Dodaj do ulubionych

standard panującej na Zachodzie demokracji.

17.12.15, 04:55
Tylko to, co Żyd napisze lub powie w swoich powszechnych mediach jest prawdą i jest słuszne. Reszta pisać i mówić w tych mediach niczego nie może, a swoich mediów nie posiada.
Na tym polega standard panującej na Zachodzie demokracji. Każda próba podważenia tego standardu łączy się z żydowskim wrzaskiem o zamachu na demokrację, o populizmie skrajnej prawicy – zwracam uwagę na przymiotnik „skrajna” używany przez Żyda zawsze w odniesieniu do poglądów im przeciwnych, a szczególnie narodowych.
Żyd nigdy nie napisze i nigdy nie powie: skrajny kosmopolityzm, skrajna ideologia otwartego społeczeństwa, skrajna ideologia gender, skrajny globalizm, skrajna wrogość wobec poglądów narodowych, skrajny kapitalizm – bo to odnosi się przecież negatywnie do niego samego.

Ze wszystkim sie zgadzam oprocz slowa "Zyd"
Jak wiemy slowo to ma wyrazac przynaleznosc do jakiejs rasy( tak by oni chcieli )ale nigdzie w dokumentach oficjalnych panstwa USA i innych panstw nie ma czegos takiego jak pytanie: jakej jestes rasy? Mamy ich multum ale rasy Zyd nigdzie nie ma wymienionej.
Zas slowo to pisane z malej litery ma oznaczac przynaleznosc religijna a wiec ktos nie musi byc Zydem aby byc zydem.

Czytaj reszte;
wiernipolsce1.wordpress.com/2015/12/16/czy-zyd-pozwoli-wygrac-marine-le-pen-we-francji/#more-5724
Obserwuj wątek
    • kaszebe12 Ty chyba jestes "antysemita" ... 17.12.15, 08:42
      -Sugerujesz , ze faktyczne wladze swiata NWO , przypominajace do zludzenia Wielka Rade Faszystowska , maja cos wspolnego z Zydami ? -No , popatrz...Rotszyld , Kuhn ,Warburg ,Loeb , Lehman , Sieff i inni Goldmanowie sa Zydami ? -Ot , nowina !
      • czuk1 Re: Ty chyba jestes "antysemita" ... 17.12.15, 08:52
        Uściślijcie sobie może stosowane przez was anty syjoniści (wg mnie) pojęcia : żyd i Żyd. Stosujecie różnie i zamiennie.
        A wg słownika języka polskiego;
        żyd - wyznawca judaizmu;
        Żyd - człowiek narodowości żydowskiej

• kaszebe12 Szalom , czuku ! 17.12.15, 09:02
          -Nie wiedzialem ,ze Zydzi sa "narodem"...no tak...skoro slowo "rasa" jest zakazane , wypadalo czyms ow termin zastapic.-O ile dobrze ciebie rozumiem , pojecie "panstwo zydowskie" nie jest pojeciem rasistowskim , a pojeciem nacjonalistycznym ?
          • czuk1 Re: Szalom , czuku ! 17.12.15, 09:10
            Nie jestem waszym cenzorem ani doradcą. Razi mnie jedynie pisanie o ludziach z Izraeala, że są żydami . Oni są Żydami , jako obywatele Izraela.
            Podobnie jak obraźliwym jest dla mnie słowo - polak . (winno być - Polak). Tak samo razi mnie pisanie - rosjanie, niemcy,....
            • kaszebe12 Re: Szalom , czuku ! 17.12.15, 09:16
              Masz absolutna racje , czuku ... mnie tez to razi.-Nawet slowo Semita (Arab , Zyd) powinno byc poprawnie i z szacunkiem pisane.
          • 3.ndd Re: Szalom , czuku ! 17.12.15, 16:01
            kaszebe12 napisał:

> -Nie wiedzialem ,ze Zydzi sa "narodem"...no tak...skoro slowo "rasa" jest zakaz
            > ane , wypadalo czyms ow termin zastapic.-O ile dobrze ciebie rozumiem , pojecie
            > "panstwo zydowskie" nie jest pojeciem rasistowskim , a pojeciem nacjonalistycz
            > nym ?

Czy istnieje "panstwo zydowskie" ? W praktyce nie ma czegos takiego . W Izraelu 75% to Zydzi . Reszta to inne narodowosci z takimi prawami jak jak wszyscy obywatele , ale bez obowiazku sluzenia w armii.
            • graca0 Wiesz co! 17.12.15, 22:49
              zio.bydlaku yebany, daruj sobie te zio.naziolskie klamstwa. Swiat wie lepiej.

www.presstv.com/Detail/2015/12/17/442122/UN-Israel-Palestine-alQuds-Indonesia-CEIRPP-OIC-
              • czuk1 Wiesz co! 17.12.15, 23:19
                Czy tu się ktoś uchlał ;)
            • czizus 3.ndd 18.12.15, 11:52
              Nie ma sensu wchodzić w dyskusję z kaszebe, banderą, bogdanem, gaca i wieloma innymi tu na FŚ bo to prowokatorzy. Ten ich antysemityzm ma prowokować i skłócać Polaków z Żydami. To najprawdopodobniej część kremlowskiej propagandy, której celem jest mącenie i skłócanie wszystkich ze wszystkimi. Oni nienawidzą tak samo Izraela jak USA i Polski a także demokracji. W ogóle nie przeszkadza im agresja Putina na sąsiadów i bandycka polityka Rosji.
              • czuk1 święta prawda 18.12.15, 12:02
                .....a więc wypowiedź czizusa na kilka dni podczepiam i podkreślam wężykiem:

" Nie ma sensu wchodzić w dyskusję z kaszebe, banderą, bogdanem, gaca i wieloma
                innymi tu na FŚ bo to prowokatorzy. Ten ich antysemityzm ma prowokować i skłócać Polaków z Żydami. To najprawdopodobniej część kremlowskiej propagandy, której celem jest mącenie i skłócanie wszystkich ze wszystkimi. Oni nienawidzą tak samo Izraela jak USA i Polski a także demokracji. W ogóle nie przeszkadza im agresja Putina na sąsiadów i bandycka polityka Rosji." - zauważa czizus
                forum.gazeta.pl/forum/s,50,159807033.html?t=1&a=159853407&rep=1&from=5
              • graca0 zionaziole 18.12.15, 14:42
                to jak to jest z tym ze w Izraelu wszyscy sa traktowani jednakowo? Wszyscy sa bombardowani nie tylko Palestynczycy?
                • j-k a co tam u islamo-internacjonalistow - vigil ? 19.12.15, 21:13
                  laczy ich jedno. milosc do koshera, conie ? :)
                  stopsyjonizmowi.files.wordpress.com/2011/06/wodka.jpg
      • czuk1 Re: Ty chyba jestes "antysemita" ... 17.12.15, 09:14
        Ci władcy finansowi świata , jeśli mają obywatelstwo Izraela, są niewątpliwie Żydami. Jeśli maja tylko pochodzenie żydowskie , a są obywatelem jakiego stanu USA, to dla mnie są Amerykanami pochodzenia żydowskiego.
        Przecież to jasne, uporządkowane i nie obrażające - nikogo i nie pokazujące kto pisze .
        • kaszebe12 Re: Ty chyba jestes "antysemita" ... 17.12.15, 09:24
          - I znowu sie z toba zgodze , czuku... pojawiaja sie jednak czesto pewne problemy identyfikacyjne.- Na moim francuskim podworku Zydzi posiadaja podwojne , potrojne obywatelstwa. - Dawno temu zlikwidowano sluzbe wojskowa , wiec mlodzi francuscy Zydzi odbebniaja sluzbe w Tsahal. -Innym tematem jest podejscie semantyczne do pojec "obywatelstwo" i "narodowosc". -Kiedys w dokumentach francuskich figurowalo "obywatel francuski , narodowosc x , y" , teraz wielu posiadaczy "narodowosci francuskiej" nie zna jezyka francuskiego.
          • czuk1 Re: Ty chyba jestes "antysemita" ... 17.12.15, 09:40
            Zdaję sobie sprawę, że prawo konkretnego państwa łamie nasze tu określenia i pojęcia - obywatel, narodowość. Wystarczy , że ktoś ma obywatelstwo kilku państw.
            • kaszebe12 Standart oparty na falszu, klamstwie i... 17.12.15, 10:03
              ...i zbiorowym praniu mozgow. - Przeciez przecietny Francuz czy Niemiec juz nie jest zdolny do zdefiniowania prostych pojec typu "republika" czy "demokracja". -"Kryzys swiatowy" ? -Kto , jak , dlaczego ? -Nikt nie wie.- "Dlug panstwa" nazywa sie dlugiem publicznym ,ekologia jest nastepnym pretekstem do taksowania pseudoobywateli (patrz- owiec wyborczych) tja... prosta PRAWDA stala sie objawem "antysemityzmu".
    • czuk1 Re: standard panującej na Zachodzie demokracji. 17.12.15, 11:00

Graco piszesz: Zas slowo to pisane z malej litery ma oznaczac przynaleznosc religijna a wiec ktos nie musi byc Zydem aby byc zydem.

A ja myślałem, że Zydów religia nie nazywa się "żydowska", podobnie jak język Żydów nie jest żydowski ale jidisz , czy dodatkowo inny....
    • de_oakville Re: standard panującej na Zachodzie demokracji. 17.12.15, 13:49
      graca0 napisał(a):

> Tylko to, co Żyd napisze lub powie w swoich powszechnych mediach jest prawdą i
      > jest słuszne. Reszta pisać i mówić w tych mediach niczego nie może, a swoich me
      > diów nie posiada.

Masz jednak jakies swoje media, zeby sie wypowiedziec i sobie ponarzekac. Mozesz napisac, co chcesz. Ot chocby na tym forum. To jest forum publiczne i kazdy czlowiek na swiecie moze sobie Twoje narzekania tu przeczytac.
      Za Hitlera i za Stalina (czyli nie w demokracji i nie pod rzadami Zydow) ponarzekac sobie nie bylo mozna - ladowalo sie za to w Oswiecimiu lub na Kolymie. Bo rzadzili radykalni, zakompleksieni i nienawistni ludzie. Dobrze, ze teraz tacy nie rzadza - mniejsza o ich narodowosc. Dla niejednego zwyklego "zjadacza chleba" - kto, ktory nie zgadza sie z jego pogladami, albo lepiej mu sie powodzi - to "Zyd". Mozna sobie w ten sposob psychicznie "ulzyc" i latwiej przyjac do wiadomosci niz mialby to byc na przyklad Polak.
      • br0f cos do przemyslenia oaky 17.12.15, 22:14
        po procesie zbrodniarzy japonskich (takiej azjatyckiej norymberdze) jeden z sedziow , hindus zreszta powiedzial minie wiele lat i o iiww bedzie sie pamietac o oswiecimiu i hiroszimie. ja od siebie dodam w oswiecimu i metodycznie mordowano ale primitywnie, w hiroszime no coz lata badan zeby bombe wyprodukowac, tuz przed zrzuceniem bomby nawet zrzucono uloti zeby "ostrzec" japonczykow. ja nie moge uciec od warznia ze te bombe zrzucono z premedytacja. ba nawet byly obawy (brac wiedzi w tym czasie) ze reakcja sia nie zatrzyma . i mimo obaw zrzucono.

mozna to wszystko opakowac tak jak ty to robisz w politycznie poprawny papier pakowy. dla mnie oaky to wszysto bylo takim samym sku...synstwem i przejawem psychopatii. no ale zawsze mozna dla komfortu psychicznego mowic uzywajac nowomowy o jakis blizej nieokreslonych wartosciach. ten idiotyzm jest widoczny na codzien czale szczescie znieczulono nas na ta glupote
    • kylax1 A tak naprawdę, to o co Ci chodzi? 17.12.15, 14:19
      Znowu nie wziąłeś leków?
    • misterrob Zwracam sie do kolegi jako znawcy tematu. 17.12.15, 14:19
      Jakiej rasy jest Polak?

Ciekawe czy o przynaleznosci do rasy decyduja czynniki biologiczne, czy raczej kwalifikacja ma konstrukcje spoleczna.

Termin rasa ludzka nawiazuje do ras hodowlanych zwierzat. Czy Polak moze byc na przyklad swinia zwisloucha, czy raczej krowa dojna?
      • czuk1 Re: Zwracam sie do kolegi jako znawcy tematu. 17.12.15, 18:51
        Nie znam się na tym. Jak coś nie wiem .....szukam w sieci.
        Tak i z tą rasą. Wg mnie, pojęcie RASA ma wymowę pejoratywną. Ja nie dzielę ludzi/ludzkość wg rasy.
        Związek pojęcia rasa z ideologiami i teoriami (np. antysemityzm lub eugenika) powstałymi na bazie XIX-wiecznej antropologii i fizjologii sprawił, że od drugiej połowy XX wieku samo używanie pojęcia rasa stało się problematyczne. Mimo ciągłego używania, pojęcie to jest coraz częściej zastępowane innymi słowami, które są obciążone mniejszym ładunkiem emocjonalnym, np. populacja, ludność, grupa etniczna albo wspólnota, w zależności od kontekstu.

• czuk1 Re: Zwracam sie do kolegi jako znawcy tematu. 17.12.15, 18:53
          Nie znam się na tym. Jak coś nie wiem .....szukam w sieci.
          Tak i z tą rasą. Wg mnie, pojęcie RASA ma wymowę pejoratywną. Ja nie dzielę ludzi/ludzkość wg rasy.

"Związek pojęcia rasa z ideologiami i teoriami (np. antysemityzm lub eugenika) powstałymi na bazie XIX-wiecznej antropologii i fizjologii sprawił, że od drugiej połowy XX wieku samo używanie pojęcia rasa stało się problematyczne. Mimo ciągłego używania, pojęcie to jest coraz częściej zastępowane innymi słowami, które są obciążone mniejszym ładunkiem emocjonalnym, np. populacja, ludność, grupa etniczna albo wspólnota, w zależności od kontekstu. ... wikipedia.
          • graca0 Re: Zwracam sie do kolegi jako znawcy tematu. 17.12.15, 21:21
            A co powiesz na fakt ze osobnik we Francji mowi ze jest narodowosci zydowskiej a jest urodzony we Francji i tam tez sie wychowal. Co to jest narodowosc zydowska? A czy w Izraelu jak sama nazwa wskazuje nie sa tam ludzie narodowosci izraelskiej?
            W USA sa czasami dokumenty czy to publiczne czy stanowe czy federalne a takze i prywatne gdzie pytaja o przynaleznosc rasowa. Nigdy nie widzialem aby tam figurowaqla rasa zydowska do zakreslenia. Pytam wiec jak sie okreslaja Zydzi jako jaka rasa? A moze sa bezrasowi?
            • karbat Re: Zwracam sie do kolegi jako znawcy tematu. 17.12.15, 21:47
              czuk1 napisał:

> Ci władcy finansowi świata , jeśli mają obywatelstwo Izraela, są niewątpliwi
              > e Żydami. Jeśli maja tylko pochodzenie żydowskie , a są obywatelem jakiego
              > stanu USA, to dla mnie są Amerykanami pochodzenia żydowskiego.
              > Przecież to jasne, uporządkowane i nie obrażające - nikogo i nie pokazujące kto
              > pisze .

a jedni i drudzy tak czy tak sa sa zydami . co sam wyzej wyraznie podkreslasz .

wiec czemu sie rzucasz jak sie pisze zyd z malej litery ...
              • czuk1 Re: Zwracam sie do kolegi jako znawcy tematu. 17.12.15, 22:04
                Karbacie. Jeśli coś zarzucasz,....najpierw czytaj, sprawdzaj a dopiero potem .... zwracaj uwagę. (to nie jest moje pouczanie lecz wyjaśnienie/odpowiedź)
                Dziś pisałem w tym samym wątku, polemizujac z kaszebe:

czuk1 17.12.15, 09:10
                Nie jestem waszym cenzorem ani doradcą. Razi mnie jedynie pisanie o ludziach z Izraeala, że są żydami . Oni są Żydami , jako obywatele Izraela.
                Podobnie jak obraźliwym jest dla mnie słowo - polak . (winno być - Polak). Tak samo razi mnie pisanie - rosjanie, niemcy,...
                • czuk1 Re: Zwracam sie do kolegi jako znawcy tematu. 17.12.15, 22:09
                  Opanuj się. Nie jestem w stanie nazwać cię rosjaninem a ja nie jestem polakiem. Zawsze pisze się Rosjanin, Polak, Żyd (albo może ? - Izrealita ?). Ale zawsze z dużej litery. Jak chcecie to sobie piszcie ..... ale , wg mnie, piszecie "polak" by mnie obrazić i faktycznie obrażacie.
                  • karbat Re: Zwracam sie do kolegi jako znawcy tematu. 18.12.15, 00:22
                    czuk1 napisał:

> Opanuj się. Nie jestem w stanie nazwać cię rosjaninem a ja nie jestem polakiem.
                    > Zawsze pisze się Rosjanin, Polak, Żyd (albo może ? - Izrealita ?). Ale zawsze
                    > z dużej litery. Jak chcecie to sobie piszcie ..... ale , wg mnie, piszecie "po
                    > lak" by mnie obrazić i faktycznie obrażacie.

ty sam nie wiesz co napisales pare watkow wyzej ... , wali na mozg...

czuk1 napisał:
                    > Uściślijcie sobie może stosowane przez was anty syjoniści (wg mnie) pojęcia :
                    >żyd i Żyd. Stosujecie różnie i zamiennie.
                    > A wg słownika języka polskiego;
                    > żyd - wyznawca judaizmu;
                    > Żyd - człowiek narodowości żydowskiej

wiec pisze zwasze z ... malej litery o zydach .

• czuk1 Re: Zwracam sie do kolegi jako znawcy tematu. 18.12.15, 11:39
                      Karbacie .Dziękuję za poruszenie tematu. Chyba , nic nie pokręciłem. Jeśli piszesz o żydzie jako o wyznawcy religii .... piszesz z małej litery.... to okej. (tak faktycznie pisałem). Ale oni piszą o Żydach jako przedstawicielach, obywatelach Izraela. I tu - moim zdaniem - powinno się pisać dużą literą. Dlatego napisałem niżej :
                      [b]Zawsze pisze się Rosjanin, Polak, Żyd (albo może ? - Izrealita ?)
                      Uściślam więc swoje poglądy
                      Wg mnie. Najlepiej pisać - Izraelita , bo obywatel Izraela. A obywatele Izraela - Izraelici.
                      Ciagłe pisanie o żydach (małą literą) , obywatelach Izraela.... jest błędem.
                      • kaszebe12 -To nie tak , czuku... 19.12.15, 21:07
                        -Znowu wracamy do zwyklych semantycznych przekretow. -Obywatelem Izraela jest Izraelczyk , nie Izraelita. -Jeszcze do niedawna "niestosownym" bylo uzywanie slowa "Zyd" we Francji , przez "Zyda" mozna bylo naskrobac sporo paragrafow. -"Izraelita" byl politycznie poprawnym.-Teraz wymazuje sie to slowo , a przyjmuje oficjalnie "Zydow". -Moze jest to zwiazane z likwidacja i tuszowaniem nieslawnej pamieci "Izraelitow" II wojny ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka