Dodaj do ulubionych

Ladnie to tak mordowac?

21.01.16, 18:48
Wynik brytyjskiego śledztwa w sprawie śmierci Aleksandra Litwinienki, byłego rosyjskiego szpiega, otrutego w 2006 r. w Londynie izotopem polonu, w zasadzie nie zaskakuje. Zdaniem autora przedstawionego raportu sędziego Roberta Owena prezydent Władimir Putin prawdopodobnie wiedział i zaaprobował to zabójstwo.

We Francji, tez bylo troche zbyt duzo samobojstw w czasach Giscarda czy Mitteranda. Ale, zeby tak scigac obywateli w innych krajach?

I idzmy dalej, czy nie da sie inaczej Rosjanami rzadzic niz strachem przed wladza?

PF
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Sorry 21.01.16, 18:52
      nie zauwazylem, ze jest juz watek n/t. Niech ten moj posluzy do przeczytania innego linka z komentarzami, dobrej dziennikarki, pani Jagienki Wilczak.

PF
    • kylax1 Nie da się. 21.01.16, 19:11
      To specyficzny naród, bez silnej władzy centralnej, następuje jeszcze większa korupcja, poszczególne regiony idą w swoją stronę i jest ogólny, wszechruski bardak.

Tzn. Rosja ma dwie możliwości:

1. Silny rząd centralny i jako takie funkcjonowanie
      2. Słaby rząd i de facto rozpad na półniezależne regiony.
      • br0f co tam panie kilak z nekrofilia? 22.01.16, 11:33

• kylax1 Co tam Panie brof z wizytą u okulisty? 22.01.16, 13:48
          Wyraźnie napisałem, że odwiedziłem nieboszczkę Lenina. :)
    • dicksmith taa, a polon wybrał żeby zwalić winę na Polaków 22.01.16, 10:56
      ale się przeliczył, ten ruski czekista i samiec alfa w jednej osobie (a w drugiej Miedwiediew)
      • polski_francuz Re: taa, a polon wybrał żeby zwalić winę na Polak 22.01.16, 11:18
        Powinien uzyc Mendelevium (A=101) zeby nikt nie watpliwosc skad ta trucizna:)

PF
    • br0f po raz kolejny nie zawiodlem sie na tobie 22.01.16, 11:30
      ponoc, franky, nie udalo sie ustalic pochodzenia polonu, narzedza zbrodni. zamiast tego doszukano sie podpisu putina. ta twoja wiara w bullshit gazeciany ukazuje stan twego umyslu. franky umrzesz glupi
    • br0f Re: współczujemy tobie upadku rosji 22.01.16, 11:36
      mnie rosja zupelnie nie obchodzi . ja tylko probuje obudzic w ludziach samodzielne myslenie
      • uu1 Re: współczujemy tobie upadku rosji 22.01.16, 15:02
        br0f napisał(a):

> ja tylko probuje obudzic w ludziach samodzielne myslenie
        Syzyfowy praca. Prędzej nauczysz ryby jeździć na rowerze. :-)

------------------------
        Nie ma bowiem takiej podłości, dla której usprawiedliwienia nie można by znaleźć jakiegoś wzniosłego albo świętobliwego uzasadnienia
    • misterrob Ta rosyjska tradycja ma swoja historie. 22.01.16, 15:37
      Poprawnosc i rozwaga w kreowaniu osadu ze Strony Zachodu i prostackie chamstwo ze strony Rosji. Kompletne zero w wykazaniu odrobiny dobrej woli, to poslaka, ktora jest bardzo krzykliwa.

Rosja w mysl wlasnej specyficznej rubasznej wykladni, ze Goowno Wysokiej Klasy nie smierdzi idze w zaparte.

T0 tyle w tej sprawie.
    • el.commendante Chodzą słuchy PF, że prawdopodobnie 22.01.16, 15:42
      PRAWDOPODOBNIE gwałcisz małe dzieci. Ładnie tak gwałcić małe dzieci? Wiesz co robią z takimi w więzieniu do którego PRAWDOPODOBNIE trafisz?
      • misterrob Re: Chodzą słuchy PF, że prawdopodobnie 22.01.16, 15:51
        Czy wiesz kolego czym jest proces poszlakowy? Nie!!!

Tylko glupiec nie wie jakie slady zostawia polon na drodze swojego przemieszczania. Czy Rosja sie bala nie pozwalajac przesluchac swoich agentow?
        • polski_francuz Re: Chodzą słuchy PF, że prawdopodobnie 22.01.16, 15:56
          Pewnie licznik Geigera - Müllera nie dzialal. Baterie sie wyczerpaly a te nowe nie do kupienia przy tym kursie rubla...

PF
      • polski_francuz Radio Erewan 22.01.16, 15:54
        To prawie prawda. Tyle ze nie gwalce ale uwielbiam male dzieci. I, niestety musze troche odczekac, jak mi dzieci wnuka przedstawia. I nie do wiezienia, ale na zebranie klubu tenisowego.

Skad Ty tyle o mnie wiesz?

PF
        • el.commendante Re: Radio Erewan 22.01.16, 15:59
          Wiem o tobie tyle ile ty o Putinie.
          • polski_francuz Re: Radio Erewan 22.01.16, 16:03
            Bez przesady, nie mam jeszcze hasla w wikipedii. A ten skubany juz siem zalapal(:

PF
    • gosc88 Natomiast byly kanadyjski ambasador w Moskwie 22.01.16, 16:05
      stwierdzil, ze Putin prawdopodobnie NIE wiedział i dlatego nie mogl zaaprobowac tego zabójstwa Litwinienki.
      • 5magna Re: Natomiast byly kanadyjski ambasador w Moskwie 22.01.16, 16:19
        Ladnie tak franca lgac kiedy to wlasny brat Litwinienki mowi ze to Angole go zamordowali ? Tylko ze ty wiesz smieciu lepiej.....
    • gobo2 jajka na miekko....! 22.01.16, 16:31
      polski_francuz napisał:

> [url=http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/1648110,1,brytyjski-raport-w
      > skazuje-ze-nici-ws-smierci-litwinienki-prowadza-na-kreml-prawdopodobnie.(..)
      • 5magna Re: jajka na miekko....! 22.01.16, 17:17
        Chyba jego, ma smierdzace......Jak to francuz nigdy ich nie myje....
    • dawaj_czasy Re: Ladnie to tak mordowac? 22.01.16, 17:27
      Kiedys sie dowiemy o udziale wlAdolfa putasa w probie zabojstwa naszego Papieza...
      ryzy szczur bedzie wisiec...
      • 5magna Re: Ladnie to tak mordowac? 22.01.16, 21:46
        Nie papieza ale zamordowal jeza......
    • dicksmith skąd u ciebie tyle wyrozumiałości dla szpiegów? 23.01.16, 07:33
      Każdy szpieg musi się liczyć z tym że czeka go wyrok i nie ma o czym gadać. Litwinienko miał dużo szczęścia że poczęstowali go polonem, a nie załadowali wraz z rudą do wielkiego pieca. O czym tu wogle dyskutować, profesorze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka