Dodaj do ulubionych

-Martin Schulz krytykuje polskie wladze...

14.12.15, 21:02
...porownujac wewnetrzna sytuacje w Polsce do...zamachu stanu. -Myslalem ,ze chodzi o jakas szara eminencje Kremla , ale nie..ow pan jest szefem parlamentu jestestwa o nazwie "ue".
Obserwuj wątek
    • nie-tak Re: -Martin Schulz krytykuje polskie wladze... 14.12.15, 21:05
      odbiegne od sedna tematu, jego już przykleili na wieczność do stołka, na następną kadencje.
      Ot demokracja w unijnej przechowalni niemot.
      Kto go wybierał? Ty, ja, on, ona, ono?
      • czuk1 Re: -Martin Schulz krytykuje polskie wladze... 14.12.15, 23:20

NIe-tak .... co wypisujesz. Jak to byś nazwała , gdybym ja tak napisał ?

Wg mnie. W UE są krótkie kadencje, i chyba nie wiećej niż dwie.

Do stołka przykleił się u was WWP i jego paczka.
    • banderom_nie Re: -Martin Schulz krytykuje polskie wladze... 14.12.15, 21:15
      kaszebe.12 napisał(a):

> ...porownujac wewnetrzna sytuacje w Polsce do...zamachu stanu. -Myslalem ,ze ch
      > odzi o jakas szara eminencje Kremla , ale nie..ow pan jest szefem parlamentu je
      > stestwa o nazwie "ue".

Nie jestem zwolennikiem PiS-u,ale to co obecnie wyprawia się w "demokratycznych i niezależnych" mediach,jak również w "demokratycznych i niezależnych "instytucjach,wyzywa u mnie odruch wymiotów.
      To prawdziwa nagonka na PiS,bardzo dobrze zorganizowana.Podobna obserwowało się w przypadku Orbana.
      Bolszewizm żyje nadal,przybierając nazwę liberalizm.
      • szwampuch58 Re: -Martin Schulz krytykuje polskie wladze... 14.12.15, 21:21
        Mam rozumiec jestes zadowolony hipnoza tego ruskiego agencika?
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,159727966,159727966,Jaroslaw_Kaczynski_zahipnotyzowal_Polakow.html
        • br0f reguly polityki 14.12.15, 21:26
          gdy robi sie cos co ma sens to inni krytykuja. wiec jesli obcy polske krytykuja to polska jest na wlasciwej drodze . dodam ze kaczyniski tez nie jest moim bohaterem
          • karbat Re: Martin Schulz krytykuje polskie wladze... 14.12.15, 21:42
            Martin Schulz krytykuje polskie wladze... polska wladza krytykuje ... kazdy krytykuje

na ile posunie sie krytyka , uwagi Schulza , czas pokaze .
            ale jedno jest pewne , Schulz nie podbijaj bebenka , nie mieszaj za bardzo ,
            bo to sprawa wewnetrzna Polski , Polakow , - poradza sobie z tym pryszcem .

Schulz , sporz na swoje podworko , na swoj gnoj . naprawiaj go .
            To ty forsowales Unie w takiej postaci jaka ona ma dzis .
            To , ze Unia jest sklocona, podzielona rosna wplywy skrajnej prawicy to Twoja zasluga .
        • banderom_nie Re: -Martin Schulz krytykuje polskie wladze... 14.12.15, 21:32
          szwampuch58 napisał:

> Mam rozumiec jestes zadowolony hipnoza tego ruskiego agencika?

Tak sadzę,że pytanie było kierowano do mnie.
          Więc odpowiadam:
          O Kaczyńskim mam jak najgorsze zdanie,uważam,że takich jak on,powinno leczyć w psychiatryku.
          I moi słowa nie dotyczyli tego osobnika,i nawet przez chwile nie miałem zamiaru jego bronic,tylko dotyczyli dobrze zorganizowanej kampanii,ofiara której może paść każdy,o ile wystąpi przeciwko systemowi.
          W przypadku Kaczyńskiego nie chodzi o jego walkę z systemem,bo on nie ma zamiaru tego robić,ponieważ on sam jest częścią tego systemu.Chodzi o walkę o miejsce przy korycie.
          Aha,nazywać Kaczyńskiego ruskim agentem może tylko człowiek,który nie ma pojęcia o polityce.
          • szwampuch58 Re: -Martin Schulz krytykuje polskie wladze... 14.12.15, 21:39
            teori spiskowych o jakims "systemie "nie komentuje,z doswiadczenia wiem ze dyskusja z wyznawcami takich bredni to jak zawracanie kijem biegu rzeki
            acha,napisalem agencikiem ..... jako agenta to nikt na swiecie tego paranoika nie zatrudni
            • banderom_nie Re: -Martin Schulz krytykuje polskie wladze... 14.12.15, 21:50
              szwampuch58 napisał:

> teori spiskowych o jakims "systemie "nie komentuje

System władzy,jaki w tej chwile panuje na zachodzie,nie jest żadna teoria spiskowa.I o tym,jak z tym systemem walczy się,wiele może powiedzieć Putin,jak również Orban.

> acha,napisalem agencikiem ..... jako agenta to nikt na swiecie tego paranoika
              > nie zatrudni

Postaraj się nie brudzić przymiotnik "ruski",używając go w stosunku do Kaczyńskiego.Kaczyński jest z krwi i kości Polakiem,ja dodałbym -"prawdziwym polakiem",nienawidzącym wszystko,co jest ruskie.
            • nie-tak Re: -Martin Schulz krytykuje polskie wladze... 14.12.15, 22:10
              szwampuch58 już dawno wiem ze nie pojmujesz wiele rzeczy a pamieć tez zawodzi ciebie totalnie.
              Durnia udajesz czy o drogę pytasz albo nic nie czytasz z zrozumieniem.

www.youtube.com/watch?v=vM1Z8r6v0mY
              www.youtube.com/watch?v=I4lx1O7CWUk
          • eva15 Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 14.12.15, 22:59
            banderom_nie napisał(a):

> I moi słowa nie dotyczyli tego osobnika,i nawet przez chwile nie miałem zamiaru
            > jego bronic,tylko dotyczyli dobrze zorganizowanej kampanii,ofiara której może
            > paść każdy,o ile wystąpi przeciwko systemowi.
            > W przypadku Kaczyńskiego nie chodzi o jego walkę z systemem,bo on nie ma zamiar
            > u tego robić,ponieważ on sam jest częścią tego systemu.Chodzi o walkę o miejsce
            > przy korycie.

To bardzo mylna ocena. O ile zgadzam się, że Kaczyński powinien się leczyć (ze swej chorobliwej rusofobii), o tyle co do reszty to nieprawda.

Kaczyński jest idealistą, człowiekiem idei, nie koryta i zysków, on w takich kategoriach nie rozumuje. Częścią systemu jest tylko o tyle, o ile jego rusofobia pcha go bezkrytycznie w objęcia USA i krytycznie w objęcia EU.

Cała reszta różni go od systemu, system świetnie to rozpoznaje i dlatego go brutalnie atakuje. Kaczyński hołduje temu, co system chce zniszczyć wyśmiewając jako zacofanie:
            - rodzinie
            - tradycji
            - religii
            - państwu narodowemu bez multi-kulti
            - patriotyzmowi

Dramat Kaczyńskiego polega na tym, że kierowany swą ślepą rusofobią ucieka pod skrzydła tych, którzy go nigdy nie zaakceptują. Co najwyżej jego rusofobię wykorzystają.

Kaczyńskiego i Putina dzieli ocean różnic - inna klasa/format, inny intelekt, inna pozycja państwa, którym kierują, trudno ich porównywać. Ale wspólne mają jedno - obaj są państwowcami zainteresowanymi dobrem własnego narodu i państwa a nie jakąś międzynarodówką. Podobnie jest (i tu przy wszystkich różnicach) z Orbanem. Tyle , że Orban jest na tyle mądry, by wiedzieć, że wróg niszczący jego państwo i naród nie czai się dziś w Rosji.
            • eva15 Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 14.12.15, 23:16
              P.S. Pułapką dla PiSu stała się Ukraina. Z jednej strony PiS ją popiera, bo wszystko, co przeciw Rosji jest dobre, z drugiej zaś wyborcy PiSu to w znacznym stopniu ludzie, którzy zachowali w pamięci historycznej dzikie masowe mordy w wykonaniu banderowców na Wołyniu. Ci wyborcy nigdy, nawet w imię dokuczania Rosji, nie zaakceptują takiej postawy Dudy, jaką wykazywał się Komorowski wchodzący juncie w 4 litery.
              To co wyprawiał Komorowski jest w tym rządzie niemożliwe.
              • mara571 Duda zaczal wlasnie wizyte w Kijowie 14.12.15, 23:38
                od zlozenia wienca na cmentarzu w Bykowinie.
                www.facebook.com/andrzejduda/
                • czuk1 Re: Duda zaczal wlasnie wizyte w Kijowie 14.12.15, 23:47
                  mara571 napisała: od zlozenia wienca na cmentarzu w Bykowinie

Wg mnie. Jest to gest .... "mamy/mieliśmy z ruskimi też podobne "przygody", jesteśmy z wami."
                  Myślę, że na gestach się skończy. Nie mamy sił, środków i woli politycznej by pomagać bardzo Ukrainie. Zapamiętane jest też ostatnie hołubienie UPA i Bandery, bez przeproszenia Polski.
                  • mara571 Re: Duda zaczal wlasnie wizyte w Kijowie 14.12.15, 23:53
                    Poroszenko dostal kosza juz w maju, kiedy chcial sie spotkac ze swiezowybranym elektem.
                • eva15 Re: Duda zaczal wlasnie wizyte w Kijowie 15.12.15, 00:02
                  Zobaczymy, co dalej, możliwe, że to taka osłoda dla reszty ukraińskiej wizyty. Zresztą także i ukłon w stronę własnego elektoratu. Katyń to nadużywana przez wszystkich władców świętość.
                  • nie-tak Re: Duda zaczal wlasnie wizyte w Kijowie 15.12.15, 00:09
                    eva15 napisała:
                    Katyń to nadużywana przez w
                    > szystkich władców świętość.
                    ------------------
                    Własnie za dużo nadużywa się historii do szemranych celów, historia zależy od punku siedzenia, wpływu, nauczania i tu powiedzmy prawdę Polska nie była w niej żądną świętością.
                    ............................................................
                    lese / czytaj: Zwei Mustereuropäer, die Europa nicht braucht
                    www.nachdenkseiten.de/?p=28670
                    www.zlv.lu/spip/spip.php?article15666
                    • eva15 Re: Duda zaczal wlasnie wizyte w Kijowie 15.12.15, 00:16
                      Katyń to w międzyczasie taka maczuga na Rosję w łapach wszystkich kolejnych rządów, PO i i PiS się w tym prześcigają. W sumie - obrzydliwe i niskie.
                      • nie-tak Re: Duda zaczal wlasnie wizyte w Kijowie 15.12.15, 00:21
                        eva15 napisała:

> Katyń to w międzyczasie taka maczuga na Rosję w łapach wszystkich kolejnych rzą
                        > dów, PO i i PiS się w tym prześcigają. W sumie - obrzydliwe i niskie.
                        -----------------------
                        W ogóle używanie historii do dzisiejszej polityki by niszczyć przeciwnika jest karygodne i obrzydliwe.
                        Historie należy pamiętać, wyciągać z niej wnioski i się z niej uczyć by nie popełniać wiecznie tych samych błędów.
                        W Polsce jak dotychczas historia kołem się toczy, nie wyciągnięto wniosków i nic się nie nauczono z niej.
                  • banderom_nie Re: Duda zaczal wlasnie wizyte w Kijowie 15.12.15, 00:15
                    eva15 napisała:

> Zresztą także i ukłon w stronę własnego elektoratu. Katyń to nadużywana przez w
                    > szystkich władców świętość.

Byłoby coś,jak by Duda założył kamień węgielny pod pomnik ofiar Rzezi Wołyńskiej w Kijowie.A to,co wkleiła mara,jest rytualnym gestem.
                    • eva15 Re: Duda zaczal wlasnie wizyte w Kijowie 15.12.15, 00:29
                      Tak, zobaczymy, co będzie dalej. Jeśli nie będzie gestu w kierunku ofiar rzezi wołyńskiej , to Duda zachowa się jak Komorowski, ale wątpię, czy może sobie na to pozwolić. Probanderowskie wyskoki Komorowskiego przyczyniły się niewątpliwie do jego klęski wyborczej, więc Duda nie może liczyć na to, że przysporzy mu to zwolenników.
                      • banderom_nie Re: Duda zaczal wlasnie wizyte w Kijowie 15.12.15, 00:46
                        eva15 napisała:

> Tak, zobaczymy, co będzie dalej. Jeśli nie będzie gestu w kierunku ofiar rzezi
                        > wołyńskiej , to Duda zachowa się jak Komorowski, ale wątpię, czy może sobie na
                        > to pozwolić. Probanderowskie wyskoki Komorowskiego przyczyniły się niewątpliwi
                        > e do jego klęski wyborczej, więc Duda nie może liczyć na to, że przysporzy mu t
                        > o zwolenników.

Niestety,Ewa,to nie pro banderowskie wyskoki Komorowskiego doprowadzili do jego klęski.Komorowski był nijaki,jako prezydent i jako kandydat na druga prezydenturę.Duda na jego tle wyglądał o wiele lepiej,a Kaczyński przezornie schował się,żeby nie straszyć ludzi :-)
                        • eva15 Re: Duda zaczal wlasnie wizyte w Kijowie 15.12.15, 00:53
                          Czytaj, proszę nieco uważniej:

ja nie mówię, że probanderowskie wyskoki Komorowskiego doprowadziły do jego klęski, ja tylko mówię, że się przyczyniły (czyli dodatkowo do innych przyczynn).
            • banderom_nie Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 14.12.15, 23:21
              eva15 napisała:

> To bardzo mylna ocena. O ile zgadzam się, że Kaczyński powinien się leczyć (ze
              > swej chorobliwej rusofobii), o tyle co do reszty to nieprawda.
              >
              > Kaczyński jest idealistą, człowiekiem idei, nie koryta i zysków, on w takich ka
              > tegoriach nie rozumuje. Częścią systemu jest tylko o tyle, o ile jego rusofobia
              > pcha go bezkrytycznie w objęcia USA i krytycznie w objęcia EU.

On jest chory na władze,dla niej zrobi wszystko.To nie jest idealizm,moja droga Ewa.
              Kaczyński nie jest nowym politykiem i możemy go ocenić nie po słowach,kierowanych do swojego elektoratu,a po działaniach.
              Co ten "idealista" zrobił ,będąc u władzy?

> Cała reszta różni go od systemu, system świetnie to rozpoznaje i dlatego go bru
              > talnie atakuje. Kaczyński hołduje temu, co system chce zniszczyć wyśmiewając j
              > ako zacofanie:
              > - rodzinie
              > - tradycji
              > - religii
              > - państwu narodowemu bez multi-kulti

Ewa,z całym szacunkiem,ale to,co wymieniłaś,nie jest dla systemu czymś groźnym.To są tematy zastępcze.Niech ludzi walczą z multi-kulti,o religie,tradycje i rodzinę,najważniejsze,żeby dawali się dymać w głównym.

> Dramat Kaczyńskiego polega na tym, że kierowany swą ślepą rusofobią ucieka pod
              > skrzydła tych, którzy go nigdy nie zaakceptują. Co najwyżej jego rusofobię wyko
              > rzystają.

Kaczyński nie ma żadnego dramatu.On zajął miejsce dla niego przeznaczone i możesz być pewna,ze on nigdy nie będzie atakowany tak,jak Orban.

> Kaczyńskiego i Putina dzieli ocean różnic - inna klasa/format, inny intelekt, i
              > nna pozycja państwa, którym kierują, trudno ich porównywać. Ale wspólne mają
              > jedno - obaj są państwowcami zainteresowanymi dobrem własnego narodu i państwa
              > a nie jakąś międzynarodówką.
              Podobnie jest (i tu przy wszystkich różnicach
              > ) z Orbanem. Tyle , że Orban jest na tyle mądry, by wiedzieć, że wróg niszcząc
              > y jego państwo i naród nie czai się dziś w Rosji.

Ewa,miej trochę litości dla mnie.Za jakie grzechy ja muszę czytać te słowa:"Ale wspólne mają jedno - obaj są państwowcami zainteresowanymi dobrem własnego narodu i państwa a nie jakąś międzynarodówką. Kaczyński już był u władzy i co on zrobił,lub chociażby próbował zrobić,żeby coś zmienić dla dobra Polski?
              Orban ma odwagę wskazać winnych i atakować system.Kogo Kaczyński atakuje? Tylko konkurentów na drodze do władzy.
              • eva15 Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 14.12.15, 23:44
                Aż nie bardzo mi się chce odpowiadać, tak bardzo bowiem nie wyczuwasz, o co chodzi. Ale OK, spróbuję:

banderom_nie napisał(a):

> On jest chory na władze,dla niej zrobi wszystko.To nie jest idealizm,moja droga
                > Ewa.

Nie, on jest "chory" na władzę dla idei, a nie dla władzy jako takiej.

> Kaczyński nie jest nowym politykiem i możemy go ocenić nie po słowach,kierowany
                > ch do swojego elektoratu,a po działaniach.
                > Co ten "idealista" zrobił ,będąc u władzy?

Rzędził rrzez 2 raptem lata i to będąc pod obstrzałem całej międzynarodówki. Czego można w tak krótkim czasie i w takiej atmosferze dokonać?

> Ewa,z całym szacunkiem,ale to,co wymieniłaś,nie jest dla systemu czymś groźnym.
                > To są tematy zastępcze.Niech ludzi walczą z multi-kulti,o religie,tradycje i ro
                > dzinę,najważniejsze,żeby dawali się dymać w głównym.

To są tematy główne, wcale nie zastępcze. Gdy zniszczy sią państwo, naród, religię, rodzinę i tradycję, to bezwolną multi-kulti masą łatwo będzie kierować i judzić ją na siebie. Orban doskonale wie, że to tematy najważniejsze, ale walczy o to mądrzej niż Kaczyński. Putin też to wie. Obok władzy międzynarodówki finansów nie ma ważniejszych tematów niż właśnie te.
                > Kaczyński nie ma żadnego dramatu.On zajął miejsce dla niego przeznaczone i może
                > sz być pewna,ze on nigdy nie będzie atakowany tak,jak Orban.

Cyba masz kłopozty ze wrokiem. atak idzie pełną parą i będzie większy niż w przypadku Orbana, bo Polska jest większym i ważniejszym krajem.

> Ewa,miej trochę litości dla mnie.Za jakie grzechy ja muszę czytać te słowa:"
                > Ale wspólne mają jedno - obaj są państwowcami zainteresowanymi dobrem własnego
                > narodu i państwa a nie jakąś międzynarodówką.
                Kaczyński już był u władzy i
                > co on zrobił,lub chociażby próbował zrobić,żeby coś zmienić dla dobra Polski?
                > Orban ma odwagę wskazać winnych i atakować system.Kogo Kaczyński atakuje? Tylko
                > konkurentów na drodze do władzy.

No nie wiem, czy EU jest jego konkurentem do władzy, a jednak najwyraźniej ją atakuje.
                Jedynie USA nie dotyka, to fakt.
                Kaczyński jest państwowcem niezależnie od tego, co myślisz. Problem w tym, że on niemądrze definiuje interesy państwa.
                • banderom_nie Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:08
                  eva15 napisała:

> Aż nie bardzo mi się chce odpowiadać, tak bardzo bowiem nie wyczuwasz, o co cho
                  > dzi. Ale OK, spróbuję:

Nie trzeba było tego robić,Ewa.Ty mnie nie przekonasz do Kaczyńskiego,bo ty słuchasz co on mówi,a ja patrze na to,co on robi.

> Nie, on jest "chory" na władzę dla idei, a nie dla władzy jako takiej.

Chociażby jeden przykład tego,co on zrobił dla idei.

> Rzędził rrzez 2 raptem lata i to będąc pod obstrzałem całej międzynarodówki. Cz
                  > ego można w tak krótkim czasie i w takiej atmosferze dokonać?

Ale czego próbował dokonać,będąc w komfortowej sytuacji?

> To są tematy główne, wcale nie zastępcze. Gdy zniszczy sią państwo, naród, reli
                  > gię, rodzinę i tradycję, to bezwolną multi-kulti masą łatwo będzie kierować i j
                  > udzić ją na siebie. Orban doskonale wie, że to tematy najważniejsze, ale walczy
                  > o to mądrzej niż Kaczyński. Putin też to wie. Obok władzy międzynarodówki fina
                  > nsów nie ma ważniejszych tematów niż właśnie te.

Systemowi rodzina nie przeszkadza,wręcz przeciwnie - łatwiej jest rządzić narodem,zajętym wychowaniem dzieci.

> Cyba masz kłopozty ze wrokiem. atak idzie pełną parą i będzie większy niż w prz
                  > ypadku Orbana, bo Polska jest większym i ważniejszym krajem.

Nie mam żadnych kłopotów ze wzrokiem.Nikt nie atakuje Kaczyńskiego.PO zaczęła już kolejna kampanie wyborcza.

> Kaczyński jest państwowcem niezależnie od tego, co myślisz. Problem w tym, że o
                  > n niemądrze definiuje interesy państwa.

Każdy,dla kogo władza jest wszystkim,jest państwowcem,bo bez państwa nie będzie mieć władzy.

> No nie wiem, czy EU jest jego konkurentem do władzy, a jednak najwyraźniej ją a
                  > takuje.
                  > Jedynie USA nie dotyka, to fakt.

Bo to nie EU stanowi system,a tylko USA.Kaczyński atakuje takich samych niewolników systemu,jakim jest sam.

I na koniec - zauważ,Ewa,Orban jest atakowany osobiście.Kaczyńskiego nikt osobiście nie atakuje.Atakuje się PiS,a to całkiem inny wymiar i to umknęło Twojej uwadze.

• eva15 Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:13
                    banderom_nie napisał(a):

> Nie trzeba było tego robić,Ewa.Ty mnie nie przekonasz do Kaczyńskiego,bo ty słu
                    > chasz co on mówi,a ja patrze na to,co on robi.

Ja analizuję, nie próbuję Cię przekonać do Kaczyńskiego, bo on z mojej bajki nie jest. Reagujesz zbyt emocjonalnie na moje argumenty.
                    Zostawmy ten temat. To nie ma sensu.

• banderom_nie Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:20
                      eva15 napisała:

> Reagujesz zbyt emocjonalnie na moje argumenty.

Odniosłem wrażenie,ze to Ty zbyt emocjonalnie reagujesz.Dla mnie Kaczyński jest tylko taka ciekawostka,ja sporo czasu poświeciłem,"pracując" nad zrozumieniem jego osobowości,a to ze względu na moje zainteresowanie psychologia.

Ewa,może chociażby te moje słowa skomentujesz: " Bo to nie EU stanowi system,a tylko USA.Kaczyński atakuje takich samych niewolników systemu,jakim jest sam."?
                      • eva15 Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:40
                        To akurat jest prawdą. Jest to atak na "Farmie zwierząt", w ramach tego samego, kontrolowanego systemu. Ale system jest złożony, skomplikowany i ma pewnien stopień swobody, nie wszystko Amis bezpośrednio kontrolują.

Tak więc - jest jak na dworze królewskim:
                        wszyscy podlegają królowi, ale mają trochę swobody i zwalczają się nawzajem w ramach koterii dworskich . Kaczyński uznaje, że prawdziwym hegemonem są USA, ale nie bardzo chce się godzić z tym, by podległa USA EU miała nim, czyli podległą USA Polską:-) rządzić. On nie chce przyjąć do wiadomości, że na dworze króla jest hierarchia i Polska nie jest na samej górze tejże hierarchii.
                        • banderom_nie Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:50

eva15 napisała:
                          > To akurat jest prawdą. Jest to atak na "Farmie zwierząt", w ramach tego samego,
                          > kontrolowanego systemu. Ale system jest złożony, skomplikowany i ma pewnien st
                          > opień swobody, nie wszystko Amis bezpośrednio kontrolują.

Żadnych zastrzeżeń z mojej strony.

> Tak więc - jest jak na dworze królewskim:
                          > wszyscy podlegają królowi, ale mają trochę swobody i zwalczają się nawzajem w r
                          > amach koterii dworskich . Kaczyński uznaje, że prawdziwym hegemonem są USA, al
                          > e nie bardzo chce się godzić z tym, by podległa USA EU miała nim, czyli podległ
                          > ą USA Polską:-) rządzić. On nie chce przyjąć do wiadomości, że na dworze króla
                          > jest hierarchia i Polska nie jest na samej górze tejże hierarchii.

I ty nie mam żadnych zastrzeżeń.
                          W takim razie my znów kłócili się nie o nic.Prawdopodobnie chodzi o to,ze ja bardziej oceniam działania Kaczyńskiego,a Ty jego intencje

• eva15 Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:56
                            Nigdy nie oceniam samych werbalnych intencji, zawsze twierdzę starotestamentowo;.):

po owocach ich poznacie

• banderom_nie Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 10:44
                              eva15 napisała:

> Nigdy nie oceniam samych werbalnych intencji, zawsze twierdzę starotestamentowo
                              > ;.):
                              >
                              > po owocach ich poznacie

No właśnie - ja po owocach i poznałem Kaczyńskiego :-)
            • deutor Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 14.12.15, 23:23
              eva15 napisała:
              > Kaczyńskiego i Putina dzieli ocean różnic - inna klasa/format, inny intelekt, i
              > nna pozycja państwa, którym kierują, trudno ich porównywać. Ale wspólne mają
              > jedno - obaj są państwowcami zainteresowanymi dobrem własnego narodu i państwa
              Podobnie jest (i tu przy wszystkich różnicach
              > ) z Orbanem. Tyle , że Orban jest na tyle mądry, by wiedzieć, że wróg niszcząc
              > y jego państwo i naród nie czai się dziś w Rosji.

b.celna ocena ewo
              nie jestem fanem Kaczynskiego...wiecej,uwazm go czasami za nawiedzonego(Smolensk)
              Tymniemniej....wygral wybory choc system ktory na to pozwlala jest chory(16-18% glosow uprawnionych do glosowania).
              Kazdy na jego miejscu chcac cokolwiek naprawic w Polsce musi w pierwszym rzedzie rozwalic zlodziejskie i skorupowane urzedy/spolki panstwowe/ministerstwa .....w tym Trybunal Konstytucyjny skladajacy sie w czesci z agentury SB. choc 25 lat minelo.!!

Ameryce,EU wara od tego...ocenia to kiedys Polacy,ci sami ktorzy dali mu wladze w demokratycznym glosowaniu .
              Ci co byli zbyt leniwi by glosowac rowniez morda w kubel.
              • eva15 Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 14.12.15, 23:31
                Kaczyński jest całkowicie nieskorumpowanym państwowcem, uczciwym aż do bólu. To w Polsce zjawisko absolutnie wyjątkowe, rzadsze niż białe kruki:-).
                Szkoda tylko, że jego definicja interesów państwa nie jest zbyt mądra.
              • czuk1 Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 14.12.15, 23:41
                deutor. Też zgadzam się, ale z taką uwagą :
                * wszelkie zmiany w Polsce powinny być dokonywane zgodnie z prawem; a PiS chce je dokonać szybko , niby w imieniu narodu (jako wybrane do samodzielnego rządzenia) ale bez uznawania istniejącego prawa. A tak się nie uda.
                Zmieniać Polskę (ustrój) trzeba - wolno (korzystając z przewagi),rozsądnie , wzmacniając koalicję , poprzez zmianę prawa ; wiedząc, że najważniejsze jest (na dziś ) spełnienie obietnic wyborczych.
                • deutor Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:12
                  czuk1 napisał:
                  > Zmieniać Polskę (ustrój) trzeba - wolno (korzystając z przewagi),rozsądnie , wz
                  > macniając koalicję

PiS wybory wygral i posiada wiekszosc w Sejmie/Senacie...moze robic zmiany jakie tylko chce,nawet Konstytucji.
                  Nie musi na nic czekac ,nikogo wzmacniac,wyborcy zdecydowali i kropka.
                  Moze ta "szokowa" terapia jest Polsce potrzebna....25 lat po "grubej kresce" ?
                  Kaczynski zostal Naczelnikiem Panstwa, ma "pod soba" Prezydenta i Premiera z Sejmem....Gomulka,Gierek,Jaruzelski za PRL-u takiej wladzy nie mieli w swoich rekach.
                  To znamiona dyktatury...ano zobaczymy.
                  • nie-tak Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:17
                    deutor całkowita zgoda, po prostu trzeba poczekać, dać mu szansę a nie kierować się bełkotem, propagandą zawłaszczonych systemem mediów.
                  • czuk1 Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:34
                    Deutor. Nie wymądrzaj się. Jakim cudem PiS zmieni konstytucję ? Chyba po wzmocnieniu się głosami .Nowoczesnej.
                    Po to dziś Petru został zaproszony do Prezydenta.... tak sądzę.
                    • nie-tak Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:38
                      PiS to rząd większościowy, ma wszystkie atuty w reku by zmienić dużo nawet i konstytucje.
              • nie-tak Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 14.12.15, 23:53
                Eva15, banderom_nie, deutor częściowo zgadzam się z wami z każdym po trochu.
                Może Kaczyński ma dobre intencje naprawy kraju, tego nie będę podważać ale wprowadzenie tych intencji w życie przeraża mnie osobiście.
                Weźmy ostatni przykład, miesięcznice i demonstracje, to że Lech zginął wiemy w jaki sposób, ta sprawa powinna być po tak długim czasie prywatną sprawą rodziny Kaczyńskich a nie państwową.
                Miesięcznica i demonstracja smoleńska, co tam szukało wojsko, kościół, sztandary, flagi itd?

Wiara jest prywatna rzeczą każdego człowieka (sama jestem wierzącą), w Polsce żyją nie tylko katolicy.
                Jestem zdania ze należy oddzielić kościół od państwa i wprowadzić inny sposób utrzymania kościoła.
                Rydzyk (ten z Torunia) to jest już obraza jak i zniewaga kościoła katolickiego, a jemu za PiS pozwalało się na wszystko i jak widać nadal się pozwala.

O reszcie nie będę dyskutować gdyż mało mnie to obecnej chwili interesuje (za wielka propaganda i bełkot mediów!!!) wolę poczekać na efekty ich władzy, to że stawiają się za: rodziną, wiarą, narodem, za walką z rożnego rodzaju wypaczeniami mają u mnie wielki PLUS.
                • eva15 Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:07
                  No przecież piszę:
                  rosofobia Kaczyńskiego i wynikający stąd, wykorzystywany politycznie, chorobliwy wręcz kult Katynia i na dokładkę teraz i Smoleńska (u PiSu zlewa się to w jedno i to samo) to choroba i kalectwo polityczne, które czyni z Polski łatwy łup dla geopolitycznych interesów Zachodu.
                  • nie-tak Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:13
                    eva15 napisała:

> No przecież piszę:
                    > rosofobia Kaczyńskiego i wynikający stąd, wykorzystywany politycznie, chorobli
                    > wy wręcz kult Katynia i na dokładkę teraz i Smoleńska (u PiSu zlewa się to w je
                    > dno i to samo) to choroba i kalectwo polityczne, które czyni z Polski łatwy łup
                    > dla geopolitycznych interesów Zachodu.
                    -----------------------
                    Trafiłaś w samo sedno.
                    Nie jestem miłośnikiem Kaczyńskiego, ten facet czyni u mnie odrazę ale co prawda to prawda trzeba i jemu dać racje, a za błędy zganić.

• deutor Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:28
                  nie-tak napisała:

> Weźmy ostatni przykład, miesięcznice i demonstracje, to że Lech zginął wiemy w
                  > jaki sposób, ta sprawa powinna być po tak długim czasie prywatną sprawą rodziny
                  > Kaczyńskich a nie państwową.
                  > Miesięcznica i demonstracja smoleńska, co tam szukało wojsko, kościół, sztandar
                  > y, flagi itd?

masz absolutna racje,sam bylem swiadkiem bedac w Polsce, tych miesiecznic na Krakowskim Przedmiesciu....to zenujace zgromadzenia nawiedzonych i otumanionych w centrum W-wy.
                  Wykorzystywanie tragedii dla celow politycznych.
                  Czego sie najbardziej obawiam,to tego,ze Kaczynski nie bedzie rzadzil/naprawial.
                  Zmieniajac/uchwalajac nowe prawa , wykorzysta jedynie do zemsty na poprzednikach za lata poniewierki.....no i lecho-kaczo-manii i tysiecy pomnikow,ulic,itp.
                  • nie-tak Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:36
                    W tych punktach zgadzam się z tobą całkowicie, jeśli będzie chciał zemsty może go to całkowicie zniszczyć.
                  • eva15 Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 00:48
                    Tak, to zagrożenie naprawdę istnieje. Ale jeśli tak będzie, to Kaczyński zasłuży na to, by go od władzy odsunięto, tym razem raz na zawsze. Kolejnego podejścia już nie będzie.
            • czuk1 Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 14.12.15, 23:26
              Eva15 trafnie opisuje JK. W odróżnieniu do mojego "przyjaciela".

PS. ------------------------------
            • de_oakville Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 02:21
              eva15 napisała:

> nna pozycja państwa, którym kierują, trudno ich porównywać. [b]Ale wspólne mają

Obaj sa megalomanami i nacjonalistami majacymi "klapki na oczach". Wyznaja poglady nalezace do przeszlosci i nie majace przyszlosci. Unia Europejska to nie jest "jakas miedzynarodowka" tylko rosnacy coraz bardziej w sile rodzaj Stanow Zjednoczonch Europy, z naciskiem w wiekszym stopniu na sile gospodarcza niz militarna. W dobie liczenia sie tyko wielkich panstw jak Chiny, Indie, Brazylia lub Stany Zjednoczone, male i samodzielne panstewka, takie jak "samodzielna" Polska bedaca "wyspa" niczym Bialorus - nie maja zbyt swiatlanej przyszlosci. A Rosja zamiast dazyc do tego, aby rowniez przylaczyc sie w przyszlosci do Zjednoczonej Europy, nie chce tego, bo wie, ze nie bylaby w tej organizacji krajem najwazniejszym; bylyby nim nadal Niemcy. Rosja jest zbyt dumna i ciagle zyje przeszloscia ("my pabiedili"). I Rosja czerpie nadal swoja dume z sily militarnej wynachujac "kindzalem" przed nosem takich panstw jak Dania, Estonia czy Lotwa.
              "Duma dla dumy" jednak nikomu na dluzsza mete nie przyniosla korzysci tylko raczej rozczarowania. Czasami trzeba sie "ponizyc", aby zostac wywyzszonym. Przed ostatnia awantura z Majdanem i z Krymem swiat chetnie Rosji pomagal i chetnie widzial ja jako kraj kwitnacy. Co innego obecnie.
              • czuk1 Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 13:58
                Zgadzam się z każdym słowem Twoim - de_oakville
                • nie-tak Re: Bardzo mylna analiza Kaczyńskiego 15.12.15, 14:19
                  czuk1 napisał:

> Zgadzam się z każdym słowem Twoim - de_oakville
                  --------------------------------
                  co za durnota?
                  de_oakville nie załapał się na temat pisze ot aby pisać by zaistnieć na forum.

• kylax1 I prawidłowo. 14.12.15, 21:36
      Niszczenie polskiej konstytucji, nieprzestrzeganie przez "prezydenta" i "premier" wyroków Trybunału Konstytucyjnego, zawłaszczanie spółek i mediów państwowych, zapowiedź niszczenia mediów prywatnych, ksenofobia, homofobia i uległość watykaństwu, to wybitna cecha zamachu stanu. To robi PiS.
      • kaszebe12 Zwlaszcza ta oblesna homofobia , kiluniu... 14.12.15, 21:44
        ...cala reszta jest drugorzedna , slodki skowronku...
        • kylax1 Kaszebe coś dużo piszesz o Kongu. :) 14.12.15, 21:49
          Jakieś niespełnione fantazje?
      • br0f Re: I prawidłowo. 14.12.15, 21:46
        www.youtube.com/watch?v=DyQpAp2wXFg
        to powyzej moze byc za trudne
        wiec cos latwiejszego dla ciebie cos na poziomie gazecianych naglowkow
        img6.demotywatoryfb.pl//uploads/201003/1269939793_by_Zernat_600.jpg
      • nie-tak Re: I prawidłowo. 15.12.15, 01:01
        kylax1 napisał:

> Niszczenie polskiej konstytucji, nieprzestrzeganie przez "prezydenta" i "premie
        > r" wyroków Trybunału Konstytucyjnego, zawłaszczanie spółek i mediów państwowych
        > , zapowiedź niszczenia mediów prywatnych, ksenofobia, homofobia i uległość waty
        > kaństwu, to wybitna cecha zamachu stanu. To robi PiS.
        ------------------------
        Bzdury piszesz, polska konstytucja została napisana pod wymogi i dyktando UNII a nie Polski, wiele punktów w niej przeczy polskiemu państwu jak i narodowi.
        • czuk1 Sianie nieprawdy w stylu rosyjskich trolli 15.12.15, 15:38
          NIe-tak. To jest sianie nieprawdy o Polsce, skłócanie nas...... w stylu rosyjskich trolli.
          Nie-tak ..... ty nie masz pojęcia o Polsce,.... okazuje się.
          Bzdury piszesz, polska konstytucja została napisana pod wymogi i dyktando UNII a nie Polski, wiele punktów w niej przeczy polskiemu państwu jak i narodowi.

Polska będąca członkiem UE musi budować swoje prawo aby nie było w kolizji z prawem unijnym. Jest to uczciwe i konieczne, dla prawnego i poprawnego funkcjonowania Polski .Wyjdzie z UE .... będzie mogła zmieniać swoje prawo. Władze państwa polskiego pilnują by nowe prawo UE (a tym bardziej własne) nie kolidowało z interesem narodowym.
          • nie-tak Re: Sianie nieprawdy w stylu rosyjskich trolli 15.12.15, 15:47
            czuk1 napisał:

> NIe-tak. To jest sianie nieprawdy o Polsce, skłócanie nas...... w stylu rosyjsk
            > ich trolli.
            > Nie-tak ..... ty nie masz pojęcia o Polsce,.... okazuje się.
            > Bzdury piszesz, polska konstytucja została napisana pod wymogi i dyktando UNII
            > a nie Polski, wiele punktów w niej przeczy polskiemu państwu jak i narodowi.
            ---------------------------
            co tu więcej wymagać albo dyskutować z obywatelem Polski nieznającym własnej konstytucji który najprawdopodobniej glosował w referendum za jej przyjęciem?
            Brak slow!!!!

Nie jeden raz dyskutowaliśmy w przeszłości na ten temat na forum gazety.
            Jak okazuje się poza granicami Polski potrafią ludzie podejść krytycznie do wielu paragrafów ujętych w polskiej konstytucji, a obywatele Polski?
            Czy to nie wstyd dla polskich obywateli wypowiadających się w tym temacie tu na forum?
            Obraz nędzy i rozpaczy!!!
    • mara571 Ci ludzie mają jakiś antypolski kod kulturowy 14.12.15, 22:34
      tak politykow SPD okresla dr habil. Bogdan Musial.

Bardzo ciekawy wywiad na portalu wpolityce.pl

wpolityce.pl/polityka/275033-dr-hab-musial-o-slowach-schulza-zatkalo-mnie-niemcy-maja-jakis-antypolski-kod-kulturowy-w-spd-jest-on-bardzo-mocny-nasz-wywiad?strona=1
      • szwampuch58 Re: dej se siana pislamistko 14.12.15, 22:44
        z tym kolejnym kaczym "profesorem" z emigracji wygrzebanym na predko przez ciotki Karnowskiede.wikipedia.org/wiki/Bogdan_Musia%C5%82
        • mara571 jaki znowu wygrzebany 14.12.15, 23:51
          sam wrocil do kraju. Zreszta cala karera naukowa Musiala byla zwiazana z grzebaniem w archiwach polskich miast. On ma swietny warsztat.
      • nie-tak Re: Ci ludzie mają jakiś antypolski kod kulturowy 14.12.15, 22:47
        Musze wszystkim zwrócić uwagę z ta nagonka Schulza na Polskę, on nie piastuje żadnego stanowiska w Niemczech, on wypowiada się w ramach unii (on nie ma prawa wypowiadać się z ramienia Niemiec), a ze propagandowe szczekaczki szczekają, one szczekają na zawołanie i na rozkaz systemu tak jak polskie czy francuskie.
        • mara571 Re: Ci ludzie mają jakiś antypolski kod kulturowy 14.12.15, 23:03
          w imieniu Unii skrytykowal miedzy innymi min. de Maiziere, co Mutti wkurzylo.
        • czuk1 Re: Ci ludzie mają jakiś antypolski kod kulturowy 14.12.15, 23:32
          Muszę potwierdzić trafność wypowiedzi nie-tak na temat ocen Schulza . Z tym, że UE ma prawo oceniać sytuację polityczną w poszczególnych państwach UE. Sytuacja polityczna w Polsce nie sprzyja jedności UE i dlatego w styczniu będzie omówiona w parlamencie UE.
          Ostre wypowiedzi Schulza są - wg mnie - niedyplomatyczne i nieco przedwczesne.
          • nie-tak Re: Ci ludzie mają jakiś antypolski kod kulturowy 15.12.15, 00:03
            czuk1 polityka EU nie sprzyja jedności państw, jest to antyspołeczna polityka robiona pod zaoceaniczne lobby i ich dyktando.
            Bruksela (EU) przez tyle lat istnienia nie wypracowała sobie niezależnej europejskiej polityki i to ja zniszczy.
    • kstmrv Neokolonializm 14.12.15, 22:51
      To dopiero początek czarnego PR-u wobec Andrzeja Dudy i Prawa i Sprawiedliwości. Niemieckie media oraz niemiecka władza doskonale zdają sobie sprawę, że po ośmiu latach spokoju i „polskiej uległości” we wszystkich sprawach, teraz wraz z nowym prezydentem nadejdzie czas, gdy polska głowa państwa zacznie realizować polskie interesy i zacznie reprezentować polską rację stanu, nie patrząc na to, co powie Angela Merkel. Niemcy po prostu obawiają się, że ich wpływy nad Wisłą – zarówno gospodarcze jak i polityczne – zostaną osłabione. Dlatego niemieckie media zrobią wszystko, aby nowego prezydent ciągle dyskredytować.
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,157591980,157744627,Re_Neokolonializm.html
      • nie-tak Re: Neokolonializm 14.12.15, 22:57
        kstmrv bzdury piszesz, niemiecki rząd nie najeżdża na Polskę, Merkel dogadywała się zawsze z Kaczyńskimi bez przeszkód.
        Robicie widły z igły tak jak to robią z PiS media.
      • krzysiozboj Re: Neokolonializm 15.12.15, 00:09
        Mam podobne zdanie, czeka nas powtórka z "Orbana". Z tym że teraz to już nieco stąpanie po kruchym lodzie jeśli idzie o starą UE. Orban był izolowany, miał przeciw sobie (lub biernych) nawet przywódców z trójkąta wyszehradzkiego, szedł po omacku, sama UE była sporo mocniejsza. Teraz stara UE siedzi na muzułmańskiej beczce z prochem a środkowa Europa zaczyna mówić w miarę jednym głosem. Buntuje się nie tylko Polska, zbuntowane są Węgry a Słowacy, Rumuni i Czesi też nie chcą tańczyć pod graną muzykę.

Co do mediów, tu będzie i ostrzejszy atak i dłuższy. Tu moim zdaniem dobrze popatrzeć na numer Ruperta Murdocha. Złapany na świństwie miast się pokajać to przypuścił zmasowany atak medialny na tych którzy jego świństwo pokazali. Zachowywał się tak, jakby nie miał już nic do stracenia, poszedł po całości. To samo zrobi pewnie Michnik w Polsce, czy niemieckie media - będzie jazda po całości, nawet za cenę utraty własnej wiarogodności. Dobra wiadomość jest tutaj taka że "co za dużo to nawet świnia nie zeżre", Murdoch też się o tym w końcu przekonał.
        • mara571 nie to nie powtorka 15.12.15, 00:17
          Schulz juz po pierwszych deklaracjach rzadu B. Szydlo, oswiadczyl, ze unia musi teraz reagowac bardzo szybko i nie dopuscic do tego co bylo z Wegrami. Wedlug niego dzialania przeciwko Orbanowi byly spoznione i dlatego W.O. "zaszedl tak daleko".
          • krzysiozboj Re: nie to nie powtorka 15.12.15, 00:30
            Mądrzejsza jest i UE ale i druga strona też. Tu się powtórzę - Orban przetarł szlak, teraz wystarczy oprzeć się na tym co on robił. Tu o tyle łatwiej ze raz wiadomo czego unikać a dwa wiadomo jakie to skutki będzie niosło. Też powtórzę się - Orban był sam, Szydło nie będzie sama.
        • nie-tak Re: Neokolonializm 15.12.15, 00:31
          krzysiozboj napisał:
          Teraz stara UE siedzi na muzułmańskiej beczce z prochem a środkowa Europa zaczyna mówić w miarę jednym głosem. Buntuje się nie tylko Polska, zbuntowane są Węgry a Słowacy, Rumuni i Czesi też nie chcą tańczyć pod graną muzykę.
          -------------------------
          Tu popieram wschodnia Europe, niech teraz CDU wraz z Merkel, SPD i Bruksela dostanie do zrozumienia ze z nimi jest blokowi wschodniemu nie po drodze. Tu jest jeden szkopul ze wszyscy bez wyjątku zapłacimy z to ze nasze władze nie potrafiły powiedzieć NIE Stanom, a co najgorsze Turcja ma być w unii bo tak chce Bruksela i lobby.
    • deutor co na to nasz rudy lis? 14.12.15, 23:02
      ponoc rzadzi EU?
      • mara571 Re: co na to nasz rudy lis? 14.12.15, 23:05
        nawet przychylne mu media uzawaly okreslenia "krol Europy".
        Jak wiadomo krolowei w dzsiejszych czasach niewiele moga. najczesciej musza czytac mowy tronowe, tych, ktorzy sprawuja wladze.
        • nie-tak Re: co na to nasz rudy lis? 14.12.15, 23:11
          Rudy lis musi śpiewać tak jak mu KC-centrala z Washington rozkaże.
          • deutor aaaa to on teraz KrUl ? 14.12.15, 23:32
            no prosze..
            Ameryka jest krajem gdzie czyscibut moze zostac milionerem...wszystkie bajki o tym mowia
            Polska jest natomiast krajem gdzie miernoty zostaja "medrcami swiata" (Bolek) lub krUlami EU
            • nie-tak Re: aaaa to on teraz KrUl ? 15.12.15, 00:06
              deutor napisał:

> no prosze..
              > Ameryka jest krajem gdzie czyscibut moze zostac milionerem...wszystkie bajki o
              > tym mowia
              > Polska jest natomiast krajem gdzie miernoty zostaja "medrcami swiata" (Bolek) l
              > ub krUlami EU
              --------------------------------
              Co prawda to prawda, ale nie zapomnij tego jak masz odpowiednie pochodzenie i odpowiednie poparcie zrobisz zawsze karierę czy się nadajesz do tego czy nie. :-)))
              Znam wiele takich przypadków nawet z Europy.
    • czuk1 Re: -Martin Schulz krytykuje polskie wladze... 14.12.15, 23:16
      kaszebe.12 napisał(a): ...porownujac wewnetrzna sytuacje w Polsce...

Piszesz to komentuj .....

I co Ty na to Kaszebe ?
    • kylax1 Polska się sama dyskredytuje. 15.12.15, 00:36
      W innych krajach tak jawne lekceważenie Trybunału Konstytucyjnego, czy Sądów Najwyższych doprowadzało do wojny domowej.
      • nie-tak Re: Polska się sama dyskredytuje. 15.12.15, 00:57
        kylax1 napisał:

> W innych krajach tak jawne lekceważenie Trybunału Konstytucyjnego, czy Sądów Na
        > jwyższych doprowadzało do wojny domowej.
        --------------------
        Bzdury, bez argumentacyjne straszenie z twojej strony.
        Jak nie masz pojęcia zamij się innymi rzeczami a nie pisaniem bzdur na forum.
    • xystos Re: -Martin Schulz krytykuje polskie wladze... 15.12.15, 15:56
      Schultz jest tyle wart ile wartosci mu pszypiszemy ..albo wypniemy sie na niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka