP: *.mel.dialup.connect.net.au 24.09.04, 00:44
            Perry

Rozumiem, ale nie sadze zeby taka Madonna byla biegla w Talmudzie a
            (przynajmniej tak twierdzi) jakos te Kabale podobno studiuje.
            • Gość: Perry Re: jest pelno podrecznikow Kabaly dla goi IP: *.dyn.optonline.net 24.09.04, 04:47
              smotrit w knigu widit figu.

Ty tez mozesz studiowac. Przytoczylem caly szereg tytulow ksiazek na ten temat
              w jezyku angielskim. Zrozumiesz tyle co uczen szkoly podstawowej z podrecznika
              kwantum mechaniki.
              • Gość: zbalansowany Re: jest pelno podrecznikow Kabaly dla goi IP: *.mel.dialup.connect.net.au 24.09.04, 05:40
                Pewnie masz racje, w kazdym razie dziekuje za linki
              • Gość: Cep Re: jest pelno podrecznikow Kabaly dla goi IP: *.aster.pl 24.09.04, 06:58
                Gość portalu: Perry napisał(a):

> smotrit w knigu widit figu.
                >
                > Ty tez mozesz studiowac. Przytoczylem caly szereg tytulow ksiazek na ten temat
                >
                > w jezyku angielskim. Zrozumiesz tyle co uczen szkoly podstawowej z podrecznika
                >
                > kwantum mechaniki

Albo raczej - uczeń szkoły podstawowej z zaawansowanego kursu magii.
                • Gość: zbalansowany Re: jest pelno podrecznikow Kabaly dla goi IP: *.mel.dialup.connect.net.au 24.09.04, 07:02
                  A pamietasz myszke Mickey w glownej roli jako "Uczen czarnoksieznika"?
                  Pewnie ja bym podobnie narozrabial
    • bam_buko znawcy Judaizmu?? znam dwoch gucio i misio!! 22.09.04, 05:08
      • fredzio54 Re: znawcy Judaizmu?? znam dwoch gucio i misio!! 22.09.04, 17:01
        goje poco wam czy boza matka jezus i swiety duch
        my zydy mamy jednego i IDF
        was mamy w dupie miedzy odra a wolga
    • watto kabła i nie tylko 24.09.04, 19:29
      Kabała to "wiedza tajemna", którą Zydzi wyniesli z Egiptu i Babilonii.

Jak można było np. przeczytać w artykułach Stillera(tłumacza Lolity i żydowskiego "okultysty") polega ona na wywoływaniu aniołów i demonów w celu wyproszenia lub wymuszenia od nich jakichs usług.

www.kabbalah.com

A tu cos pokrewnego. "Psychic" angielskiego rządu, którym podnieca sie Henry Makow.
      Należy podchodzić z ostrożnością... ;)

www.rvscience.com/

A tu coś o golemach...:)
      www.rvscience.com/sex/gold.htm
      The illuminati kabbalists make golems - biophysical servitors to carry out specific functions for them. These golems keep on repeating the actions programmed into them until they have fulfilled their illuminati master's wishes; these may be spying- psychically, remote influencing, harming, driving mad, etc. The golem were used by the Zionist masters of Britain to defeat Hitler, make Gorbachev dismantle the USSR, get Yeltsin to sell of Russia, make the US vassal of Israel. Since none of wish to rule the world - except madness, I will limit my explanation on golems to making sex slaves in the astral realm for rough sport.
      • watto Re: kabła i nie tylko 20.11.04, 22:11
        A tu po polsku o podobnym

nexus.media.pl/archiwum/index.php?art=2
        nexus.media.pl/archiwum/index.php?art=3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka