Dodaj do ulubionych

-Francja a otwarta dyktatura...

10.02.16, 21:55
-Wlasnie wybrancy ludu dobieraja sie do nastepnej modyfikacji Konstytucji , do ktorej zostana wprowadzone "stan wyjatkowy" i "walka z zagrozeniem Narodu"...Nagle ci , ktorzy od lat walcza o likwidacje pojecia "Narod" przypomnieli sobie ow dziwny "archaizm". -Dzisiaj wrogami Narodu zostaja ogloszeni "islamscy terrorysci", a jutro... kto ?
Obserwuj wątek
    • banderowcom_nie Re: -Francja a otwarta dyktatura... 10.02.16, 21:58
      kaszebe,prawdopodobnie to bardzo ciekawy temat,ale zbyt malo jest wiadomo o tym,co dzieje się we Francji.Wklej jakis link,zeby moglem dowiedziec sie o tym wiecej.
    • j-k ale to chyba dobrze ? 10.02.16, 22:06
      kaszebe.12 napisał(a):
      Dzisiaj wrogami Narodu zostaja ogloszeni "islamscy terrorysci", a jutro... kto ?

Jutro - to sie zobaczy.
      gdy splune przez okno - to mam za oknem Francje
      i zalezy mi na tym, by byl to kraj PORZADKU - a nie islamskiego balaganu.
    • karbat Re: -Francja a otwarta dyktatura... 10.02.16, 22:39
      stan wyjatkowy we Francji wprowadzono przeciw ... islamistom , powaznie ....
      mi sie wydaje , ze najwiekszym stopniu beknie samo spoleczenstwo francuskie
      obywatele Francji beda przeswietlani , w stopniu , bez najmniejszej kontroli ;)

Francja , Francuzi przez lata sciagali sobie muzulmanow w tym islamistow ,
      no to teraz mieszkancow Francji nagradza sie stanem wyjatkowym . dostali to,
      o co sie sami od lat prosili .

na Orbana niezle pluto , a ... nie wprowadzil ... stanu wyjatkowego ,
      strach pomyslec , co by sie dzialo , gdyby on wpadl na idee jak Francja.

lepsze jaja , Unia , Niemcy propaguja ograniczenia , obrot gotowka do ... 5 000 Euro ,
      gotowkowe wplaty, zakupy , powyzej tej sumy maja byc zabronione ( dyskutuje sie o tym ) .

motywuje sie to ... m. inni walka z terroryzmem .
      • j-k Kpisz, czy o droge pytasz ? 10.02.16, 22:43
        karbat napisał:
        > stan wyjatkowy we Francji wprowadzono przeciw ... islamistom , powaznie ....
        > mi sie wydaje , ze najwiekszym stopniu beknie samo spoleczenstwo francuskie
        > obywatele Francji beda przeswietlani , w stopniu , bez najmniejszej kontroli ;

Kpisz, czy o droge pytasz ?
        w Polsce (wlasnie) wrowadzono
        wszechwladze sluzb - bez Stanu Wyjatkowego.
        moga inwigilowac kazdego - bez zgody Sadu.

PS. w Reichu - to juz od kilku lat istnieje
        Francja i Polska - tylko "dociagnely" do szeregu.
        • karbat Re: Kpisz, czy o droge pytasz ? 10.02.16, 22:52
          ?

jasio ... to w Polsce tez sa ... islamisci ....

jasio , stan wyjatkowy obowiazuje caly narod ,
          chwycic narod za pysk , zakladac teczki *...
          wiec to w pierwszej kolejnosci narod bedzie ponosic tego konsekwencje .niezaleznie od kraju .

* zawsze moga one przydac , gdyby narod chcial podkakiwac .

• j-k to mne ne zaima - co zapodajesz. 10.02.16, 23:08
            uswiadamiam ci tylko, ze wszechwladza Sluzb w Reichu juz od kilku lat istnieje.

wlasnie teraz wprowadzono ja we Francji i w Polsce.

• karbat Re: to mne ne zaima - co zapodajesz. 10.02.16, 23:33
              j-k napisał:

> uswiadamiam ci tylko, ze wszechwladza Sluzb w Reichu juz od kilku lat istnieje.
              > wlasnie teraz wprowadzono ja we Francji i w Polsce.

jasio , sluzby nyly od lat w kazdym kraju , -
              zapoznaj sie jakie uprawnieniasluzby mialy wczoraj , jakie maja dzisiaj .

kto i w jakim zakresie je kontroluje . w jakim zakresie moga inwigilowac ,
              jak dlugo moga przechowywac dane itd . wczoraj -dzisiaj .

jak nie widzisz roznicy , twoj problem .

• j-k powtarzam po raz kolejny: 11.02.16, 00:06
                Sluzby zawsze mogly wiele.

Ale teraz w Reichu, Francji i Polsce - moga prawie wszystko.

Zreszta podobnie jak w USA i Rosji.

urawnilowka.

Buenas Noches.

• szwampuch58 Re: -Francja a otwarta dyktatura... 10.02.16, 22:54
      tez mi zuchwa opadla gdy ujawniono plany zrobienia stanu wyjatkowego stanem normalnym
      • karbat Re: -Francja a otwarta dyktatura... 10.02.16, 23:19
        szwampuch58 napisał:

> tez mi zuchwa opadla gdy ujawniono plany zrobienia stanu wyjatkowego stanem nor
        > malnym

w glowie sie nie miesci . moim zdaniem, to niejako bankructwo panstwa jako instytucji
        porazka dotychczasowej polityki spolecznej - > totalna inwigilacja calego spoleczenstwa .

• monday_0 Re: -Francja a otwarta dyktatura... 11.02.16, 02:49
          To jest ni mnie ni wiecej Patriot AQct po francuzku. USA wam to wszystko na patelni podaja i to pod przymuse. Dawniej takie wskaowki dawaloa rzydokomuna z Rosji, teraz rzydokomuna z USA.
          • kaszebe12 Re: -Francja a otwarta zdrada... 12.02.16, 10:02
            ...bo jak nazwac wladze , ktora przesladuje obywateli , ktorzy odwazaja sie na pokojowe okazywanie patriotyzmu , jak nazwac wladze , ktora lepiej uposaza "uchodzce" z kosowa , anizeli francuskiego emeryta , ktory przeharowal cale zycie , jak nazwac wladze , ktora celowo mnozy liczby bezrobotnych Francuzow pod pretekstem "eksportowych sukcesow" ?....Tych pytan i przykladow jest bez liku.
    • el.commendante Stan wyjątkowo powinien być ogłoszony 12.02.16, 10:11
      w większości krajów UE.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19615760,w-niemczech-przemoc-coraz-czesciej-dotyka-cudzoziemcow-msw.html#BoxNewsLink
      Islamiści to pikuś przy zagrożeniu ze strony skrajnej prawicy. Powinno się zdelegalizować wszystkie partie odwołujące się do rasizmu i narodowego szowinizmu i pacyfikować gnojków którzy publicznie nawołują do nienawiści na tle rasowym i narodowościowym. By nie było wątpliwości policja powinna pilnować także uchodźców maszerujących przez Europę, ale nie w taki sposób jakby chciała tego skrajna prawicy (odpowiedzialność zbiorowa), ale wyłapując i karając każdy przypadek łamania prawa, czego dziś niewiedzieć czemu nie robi dając potem pożywkę skrajnie prawicowym śmieciom.
      • szwampuch58 Re: Stan wyjątkowo powinien być ogłoszony 12.02.16, 10:56
        Francuzi nie planuja ogloszenia tego stanu(zreszta w tej chwili go maja) oni chca go na stale ......konstytucyjnie zrobic panstwo policyjne ze tak powiem i to jest zdumiewajace
      • kaszebe12 - Chora propaganda , komendancie... 12.02.16, 11:03
        ...a nie podejrzewalem , ze ty wlasnie ja przelykasz...-moze odniesiesz sie do pytan , ktore wyzej zadalem ?
        -Watek dotyczy Francji...moze wymienisz ktoras ze "skrajnie prawicowych" partii , ktore "publicznie nawoluja do nienawisci na tle rasowym i narodowosciowym" ?
        -Policja "powinna" ... "nie wiedziec czemu" ? -Zastanowiles sie nad tym , co piszesz ?
    • wojciech.2349 Re: -Francja a otwarta dyktatura... 12.02.16, 14:27
      To co wybryknie z Francji na świat już nie ma poważniejszego
      znaczenia. Możecie mieć premiera z trzema głowami.

Who cares?
      • szwampuch58 Re: Citizens of France 12.02.16, 14:42
        Wojciech ,na sicher

• kaszebe12 Re: Citizens of France 12.02.16, 21:57
          ...tu sie zupelnie z Wojtusiem zgadzam...z trzema glowami czy bez glowy - nieistotne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka